Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 06:28   #1411
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

witam mamuśki
sebek znowu dał mi pospac az mi brakuje tego nocnego kamienia i wstaje w nocy popatrzec na niego
a dzisiaj miałam chyba dwie pobudki w nocy .....o 22 zjadł butle ale nie spałam więc się nie liczy, o 2 walną sobie kupajke

dzis wielki dzień bo musze rozmrozić zamrażalnik a tak mi sie nie chce
a i wczoraj z tż piliśmy szampana którego kupiliśmy na sylwestra a okazja nieziemska ...tż kupił sobie przyczepke do auta
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 06:39   #1412
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Hejka,ale jestem wściekła,tym razem ja spać nie mogę,przerzucam się z boku na bok,a jak już przysne,to mała się budzi i tak w kółko.Też tak macie?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-18, 06:40   #1413
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hejka,ale jestem wściekła,tym razem ja spać nie mogę,przerzucam się z boku na bok,a jak już przysne,to mała się budzi i tak w kółko.Też tak macie?

przeważnie tak
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 06:45   #1414
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Szymek nie śpi od 3 wcześniej obudził się o 24 i zasnął po 1. O co mu chodzi?! Czemu on nie chce spać?! Aaaaaa zwariuje!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Może mu za ciepło,albo zimno,może metka go uwiera,może głodny,a może po prostu się już wyspal

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mój tż nie lubi eksperymentów kulinarnych
a do obiadu tylko ziemniaki nie uznaje ryżu kasz czy makaronów a ja znowu jadłabym wszystko inne
najbardziej mnie bawi jak mówi że on jest "wszystkożerny" taaaa a wybrzydza tak że szok
Mój też nie lubi,zwłaszcza nic na słodko.Podstawa to mięcho.On znowu ziemniaków nie.No i tylko kuraki albo indyk(bo dużo białka):banghead:

Stary 2014-02-18, 07:40   #1415
tassia
Zakorzenienie

MACIEK ZNOW PRZESPAL CALA NOC!

oby tak dalej

matal w zwiazku z tym ze dobrze spalam to mi sie snilas
oby to byl proroczy sen

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:46   #1416
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

oby tak dalej

oby to byl proroczy sen

Brawa dla Maćka
A co Ci sie snilam?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:54   #1417
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Brawa dla Maćka
A co Ci sie snilam?
matal przyjechal do ciebie z tz
siedzialysmy w perfekcyjnie wysprzatanym salonie
encia spala na sofie, a edi bawil sie kolejka
Macka wsadzilysmy w bujaczek i siedzial i sie gapil
trajkotalysmy cos
mialas elektryczny kominek w ktorym podgrzewalysmy jedzenie (jakkolwiek to brzmi)
bylam pelna podziwu ze dzieci twoje grzeczne
potem poszlysmy do kuchni
jadlsymy duszona cebule twierdzac ze to dietetyczne
przyszedl twoj tz i zaczal sie z moim tz z wizazu smiac
po czym kazalam sie dobrze przypatrzec tz, ze ha naprawde mam te wirtualne kolezanki a wcale tego cobie nie wyimaginowalam

[/RIGHT]
Stary 2014-02-18, 08:01   #1418
karolson
Zakorzenienie

Brawa dla Macka! U nas Filip obudzil sie o 1 dalam mu wode i spal dalej. Sqma mialam taki suchar w buzi ze co sie dziecku dziwic?!

A wczoraj wyslalam TZa do roska po Enfamil i zamiast 49,99 zaplacil 42 z groszem a na paragonie bylo -15%
Wzial jeszcze 2 sloiczki jabluszka bobovity i bylo na paragonie rabat 3 % rosne ale znizka ok 1,59 wiec wyszly 2 sloiczki za 3,50 ok?! Jakas promovja znow?
Stary 2014-02-18, 08:14   #1419
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Potrzebuję pomocy, podpowiedzi...

Kiepska nnocka, kiepski poranek.... Za nami już 3 kupy, z czego 2 zielone Od 3 tygodni czyli od pobytu w szpitalu Zuzka robi kupę za kupą. :/ Brała dwa tygodnie antybiotyk (oczywiście z probiotykiem), parę dni przerwy podczas których dostawała ttylkko furaginum (i probiotyk oraz witaminę D), od czwartku Bactrim, probiotyk i witamina... Może mieć rozstrojony żołądek przez leki??? Czy może zaczęło jej szkodzić coś, co mam na stałe w swoim jadłospisie?

W czwartek byłam z tym u pediatry, kazała dawać smectę przez 2 dni, daję już 3, bo Zuza pluje tym na kilometr... no nie chce przyjmować żadnych pokarmów/płynów poza mlekiem bezpośrednio z piersi
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:29   #1420
tassia
Zakorzenienie

teacherka srednia sprawa
nie mam pojecia ale moze to efekt probiotyku

jak maciek mialzaparcia to lekarka kazala dac probiotyk
z tego.co czytam nasze forum u niektorych dzieci dziala zapierajaco a u niektorych przeczydzczajaco

[/RIGHT]
Stary 2014-02-18, 08:38   #1421
kama1987
Rozeznanie

Dzień Dobry

Niech już Zuzi wyjdą zęby, bo się wykończę W nocy kilka razy się budzi, wczoraj nie mogła usnąć przez dziąsła i dziś od rana krzyczała. Posmarowałam jej dziąsła i włączyłam piosenki dla dzieci, to w miarę spokojna

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
cały pierwszy rok życia dziecka to okres melodii, dziecko najpierw wokalizuje, później głuży od 3 do 6 mc, a gdy zaczyna siadać i jeść stałe pokarmy cały układ szczęki mu się pionizuje to dopiero zaczyna gaworzyć czyli ok 5-7mc. Normą mówienia dla dziecka półrocznego jest gaworzenie, czyli swobodne! łączenie dźwięków, melodyjne budowanie zdeformowanych jeszcze samogłosek (nie można więc mówić o normie w sylabach). Dziecko mając rok powinno mieć w swoim słowniku 5 słów (np. da-da, ba-ba, ma-ma, gu-gu, am-am) ALE TO DOPIERO GDY SKOŃCZY 12 MC.
więc jeszcze macie czas
myślę, że nie to powinno cie niepokoić, a bardziej wysunięty język. może to być powodem niedrożnego noska, przerośniętego migdałka gardłowego albo zbyt dużego jęzka. Bardziej pomógłby w tej kwestii laryngolog, tak sądzę. Jeśli idziesz już do logopedy to koniecznie do specjalisty od wczesnej interwencji.
Dzięki za wyjaśnienie
Chodzimy na rehabilitację do Ośrodka Wczesnej Interwencji i tam jest logopeda też, także myślę że się zna na takich maluszkach

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Pewnie pisałyście o tym, ale zapytam.
Od wczoraj Emilka odgina główkę do tyłu w bok czy to jest coś niepokojącego, bo się przerażający to widok :-(

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Kupiłam suszoną śliwkę Bobovity, ale dygam się podać. Podawałyście może? Szukam sposobu na częstszą cupkę .
Podałam, po 1/3 słoiczka i efekt był bardzo szybko.

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a propo obiadów, u mnie też zawsze jest OBOJĘTNE a na jutro gotuje mi się właśnie zupka kalafiorowa i będę robić żeberka w coli i ja się dziwię, że tyję
Mój TZ jeszcze mówi że mu smakuje wszystko co ugotuje także na co mam ochote to żebym zrobiła. A czasem nie mam weny wymyślać i chciałabym, żeby ktoś to za mnie zrobił.
Jedynym wyjątkiem jest zupa koperkowa, która kiedyś mi nie wyszła bo ryż się "lekko" rozgotował i był ryż z sosem koperkowym
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:38   #1422
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

oby tak dalej

oby to byl proroczy sen

Brawo!!

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:41   #1423
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
trajkotalysmy cos
mialas elektryczny kominek w ktorym podgrzewalysmy jedzenie (jakkolwiek to brzmi)
po czym kazalam sie dobrze przypatrzec tz, ze ha naprawde mam te wirtualne kolezanki a wcale tego cobie nie wyimaginowalam

Cos jest na rzeczy - matal pamiętasz jak mi tez sie kiedyś snilas tuż przed porodem?

Brawa dla Maćka za przespana noc. U nas czarno to widzę - Pola w dzień je niemalnie ale w nocy to jakbym ja tydzień glodzila tak sie rzuca i tak często je

Teacherka nuestety ja nie umiem pomoc ale trzymam kciuki żeby Zuzinka jak najszybciej uporała sie z brzuszkiem..

Znalazłam fajna aplikacje - robi sie fotkę cyców (moze być w obcislej koszulce) a oni odsyłają twój prawdziwy rozmiar i propozycje biustonoszy które maja pasować na twój rozmiar i kształt i budowę. Czad
A druga to stronka ze wypełnia sie quiz na temat swojego biustu i oferuja ci 5 biustonoszy do przyslania - można sobie z nich wybrać to co ci odpowiada lub na ich koszt odesłać wszystko. Z tych 5 sama możesz wybrać 3 z zaproponowanej wg wyników quizu puli a pozostałe dwa wybiera algorytm. Ciekawe. Ja juz wybrałam i zamówiłam - czekam na paczkę

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:42   #1424
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:

Przez ostatnie dwa tygodnie miałam tak każdej nocy :/

Cytat:
Może mu za ciepło,albo zimno,może metka go uwiera,może głodny,a może po prostu się już wyspal

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ----------

Mój też nie lubi,zwłaszcza nic na słodko.Podstawa to mięcho.On znowu ziemniaków nie.No i tylko kuraki albo indyk(bo dużo białka):banghead:

chyba po prostu się wyspal i bawić chciał, bo sam w lozeczku nie, ale jak podeszłam to dzika radość i uśmiech od ucha do ucha. Jak tylko przestałam go zabawiać znów płacz. O samodzielnym zasypianiu znów nie ma mowy, bo ryk niesamowity. Teraz w końcu śpi u mnie na rękach. A już się łudziłam po poprzedniej nocy i wczorajszym dniu, że wszystko wróci na dobrą drogę. No cóż, chyba się mylilam

Cytat:

oby tak dalej

oby to byl proroczy sen

brawo Maciuś!

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Kiepska nnocka, kiepski poranek.... Za nami już 3 kupy, z czego 2 zielone Od 3 tygodni czyli od pobytu w szpitalu Zuzka robi kupę za kupą. :/ Brała dwa tygodnie antybiotyk (oczywiście z probiotykiem), parę dni przerwy podczas których dostawała ttylkko furaginum (i probiotyk oraz witaminę D), od czwartku Bactrim, probiotyk i witamina... Może mieć rozstrojony żołądek przez leki??? Czy może zaczęło jej szkodzić coś, co mam na stałe w swoim jadłospisie?

W czwartek byłam z tym u pediatry, kazała dawać smectę przez 2 dni, daję już 3, bo Zuza pluje tym na kilometr... no nie chce przyjmować żadnych pokarmów/płynów poza mlekiem bezpośrednio z piersi
Wydaje mi się, że to może być związane z tymi wszystkimi lekami, które Zuzia dostaje.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:44   #1425
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
trajkotalysmy cos

Dobry sen
Tylko kominka i grzecznych dzieci nie mam No, czasem są grzeczne No i mój salon to raczej jak pobojowisko

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-18, 08:46   #1426
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej, nadrabiam na raty
Dziś mąż ma wolne, więc pewnie ani nie poczytam, ani nic nie zrobię w domu Może chociaż uda mi się go wyciągnąć na jakieś zakupy. I musimy odebrać decyzję o becikowym. I jeszcze muszę iść do gina do przychodni, bo jutro kończą mi się tabletki.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
mam tak samo, dzien w dzien to samo pytanie CO NA OBIAD
skąd ja to znam
i też zawsze słyszę, że obojętne, zrób co chcesz, albo nie wiem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
HEJ

cały dzień mnie nie było a tylko 2 strony do nadrabiania
kupiliśmy prezent dla taty na 50-kę zegarek, no i będę robić taki tort

będziesz miszcz jak Ci taki wyjdzie
nie lubię barcelony

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a Szymek ostatnio na spacerze wytrzymuje max pol godziny, potem zaczyna się marudzenie i płacz. mam wrażenie, że dlatego, że on chce wszystko widzieć, a nie budę z gondolki wiem, że za wcześnie na spacerówkę, ale poważnie rozważam uruchomienie jej, muszę tylko sprawdzić jak bardzo da się ją rozłożyć. myślicie, że to bardzo durny pomysł z tą spacerówką?
jak się da ją rozłożyć na płasko lub prawie na płasko to pomysł wcale nie głupi Miłek jeszcze nie marudzi na spacerach, więc chociaż do końca marca bym go chciała wozić w gondoli, ale Dawida przesadziłam do spacerówki jak miał 4,5 miesiąca, bo wywracał się w gondoli na brzuch, łapał brzegów i chciał wyglądać moja spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny jestem na biezaco ale nie odpisywalam bo nie mialam do tego glowy widze ze piszecie juz o spacerowkach, juz sie tez nie moge doczekac bo u nas mała strasznie jęczy w gondoli ze nic nie widzi tassia z tym segregatorem to mi podalas super pomysl i jutro sprobuje

u nas ostatnio jest ciezko....od paru tygodni nie wyszlam bez malej nigdzie nawet na minute i juz psychicznie wysiadam,tż od 3ch tygodni ciagle pracuje albo remontuje i w ogole nie zajmuje sie małą
tak jak mowilam ostatnio Julke pochwalilam i juz sie zepsuło, nie wiem co jest grane ale juz 3 dzien z rzedu calymi dniami placze i nic jej sie nie podoba a ja juz szału dostaje(moze wyczuwa ze jestem klebkiem nerwow?) juz sama nie wiem co mam ze soba zrobic.....jutro TŻ ma w koncu wolne i wynegocjowalam caly dzien wolny od dziecka i od niego on pojedzie do cioć na wieś a ja pojde z kolezanka na miasto, połazimy po lumpach, pojdziemy cos zjesc i do kina.Mam nadzieje ze lepiej mi sie zrobi bo juz ostatnio zaczynam tracic kontrole nad swoim zachowaniem jestem beznadziejna poprostu
nie jesteś beznadziejna, tylko przemęczona
udanego wypadu na miasto

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
słodziak

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ja mogłabym prosic o rade?okazuje sie ze ten kapelusik ktory jest w komplecie do sukienki od Chrztu nie zakrywa uszek i jest po prostu za cienki.mam teraz zagwozdke jaką czapke kupic Lilce.Znalazłam dwie-która myslicie ze jest lepsza,ładniejsza?płaszyk jest ecru ale reszta biała.myslicie ze powinnam tez dokupic szalik i rekawiczki?tu są linki do czapek

http://allegro.pl/komplet-dziewczecy...984957569.html

http://allegro.pl/hm-nowy-beret-czap...985815504.html

http://littlero.21.ibc.pl/allegro/Au...wiatem/008.jpg
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-s...971384728.html

bede ogromnie wdzieczna za pomoc!
2 albo 4

Byliśmy wczoraj na kontroli u fizjoterapeutki, Miłek był w bardzo kiepskiej formie, na początku był jakby ospały i znudzony, potem zaczął płakać i nie chciał ćwiczyć. Ogólnie to jest dobrze, babka powiedziała, że żadnej asymetrii już nie widzi, wg niej napięcie mięśniowe też jest prawidłowe, więc nie ma konieczności przychodzić na dalsze wizyty. Mamy dalej podnosić i odkładać tak jak pokazywała, ale nie faworyzować tej lewej przykurczonej strony jak dotychczas, tylko po równo na obie strony. Poza tym dalej w formie zabawy ćwiczyć obroty, bo tu żadnego postępu nie ma, ale Miłek ma jeszcze na to czas. Próbować go zachęcać do zabawy na boczkach, której bardzo nie lubi i może to po prostu taki egzemplarz, że nie lubi leżeć na boku Jest za to postęp, bo łapie się za kolanka, a wczoraj wieczorem po powrocie z wizyty jak się z nim bawiłam to złapał się za stopy

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:47   #1427
jo_asiek
Zadomowienie

A mi się rusałka i Jaśko dzisiaj śnili Byłyśmy z dzieciakami na jakimś szkoleniu i Jasiek co chwilę na czworaka uciekał, rusałka go ganiała, a ten się śmiał

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 08:49   #1428
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Cos jest na rzeczy - matal pamiętasz jak mi tez sie kiedyś snilas tuż przed porodem?
Nie, serio? Nie pamiętam

Muszę wymyślić strój na jutrzejszy bal karnawałowy dla Edzika Także zaraz ćwiczę, nakarmię Elenkę i lecę szukać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-18, 08:52   #1429
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, serio? Nie pamiętam

Muszę wymyślić strój na jutrzejszy bal karnawałowy dla Edzika Także zaraz ćwiczę, nakarmię Elenkę i lecę szukać

No juz nie pamietam o co chodziło ale jakby poszukać w historii na poczekalni to gdzieś opisywalam

Joasiek - dobry sen

Stary 2014-02-18, 08:52   #1430
xViolet
Raczkowanie

brydzia super smieszek

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Pewnie taki sam zdj w załączniku
czyli nasze dzieciaczki bedą miały taki sam płaszczyk

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Super

ide do spania, bo jutro musze wstac o 5.30, zeby jechac do lodzi na wizyte do neurologa i dr rehabilitacji
tak bym chciala, zeby powiedzieli, ze wszystko jest ok
ostatnio bylismy u tych lekarzy 3 m-ce temu i wiele sie zmienilo. oby na dobre

branoc
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Poproszę kciuki za jutrzejsze szczepienie. To że będzie płakać wręcz krzyczeć to wiem, boję się co będzie potem na szczęście TŻ ma wolne i idzie z nami.

Cytat:
ja tez wole mieso na obiad niz sama zielenine

u nas na obiad sa czesto kotlety bo tz i tesc uwielbiaja...ale ja juz nie moge patrzec na to smazone
Moze spróbuj zrobic mielone w piekarniku, od kiedy ich spróbowałam, to nie robię juz tradycyjnych. Dodaje otręby i koperek. Używam mięsa z indyka, ono jest chude, wiec na wierzch daje troche masła.

Cytat:
Szymek nie śpi od 3 wcześniej obudził się o 24 i zasnął po 1. O co mu chodzi?! Czemu on nie chce spać?! Aaaaaa zwariuje!

moze w dzien troche pośpi i da Ci odpocząć.

Cytat:
Dzień dobry!

Co prawda Wiki nie dostawała antybiotyku, ale dicoflor, delicol i wit D i w pewnym momencie zaczęły sie bardzo wodniste zielonkawe kupy. Jedna lekarka sugerowała, ze to przez nabiał w mojej diecie,wiec odstawiłam. Nic to nie dało. Poszliśmy do innej i ona powiedziała, ze przy kp, takie kupy to nic złego (zdjecie jej pokazałam). Kazała odstawić leki i zamiast wit D z oliwa (te twist off) przepisala na receptę w kropelkach i sie poprawiło.
Stary 2014-02-18, 08:53   #1431
Zakorzenienie

Kasiunia - super ze jest postęp i nie musicie juz chodzić na wizyty

Stary 2014-02-18, 09:00   #1432
xViolet
Raczkowanie

Ale macie sny
Mi ostatnio śni sie, ze Wiki ma nowe umiejętności, np. ucze ja robic papa, jak tata idzie do pracy i śniło mi sie, ze sama juz potrafi
Stary 2014-02-18, 09:01   #1433
gorgulek
Zakorzenienie

Znów brak mi czasu

Tassia a może szaszłyki pieczone, na wierzch trochę mozzarelli no i z kuskusem np.? Albo zawijane pieczone roladki z warzywami a później z tych warzyw sos? albo piers z kuraka w jogurcie z przyprawa po staropolsku i marchewka z groszkiem do tego?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:06   #1434
teacherka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za chęc pomocy... musimy się przemęczyć, do niedzieli mamy podawać Bactrim, potem zrobić badanie moczu. Oby wyniki były dobre, bo inaczej pewnie znowu coś dostanie.

xViolet, Zuzka od jakiegoś czasu ma zmienioną witaminę D ale problemy kupkowe zaczęły się przed jej zmiana...

I znowu płacz Ja nie mam już sil na to patrzeć... Było kilka lepszych dni i co??? Nie umiem jej pomóc... Co ze mnie za matka.. ;(

A teraz leży i walczy z sową z Ikei. Wcześniej czytałyśmy Słonia Trąbalskiego z użyciem nowej pacynki-słonia. Sama jej uszyłam PAtrzyła na niego uważnie ale pod koniec wierszyka nie wytrzymała i rzuciła się na niego i wepchała sobie do buzi razem z moją ręką.

Katarzyna 2811, widzę Cię!! Gdzie się podziewałaś? Miałam o Ciebie pytać!
Stary 2014-02-18, 09:07   #1435
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Z H&M najładniejsza

Jak patrzyłam na prognozy, to już koniec zimy, nie kupowałabym szalika i rękawiczek
gęsi już wracają, cale stada fruwają mi nad głową. to znaczy ze wiosna idzie. i przebisniegi mam w ogrodku uwielbiam wies!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:08   #1436
teacherka
Zakorzenienie

I'm scared.................

Właśnie na maila dostałam wiadomość "sprawdź co pomoże gdy Zuzanna ma biegunkę".... Żaluje, że wzięłam to durne niebieskie pudełko w szpitalu... Tyle spamu co oni wysyłają i tyle telefonów co już od nich miałam... no nie było warto!
Stary 2014-02-18, 09:23   #1437
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Jutro mam gości na obiad.
a długo ich gotujesz?

zgrzeszylam - zjadlam jogurta... nie moglam sie powstrzymać... 5 miesiacy nie jadlam jogurta!!! czekam na reakcje natalki, ale chyba gorzej byc nie moze... idziemy dzis do dermatologa, skora tak sucha ze co ja dotkne paznokciem to krew leci...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:29   #1438
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za chęc pomocy... musimy się przemęczyć, do niedzieli mamy podawać Bactrim, potem zrobić badanie moczu. Oby wyniki były dobre, bo inaczej pewnie znowu coś dostanie.

xViolet, Zuzka od jakiegoś czasu ma zmienioną witaminę D ale problemy kupkowe zaczęły się przed jej zmiana...

I znowu płacz Ja nie mam już sil na to patrzeć... Było kilka lepszych dni i co??? Nie umiem jej pomóc... Co ze mnie za matka.. ;(

A teraz leży i walczy z sową z Ikei. Wcześniej czytałyśmy Słonia Trąbalskiego z użyciem nowej pacynki-słonia. Sama jej uszyłam PAtrzyła na niego uważnie ale pod koniec wierszyka nie wytrzymała i rzuciła się na niego i wepchała sobie do buzi razem z moją ręką.

Katarzyna 2811, widzę Cię!! Gdzie się podziewałaś? Miałam o Ciebie pytać!
Myśle, ze spokojne przeczekanie do weekendu, to dobry pomysł i chyba odstawilabym ta smecte skoro nie widzisz poprawy, zawsze to dodatkowy lek. Tak jak pisałam moja Wiki mniej leków brała, a kupki tez były wodniste i zielonkawe, wiec tym bardziej przy większej ilości leków, organizm odreagowuje. To takie moje luźne spostrzeżenia...
W przyszłym tyg porozmawiasz z lekarzem, bedą wyniki badań, wiec moze coś sensownego Ci doradzi.
A dziś idę po materiały do wyrobu zabawek
Stary 2014-02-18, 09:31   #1439
Larysa88
Zakorzenienie

buziaki dla Zuzi nie umiem pomóc odnośnie leków i brzuszka

jest masakra. czasem serio myślę po co mi to było...... (niby tylko w nocy no ale...)
Ola jest najcudowniejszym dzieckiem w dzień, ale dlaczego ona nie śpi w nocy
mam dość, i najgorsze jest to że z nocy na noc jest coraz gorzej - ze mną. i psychicznie i fizycznie, dziś miałam taką nerwę, aż się trzęsłam :/ porażka.

nie wiem no ale chyba to nie zęby bo ani nic nie widać, ani nie czuć ani nie stuka, zresztą trwa to już z 2 miesiące ;/

Cytat:
podawalam ze sloika z bobovity
sprobuje jeszcze zwykle jabłuszko moze u nas bedzie odwrotnie

dzieki
miałam i z bobovity i z gerbera i znów muszę pochwalić Gerbera (nie nie płacą mi za reklamę ) Oli lepiej podeszło i ja jak spróbowałam to bardziej mi smakowało niż bobovity, ale żeby nie było inne deserki podaje bobovity

Cytat:

eh

Cytat:

mam to samo.... już chyba z tych nerwów nie mogę zasnąć później mimo że spałam np tylko godzinę czy dwie
Stary 2014-02-18, 09:34   #1440
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Myśle, ze spokojne przeczekanie do weekendu, to dobry pomysł i chyba odstawilabym ta smecte skoro nie widzisz poprawy, zawsze to dodatkowy lek. Tak jak pisałam moja Wiki mniej leków brała, a kupki tez były wodniste i zielonkawe, wiec tym bardziej przy większej ilości leków, organizm odreagowuje. To takie moje luźne spostrzeżenia...
W przyszłym tyg porozmawiasz z lekarzem, bedą wyniki badań, wiec moze coś sensownego Ci doradzi.
A dziś idę po materiały do wyrobu zabawek
Ale wyniki będziemy konsultować z urologiem, a on nie jest specjalistą od kupek. Swoją drogą za tydzień mamy miec szczepienie, ale absolutnie nie dam Zuzki szczepić po tym wszystkim. Musimy odczekać. Już mi się nawet nasza pediatra śniła, że się rozpłakała jak zobaczyła Zuzię i usłyszała, co ją spotkało................. ...... Chyba się za bardzo rozklejam. ;/

co będziesz szyła? Ja chybba kolejne pacynki. Słoń to tylko prototyp, strasznieeeeee krzywy. ;P ale robiony bez wykroju, to co się dziwić przy moich umiejętnościach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości