Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 19:43   #4021
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja mam coraz więcej do zrzucenia niestety :/ Zaczęłam ćwiczyć ten trening interwałowy co wklejałam w klubie - teraz jestem na trzecim tygodniu + Mel B, ale kur*a diety nie trzymam, codziennie coś słodkiego żrę
Ja słodkie + żarcie "kiedy mnie najdzie' + podjadanie + jedzenie np. po 22
Więcej? Nie sądzę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:44   #4022
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Mam od wczoraj 10 stron do nadrobienia tylko Was chyba przelecę bo nie dam rady wszystkiego czytać

Na razie napiszę tylko że byłam dziś w pracy. Iiiiiiii....wracam na mój sklep!! Nie przenoszą mnie ale....kierowniczka powiedziała że to (niby) tylko na razie i nie wiadomo co będzie ze mną za miesiąc,dwa... no ale i tak się cieszę że teraz wracam do mnie. A może akurat nie będą mnie wogóle przenosić i już tam zostanę muszę być dobrej myśli.
Zaczynam pracę 7 marca... na 14 do 19.00. Już się boję.Prawie 2 lata przerwy miałam.

Idę się kąpać a potem biorę się ostro za nadrabianie

i oby tak zostało.

Ja wracam 12 marca od 8:30 do 19. Najbardziej się boję, że mnie nie bedzie całymi dniami w domu. I patrząc się na grafik tak bedzie.
Właśnie się zastanawiam czy jednak nie chodzić na 8h tylko.......
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:46   #4023
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja słodkie + żarcie "kiedy mnie najdzie' + podjadanie + jedzenie np. po 22
Więcej? Nie sądzę
No u mnie jedzenie po 22 tylko odpada, bo przeważnie już wtedy leżę w łóżku Ale jakie ja ilości wpieprzam- jak wielki postawny facet, zwłaszcza na kolację. Wiosna coraz bliżej, a wyglądam coraz gorzej Dziewczyny bierzmy się w garść i wracajmy do wątku w k!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:50   #4024
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie jedzenie po 22 tylko odpada, bo przeważnie już wtedy leżę w łóżku Ale jakie ja ilości wpieprzam- jak wielki postawny facet, zwłaszcza na kolację. Wiosna coraz bliżej, a wyglądam coraz gorzej Dziewczyny bierzmy się w garść i wracajmy do wątku w k!
popieram, tylko mnie ten wątek w k. strasznie dołuje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:51   #4025
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ostatnio na facebooka dodałam zdjęcie, pewnie o to Ci chodzi - nazwałam to budyniem, ale to był serek waniliowy zmiksowany z żółtkiem i mięsem. Ale zjadła.

Ale do zwykłego budyniu możesz dodać żółtko bez problemu.
ło matko, ale mix
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Gdzie jest Szajka?

Nasza noc z pobudką i histerią od 1. wstała o 4.40, wzięłam ją do siebie przekonana że właśnie rozpoczęłyśmy dzień , wypiła mleczko, ja przysnęłam, budze się a Ona spi wtulona w tatę Nie powiem, zazdrośc mnie ruszyła Potem się obudziła, koło 5.40, popatrzyła na nas, poczłapała do taty, objęła Go za szyję i zamknęła oczka na 10 min Aż mi łezka połynęła

A i od wczoraj namiętnie mówi do mnie "mama"

Co do oczka, dzisiaj lewe (to co było chore wczoraj) już lepiej, mniej czerowne, ropy jakby mniej, ale na prawym (które było zdrowe wczoraj), rzęsy zaklejone ropą. Ale nie ma gorączki, katar minął
dobrze, ze juz bez gorączki ta Twoja malusia
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

zartujesz? 3 gim i przychodza w ferie do szkoly? co to za dzieciaki
ciekawa jestem, kto uwierzy, że gimbusy na dodatkowe lekcje przychodzą z miłosci do matmy na panią psorkę sie pogapic, ot co!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Sylwia! Wow! ale ma apetycik Bartulo! moja to osttanio ledwo co obiadek zje. Kanapki jeden kęs i tyle.. ale tot chyba te zęby, ciągle bierze łapki do buzi, mimo ze jej smaruje itd...
on teraz tak sporo zaczął jesc, jak sie na własnych nóziach wybieguje, do tego długasne wysjcia na dwór tez roią swoje- zaostrzenie apetytu jak ta lala wczesniej zupki jadał około 250ml

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Filmików Wam wczoraj nie pokazałam ale padłam po pracy...masakra. Nawet nic nie zrobiłam na obiad na dzisiaj i nie posprzątałam. T. rano powiedziała że obiad nam ugotuje i podłogi umyje jak mały będzie spał bo ona się nudzi jak on śpi 2 godziny minimum. A mi tak głupio
Masz prawo byc zmęczona, nawet zajechana i nie ma tu powodu do wstydu, przeciez nie kazałas tesciowej domu posprzatac bo ci sie nie chcialo na szmacie smigac. A że sama zaproponowała to tym bardziej brawa dla niej
Cytat:

Właśnie siedzę u gina. Kobiecie tu przed chwilą wody płodowe zaczęły odchodzić... pogotowie jechało pół godziny !! Już myślałam że tu zacznie rodzic

Wysłane z mojego GT-I8160
o matko, ale rozrywka
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jeszcze sukienka, taka o, na żywo chyba lepiej wygląda chciałam taką zwykłą żeby potem móc ja jeszcze wykorzystac

jaka laska, bedzie branie podoba mi sie ta sukienka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:51   #4026
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
popieram, tylko mnie ten wątek w k. strasznie dołuje
czemu?

Dominika

Alicja
Stary 2014-02-18, 19:53   #4027
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
czemu?
bo dobija mnie fakt, że ktoś myśli o sobie jak o grubasie a musi schudnąć 3 kg a ja muszę schudnąć ze 20 kg żeby wyglądać jak człowiek :/
Stary 2014-02-18, 19:57   #4028
ewulkaaa
Wtajemniczenie

silver - super wiadomości!

Cytat:
Ewulka, coś czuję, że jak tż pójdzie do roboty, to też napiszę to samo Wkurzam się nieraz na niego, bo "nic przy młodej nie robi", ale przecież jak go nieraz po 2 tyg. nie było, to już szło oszaleć
Kochana, a powiedz mi, jak z Twoimi ćwiczeniami? W sensie, co konkretnie ćwiczysz, ile Ci taki jeden "zestaw" minut zajmuje, ile dni w tygodniu I jak z jedzeniem do tego?
Pytam Ciebie, bo jak pisałaś kiedyś, to naprawdę świetny efekt, a ja mam sporo do zrzucenia...
Cytat:
Ewulka przytulam Cię mocno i wiem co czujesz. Ja z małą w życiu bym sobie sama nie poradziła ze wszystkim... A co chodzi z tym wyzwaniem Chodakowskiej? Coś na fb?
tak, chodakwoska codziennie wrzuca jadłospis na 1800kcal i trening do tego, dziewczyny się do tego stosują i powiem szczerze - jestem w szoku że w miesiąc takie efekty

Cytat:
i ja się dołączam do pytania i jeszcze ewulkaa jaką dietę stosujesz?
dziękuję ja mam ciągle niedosyt, ale teraz to już duuużo wolniej idzie niestety... ale nie poddaję się, do mojego ślubu i wesela zostało dokładnie 4 miesiące :strach-drzwi: da się w tym czasie jeszcze coś zrobić

ale do sedna - u mnie kluczem do sukcesu były ćwiczenia. aktywność fizyczna dla mnie wcześniej (nawet przed ciążą) w zasadzie nie istniała więc mój organizm musiał przeżyć niezły szok, jak zaczęłam ćwiczyć.
Pozostaję wierna Ewce Chodkawoskiej. Może i mi już wychodzi bokiem to jej gadanie, ale jedno jest pewne - TO DZIAŁA! ja zaczęłam od total fitness (on jest na płycie dostępny i na chomiku) bo nie jest to za trudne tak jak np killer albo turbo spalanie, ale można się spocić potem dołączyłam killera właśnie i turbo, teraz skalpel 2 i skalpel wyzwanie, choć ten drugi daje mi w kość i czasem nie końćzę treningu co do częstotliwości - zazwyczaj co drugi dzień ok 40 minut, choć jak zaczynałam to ćwiczyłam 5 razy w tygodniu, ale po 10 minut bo więcej nie dawałam rady teraz jak jest już forma to czasem dokładam do tego jeszcze brzuszki na kołysce.
Więc teoretycznie ćwiczę co drugi dzień ok 40minut, ale w praktyce wygląda to tak, że czasem ćwiczę codziennie przez 4 dni, a potem 3 dni nic nie robię czego akurat nie polecam, bo ciężko wrócić
dieta - nie stosuję żadnej konkretnej diety, wyeliminowałam białe pieczywo, nie jem ziemniaków do obiadu czy innych "zapychaczy" (wolę zjeśc więcej mięsa z sałatką), w zasadzie już w ogóle nie jem smażonego - wszystko robię w piekarniku, łącznie z mielonymi słodycze i napoje gazowane do minimum (ale jednak się pojawiają). piję więcej wody i zielonej herbaty niż wcześniej, ale na pewno nie jest to 2 litry dziennie
no i właśnie dietę bym chciała teraz trochę bardziej podrasować, w sensie może zacząć się stoswać do chodakowskiej czy jakiejś innej, bo waga mi stanęła w miejscu, a jednak brzuchol jeszcze jest dość spory
choć powiem szczerze, że te jedłospisy co wrzuca ewka są na pewno zachęcające, ale jak dla mnie - za drogie nie stać mnie, żeby tyle wydać na swoje jedzenie, a potem jeszcze dla ani gotować co innego, no i dla męża jeszcze co innego

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:58   #4029
hje
Zakorzenienie

W ogóle, to dziwne coś mi się dzieje od dwóch dni. Wczoraj jeszcze mi leciała z nosa sama woda, a dzisiaj już woda z krwią I to nie tak, jak katar, że tak "w nosie", wysmarkam i git, tylko nos ma czyściutki, normalnie oddycham, a wystarczy, że albo się schylę, albo położę na boku, i od razu leci, tak jakby gdzieś tam ze środka, spływa dziwnie z góry i nawet jak nosem pociągam, to to sobie leci, wypływa i np. spada na podłogę
Często tak mam na zmianę pogody, no ale to zawsze jeden dzień, i to niecały, i finito, a tu już drugi się ciągnie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:58   #4030
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
bo dobija mnie fakt, że ktoś myśli o sobie jak o grubasie a musi schudnąć 3 kg a ja muszę schudnąć ze 20 kg żeby wyglądać jak człowiek :/
Eh, ja też muszę tyle schudnąć Także możemy razem próbować

Dominika

Alicja
Stary 2014-02-18, 20:01   #4031
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mam tak samo może dlatego, że jak ja schudnę 3kg to nawet nie widać różnicy i zwyczajnie zazdroszczę...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 20:02   #4032
Ewik86
Zakorzenienie

Ewulka podziwiam Cię, że dajesz radę ćwiczyć z Chodakowską, bo ja też próbowałam, ale wysiadałam po kilku minutach

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
mam tak samo może dlatego, że jak ja schudnę 3kg to nawet nie widać różnicy i zwyczajnie zazdroszczę...
dokładnie, mam tak samo...

Dominika

Alicja
Stary 2014-02-18, 20:03   #4033
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ejjj co się u nas dzieje 71 osób na pasku
20 użytowników
i 51 gości
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:04   #4034
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
20 użytowników
i 51 gości

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-02-18, 20:06   #4035
bokeh
Zakorzenienie

ja bym musiała schudnąć z jakieś 7-10kg

https://www.facebook.com/notes/ewa-c...08312159242498

tutaj sa te jej zapiski odnośnie tej diety. Nie wgłębiałam się dokladnie jeszcze

kurcze dziewczyny od jakiegoś czasu boli mnie głowa w jednym miejscu nad prawym okiem tak jakby w środku i nie jest to taki typowy ból tylko taki ćmiący w sumie nie ból tylko cisnienie takie czy coś. Nie wiem o co kaman :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 20:07   #4036
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
mam tak samo:/
Cytat:
silver - super wiadomości!

tak, chodakwoska codziennie wrzuca jadłospis na 1800kcal i trening do tego, dziewczyny się do tego stosują i powiem szczerze - jestem w szoku że w miesiąc takie efekty

dziękuję ja mam ciągle niedosyt, ale teraz to już duuużo wolniej idzie niestety... ale nie poddaję się, do mojego ślubu i wesela zostało dokładnie 4 miesiące :strach-drzwi: da się w tym czasie jeszcze coś zrobić

ale do sedna - u mnie kluczem do sukcesu były ćwiczenia. aktywność fizyczna dla mnie wcześniej (nawet przed ciążą) w zasadzie nie istniała więc mój organizm musiał przeżyć niezły szok, jak zaczęłam ćwiczyć.
Pozostaję wierna Ewce Chodkawoskiej. Może i mi już wychodzi bokiem to jej gadanie, ale jedno jest pewne - TO DZIAŁA! ja zaczęłam od total fitness (on jest na płycie dostępny i na chomiku) bo nie jest to za trudne tak jak np killer albo turbo spalanie, ale można się spocić potem dołączyłam killera właśnie i turbo, teraz skalpel 2 i skalpel wyzwanie, choć ten drugi daje mi w kość i czasem nie końćzę treningu co do częstotliwości - zazwyczaj co drugi dzień ok 40 minut, choć jak zaczynałam to ćwiczyłam 5 razy w tygodniu, ale po 10 minut bo więcej nie dawałam rady teraz jak jest już forma to czasem dokładam do tego jeszcze brzuszki na kołysce.
Więc teoretycznie ćwiczę co drugi dzień ok 40minut, ale w praktyce wygląda to tak, że czasem ćwiczę codziennie przez 4 dni, a potem 3 dni nic nie robię czego akurat nie polecam, bo ciężko wrócić
dieta - nie stosuję żadnej konkretnej diety, wyeliminowałam białe pieczywo, nie jem ziemniaków do obiadu czy innych "zapychaczy" (wolę zjeśc więcej mięsa z sałatką), w zasadzie już w ogóle nie jem smażonego - wszystko robię w piekarniku, łącznie z mielonymi słodycze i napoje gazowane do minimum (ale jednak się pojawiają). piję więcej wody i zielonej herbaty niż wcześniej, ale na pewno nie jest to 2 litry dziennie
no i właśnie dietę bym chciała teraz trochę bardziej podrasować, w sensie może zacząć się stoswać do chodakowskiej czy jakiejś innej, bo waga mi stanęła w miejscu, a jednak brzuchol jeszcze jest dość spory
choć powiem szczerze, że te jedłospisy co wrzuca ewka są na pewno zachęcające, ale jak dla mnie - za drogie nie stać mnie, żeby tyle wydać na swoje jedzenie, a potem jeszcze dla ani gotować co innego, no i dla męża jeszcze co innego
podziwiam!! brawo

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:07   #4037
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewulka podziwiam Cię, że dajesz radę ćwiczyć z Chodakowską, bo ja też próbowałam, ale wysiadałam po kilku minutach

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

dokładnie, mam tak samo...

wiesz co, nie ma co podziwiać - moją nawiększą motywacją jest mój ślub - całe życie byłam gruba i całe życie marzyłam o tym, żeby w dniu ślubu być szczupłą. No tego akurat nie zrealizuje, ale jak zobaczyłam moje ciało po ciąży - +11kg (po urodzeniu) do i tak grubaski to było przegięcie, więc moim celem stało się bycie chociaż taką jaką byłam przed ciążą, bo przynajmniej szło jakiekolwie ciuchy kupić. No więc się zawzięłam, a teraz już nawet lubię się spocić

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-02-18, 20:09   #4038
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, ja też muszę tyle schudnąć Także możemy razem próbować
jestem za

ewulka ja przez 2 tyg ćwiczyłam a potem na 2 dni zaprzestałam ćwiczeń i już nie wróciłam :/ kiepsko u mnie z motywacją i silną wolą do tego gotowanie - tż nie znosi zdrowego jedzenia więc musiałabym gotować dla niego coś innego, dla siebie coś innego i dla Kuby jeszcze coś innego :/ a doba trwa niestety tylko 24 h :/
Stary 2014-02-18, 20:09   #4039
ewulkaaa
Wtajemniczenie

https://www.facebook.com/chodakowska...type=1&theater

a tu w komenatarzach efekty dziewczyn po tym miesiącu

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 20:14   #4040
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
jestem za

ewulka ja przez 2 tyg ćwiczyłam a potem na 2 dni zaprzestałam ćwiczeń i już nie wróciłam :/ kiepsko u mnie z motywacją i silną wolą do tego gotowanie - tż nie znosi zdrowego jedzenia więc musiałabym gotować dla niego coś innego, dla siebie coś innego i dla Kuby jeszcze coś innego :/ a doba trwa niestety tylko 24 h :/
Ustal sobie dni kiedy ćwiczysz i co ćwiczysz i zapisz w kalendarzu, żeby pamiętać

A co do jedzenia to niestety mam tak samo, dlatego na razie postaram się wyeliminować słodycze, chipsy, napoje gazowane. No i muszę zmniejszyć porcje jedzenia.

Nancy do roboty

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:

wow, niezłe efekty, tylko pozazdrościć

Dominika

Alicja
Stary 2014-02-18, 20:19   #4041
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ooo dokładnie
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
20 użytowników
i 51 gości
nieładnie tak podglądać
Cytat:
wiesz co, nie ma co podziwiać - moją nawiększą motywacją jest mój ślub - całe życie byłam gruba i całe życie marzyłam o tym, żeby w dniu ślubu być szczupłą. No tego akurat nie zrealizuje, ale jak zobaczyłam moje ciało po ciąży - +11kg (po urodzeniu) do i tak grubaski to było przegięcie, więc moim celem stało się bycie chociaż taką jaką byłam przed ciążą, bo przynajmniej szło jakiekolwie ciuchy kupić. No więc się zawzięłam, a teraz już nawet lubię się spocić
ja na swój ślub też schudłam, chyba 7 kg, fajnie było jeździć na przymiarki coraz to szczuplejsza
Stary 2014-02-18, 20:25   #4042
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do makaronu..ugryzła ze 3 razy, potem wsadziła jedną rurkę całą do buzi, podziamgała, wypluła kawałki i zaczęła rzucać jedzeniem. I koniec, tyle w temacie;/
kurczeeeeee...... jak napisałas, ze sie domagała to miałam nadzieje, ze jednak sie skusi
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
mmy 8740 wynik super extra bo to w 4 m-ce 2 kg z prawie 3 wskoczyłysmy na 10 centyl a przeciez Ola przeszła całkowity regres jedzeniowy i było tylko kp!
Lekarka fatalna, chciałam pogadac o tym szczepieniu po roku o siedzeniu Oli, ale ona w niczym nie widziała problemu, w ogole traktowała mnie jak smarka z dzieckiem Na prosbe o skierowanie na morfo poiedziała, ze przeciez nie wyglada na anemie, w ogole nie jest blada, ale na szczescie dała żebym miała spokoj No i sie szczepilismy, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok
super, ze waga skoczyła i oby poszczepiennych reakcji nie było

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka od 12 ma cały czas gorączkę. Po podaniu leków spada na pół godziny aby potem wzrosnąć do ponad 39st. Więcej objawów nie ma. No może lekki katar.
Ja muszę być jeszcze jutro w pracy,TZ dzisiaj był na urlopie aby zostać z Mała,moja mama wyleciała za granicę a t. nawet nie zaproponuje pomocy! Wiedzą gdzie jest tamtą wnuczka,siedzą z Nią kiedy tylko trzeba,a gdy nam potrzeba pomocy to mają gdzieś! "Bo Blanka ich nie zna" Jak ma znać jak w ogóle nie przyjeżdżają?! Widzieli Blanke 1,5 miesiąca temu i tylko dlatego że ich zaprosiłam na M. imieniny. Co za *#%&)! Jestem w pracy niecałe 4h i to nie możemy liczyć na jakąkolwiek pomoc. Nie mam już na nich słów!

Przepraszam,nie musicie czytać,ale musiałam wyrzucić z siebie złość. Jest mi strasznie przykro.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kurcze, niech ta gorączka ucieka i sie mała nie meczy co do t. brak słów po prstu, jakbyscie obcymi ludzmi byli..... Zresztą, obca osoba czasmi jest blizsza niz rodzina.....

Cytat:
Cześć. Nie odzywam się ostatnio, bo Domcia katar złapała. Leje jej się jak z wodospadu. Dziś jak wpuszczałam jej krople, to taką histerie zrobiła, aż się zaczęła zanosić

Dziękuję za życzenia i również chciałam życzyć wszystkiego najlepszego naszym świętującym maluchom
zdróweczka dla Domci
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania dzisiaj dwa razy siku zawołała rano pokazywała na nocnik i zaczęła go nosić to myślałam, że chce się nim bawić. i wydawała taki dziwny dźwięk, ni to dmuchanie ni to sisi nie ogarnęłam i się popłakała. potem po południu było to samo posadziłam więc i od razu zrobiła. potem jeszcze drugi raz
a to duza dziewczynka, spryciara

Cytat:
dobry wieczór!

przepraszam - nie nadrobiłam, jestem gdzieś na niedzieli wieczór więc postanowiłam się odezwać

z tego miejsca chciałam pogratulować wszystkim dziewczynom, które samodzielnie dają sobie na codzień radę z maluchami, domem etc. yellow, sylwietta, charlizz, ellemi i inne - SZACUN DZIEWCZYNY! chylę czoła!
mój małż w nocy z soboty na niedzielę wyjechał na delegację, mamy wtorek wieczór a ja proszę o teleporatację do soboty - nie ogarniam sama tego wszystkiego nie wiedziałam, że mąż mi tyle pomaga dopóki nie wyjechał mam dość, boli mnie kręgosłup i ręce od noszenia, nogi od szczypania żebym ją wzięła na ręce, uszy i głowa od jej piszczenia, w oczach zapałki od niewyspania...

dlatego żeby rozładować emocje idę poćwiczyć, bo jeszcze na dodatek dzisiaj mija miesiąc od wyzwania ewy chodakowskiej, i jak oglądam efekty dziewczyn to mi się ryczeć chce że ni eumiem dupy ścisnąć i tak wyglądać

no to się wyżaliłam.

tęsknię za wami przeokrutnie
ej, cyc do przodu i nie smutaj co do "wyczynu" jakim jest samodzielne ogarnianie dziecia- ja czasami mam dosyc koło południa, i fizycznie i nerwowo, takze nie czuje sie bohaterką
Stary 2014-02-18, 20:29   #4043
s i l v e r
Zakorzenienie

karusia, o jejku przykro mi z powodu tragedii

nawijko, ale Kubuś ma fryz super fotki

ezzo, super spędziliście walentynki. Myśmy Nigdy nie byli w teatrze jakoś tak...wolimy kino

Debrah, ale boskie te trampeczki Zazdroszczę

mała, fajne te butki

Fewciu, za angielski. Też mnie to zastanowiło jak czytałam bloga, skąd tak dobrze znasz ang

hope, ale Dadol modniarsko ubrany super fotki

Mika, całuski dla Was ZDRÓWKA!!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam napisać, co moje dziecię robi od paru dni. Jak nadchodzi pora spania, idzie do swojego pokoju, wdrapuje się na fotel, wyjmuje butlę z podgrzewacza, siada na tymże fotelu i czeka wiecie, jakie to cudowne???
O JA CIE
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wszystko się zgadza I to że była podobna do naszej Fewci też
Szkoda że Tancerze już nie lecą Lubiłam to oglądać.
Nie oglądałam tego ale specjalnie wpisałam w google Tancerze , Sylwia i mi wyskoczyły zdjęcia Rzeczywiście bardzo do fewci podobna
Stary 2014-02-18, 20:29   #4044
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Toście mnie zszokowały, ja 3Bita tylko na zwykłym biszkopcie Chyba muszę spróbować z herbatnikami
tos jest daleko w tyle z nowosciami
Cytat:

Mam od wczoraj 10 stron do nadrobienia tylko Was chyba przelecę bo nie dam rady wszystkiego czytać

Na razie napiszę tylko że byłam dziś w pracy. Iiiiiiii....wracam na mój sklep!! Nie przenoszą mnie ale....kierowniczka powiedziała że to (niby) tylko na razie i nie wiadomo co będzie ze mną za miesiąc,dwa... no ale i tak się cieszę że teraz wracam do mnie. A może akurat nie będą mnie wogóle przenosić i już tam zostanę muszę być dobrej myśli.
Zaczynam pracę 7 marca... na 14 do 19.00. Już się boję.Prawie 2 lata przerwy miałam.

Idę się kąpać a potem biorę się ostro za nadrabianie
super, ze narazie dobre wiadomosci usłysząłas moze juz Cie tak zostawią bo zapomna, ze wróciłas?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Misia-jak chcesz to Ci tego rozrabiake "wypożycze" na jeden dzień
Chętnie bym sprawdziła czy tylko ze mnie tak uchodzi energia pod wieczór ,czasem w okolicach południa już

Brawa za wołanie na nocnik.

Aaa no właśnie temat przykrywania,ja Oskara przykrywam ale nie mija 5 minut i już leży na kołdrze. Też zauważyłam że lepiej wtedy śpi. Dziś jak spał w dzień i go przykryłam kocem to obudził się,usiadł,zsunął koc z nóg i poszedł dalej spać

Ja już leże w łóżku-mąż uspał dziś małego już o 20 (udało się szybciej dziśjupi: ),ja nie dałabym rady bo jestem konkretnie wypruta z sił. Pewnie zaraz odjadę bo coś mi się już oczy rozjeżdżają
Mała, Twój Oskar kiedy spi to anioł nad aniołami, za to na zdjeciu tym na fotelu to az błyski w oczach miał typu "co ja tu jeszcze moge dzis skombinowac, zeby mamusia otarla sie o zawał" Mozemy sobie rece podac, bo Bartolini czasami przechodzi samego siebie dzis na czworakach "pobiegł" za naszą suczką pomiedzy krzewy takie niskie, za cholere nie mogłam go wydostac
A co do przykrywania- ja na kazdą drzemke malego rozbieram od pasa do samego pampera, a na górze zostawiam bluzke, przykrywam kołderką po pas. Wysypia sie dziec, nie rozkopuje, w ogole zauwazyłam, ze on musi byc przykryty, cienko, ale musi W nocy spi w samym bodziaku na dług rekaw, tez przykryty po pas, nie rozkopal sie jeszcze nigdy. To chyba po mamusi ma bo ja nawet latem przykrywam sie po szyje, jak jest gorąco to pod przescieradłem spie, ale zawsze przykryta. Jakos mi zimno inaczej
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

nie mogę z przerzucania kamieni
moze kamieni to zbyt duze słowo- kamyków raczej, takich mieszczących sie w dłoni, mniejszymi rzucal jak chcial, wieksze brał w dwie łapki, uszedl dwa kroki i rzucał pod nogi, wracał te dwa kroki i od nowa polska ludowa

YAE i ANTONIU szkrabki swietujace rosnijcie zdrowe i szczesliwe

http://demotywatory.pl/4292994/Dzisi...rta-Maklowicza moja kolezanka tak jajka gotowała
Stary 2014-02-18, 20:36   #4045
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też się nie mogę zmotywować. Gruba nie jestem, ale figura nie taka, jaką bym chciała... Pogoda już lepsza, więc może wrócę do biegania? No i robię MelB.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:41   #4046
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow meldunek u nas o niebo lepiej dziś wrócił mój zboj az mi kręgosłup wysiada i zaczęliśmy jeść nawet sam próbował łyżka makaron jeść i tak pięknie buzię otwierał jak sobie celowal szkoda że jak ją go karmie to tak pysia nie otwiera zeszło że mnie powietrze bo jeszcze wczoraj myślałam że szaleje nie mogę doczekać się kiedy do domu wrócimy

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:43   #4047
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziewczyny odchudzajace sie, pamiętajcie, ze racjonalne zywienie jest rownie wazne jak cwiczenia. Nie zadna restrykcyjna dieta typu nie jem kolacji/obiadów/ sniadan/ niczego, tylko zbilansowane 5 posiłków dziennie!
Przede wszystkim rezygnacja ze słodyczy (niestety), napojów gazowanych bo to bomba kaloryczna, fast foodów - ale o tym pewnie wiecie. Panierki wchłaniają mega ilsoc tłuszczu ze smazenia.
Taka mała podpowiedz:
Przejscie na pieczywo pełnoziarniste jak najbardziej rezygnacja z bułek i białego chleba. Jak kanapka z masłem to nie z serem i szynką tylko np z serkiem białym i jakims warzywkiem, typu pomidor, ogórek, sałata, papryka. Jak picianko to nie słodkie soki kartonowe czy wody smakowe bo tam cukru od groma, tylko najlepioej niegazowana mineralka, kompot. Obiady ziemniaczane są ok, tuczące są np sosy do tych ziemniaków, ale mozna zrobic sobie np warzywa na parze, albo duszone warzywka - mix wedle uznania.
No i niepodjadanie miedzy posiłkami, bo paluszki, krakersy, biszkopty to jednak zapychacze......

Życze Wam powodzenia z całego serca

Ja chce przytyc, załozylam sobie chcociaz kilo miesiecznie, zeby do lata jakos zatuszowac te wystajace kosci....... I tu- paradoks, tez wazna jest dieta a nie napychanie sie bez sensu pustokalorycznymi żarełkami.....
Stary 2014-02-18, 20:44   #4048
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Zapomniałam o najważniejszymy mamy KRS jutro tz przygotuje apel to wrzuce na forum ale z rozsylaniem (Sylwia) trzeba będzie się wstrzymać ok tygodnia bo jeszcze fundacja musi zatwierdzić

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:47   #4049
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Ja chce przytyc, załozylam sobie chcociaz kilo miesiecznie, zeby do lata jakos zatuszowac te wystajace kosci....... I tu- paradoks, tez wazna jest dieta a nie napychanie sie bez sensu pustokalorycznymi żarełkami.....
oooo, ja tez
masz jakies rady?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Mika - super wiesci! brawa dla juleczka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:58   #4050
punamama
Rozeznanie

Hej dzien dobry Mamy. Jestem mamą miesiecznego Karola i mam pytanie. Czy ktoras z Was uzywala ekspresu do przygotowywania mm? Lub czy zna kogos takiego kto moze powiedziec ze to sie naprawde przydalo i poleca? Zastanawiam sie nad zakupem bo karmie tylko mm a nie chce wyrzucic pieniedzy w błoto

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości