Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 01:04   #4681
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Jeszcze tyle cytowania na telefonie nie mialam:/

Bylismy dzisiaj w galerii i kupilam wielkie g....Jak na zlosc zadnych normalnych sukienek.Na Tymka fajne rzeczy w h&m ale co z tego jak rozmiar 68 -dla nas mega duzy.W ogole jakas dziwna rozmiarowka.Jutro jade juz sama do innej galerii.Musze cos kupic no musze.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
na pewno sie pochwale

i jak,marudka zmienila sie w aniolka?

my tez mamy akcje frida- malej z poczatku sie podobalo,ale teraz juz srednio...

my mamy vectre,ale sedan,wiec nie wiem czy oprocz wozka sie cos zmiesci:p

ooo witaj w klubie
my tez 2.03 ale jutro dopiero idziemy do ksiedza
ja kiece juz mam,dzis ogladalam komplecik dla malej: plaszczyk taki futerkowy,czapka,sukienus ia i spodnie 220 zl :p
no ale coz...

my pospacerowalysmy,mala dospala jeszcze u moich rodzicow czyli razem 3 godz.

teraz chcialam ja uspic,ale nie przy cycu to sie nie dalo.ryk i histeria,masakra!

no nerwus i cycuch mi sie taki trafil,ze szok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fajnie pamietam ze mamy w tym samym terminie,bedzie co opowiadac
Co do cen to nawet nie mow.My nie kupujemy niczego szczegolnego jedynie jakies bardziej eleganckie spodenki i sweterek.Chrzcic bedziemy w spiworku.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
WRÓCILAM !!!

;*

ŻYCZLIWA- dziękuję.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Czytałam, ale nie miałam mozliwości ani odpisać, ani nawet PW napisać.

A wiec- WITAM nowe mamusie jak chcecie być na pierwszej stornie na liście, proszę podajcie swoje dane oraz dane swoich dzieciaczków - wszystko jestn a pierwszej stronie w 2 pierwszych postach

Agnieszko- ciesze sie niesamowicie że Ania już "nam" zdrowieje. Co do mleczka= drogie, ale przeglądam często tablice i zdarza sie ze mamusie chcą taniej odsprzedawać takie mleczka bo im pozostawały- poszukaj bo warto a wiadomo nie każdemu dziecku dasz takie mleczko

Aksbarg- Dlaczego Ciągle myslalam że masz BERENIKĘ? Super ze Pola wraca do zdrowia! myślalam o Was i nawet kilka razy byłas wywoływana.

Nemosek- kupka.. no my przy tym rozszerzaniu diety też mamy kłopoty z kupką, ale ty kp wiecPODOBNO do 10dni nie ma stresu. Ja bym sie stresowała jakby nie zrobił do czwartku. Może go troche rozmasuj[brzuszek] i pojdzie powoli. ale jak nie stęka i nie boli go brzuszek to bym zostawiła i czekała

Lusesita- u nas problem kąpielowy nadal. Były dwa-trzy dni super ekstra, zero płaczu a teraz koszmar. W wanience jak siedzi to nie płacze ale jak go ubieram, wycieramy- KOSZMAR,KOSZMAR,KOSZMAR i MEKSYK. a dogrzewamy i mamy tam saune bo przed kąpielą sie masujemy...

Newtrend- 30 osób ;o

Miss- kochana, nasz mały byl na ekspresowych zakupach w LIDLU jak miał chyba 3 tygodnie, ale musiałam. terazma prawie 5 miesiecy i bylismy już 2x na ok 6-7h wyprawie w CH.

Kociak- my nie mamy samochodu wiec nie pomogę;p

Niestety, nie mogłam podglądać zdjęć wiec na pewno wrócę do nich, ale Kacper to dziś maruda nr1 wiec moze być ciężko

W skrócie co u nas.. hmm mały po szczepieniu [2dopiero.:/] ale nie zapłakał nawet. Bardzo dzielny z niego pacjent i nawet dostał naklejki i obrazki z orderem dzielnego pacjenta
Hm.. 11marca mamy chirurga, a kolejne szczepienie za 5 tygodni. Mał waży 6800 i mierzy 68 cm. Odezwały sie do nas bolące dziąsełka wiec stosujemy żel i jakby lekka ulga, oprócz tego hm.. coś mu sie poprzestawiało i zamiast spać ciągiel po 9-10 h jak zwykle, ostatnio budzi sie tak koło 4. Wyrastamy juz z gondolki i chyba przed kwietniem sie przeniesiemy do spacerówki ;/
Niestety mały sie jeszczen ie przewraca, stópki też go nie interesują, ale kolanka tak

No i z diety- jemy już marchew i dynie- ze smakiem, ziemniaka- z braku laku, natomiast jabłko jest beeeeeeee.
Heja buziak na przywitanie.Mialam nosa ze wracasz dzisiaj
Tez myslalam ze Aksbarg ma Berenike.
Brzuszek masowalam i dalej nic sie nie dzieje -kupy brak.
O jaki duzy juz Kacperek.Ten zabieg w marcu na uszko?
Zdjecia ogladne jutro.

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 01:07   #4682
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ale co mi po siedzeniach składanych, jak z tyłu na siedzeniach Iga w foteliku jeździ? Swoją drogą chyba każde auto takie ma
Zawsze mozesz zlozyc tylko jedno

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Trójeczka jak dla mnie to jest już jazda bez trzymanki. Dobrze, że chociaż jest troszkę większa różnica między nimi to jeszcze idzie ich jakoś ogarnąć. Zazdroszczę bezproblemowych dzieci, z takimi to musi się przyjemnie żyć.

My mamy Skodę Felicie, bagażnik 270l i jest strasznie malutka. Wózek mi się zmieści, ale rozebrany na części pierwsze tj stelaż osobno, odpięte wszystkie koła i złożony daszek od gondoli. Oczywiście półkę spod szyby musieliśmy wyjąć. Do bagażnika oprócz wózka nie zmieścimy już zupełnie nic, no może jakiś koc.

To juz tak niedługo. Na pewno wszystko pięknie ogarbniesz i przygotujesz, a kreacją dla Ciebie i garniturkiem dla Tymusia pochwal się nam.

U nas to samo. Bąki idą straszliwe tylko, że Mała się dość mocno pręży, podnosi nóżki do brzuszka i czasem się spina. Chyba jej przeszkadza ta zalegająca kupa, ale jeszcze nic nie podawałam tylko pomasowałam lekko brzuszek. Niestety nie pomogło.

Wydaje mi się, że w każdym samochodzie można złożyć tylne siedzenia, ale nie dam sobie za to głowy uciąć.
U nas też wiosna, nawet widziałam dzisiaj stokrotki i koty zaczynają się już marcować.

Nie. Mała jest dzisiaj straszna. Non stop ryczy. Spokój był tylko na spacerze. Teraz tatuś ją zabawia od godziny, ale nawet jemu się to nie udaje i jest cały czas ryk przerywany pojedynczymi minutami kiedy tatuś zaczyna wydawać jakieś dziwne dźwięki. Nie wiem co się dzieje, może zalegająca od czwartku kupka ją tak gniecie. Marzę tylko o tym aby ten dzień się skończył, a jutro wróciła moja kochana, cudowna, grzeczniutka Zosieńka.
220zł? Matko przecież to rozbój w biały dzień! Dlatego ja chciałabym chrzcić jak będzie cieplutko. Wtedy kupię tylko ładną sukieneczkę do tego jakiś sweterek i butki i mam nadzieję nie zapłacę takiego majątku.

Jeeeeeeeeeeejjjjjj! Wreszcie jesteś! Wiesz, że tęskniłyśmy.
dla dzielnego pacjenta, co się szczepionek nie boi. Duży już z Kacperka facet. Te dziąsełka bolące już mnie przyprawiają o dreszcze.
Fajnie, że już tak sobie zajada marcheweczki. Co do jabłuszka to może spróbuj zrobić z innej odmiany np. Ligol jest dość słodki, może mu zasmakuje.
Jeszcze troszkę i Kacperek zacznie się przewracać i łapać za stópki. Będziesz niedługo obserwować jak memla swoje paluszki od stóp w buzi (słodki widok).

Apeluję do osoby, która nam podmieniła dziecko z grzecznej, uśmiechniętej dziewczynki na marudzącego i płaczącego potworka - prosimy o zwrot pod groźbą kary! -zrozpaczeni rodzice-
Pochwale sie pochwale jak cos kupie bo na razie marnie to widze.
Oby grzeczna Zosia juz powrocila!Po takim apelu nie ma wyjscia.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Dziś Jaś kończy 5 miesięcy Jejku dopiero co leżałam na porodówce a tu już 5 miesięcy minęło

Nadrabiać będę w wolnej chwili

Mam wrazenie ze prawie co chwile piszesz jak Jas konczy kolejne miesiace.Tak ten czas zapyla.
Brawo!

Cytat:
musze do konca miesiaca uwazac co pisze:P

lusesita a kapalas w tym wiadereczku? my na chrzcinach mielismy granatowa kurteczke.

miss- na pewnoZosienka jutro wróci- moj kacper tez mógłby
Pilnuj sie kobieto:p

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja mam nową apkę, zdjęć nie widzę a w dodatku często mi się wiesza i w trakcie czytania wyłącza..

W niedzielę mamy chrzciny i już mi słabo nasi rodzice plus rodzeństwo z rodzinami to daje bagatela- 21 osób dorosłych i 2 dzieci. Nie licząc Miłka. A wszystko u nas w domu. Spoko, że krzeseł mam na 12 osób, będziemy jeść na raty. O ile zdążę coś ugotować. Najwyżej pizzę zamówię. Jestem tak zdesperowana i wkurzona na samą siebie,że szok!! Mama i Teściowa mnie namówiły na chrzciny w domu i co? I moja mama zrobi jedną sałatkę, teściowa jeden placek, a ja całą resztę. Wystawiły mnie obie. Ale ja to mam w jak nie zdążę z gotowaniem- pizza. I się nie będę przejmować wcale.
O zesz.....
Pizza to mnie rozbawila

Cytat:
Fajny samochodzik Wam się trafił i dobrze, że od pierwszego właściciela.A 14 lat to jeszcze nie taki staruszek i może nawet lepiej będzie się trzymał niż te nowoczesne bryki, bo ona jest prosty w budowie a to nowe sa naszpikowane komputerami.
Brawo za wieczornych rytuał.
Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie, oby Kacperek mało płakał.

Ja już sama nie wiem od czego tak marudzi. Brzuszek miękki, zaaplikowałam ćwiartkę czopka ale kupy nie było, pojedzona, wykąpana i dalej ryk. Modlę się by już zasnęła.Może jakieś niesprzyjające ciśnienie dziś jest. Już sama nie wiem.

Brawo dla Jasienka za 5 miesiąc. Ale ten czas leci!

Czyżbys założyla swoj mały prywatny biznes z rymowankami? Super! Zajrzę jak tylko będę na komputerze.

Oby wróciła.
Ja kupilabym samą sukienkę i ubrała różowy kombinezon. Przecież to nie przeszkadza ze jest różowy. Albo poszukaj jakiejs jasnej kurteczki.

To może w ogóle nie lubi smaku jabłka.Albo woli delikatniejsze potrawy.
Co za biznes rozkręca Twój mezul?
Zdjęcia kukne później.

Co do sondy to ja mam jeszcze takie tytuły: (tylko proszd nie śmiejcie się, bo to tylko nieudolne próby rymowania, na spacerze wymyślone.)

1. Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia.
2. Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek.
3. Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki.
Swietne szczegolnie 3 przypadl mi do gustu

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
To ja się wyłamię. Boję się zarazków. Tyko ew. do Biedronki z nią wchodzę. Ale sama też do marketów nie jeżdżę - zakupy zamawiam z dostawą do domu przez neta. W CH byłam w weekend sama - wróciłam do rozmiaru sprzed ciąży i weszły woskowane rurki, ołówkowa spódnica i pseudo skórzana marynarka beżowa.
Starczy mi zarazków od starszego z przedszkola - teraz Pola cały czas już 1.5 tyg ma katar. My jeszcze żadnego szczepienia nie zaliczyliśmy (oprócz tego szpitalnego) a ma już 3,5 miesiąca.

he he- nasza też w tych okolicach purta Naje się, przebierze się ją, pogada sobie a później idzie spać na kolejne 3h.

Jak dziecko na piersi to podobno i raz na tydzień może kupę robić.

Dziewczyny polecam Katarek do odkurzacza. Brzmi i wygląda dramatycznie, ale frida się nie umywa. Chwila i całe smarki odciągnięte. Jak starszy ma katar zatokowy to w życiu by sam tego nie wysmarkał a tym mu jakoś wyciągam. Na młodej używam też odkąd 4 tyg. miała. Teraz ma wyjeździe miałam fridę i przy katarku to wielkie G.

Ale on słodziak i faktycznie duży to i gondola powoli dla niego za mała
A jabłko pewnie jeszcze polubi.
Dostalam wlasnie ostatnio od szwagierki ktora twierdzi ze wlasnie przy starszych dzieciach i upierdliwym katarze Katarek jest nieodzowny.Nam poki co na normalne nie katarkowe gilki pomaga Frida.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Nie było mnie dwa dni i mało nadrabiania miałam

Liwka zdrowieje, dziś byliśmy u pediatry i zmienił nam zastrzyki na antybiotyk w zawiesinie dobrze ze nie jest kłuta ale ciężko podaje się zawiesine czy syropki takiemy małemu dziecku, większość poprostu wypluwa

A ja staram się pisac prace magisterska, dlatego nie mam dużo czasu, bo w dzień Liwka jest zajmująca, a wieczorem piszę bo tylko wtedy mam czas.

Jutro prawdopodobnie przyjadą moje koleżanki to się odstresuję
Niech zdrowieje szybko...
Milego odstresowywania

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No ale chyba zajmuje tylko jedno siedzenie, wiec jak drugie złożysz to zyskasz trochę miejsca, jak by coś

A potem znowu będziesz używać obraźliwego języka ?

(żarcik taki)

Dziewczyny, kiedy wyjmowałyście/macie zamiar wyjmować tą dodatkową wkładkę z fotelika?
Maly juz jezdzi bez wkladki po pupe.

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-18, 02:14   #4683
niunia32
Zakorzenienie

Hej, Hania skończyła jesc i pia wracac spać

dla Jasia. Matko ale ten czas leci
Ryba dla dzielnego Kacpra
Zdrówka dla Liwii

Dobranoc

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 06:36   #4684
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
No ale chyba zajmuje tylko jedno siedzenie, wiec jak drugie złożysz to zyskasz trochę miejsca, jak by coś
Z tym że ja nie daję bagażu obok Igi. Odpukać ale w razie nawet więjkszego hamowania bagaż na dziecko leci i katastrofa gotowa. No chyba żeby spinać go jakoś.

Stary 2014-02-18, 07:26   #4685
niunia32
Zakorzenienie

dzień dobry, co to wszystkie śpią??

ja jem śniadanie, Hania leży w łóżeczku po cichu, Malwina wcina płatki kukurydziane

moje dzieci od 6 nie śpią. z tym, że Hania jeszcze miała o 5 pobudkę

Malinka

Haniusia
Stary 2014-02-18, 08:09   #4686
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jeszcze tyle cytowania na telefonie nie mialam:/

Bylismy dzisiaj w galerii i kupilam wielkie g....Jak na zlosc zadnych normalnych sukienek.Na Tymka fajne rzeczy w h&m ale co z tego jak rozmiar 68 -dla nas mega duzy.W ogole jakas dziwna rozmiarowka.Jutro jade juz sama do innej galerii.Musze cos kupic no musze.

Fajnie pamietam ze mamy w tym samym terminie,bedzie co opowiadac
Co do cen to nawet nie mow.My nie kupujemy niczego szczegolnego jedynie jakies bardziej eleganckie spodenki i sweterek.Chrzcic bedziemy w spiworku.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Heja buziak na przywitanie.Mialam nosa ze wracasz dzisiaj
Tez myslalam ze Aksbarg ma Berenike.
Brzuszek masowalam i dalej nic sie nie dzieje -kupy brak.
O jaki duzy juz Kacperek.Ten zabieg w marcu na uszko?
Zdjecia ogladne jutro.

Dobranoc
a spiworek jakiego koloru macie?

kurcze,mnie jeden zestaw z takim futerkiem jako plaszczyk zauroczyl.no zobaczymy

Lineczko na tel. nie widze.jak bede na lapku to sprawdze.

Rybko nic nie zmienilismy- kapiemy jak zwykle.zagadujemy,spiewam y, " kleimy vlupa":p mam nadzieje,ze bedzie lepiej!

u nas nocka standardowa- 3 pobudki i od 7 mala nie spi,czekam az sie zmeczy w lozeczku karuzelka,wezme do cyca moze jeszcze pospi:p

idziemy dzis do ksiedza...jak zaklepiemy ten termon 2.03 musze podzwonic po salach i cos zarezerwowac

stresuje sie troche jak Marys zniesie msze...godzina...bez cyca...na.rekach...moze byc ciekawie:p

Stary 2014-02-18, 08:28   #4687
ryba91
Zakorzenienie

WITAM Z RANA ;D

Moje dziecie dzisiaj troche lepej pospało dzisiaj pobudka o 5 a nie o 4 jak ostatnimi czasy nie wiem czy to wina późniejszego położenia go spac czy moze 30ml wiecej mleka.. w sumie 20 :P
tak jak lusesita czekam az zmęczy sie w łózeczku i męczy kciuka

To niesamowite jaka jest piękna pogoda za oknem.NIE wiem jak z temperaturą ale słońce to chyba od 7 tak mocno świeci moze wybierzemy się na jakiś dłuższy spacer. Ja tego potrzebuje a Kacprowi sie przyda. Dzisiaj wpadnie siostra na klachy przed szkołą a w czwartek jade w odwiedzinki do mojej roboty :P [w suie bardziej do koleżanek bo szefa nie bedzie;d]

nemosek- nie, mamy naddatek kostny u raczki uszko prywatnie mozemy tylko zrobic

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-02-18 o 09:00
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:39   #4688
lusesita23
Zakorzenienie

Rybka i jak? moja juz spi:p

tez,musze jechac do pracy...do szefa wlasnie:p ale jakos tego nie widze jeszcze...moze w marcu

no to sie chyba jeszcze zdrzemne:p

u nas tez pogoda piekna,slonce na maksa swieci- super
Stary 2014-02-18, 08:43   #4689
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello!!

Tak Miss - mały, delikatny, biznes Zapraszam! Dla wizażowych mamuś- zniżki

Mały jeszcze śpi. Zasnął o 22 sam w łóżeczku, obudził się o 5, TŻ go nakarmił, położył do nas do łóżka i Miłek nadal kima
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:08   #4690
anulka2205
Wtajemniczenie

A u nas dzis milion pobudek :/ placz przez sen chyba nawet podchodzilam chwile bujalam lozeczkiem i spokoj za chwile powtorka nie wiem o co chodzili teraz jest jak zwykle.

Pogode tez mamy bajeczna

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:16   #4691
niunia32
Zakorzenienie

U nas tez super pogoda. Trzeba sie ogarnac i idzuemy karmić kaczki

Malinka

Haniusia
Stary 2014-02-18, 09:31   #4692
kOmorowska
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie
ooo matkooo ktoś mi dziecko podmienił
w sumie w ciągu ostatnich 24 h spałam 3 godziny- Natala tak marudzi, że sama zasnąć nie może tylko się męczy, nawet wczoraj spacer nie pomógł w nocy od północy do trzeciej było tańczenie i nieudane próby usypiania padła o 3 i wstała na mleko o 4 po leku usnęła i wstała 0 5.40...
ciekawa jestem jak będzie dzisiaj?

Jestem dziś jak zombie, na szczęście teściowa do mnie wpadnie to odwiedzę fryzjera (pierwszy raz od września- mąż jak wróci z pracy to mnie nie pozna).

Dziś od rana słoneczko świeci, więc spacerek dziś obowiązkowy.

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:41   #4693
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry Laseczki!
U nas nocka dobra z jedną pobudką na jedzonko, a teraz sobie gadułkamy. Póki co Zosia ma dobry humor, ale później może być różnie.

[QUOTE=ryba91;45197762]anulka- a z ojcem chce jakiś sklep czy cos tam otworzyć.
/QUOTE]
O to poważny biznes będzie. Daj znać jak już ze wszystkim wystartują. Powodzenia im życzę!
Cytat:
W niedzielę mamy chrzciny i już mi słabo nasi rodzice plus rodzeństwo z rodzinami to daje bagatela- 21 osób dorosłych i 2 dzieci. Nie licząc Miłka. A wszystko u nas w domu. Spoko, że krzeseł mam na 12 osób, będziemy jeść na raty. O ile zdążę coś ugotować. Najwyżej pizzę zamówię. Jestem tak zdesperowana i wkurzona na samą siebie,że szok!! Mama i Teściowa mnie namówiły na chrzciny w domu i co? I moja mama zrobi jedną sałatkę, teściowa jeden placek, a ja całą resztę. Wystawiły mnie obie. Ale ja to mam w jak nie zdążę z gotowaniem- pizza. I się nie będę przejmować wcale.
Bardzo nie fajna sytuacja i bardzo nie ładnie ze strony mamy i teściowej, że nie chcą Ci pomóc. Może spróbuj podzwonić za jakąś restauracją gdzie będziecie mogli wyprawić przyjęcie, chociaż pewnie już za późno na to albo wynająć jakiś katering. Ewentualnie postaraj się coś upichcić a jak nie dasz rady to pizza będzie niezłym rozwiązaniem. Ja bym jeszce później przy wszystkich serdecznie podziękowała mamusiom za pomoc przy zoorganizowaniu chrzcinich wnuczka.
Cytat:
SUKCES!!!!!
MARYSIA ZASNELA SAMA W LOZECZKU
po dwoch godzinach walki:p co prawda o 20 juz spala,ale to byly 10 minutowki:p
Gratulacje! Żeby już codziennie tak zasypiała, ale bez tej walki. Pewnie nieźle Was wymęczyła tym usypianiem.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Nie było mnie dwa dni i mało nadrabiania miałam

Liwka zdrowieje, dziś byliśmy u pediatry i zmienił nam zastrzyki na antybiotyk w zawiesinie dobrze ze nie jest kłuta ale ciężko podaje się zawiesine czy syropki takiemy małemu dziecku, większość poprostu wypluwa

A ja staram się pisac prace magisterska, dlatego nie mam dużo czasu, bo w dzień Liwka jest zajmująca, a wieczorem piszę bo tylko wtedy mam czas.

Jutro prawdopodobnie przyjadą moje koleżanki to się odstresuję
Świetnie, że z Liwką już jest coraz lepiej i z dnia na dzień będzie jeszcze lepiej. Dobrze, że już nie musi przyjmować zastrzyków.
Trzymam kciuki za szybkke skończenie pdacy magisterskiej. Pomyśl, że jak teraz się wysilisz to później będziesz miała wolne.
Cytat:
Gondole mam bodajże 75cm, wiec jego 68 to już sie ledwo ledwo. nawet nie wiem czy wprzyszły week nie wyciągniemy i sie obada jak to bedzie wyglądac.
To już jest na styk, bo przecież jeszcze jakaś czapa i kombinezon i Kacperek się nie mieści. Chyba jesteście zmuszeni już przejść na spacerówkę.
Cytat:
:ha haha:
Dziewczyny, kiedy wyjmowałyście/macie zamiar wyjmować tą dodatkową wkładkę z fotelika?
Dobre pytanie. Ja jeszcze tego nie wyjmowałam, ale wkurza mnie nieziemsko, bo jak wkładam Małą w kombinezonie to wydaje mi się, że jest jej ciasno i niewygodnie.
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
witam na pierwszym nocnym karmieniu.Z dnia na dzień coraz szybciej Natalia się budzi..super:/ Ale to faktycznie zaczął się nam ten 5- cio tygodniowy skok

Potwierdzam nasturcja stworzyła cudowną bajnkę z okazji walentynek dla męża mojego.Mąż aż chce w ramke oprawić

Miss hhheeh wygrałaś tym apelem

Uciekan spać już wybaczcie.Może tym razem pośpie.. dobranoc
Kochana oby tylko tak się nie objawiał u Was ten skok, bo się wykończysz wciągu tygodnia. Tulę Cię mocno!
Nasturcja ma talent do takich rymowanek, już nie raz nam to tutaj udowodniła. A mężowi powinaś oprawić w ramkę ten wierszyk, niech ma na szafce nocnej i patrzy na to każdego dnia rano i wieczorem, od razu będzie miał dobry humor.

Achhh i Rybko Twój Kacperek jest uroczy, piękne oczka i usteczka!

Zosia zasnęła, idę zrobić śniadanko.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:44   #4694
lineczka1989
Zakorzenienie

u mnie tez piękna pogoda może nie wieje tak jak wczoraj :P

siemaneczko!

moje dziecie wsadza w końcu zabawki do buzi i gryzie kraba gryzaka a no i też zaczęła udawać że kaszle, ale to jest małpka jedna bo zaczyna kaszleć, patrzy na naszą rekację albo zaczyna się śmiać i za kawałek jest to samo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:46   #4695
kOmorowska
Rozeznanie

A powiedzcie mi "bom nie kumata" ile może trwać taki skok rozwojowy?

24.12.2013 - Natalia

Stary 2014-02-18, 09:53   #4696
ryba91
Zakorzenienie

lusesita- nie spi.:/
chcialam mu dac jesc a od wczoraj strasznie rzuca sie na butelke po czym wyplua i ryk.

komorowska- zalezy ktory tyddzien. na1 stronie chyba 2 post jest link "skoki rozwojowe............" :P
Stary 2014-02-18, 09:59   #4697
De28
Wtajemniczenie

Sluchajcie, mam taki fotelik i za cho---re nie potrafie wyjac tej wkladki dla niemowlat. Tz mowi, ze tego wyjac sie nie da ale ja juz malego ledwo moge zapiac w foteliku. Jak sie to ustrojstwo wyjmuje?Wedlug wideo mozna tylko podniesc co juz uczynilis
my.
http://www.google.de/imgres?start=78...=0CB0QrQMwCDhk

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2014-02-18 o 10:08
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:05   #4698
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
w sumie w ciągu ostatnich 24 h spałam 3 godziny- Natala tak marudzi, że sama zasnąć nie może tylko się męczy, nawet wczoraj spacer nie pomógł w nocy od północy do trzeciej było tańczenie i nieudane próby usypiania padła o 3 i wstała na mleko o 4 po leku usnęła i wstała 0 5.40...

Jestem dziś jak zombie, na szczęście teściowa do mnie wpadnie to odwiedzę fryzjera (pierwszy raz od września- mąż jak wróci z pracy to mnie nie pozna).

Serdecznie współczuję. Odpręż się u fryzjera

Taszanta, ja już wyjęłam tą wkładkę, bo niestety, ale mimo iż Igunia malutka to w kombinezonie już jej głowa się nie mieści. Może jak przyjdzie wiosna to włożę znowu.

Zdecydowałam - idę dzisiaj kupić ten Katarek. Dzisiaj znowu wielkie wycie przy Fridzie i nie dość że niewiele mi się udało wyciągnąć (bo dodatkowo sama mam katar więc mi ciężko) to mała aż się spociła tak płakała. Nawet jeśli to mniej przyjemne to przynajmniej chwila moment i będzie po kłopocie.

Coś gdzieś jakaś promocja na oryginalne pampersy? Idę w odwiedziny do maluszka koleżanki i muszę kupić.
Stary 2014-02-18, 10:05   #4699
kOmorowska
Rozeznanie

Natala kończy dziś 8 tygodni i od dwóch cuda się dzieją

24.12.2013 - Natalia

Stary 2014-02-18, 10:21   #4700
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

kurcze,mnie jeden zestaw z takim futerkiem jako plaszczyk zauroczyl.no zobaczymy

Rybko nic nie zmienilismy- kapiemy jak zwykle.zagadujemy,spiewam y, " kleimy vlupa":p mam nadzieje,ze bedzie lepiej!

idziemy dzis do ksiedza...jak zaklepiemy ten termon 2.03 musze podzwonic po salach i cos zarezerwowac

stresuje sie troche jak Marys zniesie msze...godzina...bez cyca...na.rekach...moze byc ciekawie:p
Jeśli tak Ci się podoba ten zestaw z futerkiem i masz na to pieniądze to go kup. Marysia będzie wyglądała jak mała księżniczka, a potem może komuś odsprzedasz ten zestaw i przynajmniej część pieniążków się zwróci.
"Kleimy vlupa" a co to takiego, bobrzmi nieźle.
Na pewno Malutka w kościele będzie grzeczniutka i nawet nie pisknie. Nie martw się na zapas.
Cytat:
WITAM Z RANA ;D

Moje dziecie dzisiaj troche lepej pospało dzisiaj pobudka o 5 a nie o 4 jak ostatnimi czasy nie wiem czy to wina późniejszego położenia go spac czy moze 30ml wiecej mleka.. w sumie 20 :P
tak jak lusesita czekam az zmęczy sie w łózeczku i męczy kciuka

To niesamowite jaka jest piękna pogoda za oknem.NIE wiem jak z temperaturą ale słońce to chyba od 7 tak mocno świeci moze wybierzemy się na jakiś dłuższy spacer. Ja tego potrzebuje a Kacprowi sie przyda. Dzisiaj wpadnie siostra na klachy przed szkołą a w czwartek jade w odwiedzinki do mojej roboty :P [w suie bardziej do koleżanek bo szefa nie bedzie;d]

nemosek- nie, mamy naddatek kostny u raczki uszko prywatnie mozemy tylko zrobic
Może Kacperek już potrzebuje troszkę więcej mleczko żeby dłużej pospać. U mnie też pogoda jest cudna, więc spacerek koniecznie musi być. Nawet będzid z tatusiem, bo dzisjaj do pracy idzie na 15.30 i niestety wróci dopiero jutro około południa.
Co to jest ten naddatek kostny? Przepdaszam, że pytam. Nie odpowiadaj jak nie chcesz.
Cytat:
Hello!!

Tak Miss - mały, delikatny, biznes Zapraszam! Dla wizażowych mamuś- zniżki

Mały jeszcze śpi. Zasnął o 22 sam w łóżeczku, obudził się o 5, TŻ go nakarmił, położył do nas do łóżka i Miłek nadal kima
Swietnie, że się na to zdecydowałaś. Wróże Ci niezłe powodzenie i mocno trzymam kciuki za jak największą ilość klientów. A te zniżki brzmią bardzo kusząco.
Jak się Miłek tak wyśpi to pózniej będzie buszowałcały dzień.
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
A u nas dzis milion pobudek :/ placz przez sen chyba nawet podchodzilam chwile bujalam lozeczkiem i spokoj za chwile powtorka nie wiem o co chodzili teraz jest jak zwykle.

Pogode tez mamy bajeczna
Może coś się złego śniło? Zosia też czasem popłakuje przez sen. A swoją drogą to jestem ciekawa co się takim Maluszkom może złego śnić, że aż płaczą.
Cytat:
Dzień dobry mamusie

Współczuję Ci strasznie zachowania Małej i Twojego niewyspania. Dobrze, że dzisiaj teściowa wpadnie do Ciebie to wykorzystaj ją na maksa, niech się zajmie wnuczką a Ty się prześpij, chociaż z dwie godzinki. Od razu lepiej się poczujesz i zregenerujesz siły. Jutro będzie lepiej!

Stary 2014-02-18, 10:22   #4701
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Sluchajcie, mam taki fotelik i za cho---re nie potrafie wyjac tej wkladki dla niemowlat. Tz mowi, ze tego wyjac sie nie da ale ja juz malego ledwo moge zapiac w foteliku. Jak sie to ustrojstwo wyjmuje?Wedlug wideo mozna tylko podniesc co juz uczynilis
my.
Moze nie da sie wyjac? U mnie po prostu wyjmuje sie pasy co sie przypina dziecko i juz

Cytat:
Zalezy ktory tak jak Ryba pisze na pierwszej stronie jest wszystko rozpisane

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:32   #4702
patrysia333
Zadomowienie

Hej,
witam z rana. Zuzia dziś kończy 3 miesiące Z tej okazji dała mamie pospać. Zasnęła o 19.30 pierwsza pobudka o 2.30 później o 6 i dospała jeszcze do 7.30. Teraz już zalicza pierwszą drzemkę.

Zuzia też nie znosi Fridy, wyrywa się i ciężko cokolwiek wyciągnąć. Jeśli odpukać przytrafi się jakaś infekcja to wypróbuje Katarek

Ryba Kacperek słodki i mamy identyczną grzechotkę jak na drugim zdjęciu Moje dane na pierwszą stronę Patrycja TP 18.11.2013- Zuzia 18.11.2013 (58 cm, 3900g) SN, Zuzia w 7 tygodniu ważyła 5600 ale jutro idziemy na szczepienie więc będę znała aktualną wagę, jest karmiona piersią.

Miss mam nadzieje że grzeczna Zosieńka została wam już zwrócona Zosia była alternatywnym imieniem dla Zuzi, do samego porodu nie mogliśmy się zdecydować

Luseita u nas ryk po kąpieli zaczyna się właśnie w trakcie ubierania. Wszystkie zabiegi znosi dobrze, a tylko włożę body przez głowę to ryk nie z tej ziemi do czasu aż wezmę na ręce. W innych porach dnia daje się ubierać bez problemu.

Nasturcja olej sprawę, pizza to też dobra opcja. W końcu to rodzina najbliższa, zrozumieją, a już szczególnie mamusie

89Beatka zdrówka dla Liwki Zobaczysz jaką ulgę poczujesz po obronie, ja magistra broniłam już z wielkim brzuchem, a jeszcze miałam temat o depresji poporodowej więc łatwo poszło

Taszanta Zuzia już jeździ bez wkładki, nie mieściła się już jak miała na sobie kombinezon.

Anulka, Komorowska współczuje nocki, może to tylko jednorazowy wybryk. A jeśli to skoki to niech się szybciutko kończą.

Prawie wszystkie tytuły o rozszerzaniu diety, a nam do tego czasu jeszcze 3 miesiące zostały. poczytam jak to u Was wygląda to będę wszystko wiedziała jak przyjdzie na nas pora
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:36   #4703
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u mnie tez piękna pogoda może nie wieje tak jak wczoraj :P

siemaneczko!

moje dziecie wsadza w końcu zabawki do buzi i gryzie kraba gryzaka a no i też zaczęła udawać że kaszle, ale to jest małpka jedna bo zaczyna kaszleć, patrzy na naszą rekację albo zaczyna się śmiać i za kawałek jest to samo
To ładnie z Wami Nelcia pogrywa. Mała łobuziara.
Cytat:
Skok może trwać od jednego tygodnia do nawet pięciu i zależy to od tygodnia życia dziecka. Ale to, że dziecko jest nieznkśne wcale nie oznacza, że właśnie przechodzi skok rozwojowy, bo niektóre dzieci są wyjątkowo spokojne i senne podczas skoku. Na pierwszej stronce jest link do rozpiski poszczególnych skoków albo poszukaj sobie w necie info na ten temat.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
my.
Wydaje mi się, że z kaźdego fotelika powinno dać się wyjąć tą wkładkę, ale nie jestem pewna. Może zapytaj w jakimś sklepie z takim sprzętem.
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Serdecznie współczuję. Odpręż się u fryzjera

Taszanta, ja już wyjęłam tą wkładkę, bo niestety, ale mimo iż Igunia malutka to w kombinezonie już jej głowa się nie mieści. Może jak przyjdzie wiosna to włożę znowu.

Zdecydowałam - idę dzisiaj kupić ten Katarek. Dzisiaj znowu wielkie wycie przy Fridzie i nie dość że niewiele mi się udało wyciągnąć (bo dodatkowo sama mam katar więc mi ciężko) to mała aż się spociła tak płakała. Nawet jeśli to mniej przyjemne to przynajmniej chwila moment i będzie po kłopocie.

Coś gdzieś jakaś promocja na oryginalne pampersy? Idę w odwiedziny do maluszka koleżanki i muszę kupić.
Jak przetestujesz ten Katarek to powiedz czy jest lepszy od Fridy. Mi na razie Frida w zupełności wystarczy, bo tylko kilka razy jej użyłam jak Małej mocno charczało w nosku.
A może kup tej koleżance tą mega pakę Dad biedronkowych? Cenowo wyjdą podobnie jak oryginalne papmepsy, a będzie ich znacznie więcej.

Stary 2014-02-18, 10:39   #4704
ryba91
Zakorzenienie

patrysia- no 3miesiace a zleci szybko. Poza tym gluten bedziesz wprowadzać ok 5 miesiaca :P wiec to już jest rozszerzanie diety ;d

Kochane= pampersy za 36,99 paczka [zielone] są w kauflandzie

kOmorowska- skok bodajże zaczyna sie ok 8tygodnia, ale wy jesteście "grubo" przed tp. Wiec u Was to troche inaczej wygląda. Poczytaj sobie na osesku, ten link z pierwszej strony
Stary 2014-02-18, 11:48   #4705
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Ulka zasnęła, ukołysałam ją w wózku. Niedospana taka była...

Cytat:
Ja mam nową apkę, zdjęć nie widzę a w dodatku często mi się wiesza i w trakcie czytania wyłącza..

To Cię mamusie załatwiły...
Też bym podziękowała im za pomoc na chrzcinach
A makaron z serem super jest chociaż nigdy nie jadłam:P

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

A wgl Ulka ma chyba skok... 10 dni wcześniej. od wczoraj to tragedia... Jęczy Cały dzień, popłakuje. Połowa to bąki, ale połowa to marudzenie. Na szczęście rainforest nas ratuje w łóżeczku wytrzyma z godzinę. Nic innego nie działa... noszenie niet, jedzenie niet, spanie niet
Stary 2014-02-18, 12:10   #4706
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Może coś się złego śniło? Zosia też czasem popłakuje przez sen. A swoją drogą to jestem ciekawa co się takim Maluszkom może złego śnić, że aż płaczą.
Jak to co? Uciekający w niebyt cycek, świat bez cycka, cycek z którego nie leci mleko przynajmniej tym dzieciom, które są karmione piersią A tym, co karmione butlą to nie wiem

Miss Triss, właśnie chcę kupić oryginalne pampersy bo nie wiem jakie ona będzie chciała używać. Znam takie mamy, które tylko i wyłącznie oryginalnych pampersów używają.

ryba, właśnie dokopałam się do tego Kauflanda, tylko szkoda, że tam w promocji najmniejsze są 3. Chciałabym jej 2 kupić.

U nas możliwe, że jest skok, ale z tych takich sennych. Igula praktycznie po godzinie zabawy zaczyna marudzić na spanie. Teraz już drugą drzemkę z rana sobie robi. Mam nadzieję, że obudzi się przed 13 bo chciałabym wtedy na spacer jeszcze wyjść.
Stary 2014-02-18, 13:04   #4707
nemosek
Zakorzenienie

Wpadam na szybcika bo mam masę spraw do załatwienia i obmyslenia

Ponadrabiam wieczorkiem.

Rybko
co to ten naddatek??????

Pogoda aż sie chce zyć.Piekne słońce!!!

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

co tutaj tak cicho?????halooo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-18, 13:30   #4708
domii29
Zakorzenienie

Hej mamusie

Ryba witamy z powrotem

Wszystkim maluszkom życze wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznic

Może by tak rozkręcić ten wątek ? Bo jakoś cichawo tutaj ostatnio... Smutno się zrobiło od kiedy tutaj taka cisza
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 13:42   #4709
niunia32
Zakorzenienie

my przed chwilą wróciłyśmy ze spaceru i kawki u mojej mamy.
obie pociechy śpią, a ja powinnam przygotować obiad

Malinka

Haniusia
Stary 2014-02-18, 14:08   #4710
maomami
Wtajemniczenie

Hej hej, my już po spacerku, Zuze obudziły baczki i jeszcze dosypia mi na rękach.

Dzisiaj już zdążyłam przygotować obiad, trochę poszukać na necie ubranek dla małej, musze kupić body z krótkim rękawem bo kurcze z długim mam dużo a z krótkim mam albo już za małe albo jeszcze za duże,a pod pajaca na noc zakładamy.

Jutro albo w czwartek ma przyjechać do mnie koleżanka z synkiem młodszym od Zuzi o miesiąc to trochę poplotkujemy jak nam dzieci pozwolą

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Ale mnie jakiś leń ogarnął.
Wiecie co tak czasami mi brakuje czasów ciąży
Czasu tyle,w domu taryfa ulgowa tych kopniaczkow, ruszajacego się brzuszka, chodzenia na USG i podglądania dzidzi, ale ale nie myślcie że się tak rozmarze i będzie drugie :p co to to nie, napewno nie teraz.

I przypomniała mi się Domi i jej reklamówka na porodówkę :p sorki :p

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości