|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
HELOŁŁŁŁŁŁŁŁ...
YAE nasza -ZDROWIA DUŻO I MNÓSTWO UŚMIECHÓW!! Dziewczyny..jestem, żyję-potem wpadnę na dłużej...fotki wrzucę z urodzin i takie tam... NANCY my tez mamy podjerzenie AZS...co dostałaś na buzię??? My ostatnio mleko zmieniliśmy na pepti i uzyłam dwa razy sterydu na ciałko...wszystko zniknęło jak ręką odjął...i teraz nie wiem-po mleku czy po sterydzie???? Nancy...macie plamy tylko na buzi..od kiedy? ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- aha... dziewczyny..ostatnio mnie mało ale gdzieś mi się rzucił po oczach temat "czegoś" na nocne czeste pobudki..dobrze widziałam??? jest coś takiego?? My ostatnio kupiliśmy kaszkę Nestle na noc- mam wrażenie ze po niej mniej się budzi i jakby delikatniej w nocy płacze-bo czasem to tak głosno wyje..a teraz nie-no i ostatnio zdażyło się 3 razy że przespał całą noć w swoim łóżeczku z 1-2 pobudkami...
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Japonii sa leki nasenne dla niemowlat w razie potrzeby. Ze spaniem to chyba nowy etap, Yae tez lepiej spi Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-02-18 o 08:11 |
|
|
|
|
#3873 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Najlepsze życzenia dla Antonia i Yae w końcu nocka bez pobudki z płaczem a pogoda piękna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio na facebooka dodałam zdjęcie, pewnie o to Ci chodzi
- nazwałam to budyniem, ale to był serek waniliowy zmiksowany z żółtkiem i mięsem. Ale do zwykłego budyniu możesz dodać żółtko bez problemu. |
|
|
|
#3875 | |||
|
Raczkowanie
|
nie. My na dadach jedziemy ale w gazetce były narysowane 3 to podpatrzyłam sztuki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3876 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, dziewczęta!
![]() Nadrobiłam na szybko do porannej kawy (i kokosanki Moja Młoda wczoraj nie ustąpiła pierwszeństwa krzesłu i zaliczyła siniaka na policzku. Na szczęście dziś już tylko malutka kropka w miejscu zderzenia. Cytat:
Cytat:
U mnie jest tak, że prezenty dla facetów w rodzinie z reguły wymyśla tz, a jeśli nie ma weny, to z reguły kończy się na książce (dla mojego taty - historycznej) lub kosmetykach. Też mam z Tesco ![]() Cytat:
Fajnie, że dzień udany! I jeszcze: Marsi - no co za z tego lekarza. Przytulam! Jak mnie wkurza takie podejście. I tu już nawet nie o kasę chodzi, tylko właśnie o podejście do pacjenta. 3 minuty i następny. Co za burak!Fewciu - jak Blanka? Doczytałam o zapaleniu spojówek ![]() Pstryczku - widziałam filmiki Cudnie Kubuś czyta Nawijko - spóźnione Sto lat! dla Kubusia. Tępa pała nie zajarzyłam wczoraj Mała - Twój rozrabiaka boski! Mam na dziś pilne (choć fajne zadanie), a potem przed spotkaniem (tym przełożonym z wczoraj) chcę pojechać jeszcze do mojej starej pracy, umówić się z szefową (jest nowa, zmienił mi się szef podczas macierzyńskiego) i powiedzieć jej, że planuję urlop wychowawczy. Lubiłam tamtą pracę, choć oczywiście nie była bez wad, ale milion razy bardziej wolę robić to, co teraz, na własny rachunek. |
|||
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się nad kocurem zastanawiałam, a jakie to czarne na końcu bezczelne
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
na czym smazycie nalesniki bablom???
![]() jak to jest mozliwe, ze moje dziecie wylalo wode z podgrzewacza na caly fotel a samo jest suchutkie??? dodam, ze siedzial na tym fotelu :p
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia!
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jak hope lub na kazdym tluszczu, ktory jesc juz moze: maslo, oliwa, olej ryzowy czy sezamowy
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gdzie jest Szajka? ![]() Nasza noc z pobudką i histerią od 1. wstała o 4.40, wzięłam ją do siebie przekonana że właśnie rozpoczęłyśmy dzień , wypiła mleczko, ja przysnęłam, budze się a Ona spi wtulona w tatę Potem się obudziła, koło 5.40, popatrzyła na nas, poczłapała do taty, objęła Go za szyję i zamknęła oczka na 10 min A i od wczoraj namiętnie mówi do mnie "mama" Co do oczka, dzisiaj lewe (to co było chore wczoraj) już lepiej, mniej czerowne, ropy jakby mniej, ale na prawym (które było zdrowe wczoraj), rzęsy zaklejone ropą. Ale nie ma gorączki, katar minął Lecę do pracy Buziaki urodzinowe dla Antosia i Yae! Rośnijcie zdrowo i szczęśliwie!
|
|
|
|
#3884 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() cieszę się, że już lepiej
|
|
#3885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i właściwie kobitka powiedziała, że pewnie od czegoś z jedzenia bo teraz Mały je więcej (taaaaa jasne). Wczoraj posmarowałam buzię wit. A suche zeszło zostały tylko czerwone plamy...Cytat:
![]() Cytat:
witam się z rana
|
|||
|
|
|
#3886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do angielskiego to dla Ciebie, ja to się uczę od 4 klasy podstawówki a nie dałabym rady tak pisac jak Ty po ang.Cytat:
Znowu, ciekawe czy 6 można na tekij promo kupić, ni i czy 5 wystawią wogóle, a nie tak jak ostatnio: w jednym nie było, a w drugim namagazynie i trzeba było prosić o przyniesienie. Ale super i jaka kurteczka fajna ![]() Cytat:
|
|
#3888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
YAE, ANTONIO wSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE BABELKI!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tez kcem "mama" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapowiada sie cudny dzionek, na niebie zadnej chmurki, zero wiatru takze poczekam jeszcze chwilke i sruuuu na spacerek |
||||||
|
|
|
#3889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wiem że 5 np jest 96 sztuk.
Cytat:
STO LAT Cytat:
I tak myśle czy nie za duzo je i czy nie za dużo tych różnych przekąsek?? Cytat:
Coraz więcej dzieci ma takie plamy, moja tez ma, ja walczę rumiankiem i krem emolium i pomaga.
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam ktore uzywaja DAD 5
- duzo sie roznia od 4? bo Kuba chuderlak i nie chcialabym sie wpasowac na mine
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu jakbym mu dała kubek to by mi nim szczelił chyba.. Kubki w domu to z szafek wypełzają.. czajniczek już jest
|
|
|
|
#3892 | ||||||
|
Lurker ;)
|
Ma taka zawadiacka minke
Oj beda dziewczyny szalaly ![]() Cytat:
co to za dzieciaki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
haha sory ale Kiji nikt nie pobije juz chyba ![]() Cytat:
Marsii pozwolilam sobie obczaic pare aukcji z takimi kurtkmi, moze ktoras wpadnie Ci w oko? http://allegro.pl/parka-kurtka-dziec...967203964.html http://allegro.pl/kurtka-86-parka-cz...980548157.html http://allegro.pl/george-kurtka-wios...973201144.html http://allegro.pl/kurtka-parka-przej...958965301.html
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 teoretycznie od 15 kg, ale mi się wydaje że 4 aczynają Dadola gnieść, tzn. częściej ma odbicia na udkach.
|
|
|
|
|
#3894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak samo i jeszcze w płatkach owsianych. Cytat:
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny trzymajcie kciuki idziemy z Olą na 'bilans', moze szczepienie (oby nie
) i po skierowanie na morfo. mam nadzieje, ze Olcia przybrała ile trzeba![]() Buziaki dla solenizantki Yae (i Kubusia) |
|
|
|
#3896 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
naleśników nie lubi Cytat:
![]() Kubek do tej herbaty? Cytat:
u nas syrop np. hydroxyzyna, tzn to uspokajająco - nasenne, Agatka miała przepisane gdy noce koszmarne były, ona budziła się i 3h potrafiła buczeć "nie chcę lulu" :/ podałam raz, było tylko gorzej, olałam. A podałam bo ona już tak niewyspana była, że szok. Cytat:
eeee czemu takie dziwne połączenie? ![]() Cytat:
spokojnie,. u leworęcznie piszącego dziecka to nic dziwnego (ja prócz oligowca jestem wczesnoszkolna, od tego zaczynałam ).Polecę ci ćwiczenia - normalnie do kupienia, powinny być też na portalu na ch. ![]() http://harmonia.edu.pl/pl/c/%E2%80%A2-leworecznosc/54 popatrz tam też na tę ostatnią pozycję, ukośnie ułożona liniatura, może być dobrym pomysłem - możesz na kompie sama zrobić i tu popatrz: http://www.reedukacja.pl/default.asp...=102&subpage=1 a te książkii "Lewa ręka rysuje i pisze" naprawdę dobre są Bardzo polecam nasadkę Tymichowej, różne rozmiary są. I nie pióro, niech młoda najpierw opanuje choćby pisanie ołówkiem, wiem, że pióra dla leworęcznych są, ale jednak pióro się zamazuje. Młoda teraz jako 6latek do szkoły idzie? Cytat:
Cytat:
jakoś mi tak czas leci ostatnio, a wczoraj to usnęłam potem na chwilę wlazłam...Okienko mam teraz. |
|||||||
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
a moze zestaw roznych herbat w takiej ladnej szkatulce?
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie stwierdziłam że jak się wkurze to mu kupie kilka rodzajówv
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia!
|
|
|
|
#3900 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/kurtka-ladybirdr-1...977788133.html - Marsi znalazłam takie cuś
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

Ja chce mu cos drobnego kupić, ale co
Myślłam, żeby mu w herbaciarni jakąś dobrą herbatę kupić, bo lubi, ale co do tego dorzucić, to ni w ch*** ni w du** nie wiem 

:/
z tego lekarza. Przytulam! Jak mnie wkurza takie podejście. I tu już nawet nie o kasę chodzi, tylko właśnie o podejście do pacjenta. 3 minuty i następny. Co za burak!

) i właściwie kobitka powiedziała, że pewnie od czegoś z jedzenia bo teraz Mały je więcej (taaaaa jasne). Wczoraj posmarowałam buzię wit. A suche zeszło zostały tylko czerwone plamy...

22.05.2008
14.08.2011