Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 21:27   #361
majkela12
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Zacznę od tego, że rano byłam na glukozie. Samo picie ok, czekanie na pobranie krwi po glukozie, którego najbardziej sie obawiałam też w sumie ok. Teraz jeszcze czekanie na wyniki
Potem poszłam na usg na nfz, na które tyle już czekałam, że w międzyczasie zdążyłam zrobić już dwa prywatnie - te w okresie 11-14 tydzień i połowkowe.
Dodam, że ten lekarz robił mi usg w poprzedniej ciąży i naprawdę byłam zadowolona, a po dzisiejszej wizycie mam mieszane uczucia.
Super, że glukozę masz już z głowy Co do lekarza, zachował się grzecznie pisząc mało profesjonalnie. Może tak jak pisała poziomka gość ma jakiś problem z sobą. Nie dziwię Ci się, że się wystraszyłaś, też bym była przerażona. Kochana poczekaj do następnej wizyty lub jak Ci sen z powiek będzie spędzało to badanie, to powtórz je prywatnie. Ja bym pewnie poleciała tak dla świętego spokoju właśnie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
hej hej wróciłam do domu, Wasze wsparcie najwyrazniej pomogło bo jest lepiej ze mną niż się spodziewali Podczas badania szyjka jest krótka ale dopiero na usg widać że jest zawinięta i obyło się bez szwów pesserów itp. jeszcze troche pociągne bez, uff.
Cudowna wiadomość

Cytat:
Widziałam, że pytałyście o rozmiarówkę ile co czego kupić. Ja chciałam tylko zwrócić uwagę, bo nie wiem czy o tym było pisane, ale rozmiarówka rozmiarówce nie jest równa i zależy od firmy.
też już o tym dziewczynom pisałam. Czasami rozmiar się rozjeżdża nawet gdy jest ta sama firma

Cytat:
Ja kupuję płyn Hippa 2w1 do kąpieli i mycia włosków i tak głównie myję. Szampon dopiero niedawno kupiłam, ale i tak często myję tamtym.
Ja osobiście nie kupowałabym teraz szamponu, bo niektóre dzieci to łysolki i długo im włoski nie rosną.
Ale moja urodziła się z włoskami, ale spokojnie ten płyn 2 w 1 dawał radę
o to najwyżej starszak zużyje szampoon

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45211636]t
A ciasto bardzo łatwe, bo nie umiem piec
http://gotowanie.onet.pl/przepisy/to...wy,112840.html
[/QUOTE]

Przestaje Was nadrabiać wieczorami. Kurka skąd ja wezmę takie ciasto o 22
Dlatego na Karolkya bloga nawet nie wchodzę, bo język w ogóle mi na klawiaturę opadnie
Za to wcinam znowu czekoladę a młoda mi zaraz przez brzuch wyskoczy

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Póki mam neta wrzucam linki do smykowych cudeńków, jakie dziś zamówiłam - odkryłam przy tym super sprawę - mogę odebrać je w Empiku (bliżej mam do niego niż do Smyka)
http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p
A ja też mam takie body tylko, że na 62
Dzięki Tobie jutro będę jadła suchy chleb na śniadanie, bo molestuję tż-ta o tego pajaca króliczka a kasy już ni ma
Tylko właśnie nie wiem, czy nie wziąć roz.62

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Wiecie co chciałam wstawić zdjęcie, ale nawet mój tż się śmieje tak mnie wieczorem wysadziło... zrobię z rana - będzie bezpieczniej, bo jak na razie to chyba mam największy z Was to pewnie przez soję
To dzidziuś To imię już zmieniliście przecież miał być Adaś
Mnie też na wieczór wydyma

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
majkela12 ależ bym chciała mieć taki brzuszek na koniec ciąży taka chudzina byłaś, chyba nigdzie ciałka nie nabrałaś
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
majkela12
ale Ty szczuplutka byłas
ja taki brzuchol będę miała za jakiś miesiąc
Cytat:
majkela co ja bym dała, żeby tak wyglądać 3 dni przed porodem Zdradź no tajemnicę, jak to zrobiłaś
Cytat:
Majkela co ja bym zrobiła żeby mieć taki śliczny malusi brzuszek świetnie wyglądałaś i pewnie znowu będziesz laska
Ej przestańcie już bo pąsów dostałam Jakbym w domu lustra nie miała, to bym Wam uwierzyła. Niestety mam aż 3 i ja się niestety inaczej widzę
--------------------------------
Dobranoc kobitki Lecę jeszcze zamówić króliczka i może na coś jeszcze tż-ta zmolestuję
Stary 2014-02-18, 21:38   #362
sylvuniaa84
Zadomowienie

Na wizycie ok.
Szyjka w porządku,serducho widziałam
Jutro o 11 mam polowkowe trzymajcie kciuki!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-18, 22:11   #363
poziomkka
Zadomowienie

Sylvunia - za polowkowe i za wizyte
Majkela - tez miałam z tymi rozmiarami problem, mam nadzieje, ze rozmiarowka bedzie zawyżona krolika zamawiaj, toż to okazja, polowe taniej
Lecę spać i ja, dobranoc

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 22:24   #364
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Na wizycie ok.

Za wizyte i oczywiście mocne

Cytat:
Majkela - tez miałam z tymi rozmiarami problem, mam nadzieje, ze rozmiarowka bedzie zawyżona krolika zamawiaj, toż to okazja, polowe taniej
Tfu tfu miałam namyśli kota już zamówiłam i jeszcze kocyk z sówką
Stary 2014-02-19, 06:23   #365
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam po kolejnej ciężkiej nocy Pochwaliłam wczoraj sąsiadów to mam za swoje. Normalnie już dzisiaj przegięli, wyobraźcie sobie że o godzinie 0.30 dosłownie zerwałam się na równe nogi z łóżka, a czemu bo ktoś walił tak jakby na górze młotkiem o podłogę albo ścianę, taki dźwięk dosłownie, do tego oczywiście muzyka na fula i obudziłam męża żeby poszedł im w końcu uwagę zwrócić, bo ja już nie mam siły, i poszedł i dobijał się do ich drzwi przez parę minut a tam nikt mu nawet drzwi nie otworzył, na korytarzu nie słychać tak muzyki wszystko leci do naszego mieszkania więc on nie chciał robić cyrków budząc innych sąsiadów więc zrezygnował i zapowiedział że przejdzie się tam dzisiaj po pracy i im nagada, a raczej zagrozi że jeszcze raz taka akcja to on zadzwoni na policję i nie będzie się wygłupiał. No a ja po tej akcji jeszcze do około po drugiej nie spałam... non stop słychać było muzykę i głowa mnie tak bolała że miałam ochotę po prostu się rozbeczeć. Ja to ja siedzę później w domu i mogę odespać ale szkoda mi Tż-ta bo biednego obudziłam ja a później sam nie mógł zasnąć też przez tą muzykę a dzisiaj znowu poszedł do pracy na cały dzień praktycznie, ale wkurzył się już sam na nich, w ogóle jak można być takim bezczelnym
Stary 2014-02-19, 07:03   #366
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
[
Witaj
macie już jakieś typy na imię?
jakieś typy mamy ale nie zdradzamy od zuzia, zosia, oliwka, kasia i nei wiem co jeszcze

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam po kolejnej ciężkiej nocy Pochwaliłam wczoraj sąsiadów to mam za swoje. Normalnie już dzisiaj przegięli, wyobraźcie sobie że o godzinie 0.30 dosłownie zerwałam się na równe nogi z łóżka, a czemu bo ktoś walił tak jakby na górze młotkiem o podłogę albo ścianę, taki dźwięk dosłownie, do tego oczywiście muzyka na fula i obudziłam męża żeby poszedł im w końcu uwagę zwrócić, bo ja już nie mam siły, i poszedł i dobijał się do ich drzwi przez parę minut a tam nikt mu nawet drzwi nie otworzył, na korytarzu nie słychać tak muzyki wszystko leci do naszego mieszkania więc on nie chciał robić cyrków budząc innych sąsiadów więc zrezygnował i zapowiedział że przejdzie się tam dzisiaj po pracy i im nagada, a raczej zagrozi że jeszcze raz taka akcja to on zadzwoni na policję i nie będzie się wygłupiał. No a ja po tej akcji jeszcze do około po drugiej nie spałam... non stop słychać było muzykę i głowa mnie tak bolała że miałam ochotę po prostu się rozbeczeć. Ja to ja siedzę później w domu i mogę odespać ale szkoda mi Tż-ta bo biednego obudziłam ja a później sam nie mógł zasnąć też przez tą muzykę a dzisiaj znowu poszedł do pracy na cały dzień praktycznie, ale wkurzył się już sam na nich, w ogóle jak można być takim bezczelnym
Kogo Ty masz za sąsiadów? dla nich

Dzień dobry brzuchatki

trzymam za dzisiejsze wizyty
Stary 2014-02-19, 07:12   #367
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Majkela kupiłam na allegro. Nazywa się baby sound b i kosztował 195 zl. Używam z tego co pamiętam od 16 tygodnia ciąży.

Sylvunia gratuluję

Byłam wczoraj w Askocie zobaczyć ten wózek Camarelo Carera i nie mają tych wózków Nie wiem gdzie we Wrocławiu mogłyby być

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 07:13   #368
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
j

Kogo Ty masz za sąsiadów? dla nich

W sumie nie znam ich w ogóle widziałam ich kilka razy na korytarzu, na początku się ucieszyłam bo widzę nowych sąsiadów młodych z dwójką małych dzieci to pomyślałam że będzie spokój. W ogóle mamy mało szczęścia do sąsiadów, do jedni to gorsi
Stary 2014-02-19, 07:23   #369
Aldrin
Zakorzenienie

Witam
No mamuśki ale szalejecie ostatnio z postami

Pradip
już staniki chcesz kupić?

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

A i wiecie co mój mąż chyba się troszkę odmienił. Nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale widzi moje dolegliwości i jest łagodniejszy i lepszy dla mnie. Nawet mi mówi że nie muszę tego czy tamtego od razu robić, żebym po trochę sobie robiła i nie nie przemęczała, a dawniej mnie gonił do wszystkiego teraz, zaraz, już.
no to brawa dla męża i oby było jeszcze lepiej

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Byłam w rossmanie i kupiłam sobie balsam babydreama i szczotkę do mycia butelek. Wyprawke szykuja pełną parą
to w rosmanie mają szczotki do butelek?

Cytat:
żebym ja się jeszcze znała na nazwach ciuszków ale miałam rację baaardzo dużo ciuszków w rozmiarze 50-56... Pogubiłam się przy zapisywaniu, ale ogląd mam body krótki rękaw - 11 szt., dł rękaw - 8 sztuk (50-56 r.), większe bodziaki 4 sztuki. Kaftaniki - 11 szt., potem już zaczęłam się gubić ze śpiochami, pajacami nie odróżniam więc zapisywałam po swojemu śpiochy z długimi rękawkami 6 sztuk malutkich i 7 szt. 62-68; takie ogrodniczkowate - 8 szt. - 50-56; 6 szt. - 62-68. Spodnie dresowe - jakieś 6-8 sztuk. Bluzy z kapturkiem - 6 szt (2szt 50-56; 4 szt. - 62-68), parę rampersów 62-68; znowu jakieś spodenki, 5 par rękawiczek tych do szpitala; 8 czapeczek bawełnianych; 5 par skarpetek; kombinezon pełny i taki parę takich grubszych zestawików. No masakra Dużo mi to wiedzy nie dało, bo i tak nie wiem ile czego potrzebuję, a mam dostać jeszcze jedną paczkę - na szczęście po większym bobasku więc póki co nic nie kupuję

Sporo masz już tych ubranek

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny
Dominika ma zapalenie oskrzeli nie zgodziłam się na zastrzyki, mamy więc jakiś antybiotyk, który zamówiłam i on sam 45zł za tydzień kontrola. ☠☠☠☠wwww urwałabym jaja temu ojcu co przyprowadził tego chorego bachora do małpiego gaju Mam takiego doła - nic nie idzie jak trzeba dzisiaj, nawet nie mogłam odespać nocy bo musiałam gotować obiad dla majstra już mnie wkurzają te obiady dla niego - dla nas samych przy remoncie to zrobiłabym coś na szybko, byle co, a tak to trzeba myśleć, kombinować i dużo wcześniej gotować
A jakby było mało mnie też już coś bierze - ledwo ślinę przełykam

ja też mam tak ciepło w mieszkaniu i rożek to już w lecie sporo za dużo! raz dwa będzie spocona dzidzia...
biedna mała, dużo zdrówka jej życzę

oczywiście jak lato będzie ciepłe to wiadomo, że w rożek nie będę pakować młodego

Sola1 dziewczyny już pisałay, lekarz ma chyba jakieś problemy ze sobą jak czułaś lepszą opiekę u pani doktor to ja bym jej zaufała, tym bardziej, że przed tym 13 tygodniem też pan doktor Cie nastraszył a jednak się okazało że nie potrzebnie, więc głowa do góry i trzeba myśleć pozytywnie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
hej hej wróciłam do domu, Wasze wsparcie najwyrazniej pomogło bo jest lepiej ze mną niż się spodziewali Podczas badania szyjka jest krótka ale dopiero na usg widać że jest zawinięta i obyło się bez szwów pesserów itp. jeszcze troche pociągne bez, uff. Wogle to lekarz który mnie badał na IP poszedł z wynikiem do mojego lekarza skonsultować czy na pewno obędzie się bez tego pessera bo on napisał że mają go wstawić koniecznie i wtedy powiedział że z takim wynikiem to ok, że nie ma takiej konieczności jeszcze. Ale nocke miałam z głowy z nerwów. Na szczęście już po, stresować się znowu będę za miesiąc przy następnej wizycie dopiero. Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy naprawde dużo dały, jesteście nieocenione
super, że wizyta udana i nie musisz mieć tego passera teraz tylko uważaj i dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
kupiłam:
-podkłaby/podpaski bella mamma 2 opakowania po 10 sztuk w każdym
-podkłady seni 90x60 2 opakowania po 5 sztuk w każdy
-wysokochłonne podkłady z canpola (10 szt. w opakowaniu)
- wkładki laktacyjne wielorazowe z aventa (6 szt. w opakowaniu)
- wkładki laktacyjne z canpola jednorazowe (25 szt. w opakowaniu)
-jednorazowe majtki poporodowe z canpola (5 szt. w opakowaniu)
- wielorazowe majtki poporodowe z canpola (2 szt. w opakowaniu)
- siateczkowe majtki poporodowe jakaś firma Horizon (2 szt. w opakowaniu)
kurcze sporo tego aż tyle tego potrzeba? Ja zbankrutuje

Cytat:
Póki mam neta wrzucam linki do smykowych cudeńków, jakie dziś zamówiłam - odkryłam przy tym super sprawę - mogę odebrać je w Empiku (bliżej mam do niego niż do Smyka)
http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p
Spadam szybko zmyć farbę, bo zaczyna mnie szczypać i jak będę miała neta to Was nadrobię
Super ubranka

Cytat:
Na wizycie ok.

Cytat:
Wasi sąsiedzi są nienamolni, koniecznie musicie coś z tym zrobić
Stary 2014-02-19, 07:23   #370
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam wczoraj w Askocie zobaczyć ten wózek Camarelo Carera i nie mają tych wózków Nie wiem gdzie we Wrocławiu mogłyby być

Napisz do producenta, ja tak się dowiedziałam gdzie mogę zobaczyć wózki które mnie interesują
biuro@camarelo.pl

Cytat:
W sumie nie znam ich w ogóle widziałam ich kilka razy na korytarzu, na początku się ucieszyłam bo widzę nowych sąsiadów młodych z dwójką małych dzieci to pomyślałam że będzie spokój. W ogóle mamy mało szczęścia do sąsiadów, do jedni to gorsi
ehhh... no to jak tak to weźcie się za nich i jak nie reagują na prośby to policja... sami się o to proszą
Stary 2014-02-19, 07:47   #371
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Na wizycie ok.

Cytat:
Sylvunia - za polowkowe i za wizyte
Lecę spać i ja, dobranoc

Wysłane z mojego LG-P710
widziałam śliczne ciuszki a te body

Cytat:
Majkela kupiłam na allegro. Nazywa się baby sound b i kosztował 195 zl. Używam z tego co pamiętam od 16 tygodnia ciąży.

Sylvunia gratuluję

Napisz do producenta camarelo mi odp. że na Opolszczyźnie go nie mają :/(pytałam też o Oławę i też go nie ma ) dopiero można go zobaczyć w Głuchołazach... wczoraj przeszukałam wizaż i b. dużo dziewczyn zdecydowało się na te wózki camarelo. Jakby był w Wrocławiu to daj mi znać

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witajcie dopiero niedawno do lapka usiadłam. Ale za to caluśka szafa wysprzątana dziś się za swoje ciuchy wzięłam. Efektem tej mojej dwudniowej walki jest uwaga cała 1 wolna półka liczyłam na troszkę więcej ale w sumie dobre i to

mój dostał wczoraj zakaz kupowania. z 80 par spokojnie

mi położna powiedziała żebym kupiła ale dopiero pod koniec ciąży bo nam się cycki jeszcze zmieniają i jak kupię teraz to może się okazać że są np, za małe. No i mam ich używać tylko jak sutki będą poranione i jak się zagoją to odstawić żeby dziecko się nie przyzwyczajało. No chyba że ktoś ma pochowane sutki właśnie to wtedy używa aż do momentu jak się wyciągną albo przez cały czas.

kupiłam:
-podkłaby/podpaski bella mamma 2 opakowania po 10 sztuk w każdym
-podkłady seni 90x60 2 opakowania po 5 sztuk w każdy
-wysokochłonne podkłady z canpola (10 szt. w opakowaniu)
- wkładki laktacyjne wielorazowe z aventa (6 szt. w opakowaniu)
- wkładki laktacyjne z canpola jednorazowe (25 szt. w opakowaniu)
-jednorazowe majtki poporodowe z canpola (5 szt. w opakowaniu)
- wielorazowe majtki poporodowe z canpola (2 szt. w opakowaniu)
- siateczkowe majtki poporodowe jakaś firma Horizon (2 szt. w opakowaniu)

powiedzcie mi, przesadziłam z czymś, czy może coś jeszcze powinnam mieć a pominęłam ??

witaj
Moim zdaniem nie wykorzystasz aż tyle majtek zakupiłaś ich aż 9 a moim zdaniem spokojnie wystarczyły by Ci 2-3 szt. tym bardziej, że kupiłaś wielorazowe i jednorazowe a dziewczyny mówiły, że w szpitalu po porodzie każą wietrzyć kroczę i źle patrzą na te majtki...a reszta moim zdaniem ok.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 07:50   #372
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja w ogóle nie wiem co i gdzie kupować do porodu

No i znowu koncert na górze od 8 rano
Stary 2014-02-19, 07:56   #373
Ramona_85
Zakorzenienie

Dzień dobry

my juz wstałyśmy, dzis szybciej śniadanko pójdzie, bo byłam cwana i wzięłam tabletkę, jak mąż pojechał do pracy, bo mnie zawsze budzi, mam chyba zbyt płytki sen

mam dzis zamiar nadrobić zaległe tygodnie ciąży z książką "W oczekiwaniu na dziecko", bo zupełnie zapomniałam o niej

życze miłego dnia
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 07:56   #374
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
A ja w ogóle nie wiem co i gdzie kupować do porodu

No i znowu koncert na górze od 8 rano
współczuję ...my mieliśmy takich sąsiadów jak ja byłam mała..ojciec chodził kilka razy na górę ale to nic nie dawało dopiero po interwencji policji się uspokoili.

Stary 2014-02-19, 08:00   #375
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Oj kochana to masz przeboje z tymi sąsiadami... Współczuję... U nas też tak słychać, ale nie za często więc daje im się wyszaleć chociaż czasem o 6 rano dostaję białej gorączki jak nogi pode mną podskakują od basów...
Tylko nie straszcie ich tak od razu nie wiadomo czym, bo nie wiadomo z kim macie do czynienia i zaczną wam jeszcze na złość robić... Z takimi to trzeba ostrożnie. Ale potem jak nie prośbą to groźbą bo nie mają sumienia i dla swoich dzieci i dla Was. Ciekawe jak te dzieci tam się odnajdują...
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 08:01   #376
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

my juz wstałyśmy, dzis szybciej śniadanko pójdzie, bo byłam cwana i wzięłam tabletkę, jak mąż pojechał do pracy, bo mnie zawsze budzi, mam chyba zbyt płytki sen

mam dzis zamiar nadrobić zaległe tygodnie ciąży z książką "W oczekiwaniu na dziecko", bo zupełnie zapomniałam o niej

życze miłego dnia

Ja postanowiłam dzisiaj szybciej wstać bo jutro o 6 idę na badania w tym glukozę więc wolę dziś szybciej paść spać A tak to śpię do 10-11 codziennie

O widzisz ja też zapomniałam już o tej książce

Stary 2014-02-19, 08:03   #377
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ja właśnie nie wiem jak tam te dzieci żyją i czy w ogóle, nie widać ich i nie słychać ostatnio, a co do straszenie, dzisiaj Tż-t tam do nich podejdzie i jak nic to nie da to po prostu zadzwonimy na następny raz na policję...
Stary 2014-02-19, 08:20   #378
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie nie wiem jak tam te dzieci żyją i czy w ogóle, nie widać ich i nie słychać ostatnio, a co do straszenie, dzisiaj Tż-t tam do nich podejdzie i jak nic to nie da to po prostu zadzwonimy na następny raz na policję...
Może dzieci mają ferie? wyjechały a rodzice sobie balują

Stary 2014-02-19, 08:21   #379
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Może dzieci mają ferie? wyjechały a rodzice sobie balują

Nie sądzę bo te dzieci coś około roku mają, takie małe jeszcze...
Stary 2014-02-19, 08:30   #380
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

To dzidziuś To imię już zmieniliście przecież miał być Adaś
Mnie też na wieczór wydyma
No kurka wodna chyba masz rację wstałam rano biegnę do lustra, a on dalej wielki Buuu, ale ja nie chcę urodzić słonia Mój tż miał 60 cm jak się urodził mam nadzieję, że Adaś (tak, tak nie Soja) nie pójdzie w ślady tatusia, bo nie urodzę naturalnie przy moich gabarytach

Cytat:
Na wizycie ok.
za wizytę i trzymam kciuki

Cytat:
Dzień dobry

życze miłego dnia
O też ją czytałam Fajnie napisana, dużo informacji, spokojnie bez neta można by się obejść Ale ja miałam wypożyczoną z biblioteki, a jest na nią mnóstwo chętnych i mimo przedłużeń w końcu musiałam się z nią rozstać...

Też tak mam z tabletkami. Trochę to denerwujące, bo trzeba jakieś min. 30 minut przed śniadaniem, a jak wstaję to od razu bym do lodówki leciała. Teraz zaczęłam nastawiać budzik i potem wstaję za 30 min
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 08:36   #381
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

Też tak mam z tabletkami. Trochę to denerwujące, bo trzeba jakieś min. 30 minut przed śniadaniem, a jak wstaję to od razu bym do lodówki leciała. Teraz zaczęłam nastawiać budzik i potem wstaję za 30 min
Ja biorę jak mąż wstaje, potem sama dosypiam jeszcze i od razu po wstaniu mogę zjeść śniadanko
Stary 2014-02-19, 08:40   #382
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sądzę bo te dzieci coś około roku mają, takie małe jeszcze...
Hmm... no tak jak to opisujesz, to pocieszę Cię, że chyba dużo dzieciaczków takich małych tak się zachowuje
od mojej siostry ta mała tak biega, ze ją słychać nieraz na dworze, a w blokach tych nowych, gdzie ściany są cienkie, to się tak niesie, że masakra... no ale co powiesz matce, żeby dziecko przestało biegać i ma je zamknąć w pokoju, no nie da się
u moich rodziców nad nimi mieszka sąsiad, co sobie podłogi wygłuszył w górę, także on nic nie słyszy, ale ja wszystko, co ta mu spadnie na podłogę, każdy krok, szuranie, szału można było dostać

Cytat:
No kurka wodna chyba masz rację wstałam rano biegnę do lustra, a on dalej wielki Buuu, ale ja nie chcę urodzić słonia Mój tż miał 60 cm jak się urodził mam nadzieję, że Adaś (tak, tak nie Soja) nie pójdzie w ślady tatusia, bo nie urodzę naturalnie przy moich gabarytach

aż 60 cm ? szok, to faktycznie długi był

tez własnie muszę czekać 30 minut i nie powiem jest to denerwujące, bo zwykle rano nie jem od razu śniadania, tylko kawusia, wc i dopiero śniadanko więc nieraz zleci mi do 10, no to jak na pierwszy posiłek za późno jest
Stary 2014-02-19, 08:43   #383
__Sylwia__88
Zadomowienie

ANTERIA
Też kiedyś miałam takiego sąsiada. Starszy gość a dawał popalić jak nastolatek. W nowym bloku mieszkaliśmy i myślałam że takich elementów nie będzie a jednak. Non stop picie, z mieszkania meline zrobił. Krzyki, wyzwiska, bójki itp Pewnego razu sprowadził do tego mieszkania dwa ogromne psy, wpuścił je do ogródka przy jego mieszkaniu a pod naszym balkonem. Na przeciw tego ogródka szkoła była, dzieci podchodziły do tych psów, wkładały ręce za ogrodzenie W końcu ktoś po Straż Miejską zadzwonił. Psy wywiózł a sam po jakimś czasie się wyprowadził i już był spokój.

A co do zakupów nie wiem gdzie będziesz robić zakupy i rodzić, ale ja w Polsce na pewno w internetowej aptece Gemini będę wszystko kupować. Nawet proszki do prania dla dzieci mają i ceny tańsze dużo jak na allegro nawet.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 08:45   #384
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Hmm... no tak jak to opisujesz, to pocieszę Cię, że chyba dużo dzieciaczków takich małych tak się zachowuje
od mojej siostry ta mała tak biega, ze ją słychać nieraz na dworze, a w blokach tych nowych, gdzie ściany są cienkie, to się tak niesie, że masakra... no ale co powiesz matce, żeby dziecko przestało biegać i ma je zamknąć w pokoju, no nie da się
u moich rodziców nad nimi mieszka sąsiad, co sobie podłogi wygłuszył w górę, także on nic nie słyszy, ale ja wszystko, co ta mu spadnie na podłogę, każdy krok, szuranie, szału można było dostać

Gdyby to dzieci się tak zachowywały to bym zrozumiała, ale to dorośli ludzie, słychać jak włączają głośną muzykę i śpiewają Dzieci natomiast nie słychać. Było je słychać w pierwszy dzień jak się wprowadzili wiadomo było że dzieci biegają ale teraz to nie dzieci...
Stary 2014-02-19, 08:46   #385
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Ja biorę jak mąż wstaje, potem sama dosypiam jeszcze i od razu po wstaniu mogę zjeść śniadanko
a o której bierzesz?
Ja wzięłam dzis o 4.30, nie wiem, czy nie za wcześnie?

Nie chce mi się budzic wczesniej, bo wiem, ze potem i tak nie zasnę, czyli siłą rzeczy musiałabym nastawiac budzik, a po co, póki co wakacje jeszcze mam, pora budzenia będzie od czerwca hehe
Stary 2014-02-19, 08:50   #386
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
a o której bierzesz?
Ja wzięłam dzis o 4.30, nie wiem, czy nie za wcześnie?

Nie chce mi się budzic wczesniej, bo wiem, ze potem i tak nie zasnę, czyli siłą rzeczy musiałabym nastawiac budzik, a po co, póki co wakacje jeszcze mam, pora budzenia będzie od czerwca hehe
6:25, gorzej w weekendy bo wtedy mąż nie wstaje

w ogóle weekendy pod względem jedzenia u mnie to tragedia bo na tygodniu sama sobie robię i trzymam się godzin posiłków, a w weekend wszyscy w domu i jakaś masakra, nieregularnie i niezdrowo
Stary 2014-02-19, 08:50   #387
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby to dzieci się tak zachowywały to bym zrozumiała, ale to dorośli ludzie, słychać jak włączają głośną muzykę i śpiewają
no to chyba na złość to robią

choć ja bym się bała interweniować u sąsiadów, bo wiem, co u nas wyprawiali- nawet hafty na drzwiach się trafiały
Stary 2014-02-19, 08:50   #388
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
ANTERIA
Też kiedyś miałam takiego sąsiada. Starszy gość a dawał popalić jak nastolatek. W nowym bloku mieszkaliśmy i myślałam że takich elementów nie będzie a jednak. Non stop picie, z mieszkania meline zrobił. Krzyki, wyzwiska, bójki itp Pewnego razu sprowadził do tego mieszkania dwa ogromne psy, wpuścił je do ogródka przy jego mieszkaniu a pod naszym balkonem. Na przeciw tego ogródka szkoła była, dzieci podchodziły do tych psów, wkładały ręce za ogrodzenie W końcu ktoś po Straż Miejską zadzwonił. Psy wywiózł a sam po jakimś czasie się wyprowadził i już był spokój.

A co do zakupów nie wiem gdzie będziesz robić zakupy i rodzić, ale ja w Polsce na pewno w internetowej aptece Gemini będę wszystko kupować. Nawet proszki do prania dla dzieci mają i ceny tańsze dużo jak na allegro nawet.

No ja właśnie rodzę w Austrii, i sama się zastanawiam czy ściągać te rzeczy z polski, ale chyba poszukam też tutaj. Na wakacjach była taka rodzina ale mieszkali niżej nas co sobie hotel urządziła w mieszkaniu codziennie ktoś inny tam mieszkał i pełno dzieci. Zdarzyło się nawet że jedna z takich lasek co tam pomieszkiwała zebrała moje pranie i jeszcze jednej sąsiadki ze sznurka bo myślała że to jej koleżanki, a tam były same moje nowe ciuchy i bielizna Dobrze że ta sąsiadka mówiła po angielsku bo po niemiecku to tamta słowa nie umiała powiedzieć no ale oddała w końcu to pranie
Stary 2014-02-19, 08:53   #389
zubi89
Zakorzenienie

Widzę, że piszecie o tabletkach na tarczycę...mi lekarka mówiła, żeby brać albo 30 min przed śniadaniem albo jak b. jestem głodna 2 h po śniadaniu.

Stary 2014-02-19, 08:56   #390
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Widzę, że piszecie o tabletkach na tarczycę...mi lekarka mówiła, żeby brać albo 30 min przed śniadaniem albo jak b. jestem głodna 2 h po śniadaniu.
ja tak biorę bo mi wygodnie, ale mój endo też proponował, że mogę zmienić porę... Mówił mi o tym jak miałam mdłości i wymioty na początku...

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-02-19 o 08:57
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości