|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy on mnie zdradził z prostytutką?!
A te bestie które przyczyniają się do wyzysku biednych szwaczek z Bangladeszu? Osobiście chodzę w lnianym worku. Wy tez?
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#93 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym być z facetem o takich poglądach jak facet applekiss. Choć oni się dobrze dobrali. Jej facet to hipokryta, brzydzi się prostytutkami, nie brzydzi się kolegą, który regularnie korzysta z ich usług. Jestem osobą dość liberalną, nie potępiam prostytutek, współczuję tym, które są do tego zmuszane, nie potępiam ich klientów- oczywiście tych wolnych, którzy odwiedzają panie pracujące z własnej woli i bez opiekunów, ale czegoś takiego, to nawet ja znieść nie mogę. I nie wiem, z czego dziewczyna się cieszy. Z tego, że ma faceta, który nie zdrada jej, bo go obrzydzają potencjalnie dostępne panie, z którymi mógłby ją zdradzić? Powinien być wierny ze względu na swoją partnerkę. inaczej może dojść do tego, że jak spotka kobietę chętna na niezobowiązujący seks, która go nie obrzydza, to zdradzi swoją dziewczynę bez mrugnięcia okiem. Strasznie to puste i naiwne. Jest też inna opcja, według mnie dużo bardzie prawdopodobna- to tylko poza dla applekiss. Nie uwierzę, że zawsze dzwoni do niej i za każdym razem rozmawiają przez cały jego wolny czas:P |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupuję ubrania w lumpeksach, na aukcjach na koty i psy, czasem przejmuję od znajomych. Wystarczy?
Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2014-02-17 o 22:32 |
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#98 | |||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Prezentujesz skrajnie feministyczny pogld w tej kwestii. Cytat:
Prostytutka okresla często na co się zgadza a na co nie. Klient może sobie kazać czy oczekiwać czegoś- a prostytutka może mu odmówić. Co po tej odmowie się dzieje- to już nieco inna kwestia.
|
|
|
#99 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie, jego nie obrzydzają dostępne kobiety - tylko prostytutki. A kolega nie z dziwek korzysta, tylko z prywatnych kobiet, które to robią dla rozrywki, a nie zarobkowo. Ot, taki rajd po klubach i zawsze coś do hotelu zabierze. |
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
To jest straszne, okrutne i okropne podsumowanie. I tak, praca dzieci czy wyzysk pracowniczy to ważny temat, i tak, powinien być surowo regulowany, i tak, posiadam świadomość konsumencką w tym zakresie. Zapewne niewystarczającą. Jak to ma się do przemocy, jakiej doświadczają prostytutki? Jest więcej niż jedna niesprawiedliwość i zbrodnia na tym świecie. No i? Nie za bardzo rozumiem tego myślenia. Robię, co mogę. I wybacz, ale trzymanie swojego ptaszka z dala od prostytutek i nie kupowanie seksu i nie handlowanie ludźmi generalnie jest łatwiejsze niż research, które firmy łamią prawa pracownicze a które nie. W przypadku prostytucji mamy działanie bezpośrednie. Żeby skorzystać z usług prostytutki, świadomie to wybierasz. Jest to niemoralne, i tyle. W przypadku kupowania swetra, czynności neutralnej, masz tysiąc możliwości. Świadomość konsumencka buduje się inaczej niż fakt, że się drugiego człowieka nie gwałci.
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I największą dziwką jest tutaj kolega Twojego faceta. Prostytutka nie krzywdzi, on tak. Ale razem z chłopakiem brzydzicie się prostytutek, jego lubicie. |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#104 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To nie jest jakaś inna 'kwestia', to istota tego przemocowego procederu. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-02-17 o 22:30 |
||
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prędzej nie zgadzam się z opiniami,ze musial skorzystać,tego z nas NIKT nie wie.
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak serio to ktoś z tak wysokim poziomem "oświecenia" jak wizażowe bojowniczki o prawa kobiet powinny posiadać co najmniej własną fundację. Jestem ciekaw czy poza umoralnieniami rzucanymi w internetowa przestrzeń coś w tej kwestii robicie (jeśli tak to oczywiście "szacun" dla was )
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#108 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na przykład wiem od dawna że Zara czy H&M łamią prawa pracownicze. I jakoś i tak do tych sklepów biegam, bo mi się ich ciuchy podobają. Jeden mój zakup świata nie zmieni. |
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istnienie prostytutek, które nie są ciemiężone i nie działają pod presją ekonomiczną nie oznacza, że klientom prostytutek nie należy się potępienie. Bo swoimi pieniędzmi wspierają seksbiznes, który opiera się na wyzysku, w którym podstawową zasadą jest przemoc wobec kobiet. I to, że akurat trafili - nie wiedząc o tym i nie mając żadnych narzędzi, by to sprawdzić - do tej prostytutki, która pracuje tak, bo lubi, niczego nie zmienia w zakresie wspierania seksbiznesu, chociażby przez przyzwolenie na jego działanie i budowanie zapotrzebowania na tego rodzaju "usługi". |
|
|
|
|
#110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"czy posiadasz własną fundację walczącą o prawa kobiet" |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#112 |
|
wańka wstańka
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4519961 5]Ale wszystkie żyją w kulturze patriarchalnej, która kształtowała ich mentalność. Pewnie rzeczy/kwestie są dla wielu po prostu nieuświadomione. Tutaj w tym wątku właśnie najlepiej wychodzi jak wygląda mentalność i podejście przeciętnych kobiet do problemu prostytucji. Masz jak na widelcu.
Określać to sobie może tylko ta (i to też oczywiście w określonym zakresie, komu potrzebna wydziwiająca prostytutka ? - nie ona jest od stawiania warunków), która ma 'opiekuna' w postaci dorabiającego się na jej tyłku alfonsa. Tzw. cichodajka może sobie stawiać warunki jakie chce, jak będzie miała szczęście, to może klient posłucha. W najlepszym wypadku ucieknie bez płacania.[/QUOTE] Żartujesz? WYstraczy wejść na pierwszą lepszą stronę agencji czy niezaleznej prostytutki i możesz przeczytać na co sie zgadza, a na co nie. Nie chodzi o wydziwianie, a jej preferencje i bezpieczeństwo. Wiele z nich nie zgadza się na seks bez prezerwatywy, inne za dopłatą nie mają z tym większego problemu. Oczywiście kazdy rodzaj prostytucji ma swoją klientelę, jak i swoje ceny. I to się odzwierciedla w układzie klient- prostytutka.
|
|
#113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Was to może być śmieszne, bo po prostu mało wiedzie i wiedzieć nie chcecie, bo łatwiej się śmiać i chichotać. Jak człowiek zna realia, jak człowiek zna i widział kobietę, która mówi, jak pierwszy raz została zgwałcona przez ojca, który potem oddał ją swoim kolegom, a wszystko miało miejsce w urodziny, a potem sprzedał ją do burdelu, a wszystko działo się w Seattle lat 90, to nie jest w stanie tak chichotać. I jak potem ta kobieta mówi, że żadna decyzja dotycząca jej ciała nie była jej, że zachodziła w ciążę i była zmuszona do aborcji raz po raz, a teraz, po wyjściu z tego, nie jest w stanie spojrzeć na mężczyznę i tuczy się, bo ma wrażenie, że jej waga działa jak kaftan bezpieczeństwa, to chichot tak łatwo nie przechodzi przez gardło. Prawa kobiet to nie jest jakiejś mityczne coś, co siedzi gdzieś tam i sprawia, że granty idą na gender studies. Mówimy to u realnym, rzeczywistym cierpieniu drugiej osoby. I nie wiem, jak można się od tego odwrócić, a potem spojrzeć na swoją twarz w lustrze.
Miliony ludzi na całym świecie w tej chwili jest czyimiś niewolnikami, cierpi. I cierpi także dlatego, że inni wolą chichotać, niż domagać się odpowiednich regulacji prawnych. Nikt Wam nie każe pracować dla NGOsa czy świadczyć podstawową opiekę medyczną na rzecz prostytutek ulicznych. Ale trzeba być ostatnią szują, by chichotać z tego, jak ktoś cierpi.
|
#116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#117 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Wg moich danych uliczne prostytutki są narażane w większym stopniu na przemoc. Cytat:
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4519974 4]Jak masz sobie robić jaja z nieszczęścia milionów kobiet, to idź lepiej włącz sobie jakąś gierkę.[/QUOTE]
Nie miliona kobiet tylko tych kilku tutaj. A w gry nie gram chyba, że polecisz jakąś dobrą. |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ proszę uprzejmie.
Wersja pisemna: http://harvardcrcl.org/wp-content/up.../MacKinnon.pdf Wersja do słuchania (bardzo podobna): http://www.youtube.com/watch?v=zpYegz1OqHA Myślę, że o niej słyszałaś.
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyene: dziękuję
Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2014-02-17 o 22:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

a więc: ostatnio znalazłam u mojego TŻ w samochodzie mandat za wjazd do lasu, pytam go kiedy go dostał i dlaczego a on zmieszany nie wiedział co powiedzieć zaczął mi tłumaczyć że kiedyś znajomy poprosił go czy zawiezie go do lasu bo chciał skorzystać z usług prostytutki! i podobno pojechali tam, ten znajomy zaprosił ją do samochodu i pojechali do lasu, mój TŻ wyszedł z samochodu podobno zapalić i przejść się po lesie a ten znajomy został z tą prostytutką w samochodzie mojego TŻ !;( i za chwile podjechała policja i ich spisali.. jak mi to powiedział to zamurowało mnie, jak on mógł w ogóle pojechać tam.. czy waszym zdaniem on również mógł korzystać z jej usług? a jeżeli to on jeździ? może ja mu nie wystarczam

)