|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak wogóle to po jakim czasie od zjedzenia np. czekolady, orzeszków może wyjść wysypka na skórze dziecka, jeżeli maluch nie ma problemu z brzuszkiem, nie jest drażliwy.. Chodzi mi o prędkość rozszerzania diety. świetny widok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
A do jakiego lekarza sie wlasciwie idzie z piersiami ?? Do ogolnego czy jak ??
Send from my IPhone ![]()
#1503 | ||
Zakorzenienie
|
Jakie kochające się rodzeństwo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Migotko, przykro mi, że masz takoe problemy, przesyłam ciepłe myśli i liczę, że wkótce będzie lepiej. Piszecie o diecie przy KP. Mam nadzieję, że uda mi się zachować zdrowy rozsądek i jeść wszystko i zdrowo, ale rozumiem, że ciężko się w tym wszystkim odnaleźć - dziś w nocy moja Mała miała bóle brzuszka i położna od razu zaczęła mnie wypytywać jakie jedzenie mam z domu, że to może od tego... A koniec konców okazało się, że rzeczywiście to moja wina, bo zapomniałam że trzeba odbijać dziecko - nie wpadłam na to.... I jak poleżała na brzuszku to jej przeszło. No ale założenie było od razu takie, że to wina mojego żarcia (jakby szpitalne było zdrowe). I jak tu nie zwariować... W ogóle mam problemy z odbijaniem Zuzi. Jakaś ułomna jestem, nie umiem jej ułożyć na ramieniu ani ułożyć jak małpki na gałęzi - boję się po prostu. A tak w ogóle to idziemy dziś do domu, czekam jużna wypis ![]()
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba do internisty albo dermatologa bo to jest zmiana skórna
![]() |
#1506 |
Zadomowienie
|
Migotko tak czytam co piszesz i strasznie Ci wspolczuje tego zmęczenia. Dziewczyny mają rację- "uciekaj" z domu jak najczęściej. Mało tego, zacznij robić zapasy i postaraj się wyskoczyć gdzieś na noc ku odprężeniu. Może jakieś weekendowe spa albo coś takiego. I Cie rozpieszcza i się wyspisz. Albo do rodziców w tańszej opcji
![]() ![]() Moje dziecko zaczyna się "normować" ![]() ![]() Wczoraj byłyśmy na dłuższym spacerku, zaopatrzyłam córkę w nowy smoczek tym razem nuk i póki co jesteśmy obie zadowolone ![]() I przyznaje się jak na spowiedzi - Mała czwartą noc śpi między nami ![]() Aha dzisiaj w końcu stwierdzilam, że wyglądam na tyle ok że mogę stanąć na wagę. A tu waga się spierdaczyła i pokazuje mi 130kg ![]()
#1507 |
Zakorzenienie
|
Ja sie dzisiaj odwazylam moje jeansy przymierzyc - i w dwie pary sie zmiescilam
![]() Jedne to biodrowki wiec od razu wiedzialam ze mi sie dooopa nie zmiesci ![]() ![]() Send from my IPhone ![]()
#1508 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie właśnie boli delikatnie, raz na jakiś czas, może z 2,3 razy na dzień. Ale ja serio nie umiem tego bólu zidentyfikować. ![]() malaMigotkAaa- bardzo ci współczuję.Mam nadzieję,że Borysowe marudzenie niebawem się unormuje, a TŻ się ogarnie. Nie wyobrażam sobie jak ty jeszcze w ogóle funkcjonujesz. Pogadaj z TŻ bo się wykończysz. ![]() ![]() sadlaczyca- ja bym się przeszła jeszcze do jednego lekarza przynajmniej. Przecież tobie nic nie wolno, dobrze ,że oddychać możesz, w końcu powietrze też nie jest czyste i może zaszkodzić. w życiu nie byłabym na takiej diecie. Rozumiem wszystko , ale wykańczać samą siebie ....NIE Cytat:
![]() Masz świetną trójkę ![]() lolita25- ![]() Witam się z wami. Ja nadal w 2paku i coś się chyba jeszcze to długo nie zmieni. Właśnie kończę śniadanko ogarniam się i jadę na akupunkturę,mam nadzieję ,że pomoże. ![]()
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1510 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zadomowienie
|
Wlasnie zajrzałam na jeden z portali regionalnych i okazuje sie ze zamykają wlotowa estakadę do mojego miasta. Nawet nie chce wiedzieć co sie bedzie działo. Chyba nigdy nie zacznę jeździć autem z dzieckiem. No moze za 18 lat ale wtedy juz na fotelu pasażera.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Wtajemniczenie
|
Muminek:
![]() ![]() Polecam raczka, małemu się mega podoba. Wygina się ![]() http://allegro.pl/fisher-price-p7869...943995870.html Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-18 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Em ma pytalas jak moi chlopcy. Otoz jak nic im nie jest to ogarniam, ale na razie to chwile nieliczne. W czwartek powrot ze szpitala. Milo walczy z bąkami i kupkami ktore robi co drugi dzien. Ja stracilam pokarm i zostala nam tylko butla. A dzis w nocy starszak obidzil sie z gorączką ponad 40 stopni i takim kaszlem ze myslalam ze mi sie udusi. Martwie sie o Alka i zeby Miłosz znow nie zachorowal. No ale ogarniam jakos. Mąż jak wraca z pracy bardzo mi pomaga ale w nocy muszę dac mu sie wyspac bo wstake codziennie o 4:30 i w pracy musi jakos funkcjonowac.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() podczytuję Was codziennie, ale już na napisanie czasu brak... Zawsze się Emilka wybudzi, rozwrzeszczy ![]() ![]() Do dzisiaj też się cieszyłam, że przepięknie się zachowuje w nocy. Jak w zegarku budzi się co 3 godziny na jedzenie i po zjedzeniu i odbiciu, co zajmuje ok 20-30 min pięknie zasypia sama w łóżeczku. I co, od dzisiaj to też już nieaktualne. ![]() Mam do Was pytanie. Chcę/ planowałąm uczynić moje dziecko bezsmoczkowym. Czy któraś z Was również tak próbuje? Jak Wam idzie? I drugie pytanie: jak napisałam, jest bezsmoczkowa, ale jak się rozwrzeszczy czaem na spacerze, to wracam z wózkiek prawie biegiem, bo się boję, że nałyka się zimnego powietrza i będzie chora. Jak sobie radzicie z płaczącym na dworze dzieckiem? Może się pochorować od płaczu? ![]() I tu myślę, by jednak smoczek wprowadzić, choćby na te nieszczęsne płacze na dworzu.. Sorry za głupie pytania, ale chętnie dowiem się co o tym myślicie. Buziaki
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1518 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co jeszcze zamówilaś dodatkowo? Ile taki ptaszek w Pl? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Znowu poczyniłam zakupy dla mojego dziecka no i spodnie dla mnie
![]() Zarejestrowałam małą w poradni preluksacyjnej 24 marca na usg bioderek mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że obejdzie się bez pieluszkowania, w dzień wyjścia ze szpitala miała zrobione usg i wszystko było dobrze ![]() Dziewczyny jak długo będzie jeszcze ze mnie ciekło, w piątek będą 2 tyg po porodzie a nadal cieknie i cieknie ![]()
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() współczuję, że Emilka pokazała charakterek- może to chwilowe jest? może coś jej nie podpasowało?
![]() |
#1524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ze mnie ciekło i cieklo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem 3 tyg po i jeszcze plamię, właściwie to ciekło mi 2,5 tyg jakoś. Spokojnie- każdy organizm jest inny i potrzebuje innego czasu ![]() właśnie ubrałam małego w takie ładne śpiochy ze Snoopkiem (trochę za duże ale chciałam przymierzyć) i oczywiście jak go tylko wzięłam z przewijaka to się cudownie obhaftował ![]() ![]()
![]() |
#1526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A smok- chciałam ppotrafić zaspokajac jej potrzeby bez zapychania buzi, tylko odczytujac czego naprawde potrzebuje. I w trosce o zgzyz. I zeby nie uzaleznic. I zeby wciąż chetnie ssała pierś. I mam wrazenie, ze wszystkue smokowe dzieci jakie znam pozniej zaczeły mówic.
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |||||
Wtajemniczenie
|
Oczywiście spałam na raty i krótkimi seriami. Zaleta jest taka, że nie wiem dokłądnie ile spałam a ile nie spałam - zostawiłam telefon i zegarek w salonie, coby się nie katować wiedzą. Och, słodka nieświadomości
![]() I miałam koszmarne sny, obudziłam się z płaczem ![]() ![]() A jak już mi stres przeszedł to pół ranka leżałam w łóżku, patrzyłam w sufit i modliłam się do wód, żeby odeszły ![]() Cytat:
Wogóle rozwala mnie ten termin, siedzenie w domu. Widziałam kiedyś na youtube film z eksperymentu, kiedy matce wychowującej dziecko w domu założono krokomierz, i taki sam krokomierz ojcu pracującemu w biurze. I matka, "siedząc" w domu, przez cały dzień zrobiła pięć razy tyle kroków co ojciec ![]() Migotko bardzo Ci współczuję, to straszne że wogóle nie masz wsparcia w TŻie. A tak wogóle, jak on sobie radzi z dzieckiem? Czy jest możliwość że on zwyczajnie się boi że zepsuje itp, i dlatego nie pomaga? Ja bym spróbowała zrobić tak jak Iwantyou pisze, zastosować terapię szokową, skoro rozmowy nie przynoszą skutku. Cytat:
![]() Tak właśnie pamiętam, że chyba Ty pisałaś o koleżance co trzy miesiące po porodzie wyglądała jak zombie, taką elegancką dietę uskuteczniała, a dziecko kolki miało tak czy siak. Cytat:
Z mięsa może spróbuj królika, też jest dość delikatne w smaku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałam smoka Adasiowi pod koniec 2 tygodnia i tak jak pediatra powiedział, że lepszy smok niż własne palce. Nie mam problemu ze ssaniam piersi- mały nadal atakuje cycola jak jadowita kobra i jakby mógł to by połknął całego ![]() Poza tym teraz jest tyle smoków do wyboru, że można dopasować jakiś "nieinwazyjny". Co do zgryzu to czytałam, że smok jest niegroźny dopóki dziecko nie ząbkuje ale czy to prawda to nie wiem. Ja smoczek miałam, mój brat i mąż też i wszyscy mamy zgryzy OK ![]() Oczywiście zrobisz jak będziesz chciała- oby Ci się udało jeśli tak sobie postanowiłaś ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1530 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko, że z sokowirówką jest problem. Musisz wziąć te przykładnio jabłka, umyć je, usunąć gniazda nasienne, wrzucić do sokowirówki, nacisnąć guzik, a potem cały sprzęt plus jakiś nożyk i miskę umyć. To taki sam problem jak z herbatką z granulatu vs. parzenie herbatki samodzielnie z suszu - ludziom się zwyczajnie nie chce i tyle. Łatwiej kupić karton soku, odkręcić nakrętkę i koniec roboty. A cukier, konserwanty i barwniki? Na pierwszy rzut oka ich nie widać, łatwo o kwestii zapomnieć. Cytat:
![]() Całkiem grzecznie się prezentują jak na łobuziaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sałatę jedz, jest w niej masa witamin i też jest zielona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.