|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kanapusie z olejem i pietruszka ![]() Ale fakt, w Twojej sytuacji tylko poczucie humoru moze Cie uratowac.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Send from my IPhone ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Mi dzisiaj malzonek znalazl kartonowy sok jablkowy w skladzie majacy jablka, woda - koniec. Bez barwnikow konserwantow itp po otwarciu jest 7dni na wypicie. Send from my IPhone ![]()
![]() |
#1533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czego sie boje? Hmmm no nie wiem sama ze nie bedzie gdzie usiąść ze wszyscy sie beda gapic ze zanim zrobię mleko to ewakuują sklep z powodu nadmiaru hałasu spowodowanego przez moje dziecko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. EDIT Sałata jest spoko ale na tej dostępnej w sklepach aż widać jak skaczą pestycydy i inne okropienstwa. ![]() Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2014-02-18 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Wiki była bezsmoczkowa i bezbutelkowa. Z wyboru. Eryk używał smoczek tylko do zasypiania,nie było problemu z odstawieniem i nie używałam nigdy smoczka jako "zatykacza". Myślę,że używany rozsądnie nie wyrządzi krzywdy. Cytat:
A co myślisz o takich sokach,bo my czasem pijemy: http://www.bandb-studio.co.uk/wp-con...nocent_04B.jpg przykładowy skład: http://24.media.tumblr.com/tumblr_ls...r3ho1_1280.jpg
![]() |
#1535 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też bym chciała poczuć na tyłku jeans... Po teraz to mogę się nim ewentualnie smyrnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak Marcelowi podoba się gąsiennica? Wykazuje jakieś zainteresowanie? Cytat:
Jestem w takiej desperacji, że jak rano troszkę mnie pobolewało podbrzusze, to szczerze modliłam się żeby zaczęło boleć mocniej, dłużej i regularniej ![]()
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam co robicie ze swoimi dziecmi ti az mi sie lzy cisna do oczu, czemu ja tak nie moge ;( moge co najwyzej sluchac jego placzu.
Nie umiem juz wytrzumac, jezzcze nigdy w zyciu sie tak nie czulam. Nie jestem spiaca nawet alr boli mnie cale cialo. Kazdy krzyk dziecka powoduje ze podskakuje, jakbym w zaswiatach byla i ktos mnie budzil na widok jedzenia mam wymiiotny odruch. Mam wszysykiego fosc nie chce mi zie nic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1537 | |
Zadomowienie
|
Jestem psychiczna... Popłakałam sie czytając prognozę pogody długoterminowa... Na końcu napisali zeby przygotowac grill bo zbliża sie wiosna.... A przecież nie mam jeszcze parasola ogrodowego!! Rycze ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1538 |
Wtajemniczenie
|
Roane: Marcelek, ogólnie już wykazuje zainteresowanie praktycznie wszystkimi, zabawkami, mata edukacyjną itp.
Najbardziej lubi jak patrzę mu w oczy i rozmawiamy, świadomie się uśmiecha zawsze jak tylko mnie widzi ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zadomowienie
|
sadlaczyca ja dostałam takie same zalecenia, przy zielonych kupach i w sumie jak się człowiek zaweźmie to idzie ujechać. Polecam wszelakie kasze, płatki owsiane np z ugotowanym jabłkiem, soczewica i cieciorka- to dobre podstawy do sycących zup i sałatek. Jeśli chodzi o smarowidło dobra jest rama z oliwą z oliwek, sama oliwa też, ale dobrej jakości. Można szybko upiec sobie własną szynkę, karkówkę na kanapki itp- sól i pieprz i czosnek jako aromat, ja piekę sobie chleb z tego przepisu : jak się nie ma zabronionych drożdży, na obiady jadam ryby, mielone, żeberka, schab, indyka, królika itp z makaronem, ryżem, kaszami, ziemniakami. do tego buraczki, marchew, cukinia.
oj tu się nie zgodze, to co dostawałam w szpitalu nijak się jakiejkolwiek diety trzymało.
#1540 |
Zakorzenienie
|
A proszę
![]() http://babypol.pl/pl/p/POLSPIOSZKI-p...wa-Klucze/4411 http://babypol.pl/pl/p/BODY-dlugi-re...wa-Klucze/4399 http://babypol.pl/pl/p/PAJAC-pajacyk...or-r.62cm/4141 http://babypol.pl/pl/p/PAJAC-MIS-Ewa...IANY-r.62/2224 i żeby było śmieszniej to wszystko różowe, bo wcześniej nic z bielizny różowego nie kupowałam tylko neutralne ciuszki ![]()
#1541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
laska weź się w garść- przetrwałaś tą paskudną cukrzycę ciążową, france jedną to i przetrwasz to ![]() proszę odetchnąć, wsadzić małego w bujak, iść zrobić sobie oko, uczesać kudełki i nastawić się na rozmowę z TŻ-tem i jeszcze wchłonąć tabliczkę czekolady- walić wszystko - Tobie się też należy ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia w szpitalu to my dostawałyśmy dietetyczne obiady, z reguły właśnie biały sos z różnymi dziwnymi mięsami a na śniadania i kolację zawsze to samo czyli pszenny chleb, wędlina i kawałeczek margaryny(bo koło masła to nie leżało)
![]()
#1543 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
Myślisz, ze muszę mieć te bardziej wypasiona czy wystarczy prostsza? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brakuje mi właśnie termometru i niani elektronicznej. Szykuje się do wyjazdu TZta jak do jakiejś bitwy ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się nie mogę doczekać, kiedy moja córka pierwszy raz się do mnie świadomie uśmiechnie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie będę jednak się katować i w sytuacjach awaryjnych (w nocy ) smoczek daje, gdy wiem, ze jest najedzona, ale ja nie mam siły siedzieć z nią 2 czy 3 h przy cycku żeby sobie pociamkala i spała. Mam smoczek ortodontyczny PREVENT dr Browna 0-6 m-cy. Nie pluje nim, ale tez nie wielbi nadmiernie. Woli pierś ![]() Pytałam wczoraj pediatry jak to jest z tym smoczkiem i oczywiście pani dr nie była zachwycona tym pomysłem, ale powiedziała, ze lepszy smoczek niż ssanie własnego palca. Minusy smoczka - zmienia się pH w ustach indziecko może dostać plesniawek, po drugie - pani dr obawia się tego, ze rodzice będę "zapychać" dziecko smoczkiem, a nie karmić, a dziecko potrzebuje kalorii ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Wtajemniczenie
|
Lolita: śliczne ubranka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u nas cisza jak makiem zasiał.. Zosia marudziła co ją odstawiałam śpiącą do łóżeczka, za to na rękach/kolanach spała, aż ślinka jej ciekła ![]() ![]()
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy ze spaceru - super pogoda. Myśleliśmy, że podejdziemy do restauracji zapytać o koszt Chrzcin ale nie było właścicielki lokalu i teraz musimy dzwonić. Dzieciaki po spacerze padły. Znów między jedzeniem jest 4,5godziny - czyżby to już regułą się stało? Mam nadzieję - szczególnie w nocy byłoby to fajne ![]()
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się trochę rozleniwilam i dopiero dzisiaj werandowalismy mała. Nie podobało się jej. Był ryk, uspokajała się gdy TZ bujał wózkiem, ale wydaje mi się ze on ja po prostu za grubo ubrał ![]() A kiedy mniej więcej zaczął się interesować np. czarno-białymi obrazkami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do zabawek, oglądałam tego pawika Lamaze i chyba też się skuszę...Ojjj ty nie dobra. Wszystkie przez ciebie zbankrutujemy, bo nam co chwila coś nowego podtykasz ![]() lidkaa- mam nadzieję,że Alkowi przejdzie to choróbsko jak najszybciej.Bo szkoda dzieciaka, no i żeby Milo się nie zaraził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1549 |
Raczkowanie
|
Migotka- ja przez kilka 1 dni po powrocie ze szpitala mialam podobna sytuacje z TZ. Jakby kompletnie nie umial wejsc w nowa sytuacje.Przewinal pieluche, pobawil malego 5 min i tyle.. Po 2 spieciach porozmawialismy, ale na spokojnie. Ja mu wytlumaczylam moj punkt widzenia, on swoj i postaralismy sie o jakis kompromis...On oczekiwal, ze jak bede potrzebowala pomocy to zwyczajnie powiem, a ja chcialam zeby sie domyslal...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Le La chciałam napisać, ze ślicznie wyglądacie z małym na fotce
![]() Gosiu, Twoje dzieciaki są Wspaniałe - sama słodycz ![]() Iwantyou -super fotka Dominika pilnującego smoka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rany to u nas w szpitalu było super żarcie np: śniadanie: zupa mleczna, chleb z otrębami i bułka biała, masło, sałata, polędwica sopocka, ser żółty, rzodkiewka (ogórek, pomidor). Obiad: zupa szpinakowa, kasza jasna, gulasz, buraczki, ciasto, kompot. Kolacja: sałatka z łososiem , pieczywo, masło, pasztet z ciecierzycy (czy czegoś innego). Był też kurczak pieczony, naleśniki ze szpinakiem i sosem serowym- ogólnie jedzenie naprawdę bardzo dobre było i porcje akurat. Jednego dnia były do obiadu na deser pieczone jabłka- były pyszne
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Wklejam fotkę z wczorajszej wieczornej kąpieli Walerci
![]() Moja córka od samego początku lubi kąpiele, uspokaja się w wodzie. Ciekawe czy to przypadek, czy ma może związek z tym, ze urodziła się w wodzie ![]() Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-02-28 o 20:33 Powód: zdjęcie już obejrzane |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1556 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Słodka! ![]() Kacper też uwielbia kąpiele ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- A w ogóle powiem wam,że Kacperek coraz to nowe dźwięki wydaje,zaczyna już się głużenie. Już w sumie od tygodnia tak jest,a teraz coraz częściej. Super jest obserwować rozwój dzieciaków,a już u takich maluchów tak szybko to postępuje,że ciągle zauważa się coś nowego. Super to jest!
![]() |
#1557 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Lolita świetne wdzianka. Wogóle jak dla mnie kapitalny pomysł, ubranka z czarną lamówką - plam i zażółceń nie widać na czarnym
![]() Ja obecnie mam zakaz kupowania ubranek - po tym jak dostałam górę ubranek dziewczęcych w których Mikołaj zamierza spać, mam ponad trzy walizki i na moje oko garderobę do wakacji conajmniej, mam wszystko do rozmiaru 68 włącznie. Wczoraj trafiłam jeszcze na wyprzedaż w Tesco i kupiłam śpiworek, ale muszę przestać, bo przestaję mieć gdzie to trzymać ![]() ![]() Próbowałam też sobie coś kupić, ale stwierdziłam że bez sensu, i tak nic nie przymierzę, nawet butów, bo słoniowa stopa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale, u mnie karton tego soku kosztuje 4,60 euro, przypuszczam że u Ciebie kosztuje mniej więcej tyle samo. To jest drogo jak jasna cholera za karton soku, nawet soku dobrej jakości ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie masz, już wkraczasz w ten etap kiedy dziecko zmienia się z takiego zwierzątka cyckowo-śpiąco-ryczącego w kogoś, z kim da się załapać kontakt ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Była właśnie u nas położna z zaskoczki. Czeka nas wizyta u okulisty z ropiejącym oczkiem Małej. Mam tylko nadzieję, że to nie zatkany kanalik ![]() Ale pocieszyła mnie, że jeśli Amelka robi kleksy i kupy normalnie i o normalnym kolorze ( ![]() ![]() Gosia dopiero siadłam do komputa i widzę zdjęcie. Kochane masz te dzieci. I powiem Ci, że na wszystkich zdjęciach do tej pory Eryk był taki bobasowaty. A teraz przy Kacperku "zmężniał" ![]() ![]() Iwantyou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, przykro się czyta, że ojcowie Waszych dzieci nie "pomagają." Dla mnie i męża to naturalne, że on przychodzi z pracy i właściwie przejmuje opiekę nad Małym. I to nie dlatego, że ja mu truję doopę, tylko dlatego, że sam chce i się garnie do tego. Wszystko robi przy Adaśku (tylko cyca nie da ![]() Byliśmy dziś u lekarza na kontroli po 6 tygodniach, wszystko w porządku. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Rozeznanie
|
Sama słodycz
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.