|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Ojciec znowu mnie represjonuje. Uważa, że moje szukanie pracy ograniczam do PUPu....mówię mu, że szukam wszędzie, ale nawet na produkcję teraz nie szukają. A on do mnie, że jego znajomego żona pracuje na produkcji i że jest super, bo roboty tyle, że po 12 h pracują (to ma być zachęta? te 12 h? to może lepiej jechać do Chin i pracować po 18...?). Potem opowiadał o magistrach pracujących w rzeźni (sugestia-->też tam idź). Nie wiem o co mu chodzi, bo każde pieniądze jakie zarabiałam i tak były tylko dla mnie. Obecnie pieniędzy od rodziców nie biorę, bo mam zapas+stypendium. Więc po co on na siłe chce mnie gonić do jakiejś rzeźni?
Mówię mu, żeby był spokojny, że mam na wakacje robotę nagraną za granicą. Mu oczywiście mało i do mnie z tekstem "a tam, Do wakacji jeszcze dużo czasu". Potem jeszcze mnie poinformował, że moje studia są do dupy, bo jego kolegi syn po infie ma pracę za 4000 miesięcznie. Ale co ja zrobię, że nie mam mózgu stworzonego do informatyki czy robotyki? I tak poszłam na kierunek matematyczno ekonomiczny, więc nie tak całkiem human.... Wiecznie mu źle i ma do mnie żal. Najlepiej żebym teraz poszła na produkcję 12 h/dziennie, rzuciła studia a w wakacje za granicę na sezon, po sezonie znowu na produkcję. Ok, w krótkiej perspektywie zarobię kasę, ale w długiej zostane z produkcją w cv i przepadne na tej produkcji na całe życie.
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mogła bym pracować w schronisku i była taka oferta do sprzątania kojców jakoś w czerwcu w tamtym roku ale miałam koniec studiów obronę i myślałam że uda mi się znaleźć jakąś pracę biurową raczej wczoraj tak leżałam wieczorem w łóżku i marzyłam sobie jakbym wyglądała w pracy jakbym chodziła do niej ubrana i jakby to ogólnie było mieć pracę ech......... |
||
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie by jednak było coś zarobić w tym lutym, skoro umowę mam podpisaną. ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Wychodzi na to, że pracę mam, ale nie mam.
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że marzenia są bezpłatne bo nie było by mnie na nie stać aha masz pracę ale jej nie masz
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez co i długie bezrobocie.
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny opowiem Wam moją dzisiejszą rozmowę o pracę
jestem taka nerwowa ...i tak mi przykro ![]() zadzwoniła babeczka, ze potrzebują do firmy X osoby lub dwóch osób do biura (zgłosiłam się wcześniej do nich na coś innego i zatrzymali cv). Oczywiście umowa o pracę miała być. Dojechałam, weszłam do "sekretariatu" siedziała babeczka ubrana jak w domu, kazała mi poczekać, bo jakiś facet był przede mną...siedziałam z nią 15min. opowiadała mi, że prezes jest dziwny, że "smoli" wszędzie i straszną presję wywiera. W sumie nic nie pomyślałam sobie, dopóki nie weszłam tam !! Był prezes i manager (oboje ok.55 lat)... Manager sympatyczny a prezes ...burak i cham!!! Wchodzę a w pokoju biurko wielkie przy nim ten super prezes, podchodzę do tego biurka i stoję. Przy jego biurku stół i krzesła. Czekam czy ktoś mi coś powie, że usiąść, jakieś dzień dobry, albo chociaż kim są ![]() a on do mnie " ja tutaj jestem gospodarzem i nie mam obowiazku witać się z panią" - już chciałam wyjść! dodam, że palił papierosa. Usiadłam. Powiedziałam kilka słów o sobie. To co w cv nic się nie pytali - NIC. Miałam odpowiedzieć jakie jest moje marzenie! ... Następnie tak na już, miałam odwrócić się plecami i udawać, ze dzwonię do prezesa?! żeby UWAGA coś mu SPRZEDAĆ!!! okazało się, że to do działu sprzedaży! Broniłam się mówiąc, że oszukują ! Jak mogę coś sprzedać jak nawet ich oferty nie znam...ale spróbowałam. Robiłam z siebie pajaca Nie wytrzymałam w momencie jak "niby" zadzwoniłam do tego prezesa (nie wiedziałam jak ma na nazwisko) zaczęłam mówić płynnie jak w call center, ale problem się zaczął w momencie nieznajomości produktu. Wstałam powiedziałam, że to śmieszne i nie będę robić z siebie pajaca, bo oni powinni mnie wprowadzić w to wszystko i owszem mogę sprzedać, ale długopis czy coś (scenki pokazowe), ale coś wymyślone o czym nie mam pojęcia to nie ...ten prezes miał mnie w dupsku..managerowi było głupio. Zapytał czy na pewno nie chce spróbować?! jeszcze raz! ja byłam taka wkurzona, że powiedziałam im o tym jak robią z ludzi pajaca i nie mam zamiaru kończyć tej dziwnej rozmowy. O warunkach i całym stanowisku nie było ani słowa! ŻENADA Jak już miałam wychodzić to wielki pan i władca wstał -chyba chciał się pożegnać. Rzuciłam krótkie " do widzenia" i poszłam! Taki miałam dzień
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś mówił o wzmożonej płaczliwości - też tak mam. A do tego jestem rozdrażniona i nie mogę się na niczym skupić. Najchętniej bym tylko spała, bo tylko wtedy nie myślę o tym, co jeszcze zrobić, by znaleźć pracę. Jutro idę na rozmowę w sprawie kursu, co byłam wcześniej, ale teraz do kuchni. Jak mi powiedzą, że jestem za mało wygadana do kuchni, to padnę. W ogóle to przeglądam ogłoszenia i znalazłam kolejny poziom absurdu. Wyślij CV, list motywacyjny, miej 19 lat i 20 lat doświadczenia oraz wyślij nam link do swojego facebooka. |
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba po prostu dla zasady. Cytat:
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety bezrobocie jest tak duże a ludzie tak zdesperowani, że taki prezes buc i tak zatrudni jakąś osobę i będzie się nad nią znęcał za marne grosze.
Jak tak czytam Wasze posty to kurczę cieszę się bardzo, że mam taką a nie inną rodzinę, mamy problemy jak wszędzie ale starają się mnie wspierać, nie dołują, nie maglują, nie wgniatają w ziemię. Dziewczyny chciałabym Wam tylko napisać, żebyście nie dawały się tak wgniatać, depresja to naprawdę straszna choroba, moją mamę doprowadziła do takiego a nie innego kroku. Nie umiem Wam nic doradzić, 2 lata nie mogę znaleźć pracę i wiem jak jest ciężko w sumie naprawdę nic mądrego nie napiszę ale może w końcu ten zły los się odwróci. Kiedyś musi.
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc to było by coś ale na razie brak przyjęć Cytat:
|
||
|
|
|
#3168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Nieługo będzie "Wyślij nam link do swojego kanału na redtube"
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymagania mają takie jakby oferowali prace marzeń i ludzie mieliby się zabijać o nią jak np. wcześniej opisany "pan prezes BUC"
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Sama już nie wiem co robić. Narzekanie wcale nie pomaga. Chyba zatracę się w marzeniach...
Któraś z Was już pisała o tym jak wyobraża sobie co robi w pracy i jak się do niej ubiera. mam to samo:P Generalnie od kilku lat raczej nie marzę, a teraz znowu zaczęłam. I zawsze marzę tylko o jednym, o pracy. I ta radość, że nikt mi rej pracy i marzeń nie zabierze
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też miałam wiele takich rozmów a więc wiem co czujesz ja nigdy nic nie odpowiadałam niemiłego bo do końca się łudziłam że jednak dostanę te prace. Teraz w moim urzedzie jest sporo staży i szczerze liczę a raczej nie przyjmuję takiej opcji że mnie nie wezmą gdzieś. Mam wykształcenie całkiem duże doświadczenie i w sumie to może odstraszać bo na staż zazwyczaj bierze się osoby które mają sie dopiero "uczyć" Ja już swoją naukę mam dawno za sobą. Ale skończe staż i co dalej ofert pracy w moim mieście nie ma ... W okolicznych też nie wiem co dalej robić ze swoim życiem Dzisiaj miałam strasznie zły dzień bo zdałam sobie że lata lecą a ja dalej tkwie w miejscu ... albo i się cofam ![]() Apropo marzeń ja nie marze o pracy ja marze o kasie dużej kasie co z tego że znajde prace jak zarobki najprawdopodobniej będą takie że nigdy na nic nię bedzie mnie stać. Zawsze będę klepać słodką biede i wysłuchiwać opowieści znajomych gdzie to nie byli na wakacjach i czego to sobie nie kupili. Ciesze się ich szczesciem ... no ale ja też bym chciała tego zaznać mieć ten konfort psychiczny że .. tak stać mnie Chce sie rozwijać cieszyć sie życiem no ale jak to robić jak na nic mnie nie stać ...Chyba ktoś musi być biedny żeby inny był bogaty ...
Edytowane przez dziewczyna100 Czas edycji: 2014-02-18 o 00:09 |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
Też mam wrażenie, że się cofam.
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic nic nic od kilku dni zero wysłanych ogłoszeń...
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
O dziwo, nie pierwszy raz się spotkałam z linkiem do facebooka w wymaganiach. Ba, nawet składałam CV przez niego
Współczuję bardzo przygody z bucem, ale podziwiam też za to, że się nie dałaś . Ja bym pewnie robiła dobrą minę do złej gry ;x.Dobija mnie świadomość, że jedyna praca w jakiej chcieli mnie przyjąć to taniec na rurze |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Tylko kilka godzin mnie tu nie było, a tu proszę, zaległości na dwie strony.
Ja się wcale nie dziwię, że do mnie w sprawie żadnej pracy nie dzwonią. Większość CV wysyłam chwilę po okazaniu się ogłoszenia, a tu proszę, wchodzę na portal po 10 godz a tam ponad 500 osób widziało ogłoszenie. Załóżmy, że połowa z tego też wysłała CV.. Czyli moje ginie w morzu innych. No to pomyślałam sobie, że będę upierdliwa i wyślę jeszcze kilka razy, a co, nie wolno mi? ![]() Matko, dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo ta oferta akurat byłaby dla mnie wręcz idealna
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie czy tylko ja boję się ogłoszeń w stylu "asystentka prezesa"? Od razy źle mi się to kojarzy i nie wysyłam mimo, że spełniam wymagania bo zazwyczaj nie ma żadnych danych na temat firmy i tego typu ogłoszenia są na "jedno kopyto".
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Też się boję. A jak są w obowiązkach wpisane wyjazdy służbowe to już naprawdę mnie odpychają.
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj z tego smutku tyle zżarłam czekolady, że słoń nie pomieściłby tego ![]() Buena Dzidzia ogłoszenia na asystentkę piszą jakieś zboki, powinna być firma podana, imię i nazwisko tego co wystawia ogłoszenie. Ja też dawałam się nabierać na takie rzeczy i wysyłałam cv :/ Nawiązując do sytuacji w domach to ja mam ok..mieszkam z narzeczonym i jego tatą. Szukam pracy, zrobiłam kurs dość drogi, ale sponsorowany przez poprzednią firmę- widzą, że się staram. Współczuję tym co muszą wysłuchiwać i się stresować Dziś mam kolejną rozmowę na "asystenta ds. kadr i płac" po wczorajszym prezesie BUCU mam mieszane uczucia. Może mi testy będą robić albo inne dziwne rzeczy :/ aż się boję. Dziękuję Wam za pocieszenie, że dobrze zrobiłam wychodząc Znajoma mi powiedziała, że byłam głupia i mogłam spróbować jeszcze raz jak on prosił! Wspominałam Wam, że na hostessę miałam iść. Idę od 24-27.02. 300zł netto, ale płatne do 21 dni! po zleceniu :/ zawsze coś. A Wy jakie plany na dziś? Ja ostatnio zaczęłam ćwiczyć z braku zajęcia.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

Fajnie by jednak było coś zarobić w tym lutym, skoro umowę mam podpisaną. 

Brak mi słów na tą sytuację.