|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Cytat:
oja ile tego ale zaraz sobie to będę drukować, dzięki
|
|
|
|
|
#2792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie jem śniadanie i mam zamiar iść na szybko się wykapać bo po całej nocy jakoś mało komfortowo się czuje - fuj ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Ja wczoraj prasowałam małego ubranka, a dziś kolejne pranie wyschło i od początku Obiad mam zrobiony, ale muszę odkurzyć i opróżnić zmywarkę, a mam na to mało czasu ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to że dom w brudzie to mi nie przeszkadza u nas to normalne, więc bez problemu moge iść spać a jeść mogę cokolwiek kanapka mi wystarczy, obiadu nie muszę mieć, albo pizza na wynos wiadomo, że to nie da rady funkcjonować na dłuższą metę ale przez kilka dni naprawdę warto olać wszystko i jak mały śpi to się położyć i odpocząć
|
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
przejrzyj najpierw czy jest tam coś czego nie wiesz
Cytat:
Używałaś Octenisept czy spirytus? Meduzko dopiero zauważyłam że przy pogrubianiu nicków mi Cię zjadło dzięki że i tak napisałaś mail już poszedł
Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-02-18 o 12:44 |
|
|
|
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelika z tego co kojarzę to dzisiaj idziesz na usg?
![]() Trzymam mocno kciuki za córcię
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - każdy tak mówi, żeby spać, ale w tym momencie jest 12, ja właściwie nie śpię od ... nie pamiętam kiedy
a nie miałam jeszcze kiedy zjeść śniadania (poza tym pizzy w okresie karmienia to raczej nie zjesz) Mały od samego rana coś marudzi, więc nie zasnę, teraz je, to mogę drugą ręką pisać... poza tym jak Justii mówi, jak nie zrobię prania to za chwilkę nie będę miała w co małego ubrać, jednak ja całkowicie odpuściłam sobie prasowanie, bo często jest tak że ściągam rzeczy do ubrania prosto z suszarki. i ogólnie nie robię wielkich porządków, ale takie typu włożenie czy wyjęcie naczyń ze zmywarki itp Justii - oj tak... nudziło się... ehhh mój Kacper w nocy budzi się co jakieś 1,5 -2 godz a często zanim ja zdążę go odbić, przebrać, ściągnąć pokarm to on już jest gotowy do kolejnego karmienia, no i ciężko mu się zasypia w nocy. ja wczoraj też miałam wybór albo się wykąpać albo pójść spać - wybrałam kąpiel ![]() Pradip - mój ma strupek wielkości pępka i mam nadzieję, że szybko odpadnie Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-02-18 o 13:21 |
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Wy mnie straszycie tym karmieniem ja nie będę karmić nie ma mowy, niech młody od razu przechodzi na mm
wiem jestem straszną matką, niech się przyzwyczaja do wrednej matulico do diety przy karmieniu to chyba dużo zalezy od dziecka, bo np Marcelka nie wyobrażam sobie, żeby Justii nie miała diety natomiast kuzynka moja podczas karmienia jadła wszystko, dosłownie wszystko nawet bigos a małej nic nie było. |
|
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie planujesz karmić piersią?
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem to jest rzecz której się boje bardziej niż porodu, przez moją nadwrażliwość. Pewnie w szpitalu będę musiała karmić piersią, później może spróbuje metody fikuska aby ściągać pokarm ale wszystko zależy od tego ile będzie pokarmu. Mąż mi mówi, że jak się urodzi pewnie będę się poświęcać i będę karmić ale mama mi mówi abym teraz o tym nie myślała, że mam się nie denerwować, wiele dzieci się wychowuje na mm i też dają radę, będzie co ma być |
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - też tak sądzę, żebyś na razie o tym nie myślała, potem zobaczysz, ale na pewno nic na siłę, nie będziesz chciała karmić to nie będziesz i tyle
Ja małego karmię głównie z butli tzn ściągniętym pokarmem a i tak to chwilę schodzi, a bo zasypia a to się kręci itd |
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To szybko się Wam pępek goi. Pytam bo wiele osób mi mówiło że po spirytusie to raz dwa a po Octinecepcie to ponad miesiąc się paskudzi Cytat:
Ja bym chciała karmić ale wszystko wyjdzie w praniu |
||
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już sądziłam, że mnie zjecie ![]() ja bym chciała pokarm i odciągać tak jak Małgoś no ale zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Pradip znajomym po Ocinsepcie odpadł po 2 tygodniach a przy pierwszym maluchu mieli ok 6 tygodni ale podobno źle go czyścili, teraz im położna pokazała inną metodę i szybko poszło. Wszystko mnie przeraża po tym porodzie, nawet czyszczenie pępka
|
||
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - a czemu ktoś miałby cię zjeść. To sprawa bardzo indywidualna, ja bym wolała karmić piersią bo szybciej i wygodniej, ale młody nawet jak ssie 40 min to za 30 znów głodny,...i zasypia przy cycu i zabawa w łapanie i wypluwanie cyca (kiedyś zrobił tak 47 razy - aż liczyłam)
Pradip - my nie czyścimy i nie przemywamy pępka - taka tutaj polityka i nic się z nim nie dzieje... to też może być zależne od dziecka, jednym szybciej się rany goją a innym dłużej. |
|
|
|
#2804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam chyba wczoraj że poród jeszcze mnie nie przeraża ale opieka nad małym strasznie... Cytat:
|
||
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - pisałam dopiero co o pępku - właśnie strupek odpadł
![]() a z ciekawości liczyłam nic innego nie było do roboty ![]() ja po 1,5 godz karmienia butelką, które skończyło się początkami histerycznego płaczu kapnęłam się, że jest przytkana i dlatego nam tyle zeszło.... opieka nie jest straszna - tylko zmęczenie daje się we znaki.... muszę w końcu zjeść śniadanie
|
|
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam i czytam i sram w gacie przed opieką nad Młodym Juniorem
niby opiekowałam się bratanicą jak miala kilka dni, ale kurcze i kąpanie i karmienie i ogarnianie...ludzie...:dr zwi-strach:Byłam na ciuchach , ale nic nie kupiłam bo jakieś to wszystko drogie w tych co byłam i na pocieszenie kupiła sobie torebkę za 30 zł na targu
|
#2807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
Nie zdążyłam dobrze małego odłożyć do łóżeczka, a on znowu wstawał na jedzenie. Początki bywają ciężkie ![]() Jak nie można liczyć na żadną pomoc to już w ogóle. Trzeba ugotować, wyprać, bo samo się przecież nie zrobi ![]() Cytat:
Aldrin, Pradip dacie radę na pewno Ta koleżanka co urodziła 2 dni temu o której Wam pisałam to ona jest wyjątkowy przypadek. Nigdy nie miała na rękach dziecka poniżej roku, bo panicznie się ich boi. Wczoraj z nią rozmawiałam i chce żebym jej przyszła pomogła do szpitala, bo jak twierdzi nie potrafi się zająć małą i jest przerażona tym wszystkim. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() Uwielbiam chodzić na szmatki, ale tylko dziecięce, bo można kupić takie piękne rzeczy za bez cen. A już dla dziewczynek Niech ja tylko zajdę
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - to koleżanka rzeczywiście wyjątkowy przypadek
![]() co do jedzenia, to ja na razie wolę nie próbować wszystkiego, bo jakby zaczął dostawać boleści brzucha to chyba bym osiwiała. Nie mam jakiejś rygorystycznej diety, ale staram się jeść produkty które już wiem, że mu nie szkodzą mój syn w końcu padł... ja jem śniadanie i zaraz muszę dokończyć odciąganie pokarmu... i chciałabym się położyć choć na 15 min |
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Już niedługo wam się ułoży dziewczyny. Moja jak zaśnie po 21 to śpi do 8 rano potem butla i znowu śpi do 10. Nadia też śpioch dam radę i wyspać się i wszystko w domu zrobić. Trzeba po prostu wpaść w rytm a i jak maluszek już ustanowi dobie rutynę to będzie o wiele lżej.
I nie bójcie się że nie dacie sobie rady. Początki są ciężkie bo trzeba się siebie nauczyć ale to tak jakby w głowie automatyczny przełącznik. Małgoś i ja nie mamy tu rodziny wiec musimy dać radę same więc jak my dajemy to wy dacie nie ma się co denerwować.
|
#2810 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cześć ja dziś mam strasznie zalatany dzień, ale się cieszę bo w końcu ruszyłam się z domu
teraz czekam na 18 i jedziemy na wizytę ) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
niesamowicie ci zazdroszczę charakteru Cytat:
![]() zaraz ci prześlę maila Tak czyta o waszych Tż i od razu wpada mi na myśl Piotruś z Kogla Mogla Mi się trafił wyjątkowo spokojny egzemplarz Jak to mówi teściowa idealne dziecko, które rozwijało się książkowo, idealny uczeń wszystkie świadectwa z czerwonym paskiem, wygrywał wszystkiego konkursy, najlepszy sportowiec, normalnie cud, miód i orzeszki ![]() u nas to ja byłam tym gorszym rozrabiaką i ciągle mi się coś przytrafiało mimo zakazu chodziłam po spróchniałych deskach, które przykrywały kanał samochodowy, oczywiście wpadłam do niego zdzierając sobie skórę z kręgosłupa. Raz rzuciłam widłami zapominając, że w tym miejscu stoi moja noga, oczywiście noga przebita pełno było jeszcze innych takich sytuacji, ale najgorszym koszmarem moich rodziców było to jak, przechodząc przez drogę nie spojrzałam w jedna stronę i wpadłam pod samochód. Samochód przód rozwalony, szyba rozbita, a ja się podniosłam i pobiegłam do rodziców powiedzieć im, że właśnie przed chwilą samochód we mnie uderzył. Ludzie, którzy nim jechali nawet nie zauważyli mojej ucieczki iszukali mnie pod samochodem
Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2014-02-18 o 16:18 |
||||
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
Fionka-to pewnie zadowolona jestęs, że idziesz Jej pomóc??? trochę się nacieszysz dzidziusiem
nie śmiej się z mojej torebki jest ładna![]() Jak zajdziesz wszystkie ciuchlandy będą Twoje ![]() Dziewczyny karmiące używacie tych muszli laktacyjnych???bo niedawno pierwszy raz o nich usłyszałam, czytalam recenzje i sama nie wiem co o tym myślec ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Ewelika-to już masz pokarm???to ja tez będę miała wcześniej przed porodem ale dałaś z tym wypadkiem Matko kochana dziecko widmo
|
#2812 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam już chyba od 5 miesiąca, najpierw było to tylko delikatne plamienie, ale teraz to już zaczyna coraz konkretniej lecieć. Ale nie wiem czemu najwięcej w nocy albo gdy zaczynamy się przytulać z K Nie musisz mieć przed porodem to zależy od organizmu. Np moja mama była w strasznym szoku, że mam tak wcześnie, bo ona nie miała.
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45209766]Mam nadzieję, że moja córeczka będzie grzeczna w tatusia
![]() Mam już chyba od 5 miesiąca, najpierw było to tylko delikatne plamienie, ale teraz to już zaczyna coraz konkretniej lecieć. Ale nie wiem czemu najwięcej w nocy albo gdy zaczynamy się przytulać z K Nie musisz mieć przed porodem to zależy od organizmu. Np moja mama była w strasznym szoku, że mam tak wcześnie, bo ona nie miała.[/QUOTE]ja słyszałam, że jakieś tam małe ilości siary moga poleciec
|
#2814 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ze jajeczka popekaly. Wszystko jest na dobrej drodze. Trzymam kciuki za wyniki. Też chciałabym umieć szyc , jak bylam młodsza mama mnie uczyla. Uszylam sobie bluze z różnej dl rękawami. Cytat:
bidulka nasza, buziak od cioci. Cytat:
Cytat:
Boże jak ja ogarnę wszystko przy takim zmeczeniu i niewyspaniu. Zeby normalnie funkcjonować musze spac min 8 godz. Pewnie wszystko się zmienia x czasem. Cytat:
Cytat:
Ja to bylam czort jak bylam mala.;-) chlopaczur taki. Szyta brew po wojnie podworkowej na kamienie. D Szyte usta walka na butelki szklane. Wbita w przelyk deska. Biedna ta moja mamusia byla. Jeszcze chodzic nie potrafiłam juz z łóżeczka uciekalam. Za to moj brat byl bardzo grzeczny. Dzisiaj zaczynam 5mm czyli 18 tydz. Dziekuje za mile slowa dotyczące brzuszkow ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2815 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też będziecie go zasuszać?Nie twierdzę że opieka jest straszna twierdzę że sie jej boję Cytat:
![]() Cytat:
kiedy odwiedzisz koleżankę? Cytat:
Cytat:
Jak Tobie minął dzień? [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45209507]Cześć ja dziś mam strasznie zalatany dzień, ale się cieszę bo w końcu ruszyłam się z domu teraz czekam na 18 i jedziemy na wizytę ) Mam to samo, zreszto już wam kiedyś pisałam, że mnie strasznie przeraża karmienie. Chociaż im bliżej porodu tym bardziej nastawiam się na to , że będę karmić. będę próbowała się przełamać, bo jakby nie patrzeć wiele jest pozytywnych w tym stron. tym bardziej, że cały czas mam pokarm, a ostatnio mimo, że przyklejam sobie wkładki do podkoszulka to i tak budzę się z plamami. aż się boję jaki będę miała nawał pokarmu po porodzie. Pewnie będzie tak jak u Justii ![]() zaraz ci prześlę maila Mi się trafił wyjątkowo spokojny egzemplarz Jak to mówi teściowa idealne dziecko, które rozwijało się książkowo, idealny uczeń wszystkie świadectwa z czerwonym paskiem, wygrywał wszystkiego konkursy, najlepszy sportowiec, normalnie cud, miód i orzeszki ![]() u nas to ja byłam tym gorszym rozrabiaką i ciągle mi się coś przytrafiało mimo zakazu chodziłam po spróchniałych deskach, które przykrywały kanał samochodowy, oczywiście wpadłam do niego zdzierając sobie skórę z kręgosłupa. Raz rzuciłam widłami zapominając, że w tym miejscu stoi moja noga, oczywiście noga przebita pełno było jeszcze innych takich sytuacji, ale najgorszym koszmarem moich rodziców było to jak, przechodząc przez drogę nie spojrzałam w jedna stronę i wpadłam pod samochód. Samochód przód rozwalony, szyba rozbita, a ja się podniosłam i pobiegłam do rodziców powiedzieć im, że właśnie przed chwilą samochód we mnie uderzył. Ludzie, którzy nim jechali nawet nie zauważyli mojej ucieczki iszukali mnie pod samochodem [/QUOTE]Następna aparatka z Ciebie Sprawdź pocztę. Wracaj szybko po wizycie i pisz czy malutka już się przygotowuje do wyjścia. Jak masz tyle pokarmu to pamiętaj żeby nie masować piersi (i Tż też ) Cytat:
Cytat:
Ale my się dobrałyśmy same diablice ![]() za 5 miesiąc
|
|||||||
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczka - haha to ty się na wiecznej wojnie wychowałaś
mojego tż-ta tak co chwilkę szyli, że nawet mu już znieczulenia nie dawali ![]() Pradip - no właśnie... nie wiem po kim on to ma? a spałam dłużej około 3,5 godz w sobotę chyba - 3,5 godz to luksus ![]() z tą opieką to się źle wyraziłam... słowo "straszne" nie jest odpowiednie ale wiele rzeczy przychodzi instynktownie, jak mojemu tż-towi przyszło to ty nie masz się co obawiać. Jednak co najbardziej mnie zaskoczyło to to, że noworodek może być tak silny i tak ruchliwy.Ewelika - o matko! co ci ludzie musieli przeżyć ![]() Izetka - ja wcześniej, przed porodem, nie miałam pokarmu tzn krople dosłownie jak gdzieś ścisnęłam pierś a teraz normalnie mam, więc to nie reguła ja mam te nakładki laktacyjne ale na razie ich nie używam ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Pradip - pytałaś o pępuszek.... nieeeee my nie będziemy tego zachowywać, jakoś dla nas to mało przyjemna "pamiątka" a i dziś dowiedziałam się czemu mój syn nie śpi dobrze w łóżeczku! nie położyłam pod nim lustra (lustrem do dołu)... hmmm wyobraźcie sobie moją minę jak mi koleżanka to oznajmiła (na szczęście przez tel, więc jej nie widziała) Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-02-18 o 19:11 |
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak Ty dajesz radę bez snu ![]() Yyyy a co to za gusła czy fengshui koleżanka wymyśliła? Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-02-18 o 19:32 |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kolejne głupie zabobony
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po każdym karmieniu czuję od siebie mleko ![]() Takie uroki macierzyństwa ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Używaliśmy octeniseptu do pępka i do mojej rany. |
||
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - nie każda mama tak ma, że od razu nie widzi świata poza swym maleństwem. Moja koleżanka tak miała i mówiła, że miłość pojawiła się z czasem, nie czuła jej od razu.
Jeśli nie będziesz chciała od razu małego na brzuch to poproś żeby ci go najpierw osuszyli... choć powiem ci, że jak to ciepłe maleństwo ląduje na brzuszku u ciebie to ci wszystko jedno czy jest w śluzie czy nie Spoko, ja pępowiną też się nie zachwycam - wylądowała w koszu. Krzywdy nie zrobisz maleństwu, wierz mi każdy ma obawy, ja nawet dziś nie lubiłam mojego synka przez chwilkę, choć ogólnie go kocham jak nie wiem co i nawet miałam wyrzuty sumienia przez moment, ale pogadałam z tż-tem i już mi lepiej... każdy może mieć chwile słabości, w końcu jesteśmy tylko ludźmi.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

dzięki że i tak napisałaś 

Niech ja tylko zajdę 
niesamowicie ci zazdroszczę charakteru

. Po grom wpychają nos w nieswoje sprawy