|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Pradip-to strach się bac po takich akcjach
![]() O Matko KFC to i ja zjadłabym ze smakiem ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Wiecznie-to super, że endo takie ładne
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - u mnie tż też ma wiele, baaaardzo wiele takich historii i ciągle się zastanawiamy jak on jeszcze żyje. Raz chciał się powiesić dla zabawy...
Wiecznie - to trzymamy kciuki! |
|
|
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz miałaś cykl bez wspomagaczy prawda? to skoro wszystko jest tak ładnie to czemu masz brać clo albo to drugie? Trzymam kciuki z całej siły za dobry wynik ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
No i Nadia wylądowała na pogotowiu, warga jej spuchła, ma dwa razy taka jak normalnie do tego całą ma siną i jej ciągle krew leci i jakiś krwiaczek się zrobił na dziąśle. Stwierdziłam że lepiej jechać bo non stop płaczę musi ja bardzo to boleć. Małż pojechał a ja zostałam z Darią w domu.
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj znac co tam powiedzą na tym pogotowiu
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widok cierpiącego dziecka jest najgorszy na świecie.Ucałuj ją ode mnie i od Marcelka ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Ewelika - mniej wy☠☠☠..., a będzie Ci dane! Nie przejmuj się rodziną! Niech sobie gadają, widocznie Ci zazdroszczą i tyle! Ile Ja bym dała, żeby mieć takie łóżeczko dla Marcelka ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Fiona - toć daj chłopu, bo mu w końcu jajca napuchną i dopiero będzie problem. Teraz włoży wyjmie i się przyjmie, a za 9 miesięcy będzie córka !---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ja dziś zadzwoniłam do neurologa pediatry (jedynej od dzieci w Nasyzm mieście) umówić się na prywatna wizytę, żeby sprawdziła czy Marcelek nie ma napięcia mięśniowego i co usłyszałam "nie interesuje ja, że miesięczne dziecko płacze, niech Pani idzie do pediatry, a nie do mnie, a po za tym czemu pani do mnie teraz dzwoni, nie mogę rozmawiać bo jadę samochodem" - zagotowałam się i na koniec powiedziałam jej, że nie mam kultury ani wrodzonej ani nabytej i jest od tego jak dup... od srania, żeby mnie przyjeła, ale skoro nie to łaski bez. Tak mnie w☠☠☠☠... babsko, że mało telefonu przez balkon nie wy☠☠☠..., trudno nie będę sie prosić idiotki, poszukam w Warszawie neurologa dziecięcego i pojadę na wizytę. Mojego kuzyna syn też miał leniwe jelitka, a spowodowane było to napięciem mięśniowym, ćwiczenia w domu pomogły i mały przestał cierpieć, więc chciałam żeby Nam sprawdzili czy Marcelek tego nie ma, ale oczywiście wielka pani dr miała do mnie pretensje, że odebrała telefon jak kierowała samochodem |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten cykl też miałam na wspomagaczach , grudniowy też, tylko w styczniu było bez Clo
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
papryczka - Tż to chyba termin ma na dniach?
Ładny brzuszek ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- wiecznie - Jak ja bym chciała umieć szyć, mam tyle pomysłów na stroje, ale brak talentu, a teściowej plecy wysiadły, poprawki zrobi, ale na większe szycie nie mam co liczyć, może Ty mi będziesz szyć? ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- ale mojego Tz chyba nikt nie przebije z odwalaniem jak był mały - Mieszkali w wieżowcu na 10 piętrze, Tż miał 4 lata i przeszedł z jednego balkonu na drugi do sąsiadów, położył sobie taką półkę z szafki i poraczkował. Teściowa zemdlała jak Go zobaczyła w połowie drogi, a teść podobno wtedy stracił połowę włosów.Pojechał do babci na wakacje, u babci latały kury na podwórku, wziął zrobił pętle i przerzucił przez gałąź od drzewa, a tą pętle ułożył w trawie i nasypał ziaren, żeby kury przyszły, jak kury w najlepsze się najadały on pociągnął za sznurek i złapał wszystkie kury na nogi i wisiały na drzewie, miały powyrywane łapy i wszystkie trzeba było od razu na rosół, tego samego dnia Tż wracał już do domu bo babcia zadzwoniła po teściów i powiedziała, że tego szatana nie będzie trzymać. A jak chodził do przedszkola to był najgorszy w grupie, przedszkolanka wezwała rodziców naskarżyć się jaki to On jest niedobry, że jak Pani sika w łazience to M ją podgląda, w tym czasie co Pani się skarżyła, Tż siedział pod jej krzesełkiem i odkręcał śrubki także na sam koniec Pani spadła z rozkręconego krzesełka. Miał wtedy 4 albo 5 lat. Teście w oknach mieli takie kratki pozakładane bo M był straszny i nie mogli dać mu rady, a po akcji z balkonem musieli jakoś zabezpieczyć wszystkie okna. |
|
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
Justii-ale powiedziałaś Tej Babie
co ja bym dała za takie gadane ale masz racje łaski nie robi, a lekarzy jest na pęczki, więc niech spada chociaż ja chyba na zawałbym zeszła jakby moje dziecko chodziło między balkonami
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Justii i dobrze babsku powiedziałaś. Wasi tż to dobrzy są aż strach dzieci mieć. Mój oko sobie wybił o mały włos razem z siostrą skakali na "skakance" którą był kabel od odkurzacza i się wywalil i walnal o kant stołu. Musieli mu szyc pod samym okiem jakieś dwa cm i byłoby po oku.
Nadia już wróciła mamy jej dawać płynne jedzenie bo gryźć nie może bo ma warge peknietą od środka też i dlatego tak jej spuchło, ale tego widoku lejacej się krwi z buzi to chyba nie zapomnę do końca życia.
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wielka pani się znalazła
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - to dobrze, że ją obejrzeli. Dostała jakieś przeciwbólowe?
Justii - ci nasi faceci to chyba wrodzone mają takie "wspaniałe" pomysły, ale co się dziwić, jego mama nie była lepsza. Mój tż jak dostał linijką od przedszkolanki, to jej ją wyrwał i też oberwała. W liceum chwali się z kolegą w maleńkim kantorku i ponieważ nie było miejsca weszli na jakąś umywalkę i "niechcący" wypadli razem ze ścianą do innej klasy, gdzie akurat ich wychowawczyni miała lekcje.... poza tym bardzo często przesiadywali z kolegą na parapecie (z nogami w dole) na 5 piętrze (z tym, że to prawie jak 7 piętro) i zamykali okno jak się ukrywali przed rodzicami, że palą. Poza tym prawie mieszkał w zoo. Znali tajne przejście i siedzieli sobie na wieży po zamknięciu, nawet mieli tam własną ławkę taką z parku. No i zabawy typu zawiązanie cegłówki na sznurku i kręcenie tym naokoło i w pewnym momencie ta osoba puszczała ten sznurek z cegłą i jak ktoś oberwał to potem on kręcił .. eh tych sytuacji to było tyle, że książka by powstała. Ja mam wrażenie, że na początku Kacper miał wzmożone napięcie, dlatego tyle badań mu robili, ale teraz te niepokojące zachowania ustały, ale czekamy jeszcze na wyniki rezonansu i te dokładniejsze z EEG mózgu. Pradip - też niezła historia to było dzieciństwo co nie?
|
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale chłopy to coś w genach mają i przechodzi z pokolenia na pokolenie mój tata skoczył na siano a tam kosa była, blizna na 30 cm kilkanaście lat później obciał sobie palca piłą elektryczną (tak zakończył przygodę z robieniem mebli). Chociaż kobietom też nic nie brakuje. Ciotka rzuciła nożem w brata swojego wbił mu się w nogę. Mama przebila stopę prętem wystającym z ziemi. Babcia biegła do okna nie wychamowała przeleciała przez wersalke i podbiła oko. Siostra tż spadła ze schodów i zdarla sobie skórę z czoła bo nie amortyzowala upadku rekami bo nie chciała łokci sobie zedrzec
. Ja zlecialam w górach ze zbocza i skręciłam kostkę bo mi się chciało strumyk oglądać. I jak tu moje dzieci mają być normalne. Małgoś nic przeciwbólowego jej nie dali, dostała za to pluszowego misia na pocieszenie. Jak będzie ją bardzo boleć to jej dam nurofen. Jak narazie siedzi u siebie w pokoju wykapana i bawi się nowym miskiem. Już nie mam gdzie stawiać tych maskotek.
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - to jak sie bawi to pewnie nie boli ja tak strasznie. Dzielna z niej dziewczyna!
o tak... kobietom tez nic nie brakuje moja mama jak byla dzieckiem to plywala na krze lodowej na rzece, za to tesciowa jak byla burza to poszla kąpać sie w rzece ale pod mostem zreszta ona to aparatka wiec o niej tez dlugo by opowiadac
|
|
|
|
#2776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, Wasze historie dzieciństwa są boskie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45192362] Ale się wkurzyłam, wczoraj K dokańczał malowanie łóżeczka małej, a akurat do dziadków przyjechał mój chrzestny i przyszedł do nas na chwilę. No i zobaczył to i dziś się do wiedziałam, że śmieli się u babci, że nie stać nas na nowe tylko starocie odnawiamy. Jeszcze do tego ciotka powiedziała, że mama moja ma małej uszyć baldachim i też nas obgadali z tego powodu. Mówię wam jak ja mogę nie cierpieć za to mojej rodziny od strony taty, wszystko im przeszkadza. to się wygadałam [/QUOTE]Ludzie muszą o czymś gadać a Twoje łóżeczko jest tysiąc razy lepsze od tych nowych, więc olej ich sikiem prostym a baldachim jaki uszyje Twoja mama to nic tylko się chwalić, ludzie naprawdę nie mają w życiu co robić tylko obrabiać tyłki ![]() Cytat:
![]() Czemu ja nie widzę? Justii bardzo dobrze nagadałaś tej babie
|
|||
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldrin noc przespała dobrze ani razu się nie obudziła ale warga spuchła jeszcze bardziej od wczoraj i jest cała sina od zewnątrz.
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kobietki
Miłego dnia chciałam życzyc Wczoraj wysłałam zgłoszenie do szkoły rodzenia mam nadzieję, że mnie zapiszą, bo to darmowa szkoła i mam ją nawet blisko domu Miałam się nie zapisywac, ale siedzę w tym domu bezproduktywnie to przynajmniej posiedzę raz w tygodniu tam i się może czegoś dowiem![]() Aldrin-zdjęcia Papryczki są w ogólnym albumie w klubie ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Fiksuek-pewnie porządnie ją obiła biedna
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-02-18 o 09:49 |
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - czy można kupić u ciebie trochę snu, jak już tak wysypiasz się za nas wszystkie?
młody obudził się o 3.30 i nie spał do około 6.30 ... czemu on uwielbia marudzić w nocy i to prawie każdej nocy? |
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no co za budyn faktycznie, ale jestem ślepa dzięki za oświecenie mnie---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
chętnie ci oddam za darmo |
||
|
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo moje dziecię też pół dnia nie daje o sobie znac a w nocy wirga jak tak będzie jak wyjdzie na świat to będe chodziła na rzęsach Kacperek lubi nocne wojaże śpij razem z Nim w dzień:0---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- W Dzień Dobry TVN mówią jak się ubierac w ciaży
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w co mamy się ubierać? |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Nic ciekawego nie mówili
spodnie z panelem pokazywali, luźne bluzki takie dłuższe, najlepiej one size, żeby później się przydały...czyli wiemy to
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie nic nowego a pewnie cały "wywiad" trwał 2 min ![]() aha papryczka masz ładniutki brzuszek
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - on wczoraj od rana praktycznie nie spal do 13.00 a potem jak zasnal to chcialam skorzystac z tego i zrobilam obiad, pranie, sprzatnelam i tak zlecialo. Potem zasnelam razem z nim na godzinke ale to nie to samo co kilka godzin ciaglego snu... najdluzej spalam chyba z 3.5 godz w sobote a teraz to max 1,5-2.
|
|
|
|
#2786 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna z niej dziewczyna...Cytat:
poszukaj w Wawie neurologa i zajedź do mnie przy okazji ![]() Cytat:
Ja za pierwszym razem usiadłam do maszyny skracać spodnie z elastycznego materiału i się zdenerwowałam bo za mocno je naciągałam szyjąc ![]() Cytat:
![]() Ja najbardziej lubiłam przesiadywać u siebie na dachu (blok ma 20 pięter) i kiedyś zastali mnie tam panowie remontujący balkony i tak od słowa do słowa pozwolili mi zejść po ścianie na linach. Chciałam zapukać mamie w okno bo mieszkałyśmy na szczycie ale wolałam żeby jednak nie dostała zawału i dopiero po kilku miesiącach zobaczyła zdjęcie z tej eskapady ![]() Oj było i wiecie co tak sobie myślę że my to jednak mieliśmy fajniej niż nasze dzieci. Ile nam było potrzeba do dobrej zabawy? kilka patyków, butelka z piaskiem czy kamienie i dziecka cały dzień nie było a teraz? Ten telefon to bee bo nie ma super aparatu, ten kład ma tylko 3 biegi więc chłam itd. Nasze wspomnienia pozostaną z nami na zawsze a dzisiejsza młodzież co opowie swoim dzieciom? Jak w bramie stali cały dzień? Smutne to trochę...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Izetko, Aldrin, Ewelika,Papryczka jak chcecie trochę info o porodzie które nam przesłała położna to podajcie mail Cytat:
Cytat:
Spotkałam się z tą babką od książek i przywiozła mi 2 o samej ciąży i noworodku i jedną 2 i 3 rok z życia dziecka |
||||||||
|
|
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no widzisz ty to masz szczęście do ludzi
|
||
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Pradip-to super z tymi książkami
ale Ci się sfarciło ![]() a e-mail wpisze w klubie tam gdzie numery telefonów, może się kiedyś przyda
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
poszło
![]() Cytat:
![]() Zaraz zajrzę do klubu i Ci wyślę Małgoś Justii jak pępuszki Waszych chłopaków? |
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak znów mamy to samo Marcel nie spał od 24 do 3 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

. Teraz czekam do 21.02, żeby ten progesteron zbadać - on wszystko wyjaśni (zesram się chyba do tego czasu ze stresu
). Dostałam 2 recepty. Jedną na CLO, drugą na jakiś inny lek, ale nie pamiętam nazwy (jeśli dobrze zrozumiałam gin to koszt jednej ampułki ok 100 zł, z czego potrzeba ok 4 szt, a jak doliczyć do tego wizyty to wychodzi prawie 1 tyś złotych 

daj znac co tam powiedzą na tym pogotowiu
Widok cierpiącego dziecka jest najgorszy na świecie.
!
, grudniowy też, tylko w styczniu było bez Clo

co ja bym dała za takie gadane
chociaż ja chyba na zawałbym zeszła jakby moje dziecko chodziło między balkonami

. Ja zlecialam w górach ze zbocza i skręciłam kostkę bo mi się chciało strumyk oglądać. I jak tu moje dzieci mają być normalne.