Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 07:07   #3871
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

HELOŁŁŁŁŁŁŁŁ...

YAE nasza -ZDROWIA DUŻO I MNÓSTWO UŚMIECHÓW!!

Dziewczyny..jestem, żyję-potem wpadnę na dłużej...fotki wrzucę z urodzin i takie tam...

NANCY my tez mamy podjerzenie AZS...co dostałaś na buzię???
My ostatnio mleko zmieniliśmy na pepti i uzyłam dwa razy sterydu na ciałko...wszystko zniknęło jak ręką odjął...i teraz nie wiem-po mleku czy po sterydzie????
Nancy...macie plamy tylko na buzi..od kiedy?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

aha... dziewczyny..ostatnio mnie mało ale gdzieś mi się rzucił po oczach temat "czegoś" na nocne czeste pobudki..dobrze widziałam??? jest coś takiego??
My ostatnio kupiliśmy kaszkę Nestle na noc- mam wrażenie ze po niej mniej się budzi i jakby delikatniej w nocy płacze-bo czasem to tak głosno wyje..a teraz nie-no i ostatnio zdażyło się 3 razy że przespał całą noć w swoim łóżeczku z 1-2 pobudkami...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:10   #3872
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
HELOŁŁŁŁŁŁŁŁ...

Dziewczyny..jestem, żyję-potem wpadnę na dłużej...fotki wrzucę z urodzin i takie tam...

My ostatnio mleko zmieniliśmy na pepti i uzyłam dwa razy sterydu na ciałko...wszystko zniknęło jak ręką odjął...i teraz nie wiem-po mleku czy po sterydzie????

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

aha... dziewczyny..ostatnio mnie mało ale gdzieś mi się rzucił po oczach temat "czegoś" na nocne czeste pobudki..dobrze widziałam??? jest coś takiego??
My ostatnio kupiliśmy kaszkę Nestle na noc- mam wrażenie ze po niej mniej się budzi i jakby delikatniej w nocy płacze-bo czasem to tak głosno wyje..a teraz nie-no i ostatnio zdażyło się 3 razy że przespał całą noć w swoim łóżeczku z 1-2 pobudkami...
Stawiam na steryd.
W Japonii sa leki nasenne dla niemowlat w razie potrzeby.
Ze spaniem to chyba nowy etap, Yae tez lepiej spi

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-02-18 o 07:11
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:13   #3873
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

Najlepsze życzenia dla Antonia i Yae:roz a:

w końcu nocka bez pobudki z płaczem ale to chyba dlatego, że ibum dałam przed snem:/
a pogoda piękna

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I jeszcze pytanie mam - wszystkie dajecie juz dzieciom zwykle krowie mleko? Tzn nie mowie o butli, ale np gdzies w nalesnikach, platkach...?

Kuba spi od 20min (hje piatka :P) w lozeczku to i ja sie klade. Relaks wieczorny? 10min mi zajal, ehh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja już dawałam, ale tak delikatnie
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ANTONIO, YAE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKA NASZE! ROŚNIJCIE ZDROWO MALUSZKI

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

U nas pobudka, tak jak wczoraj 7:24

Dzisiaj muszę z mamą połazić po sklepach - mój ojciec ma urodziny i zupełnie nie wiemy co mu kupić Ja chce mu cos drobnego kupić, ale co Myślłam, żeby mu w herbaciarni jakąś dobrą herbatę kupić, bo lubi, ale co do tego dorzucić, to ni w ch*** ni w du** nie wiem
Jezuniu, z tym facetem i prezentem dla niego zawsze są problemy
oj tak, z facetami zawsze jest problem
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wsiąkłam na trochę No cóż, zdradzam Was z Breaking Bad, a to wszystko przez Lady () bo pisała, że fajny W tydzień zrobiłam 5 serii Zostało mi jeszcze 6 odcinków, obejrzę i wrócę do Was
uwielbiam BB Najlepszy serial ever;p my obejrzeliśmy wszystkie sezony w 2 tygodnie

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:19   #3874
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale coś o żółtku pisałaś?
Do mnie trzeba prosto, mi blisko do Kiji ( )
Ostatnio na facebooka dodałam zdjęcie, pewnie o to Ci chodzi - nazwałam to budyniem, ale to był serek waniliowy zmiksowany z żółtkiem i mięsem. Ale zjadła.

Ale do zwykłego budyniu możesz dodać żółtko bez problemu.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:19   #3875
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A wy na 3 jesteście? :O

nie. My na dadach jedziemy ale w gazetce były narysowane 3 to podpatrzyłam sztuki a nie mam odniesienie ile to np 4

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o, przepraszam, ja mam z biedry

a ile lat ma dziecko? ktora klasa? co na to nauczyciel?
-ok, doczytalam

niestety nie znam odpowiedzi na twoje pyt, przykro mi. moge podpytac kolezanki z ed. wczesnoszkolnej ale to dopiero za 2 tyg.
pierwsze co to pomyslalam o ryzyku dysleksji. ale moze w przypadku leworecznych dzieci to jest "normalny objaw" na poczatku pisania. przykro mi, nie wiem.
a wzyta w poradni? tam powinni dac wskazowki jak pracowac z takimi przypadkami....
To chodzi o moją Miśkę. Ona ma 5 lat ale dużo sobie pisze w tych różnych zeszycikach książeczkach itp i czasami widzę, że właśnie jak się zapomni to pisze od drugiej strony. A zmiana liter czy w odbiciu to głównie widzę jak sama gdzieś tam na tablicy pisze literki z pamięci.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
byliśmy dziś u pediatry... podobno te czerwone plamy na buzi to azs :/ jeszcze tego brakowało :/

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Oficjalnie jestem, ale tak naprawdę lewę ręką tylko piszę, wszystko inne robię prawą

Dobry
Aż mi się przypomniało. Moi kuzyni tak chyba do 10 lat, na mandarynki mówili pomandarynki i mylili - jutro/wczoraj, wczoraj/jutro

Ciekawe co spowodowało takie najście na nasz wątek

A jutro u nas ma być 15 stopni w cieniu
To dokładnie tak jak moja mała. Ona też wszystko robi prawą a pisze lewą. Kiedyś nawet kazałam jej spróbować pisać prawą to mi odpaliła: daj spokój, nie wystarczy Ci że wszystko inne robię prawą?
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:20   #3876
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry, dziewczęta!

Nadrobiłam na szybko do porannej kawy (i kokosanki ), bo wczoraj znów nie dałam rady zerknąć wieczorem.
Moja Młoda wczoraj nie ustąpiła pierwszeństwa krzesłu i zaliczyła siniaka na policzku. Na szczęście dziś już tylko malutka kropka w miejscu zderzenia.

Cytat:
I jeszcze pytanie mam - wszystkie dajecie juz dzieciom zwykle krowie mleko? Tzn nie mowie o butli, ale np gdzies w nalesnikach, platkach...?
Ja daję - do tej pory w naleśnikach się zdarzyło i parę łyżek ode mnie, jak jadłam płatki na mleku. Próbowała budyniu, kaszy manny itp. Na razie nic jej nie było.

Cytat:
Dzisiaj muszę z mamą połazić po sklepach - mój ojciec ma urodziny i zupełnie nie wiemy co mu kupić Ja chce mu cos drobnego kupić, ale co Myślłam, żeby mu w herbaciarni jakąś dobrą herbatę kupić, bo lubi, ale co do tego dorzucić, to ni w ch*** ni w du** nie wiem
Fajny pomysł z herbatką
U mnie jest tak, że prezenty dla facetów w rodzinie z reguły wymyśla tz, a jeśli nie ma weny, to z reguły kończy się na książce (dla mojego taty - historycznej) lub kosmetykach.

Cytat:
Pstryczku, mamy tą samą książeczkę o owocach z Tesco
Też mam z Tesco

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Miałam Was nadrobić wieczorem ale jestem tak zmeczona ze leżę już w łóżku i zaraz ide spać. Tż miał wolne wiec na maksa spędziliśmy ten wiosenny dzień razem w trójkę
Bylam dzis w pracy ale nic sie nie dowiedziałam bo kierowniczki nie było i jutro mam przyjść.... :/
Jutro rano ide do ginekologa bo tabsy mi sie kończą.
I mam zamiar jutro sie wybrać na łyżwy

A teraz lecę spać bo już ledwo na oczy patrzę.
Mam nadzieje że jutro znajdę troche czasu zeby Was nadrobic , ale obawiam się ze dopiero wieczorem jak Daria zaśnie. Dobranoc
Łyżwy
Fajnie, że dzień udany!

I jeszcze:
Marsi - no co za z tego lekarza. Przytulam! Jak mnie wkurza takie podejście. I tu już nawet nie o kasę chodzi, tylko właśnie o podejście do pacjenta. 3 minuty i następny. Co za burak!

Fewciu - jak Blanka? Doczytałam o zapaleniu spojówek

Pstryczku - widziałam filmiki Cudnie Kubuś czyta

Nawijko - spóźnione Sto lat! dla Kubusia. Tępa pała nie zajarzyłam wczoraj

Mała - Twój rozrabiaka boski!

Mam na dziś pilne (choć fajne zadanie), a potem przed spotkaniem (tym przełożonym z wczoraj) chcę pojechać jeszcze do mojej starej pracy, umówić się z szefową (jest nowa, zmienił mi się szef podczas macierzyńskiego) i powiedzieć jej, że planuję urlop wychowawczy.
Lubiłam tamtą pracę, choć oczywiście nie była bez wad, ale milion razy bardziej wolę robić to, co teraz, na własny rachunek.
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:23   #3877
hope01
Zakorzenienie

a ja się nad kocurem zastanawiałam, a jakie to czarne na końcu bezczelne

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 07:33   #3878
LadyWhisper
Zakorzenienie

na czym smazycie nalesniki bablom???

jak to jest mozliwe, ze moje dziecie wylalo wode z podgrzewacza na caly fotel a samo jest suchutkie??? dodam, ze siedzial na tym fotelu :p

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:36   #3879
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziękujemy za życzenia!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:42   #3880
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

jak to jest mozliwe, ze moje dziecie wylalo wode z podgrzewacza na caly fotel a samo jest suchutkie??? dodam, ze siedzial na tym fotelu :p
na patelni do naleśników bez tłuszczu. Troszkę do ciata dodaję

Stary 2014-02-18, 07:51   #3881
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Bez tłuszczu, tz trochę daje do ciasta.

Dziecię zdolniacha
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 07:51   #3882
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, jak hope lub na kazdym tluszczu, ktory jesc juz moze: maslo, oliwa, olej ryzowy czy sezamowy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:59   #3883
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry!

Gdzie jest Szajka?

Nasza noc z pobudką i histerią od 1. wstała o 4.40, wzięłam ją do siebie przekonana że właśnie rozpoczęłyśmy dzień , wypiła mleczko, ja przysnęłam, budze się a Ona spi wtulona w tatę Nie powiem, zazdrośc mnie ruszyła Potem się obudziła, koło 5.40, popatrzyła na nas, poczłapała do taty, objęła Go za szyję i zamknęła oczka na 10 min Aż mi łezka połynęła

A i od wczoraj namiętnie mówi do mnie "mama"

Co do oczka, dzisiaj lewe (to co było chore wczoraj) już lepiej, mniej czerowne, ropy jakby mniej, ale na prawym (które było zdrowe wczoraj), rzęsy zaklejone ropą. Ale nie ma gorączki, katar minął

Lecę do pracy

Buziaki urodzinowe dla Antosia i Yae! Rośnijcie zdrowo i szczęśliwie!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:06   #3884
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja się nad kocurem zastanawiałam, a jakie to czarne na końcu bezczelne

Cytat:

smażę bez tłuszczu, ale troszkę oleju dodaję do ciasta
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Gdzie jest Szajka?

Nasza noc z pobudką i histerią od 1. wstała o 4.40, wzięłam ją do siebie przekonana że właśnie rozpoczęłyśmy dzień , wypiła mleczko, ja przysnęłam, budze się a Ona spi wtulona w tatę Nie powiem, zazdrośc mnie ruszyła Potem się obudziła, koło 5.40, popatrzyła na nas, poczłapała do taty, objęła Go za szyję i zamknęła oczka na 10 min Aż mi łezka połynęła

Co do oczka, dzisiaj lewe (to co było chore wczoraj) już lepiej, mniej czerowne, ropy jakby mniej, ale na prawym (które było zdrowe wczoraj), rzęsy zaklejone ropą. Ale nie ma gorączki, katar minął

Lecę do pracy

Buziaki urodzinowe dla Antosia i Yae! Rośnijcie zdrowo i szczęśliwie!
u nas w niedzielę Tż wziął Małą, żebym mogła pospać. słyszałam jak się ładnie bawią, byłam zazdrosna i wstałam
cieszę się, że już lepiej

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:26   #3885
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
HELOŁŁŁŁŁŁŁŁ...

mamy tylko na buzi (wcześniej mieliśmy na nóżkach takie suche plamy ale zeszły ) i właściwie kobitka powiedziała, że pewnie od czegoś z jedzenia bo teraz Mały je więcej (taaaaa jasne). Wczoraj posmarowałam buzię wit. A suche zeszło zostały tylko czerwone plamy...
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dziewczęta!

Nadrobiłam na szybko do porannej kawy (i kokosanki ), bo wczoraj znów nie dałam rady zerknąć wieczorem.
Moja Młoda wczoraj nie ustąpiła pierwszeństwa krzesłu i zaliczyła siniaka na policzku. Na szczęście dziś już tylko malutka kropka w miejscu zderzenia.

Ja daję - do tej pory w naleśnikach się zdarzyło i parę łyżek ode mnie, jak jadłam płatki na mleku. Próbowała budyniu, kaszy manny itp. Na razie nic jej nie było.

Fajny pomysł z herbatką
U mnie jest tak, że prezenty dla facetów w rodzinie z reguły wymyśla tz, a jeśli nie ma weny, to z reguły kończy się na książce (dla mojego taty - historycznej) lub kosmetykach.

Też mam z Tesco

Łyżwy
Fajnie, że dzień udany!

I jeszcze:
Marsi - no co za z tego lekarza. Przytulam! Jak mnie wkurza takie podejście. I tu już nawet nie o kasę chodzi, tylko właśnie o podejście do pacjenta. 3 minuty i następny. Co za burak!

Fewciu - jak Blanka? Doczytałam o zapaleniu spojówek

Pstryczku - widziałam filmiki Cudnie Kubuś czyta

Nawijko - spóźnione Sto lat! dla Kubusia. Tępa pała nie zajarzyłam wczoraj

Mała - Twój rozrabiaka boski!

Mam na dziś pilne (choć fajne zadanie), a potem przed spotkaniem (tym przełożonym z wczoraj) chcę pojechać jeszcze do mojej starej pracy, umówić się z szefową (jest nowa, zmienił mi się szef podczas macierzyńskiego) i powiedzieć jej, że planuję urlop wychowawczy.
Lubiłam tamtą pracę, choć oczywiście nie była bez wad, ale milion razy bardziej wolę robić to, co teraz, na własny rachunek.
kciuki za rozmowę
Cytat:

ja na niczym, tzn pod pierwszy naleśnik lekko smaruję olejem ale wycieram chusteczką...

witam się z rana
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:28   #3886
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Biedactwo Ucałuj od cioci Niech oczko się szybko goi. (Mi też się coś dziś zaczęło robić,pewnie jęczmień bo boli mnie na linii rzęs).
Buziaki, a dlaczego "żłobkowa" choroba??
Cytat:
Nie nigdy. Dwa razy byłam w Anglii, raz pół roku, drugi raz 3 miesiące. Mam znajomych w Holandii i nie mam większych problemów z komunikacją. Chociaż uważam, że mogłabym umieć więcej
Nie umiem Ci powiedzieć jak długo się uczę. To jakoś samo wyszło przy pierwszym wyjeździe do pracy do anglii, wcześniej już mówiłam, ale to tam dostałam dopiero kopa, aby troszkę wziąć się do roboty.
Mam tylko ogromy problem, nie mam pojęcia o wszystkich czasach (pstryczku nie bij ), używam czterech, może pięciu i nie mogę się zebrać w sobie, żeby się ich nauczyć

Moja sister na koszulce Espirt
http://www.wehkamp.nl/damesmode/t-sh...31528&AAPP=120
Siostra
Co do angielskiego to dla Ciebie, ja to się uczę od 4 klasy podstawówki a nie dałabym rady tak pisac jak Ty po ang.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Byłam dziś z tż w h&m i kupiłam sobie sukienkę na wesele chyba w koncu pojedziemy sami na jeden dzien
No to super, fajny taki wypad.
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Teraz w tesco będą pampki na promocji 74,99 za opakowanie.
Znowu, ciekawe czy 6 można na tekij promo kupić, ni i czy 5 wystawią wogóle, a nie tak jak ostatnio: w jednym nie było, a w drugim namagazynie i trzeba było prosić o przyniesienie.
Cytat:
W załączniku dla niefejsowych
Ale super i jaka kurteczka fajna
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witamy się dalej że szpitala wczoraj wkońcu mieliśmy rtg płuc i są zmiany niewielkie i dostał antybiityk w 4 dzień dopiero bo podejrzewali wirusowke normalnie nie mam słów do lekarzy cały czas gorączkował a Julus bardzo źle znosi temp przelewać się przez ręce strasznie to było ale na szczęście gorączki minęły antybiotyków działa ale tym sposobem będziemy tu przynajmniej do czwartku
Najgorsze jest to że nie chce jeść bardzo spadł z wagi a nie była nasza mocno strona do czwartku mogę stać się niepoczytalna albo w głębokom depresję popadnie
Dziękujęmy za wszystkie kciuki i Buziaki
.
Biedni jesteście, mam nadzieję ze w czwartek już uda isę wyjść do domu, trzymam kciuki.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:28   #3887
LadyWhisper
Zakorzenienie

Yae sto lat maleńka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:35   #3888
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!

YAE, ANTONIO
wSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE BABELKI!!!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ostatnio na facebooka dodałam zdjęcie, pewnie o to Ci chodzi - nazwałam to budyniem, ale to był serek waniliowy zmiksowany z żółtkiem i mięsem. Ale zjadła.
O BOZE

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Ales Ty tajemnicza z ttm spotkaniem!

Cytat:

super ze juz lepiej!
tez kcem "mama"

Cytat:
byliśmy dziś u pediatry... podobno te czerwone plamy na buzi to azs :/ jeszcze tego brakowało :/

Cytat:
.
ja jeszcze nie ale pewnie niedlugo zaczne

Cytat:

a moze cos do tej herbaty skoro lubi? jakis czajniczek albo fajny kubek/filizanke

zapowiada sie cudny dzionek, na niebie zadnej chmurki, zero wiatru takze poczekam jeszcze chwilke i sruuuu na spacerek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:37   #3889
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
pisze ze 132szt 3 a roz 4 to nie wiem ile jest
Wiem że 5 np jest 96 sztuk.
Cytat:
Ale ze mnie pała...

Wszystkiego najlepszego, Kubusiu.

I spóźnione dla Antosi.
I ja ise przyłąćzam, mocna spóźniona ale jednak.
STO LAT
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Z tym jedzeniem po kąpieli to róznie jest, jak bardzo mzeczony i spiacy to od razu dawałam, jak nie to sie jeszcze pobawil pól godz czy godz i dopiero. Od jakiegos tygodnia tak jest, ze nie ma mowy o zjedzeniu czegokolwiek przed snem.
Dzis jadl: sniadanie mleko 120 ml. ,drugie sniadanie biszkopty+płatki kuku zalane kakao (mój brat napisałby kakaem) dobre dwie godz na dworze, zupa barszcz czerwony z 400 ml było, drugie danie okolo 15 ziemnaczki z rybka (surowkami gardzi niestety), potem dwie godz spaceru, w czasie którego wybiegał sie jak szalony, po przyjsciu do domu serek zjadł, kilka plastrów jabłka i kilkanascie chrupek kuku. I tyle. No i pił duzo bo on z reguły jak Leos Marsi, pije i pije, i pije, i pije w ciagu dnia kilka butelek po 120-150 ml

Pasowałoby mi sie polozyc, a tu musze czekac az dziecie bedzie głodne, bo bedzie na pewno, a nie opłaci mi sie wstawac za godzine
Kurcze u mnie jest około 150 kaszki 0 8, potem około 10:30-11 (zależy jak drzemka) zmiksowana gruszka, czasem chrupek, o 12 mleko 160, a czasami zastępuję 150 zupy, potem przed 16 obiad, 17:30 jogurt, owoce, chrupek, zależy co pod ręką, o 19:30 210mm + 4 miarki kaszy, noi w nocy 180mm/
I tak myśle czy nie za duzo je i czy nie za dużo tych różnych przekąsek??
Cytat:
Współczuję.
Coraz więcej dzieci ma takie plamy, moja tez ma, ja walczę rumiankiem i krem emolium i pomaga.
19.02.2013 - Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 08:39   #3890
pstryczek84
Zakorzenienie

Mam pytanie do mam ktore uzywaja DAD 5
- duzo sie roznia od 4?
bo Kuba chuderlak i nie chcialabym sie wpasowac na mine

Stary 2014-02-18, 08:40   #3891
hope01
Zakorzenienie

Pstryniu jakbym mu dała kubek to by mi nim szczelił chyba.. Kubki w domu to z szafek wypełzają.. czajniczek już jest

Stary 2014-02-18, 08:40   #3892
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Wczorajszy Kuba ze zlowionymi skarbami i gratis debiut w krzeselku
Ma taka zawadiacka minke Oj beda dziewczyny szalaly

Cytat:
w końcu mam czas nadrobić Was

Identycznie moja, nie pozwoli sprawdzić, więc nawet nie wiem czy idą zęby, a jeśli tak, to które

Dzisiaj była, jutro nie pójdzie, ze względu na te spojówki. Okulistka powiedziała, że w środę można Ją oddać na parę godzin, bo już nie zaraża. Także ten tydzień będzie chodzić, bo ja pracuję po parę godzin, rzygotowuję do egzaminu gimnazjalistów. A w następnym to jeszcze nie wiem
Swoją droga wszyscy tak narzekali na tą trzecią klasę gimnazjum, a dzisiaj przyszła ponad połowa osób na DOBROWOLNE zajęcia w FERIE. Siedzieliśmy trzy godziny.

.
zartujesz? 3 gim i przychodza w ferie do szkoly? co to za dzieciaki

Cytat:
Oficjalnie jestem, ale tak naprawdę lewę ręką tylko piszę, wszystko inne robię prawą

Dobry
Aż mi się przypomniało. Moi kuzyni tak chyba do 10 lat, na mandarynki mówili pomandarynki i mylili - jutro/wczoraj, wczoraj/jutro

Ciekawe co spowodowało takie najście na nasz wątek

A jutro u nas ma być 15 stopni w cieniu
tza syna za kazdym razem gdy sie go spytalo kiedy kogos widzial/byl gdzies mowil wczoraj. Nawet jak bylo to miesiac temu, to dla niego zawsze wczoraj.

Cytat:
ja to dalej czekam na zimę w sensie, negatywnie, pewnie znowu będzie śnieg na święta wielkanocne

nancy, nie wiem, kurczę nie zwracałam wcześniej uwagi na to, kiedy je raz, a kiedy dwa razy w nocy. Zazwyczaj dostaje mm o 20, potem w granicach 1 i następnie między 4 a 7 rano. I tym się nie martwiłam, 3 porcje mleka na dzień podobno są ok. No ale, wczoraj to przegięcie było, a to już któryś raz z kolei więc zaczęłam się martwić.
Będę kombinować z jedzeniem, dzięki dziewczyny za rady
nie kracz, nie chce juz sniegu i pizgawicy... Mam nadzieje, ze w tym roku nie bedzie takiej niespodzianki ;p

Cytat:
Nancy, moja siostrzenica ma zmiany AZS na skórze, jak chcesz, to mogę podpytać siostrę, czego używa - bo wiem, że lekarz kazał im zmienić całą pielęgnację, łącznie z płynami do mycia i mydłem do rąk...
A jak siostra i bobasek?

Cytat:

Kuba spi od 20min (hje piatka :P) w lozeczku to i ja sie klade. Relaks wieczorny? 10min mi zajal, ehh

nie daje i nie zamierzam dawac krowiego mleka w najblizej przyslosci. Skaza- wszystko robie na mm nawet buleczki.

Cytat:
Ale coś o żółtku pisałaś?
Do mnie trzeba prosto, mi blisko do Kiji ( )
haha sory ale Kiji nikt nie pobije juz chyba

Cytat:

smaruje patele pedzelkiem z olejem- zeby sie blyszczalo.

Marsii pozwolilam sobie obczaic pare aukcji z takimi kurtkmi, moze ktoras wpadnie Ci w oko?

http://allegro.pl/parka-kurtka-dziec...967203964.html

http://allegro.pl/kurtka-86-parka-cz...980548157.html

http://allegro.pl/george-kurtka-wios...973201144.html

http://allegro.pl/kurtka-parka-przej...958965301.html

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:41   #3893
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do mam ktore uzywaja DAD 5
- duzo sie roznia od 4?
bo Kuba chuderlak i nie chcialabym sie wpasowac na mine
podpinam się pod pytanie 5 teoretycznie od 15 kg, ale mi się wydaje że 4 aczynają Dadola gnieść, tzn. częściej ma odbicia na udkach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 08:44   #3894
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
ja to dalej czekam na zimę w sensie, negatywnie, pewnie znowu będzie śnieg na święta wielkanocne
JA mimo wszystko czekam, chociaz dwa tygodnie żebym chociaż raz na anrty wyskoczyła.
Cytat:
Black : no zgadzam się. Ja akurat cenię wszelkie rady, bo może ja już mam całkiem mózg wyjałowiony i nie wpadłam na coś, może to jest jakiś drobny szczegół, którego ja nie widzę..usunę go i zacznie jeść?
Ale to jest prawdziwa męka, każdy dzień, każde wyjście z domu, każdy posiłek. Tak się staram, nie zmuszam, no proponuję, próbuję, cokolwiek... no ale nie działa. Można się wykończyć. Często mam doła z tego powodu, nie powiem że nie. Bo czuję się już taka zrezygnowana, to mi tyle codziennej radości odbiera, że...
Debrah, przepraszam jeżeli już to było, ale próbowałaś żeby ona Cibie karmiła, nawet rączką żeby Tobie jedzenie jakies wkładała do buzi, choćby tego banana. My tak wczoraj z Oliwką jadłyśmy i miała frajdę jak mi coś do buzi włozyła.
Cytat:
Ja tylko w omlecie czy naleśniku dałam jak dotąd.
Ja tak samo i jeszcze w płatkach owsianych.
Cytat:
Ciekawy przypadek z tego Pietraszka :p jak bylam u pediatry i mowilam, ze nie potrafie mlodego oduczyc jedzenia nocnego to powiedziala, ze dzieci piersiowe tak maja i ciezko zmienic przyzwyczajenia. Wiec chyba jednak duzo prawdy w tym co marsi pisala. Tylko kurde, te ilosci.....

jestesmy wlasnie po pierwszym karmieniu, ciekawe, co dalej

przepraszam, ze tak mecze temat juz nie bede
Moje piersiowe tylko do 6 miesięcy a dalej w nocy potrzebuje jeść, u bratowej od urodzneia mm i 2 lata skończone i butla w nocy musi być.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-02-18, 08:50   #3895
treselle0
Zadomowienie

dziewczyny trzymajcie kciuki idziemy z Olą na 'bilans', moze szczepienie (oby nie) i po skierowanie na morfo. mam nadzieje, ze Olcia przybrała ile trzeba

Buziaki dla solenizantki Yae (i Kubusia)
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:52   #3896
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
daję, wyżera moje płatki, męża płatki, siostry płatki :Brzydal:
naleśników nie lubi

Cytat:
ANTONIO, YAE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKA NASZE! ROŚNIJCIE ZDROWO MALUSZKI

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

U nas pobudka, tak jak wczoraj 7:24

Ode mnie też, dla Antonia i Yae najlepsze życzenia

Kubek do tej herbaty?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Stawiam na steryd.
W Japonii sa leki nasenne dla niemowlat w razie potrzeby.
Ze spaniem to chyba nowy etap, Yae tez lepiej spi

u nas syrop np. hydroxyzyna, tzn to uspokajająco - nasenne, Agatka miała przepisane gdy noce koszmarne były, ona budziła się i 3h potrafiła buczeć "nie chcę lulu" :/ podałam raz, było tylko gorzej, olałam. A podałam bo ona już tak niewyspana była, że szok.

Cytat:

Ale do zwykłego budyniu możesz dodać żółtko bez problemu.

eeee czemu takie dziwne połączenie?

Cytat:
To chodzi o moją Miśkę. Ona ma 5 lat ale dużo sobie pisze w tych różnych zeszycikach książeczkach itp i czasami widzę, że właśnie jak się zapomni to pisze od drugiej strony. A zmiana liter czy w odbiciu to głównie widzę jak sama gdzieś tam na tablicy pisze literki z pamięci.

To dokładnie tak jak moja mała. Ona też wszystko robi prawą a pisze lewą. Kiedyś nawet kazałam jej spróbować pisać prawą to mi odpaliła: daj spokój, nie wystarczy Ci że wszystko inne robię prawą?

spokojnie,. u leworęcznie piszącego dziecka to nic dziwnego

(ja prócz oligowca jestem wczesnoszkolna, od tego zaczynałam ).

Polecę ci ćwiczenia - normalnie do kupienia, powinny być też na portalu na ch.

http://harmonia.edu.pl/pl/c/%E2%80%A2-leworecznosc/54

popatrz tam też na tę ostatnią pozycję, ukośnie ułożona liniatura, może być dobrym pomysłem - możesz na kompie sama zrobić

i tu popatrz:

http://www.reedukacja.pl/default.asp...=102&subpage=1

a te książkii "Lewa ręka rysuje i pisze" naprawdę dobre są

Bardzo polecam nasadkę Tymichowej, różne rozmiary są. I nie pióro, niech młoda najpierw opanuje choćby pisanie ołówkiem, wiem, że pióra dla leworęcznych są, ale jednak pióro się zamazuje.

Młoda teraz jako 6latek do szkoły idzie?

Cytat:

Tak jak nam (ale jak pisałam, nie lubi, więc dziamga tylko) na odrobinie słoniny. Zawsze mam zamrożony kawałek w lodówce.

Cytat:
Dzień dobry!

Gdzie jest Szajka?

jestem, jestem jakoś mi tak czas leci ostatnio, a wczoraj to usnęłam potem na chwilę wlazłam...

Okienko mam teraz.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:52   #3897
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryniu jakbym mu dała kubek to by mi nim szczelił chyba.. Kubki w domu to z szafek wypełzają.. czajniczek już jest
a moze zestaw roznych herbat w takiej ladnej szkatulce?

Stary 2014-02-18, 08:54   #3898
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
a moze zestaw roznych herbat w takiej ladnej szkatulce?
no właśnie stwierdziłam że jak się wkurze to mu kupie kilka rodzajówv

Stary 2014-02-18, 08:55   #3899
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciuki idziemy z Olą na 'bilans', moze szczepienie (oby nie) i po skierowanie na morfo. mam nadzieje, ze Olcia przybrała ile trzeba

Buziaki dla solenizantki Yae (i Kubusia)
powodzenia!

Stary 2014-02-18, 08:56   #3900
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ja np. nie dziwię się zupełnie, że nie wiecie co mi pisać i piszecie coraz mniej - no bo ileż można - brakuje pomysłów. Ale dla mnie to taki wentyl, upuszczam sobie emocje chociaż, chociaż wiem, że możecie mieć trochę dość...
coś TY

Cytat:
Black : no zgadzam się. Ja akurat cenię wszelkie rady, bo może ja już mam całkiem mózg wyjałowiony i nie wpadłam na coś, może to jest jakiś drobny szczegół, którego ja nie widzę..usunę go i zacznie jeść?
Ale to jest prawdziwa męka, każdy dzień, każde wyjście z domu, każdy posiłek. Tak się staram, nie zmuszam, no proponuję, próbuję, cokolwiek... no ale nie działa. Można się wykończyć. Często mam doła z tego powodu, nie powiem że nie. Bo czuję się już taka zrezygnowana, to mi tyle codziennej radości odbiera, że...
a jak wychodzicie z nia np w wózku to probujesz ją tak karmić? ja często Hanie karmię np w galeri w wózku bo wtedy chętniej mi je.

Cytat:

ja dawałam kiedyś troche nalesników i tyle chyba
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wsiąkłam na trochę No cóż, zdradzam Was z Breaking Bad, a to wszystko przez Lady () bo pisała, że fajny W tydzień zrobiłam 5 serii Zostało mi jeszcze 6 odcinków, obejrzę i wrócę do Was
o ja tez chciałam zacząc, tylko kiedy Ty masz na to czas?
Cytat:

na suchej patelni, a dodaje oleju roslinnego trochę do ciasta

http://allegro.pl/kurtka-ladybirdr-1...977788133.html - Marsi znalazłam takie cuś

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości