Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 16:06   #2131
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Jestem po przespanej nocy i wiecie co? Pożegnałam dziś sławetnego czopusia O godz 10 poszło gęsto, brązowo i dużo podbarwionego krwią śluzu, także nie mam wątpliwości, że wkrótce urodzę
O kurczaczku, to czekamy!!!! Ty już prawie w terminie
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

nastepny klub to ja juz bede w klubie widocznych wlosow na nogach, malych cyckow i zostanie jeszcze do utworzenia klub wielkiej doopy

Same rarytasy Ci się trafiają

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:08   #2132
marima
Raczkowanie

cześć

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Aleksandra jest na swiecie
o 12.55 przyszlo na swiat 55 cm i 3690g szczęścia przez cc
mamy sie dobrze,pozdrawiamy
gratulacje

u mnie i u TŻta w domu też nie okazywano sobie uczyć, więc u nas miłości będzie aż nadto mały codziennie jest tulony, całowany i mówię mu jak bardzo go kocham i cieszę się że mimo wielu trudności jest z nami, a on tak wtedy patrzy na mnie swoimi wielkimi jak 5 zł oczami chyba staje się coraz bardziej kumaty, bo dotychczas po karmieniu od razu szedł w kimono, a teraz walczy ze sobą żeby zasnąć, wyszłam z pokoju żeby wstawić pranie, to aż krzyknął bo nie słyszał mojego głosu

ja sobie kupiłam 2 pary majtek wyszczuplających, ale poczekam jeszcze z tydzień dwa zanim je założę, niech się trochę rana zagoi i brzuszek trochę sam się wciągnie. w szpitalu wyglądałam na 4/5 miesiąc ciąży, teraz jakby brzuszek zmalał i po tygodniu jestem - 10 kg, zostało jeszcze 5 kg

kiedy bezpiecznie po cesarce można zacząć ćwiczyć ? bo czuję nadmiar energii, ale teraz to stanowczo jest za wcześnie, a krzywdy sobie nie chcę zrobić
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:14   #2133
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć

gratulacje

u mnie i u TŻta w domu też nie okazywano sobie uczyć, więc u nas miłości będzie aż nadto mały codziennie jest tulony, całowany i mówię mu jak bardzo go kocham i cieszę się że mimo wielu trudności jest z nami, a on tak wtedy patrzy na mnie swoimi wielkimi jak 5 zł oczami chyba staje się coraz bardziej kumaty, bo dotychczas po karmieniu od razu szedł w kimono, a teraz walczy ze sobą żeby zasnąć, wyszłam z pokoju żeby wstawić pranie, to aż krzyknął bo nie słyszał mojego głosu

ja sobie kupiłam 2 pary majtek wyszczuplających, ale poczekam jeszcze z tydzień dwa zanim je założę, niech się trochę rana zagoi i brzuszek trochę sam się wciągnie. w szpitalu wyglądałam na 4/5 miesiąc ciąży, teraz jakby brzuszek zmalał i po tygodniu jestem - 10 kg, zostało jeszcze 5 kg

kiedy bezpiecznie po cesarce można zacząć ćwiczyć ? bo czuję nadmiar energii, ale teraz to stanowczo jest za wcześnie, a krzywdy sobie nie chcę zrobić
Ja dzis pytalam mojego gina,bo bylam na zdjeciu szwow. Dzis jest 7.doba po cc, mam termin za 5 tygodni u niego. Powiedzial, zebym do tego czasu nic nie robila, nawet nie kremowala, dopiero za 5 tygodni (czyli 6 od cc) porozmawiamy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:16   #2134
monkaa321
Zakorzenienie

JustiLbn łap brokuła za odejście czopusia

mnie dzisiaj coś kłuje szyjka i mam nadzieje, że się Piotruś przytula do szyjki
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:21   #2135
kate1623
Zadomowienie

Gianna u mnie trochę poplatana sytuacja bo ja w cyklu w którym zaszłam miałam laparoskopie i ons mogła wpłynąć na jego długość ale wrdlug wyliczeń gina i usg z 12tc to daty się w miarę pokrywają
Ela87 gratuluje braku robaka

Przepraszam że nie odnoszę sir do zdjęć, ale na telefonie ich nie widzę więc nie będę sciemniac
Enia gratulacje
Margo biedna Ewa oby szybciutko wyzdrowiala

Jestem juz w szpitalu na patologii, ponieważ nienawidzę szpitali jest to dla mnie mała tragedia. Pociesza mnie myśl że bez córki nie wyjdę, ale przeraza inna bo nic sie nie zapowiada na rychly poród dalej mam szyjke i bardzo rzadkie i male skurcze :-(
Będę starała się miec Was na bieżąco ale z telefonu będzie to trudne.

Trzymam mocne kciuki za skurcze dziewczyn donoszonych by szybko sie rozwinęły i skończyły mega łatwym porodem

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:23   #2136
(t)asia
Zadomowienie

Widziałyście: http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...woraczki/4f6wp
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:29   #2137
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja dzis pytalam mojego gina,bo bylam na zdjeciu szwow. Dzis jest 7.doba po cc, mam termin za 5 tygodni u niego. Powiedzial, zebym do tego czasu nic nie robila, nawet nie kremowala, dopiero za 5 tygodni (czyli 6 od cc) porozmawiamy

dzisiaj miałam ściągane szwy i chciałam brzuszek od dzisiaj smarować, bo powyłaziły mi rozstępy a dlaczego nie można kremować brzuszka ?

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Jestem juz w szpitalu na patologii, ponieważ nienawidzę szpitali jest to dla mnie mała tragedia. Pociesza mnie myśl że bez córki nie wyjdę, ale przeraza inna bo nic sie nie zapowiada na rychly poród dalej mam szyjke i bardzo rzadkie i male skurcze :-(

Mam nadzieję, żę się u Ciebie rozkręci powodzenia
Stary 2014-02-17, 16:34   #2138
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
no właśnie jakiś chaos się wkradł bo na przeciwnej ścianie będzie taki misiek:P
Załącznik 5586435
E, a tam nie ma motylka jakiegoś? Mnie się to wcale nie gryzie - piekny dziecięcy pokój

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie macie/kupujecie torby do wózka? Możecie coś polecić fajnego?
Moja może średnio ładna, ale wg mnie bardzo praktyczna, pojemna i tania
http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...872470159.html ja mam czarną, bo inne do wózka mi nie pasowały. Na żywo wygląda dużo lepiej.

Cytat:
Witajcie kochane
Jestem po przespanej nocy i wiecie co? Pożegnałam dziś sławetnego czopusia O godz 10 poszło gęsto, brązowo i dużo podbarwionego krwią śluzu, także nie mam wątpliwości, że wkrótce urodzę
Od tej pory boli mnie wadżajna, odbyt i krzyż. Oraz skurcze co jakiś czas, ale mała szaleje w brzuchu, więc domykam bieżące sprawy i szykuję się na powitanie córeczki.
No to teraz odliczać tylko do wielkiego wydarzenia

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Mi się dzisiaj śniło, że zaczęłam rodzić,urodziłam synka na środku chodnika i martwiłam się bo przerwałam pępowinę, a pamiętałam że nie wolno jej ruszać. Mały był ogromny jak 6 miesięczne dziecko, chciałam go nakarmić ale nie umiał mnie za pierś złapać i się wkurzałam. Zawinęłam go w piękny kocyk który oczywiście miałam w torebce
Widzę, że już chyba każda z nas miała głupie sny o dzidziusiu Mi się dzisiaj śniło, że sobie obserwuje brzuch a tu pod skórą dłoń Małej widzę - tak dokładnie 5 paluszków

kate1623

Cytat:
O ludzie! Niesamowite Ale jakie imiona - dwóch nawet nie mogłam odczytać

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
dzisiaj miałam ściągane szwy i chciałam brzuszek od dzisiaj smarować, bo powyłaziły mi rozstępy a dlaczego nie można kremować brzuszka ?
Ja od razu mówię, nie mam pojęcia, ale nie dostałaś jakichś wytycznych, co masz z nim robić, a czego nie wolno? Bo skoro nic nie mówili, to może można smarować? Przecież dużo kobiet stosuje jakieś maści na blizny itp

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:37   #2139
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ja od razu mówię, nie mam pojęcia, ale nie dostałaś jakichś wytycznych, co masz z nim robić, a czego nie wolno? Bo skoro nic nie mówili, to może można smarować? Przecież dużo kobiet stosuje jakieś maści na blizny itp
no nic nie mówili mam dezynfekować ranę i wietrzyć i tyle
cayenne napisała żeby nie kremować, więc jestem ciekawa dlaczego
Stary 2014-02-17, 16:38   #2140
asialll
Raczkowanie

Justi ale fajnie! gratulacje za czopusia już tuż tuż

no i jak to ściąganie szwów boli bardzo dziewczyny?

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:40   #2141
monkaa321
Zakorzenienie

margo80 biedna Ewcia po antybiotykach szybko jej się poprawi

(t)asia i

marima rozpływam się
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-02-17, 16:44   #2142
mmhym
Zadomowienie

http://gruper.pl/x.php/1,58683/Produ...przesylka.html

Bio-Oil 200 ml za 55 złotych

Edit: chociaż nie wiem, bo coś strona się nie otwiera, więc sprawa podejrzana.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-02-17 o 16:46
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:47   #2143
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

kate będzie dobrze

Stary 2014-02-17, 16:50   #2144
tygrysek83
Zadomowienie

Melduję się na szybko po wizycie. Lekarz stwierdził, że wszystko ok. Czy był to kawałek czopa czy nie nie był pewien, ale stwierdził ze nie ma żadnych oznak żebym miała rodzic. Kolejna wizyta planowa za tydzien z kawałeczkiem.
Teraz lecę nadrabiać bo widzę że szalałyście dziś.

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:54   #2145
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość

no i jak to ściąganie szwów boli bardzo dziewczyny?
ja nic nie czułam, ogólnie do zdjęcia miałam szew na końcu rany, bo tak mam rozpuszczalne <chybarana wygląda jak klejona, nie zagłębiałam się w temat>

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 17:06   #2146
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
GRATULACJE!!!!! duża dziewczynka

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ja się tam już nie nakręcam Chociaz po cichu liczę na rozwój akcji w ciągu kilku dni..
w końcu teraz Twoja kolej

czyli razem mamy jakieś 4 dziewczyny, które w tym tygodniu być może pochwalą się, że już urodziły i to same dziewczynki się szykują

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

[/COLOR]
Cytat:
zdecydowaliśmy się na Agatkę
za wybranie imienia

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Byłam po wyniki GBS i nie mam robaka

Bąbelek

Edytowane przez wewillrockyou
Czas edycji: 2014-02-17 o 17:15
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:06   #2147
BeautifulLie
Zadomowienie

Ela myślę że rozmiar przed ciąża się będzie liczył ja miałam male B i w sumie mam teraz male C

Justi no to w takim razie na rozwój wydarzeń :-*

Asienka witaj w klubie!!!

Margo ucałowania dla Ewci :-*

Kate bardzo dobrze rozumiem tego że nie nosisz szpitala dla mnie to też była straszna męka chociaż wiedziałam że to dla dobra Synka. Trzymaj się dzielnie. Majka wychodź!

Tygrysek za wizytę

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:07   #2148
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie kochane
Od tej pory boli mnie wadżajna, odbyt i krzyż. Oraz skurcze co jakiś czas, ale mała szaleje w brzuchu, więc domykam bieżące sprawy i szykuję się na powitanie córeczki.
to już niedługo!

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:

Trzymam mocne kciuki za skurcze dziewczyn donoszonych by szybko sie rozwinęły i skończyły mega łatwym porodem
a my trzymamy kciuki, żeby Majka spięła doopcie i w końcu wyszła

Bąbelek
Stary 2014-02-17, 17:12   #2149
Castia
Wtajemniczenie

helołłłl

Enia gratulacje ogromne!!!!!!!! dużo zdrówka dla Oleńki no i szybkiego powrotu do sprawności dla Ciebie!!!

margo biedna malutka dużo zdrówka dla niej! mam nadzieje że jutro będzie już duzo lepiej!

kate oby coś się zaczęło dziać! trzymam mocno kciuki za WAS

magduś ależ pięknie to wygląda wszystko!

maggie jaka figura
wszystko bym dała żeby taką mieć

Ela87 fajnie że robaka nie ma!

ja też odebrałam wymaz i nic nie wyhodowałam

asienka, trisdom fajne brzusie!

teQibkoo ty już w domku?

JustiLB więc czekamy!

(t)asia o ja cie niezłe - i jakie imiona!

ja spię na siedząco, raczej leżąco bo powykrzywiane żebra mi siedzieć nie pozwalają
nie spałam pół nocy no a Malwinka wstała o 7 więc jakieś 4 h snu.
tż nadal nie ma w domu - i w południe to juz prawie przysnęłam na kanapie a mała układała puzzle obok.
ehh kiedy ja się wyspię
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:16   #2150
ag9
Zadomowienie

Witamy Olę!

Justi -

Dziewczyny - te, które chciały wysłałam wnioski o urlop.
Stary 2014-02-17, 17:25   #2151
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie kochane
Jestem po przespanej nocy i wiecie co? Pożegnałam dziś sławetnego czopusia O godz 10 poszło gęsto, brązowo i dużo podbarwionego (...)
To super, że omijają Cie sensacje nocne. za rozkręcenie, Cos czuję, że polecisz na pierwszy ogień

Cytat:

nastepny klub to ja juz bede w klubie widocznych wlosow na nogach, malych cyckow i zostanie jeszcze do utworzenia klub wielkiej doopy

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
U mnie nieciekawie. Ewa ma zapalenie oskrzeli, dostala antybiotyk. Nadal mocno goraczkuje, dzis przed 15 doszlo do 40 stopni. Dzis i jutro jestesmy same w domu, straszny stres dla mnie, gdy nie mam juz pomyslow jak jej pomoc, zeby sie lepiej poczula...
Duzo zdrówla dla Ewci

Cytat:

U nas jest dużo ciepła i TZ często mówi,ze mnie kocha. Ale u niego w domu nikt tak się nie zachowuje... Ojciec- mój teść- ma taki swój świat, ze sie czasem zastanawiam, czy nie jest autystyczny. Teściowa- "przeciętna", ale o uczuciach się z nia absolutnie nie da pogadać. Czysta wymiana informacji.

Za to u mnie mieszanka- hiperuczuciowa i mocno przewrażliwiona mamuśka i zamknięty w sobie ojciec, który ze swoimi rodzicami miał bardzo chłodny kontakt i tak naprawdę dopiero teraz, w wieku 55 lat, uczy się rozmawiać.

TŻ ma tylko jedno przykazanie ode mnie- rozmawiać z córka i nie bać się tego kontaktu. Nie chciałabym, żeby powielał wzorce swojego albo mojego ojca...
Stary 2014-02-17, 17:34   #2152
teQiba
Moderator

Cytat:
Gianna u mnie trochę poplatana sytuacja bo ja w cyklu w którym zaszłam miałam laparoskopie i ons mogła wpłynąć na jego długość ale wrdlug wyliczeń gina i usg z 12tc to daty się w miarę pokrywają
Ela87 gratuluje braku robaka

Przepraszam że nie odnoszę sir do zdjęć, ale na telefonie ich nie widzę więc nie będę sciemniac
Enia gratulacje
Margo biedna Ewa oby szybciutko wyzdrowiala

Trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
teQibkoo ty już w domku?

ja spię na siedząco, raczej leżąco bo powykrzywiane żebra mi siedzieć nie pozwalają
nie spałam pół nocy no a Malwinka wstała o 7 więc jakieś 4 h snu.
tż nadal nie ma w domu - i w południe to juz prawie przysnęłam na kanapie a mała układała puzzle obok.
ehh kiedy ja się wyspię

Już nawet domowy obiadek zjadłam

Chyba teraz to już długo się nie wyśpisz skoro ciąża Cię nie oszczędza
Ale życzę Ci żeby przed samym porodem chociaż ze dwie nocki błogiego snu Ci się trafiły
Stary 2014-02-17, 17:41   #2153
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a teraz wspomnień czar
1. 37tc (36t5d)
2. tydzień po porodzie
3. 12 tygodni po porodzie
Wow, imponujące

Cytat:
sliczna ta sukienka, lubie prostote

wow ja takiego plaskiego nigdy nie mialam

przykre to
ja mojej corci powtarzam codziennie, nawet kilkakrotnie jak bardzo ja kocham, i ona sama tez czesto mi to mowi Muzyka dla moich uszu

cayenne trzeba byc twradym, nie mietkim idz nie ci to zdejma i po wszystkim

wczoraj tz pstryknal nam kilka fotek, 31t3d
śliczne

Cytat:
Ok, to moja piłka sprzed 2 dni i osioł- Maskot dla Emilki.
bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
60 to ja przed ciążą miałam
To tak jak ja pozazdrościć tylko

Cytat:
Witaj Olu Gratulacje
Stary 2014-02-17, 17:42   #2154
ag9
Zadomowienie

Cytat:
TŻ ma tylko jedno przykazanie ode mnie- rozmawiać z córka i nie bać się tego kontaktu. Nie chciałabym, żeby powielał wzorce swojego albo mojego ojca...
Ja za bardzo nie wierzę w to, że takie rzeczy przenosi się w genach. Np mój TZ wychowany właściwie bez ojca (zdrady ojca, rozwód itp) z matką która tez specjalnie o uczuciach nie rozmawia, chociaż jest dość "otwarta". A TZ jest uczuciowy i np. ni z tego ni z owego przychodzi do mnie z poważną miną i mówi "wiesz, muszę ci coś powiedzieć. bardzo cię kocham i jestem z tobą taki szczęśliwy"

Także myślę że to chyba raczej charakterologiczne uwarunkowania.
Stary 2014-02-17, 17:54   #2155
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
a teraz wspomnień czar
1. 37tc (36t5d)
2. tydzień po porodzie
3. 12 tygodni po porodzie
woow.. nic tylko pozazdrościć takiej figury !
taka laska..

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
piękności

Dziewczyny! Zaczynamy ostrą jazdę Na styczniówkach zostały już tylko cztery ostatnie do rozpakowania się i już jesteśmy tylko MY

faktycznie teraz już nasz kolej.. kiedy to wszystko mineło?

Cytat:
Gratulacje i buziaki od Nas wszystkich nacieszcie się sobą i czekamy na relacje

Cytat:

witamy się po weekendzie

podczytywałam Was na telefonie i całe szczęście bo teraz bym chyba nie nadążyła wyjazd super mimo że zabraliśmy ze sobą Mame Tżta spędziliśmy w końcu trochę czasu razem, kupiliśmy wózek, fotelik i wanienke czyli wszystko czego nam brakowało, siebie też troche rozpieściliśmy (bardziej Tżta, ja kupiłam sobie kilka dodatków typu torebka buty itp zapowiedziałam kolejne zakupy jak już urodze i bede super laska )

poza tym dziś zaczynamy 33tc w środe wizyta i w końcu USG mam nadzieje, że tym razem lekarz raczy przyjść do pracy albo chociaż uprzedzi o nieobecności

zepsuła Nam sie dziś pralka, jutro może przyjedzie Teściu albo wujek (Tż na pewno nie jest złotą rączką..) i mam nadzieje, że to nic poważnego bo prania mam, że hej nie mowa że chciałam zacząć prać rzeczy Zosi
Stary 2014-02-17, 17:59   #2156
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj tz pstryknal nam kilka fotek, 31t3d
Ale fajne!

Cytat:
już 59,5.. czyli 11,5-12 kg na plusie... oj przekroczę magiczną 60-tkę...
60? I Ty się tym przejmujesz?

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Doktorek stwierdził, że oznak porodu nie widać, szyjka trzyma, rozwarcia brak.
No to z tej radości pojechałam do lumpa i .. popłynęłam
Dzisiaj dostawa, kupiłam uroczy becik do wózka albo łóżeczka, ochraniacz na szczebelki do łóżeczka, kocyk w pandy, kombinezon (nie wiem po co mi kolejny ale taki uroczy że nie mogłam się oprzeć), sweterek, bluzę, koszulkę, sobie koszulę dżinsową i spodnie od piżamy. No i najważniejsze - ogromnego pluszaka - psa który wygląda niemal identycznie jak mój pies Za wszystko dałam 80 zł to chyba nie najgorzej.
Gratuluję i udanej wizyty i zakupów!

Cytat:
Ok, to moja piłka sprzed 2 dni i osioł- Maskot dla Emilki.
Mała piłeczka

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
i coś w tym jest, że dzieci, którym nie mówi się, że się je kocha, są jakieś.. inne, wycofane, nieśmiałe, bez poczucia własnej wartości.. tak było ze mną, zresztą jest nadal, choć... na szczęście pojawił się małż i od razu życie zrobiło się lepsze i zdecydowanie będziemy mówili Młodemu, że go bardzo kochamy i będziemy wspierać, a nie dołować taki jest plan
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie może wzór wniosku o urlop macierzyński, dodatkowy i rodzicielski?
I ja się podpinam pod prośbę

Cytat:
virginia - u nas w domu, ojciec nigdy nic miłego mi nie mówił, był raczej zajęty kolegami i butelką. A mama starała się dać mi wszystko czego chciałam, sama nie miała rodziców (wychowywała ją babcia) a potem miała tylko mnie.
Ja się boję że nie będę umiała okazywać uczuć do małego, bo i do TZa jakoś mi ciężko przychodzi, nie jestem zbyt ckliwa ani sentymentalna
Ja też, jednak niestety dużo wynosi się z domu ale mam w planie kochać tego maluszka do szaleństwa i okazywać mu to na każdym kroku.

Cytat:
Witamy na świecie Oleńkę!!!!
Jak się czuję mamusia, jak znosisz cc?

Cytat:
Trzymaj się! a Majeczka wychodź już bo czekamy z utęsknieniem na Ciebie!!!

Cytat:
Dziewczyny - te, które chciały wysłałam wnioski o urlop.
Ja też poproszę .

Byłam u tego ortopedy i niestety zaleca cc a tak się nastawiałam na sn . Stąd też moja prośba do Cayenne i do Eni, jak będzie miała chwilkę, żeby mi napisały (może być na PW do mnie) jak u nich wyglądały cesarki. mam nadzieję, żę u mnie wszystko przebiegnie bezproblemowo i że szybko dojdę do siebie, żeby załatwiać sprawy . Cayenne karmisz Jula piersią?
Przy nast. wizycie u gina będę musiała go spytać, czy skoro już wiadomo, że będzie cc to czy można to wcześniej zaplanować - kiedy, kto to będzie robił, jaki anestozjolog itd. A wgl to jestem na niego zła, bo nie zrobił mi ostatnio ktg na wizycie i oczywiście się denerwuję czy wszystko OK.

Co u mnie niebywałe ostatnio nagle złapał mnie głód. Zjadłam już dwie spore kanapki a chcę jeszcze. Trzeba będzie chyba się zapchać jakimś jabłkiem/pomarańczem.

Miłego wieczoru dla Was
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-02-17 o 18:01
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:00   #2157
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

witamy się po weekendzie

podczytywałam Was na telefonie i całe szczęście bo teraz bym chyba nie nadążyła wyjazd super mimo że zabraliśmy ze sobą Mame Tżta spędziliśmy w końcu trochę czasu razem, kupiliśmy wózek, fotelik i wanienke czyli wszystko czego nam brakowało, siebie też troche rozpieściliśmy (bardziej Tżta, ja kupiłam sobie kilka dodatków typu torebka buty itp zapowiedziałam kolejne zakupy jak już urodze i bede super laska )

poza tym dziś zaczynamy 33tc w środe wizyta i w końcu USG mam nadzieje, że tym razem lekarz raczy przyjść do pracy albo chociaż uprzedzi o nieobecności
ale zakupy szalejecie dziś dziewczyny
za tydzień

Bąbelek
Stary 2014-02-17, 18:01   #2158
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Agunia za wpis, to niemal takie przeżycie jak decyzja o dziecku

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Melduję się na szybko po wizycie. Lekarz stwierdził, że wszystko ok. Czy był to kawałek czopa czy nie nie był pewien, ale stwierdził ze nie ma żadnych oznak żebym miała rodzic. Kolejna wizyta planowa za tydzien z kawałeczkiem.
Teraz lecę nadrabiać bo widzę że szalałyście dziś.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:03   #2159
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Ja za bardzo nie wierzę w to, że takie rzeczy przenosi się w genach. Np mój TZ wychowany właściwie bez ojca (zdrady ojca, rozwód itp) z matką która tez specjalnie o uczuciach nie rozmawia, chociaż jest dość "otwarta". A TZ jest uczuciowy i np. ni z tego ni z owego przychodzi do mnie z poważną miną i mówi "wiesz, muszę ci coś powiedzieć. bardzo cię kocham i jestem z tobą taki szczęśliwy"

Myśle że to też sprawa osoby której ma sie mówić te słowa. Ja nie potrafię sobie przypomnieć żebyśmy ja z rodzicami wymieniali się takimi wyznaniami, co oczywiście nie znaczy że nie czuje ze mnie kochają i ja rownież bardzo ich kocham. Po prostu jakoś głupio byłoby mi te słowa do nich kierować, nie wiem czemu. Natomiast zupełnie nie mam tego oporu jezeli chodzi o mego męża czy o naszego kota :p

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:09   #2160
teQiba
Moderator

Cytat:

A mnie sie wydaje ze to troche jest tak jakby na odwrot - tzn. jak rodzice sa zimni to dzieci w swoich rodzinach sa kochajace, dzieci alkoholikow na ogol nie przepadaja za alkoholem, itd. Takie przynajmniej ja odnosze wrazenie na podstawie swojego otoczenia.

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
faktycznie teraz już nasz kolej.. kiedy to wszystko mineło?
Tez sie nad tym ostatnio zastanawialam - pamietam jak zaczynalysmy pisac i te rodzace watki takie odlegle i zaawansowane mi sie wydawaly

Gratuluje zakupow

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości