Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 09:46   #2011
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
żakiet mi się bardzo podoba.
w ubiegłym tygodniu zamówiłam sobie sukienki z top secret.
może na święta już się zmieszczę? wzięłam mój standardowy rozm. czyli 34
http://www.topsecret.pl/sukienka-dam...olor=KOLOR_122 nr
SSU0851

Ela, podejrzewam, że miałaś takie noce częściej i później niż 2 lata temu
Ja bym się nie odważyła kupić coś przed porodem na później tylko ja jakaś niewymiarowa jestem, że nawet na necie ciuchów nie kupuję
Sukienka ładna

Na początku ciąży się wysypiałam po 12 godzin

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
B
Jak wroce do domu (i nie zapomne ) to pokaze
A kiedy wychodzisz ??

Cytat:
a teraz wspomnień czar
1. 37tc (36t5d)
2. tydzień po porodzie
3. 12 tygodni po porodzie
Tydzień po porodzie :eeK: jestem pełna podziwu

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
haha wczoraj staremu mówiłam, że w piątek będzie taka ładna data (lubię 21), to mogę rodzić a widzisz mnie nie kulo w jajnikach nic ( nie mówię tu o początkach ciąży) aż do przedwczoraj, ciekawe czy to jakiś znak
Całkiem możliwe, że to coś znaczy
Także łap

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Woow

Wiceie co ja niedobra zrobilam, nie pomachalam krzysiowi rano!!!!! zawsze mi macha z okna przedszkolnego. wlasnie sobie to uswiadomilam! mam wyrzyty sumienia ale musialo byc mu smutno.......
Eh ten mózg ciążowy jak przyjdzie to z nim pogadasz i wytłumaczysz

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja też tak myślę i mam nadzieję, że mojemu maleństwu tego ciepła nie zabraknie, zwłaszcza że sama nie byłam specjalnie tulona i chwalona. Ogólnie uważam, że jak się dziecku okazuje dużo miłości, jak po prostu się je przytula, mówi 'kocham cię' (czy Wasi rodzice Wam to mówili?) to buduje to w nich poczucie własnej wartości.
Nigdy żadne z rodziców mi nie powiedziało, że mnie kocha U mnie w domu okazywania uczuć nie było

Kate pisała, że dzisiaj musi wstawić się na patologii.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:48   #2012
amelka2006
Raczkowanie

Wiecie dziewczyny, to skandal z tymi skurczami. Do niczego, że tak męczą. Ból jak diabli, skurcze, rozbudzona nadzieja i nic. Strasznie Wam współczuję.
Ja dzisiaj ledwie oddycham. Wszystko mi jakoś na płuca naciska i nie mogę oddechu złapać. A co za tym idzie, serce mi przyspiesza i cała się trzęsę. Z tym, że jestem przyzwyczajona bo mam wadę serca. U mnie tętno na codzień to ok. 120, a w ciąży juz większe. Z tym że dziś chyba rekord biję. Idę zaraz z Amelką na spacer, to może trochę się dotlenię.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:48   #2013
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj nie zaglądałam bo do 15 byłam w pracy a potem na urodzinach chrześniaka, skończył 5 lat , tzn. tak na prawdę jutro skończy ale urodzinki były wcześniej. Moja Niusia dostała sporo nowych, ładnych ubranek , już je poukładałam w szafie.
Za chwilę lecę na kursy, skończę o 15 potem od razu do szpitala szukać tego ortopedy a od 17 znowu zajęcia, mam nadzieję, że go znajdę i że zdążę, chciałabym już wiedzieć co i jak i chociaż w tej sprawie się uspokoić. Trzymajcie kciuki

Przeglądałam Was ale nie zacytowało mi wszystkich, jak się dużo cytuje to chyba tak jest .

agunia4ever gratuluję przeprowadzki, wreszcie na swoim!

cayenne chudniesz w ekspresowym tempie, też tak chcę!
.
W sumie teraz mi sie przypomnialo, ze owszem, tak miewam - chudne bardzo szybko, ale tez bardzo szybko tyje w czasie okresu dzieki zatrzymujacej sie wodzie potrafie przytyc 5 kg
Przypomnialo mi sie tez, jak wyjechalam z zespolem do Wloch, w 3 tyg schudlam 14 kg, jadlam lekko i codziennie koncert. Matka jak mnie zobaczylam, to zaplakala i powiedziala, ze mnie wiecej nie pusci
Efekt - skora sie zbyt mocno rozciaga, np dorobilam sie rozstepow wowczas pod kolanami
Wolniejsze chudniecie lepiej mi sie podoba i Powiem Wam po cichutku, ze nie wiem jak pozniej, ale dzis stan mojej skory na brzuchu mi sie podoba, wyglada lepiej niz przed ciaza, mozliwe to???
O cesarzu Julianie, jesli tys to sprawil, bede Cie wielbic (juz to robie )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:49   #2014
baja_86
Zakorzenienie

Hej
Widze, że efekt pełni dotarł do nas z opóźnieniem
Trisdom, Gianna miałyście próbę skurczy, pewne poród już blisko
Kate, Enia
trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez monisia230186 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki Chciałabym dołączyć do wątku. Jestem w 35t i spodziewam się małęj księżniczki
Mieszkam w UK i też mam maluszka, który bedzie musiał zostać z babcią podczas porodu tylko tu nie lezy sie z dzieckiem długo w szpitalu. po porodzie jak dziecko zacznie jeść wypuszczają do domu. Często rano rodzisz a po południu do domu... Mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie. Bez zadnych problemów..niespodzianek.
Pozdrawiam was serdecznie
witaj

Maggie ale fajne zdjecia, brzuszek po porodzie godny pozazdroszczenia
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:00   #2015
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

maggie123 ta sukienka jest świetna. Ja nie wiem zupełnie jak wrócę do wagi a idziemy na wesele 26 kwietnia więc Piotruś będzie miał ponad miesiąc. Jeśłi tylko będzie zdrowy to idziemy w trójeczkę więc będe potrzebowała sukienki ale podejrzewam że nie będę miała odwagi założyć takiej obcisłej. Zaraz przejrzę stronę czy jest tak coś jeszcze dla mnie

i druga rzecz; ten brzuch po porodzie

kolba: bardzo mocno ściskam za Ciebie kciuki

Gianna M, tygrysek83 gratulacje za odejście czopa

elunka88 świetne ciuszki! Ja teraz pierwszy zakup na który się zczaję to jakieś ładne adidaski na bieganie z wózkiem

ela87 gratulacje za donoszoną Oleńkę

marima: cudownie się czyta to co piszesz o swoim macierzyństwie

Trisdom: ja wczoraj tez zanotowałam parę skurczy które polegały na twardnieniu brzucha i potem bólu idącym z góry brzucha w dół do pachwin i trwało tak po 40 sekund. Niestety tylko kilka. Dziś za to ból w pachwinach

elunka88 to ty nie wiesz że na Śląsku lepsze dziurawe wiadro niemieckie niż całe polskie ?
a tak serio to mieszkam w jak to mówię zawsze najmniej śląskim mieście na ślasku bo ludzie tu są głównie napływowi z powodu Politechniki Śląskiej i wielkich zakładów wokól Kanału Gliwickiego, więc nigdy nie odczułam niechęci Polak-Ślązak. Jednak małe wioski na około to już bardzo często mniejszość niemiecka, może nie jak w woj. opolskim ale jednak... i niejednokrotnie w domach mówi się po niemiecku więc nie zdziwiłabym się gdyby bardziej niż Stochowi kibicowali Niemieckim skoczkom
Stary 2014-02-17, 10:06   #2016
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
elunka88 to ty nie wiesz że na Śląsku lepsze dziurawe wiadro niemieckie niż całe polskie ?
a tak serio to mieszkam w jak to mówię zawsze najmniej śląskim mieście na ślasku bo ludzie tu są głównie napływowi z powodu Politechniki Śląskiej i wielkich zakładów wokól Kanału Gliwickiego, więc nigdy nie odczułam niechęci Polak-Ślązak. Jednak małe wioski na około to już bardzo często mniejszość niemiecka, może nie jak w woj. opolskim ale jednak... i niejednokrotnie w domach mówi się po niemiecku więc nie zdziwiłabym się gdyby bardziej niż Stochowi kibicowali Niemieckim skoczkom
no no wypraszam sobie ja z wioski, kiedyś należącej do niemiec i kibicuję polakom
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:07   #2017
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja bym się nie odważyła kupić coś przed porodem na później tylko ja jakaś niewymiarowa jestem, że nawet na necie ciuchów nie kupuję
Sukienka ładna
kocham sukienki z ts i mohito i zawsze 34 biorę. czasami leży idealnie, czasami ciut skrócenia wymagają. więc pierwszy raz zamówiłam w ciemno... ciekawe jak na tym wyjdę. a jak się nie zmieszczę, to będzie motywacja, żeby coś z tym zrobić. w końcu sukienki nie mogą bezużytecznie leżeć
Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Wiecie dziewczyny, to skandal z tymi skurczami. Do niczego, że tak męczą. Ból jak diabli, skurcze, rozbudzona nadzieja i nic. Strasznie Wam współczuję.
Ja dzisiaj ledwie oddycham. Wszystko mi jakoś na płuca naciska i nie mogę oddechu złapać. A co za tym idzie, serce mi przyspiesza i cała się trzęsę. Z tym, że jestem przyzwyczajona bo mam wadę serca. U mnie tętno na codzień to ok. 120, a w ciąży juz większe. Z tym że dziś chyba rekord biję. Idę zaraz z Amelką na spacer, to może trochę się dotlenię.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
uważaj na siebie na spacerku
taką zimę to lubię słońce (tylko brudne okna mi podświetla to już mniej fajne), ciepło, aż chce sie żyć
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
W sumie teraz mi sie przypomnialo, ze owszem, tak miewam - chudne bardzo szybko, ale tez bardzo szybko tyje w czasie okresu dzieki zatrzymujacej sie wodzie potrafie przytyc 5 kg
Przypomnialo mi sie tez, jak wyjechalam z zespolem do Wloch, w 3 tyg schudlam 14 kg, jadlam lekko i codziennie koncert. Matka jak mnie zobaczylam, to zaplakala i powiedziala, ze mnie wiecej nie pusci
Efekt - skora sie zbyt mocno rozciaga, np dorobilam sie rozstepow wowczas pod kolanami
Wolniejsze chudniecie lepiej mi sie podoba i Powiem Wam po cichutku, ze nie wiem jak pozniej, ale dzis stan mojej skory na brzuchu mi sie podoba, wyglada lepiej niz przed ciaza, mozliwe to???
O cesarzu Julianie, jesli tys to sprawil, bede Cie wielbic (juz to robie )
a czemu nie? cesarzu Julianie będziesz wielbiony po wsze czasy

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 10:14   #2018
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
no no wypraszam sobie ja z wioski, kiedyś należącej do niemiec i kibicuję polakom
napisałam, że "nie zdziwiłabym się" chodziło mi głównie o starsze pokolenia gdzie jest daleka tęsknota za tym co było....skoro mieszkasz w takim miejscu to pewnie problem rozumiesz dokonale Wiadomo że młdoe pokolenia podchodzą do tego inaczej. To samo przecież tyczy się antagonizmu pomiędzy Ślązakami a Zagłębiem. problem nie dotyczy przeciez tylko tego regionu Polski ale w wielu jej częsciach są ludzie którzy nienawidzę się nawzajem co wynika z pogmatwanej historii i choć my młodzi się z tego śmiejemy, starsi życie by za swoje przekonania oddali.
A co do pierwszego zdania na temat wiadra to był to jedynie żart, aczkolwiek z życia wzięty bo kiedyś gdy ojciec (właściwie góral bo spod Wadowic) dogryzał sobie z kolegą Ślązakiem w żartach własnie takie zdanie usłyszał i tak do dziś mi się z tego śmiać chce
Stary 2014-02-17, 10:15   #2019
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Hej Kobietki Chciałabym dołączyć do wątku. Jestem w 35t i spodziewam się małęj księżniczki
Mieszkam w UK i też mam maluszka, który bedzie musiał zostać z babcią podczas porodu tylko tu nie lezy sie z dzieckiem długo w szpitalu. po porodzie jak dziecko zacznie jeść wypuszczają do domu. Często rano rodzisz a po południu do domu... Mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie. Bez zadnych problemów..niespodzianek.
Witaj

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Hm.... Chyba mi czop śluzowy zaczął odchodzić.... Czy to nie za wcześnie? Dziś dopiero 33tc1d

A jesteś pewna, że to czop?

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj skurcze co 8min po godz zmienily sie w skurcze co 5min,mysle sobie ale dobrze chociaz bolalo juz niezle,lezalam,spacerowal am,prysznic,kolysanie biodrami bylo coraz gorzej mysle ok jeszcze chwila i sie zbieramy do szpitala.Poszlam do kibelka a tam pocieklo cos takiego jakby strzepki biale z drobinkami krwi,wrocilam sprawdzilam czy wody sie nie sacza i sie polozylam.Chcialam odpoczac chwile i o 2 wyjechac na ip.I tak od 2.15 skurcze znow niereg. co 7-10-5min szlag by to trafil Do 4 kontrolowalam czy cos sie znow zmieni ale skurcze slably byly coraz mniej bolesne,ryczec mi sie juz chcialo,mam dosc ile mozna tak chodzic ile to ma trwac.
Najgorsze bylo ze miedzy skurczami mala byla bardzo niespokojna,kopala bardzo gora a dolem mialam wrazenie ze pcha sie coraz bardziej i ze zaraz wsadze sobie palec i poczuje glowke Ale kolo 4 i mala sie uspokoila.
Pojechalam dzis rano na badania z tz i przelozylam wizyte na ta srode bo ja juz nie wiem sama co mam robic,kiedy jechac do szpitala i co tam sie dzieje.

Szczerze to po dzisiejszej nocy jestem juz zmeczona,wiem ze kazda ciaza jest inna i kazdy ma inne objawy i inaczej to wyglada ale dla mnie juz za dlugo to trwa,te skurcze sa juz dla mnie wkurzajace bo jak juz mysle ze pora sie zbierac to wszystko sie kurde pierniczy trwa to juz tydzien.
Ide odespac ta noc
Znowu się nacierpiałaś bez sensu
Oby następnym razem rozwineła się akcja

Cytat:
a teraz wspomnień czar
1. 37tc (36t5d)
2. tydzień po porodzie
Ale chudzielec

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Woow

Wiceie co ja niedobra zrobilam, nie pomachalam krzysiowi rano!!!!! zawsze mi macha z okna przedszkolnego. wlasnie sobie to uswiadomilam! mam wyrzyty sumienia ale musialo byc mu smutno.......
Nie dziwię się, że masz wyrzuty sumienia. Ale masz czas, żeby pomyśleć i mu to jakoś wynagrodzić
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:18   #2020
mmhym
Zadomowienie

Trisdom, Kate, GiannaM, Współczuję cięzkich nocy i trudów - oby jak najszybciej

Cytat:
coś zaczyna się u Ciebie już dziać? Jak Mała będzie miała na imię już wiecie?

Cytat:
Przypomnialas mi ze jeszcze sie nie pochwalilam - moj wozeczek juz czeka w domku
TZ odebral w sobote, zlozyl i porobil zdjecia zebym mogla sobie tez popatrzec he,he
My też sobie chcemy popatrzeć

Cytat:
Hm.... Chyba mi czop śluzowy zaczął odchodzić.... Czy to nie za wcześnie? Dziś dopiero 33tc1d
Nie wiem, ponoć może kilka tygodni przed odchodzić, ale ja bym pewnie zadzwoniła do gina i dopytała

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
u mnie niestety nic się nie dzieje, po seksie nawet brzuch nie stwardniał, tylko Oli wczoraj tak mi majstrował przy pęcherzu że siedziałam z 40 min wieczorem na kibelku i leciało po parę kropelek a jak zaciskałam to znów nie mogłam wytrzymać i z tego rozluźnienia wylazł mi kolejny sublokator-hemoroid
O ludzie, ale macie dziewczyny pod górkę masz na to jakiś specyfik?

Cytat:
Ma któraś problemy z wysokim tętnem w ciąży? od paru dni objawia się to tak, najczęściej jak jestem w pozycji stojącej czy chodzę, zaczyna mi ostro walić serce, robi mi się gorąco i bardzo duszno, mierzyłam ciśnienie ok i dawałam sobie z tym spokój, przechodziło,
Ja nie wiem czy mam, ale kilka razy dziennie zdarzają mi się kołatania serca. Dużo dziewczyn tutaj pisało, że ma. Organizm musi pracować na zwiększonych obrotach, więc pewnie to normalne Chociaż mi nie jest wtedy jakoś bardzo słabo, tylko po prostu źle. Może poradź się lekarza.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:18   #2021
Smarrita
Wtajemniczenie

side85- nie tłumacz się ja też żartowałam ;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:21   #2022
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Bol w dole brzucha promieniujacy do plecow. U mnie duzo gorszy niz miałam na miesiączkę.
Na porodówkę mam się wybierać jak będą ci 5 minut i będą trwać 45-60 sekund.
Kłuje mnie jeszcze szyjka od środka. Na razie trwają tak po 30 sekund- ostatni, 7 minut od ostatniego :banghead: sprobuje zasnąć

Edit 3:50: Slabsze i rzadsze, ale spac nie daja..
Kurde, to długo Cię męczyły te skurcze, chyba ze 4 godz

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Dzisiaj kładą mnie na patologię ciąży bo mija 7dni od terminu, a u mnie nic się nie dzieje oprócz paru małych skurczów. Jak nie urodzę sama z siebie do czwartku to zaczną wywoływać poród .Coś czuje, że tak się to skończy bo mam fobię do szpitali i leżąc tam na pewno się zblokuje. Będę tam starała się być z Wami na bieżąco .
Pamiętam - jedziesz po Majkę więc musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

elunka swietne zakupy obie rzeczy bardzo w moim stylu
Znaczy masz dobry gust
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj skurcze co 8min po godz zmienily sie w skurcze co 5min,mysle sobie ale dobrze chociaz bolalo juz niezle,lezalam,spacerowal am,prysznic,kolysanie biodrami bylo coraz gorzej mysle ok jeszcze chwila i sie zbieramy do szpitala.Poszlam do kibelka a tam pocieklo cos takiego jakby strzepki biale z drobinkami krwi,wrocilam sprawdzilam czy wody sie nie sacza i sie polozylam.Chcialam odpoczac chwile i o 2 wyjechac na ip.I tak od 2.15 skurcze znow niereg. co 7-10-5min szlag by to trafil Do 4 kontrolowalam czy cos sie znow zmieni ale skurcze slably byly coraz mniej bolesne,ryczec mi sie juz chcialo,mam dosc ile mozna tak chodzic ile to ma trwac.
WSpółczuję ale jesteś opanowana jak nasz Trisdom, bo ja bym pewnie już jechała na IP.
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
przecież trzeba jakoś z wózkiem wyjśći i się prezentować
Wózek stary, mąż stary to chociaż nowe ciuchy nałożę
Cytat:
SSU0851
Świetna!!!!!!!!!
Ja też biorę wszystko 34 i mam nadzieję, że nie będę musiała rezygnować
Cytat:
a teraz wspomnień czar
1. 37tc (36t5d)
2. tydzień po porodzie

na prawdę zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
haha wczoraj staremu mówiłam, że w piątek będzie taka ładna data (lubię 21), to mogę rodzić a widzisz mnie nie kulo w jajnikach nic ( nie mówię tu o początkach ciąży) aż do przedwczoraj, ciekawe czy to jakiś znak
Ja też 21 tylko lepiej rodzić przed wizytą, zostanie mi 100 zł w kieszenie
to kłucie to podobno normalne po pełni

Cytat:

Szczerze to się nie znam na śląsku ale mówiłam mężowi,żeby powiedział szefowi że polak 1.miejsce a niemiec 4

Wewillrockyou jak się będziesz do 12 przekręcała z boku na bok to na pewno wszystko zjem!!!!!!!!!

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:22   #2023
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
kocham sukienki z ts i mohito i zawsze 34 biorę. czasami leży idealnie, czasami ciut skrócenia wymagają. więc pierwszy raz zamówiłam w ciemno... ciekawe jak na tym wyjdę. a jak się nie zmieszczę, to będzie motywacja, żeby coś z tym zrobić. w końcu sukienki nie mogą bezużytecznie leżeć

uważaj na siebie na spacerku
taką zimę to lubię słońce (tylko brudne okna mi podświetla to już mniej fajne), ciepło, aż chce sie żyć

a czemu nie? cesarzu Julianie będziesz wielbiony po wsze czasy
Bo po Kajetanie skora mi sie calkiem nie wchlonela, moze dlatego, ze Mama mnie nastraszyla, ze jak sie nie bede bandazowac, to mi brzuch zostanie. To sie sciskalam tym bandazem jak glupia i niestety, skora zostala taka jakby scisnieta bandazem
Teraz na razie po prostu sie wchlania i szczerze mowiac wyglada duzo lepiej

Dziewczyny, ktore juz rodzily - robilyscie cos z brzuchem ZARAZ PO porodzie? Jakies pasy wyszczuplajace, cos?

Stary 2014-02-17, 10:23   #2024
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
SSU0851
sliczna ta sukienka, lubie prostote

Cytat:
a teraz wspomnień czar
1. 37tc (36t5d)
2. tydzień po porodzie
wow ja takiego plaskiego nigdy nie mialam

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
kochane dziekuje za kciuki przydadzą sie jestem jeszcze przed
wyszla nie planowana cc mojej lekarce, ja zaraz mam sie dowiedzieć o której będzie moja
lece

Cytat:

Nigdy żadne z rodziców mi nie powiedziało, że mnie kocha U mnie w domu okazywania uczuć nie było
przykre to
ja mojej corci powtarzam codziennie, nawet kilkakrotnie jak bardzo ja kocham, i ona sama tez czesto mi to mowi Muzyka dla moich uszu

cayenne trzeba byc twradym, nie mietkim idz nie ci to zdejma i po wszystkim

wczoraj tz pstryknal nam kilka fotek, 31t3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (38,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (28,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e.jpg (34,5 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (31,4 KB, 47 załadowań)

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:26   #2025
monkaa321
Zakorzenienie

virginia żebyś się wyrobiła ze wszystkim
u mnie też nie było wylewnie z uczuciami

cayenneOna jak mąż mówi że nie ma brzuszka to znaczy że jest dobrze
i ciekawe czy to sprawka Juliana że masz skórę w dobrej kondycji, pewnie to hormony więc wielb cesarza

amelka jeśli Ci duszno to spacerek wskazany tylko spokojny
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:32   #2026
mmhym
Zadomowienie

Spóźnione dzień dobry
Sliczne zakupy ubraniowe dziewczyny

Cytat:
a teraz wspomnień czar
1. 37tc (36t5d)
2. tydzień po porodzie
wydruk i na ścinę - będę się motywować

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
kochane dziekuje za kciuki przydadzą sie jestem jeszcze przed
wyszla nie planowana cc mojej lekarce, ja zaraz mam sie dowiedzieć o której będzie moja
lece
widzę, że dalej samopoczucie b. dobre

Cytat:
Ja też - mam górę 38, a dól nieraz 42 albo i więcej

Drugie serce
Stary 2014-02-17, 10:32   #2027
monkaa321
Zakorzenienie

asienka śliczny brzuszek
a z tym loading to też miałam taki pomysł na sesje
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:32   #2028
maggie123
Zakorzenienie

a ja mam rodzinę w Dąbrowie Górniczej i własnie niedawno się dowiedziałam, że oni nie ze śląska, tylko z zagłębia. BTW moja ulubiona rodzina. przynajmniej raz w roku ich odwiedzamy
Cytat:
Bo po Kajetanie skora mi sie calkiem nie wchlonela, moze dlatego, ze Mama mnie nastraszyla, ze jak sie nie bede bandazowac, to mi brzuch zostanie. To sie sciskalam tym bandazem jak glupia i niestety, skora zostala taka jakby scisnieta bandazem

Dziewczyny, ktore juz rodzily - robilyscie cos z brzuchem ZARAZ PO porodzie? Jakies pasy wyszczuplajace, cos?

właśnie dlatego połozna na sr mówiła, żeby żadnych pasów nie używać i dać skórze normalnie się wchłaniać i ewentualnie dopiero po 6 tygodniach po sn albo po min, 4-6mcach po cc zacząć robić brzuszki i ćwiczyć żeby mięśnie wzmocnić.
te pasy to chyba na psychikę działają a efekt mogą mieć jak bandaż u Ciebie przy Kajtku
Cytat:
przykre to
ja mojej corci powtarzam codziennie, nawet kilkakrotnie jak bardzo ja kocham, i ona sama tez czesto mi to mowi Muzyka dla moich uszu

cayenne trzeba byc twradym, nie mietkim idz nie ci to zdejma i po wszystkim

fantastyczne zdjęcia

Zapraszam
Stary 2014-02-17, 10:35   #2029
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje, że ślązacy nie lubią niemców Mnie przynajmniej cieszy to, że Polak pierwsze, a niemiec 4

Cytat:

Ale świetna sesja
Jesteście tak samo ubrane nawet
Malutki brzuszek masz

Stary 2014-02-17, 10:39   #2030
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Asia, super zwłaszcza pierwsze!

Drugie serce
Stary 2014-02-17, 10:41   #2031
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A jesteś pewna, że to czop?
Pewna nie jestem. Gin bedzie musiał ocenić, ale nie przychodzi mi do głowy nic innego co miałoby taką konsystencje.

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:44   #2032
wewillrockyou
Rozeznanie

Heeeeeeeeeej! stawiam za rozpoczęty ostatni, 9 miesiąc!

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny ja to mam nadzieje że mi wody odejdą i pojadę na porodówkę wtedy, bo jak czytam Gianna M to bym chyba zwariowała, od tygodnia przeżycia ze skurczami. Trisdom podobnie .... Mam nadzieję że chluśnie i pojadę jak ostatnim razem....
też poproszę o odejście wód, a potem skurcze

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

u mnie niestety nic się nie dzieje, po seksie nawet brzuch nie stwardniał, tylko Oli wczoraj tak mi majstrował przy pęcherzu że siedziałam z 40 min wieczorem na kibelku i leciało po parę kropelek a jak zaciskałam to znów nie mogłam wytrzymać i z tego rozluźnienia wylazł mi kolejny sublokator-hemoroid
biedna ja chyba też mam tego cosia tam na dole

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Przypomnialas mi ze jeszcze sie nie pochwalilam - moj wozeczek juz czeka w domku
TZ odebral w sobote, zlozyl i porobil zdjecia zebym mogla sobie tez popatrzec he,he
no to wychodź szybko i się chwal

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
witaj

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie wykluczone że o 10.30 ja też się będę próbowała przewrócić na drugi bok, to jakoś sie zgadamy ale powiem Ci , że tak serio to kocham fetę i oliwki w ogóle jestem bardzo serowa w ciąży- mozzarella, feta, ser żółty. Mięso i wędliny mogłyby nie istnieć

Bogato wyposażony KFC jak w wc gazety leżały

Pozazdrościłam Eli kuriera i ja też będę miała
http://ebutik.pl/product-pol-133342-...Szach-mat.html
http://ebutik.pl/product-pol-133297-...-w-kwiaty.html
piękny żakiet cem taki sam!
Babo ciążowa, żadne gazety na telefonie w internecie czytałam

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:

to tak jak u mnie.. powiedziałam mamie, że ją kocham jak miałam jakieś 16 lat chyba i wyjeżdżałam na miesiąc z domu i to wyznanie było takie.. dziwne, jakieś nienaturalne teraz z tżtem często sobie wyznajemy uczucia i Olkowi tż też często powtarza, że go kocha itp, po porodzie moje dziecko będzie przepieszczone w tym temacie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
a teraz wspomnień czar
1. 37tc (36t5d)
2. tydzień po porodzie
taaaaaaaaaaa tydzień po porodzie? nie wierzę

yyyy, chociaż moja mama też miała wklęsły brzuch od razu jak mnie urodziła, ja tego nie odziedziczę

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:46   #2033
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale mieliście przeboje
Twój tż miał szkołę życia :P
dzisiaj jak do niego zadzwoniłam rano to nie odebrał i potem jak oddwonił to taki miał przerażony głos i przyznał, że teraz jak będę do niego dzwonić, to będzie myślał, że już rodzę wczoraj z tego stresu musiał się upić, żeby odreagować

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

kate1623 razem z Olkiem Wam kibicujemy i trzymamy mocno kciuki!!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Wewillrockyou jak się będziesz do 12 przekręcała z boku na bok to na pewno wszystko zjem!!!!!!!!!
JESTEEEEEEEEEEEEM! dawaj jeść

Bąbelek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 10:47   #2034
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
to co ? pijemy?

Zapraszam
Stary 2014-02-17, 10:48   #2035
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

hahahah, przepraszam, ale jak to czytam masło z masła było masłem maślanym

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

super to pierwsze zdjęcie z małą

Bąbelek
Stary 2014-02-17, 10:49   #2036
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
hahahah, przepraszam, ale jak to czytam masło z masła było masłem maślanym [COLOR="Silver"]
Moze tak ci zabrzmialo, ale nie da sie lepiej opisac efektu jaki pozostal - nawet mam wrazenie, ze na zawsze odbila sie tekstura bandaza na mojej skorze

Stary 2014-02-17, 10:51   #2037
side85
Zakorzenienie

Cytat:

jakie cudowne
Stary 2014-02-17, 10:52   #2038
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
to co ? pijemy?
idę parzyć herbatkę z liści malin
a swoją drogą, ile przytyłaś w poprzedniej ciąży, że taka chudzinka po porodzie byłaś?
też tak chcę, a wiem, że tak nie będzie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Moze tak ci zabrzmialo, ale nie da sie lepiej opisac efektu jaki pozostal - nawet mam wrazenie, ze na zawsze odbila sie tekstura bandaza na mojej skorze

rozumiem, rozumiem dobrze, że teraz z Julem jest lepiej nadrobisz straty

Bąbelek
Stary 2014-02-17, 10:55   #2039
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Pewna nie jestem. Gin bedzie musiał ocenić, ale nie przychodzi mi do głowy nic innego co miałoby taką konsystencje..
No, ale dobrze, że wybierasz się z tym do gina. On oceni i powie ci co dalej?

Cytat:
dzisiaj jak do niego zadzwoniłam rano to nie odebrał i potem jak oddwonił to taki miał przerażony głos i przyznał, że teraz jak będę do niego dzwonić, to będzie myślał, że już rodzę wczoraj z tego stresu musiał się upić, żeby odreagować
Mój już od dawna ma takie wkręty

Cytat:

Ja też się nad tym zastanawiam Teściowa radzi mi, żeby owijać się ręcznikiem, ale ja nie wiem czy to dobry pomysł
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:00   #2040
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja też - mam górę 38, a dól nieraz 42 albo i więcej
No właśnie w stacjonarnych ciężko mi coś dobrać z ciuchów, a co dopiero przez neta

Cytat:

to tak jak u mnie.. powiedziałam mamie, że ją kocham jak miałam jakieś 16 lat chyba i wyjeżdżałam na miesiąc z domu i to wyznanie było takie.. dziwne, jakieś nienaturalne teraz z tżtem często sobie wyznajemy uczucia i Olkowi tż też często powtarza, że go kocha itp, po porodzie moje dziecko będzie przepieszczone w tym temacie
No to gratulacje

Ja też mam zamiar mówić mojej Oli, że ją kocham. Poza tym my z tż sobie to mówimy, więc ona pewnie będzie to słyszała. Moi rodzice sobie tego nie mówili, więc mam zamiar inaczej to rozegrać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości