Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 15:32   #331
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Widziałam, że pytałyście o rozmiarówkę ile co czego kupić. Ja chciałam tylko zwrócić uwagę, bo nie wiem czy o tym było pisane, ale rozmiarówka rozmiarówce nie jest równa i zależy od firmy.
Także ja miałam rozmiar 56, który starczył na bardzo krótko, ale i taki co spokojnie na 3 miesiące, gdzie moja przy urodzeniu miała 57 cm. A niektóre 62 były prawie jak te 56. Także układając w szafce proponuję również na to zwrócić uwagę, żeby nie okazało się, że wyciągacie zadowolone rozmiar 62, bo dziecko Wam wyrosło z 57 i okazuje się, że te 62 są trochę przymałe

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Przeżyłam dentystę, ostatni ubytek i spokój, mam się po ciąży pokazać znieczulenie mi jeszcze nie zeszło i jeść nie mogę
To dobrze, że już po wizycie.
Ja też wczoraj byłam

Co do bodziaków to ja głównie kupuję z krótkim rękawem, ale to zależy jak kto ma ciepło w domu.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Właśnie o to samo miałam napisać, że dobrze byłoby dodać linka
Co do mycia, to synka myłam w oilatum, więc nie używałam szamponu.
Teraz po Waszych opiniach skusiłam się i kupiałm "normalne" kosmetyki dla młodej i właśnie szampon, niby od pierwszego dnia, ale nie wiem jak to będzie w praktyce. Może inne mamy się wypowiedzą A główkę myłam ręką
Mnie też ściga fryzjer i farba w łazience, ale nie mogę się zmobilizować
Ja kupuję płyn Hippa 2w1 do kąpieli i mycia włosków i tak głównie myję. Szampon dopiero niedawno kupiłam, ale i tak często myję tamtym.
Ja osobiście nie kupowałabym teraz szamponu, bo niektóre dzieci to łysolki i długo im włoski nie rosną.
Ale moja urodziła się z włoskami, ale spokojnie ten płyn 2 w 1 dawał radę

Cytat:
Taddam mój spasiony brzuchol 22tc
Załącznik 5586643
Sypialnia po remoncie, ale jeszcze nieskończona, bo jeszcze mebelki dla młodej,. Zasłonki są specjalnie krótkie, bo będą meble, a łóżko nasze aż pod samo okno
Załącznik 5586647
Pokój Adaśka
Załącznik 5586644
Załącznik 5586646
Udało się Dobra, lecę nadrabiać...
No rzeczywiście sam tłuszcz
A tak serio - ale Ty szczuplutka i piękny brzuszek
Pokoiki też śliczne

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
morin
spokojnie, nie denerwuj się bo to w niczym nie pomaga i jeszcze nic przesądzone. Może jutro okaże się że nie jest tak źle i nie trzeba będzie nic robić poza odpoczywaniem. I 3mam kciuki oby nic złego nie było

Skoro tyle brzuszków się tu dziś ukazało to i ja pokażę swój a przy okazji kawałek nowej łazienki. Jak będą meble to pokaże całośc.
Tak dla porównania z Majkelą12 też mam 22tydzień, tyle że zdjęcie robione przed chwilą wieczorem więc trochę napięty jest.
piękny

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny
Dominika ma zapalenie oskrzeli nie zgodziłam się na zastrzyki, mamy więc jakiś antybiotyk, który zamówiłam i on sam 45zł za tydzień kontrola. ☠☠☠☠wwww urwałabym jaja temu ojcu co przyprowadził tego chorego bachora do małpiego gaju Mam takiego doła - nic nie idzie jak trzeba dzisiaj, nawet nie mogłam odespać nocy bo musiałam gotować obiad dla majstra już mnie wkurzają te obiady dla niego - dla nas samych przy remoncie to zrobiłabym coś na szybko, byle co, a tak to trzeba myśleć, kombinować i dużo wcześniej gotować
A jakby było mało mnie też już coś bierze - ledwo ślinę przełykam
Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
hej hej wróciłam do domu, Wasze wsparcie najwyrazniej pomogło bo jest lepiej ze mną niż się spodziewali Podczas badania szyjka jest krótka ale dopiero na usg widać że jest zawinięta i obyło się bez szwów pesserów itp. jeszcze troche pociągne bez, uff. Wogle to lekarz który mnie badał na IP poszedł z wynikiem do mojego lekarza skonsultować czy na pewno obędzie się bez tego pessera bo on napisał że mają go wstawić koniecznie i wtedy powiedział że z takim wynikiem to ok, że nie ma takiej konieczności jeszcze. Ale nocke miałam z głowy z nerwów. Na szczęście już po, stresować się znowu będę za miesiąc przy następnej wizycie dopiero. Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy naprawde dużo dały, jesteście nieocenione
Cieszę się i będę trzymać kciuki za kolejne badanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
t
co do lekarzy - wiesz, może miedzy nimi jet jakiś konflikt
u nas tak jest między dwoma lekarzami i lepiej jak jest się w ciąży, to żadnego nie chodzic, bo potem jak dochodzi do porodu i leży się na oddziale to jaja są, jeden robi na przekór drugiemu
to też nieciekawie z tymi lekarzami
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:53   #332
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
hejka

Zaraz postaram się Was nadrobić, ale najpierw napiszę co u mnie, bo już sama nie wiem co myśleć.
Nie myśleć lekarz zachował się jak burak i tyle Domyślam się co czułaś słysząc jego diagnozę bo u mnie na połówkowym znany lekarz w szpitaku prawie z uśmiechem powiedział że mam zrobić amniopunkcje bo mały pewnie ma wady genetyczne. Serce matki staje po każdej niepokojącej informacji a do tego przekazanej w taki sposób jak u Ciebie czy u mnie. Sama piszesz że niewiele możesz z tym zrobić jeśli faktycznie jest tak jak powiedział dzisiejszy lekarz. Musimy czekać do kolejnych wizyt i wierzyć że maluch rozwija się własnym tempem i wszystko będzie dobrze
Cytat:
hej hej wróciłam do domu, Wasze wsparcie najwyrazniej pomogło bo jest lepiej ze mną niż się spodziewali Podczas badania szyjka jest krótka ale dopiero na usg widać że jest zawinięta i obyło się bez szwów pesserów itp. jeszcze troche pociągne bez, uff. Wogle to lekarz który mnie badał na IP poszedł z wynikiem do mojego lekarza skonsultować czy na pewno obędzie się bez tego pessera bo on napisał że mają go wstawić koniecznie i wtedy powiedział że z takim wynikiem to ok, że nie ma takiej konieczności jeszcze. Ale nocke miałam z głowy z nerwów. Na szczęście już po, stresować się znowu będę za miesiąc przy następnej wizycie dopiero. Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy naprawde dużo dały, jesteście nieocenione
cieszę się że wszystko dobrze się skońyczło ale oszczędzaj się żeby szyjka się nie skracała
Cytat:
co do lekarzy - wiesz, może miedzy nimi jet jakiś konflikt
u nas tak jest między dwoma lekarzami i lepiej jak jest się w ciąży, to żadnego nie chodzic, bo potem jak dochodzi do porodu i leży się na oddziale to jaja są, jeden robi na przekór drugiemu
nie mieści mi się w głowie jak można za własne prywaty odgrywać się na postronnych ludziach szczególnie na kimś tak rozchwianym emocjonalnie jak kobieta w ciąży czy świeżo upieczona mama
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:10   #333
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Moja wczoraj tatę swojego skopała w ucho, bo się z nią drażnił
haha

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Zobaczysz jak oszaleje na punkcie córci mój brat też chciał synka, i taka miał minę średnio zachwyconą jak dowiedzieli się o córci, a teraz Kochana nie wyobraża sobie miec syna chce drugą córkę
:
mam nadzieje, bo juz w wyobrażeniach syna zabierał ze sobą na fuchy, a teraz mówi, ze trudno najwyżej córę będzie zabierać
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:15   #334
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, bo juz w wyobrażeniach syna zabierał ze sobą na fuchy, a teraz mówi, ze trudno najwyżej córę będzie zabierać
Moja córka jest za mną i sa chwile, że chce tylko do mnie, ale tak to ewidentnie córeczka tatusia i bardzo się cieszę, że mają ze sobą świetny kontakt
Stary 2014-02-18, 16:26   #335
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Moja córka jest za mną i sa chwile, że chce tylko do mnie, ale tak to ewidentnie córeczka tatusia i bardzo się cieszę, że mają ze sobą świetny kontakt
to tak jak u mojej siostry
mała ma 2 latka, niby jak śpiąca to się klei do mamy, ale tak to za tatą jest - skubana już mniej więcej wie, o jakich porach wraca do domu i wchodzi na kucyka i patrzy przez okno kiedy ten tata przyjedzie, a potem drze się na cały głos "tata, tata!", jak już wypatrzy auto
a jak wyjeżdżał do pracy to ryk w niebogłosy, ona tez jedzie, zaraz wskakiwała w buty

a ma takie humorki, że ho ho... np. jedziemy gdzieś autem, to nie każe siebie mamie wyciągać z auta, tylko ma to zrobić kto inny, tak samo z ubieraniem, mama ma nie ubierać, tylko ciocia, wujek ...
Stary 2014-02-18, 16:42   #336
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Ale się namordowałam i nalatałam przy tych urodzinach, kręgosłup mi siada

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę czy osłonki na piersi się przydają? A w ogóle do czego się ich używa? Do karmienia czy na co dzień żeby ubranie nie drażniło... o co tu chodzi? Kompletuję ostatnie zamówienie wyprawkowe i zastanawiam sie nad nimi ;/
to zależy... ja np nie kupowałam i nie przydały mi się

Cytat:
Za glukozę, już masz za sobą no i brawo 3,5 strony (pamiętaj o marginesach, że czcionka 12, Arial zajmuje więcej miejsca) teraz to już z górki, zobaczysz
no właśnie marginesy porobiłam, numery stron też, a Ariala nie mogę, muszę Times ...

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Poza tym gratuluję udanych badań glukozy... Dziś pytałam mojego lekarza kiedy mam to uznał, że nie muszę tego robić Czy któraś z Was nie bada też poziomu cukru? Miałam na początku i uznał, że skoro nie ma w moczu ani predyspozycji to nie trzeba...
radziłabym Ci zrobić, nawet pójść prywatnie gdzieś sama dla siebie na samą glukozę (ja zapłaciłam 18zł). Mojej siostrze gin nie kazał robić, bo miała prawidłowy wynik na czczo i zero predyspozycji, a jak trafiła do szpitala w 34 tc ze skurczami, to tam jej zrobili i się okazało, że ma cukrzyce ciążową...

Cytat:
witam się wieczorowo, przyszłam się pożalić tym razem jestem po wizycie, szyjka mi się skraca jutro mam sie zglosić na IP będą mierzyć ją i być może założą passar. Strasznie się boję i o dzidzie i tego zabiegu, no stresa mam... Mam nadzieję żę wszystko dobrze się skończy że ta szyjka da radę bo to dopiero 24 tydzień przecież jeszcze tyle przedemną..eh strasznie mi smutno same ostatnio przykrości mnie spotykają pewnie tak to już jest jak się wali to wszytstko. Proszę trzymajcie kciuki za dzidzie żeby dała rade bo cały czas prze główką w dół pewnie to dlatego się skraca.
trzymam kciuki, napewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Na potwierdzenie wysyłam zdj z poprzedniej ciąży to był 26tc, więc teraz ostro szaleję:
Załącznik 5586779
ale masz maleńki brzuszek ale powiem Ci, że w poprzedniej ciąży na tym samym etapie mój brzuch wyglądał identycznie jak Twój w tej poprzedniej w 26 tc. A teraz jest dwa razy większy już

Cytat:
Skoro tyle brzuszków się tu dziś ukazało to i ja pokażę swój a przy okazji kawałek nowej łazienki. Jak będą meble to pokaże całośc.
Tak dla porównania z Majkelą12 też mam 22tydzień, tyle że zdjęcie robione przed chwilą wieczorem więc trochę napięty jest.
piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
za glukozę
co do pracy to i tak masz ładnie ale jak nie masz żadnych norm jak musisz pisać pracę to pisz Arialem zawsze wychodzi dużo więcej niż "timem"
niestety mam normy, musi być Times, między akapitami nie może bytać większej przerwy i wszelkie rysunki, tabele lub wykresy mają być w formie załączników na końcu całej pracy...

Cytat:
A ja witam się z rana przy kawce - w ogóle niewyspana! Dominikę rozłożyło w nocy, majaczyła, marudziła, ewidentnie coś "wibruje" w oskrzelach jestem wściekła bo w sobotę poszliśmy na pizzę i Dominika wyprosiła Nas na 30min do małpiego gaju - a tam był chłopiec którego aż w pół zginało tak się dusił!!! wzięliśmy Ją stamtąd wcześniej widząc jak Jej kaszle prosto w twarz, ale pewnie zdążył zarazić ludzie są debilni!!!! mają tupet przynosić chore dziecko do bawialni tylko po to żeby zakupy sobie zrobić!!!! TŻ mnie powstrzymał a miałam podejść do tego tatuśka i mu powiedzieć co o tym myślę

Jesteśmy zapisani do lekarki na 10:35, czeka mnie 20min drogi tempem dziecka.
oj biedna Dominisia A ludzie są rzeczywiście czasem bardzo nieodpowiedzialni... Np siostra chodzi dwa razy w tygodniu z synkiem na rehabilitację, to ciągle widzi jakieś kaszlące, zasmarkane dzieci i potem jej synek jest ciągle chory przez to..

Tyle nacytowałam, a tu mi pół cytatów zeżarło
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:19   #337
kamilla123
Rozeznanie

karolkya Witaj! Fajny termin Moja siostra jest z 1 czerwca. Też byłam na blogu, mam ochotę na tego murzynka

Cytat:
No właśnie coś tam czuje nie tak niby już trochę lepiej więc to może jednak podrażnienie.
To poczekaj do jutra, jak będzie gorzej to dzwoń do gina, a jak lepiej to nic tylko się cieszyć

pater86 no piękna słit focia

Sylwia dla tż za zmianę na lepsze

TroppoSensibile zestaw jak na pierwszy raz ok inwestować możesz jak Ci się to spodoba. Jedynie pędzelek bym sobie kupiła w specjalistycznym sklepie plastycznym, może nawet w Empiku jest (płaski syntetyczny, nie szczecina). Dla mnie dobry klej i dobry pędzelek to podstawa. Farby możesz używać też zwykłe co po malowaniu ścian zostają, z tym że właśnie biały i ecru to podstawa, na ciemnym tle motyw z serwetki po prostu ginie. No i rozejrzyj się po domu, bo ozdobić można naprawdę wszystko. Poszukaj na początek czegoś drewnianego (np. ramka), na szkle czy metalu już trudniej farbę rozprowadzić. W Empiku fajne są te drewniane pudełka, ale drogie. Lepiej zacząć od czegoś czego nie będzie Ci szkoda, jak nie wyjdzie. A jak będziesz chciała się w to bawić to na allegro jest dużo fajnych rzeczy do zdobienia No i wtedy podpowiem Ci więcej rzeczy

Kakusia współczuję Oby antybiotyk szybko pomógł

morin no to super wieści

Berenika jak tam tż?
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 17:36   #338
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, miała któraś z Was problem z grzybicą? Boje się, że mnie dopadła ale w sumie nie wiem czy to może jakieś podrażnienie jak nie przejdzie to jutro przedzwonię do mojej lekarki bo nie mam pojęcia czym to leczyć.
tak, ja miałam i to nie raz. Więc pytaj o co chcesz

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
dziewczyny naprawde macie male, zgrabne brzuszki wierzcie mi zazdroszcze Wam :ehe:
przypominam, że Ty masz dwóch lokatorów, a my po jednym

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Jak się chcesz obciąć? Ja też się tak zbieram, ale w tym obcym mieście nie znam żadnego dobrego, a tak na chybił trafił troszkę się boję, mimo że ja tylko chciałabym podciąć końcówki i może coś pocieniować, żeby się lepiej układały...
A co do męża... Wcale mnie ta jego postawa nie zdziwiła, facetom chyba do głowy nie przychodzi świętowanie takich dni powiedz mu po prostu co planujesz i już, na piłkę może pojechać kiedykolwiek, a urodziny ma się raz w roku
zamierzam ciachnąć z 10 cm. W tej chwili mam do łopatek, a chce dość krótko. W sumie to dokładnie nie wiem jak, ale ta fryzjerka, do której chodzę ostatnio taką fajną fryzurę miała, to powiem, że chcę tak samo
powiedziałam, goście przyszli o 15, posiedzieli z godzinę i poszli, a on pojechał grać

Cytat:
Witam, przyjmiecie mnie do siebie?

Zobaczyłam, że na wątku jest sporo mamuś z Lublina i okolic więc piszę.

Termin mam na 1 czerwca, dziewczynka jak na razie ustalamy imię
witaj

Cytat:
I mój obiecany brzuszek, przepraszam za jakość, ale nijak nie umie robić słit foci w lustrze
super brzuszek

Cytat:
Aldrin
Przyłączam się do pytania o czapeczki i też pomóżcie jaki rozmiar skarpet na początek kupować? Bo w większosci sklepów jest podana długość a nie wiek dziecka.

Berenika_26 A
to Ci mąż numer wywinął. Nie może tej piłki odwołać. I brawa za zapisanie się do fryzjera. Co będziesz robić z włosami?.
z czapeczkami nie pomogę, bo sama miałam jakieś takie niby po urodzeniu, a na mojego były za małe A skarpetki to chyba jak buciki od 18 nr się zaczynają
ścinać, z 10 cm

Cytat:
Echhh... faceci. I jak wspomniałaś mu, że ktoś ma przyjść? Mój zapewne też by poszedł na piłkę i stwierdziłby, że goście jak chcą mogą sobie przyjść posiedzieć, bo on nie obchodzi urodzin i już.

Powodzenia u fryzjera jutro Pokażesz efekt?

A mąż czyta forum? mojemu by się nie chciało gmerać i szukać...
mój to pewnie, gdyby nie szedł dziś na noc do pracy, a więc mógłby się napić, to piłkę by sobie odpuścił...
nie dziękuję i pokażę
nie czyta raczej, ale ja zapisuję sobie ostatnią przeczytaną stronę w zakładkach i wtedy czasem wejdzie i coś przeczyta...

Cytat:
Dzięki Dziewczyny
Dominika ma zapalenie oskrzeli nie zgodziłam się na zastrzyki, mamy więc jakiś antybiotyk, który zamówiłam i on sam 45zł za tydzień kontrola. ☠☠☠☠wwww urwałabym jaja temu ojcu co przyprowadził tego chorego bachora do małpiego gaju Mam takiego doła - nic nie idzie jak trzeba dzisiaj, nawet nie mogłam odespać nocy bo musiałam gotować obiad dla majstra już mnie wkurzają te obiady dla niego - dla nas samych przy remoncie to zrobiłabym coś na szybko, byle co, a tak to trzeba myśleć, kombinować i dużo wcześniej gotować

Powodzenia u fryzjera!
biedactwo
nie dziękuję

Cytat:
Zacznę od tego, że rano byłam na glukozie. Samo picie ok, czekanie na pobranie krwi po glukozie, którego najbardziej sie obawiałam też w sumie ok. Teraz jeszcze czekanie na wyniki

Potem poszłam na usg na nfz, na które tyle już czekałam, że w międzyczasie zdążyłam zrobić już dwa prywatnie - te w okresie 11-14 tydzień i połowkowe.(...)
mój poprzedni lekarz zachowywał się podobnie... A nie lepiej, gdybyś chodziła już do końca ciąży do tej lekarki, u której byłaś prywatnie??

Cytat:
super, że wszystko się dobrze skończyło

Z tego, co zapamiętałam z cytatów, które mi pokasowało...
W kwestii ubranek. Mój Adaś urodził się mając 56cm i połowa ubrań na 56 i tak była za mała, a druga połowa szybko też przestała pasować.

Co do rozstępów, to ja stosuję emulsję Babydream. Na początku była ok, choć denerwuje mnie to, że tak trudno się rozprowadza. Ale wczoraj po kąpieli zauważyłam, że skórę na brzuchu mam przesuszoną, więc teraz zamierzam kupić ten olejek.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Znowu mi coś ucięło

Ramona mam podobny brzuszek, żeby nie było, to zmierzyłam, mam 89cm w obwodzie dokładnie I mam 25 tydzień 3 dni

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

A ciasto bardzo łatwe, bo nie umiem piec

http://gotowanie.onet.pl/przepisy/to...wy,112840.html

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Zaaabcia i sylvuniaa84 jak tam wizyty ??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:41   #339
Sola1
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45211636]

mój poprzedni lekarz zachowywał się podobnie... A nie lepiej, gdybyś chodziła już do końca ciąży do tej lekarki, u której byłaś prywatnie??[/QUOTE]

Tam gdzie byłam specjalizują się tylko w usg, nie prowadzą ciąż. A ten lekarz u którego dzisiaj byłam robi tylko usg, bo prowadzi ciążę inny. Tak jest u mnie w przychodni. Także już tych usg nie będzie dużo - może jedno czy dwa, najwyżej jakby co to jeszcze raz się zgłoszę tam gdzie byłam.
Stary 2014-02-18, 18:07   #340
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45211636]

Ramona mam podobny brzuszek, żeby nie było, to zmierzyłam, mam 89cm w obwodzie dokładnie I mam 25 tydzień 3 dni
[/QUOTE]
ja mam 24t5d
Stary 2014-02-18, 18:10   #341
poziomkka
Zadomowienie

A ja znowu mam problem z wifi w laptopie juz mnie szlag trafia
Morin - cieszę się, że wszystko ok
Karolkya - (nie pamiętam, czy dobrze zapamiętałam nick ) witaj Fajny tp wszystkie rodza na staszica??? A która na Jaczewskiego?
Sola - lekarz ewidentnie ma cos wspolnego z ta lekarka? Moze to jego niespełniona miłość jeśli chodzi o rozmiarówkę, to dobrze, ze o tym wspomnialas, ze sa wieksze i mniejsze, teraz jak patrzę na te ciuszki to jest spora różnica...
Zamówiłam dzisiaj w smyku 2 pajace i body, chcislam Wam pokazac, ale niestety neta wcięło...może jakoś go naprawie...

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 18:23   #342
choc0late
Wtajemniczenie

a my zaczynamy remont sypialni, więc jakby mnie jakoś dłużej nie było to znaczy, że pochłonęło mnie wybieranie farb i tapet. buzaki mamusie
Stary 2014-02-18, 18:30   #343
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witajcie dopiero niedawno do lapka usiadłam. Ale za to caluśka szafa wysprzątana dziś się za swoje ciuchy wzięłam. Efektem tej mojej dwudniowej walki jest uwaga cała 1 wolna półka liczyłam na troszkę więcej ale w sumie dobre i to

Cytat:
Mój tż ma zboczenie skarpetowe. Normalnie handel na bazarze mógłby otworzyć, a i tak wiecznie jak jesteśmy na zakupach to próbuje przemycić do kasy kolejne soksy
mój dostał wczoraj zakaz kupowania. z 80 par spokojnie

Cytat:
jak to jest własciwie, to też jestem ciekawa, bo siostra w ogóle ich nie używała, dostałam od niej całe opakowanie tych Aventa, rozmiar mini czy jakos tak, nówki nie używane, więc się zastanawiam, czy to potrzebne będzie... może bardziej, żeby dzieć nie pogryzł brodawek
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
moga byc ochronne na sutki, ale moja bratowa używała ich bo Mała nie mogła zassac, bo miała pochowane sutki, później po jakimś czasie używania sutki sie ładnie wyciągnęły i już ich nie używała
mi położna powiedziała żebym kupiła ale dopiero pod koniec ciąży bo nam się cycki jeszcze zmieniają i jak kupię teraz to może się okazać że są np, za małe. No i mam ich używać tylko jak sutki będą poranione i jak się zagoją to odstawić żeby dziecko się nie przyzwyczajało. No chyba że ktoś ma pochowane sutki właśnie to wtedy używa aż do momentu jak się wyciągną albo przez cały czas.

Cytat:
co już ci przyszło, podkłady? kurcze, też musiałabym się za to zabrać powoli ale ja nie wiem co z czym i do czego
kupiłam:
-podkłaby/podpaski bella mamma 2 opakowania po 10 sztuk w każdym
-podkłady seni 90x60 2 opakowania po 5 sztuk w każdy
-wysokochłonne podkłady z canpola (10 szt. w opakowaniu)
- wkładki laktacyjne wielorazowe z aventa (6 szt. w opakowaniu)
- wkładki laktacyjne z canpola jednorazowe (25 szt. w opakowaniu)
-jednorazowe majtki poporodowe z canpola (5 szt. w opakowaniu)
- wielorazowe majtki poporodowe z canpola (2 szt. w opakowaniu)
- siateczkowe majtki poporodowe jakaś firma Horizon (2 szt. w opakowaniu)

powiedzcie mi, przesadziłam z czymś, czy może coś jeszcze powinnam mieć a pominęłam ??

Cytat:

witaj

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:57   #344
pater86
Zadomowienie

Cytat:
hej hej wróciłam do domu, Wasze wsparcie najwyrazniej pomogło bo jest lepiej ze mną niż się spodziewali
Ufff bardzo się cieszę, dobrze, że wszystko sprawdzili i jesteś spokojna
Cytat:
hejka
Zaraz postaram się Was nadrobić, ale najpierw napiszę co u mnie, bo już sama nie wiem co myśleć.
Zacznę od tego, że rano byłam na glukozie. Samo picie ok, czekanie na pobranie krwi po glukozie, którego najbardziej sie obawiałam też w sumie ok. Teraz jeszcze czekanie na wyniki
Gratuluję glukozy
Co do lekarzy, też miałam podobną sytuację... Lekarze się po prostu nie lubią, lubią podważać diagnozy innych, przepisywać trochę różne tabletki itd.... Ale przez to my, pacjentki cierpimy i jesteśmy zdezorientowane :/ Nie masz się co stresować, poczekaj spokojnie do następnej wizyty i wszystko się wyjaśni
Stary 2014-02-18, 19:20   #345
__Sylwia__88
Zadomowienie

Wiem że miałyśmy nie pisać tu o przykrych sprawach ale tylko zapytam czy słyszałyście o ostatnim przypadku aborcji na dolnym śląsku w gdzie dziecko przeżyło ? Niewyobrażalne dla mnie. Co musi matka czuć.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:28   #346
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Sola - lekarz ewidentnie ma cos wspolnego z ta lekarka? Moze to jego niespełniona miłość

w ogóle dziękuję Wam wszystkim dziewczyny, już się lepiej czuję
Stary 2014-02-18, 19:35   #347
poziomkka
Zadomowienie

Póki mam neta wrzucam linki do smykowych cudeńków, jakie dziś zamówiłam - odkryłam przy tym super sprawę - mogę odebrać je w Empiku (bliżej mam do niego niż do Smyka)
http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p
Spadam szybko zmyć farbę, bo zaczyna mnie szczypać i jak będę miała neta to Was nadrobię
Stary 2014-02-18, 19:47   #348
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Póki mam neta wrzucam linki do smykowych cudeńków, jakie dziś zamówiłam - odkryłam przy tym super sprawę - mogę odebrać je w Empiku (bliżej mam do niego niż do Smyka)
http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p
Spadam szybko zmyć farbę, bo zaczyna mnie szczypać i jak będę miała neta to Was nadrobię
no fajneeee to ciuszki i ta cena
Stary 2014-02-18, 20:08   #349
TroppoSensibile
Raczkowanie

Kakusia dużo zdrówka dla Córci i Ciebie

Morin super, że wszystko ok szkoda tylko Twoich stresów, ale ważne, że szybko reagowali

Cytat:

Witaj
macie już jakieś typy na imię?

PS. Bloga też odwiedziłam 3 BIT

chętnie bym zrobiła - szkoda tylko że muszę sobie odmówić po wczorajszym ważeniu i dzisiejszym wyglądzie muszę się chyba zacząć ograniczać od jutra zaczynam "dietę"

Cytat:
Widziałam, że pytałyście o rozmiarówkę ile co czego kupić. Ja chciałam tylko zwrócić uwagę, bo nie wiem czy o tym było pisane, ale rozmiarówka rozmiarówce nie jest równa i zależy od firmy.
Także ja miałam rozmiar 56, który starczył na bardzo krótko, ale i taki co spokojnie na 3 miesiące, gdzie moja przy urodzeniu miała 57 cm. A niektóre 62 były prawie jak te 56. Także układając w szafce proponuję również na to zwrócić uwagę, żeby nie okazało się, że wyciągacie zadowolone rozmiar 62, bo dziecko Wam wyrosło z 57 i okazuje się, że te 62 są trochę przymałe
O kurcze To wiele wyjaśnia. Jak przeglądałam dziś rozmiarówki moich ciuszków to myślałam, że te różnice to wynik prania a faktycznie różnią się sporo. Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
TroppoSensibile zestaw jak na pierwszy raz ok inwestować możesz jak Ci się to spodoba. Jedynie pędzelek bym sobie kupiła w specjalistycznym sklepie plastycznym, może nawet w Empiku jest (płaski syntetyczny, nie szczecina). Dla mnie dobry klej i dobry pędzelek to podstawa. Farby możesz używać też zwykłe co po malowaniu ścian zostają, z tym że właśnie biały i ecru to podstawa, na ciemnym tle motyw z serwetki po prostu ginie. No i rozejrzyj się po domu, bo ozdobić można naprawdę wszystko. Poszukaj na początek czegoś drewnianego (np. ramka), na szkle czy metalu już trudniej farbę rozprowadzić. W Empiku fajne są te drewniane pudełka, ale drogie. Lepiej zacząć od czegoś czego nie będzie Ci szkoda, jak nie wyjdzie. A jak będziesz chciała się w to bawić to na allegro jest dużo fajnych rzeczy do zdobienia No i wtedy podpowiem Ci więcej rzeczy
Super! Dziękuję

----
Wiecie co chciałam wstawić zdjęcie, ale nawet mój tż się śmieje tak mnie wieczorem wysadziło... zrobię z rana - będzie bezpieczniej, bo jak na razie to chyba mam największy z Was to pewnie przez soję
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 20:14   #350
poziomkka
Zadomowienie

Nie wiem czy coś dziwnego mi na głowie nie wyszło Czekam teraz aż wyschną
pater jaki mały brzunio w ogóle zgrabna z Ciebie dziewczyna
beat@ mój mąż ma dokładnie odwrotnie- on jakby mógł to omijałby sklepy z ciuchami, nigdy nic sobie sam nie kupi, no chyba, że już nie ma w czym chodzić na szczęście od kiedy jest ze mną to na braki w ciuchach nie narzeka, bo kupuje mu je przy każdej nadarzającej się okazji ponarzeka najpierw, że "pedalskie", że nie będzie w tym chodził, ale i tak zakłada A jeśli chodzi o Twoje zakupy, to ja niestety sama ne wiem ile czego, więc nie pomogę ;/
Kakusia życzę dużo zdrówka Dominisi i dla Ciebie, a takich bezmyślnych ludzi to tylko
Troppo nie przejmuj się, chyba każdą z nas na wieczór "wywala"

Edytowane przez poziomkka
Czas edycji: 2014-02-18 o 20:17
Stary 2014-02-18, 20:16   #351
majkela12
Zadomowienie

Ło matko nie nadążam. Zostawić Was na cały dzień, a Wy pędzicie jak szalone. Adaś jeszcze w domu, więc kiepsko stoję z czasem.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A masz może zdjęcie z ostatnich tygodni? Ciekawa jestem jak wyglądałaś na finiszu
Cytat:
właśnie Majkela - wklej zdjęcie z końcówki pierwszej ciąży!
Dobra wrzucam, ale czekam teraz na Wasze szczuplaki Na finiszu byłam duża
Ja w 32tc32tc.jpg

W 38 tcja 38tydz.jpg

i chyba 3 dni przed porodem, jak szykowałam się na sylwestrana 7 dni przed porodem.jpg

Cytat:
Śliczny brzuszek Czekam właśnie na taki. A właśnie to ta gotowa łezienka w tle??

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ale widziałam przelotem ładne brzusie
U mnie waga na 20 tydz to +5 kg! kurde jak stala w miejscu prawie to teraz co dziennie więcej ważę,ale też jem bardzo dużo,i nawet przed samym spaniem.Może i brzuch sam w sobie nie jest kolosalny ale zad i uda tak ;(
Laska jesteś że hej, widziałyśmy więc nie czaruj

Cytat:
Remont trwa, pokój młodego mniej więcej skończony, teraz jeszcze tylko posprzątać i dodatki kupić ale jesteśmy w trakcie remontu salonu i mam już dosyć ale dajemy radę
, czekamy w takim razie na zdjęcia

Cytat:
A ja witam się z rana przy kawce - w ogóle niewyspana! Dominikę rozłożyło w nocy, majaczyła, marudziła, ewidentnie coś "wibruje" w oskrzelach jestem wściekła bo w sobotę poszliśmy na pizzę i Dominika wyprosiła Nas na 30min do małpiego gaju - a tam był chłopiec którego aż w pół zginało tak się dusił!!! wzięliśmy Ją stamtąd wcześniej widząc jak Jej kaszle prosto w twarz, ale pewnie zdążył zarazić ludzie są debilni!!!! mają tupet przynosić chore dziecko do bawialni tylko po to żeby zakupy sobie zrobić!!!! TŻ mnie powstrzymał a miałam podejść do tego tatuśka i mu powiedzieć co o tym myślę
Biedna Misia, zdrówka No właśnie nie wiem czy u nas właśnie młody nie załapał choróbska po szaleństwach w małpim gaju. A tego tatuśka faktycznie trzeba było tż podpuścić
Stary 2014-02-18, 20:16   #352
pater86
Zadomowienie

Cytat:

chętnie bym zrobiła - szkoda tylko że muszę sobie odmówić po wczorajszym ważeniu i dzisiejszym wyglądzie muszę się chyba zacząć ograniczać od jutra zaczynam "dietę"
Dieta? No coś Ty
Ja niby też staram się ograniczać i np. dziś na wieczór zjadłam już 3 jabłka bo taka byłam głodna, ale w sumie dalej jestem Co z tego, no jak poszłam dziś na zakupy to wróciłam z pudełkiem lodów litrowych i jakimiś drażami to jest silniejsze ode mnie
Stary 2014-02-18, 20:23   #353
poziomkka
Zadomowienie

karolkya no nie mogę oglądać Twojego bloga Teraz chcę murzynka!!!
Stary 2014-02-18, 20:23   #354
pater86
Zadomowienie

majkela12 ależ bym chciała mieć taki brzuszek na koniec ciąży taka chudzina byłaś, chyba nigdzie ciałka nie nabrałaś
Stary 2014-02-18, 20:24   #355
Ramona_85
Zakorzenienie

majkela12
ale Ty szczuplutka byłas
ja taki brzuchol będę miała za jakiś miesiąc

uciekam sie kąpać, balsamować i nynać, dobranoc Brzuchatki
Stary 2014-02-18, 20:26   #356
poziomkka
Zadomowienie

majkela co ja bym dała, żeby tak wyglądać 3 dni przed porodem Zdradź no tajemnicę, jak to zrobiłaś
Stary 2014-02-18, 20:29   #357
majkela12
Zadomowienie

Piękny domek

Cytat:
może to prymitywne, ale ja "obrabiam" wszystkie foty w Paint, zmniejszam i okrajam
To tak jak ja, ale ja akurat jestem lewa w tych tematach

Cytat:
Wrzucam fotkę - 24t5d
obwód brzucha 90 cm - trochę dużo mi się wydaje
Brzuszek masz przecudny, jak malowany

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Wiecie co, wszystkie mamy piękne brzuszki Ani za małe ani za duże, po prostu najlepsze
Właśnie tak

Cytat:
mam jeszcze do Was pytanko z serii głupie na jaki rozmiar musi być czapeczka?
Nie ma gupich pytań yyyy ja ostatnio w smyku kupiłam na oko i tak tylko te najmniejsze były w wyprzedaży rozmiarów nie ogarniam

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45206070]Dziś urodziny męża Kupiłam mu perfumy i portfel (nie chciałam wcześniej o tym pisać, bo by jeszcze przeczytał) i robię ciasto siedząc u siostry.. Zeszłam a chwilę do domu, a on mi mówi, że dzisiaj na 17 jedzie grać w piłkę A ja ciastek nakupowałam, miałam parę osób z rodziny zaprosić....
Decyzja zapadła, zapisałam się na jutro do fryzjera
[/QUOTE]
Niewdzięcznik Zazdraszczam fryca, koniecznie pokaż się jutro

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 20:47   #358
karolkya
Wtajemniczenie

Dziewczyny pamietajcie lepsze domowe ciasta niz gotowe batoniki

Padam wiec ide spac
Dobranoc brzuchatki

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-18, 20:53   #359
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Dieta? No coś Ty
Ja niby też staram się ograniczać i np. dziś na wieczór zjadłam już 3 jabłka bo taka byłam głodna, ale w sumie dalej jestem Co z tego, no jak poszłam dziś na zakupy to wróciłam z pudełkiem lodów litrowych i jakimiś drażami to jest silniejsze ode mnie
Kurde, bo mi wszystko w tyłek idzie, a dziś brzuchol wysadziło jak nie wiem co tyle, że ja od początku ciąży nic sobie nie odmawiałam i o każdej porze jadłam co tylko mi przyszło na myśl...

Majkela co ja bym zrobiła żeby mieć taki śliczny malusi brzuszek świetnie wyglądałaś i pewnie znowu będziesz laska
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:54   #360
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, miała któraś z Was problem z grzybicą? Boje się, że mnie dopadła ale w sumie nie wiem czy to może jakieś podrażnienie jak nie przejdzie to jutro przedzwonię do mojej lekarki bo nie mam pojęcia czym to leczyć
Na szczęście nie ale jeśli to grzybek, to bez lekarza się nie obejdzie. Współczuję

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Już 1/3 planu na dzisiaj wykonałam Łazienka posprzątana, zakupy i spacer zaliczone Teraz jeszcze obiad zrobić i do szwagierki po ciuszki się wybrać
Po drodze wstąpiłam do przedszkola zapłacić i patrzę, a w szafce mojego syna Walentynka
a włoski pofarbowałaś?? Bo ja tak była dzisiaj u mnie mama i mnie upiększyła
Zazdroszczę wycieczki po ciuszki a u Synka zaczyna się wow Kochana pilnuj, bo już jakaś synówka się kręci, może to ta Dominika

Cytat:
Witamy

Cytat:
I mój obiecany brzuszek, przepraszam za jakość, ale nijak nie umie robić słit foci w lustrze
Kolejny grubas na wątku brzucholek cudny nic dodać nic ująć

Cytat:
Przyłączam się do pytania o czapeczki i też pomóżcie jaki rozmiar skarpet na początek kupować? Bo w większosci sklepów jest podana długość a nie wiek dziecka.
A i wiecie co mój mąż chyba się troszkę odmienił. Nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale widzi moje dolegliwości i jest łagodniejszy i lepszy dla mnie. Nawet mi mówi że nie muszę tego czy tamtego od razu robić, żebym po trochę sobie robiła i nie nie przemęczała, a dawniej mnie gonił do wszystkiego teraz, zaraz, już.
Brawo dla tżoby tak dalej skarpeteczki mam tylko z tesco, a tam na nich było napisane rozmiar new born albo 0mies.

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Zazdroszcze...Mój jest bardzo spokojny ostatnio. Dobrze że mam detektor tętna bo bym ześwirowała.
Byłam w rossmanie i kupiłam sobie balsam babydreama i szczotkę do mycia butelek. Wyprawke szykuja pełną parą
Drogi taki detektor?? Gdzie kupiłaś?? Za wyprawkę pomalutku , pomalutku- jak grosz do grosz i będzie kokosza

Cytat:
żebym ja się jeszcze znała na nazwach ciuszków ale miałam rację baaardzo dużo ciuszków w rozmiarze 50-56... Pogubiłam się przy zapisywaniu, ale ogląd mam body krótki rękaw - 11 szt., dł rękaw - 8 sztuk (50-56 r.), większe bodziaki 4 sztuki. Kaftaniki - 11 szt., potem już zaczęłam się gubić ze śpiochami, pajacami nie odróżniam więc zapisywałam po swojemu śpiochy z długimi rękawkami 6 sztuk malutkich i 7 szt. 62-68; takie ogrodniczkowate - 8 szt. - 50-56; 6 szt. - 62-68. Spodnie dresowe - jakieś 6-8 sztuk. Bluzy z kapturkiem - 6 szt (2szt 50-56; 4 szt. - 62-68), parę rampersów 62-68; znowu jakieś spodenki, 5 par rękawiczek tych do szpitala; 8 czapeczek bawełnianych; 5 par skarpetek; kombinezon pełny i taki parę takich grubszych zestawików. No masakra Dużo mi to wiedzy nie dało, bo i tak nie wiem ile czego potrzebuję, a mam dostać jeszcze jedną paczkę - na szczęście po większym bobasku więc póki co nic nie kupuję
Wow, ale masz już dużo ciuszków Pokaż coś

Cytat:
ostatnio mąż się bawił i stukał w jednym miejscu - obczailiśmy, ze mała ma tam rączki, to odstukiwała mu w tym samym miejscu... no proszę tata z córą nawiązali nić porozumienia
No super Mój to przykłada rękę, a młoda ucicha. Za to jak przy nim lekko popukam brzuch to się bulwersuje, że córce krzywdę robię, że to może ją boleć kurka jaki troskliwy

Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrówka, dobrze,że nie zastrzyki, a Ty łykaj jakiś rutinoskorbin, syropek z cebuli. Współczuję, a a jeszcze do tego remont macie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości