|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
witam mamuśki
sebek znowu dał mi pospac ![]() a dzisiaj miałam chyba dwie pobudki w nocy .....o 22 zjadł butle ale nie spałam więc się nie liczy ![]() dzis wielki dzień bo musze rozmrozić zamrażalnik a tak mi sie nie chce ![]() a i wczoraj z tż piliśmy szampana którego kupiliśmy na sylwestra
|
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Hejka,ale jestem wściekła,tym razem ja spać nie mogę,przerzucam się z boku na bok,a jak już przysne,to mała się budzi i tak w kółko.Też tak macie?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
MACIEK ZNOW PRZESPAL CALA NOC!
oby tak dalej ![]() matal w zwiazku z tym ze dobrze spalam to mi sie snilas ![]() oby to byl proroczy sen Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Ci sie snilam?
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
matal przyjechal do ciebie z tz
siedzialysmy w perfekcyjnie wysprzatanym salonie encia spala na sofie, a edi bawil sie kolejka Macka wsadzilysmy w bujaczek i siedzial i sie gapil trajkotalysmy cos mialas elektryczny kominek w ktorym podgrzewalysmy jedzenie (jakkolwiek to brzmi) bylam pelna podziwu ze dzieci twoje grzeczne potem poszlysmy do kuchni jadlsymy duszona cebule twierdzac ze to dietetyczne przyszedl twoj tz i zaczal sie z moim tz z wizazu smiac po czym kazalam sie dobrze przypatrzec tz, ze ha naprawde mam te wirtualne kolezanki a wcale tego cobie nie wyimaginowalam Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Macka! U nas Filip obudzil sie o 1 dalam mu wode i spal dalej. Sqma mialam taki suchar w buzi ze co sie dziecku dziwic?!
A wczoraj wyslalam TZa do roska po Enfamil i zamiast 49,99 zaplacil 42 z groszem a na paragonie bylo -15% Wzial jeszcze 2 sloiczki jabluszka bobovity i bylo na paragonie rabat 3 % rosne ale znizka ok 1,59 wiec wyszly 2 sloiczki za 3,50 ok?! Jakas promovja znow?
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Potrzebuję pomocy, podpowiedzi... Kiepska nnocka, kiepski poranek.... Za nami już 3 kupy, z czego 2 zielone W czwartek byłam z tym u pediatry, kazała dawać smectę przez 2 dni, daję już 3, bo Zuza pluje tym na kilometr... no nie chce przyjmować żadnych pokarmów/płynów poza mlekiem bezpośrednio z piersi ![]()
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka srednia sprawa
nie mam pojecia ale moze to efekt probiotyku jak maciek mialzaparcia to lekarka kazala dac probiotyk z tego.co czytam nasze forum u niektorych dzieci dziala zapierajaco a u niektorych przeczydzczajaco Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1421 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Niech już Zuzi wyjdą zęby, bo się wykończę ![]() Cytat:
Chodzimy na rehabilitację do Ośrodka Wczesnej Interwencji i tam jest logopeda też, także myślę że się zna na takich maluszkach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedynym wyjątkiem jest zupa koperkowa, która kiedyś mi nie wyszła bo ryż się "lekko" rozgotował i był ryż z sosem koperkowym
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos jest na rzeczy - matal pamiętasz jak mi tez sie kiedyś snilas tuż przed porodem? Brawa dla Maćka za przespana noc. U nas czarno to widzę - Pola w dzień je niemalnie ale w nocy to jakbym ja tydzień glodzila tak sie rzuca i tak często je Teacherka nuestety ja nie umiem pomoc ale trzymam kciuki żeby Zuzinka jak najszybciej uporała sie z brzuszkiem.. Znalazłam fajna aplikacje - robi sie fotkę cyców (moze być w obcislej koszulce) a oni odsyłają twój prawdziwy rozmiar i propozycje biustonoszy które maja pasować na twój rozmiar i kształt i budowę. Czad ![]() A druga to stronka ze wypełnia sie quiz na temat swojego biustu i oferuja ci 5 biustonoszy do przyslania - można sobie z nich wybrać to co ci odpowiada lub na ich koszt odesłać wszystko. Z tych 5 sama możesz wybrać 3 z zaproponowanej wg wyników quizu puli a pozostałe dwa wybiera algorytm. Ciekawe. Ja juz wybrałam i zamówiłam - czekam na paczkę ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1424 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba po prostu się wyspal i bawić chciał, bo sam w lozeczku nie, ale jak podeszłam to dzika radość i uśmiech od ucha do ucha. Jak tylko przestałam go zabawiać znów płacz. O samodzielnym zasypianiu znów nie ma mowy, bo ryk niesamowity. Teraz w końcu śpi u mnie na rękach. A już się łudziłam po poprzedniej nocy i wczorajszym dniu, że wszystko wróci na dobrą drogę. No cóż, chyba się mylilam Cytat:
brawo Maciuś! ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko kominka i grzecznych dzieci nie mam No i mój salon to raczej jak pobojowisko
|
|
|
#1426 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, nadrabiam na raty
![]() Dziś mąż ma wolne, więc pewnie ani nie poczytam, ani nic nie zrobię w domu Może chociaż uda mi się go wyciągnąć na jakieś zakupy. I musimy odebrać decyzję o becikowym. I jeszcze muszę iść do gina do przychodni, bo jutro kończą mi się tabletki.skąd ja to znam ![]() i też zawsze słyszę, że obojętne, zrób co chcesz, albo nie wiem ![]() Cytat:
![]() nie lubię barcelony ![]() Cytat:
moja spacerówka nie rozkłada się całkiem na płaskoCytat:
udanego wypadu na miasto ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy wczoraj na kontroli u fizjoterapeutki, Miłek był w bardzo kiepskiej formie, na początku był jakby ospały i znudzony, potem zaczął płakać i nie chciał ćwiczyć. Ogólnie to jest dobrze, babka powiedziała, że żadnej asymetrii już nie widzi, wg niej napięcie mięśniowe też jest prawidłowe, więc nie ma konieczności przychodzić na dalsze wizyty. Mamy dalej podnosić i odkładać tak jak pokazywała, ale nie faworyzować tej lewej przykurczonej strony jak dotychczas, tylko po równo na obie strony. Poza tym dalej w formie zabawy ćwiczyć obroty, bo tu żadnego postępu nie ma, ale Miłek ma jeszcze na to czas. Próbować go zachęcać do zabawy na boczkach, której bardzo nie lubi i może to po prostu taki egzemplarz, że nie lubi leżeć na boku Jest za to postęp, bo łapie się za kolanka, a wczoraj wieczorem po powrocie z wizyty jak się z nim bawiłam to złapał się za stopy
|
|||||
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
A mi się rusałka i Jaśko dzisiaj śnili
Byłyśmy z dzieciakami na jakimś szkoleniu i Jasiek co chwilę na czworaka uciekał, rusałka go ganiała, a ten się śmiał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam ![]() Muszę wymyślić strój na jutrzejszy bal karnawałowy dla Edzika Także zaraz ćwiczę, nakarmię Elenkę i lecę szukać
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No juz nie pamietam o co chodziło ale jakby poszukać w historii na poczekalni to gdzieś opisywalam ![]() Joasiek - dobry sen ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1430 | |||||
|
Raczkowanie
|
brydzia super smieszek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moze w dzien troche pośpi i da Ci odpocząć.Cytat:
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia - super ze jest postęp i nie musicie juz chodzić na wizyty
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Ale macie sny
![]() Mi ostatnio śni sie, ze Wiki ma nowe umiejętności, np. ucze ja robic papa, jak tata idzie do pracy i śniło mi sie, ze sama juz potrafi
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Znów brak mi czasu ![]() Tassia a może szaszłyki pieczone, na wierzch trochę mozzarelli no i z kuskusem np.? Albo zawijane pieczone roladki z warzywami a później z tych warzyw sos? albo piers z kuraka w jogurcie z przyprawa po staropolsku i marchewka z groszkiem do tego? |
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za chęc pomocy...
musimy się przemęczyć, do niedzieli mamy podawać Bactrim, potem zrobić badanie moczu. Oby wyniki były dobre, bo inaczej pewnie znowu coś dostanie. xViolet, Zuzka od jakiegoś czasu ma zmienioną witaminę D ale problemy kupkowe zaczęły się przed jej zmiana... I znowu płacz Nie umiem jej pomóc... Co ze mnie za matka.. ;( A teraz leży i walczy z sową z Ikei. Wcześniej czytałyśmy Słonia Trąbalskiego z użyciem nowej pacynki-słonia. Sama jej uszyłam PAtrzyła na niego uważnie ale pod koniec wierszyka nie wytrzymała i rzuciła się na niego i wepchała sobie do buzi razem z moją ręką. Katarzyna 2811, widzę Cię!! Gdzie się podziewałaś? Miałam o Ciebie pytać!
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
I'm scared.................
Właśnie na maila dostałam wiadomość "sprawdź co pomoże gdy Zuzanna ma biegunkę".... Żaluje, że wzięłam to durne niebieskie pudełko w szpitalu... Tyle spamu co oni wysyłają i tyle telefonów co już od nich miałam... ![]() no nie było warto!
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
a długo ich gotujesz?
![]() zgrzeszylam - zjadlam jogurta... nie moglam sie powstrzymać... 5 miesiacy nie jadlam jogurta!!! czekam na reakcje natalki, ale chyba gorzej byc nie moze... idziemy dzis do dermatologa, skora tak sucha ze co ja dotkne paznokciem to krew leci... |
|
|
|
#1438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W przyszłym tyg porozmawiasz z lekarzem, bedą wyniki badań, wiec moze coś sensownego Ci doradzi. A dziś idę po materiały do wyrobu zabawek
|
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
buziaki dla Zuzi
nie umiem pomóc odnośnie leków i brzuszka ![]() jest masakra. czasem serio myślę po co mi to było...... (niby tylko w nocy no ale...) Ola jest najcudowniejszym dzieckiem w dzień, ale dlaczego ona nie śpi w nocy ![]() mam dość, i najgorsze jest to że z nocy na noc jest coraz gorzej - ze mną. i psychicznie i fizycznie, dziś miałam taką nerwę, aż się trzęsłam :/ porażka. nie wiem no ale chyba to nie zęby bo ani nic nie widać, ani nie czuć ani nie stuka, zresztą trwa to już z 2 miesiące ;/ Cytat:
(nie nie płacą mi za reklamę ) Oli lepiej podeszło i ja jak spróbowałam to bardziej mi smakowało niż bobovity, ale żeby nie było inne deserki podaje bobovity ![]() Cytat:
![]() mam to samo.... już chyba z tych nerwów nie mogę zasnąć później mimo że spałam np tylko godzinę czy dwie
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą za tydzień mamy miec szczepienie, ale absolutnie nie dam Zuzki szczepić po tym wszystkim. Musimy odczekać. Już mi się nawet nasza pediatra śniła, że się rozpłakała jak zobaczyła Zuzię i usłyszała, co ją spotkało................. ...... Chyba się za bardzo rozklejam. ;/ co będziesz szyła? Ja chybba kolejne pacynki. Słoń to tylko prototyp, strasznieeeeee krzywy. ;P ale robiony bez wykroju, to co się dziwić przy moich umiejętnościach.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

nie uznaje ryżu kasz czy makaronów
a wybrzydza tak że szok 

no nie chce przyjmować żadnych pokarmów/płynów poza mlekiem bezpośrednio z piersi 

Także zaraz ćwiczę, nakarmię Elenkę i lecę szukać 
moze w dzien troche pośpi i da Ci odpocząć.
musimy się przemęczyć, do niedzieli mamy podawać Bactrim, potem zrobić badanie moczu. Oby wyniki były dobre, bo inaczej pewnie znowu coś dostanie.