Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 20:58   #1141
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Co do pitow przez neta, jesli wysylacie w ostatnie dni to mozecie sie z tym liczyc ze serwer jest przeciazony, ja tak w zeszlym roku tztowi wysylalam i bylo kilkanascie nieudanych prob
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 20:58   #1142
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Matall, Ty w temacie PITów A ja wygląda podpis w takiej deklaracji i co, jeśli się gdzieś pomylisz?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:05   #1143
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Boję się

Tak
Pisałam w czwartek. KLIK
no tak, teraz pamiętam, że czytałam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moja też miała taki okres, że jakby zapomniała, a potem jak zaczęła znowu to już tak fajnie jej to idzie, przemieszcza się bez problemów, to samo z pełzaniem

Ile płacicie za basen?U nas karnet 10 zajęć na 13 tyg. za 290 zł. dwóch instruktorów jest, ale mają klaty( chociaż z twarzy mniej ciekawi ).

byłam na takiej lekcji pokazowej, w przyszłym tygodniu już będziemy chodzić normalnie. Instruktor pokazuje ćwiczenia no i rodzice ćwiczą z dzieciakami. U nas sami faceci w basenach, a mamusie cykały fotki

co do Tusi, to ma taki stosunek jak do kąpieli- nie można powiedzieć,że nie lubi, ale jakichś tam zachwytów to nie ma. Totalny chill. Za to ajbardziej lubi się rozglądać, przyglądać innym dzieciom. No i dzisiaj oczywiście prawie całe zajęcia rączki dawała do buzi, to ostatnio norma.Ale grzeczna była bardzo
Nawet dała się kilka razy panu instruktorowi wziąć na ręce, pokazywał na niej ćwiczenia
a teraz padła jak mucha, dużo wrażeń
na takich zajęciach dziecko na pewno będzie się super rozwijało. Ja muszę się rozeznać jak to z tymi zajęciami dla maluszków jest we Wro

Eh, no jak jest takie tempo jak dzisiaj to nawet mogę być na bieżąco

U nas Kuba chyba też zaczyna jakiś skok (może ma ten lęk separacyjny ) bo jest mega marudny i nawet 5 minut sam nie poleży - muszę być przy nim i zabawiać. Dziś nawet mnie zszokował, bo zostawiłam go na macie zadowolonego, odeszłam i było ok, ale jak wyszłam z pokoju i już mnie nie widział to był mega ryk... Mam nadzieję, że to nie potrwa zbyt długo bo padam

A dziś kończymy 5 miesięcy
Stary 2014-02-16, 21:20   #1144
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Matall, Ty w temacie PITów A ja wygląda podpis w takiej deklaracji i co, jeśli się gdzieś pomylisz?
to może ja napisze
PITa autoryzujesz poprzez podanie przychodów (dochodów?) z PITa za rok poprzedni.
w liczeniu się nie pomylisz, bo system sam liczy
a jesli pomyslisz się we wpisywaniu to zawsze można złożyć korektę

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:24   #1145
87czarna
Zakorzenienie

teacherko pisałam do Ciebie na priv

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Zaraz walnę sobie drina

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:26   #1146
Natala84
Zakorzenienie

ciekawy pomysł na ćwiczenie obrotów:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,..._na_plecy.html
sprawdzałam dziś z Hanią, bo nie chce się obracać na plecy i faktycznie fajnie działa
co więcej, w ten sam sposób można trenować obroty także na brzuch

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:27   #1147
monie27
Raczkowanie

Cytat:
My kąpiemy w Oilatum, też ręką Piszecie, że to lepiej zostawić dla dzieci z problemami skórnymi, a ja się nie zgodzę Dlatego, że myjemy w tym płynie, nie wiem, co to ciemieniucha Tfu, tfu
Potwierdzam tym bardziej, ze po oilatum nie trzeba juz stosowac zadnych balsamow

Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
monie27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:28   #1148
jo_asiek
Zadomowienie

Dobry wieczór! Ale dziś tu spokój! Widać, że weekend. Szymek śpi, więc mam chwilę na wizaz... 2
W końcu U nas nadal bez zmian, czyli krzyki, płacz i prężenia ze zmęczenia, problemy z zasypianiem, mała ilość snu w ciągu dnia i sen nocny z pobudkami co dwie godziny, a nawet i częściej

Złamałam sobie paznokcia i to tak, że pękł na środku płytki i boję się, że mi się zerwie :/ Zakleilam plastrem, ale boli jak cholercia

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Joasiek a co na nóżki ( w sensie stopki) wtedy nakładasz jak kurteczka tylko ?

Heloo girls,
Jestem miszczem pojechałam z goraczka na egzamin yeah . Właśnie wracam udało mi sie nawet chyba strasznych głupot nie napisać . Zobaczymy

Miłej niedzieli wszystkim wracam nadrabiac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jeśli kurteczka, to na stópki ciepłe skarpetki i takie miękkie ciepłe góralskie buciki dla dzieci

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hehe chyba się długo nie wyśpisz, bo u nas skok trwa nadal. Dziś w nocy były 2 karmienia, ale za to w dzień ładnie śpi. Ma 3 lub 4 drzemki ok 40 minut i 1 od 2,5-3h
Moja też się budzi strasznie głodna. Jak ją biorę na ręce i przytulam to policzek mi chce zjeść

No to pięknie w dzień śpi. Niech mój Szymcio też tak ma, albo chociaż w nocy niech pospi ciągiem dłużej niż 2godziny a z tym policzkiem to u nas to samo w ogóle Szymek w nocy tak je co te 2 godziny jalbym go glodzila- rzuca się na cyca niesamowicie.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:29   #1149
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Czym myjecie wasze dzieci? My płatkami dla niemowląt. U nas w okolicy nie ma w sklepie.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Kupiłam Adasiowi specjalistyczny balsam, 36 zł kosztował.
Na początku myłam w delikatnym płynie z ziajki a teraz jesteśmy na E45 i to trochę podobne do oliatum jest

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
xViolet, ja używam jako szeleścików okienek od kopert a teraz chcę wypróbować folię od kwiatów.

Dokonczyłam robić kostkę dla Zuzi Pięknie się bawiła, choć kostka trochę za duża.

A teraz pieczemy ciacho dla mamy, bo miała urodziny a jutro do nas przyjeżdża. Tort Sachera

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

My kąpiemy w płynie Babydream albo Oilan. samą ręką. Ręką Tża, bo ja kąpałam do tej pory 2 razy. A co!
Właśnie Teacherko zapomniałam ostatnio powiedzieć, że te zabawki są ekstra Masz talent Jak tam Zuzinka ?

Wikuś strasznie przez to ząbkowanie marudzi i nie wiedziałam jak mu pomuc więc kupiłam taki smoczko -gryzak w desperacji. Ma któraś z Was coś podobnego? Mój mały tak fajnie mruczy jak to gryzie Odkryłam też lepszą dla nas maść od dentinoxu w uk- Pani w aptece poleciła żel Bonjela i po nim dziecko nie wyje

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:31   #1150
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Hmm, shred jest bardziej początkujący. 6w6p jest bardziej zaawansowany i dłuższy. Shred jest na całe ciało, 6w6p jest na brzuch. Ja najpierw zrobiłam 6w6p i żałuję, powinnam była zacząć od Shreda, bo teraz np. ABS mało mnie męczy, za to ręce nie dają rady. A silne ręce po shredzie super by się sprawdziły w 6w6p.

Przez program Ministerstwa Finansów Wtedy wysyłasz online bezpośrednio do swojego urzędu i dostajesz urzędowe potwierdzenie odbioru.
dzieki... w takim razie robie modyfikacje swojego planu treningowego

i jak zwykle zgapiam od ciebie...wybacz

DZIEKI dziewczyny za gratki dla Macka...chyba nigdy tak duzo jeszcze nie dostał
zauważyłam u niego piękny chwyt pęsetkowy

bylismy wieczorem u znajomych...mega fajny dzien miałam.humor troche lepszy...
Macius spokojny wiec prawei na 100% gluten mu szkodzi i jestem posrana co dalej szczegolnie ze nie mam dobrej pediatry w kwestiach zywieniowych

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:37   #1151
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
to może ja napisze
PITa autoryzujesz poprzez podanie przychodów (dochodów?) z PITa za rok poprzedni.
w liczeniu się nie pomylisz, bo system sam liczy
a jesli pomyslisz się we wpisywaniu to zawsze można złożyć korektę

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Macius spokojny wiec prawei na 100% gluten mu szkodzi i jestem posrana co dalej szczegolnie ze nie mam dobrej pediatry w kwestiach zywieniowych
Biedulek
Poszukasz i na pewno znajdziesz jakiegoś

Stary 2014-02-16, 21:39   #1152
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, shred jest bardziej początkujący. 6w6p jest bardziej zaawansowany i dłuższy. Shred jest na całe ciało, 6w6p jest na brzuch. Ja najpierw zrobiłam 6w6p i żałuję, powinnam była zacząć od Shreda, bo teraz np. ABS mało mnie męczy, za to ręce nie dają rady. A silne ręce po shredzie super by się sprawdziły w 6w6p.

Przez program Ministerstwa Finansów Wtedy wysyłasz online bezpośrednio do swojego urzędu i dostajesz urzędowe potwierdzenie odbioru.
aaa
cos nie moge znalezc u nich na stronie gdzie;/ jutro na spokojnie poszukam

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:44   #1153
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
aaa
cos nie moge znalezc u nich na stronie gdzie;/ jutro na spokojnie poszukam
E-pity zawsze byl link na stronie głównej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:56   #1154
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Na początku myłam w delikatnym płynie z ziajki a teraz jesteśmy na E45 i to trochę podobne do oliatum jest

Właśnie Teacherko zapomniałam ostatnio powiedzieć, że te zabawki są ekstra Masz talent Jak tam Zuzinka ?

Wikuś strasznie przez to ząbkowanie marudzi i nie wiedziałam jak mu pomuc więc kupiłam taki smoczko -gryzak w desperacji. Ma któraś z Was coś podobnego? Mój mały tak fajnie mruczy jak to gryzie Odkryłam też lepszą dla nas maść od dentinoxu w uk- Pani w aptece poleciła żel Bonjela i po nim dziecko nie wyje

Tuśka ma te gryzak, lecz nie lubi

Cytat:
dzieki... w takim razie robie modyfikacje swojego planu treningowego

i jak zwykle zgapiam od ciebie...wybacz

DZIEKI dziewczyny za gratki dla Macka...chyba nigdy tak duzo jeszcze nie dostał
zauważyłam u niego piękny chwyt pęsetkowy

chwyt pęsetkowy omg, wyjasnij teraz co to

o rety, nie spróbujesz jeszcze raz z podawanie glutenu?Może to jednak nie to?
Tuśkę męczyło coś w pierwszy dzień,ale teraz ok. Tzn. oprócz dziąsełek.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 21:59   #1155
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
E-pity zawsze byl link na stronie głównej
dzięki

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:01   #1156
gorgulek
Zakorzenienie

Nie mam czasu ani nadrabiać ani pisać wbić się w rozmowę też jakoś nie mogę
Tylko w klubie jestem na bieżąco. Ale nic to Jutro już nowy tydzień Małż do pracy, Zuzia do przedszkola to pewnie jakoś zajrzę

Buziaki
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:08   #1157
teacherka
Zakorzenienie

Tassia brawo za chwyt pęsetkowy Gratki dla M. Kiepsko z tym glutenem

Motyl, to taki palcem wskazującym i kciukiem

Czzarna, odpisałam!

Nephelim Zuzinka dużo lepiej, juz nie płacze tak panicznie. I to chyba jednak nie były ząbki Za to meczy ją brzuszek, co pielucha to kupka już nawet nie liczę,, z 6 czy 10 dziennie... Byłam w czwartek u pediatry, dostawała smectę 2 dni, ale nie pomogło... A tak ciężko jej cokolwiek wcisnąć z leków Wszystkim pluje... wszystkim co nie jest piersią...

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-02-16 o 22:11
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:13   #1158
kama1987
Rozeznanie

Hej

wyspałam się dzisiaj, moje dziecko łaskawie wstało o 8.30, i nawet była w miarę grzeczna w ciągu dnia

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Kama dzieki, bylabym wdzieczna gdybys podzielila sie tym na forum

A moze logoasia mialaby cos do powiedzenia w tej kwestii?

Co do sylabizowania to wydaje mi sie ze dopiero polroczne dziecko potrafi...
powiem, powiem Muszę zapisać co chcę zapytać żeby nie zapomnieć połowy

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
I jak tam po nocy? Dłużej spała?

spała dłużej, dała nam pospać do 8.30 Zobaczymy jak dzisiaj.

Cytat:

Ciocia, która nas rozlicza, mówiła to samo, że dosłownie trzy dni później kasa jest na koncie, ale ja jakoś lękam się, czy podołam sama nas rozliczyć
Podołasz Ja myślałam że to jakieś trudne czy coś, ale w zeszłym roku rozliczyłam i mega łatwo Tylko muszę znaleźć pita z zeszłego roku bo do autoryzacji potrzeba.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Czym myjecie wasze dzieci? My płatkami dla niemowląt. U nas w okolicy nie ma w sklepie.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Kupiłam Adasiowi specjalistyczny balsam, 36 zł kosztował.
Ja myję w Johnsonie i myjką. Jak się skończy to kupię Ziajkę albo Nivea bo też była fajna
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:13   #1159
Madziuchna27
Zakorzenienie

a mnie nadal boli ten żołądek, tak kłuje

Jutro o 10.20 usg bioderek Mam nadzieję, że - jak do tej pory - będzie ok

Stary 2014-02-16, 22:16   #1160
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

będzie dobrze my mamy trzecią wizytę w maju

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:34   #1161
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

Emilka wczoraj próbowała, bo bratowa przyniosła, ale jej nie posmakował

Cytat:

Trzymamy kciuki, będzie dobrze.

Stary 2014-02-16, 22:38   #1162
papalinka83
Zakorzenienie

jestem w permanentnym niedoczasie ostatnio, nadrabiam was i nadrabiam, ale wy szybciej piszecie Z tego, co doczytałam:
Cytat:
tż przylazl z wiaderkiem w serduszka/tulipanami/.///... moim ukochanym włoskim truskawokowym szampanem i swiezymi truskawkami

I love IT
A jaki to szampan? Bo brzmi fajnie, a nigdy takiego nie piłam

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
W ogole tak ostatnio sobie czytalam o rozwoju mowy u niemowlaka i teraz sobie wkrecam... Niby juz 4-omiesieczne niemowle powinno wypowiadac zgloski wwww, ttttt, dddd, ssss... Moj Julek za kilka dni konczy 5 miesiecy, gadula z niego straszny ale nie zauwazylam zeby byl w stanie wydobywac z siebie takie dzwieki. Jak to jest u waszych dzieci?
Moja Ola też głównie piszczy, ma dni że bardzo dużo, a czasem prawie wcale, ale też specjalnie w tym spółgłosek nie dostrzegam. jedynie jak ma smoczek w buzi to wtedy jej wychodzi coś takiego, jakby "jakajakajakajakajakajaka " ale nie wiem, czy się liczy, bo to pewnie smok powoduje, że tak to brzmi

Ewacia - ale z Sebusia przystojniak

Czarna - nie martw się na zapas, bo to na pewno nic takiego, ale dolekarza się przejdź Współczuję wichur

Papuga - fajne pazurki. Podziwiam, bo ja jestem do takich rzeczy kompletne beztalencie.

Ja na Walentynki dostałam od męża smsa

A teraz idę karmić Olę na śpiocha, bo dzisiaj zjadła jeszcze mniej niż zwykle. trzymam kciuki za spokojną noc u wszystkich mamuś

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:46   #1163
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Ogromne dzięki

A widzisz u Filipa jakąś poprawę?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

i dla Maciusia

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Papuga, myślę, że nie masz się czym martwić. Mój Kuba też tak miał, że pewnej niedzieli sam fiknął z pleców na brzuch a potem 2 tygodnie NIC zero prób. A teraz nawet minuty nie uleży na plecach tylko od razu się przekręca, a cały swój czas czuwania spędza na podłodze na puzzlach piankowych
Cytat:
Dzien dobry!
My zaliczylismy śniadanie na Kazimierzu; spacer nad Wisła...choc pochmurno...
teraz wrocilam do domu. Macius spi; a tz pojechal pomagac znajomym w przeprowadzce.
Ja powinnam ogarnac chate bo po wczorajszych gosciach troche bałagan sie zrobił

najadłam sie glutenu.... dieta SB mi nie wychodzi...ale jutro poniedzialek to dobry dzien zeby zaczac

moj tez mial taki okres...nagle jakby zapomniał; chyba na jakies 2 tygodnie ale nie pamietam juz
i nagle sobie przypomniał i teraz ani chwili na plecahc nie ulezy bo od razu na brzuch i pelza mi po calym pokoju...
nie da sie go upilnowac...a co bedzie jak zacznie raczkowac?

hmm pocieszy Cie to, że i tak prawdopodobnie nie bedziesz tam mieszkac??? wiec moze korzystac z tej lazienki a nawet spac ze swoim synkiem w łóżku
Cytat:
ja zgodnie z zaleceniem pediatry zaczełam podawac sloiki i juz nie ma problemu z kupa
od tygodnia jest codziennie
polecam bo rzeczywiscie chyba jest to najlepsyz sposob; a Macius wczensiej meczyl sie nie przyzwoicie
Madziuchna jaki ty trening robisz???
bo nie ogarniam

Jak wejdziesz na poczekalnie to w jednym z pierwszych postow matal jest link od tassi o szczepieniach i jest cąły post temu poswiecony
tutaj masz list prof Majewskiej....
klik

ale jak moge ci cos doradzić....
NIE CZYTAJ najlepeij niczego... bo do zadnych wnioskow nie dojdziesz; a bedziesz sie tylko nakrecac niepotrzebnie
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja myje w oilatum. Smaruję buźkę prawie codziennie i raz na tydzień albo nawet rzadziej reszte ciałka kremem dla dzieci i to wszystko. Skórę ma piękną - sama bym taką chciała

Ja się boje pierwszego razu jak Pola zareaguje. Ale moze będzie dobrze. Tyle, że to ja muszę iść na pierwszy ogień, bo TZ ma za tydzień operacje i 6 tygodni nie może dźwigać..
za 5 miesięcy Maćka

Papuga, nie martw się na zapas. Dzieci tak mają, że czasem przestają robić jakieś rzeczy bo uczą się nowych i później do starych wracają. Moja tak miała z gadaniem. W pewnym momencie zamilkła niemal całkiem na 2 tyg. Później wszystko wróciło do normy.

Pola postanowiła jeść dziś i wczoraj w nocy co 2h regularnie Także chyba przyszedł i do nas ten skok okolic 4tego miesiąca.. Myslalam, ze moze marudzi tylko, ale wzielam ja na rece a ta zaczela sie znizac i cyca szukac. No jaja - i tak za kazdym razem. Smieszny ten maly łobuziak
Ja-ika - wiem, że u Was był nie dawno ten skok. Ile to trwało bo ja chce spac!

Piękna pogoda dziś u nas więc lecimy nad ocean na spacer
I w ogóle powiem Wam, że wczoraj latały nad naszym domem F18 - ale czad A jaki huk! Jakby świat się kończył

Dziękuję Wam dziewczyny Jutro mamy wizytę u pediatry o której swoją drogą prawie zapomniałam więc dopytam czy to normalne i czy wszystko jest w porządku

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dzieki za informacje odnosnie ulgi dla dziecka
Ja zawsze z pitu mialam 0 po odliczeniu ibternetu i dojazdow wiec rozliczalam z obowiazku czesto ostatniego dnia

W tym roku zrobie to wczesniej i przez internet tylko ja i TZ mamy rozne US to pewnie bede miec pod gorke.

Co do smieci to jak zameldowalo sie dziecko z automatu to powinno sie zlozyc nowa deklaracje i placic wiecej

Papuga Filip tez tak mial ze zapomial o przekretach ale sobie przypomnial i na twardym ma latwiej. Cwiczysz z nim zgodnie z zaleceniami??
Ćwiczę codziennie zgodnie z zaleceniami ale nie widzę żadnych zmian :|

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Motylku super że wyjście na basen było udane

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:56   #1164
matallewar
Zakorzenienie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 00:13   #1165
logoasia
Zakorzenienie

cześć mamusie
nie mam ostatnio czasu na wizaż, mnóstwo spraw na głowie i jeszcze ta opiekunka...
Mój Marcin przechodzi chyba jakieś apogeum w skoku, choć nie wiem czy przypadkiem nie bolał go brzuszek. przez dwa ostatnie dni podawałam mu do wieczornego mleka kleik kukurydziany i dwie noce pobudka co pół godziny. po podaniu kleiku w ciągu dnia wszystko było super, nie wiem o co chodzi , a poza tym non stop ręce i ręce, ale i tak go kocham
Nasza Anka ostatnio zagaduje nas na śmierć, czasem pękamy ze śmiechu z jej wywodów. Dzis byliśmy w oceanarim, a Anka podchodzi do ryb i mówi " cześć rybki, co u was słychać, wszystko dobrze? jesteście takie słodziutkie" myslalam że padnę

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Bylam wczoraj u tej kolezanki co urodzula w 26 tygodniu.
Nigdy nie widzialam tak malutkiego dziecka.Bianka jest calkiem sprawna, trzyma glowe, podnosi sie troszeczke.Wzrok i sluch w porzadku.Bierze jakies lekarstwa na plucka i chodza na rehabilitacje,ale zanosi sie ze wszyski bedzie z nia w porzadku

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

T oczywiscie stwierdzila, ze za pozno klade dziecko i za pozno je.Wyszlam rano na 2 godz, maly sobie lezakowal i drzemal na zmiane jeszcze,ale ona go wziela w obroty, maly zaczal jeczec bo chcial jeszcze pomiec swiety spokoj, ona stwierdzila, ze glodny i dawaj mu zarcie.Zamin zrobila biedny usnal na bujaczku i obudzil sie o swojej normalnej porze jedzenia.Jeszcze uznala, ze to zle, ze pierwszy posilek je lyzeczka, powinien jest z butelki.
T są kochane ja kiedyś warknęłam na swoją i teraz już mi nie radzi
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
a podobno w 5 mies. powinno "mówić" 2 sylaby typu gugu. Zuzia za 4 dni kończy 5 miesięcy a jeszcze tego nie robi. Ale tym się nie przejmuję tak bardzo, bo ja podobno mówiłam bardzo szybko a mój brat późno, ale jak zaczął mówić to dużo i wszystko.
Idę w środę do logopedy z nią, bo ma jęzor wyciągnięty bardzo często i nasza rehabilitantka mówi żeby iść sprawdzić, to popytam i napiszę co mi powiedziała
cały pierwszy rok życia dziecka to okres melodii, dziecko najpierw wokalizuje, później głuży od 3 do 6 mc, a gdy zaczyna siadać i jeść stałe pokarmy cały układ szczęki mu się pionizuje to dopiero zaczyna gaworzyć czyli ok 5-7mc. Normą mówienia dla dziecka półrocznego jest gaworzenie, czyli swobodne! łączenie dźwięków, melodyjne budowanie zdeformowanych jeszcze samogłosek (nie można więc mówić o normie w sylabach). Dziecko mając rok powinno mieć w swoim słowniku 5 słów (np. da-da, ba-ba, ma-ma, gu-gu, am-am) ALE TO DOPIERO GDY SKOŃCZY 12 MC.
więc jeszcze macie czas
myślę, że nie to powinno cie niepokoić, a bardziej wysunięty język. może to być powodem niedrożnego noska, przerośniętego migdałka gardłowego albo zbyt dużego jęzka. Bardziej pomógłby w tej kwestii laryngolog, tak sądzę. Jeśli idziesz już do logopedy to koniecznie do specjalisty od wczesnej interwencji.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 00:17   #1166
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Tassia brawo za chwyt pęsetkowy Gratki dla M. Kiepsko z tym glutenem

Motyl, to taki palcem wskazującym i kciukiem

Czzarna, odpisałam!

Nephelim Zuzinka dużo lepiej, juz nie płacze tak panicznie. I to chyba jednak nie były ząbki Za to meczy ją brzuszek, co pielucha to kupka już nawet nie liczę,, z 6 czy 10 dziennie... Byłam w czwartek u pediatry, dostawała smectę 2 dni, ale nie pomogło... A tak ciężko jej cokolwiek wcisnąć z leków Wszystkim pluje... wszystkim co nie jest piersią...
Bardzo się cieszę, że już lepiej. Z tymi kupkami to jest problem- Wikuś znów robi jedną z wielkim trudem i męczą go zaparcia. Dostaliśmy od lekarza taki proszek do mleczka i nieco mu się wszystko reguluje powoli.
Cytat:
trafne
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 03:08   #1167
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:

będzie dobrze!

Moje dziecko w końcu pospalo ciągiem dłużej niż 2 godziny niech zaraz znow usnie i pospi do rana

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 05:53   #1168
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
śliwka działa jak nic innego! przynajmniej u nas
może zaparz mu rumianku? też pomaga na kupe.

Nawet o tym nie pomyślałam.. nie zgłębiałam w ogóle tego tematu i nie mam o tym pojęcia, czy to pewna forma powikłań? Czy to mija?
Jak zapytam pediatry to pewnie zaprzeczy bo naciska na szczepienia..

Larysko to na pewno nie wina skoku

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Dziewczyny znacie jakieś artykuły w internecie na temat negatywnych skutków szczepień?
Tassia to pytanie szczególnie do Ciebie bo wiem, że nie szczepisz
Nie martw sie, bo na pewno wszystko jest ok
Jakub tez gada ostatnio mniej, a kiedys lepiej mu to szlo.
przy czym ostatnie szczepienie bylo 18.12, wiec chyba nie od niego.

Cytat:
Mamy drugiego ząbka

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
jupi!

Za oknem piękne słonko, TŻ wziął Szymka na spacer, ja się ogarniam i jedziemy na obiadek do rodziców. Mam dziś ambitny plan zrobić ciacho - http://www.mojewypieki.com/przepis/biala-pavlova Wczoraj jadłam u szwagierki i było pyyyyycha

A tak w ogóle, to wczoraj dzieci mnie rozbroiły. Byliśmy u siostry TŻta, ona ma 7 miesięczną córeczkę i od kilku dni raczkuje. No i leżą sobie dzieciaki (ta mała i Szymek) na podłodze na kocu, Szymek ssie smoka, a ta mała się przygląda i przygląda. Nagle bach na czworaka i pędzi w stronę Szymka, wyciągnęła mu smoka z buzi niczym zawleczkę od granata (takie pyk było) i dawaj smokiem do swojej buźki. Oczywiście szwagierka zareagowała i nie pozwoliła jej go dziabnąć, ale jajca były niesamowite. A mój Szymcio leżał taki skołowany i nie wiedział o co chodzi
U nas ostatnio bylo podobnie tylko moj siostrzeniec jest troszke starszy bo ma niecale 11 miesiecy. juz kilka razy chcial mu zabrac smoka
a najlepsze jest to, ze ostatniio wsadzik Kubusiowi palca do nosa i probowal do oczka lubi tez klepac go po glowce i bic po stopkach. musimy go caly czas pilnowac

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
dzięki wielkie za odpowiedź

w zasadzie wiele rzeczy tak robię jak napisałaś: dużo ćwiczymy na piłce (ale nawet tu potrafi mi dać rączki do góry i robi łódkę), zawsze ma z przodu zabawkę, tak samo kładę mu zabawkę na brzuszki i wtedy ładnie pracuje, ale jeszcze spróbuję z tym wałkiem.
Najlepiej się podpiera jak ja nad nim stoję i zadziera główkę do góry. A ręce zaczyna cofać do tyłu po chwili leżenia na brzuszku, bo przez pierwsze momenty jest ok.

Anutka, mamy piłkę i robię takie ćwiczenia: Kuba leży na brzuszku a ja mu trzymam rączki wyciągnięte z przodu, albo Kuba leży na brzuszku a ja trzymam za pupę i daję nóżki do boku raz lewą a raz prawą. Ćwiczycie jeszcze coś innego?

Śliczne zdjęcia
Sprobuj jeszcze polozyc Kube na pilce i prawa reka trzymac pupe, a lewa zlapac jego lewe ramie razem z barkiem tak zeby po pierwsze delikatnie je docisnac do pilki, a po drugie zeby zablokowac, by nie cofal reki. pobujaj go dwa razy do przodu i do tylu, a nastepnie po skosie w lewo do przodu i po skosie w lewo do tylu. powtorz 4 razy i zmien reke. to cwiczenie bardzo dobrze wzmacnia lopatki, barki i miesnie plecow. u nas bardzo pomoglo i to szybko, wiec mozesz sprobowac tylko rob je powoli, zeby nie cofal przy ruchach do przodu drugiej reki.

Kubus czasami rozklada rece na boki jak lezy na brzuszku i czasami podnosi pupe do gory (oczywiscie nie naraz ). jak lezy na plecach to czasami chce zrobic mostek - tez podnosi pupe do gory. a jak sie przekreca na bok i chce polozyc sie na plecach to dosc mocno wygina sie razem z glowka i krzyczy i sie zlosci, bo jeszcze mu sie nie udaje ale bardzo malo brakuje.
mam nadzieje, ze to co robi jest normalne czy wasze dzieciaczki tez tak robily?
we wtorek mamy konsultacje u neurologa, ktory ma ocenic postepy i juz sie boje

a wczorajsza proba podania marchewki udana smakowalo
Stary 2014-02-17, 07:33   #1169
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tuśka ma te gryzak, lecz nie lubi

chwyt pęsetkowy omg, wyjasnij teraz co to

o rety, nie spróbujesz jeszcze raz z podawanie glutenu?Może to jednak nie to?
Tuśkę męczyło coś w pierwszy dzień,ale teraz ok. Tzn. oprócz dziąsełek.
dziecko pocatkowo ma chwyt malpi i lapie cala dlonia , po cym zaczyna precyzyjnie lapac kciukiem i.palcemw.skazujacym.np. sama.metke zabawki

co do glutenu to sprobuje za pare dni

kolejny klopol
Maciej.od wvzoraj chlusta mlekiem
zawsze ulewal ale lyzeczke lub lyzke
a od wczoraj chlusta mam wrazenie ze wszystkim.o.zjadl
co moze byc przyczyna?
powietrza raczej sie nie najadl bo kp i w pozycji jak zwykle

DZIEN DOBRY!!!

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

papalinka to szampan w zasadzie poziomkowy nazywa sie Fragolino
do tej pory siostra tz przywozila z wloch ale teraz tz kupil w jakims sklepie z importowanymi alkoholami

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 07:42   #1170
karolson
Zakorzenienie

Helol!

Madziuchna niesadze ze kapanie w oliatum powoduje brak ciemieniuchy. Niekazde dziecko ja po prostu ma.

Tassia moze to przez ten glutem ulewa?!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości