|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
BAN stały
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Co do pitow przez neta, jesli wysylacie w ostatnie dni to mozecie sie z tym liczyc ze serwer jest przeciazony, ja tak w zeszlym roku tztowi wysylalam i bylo kilkanascie nieudanych prob
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Matall, Ty w temacie PITów
A ja wygląda podpis w takiej deklaracji i co, jeśli się gdzieś pomylisz?
|
#1143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na takich zajęciach dziecko na pewno będzie się super rozwijało. Ja muszę się rozeznać jak to z tymi zajęciami dla maluszków jest we Wro ![]() Eh, no jak jest takie tempo jak dzisiaj to nawet mogę być na bieżąco ![]() U nas Kuba chyba też zaczyna jakiś skok (może ma ten lęk separacyjny ) bo jest mega marudny i nawet 5 minut sam nie poleży - muszę być przy nim i zabawiać. Dziś nawet mnie zszokował, bo zostawiłam go na macie zadowolonego, odeszłam i było ok, ale jak wyszłam z pokoju i już mnie nie widział to był mega ryk... Mam nadzieję, że to nie potrwa zbyt długo bo padam ![]() A dziś kończymy 5 miesięcy
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PITa autoryzujesz poprzez podanie przychodów (dochodów?) z PITa za rok poprzedni. w liczeniu się nie pomylisz, bo system sam liczy a jesli pomyslisz się we wpisywaniu to zawsze można złożyć korektę |
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
teacherko pisałam do Ciebie na priv
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Zaraz walnę sobie drina
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawy pomysł na ćwiczenie obrotów:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,..._na_plecy.html sprawdzałam dziś z Hanią, bo nie chce się obracać na plecy i faktycznie fajnie działa co więcej, w ten sam sposób można trenować obroty także na brzuch
|
|
|
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tym bardziej, ze po oilatum nie trzeba juz stosowac zadnych balsamow![]() Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór! Ale dziś tu spokój! Widać, że weekend. Szymek śpi, więc mam chwilę na wizaz... 2
W końcu U nas nadal bez zmian, czyli krzyki, płacz i prężenia ze zmęczenia, problemy z zasypianiem, mała ilość snu w ciągu dnia i sen nocny z pobudkami co dwie godziny, a nawet i częściejZłamałam sobie paznokcia i to tak, że pękł na środku płytki i boję się, że mi się zerwie :/ Zakleilam plastrem, ale boli jak cholercia Cytat:
jeśli kurteczka, to na stópki ciepłe skarpetki i takie miękkie ciepłe góralskie buciki dla dzieci ![]() Cytat:
a z tym policzkiem to u nas to samoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1149 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Masz talent Wikuś strasznie przez to ząbkowanie marudzi i nie wiedziałam jak mu pomuc więc kupiłam taki smoczko -gryzak w desperacji. Ma któraś z Was coś podobnego? Mój mały tak fajnie mruczy jak to gryzie Odkryłam też lepszą dla nas maść od dentinoxu w uk- Pani w aptece poleciła żel Bonjela i po nim dziecko nie wyje![]()
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak zwykle zgapiam od ciebie...wybacz DZIEKI dziewczyny za gratki dla Macka...chyba nigdy tak duzo jeszcze nie dostał ![]() zauważyłam u niego piękny chwyt pęsetkowy ![]() bylismy wieczorem u znajomych...mega fajny dzien miałam.humor troche lepszy... Macius spokojny wiec prawei na 100% gluten mu szkodzi i jestem posrana co dalej szczegolnie ze nie mam dobrej pediatry w kwestiach zywieniowych
|
|
|
#1151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poszukasz i na pewno znajdziesz jakiegoś
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos nie moge znalezc u nich na stronie gdzie;/ jutro na spokojnie poszukam
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze byl link na stronie głównej
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuśka ma te gryzak, lecz nie lubi ![]() Cytat:
![]() o rety, nie spróbujesz jeszcze raz z podawanie glutenu?Może to jednak nie to? Tuśkę męczyło coś w pierwszy dzień,ale teraz ok. Tzn. oprócz dziąsełek.
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu ani nadrabiać ani pisać wbić się w rozmowę też jakoś nie mogę ![]() Tylko w klubie jestem na bieżąco. Ale nic to Jutro już nowy tydzień Małż do pracy, Zuzia do przedszkola to pewnie jakoś zajrzę ![]() Buziaki
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia brawo za chwyt pęsetkowy
![]() Motyl, to taki palcem wskazującym i kciukiem Czzarna, odpisałam! Nephelim Zuzinka dużo lepiej, juz nie płacze tak panicznie. I to chyba jednak nie były ząbki Za to meczy ją brzuszek, co pielucha to kupka już nawet nie liczę,, z 6 czy 10 dziennie... Byłam w czwartek u pediatry, dostawała smectę 2 dni, ale nie pomogło... A tak ciężko jej cokolwiek wcisnąć z leków Wszystkim pluje... wszystkim co nie jest piersią...
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-02-16 o 22:11 |
|
|
|
#1158 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() wyspałam się dzisiaj, moje dziecko łaskawie wstało o 8.30, i nawet była w miarę grzeczna w ciągu dnia ![]() Cytat:
![]() spała dłużej, dała nam pospać do 8.30 Zobaczymy jak dzisiaj.Cytat:
Tylko muszę znaleźć pita z zeszłego roku bo do autoryzacji potrzeba.Cytat:
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie nadal boli ten żołądek, tak kłuje
Jutro o 10.20 usg bioderek Mam nadzieję, że - jak do tej pory - będzie ok ![]()
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy trzecią wizytę w maju
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z tego, co doczytałam:Cytat:
Cytat:
ale nie wiem, czy się liczy, bo to pewnie smok powoduje, że tak to brzmiEwacia - ale z Sebusia przystojniak Czarna - nie martw się na zapas, bo to na pewno nic takiego, ale dolekarza się przejdź Papuga - fajne pazurki. Podziwiam, bo ja jestem do takich rzeczy kompletne beztalencie. Ja na Walentynki dostałam od męża smsa ![]() A teraz idę karmić Olę na śpiocha, bo dzisiaj zjadła jeszcze mniej niż zwykle. trzymam kciuki za spokojną noc u wszystkich mamuś
|
|
#1163 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam dziewczyny ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Motylku super że wyjście na basen było udane
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
nie mam ostatnio czasu na wizaż, mnóstwo spraw na głowie i jeszcze ta opiekunka... Mój Marcin przechodzi chyba jakieś apogeum w skoku, choć nie wiem czy przypadkiem nie bolał go brzuszek. przez dwa ostatnie dni podawałam mu do wieczornego mleka kleik kukurydziany i dwie noce pobudka co pół godziny. po podaniu kleiku w ciągu dnia wszystko było super, nie wiem o co chodzi , a poza tym non stop ręce i ręce, ale i tak go kocham Nasza Anka ostatnio zagaduje nas na śmierć, czasem pękamy ze śmiechu z jej wywodów. Dzis byliśmy w oceanarim, a Anka podchodzi do ryb i mówi " cześć rybki, co u was słychać, wszystko dobrze? jesteście takie słodziutkie" myslalam że padnę Cytat:
ja kiedyś warknęłam na swoją i teraz już mi nie radzi ![]() Cytat:
więc jeszcze macie czas ![]() myślę, że nie to powinno cie niepokoić, a bardziej wysunięty język. może to być powodem niedrożnego noska, przerośniętego migdałka gardłowego albo zbyt dużego jęzka. Bardziej pomógłby w tej kwestii laryngolog, tak sądzę. Jeśli idziesz już do logopedy to koniecznie do specjalisty od wczesnej interwencji. |
||
|
|
|
#1166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trafne
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze! Moje dziecko w końcu pospalo ciągiem dłużej niż 2 godziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1168 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakub tez gada ostatnio mniej, a kiedys lepiej mu to szlo. przy czym ostatnie szczepienie bylo 18.12, wiec chyba nie od niego. ![]() Cytat:
tylko moj siostrzeniec jest troszke starszy bo ma niecale 11 miesiecy. juz kilka razy chcial mu zabrac smoka ![]() a najlepsze jest to, ze ostatniio wsadzik Kubusiowi palca do nosa i probowal do oczka lubi tez klepac go po glowce i bic po stopkach. musimy go caly czas pilnowac Cytat:
tylko rob je powoli, zeby nie cofal przy ruchach do przodu drugiej reki.Kubus czasami rozklada rece na boki jak lezy na brzuszku i czasami podnosi pupe do gory (oczywiscie nie naraz ). jak lezy na plecach to czasami chce zrobic mostek - tez podnosi pupe do gory. a jak sie przekreca na bok i chce polozyc sie na plecach to dosc mocno wygina sie razem z glowka i krzyczy i sie zlosci, bo jeszcze mu sie nie udaje ale bardzo malo brakuje.mam nadzieje, ze to co robi jest normalne czy wasze dzieciaczki tez tak robily?we wtorek mamy konsultacje u neurologa, ktory ma ocenic postepy i juz sie boje ![]() a wczorajsza proba podania marchewki udana smakowalo
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do glutenu to sprobuje za pare dni kolejny klopol Maciej.od wvzoraj chlusta mlekiem zawsze ulewal ale lyzeczke lub lyzke a od wczoraj chlusta mam wrazenie ze wszystkim.o.zjadl co moze byc przyczyna? powietrza raczej sie nie najadl bo kp i w pozycji jak zwykle DZIEN DOBRY!!! Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- papalinka to szampan w zasadzie poziomkowy nazywa sie Fragolino do tej pory siostra tz przywozila z wloch ale teraz tz kupil w jakims sklepie z importowanymi alkoholami Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Helol!
Madziuchna niesadze ze kapanie w oliatum powoduje brak ciemieniuchy. Niekazde dziecko ja po prostu ma. Tassia moze to przez ten glutem ulewa?!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

A ja wygląda podpis w takiej deklaracji i co, jeśli się gdzieś pomylisz?

) bo jest mega marudny i nawet 5 minut sam nie poleży - muszę być przy nim i zabawiać. Dziś nawet mnie zszokował, bo zostawiłam go na macie zadowolonego, odeszłam i było ok, ale jak wyszłam z pokoju i już mnie nie widział to był mega ryk... Mam nadzieję, że to nie potrwa zbyt długo bo padam 

Masz talent
szczegolnie ze nie mam dobrej pediatry w kwestiach zywieniowych

Tylko muszę znaleźć pita z zeszłego roku bo do autoryzacji potrzeba.