|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Jeszcze tyle cytowania na telefonie nie mialam:/
Bylismy dzisiaj w galerii i kupilam wielkie g....Jak na zlosc zadnych normalnych sukienek.Na Tymka fajne rzeczy w h&m ale co z tego jak rozmiar 68 -dla nas mega duzy.W ogole jakas dziwna rozmiarowka.Jutro jade juz sama do innej galerii.Musze cos kupic no musze. Cytat:
![]() Co do cen to nawet nie mow.My nie kupujemy niczego szczegolnego jedynie jakies bardziej eleganckie spodenki i sweterek.Chrzcic bedziemy w spiworku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
![]() Tez myslalam ze Aksbarg ma Berenike. Brzuszek masowalam i dalej nic sie nie dzieje -kupy brak. O jaki duzy juz Kacperek.Ten zabieg w marcu na uszko? Zdjecia ogladne jutro. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4682 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby grzeczna Zosia juz powrocila!Po takim apelu nie ma wyjscia. Cytat:
Mam wrazenie ze prawie co chwile piszesz jak Jas konczy kolejne miesiace .Tak ten czas zapyla.Brawo! Cytat:
Cytat:
Pizza to mnie rozbawila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Milego odstresowywania ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Hania skończyła jesc i pia wracac spać
dla Jasia. Matko ale ten czas leciRyba dla dzielnego KacpraZdrówka dla Liwii ![]() Dobranoc |
|
|
|
#4684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, co to wszystkie śpią??
ja jem śniadanie, Hania leży w łóżeczku po cichu, Malwina wcina płatki kukurydziane moje dzieci od 6 nie śpią. z tym, że Hania jeszcze miała o 5 pobudkę |
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze,mnie jeden zestaw z takim futerkiem jako plaszczyk zauroczyl.no zobaczymy ![]() Lineczko na tel. nie widze.jak bede na lapku to sprawdze. Rybko nic nie zmienilismy- kapiemy jak zwykle.zagadujemy,spiewam y, " kleimy vlupa":p mam nadzieje,ze bedzie lepiej! u nas nocka standardowa- 3 pobudki i od 7 mala nie spi,czekam az sie zmeczy w lozeczku karuzelka,wezme do cyca moze jeszcze pospi:pidziemy dzis do ksiedza...jak zaklepiemy ten termon 2.03 musze podzwonic po salach i cos zarezerwowac ![]() stresuje sie troche jak Marys zniesie msze...godzina...bez cyca...na.rekach...moze byc ciekawie:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM Z RANA ;D
Moje dziecie dzisiaj troche lepej pospało nie wiem czy to wina późniejszego położenia go spac czy moze 30ml wiecej mleka.. w sumie 20 :P tak jak lusesita czekam az zmęczy sie w łózeczku i męczy kciuka![]() To niesamowite jaka jest piękna pogoda za oknem.NIE wiem jak z temperaturą ale słońce to chyba od 7 tak mocno świeci moze wybierzemy się na jakiś dłuższy spacer. Ja tego potrzebuje a Kacprowi sie przyda. Dzisiaj wpadnie siostra na klachy przed szkołą a w czwartek jade w odwiedzinki do mojej roboty :P [w suie bardziej do koleżanek bo szefa nie bedzie;d]nemosek- nie, mamy naddatek kostny u raczki uszko prywatnie mozemy tylko zrobic
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-02-18 o 09:00 |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka i jak? moja juz spi:p
tez,musze jechac do pracy...do szefa wlasnie:p ale jakos tego nie widze jeszcze...moze w marcu ![]() no to sie chyba jeszcze zdrzemne:p u nas tez pogoda piekna,slonce na maksa swieci- super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
Hello!!
Tak Miss - mały, delikatny, biznes Zapraszam! Dla wizażowych mamuś- zniżki ![]() Mały jeszcze śpi. Zasnął o 22 sam w łóżeczku, obudził się o 5, TŻ go nakarmił, położył do nas do łóżka i Miłek nadal kima
|
|
|
|
#4690 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas dzis milion pobudek :/ placz przez sen chyba nawet podchodzilam chwile bujalam lozeczkiem i spokoj za chwile powtorka nie wiem o co chodzili teraz jest jak zwykle.
Pogode tez mamy bajeczna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
ooo matkooo ktoś mi dziecko podmienił ![]() w sumie w ciągu ostatnich 24 h spałam 3 godziny- Natala tak marudzi, że sama zasnąć nie może tylko się męczy, nawet wczoraj spacer nie pomógł po leku usnęła i wstała 0 5.40...ciekawa jestem jak będzie dzisiaj? Jestem dziś jak zombie - mąż jak wróci z pracy to mnie nie pozna).Dziś od rana słoneczko świeci, więc spacerek dziś obowiązkowy.
|
#4693 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Laseczki! [QUOTE=ryba91;45197762]anulka- a z ojcem chce jakiś sklep czy cos tam otworzyć. U nas nocka dobra z jedną pobudką na jedzonko, a teraz sobie gadułkamy. Póki co Zosia ma dobry humor, ale później może być różnie. /QUOTE]O to poważny biznes będzie. Daj znać jak już ze wszystkim wystartują. Powodzenia im życzę! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za szybkke skończenie pdacy magisterskiej. Pomyśl, że jak teraz się wysilisz to później będziesz miała wolne. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nasturcja ma talent do takich rymowanek, już nie raz nam to tutaj udowodniła. A mężowi powinaś oprawić w ramkę ten wierszyk, niech ma na szafce nocnej i patrzy na to każdego dnia rano i wieczorem, od razu będzie miał dobry humor. ![]() Achhh i Rybko Twój Kacperek jest uroczy, piękne oczka i usteczka! Zosia zasnęła, idę zrobić śniadanko.
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez piękna pogoda może nie wieje tak jak wczoraj :P
siemaneczko! ![]() moje dziecie wsadza w końcu zabawki do buzi a no i też zaczęła udawać że kaszle, ale to jest małpka jedna bo zaczyna kaszleć, patrzy na naszą rekację albo zaczyna się śmiać i za kawałek jest to samo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi "bom nie kumata" ile może trwać taki skok rozwojowy?
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
lusesita- nie spi.:/
chcialam mu dac jesc a od wczoraj strasznie rzuca sie na butelke po czym wyplua i ryk. ![]() komorowska- zalezy ktory tyddzien. na1 stronie chyba 2 post jest link "skoki rozwojowe............" :P
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Sluchajcie, mam taki fotelik i za cho---re nie potrafie wyjac tej wkladki dla niemowlat. Tz mowi, ze tego wyjac sie nie da ale ja juz malego ledwo moge zapiac w foteliku. Jak sie to ustrojstwo wyjmuje?Wedlug wideo mozna tylko podniesc co juz uczynilis
my. http://www.google.de/imgres?start=78...=0CB0QrQMwCDhk Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-02-18 o 10:08 |
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taszanta, ja już wyjęłam tą wkładkę, bo niestety, ale mimo iż Igunia malutka to w kombinezonie już jej głowa się nie mieści. Może jak przyjdzie wiosna to włożę znowu. Zdecydowałam - idę dzisiaj kupić ten Katarek. Dzisiaj znowu wielkie wycie przy Fridzie i nie dość że niewiele mi się udało wyciągnąć (bo dodatkowo sama mam katar więc mi ciężko) to mała aż się spociła tak płakała. Nawet jeśli to mniej przyjemne to przynajmniej chwila moment i będzie po kłopocie. Coś gdzieś jakaś promocja na oryginalne pampersy? Idę w odwiedziny do maluszka koleżanki i muszę kupić.
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
Natala kończy dziś 8 tygodni i od dwóch cuda się dzieją
|
#4700 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Kleimy vlupa" a co to takiego, bobrzmi nieźle. ![]() Na pewno Malutka w kościele będzie grzeczniutka i nawet nie pisknie. Nie martw się na zapas. Cytat:
Co to jest ten naddatek kostny? Przepdaszam, że pytam. Nie odpowiadaj jak nie chcesz. Cytat:
![]() Jak się Miłek tak wyśpi to pózniej będzie buszowałcały dzień. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak jak Ryba pisze na pierwszej stronie jest wszystko rozpisane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
witam z rana. Zuzia dziś kończy 3 miesiące Z tej okazji dała mamie pospać. Zasnęła o 19.30 pierwsza pobudka o 2.30 później o 6 i dospała jeszcze do 7.30. Teraz już zalicza pierwszą drzemkę.Zuzia też nie znosi Fridy, wyrywa się i ciężko cokolwiek wyciągnąć. Jeśli odpukać przytrafi się jakaś infekcja to wypróbuje Katarek Ryba Moje dane na pierwszą stronę Patrycja TP 18.11.2013- Zuzia 18.11.2013 (58 cm, 3900g) SN, Zuzia w 7 tygodniu ważyła 5600 ale jutro idziemy na szczepienie więc będę znała aktualną wagę, jest karmiona piersią.Miss mam nadzieje że grzeczna Zosieńka została wam już zwrócona Zosia była alternatywnym imieniem dla Zuzi, do samego porodu nie mogliśmy się zdecydować ![]() Luseita u nas ryk po kąpieli zaczyna się właśnie w trakcie ubierania. Wszystkie zabiegi znosi dobrze, a tylko włożę body przez głowę to ryk nie z tej ziemi do czasu aż wezmę na ręce. W innych porach dnia daje się ubierać bez problemu. Nasturcja olej sprawę, pizza to też dobra opcja. W końcu to rodzina najbliższa, zrozumieją, a już szczególnie mamusie ![]() 89Beatka zdrówka dla Liwki Taszanta Zuzia już jeździ bez wkładki, nie mieściła się już jak miała na sobie kombinezon. Anulka, Komorowska współczuje nocki, może to tylko jednorazowy wybryk. A jeśli to skoki to niech się szybciutko kończą. Prawie wszystkie tytuły o rozszerzaniu diety, a nam do tego czasu jeszcze 3 miesiące zostały. poczytam jak to u Was wygląda to będę wszystko wiedziała jak przyjdzie na nas pora
|
|
|
|
#4703 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A może kup tej koleżance tą mega pakę Dad biedronkowych? Cenowo wyjdą podobnie jak oryginalne papmepsy, a będzie ich znacznie więcej.
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
patrysia- no 3miesiace a zleci szybko. Poza tym gluten bedziesz wprowadzać ok 5 miesiaca :P wiec to już jest rozszerzanie diety ;d
Kochane= pampersy za 36,99 paczka [zielone] są w kauflandzie kOmorowska- skok bodajże zaczyna sie ok 8tygodnia, ale wy jesteście "grubo" przed tp. Wiec u Was to troche inaczej wygląda. Poczytaj sobie na osesku, ten link z pierwszej strony
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Ulka zasnęła, ukołysałam ją w wózku. Niedospana taka była... Cytat:
Też bym podziękowała im za pomoc na chrzcinach ![]() A makaron z serem super jest chociaż nigdy nie jadłam:P---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- A wgl Ulka ma chyba skok... 10 dni wcześniej. od wczoraj to tragedia... Jęczy Cały dzień, popłakuje. Połowa to bąki, ale połowa to marudzenie. Na szczęście rainforest nas ratuje w łóżeczku wytrzyma z godzinę. Nic innego nie działa... noszenie niet, jedzenie niet, spanie niet
|
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej tym dzieciom, które są karmione piersią A tym, co karmione butlą to nie wiem ![]() Miss Triss, właśnie chcę kupić oryginalne pampersy bo nie wiem jakie ona będzie chciała używać. Znam takie mamy, które tylko i wyłącznie oryginalnych pampersów używają. ryba, właśnie dokopałam się do tego Kauflanda, tylko szkoda, że tam w promocji najmniejsze są 3. Chciałabym jej 2 kupić. U nas możliwe, że jest skok, ale z tych takich sennych. Igula praktycznie po godzinie zabawy zaczyna marudzić na spanie. Teraz już drugą drzemkę z rana sobie robi. Mam nadzieję, że obudzi się przed 13 bo chciałabym wtedy na spacer jeszcze wyjść.
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam na szybcika bo mam masę spraw do załatwienia i obmyslenia
![]() Ponadrabiam wieczorkiem. Rybko co to ten naddatek?????? Pogoda aż sie chce zyć.Piekne słońce!!! ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- co tutaj tak cicho?????halooo |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Ryba witamy z powrotem Wszystkim maluszkom życze wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznic Może by tak rozkręcić ten wątek ? Bo jakoś cichawo tutaj ostatnio... Smutno się zrobiło od kiedy tutaj taka cisza
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
my przed chwilą wróciłyśmy ze spaceru i kawki u mojej mamy.
obie pociechy śpią, a ja powinnam przygotować obiad |
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej, my już po spacerku, Zuze obudziły baczki i jeszcze dosypia mi na rękach.
Dzisiaj już zdążyłam przygotować obiad, trochę poszukać na necie ubranek dla małej, musze kupić body z krótkim rękawem bo kurcze z długim mam dużo a z krótkim mam albo już za małe albo jeszcze za duże,a pod pajaca na noc zakładamy. Jutro albo w czwartek ma przyjechać do mnie koleżanka z synkiem młodszym od Zuzi o miesiąc to trochę poplotkujemy jak nam dzieci pozwolą ![]() Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Ale mnie jakiś leń ogarnął. Wiecie co tak czasami mi brakuje czasów ciąży ![]() Czasu tyle,w domu taryfa ulgowa tych kopniaczkow, ruszajacego się brzuszka, chodzenia na USG i podglądania dzidzi, ale ale nie myślcie że się tak rozmarze i będzie drugie :p co to to nie, napewno nie teraz. I przypomniała mi się Domi i jej reklamówka na porodówkę :p sorki :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

i czekała 

dla dzielnego pacjenta, co się szczepionek nie boi. Duży już z Kacperka facet. Te dziąsełka bolące już mnie przyprawiają o dreszcze.

uszko prywatnie mozemy tylko zrobic