|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dzień dobry
jakoś nie mogę się dzisiaj zebrać z domu, jeszcze w pidżamie siedzę. Muszę zacząć się organizować, żeby wszystko załatwiać do 15 bo jak się nalatam do wieczora to mi kręgosłup spać nie daje Cytat:
![]() Cytat:
![]() ANTERIA i oni z dziećmi w domu takie cyrki robią co to za ludzieKucyk_Truskawkowy tak z ciekawości spojrzałam na ten wózek i kurcze naprawdę fajny i ma dużą gondolę. W marcu wyciągnę męża do sklepu wózkowego może uda nam się go zobaczyć.
|
||
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk_Truskawkowy
Widzę że jest ciężko z dostępnością tych wózków. Sprawdzałam na ceneo.pl bo tam zawsze szukam to co chce kupić i u mnie z małopolski też nie ma żadnych ofert. Sprawdziłam na allegro i znalazłam jeden sklep na całe województwo w Bochni co mają te wózki. I pewnie trzeba będzie męża wyciągnąć w któryś weekend i udać się tam i do Krakowa na zakupy wyprawkowe. Bo u mnie w mieście to są trzy małe sklepy dziecięce i po 2-3 wózki do wyboru.
|
#393 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) i kapturków a sutki które do porodu pewnie też sobie odpuszczę.Są w rossmanie szczotki ale wielkie mi się wydawały. A w Kauflandzie jest 3pak chusteczek Huggies polecanych na blogu Sroka za 9,99 lub w Superpharm paczka za 4,5zł Cytat:
|
|||||
|
|
|
#394 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Gaduły
Cytat:
super, że wszystko trzyma :kciuki za usg: koniecznie daj znac po![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuje: rolleyes:Cytat:
![]() Cytat:
a zrobiłaś sobie listę???dziewczyny wstawiały---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Pradip-to ty sprytna jesteś ja jeszcze nic dla siebie nie mam jak tak czytam o waszych zakupach to czuję sie w tyłu ze wszytskim![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Poziomka-śliczne ubranka wybrałaś
|
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie wykupione ja sobie właśnie wybrałam linki z apteki gemini na zakupy kremów, maści, podkładów, majtek itp i wyszło coś ok 200 zł co do kapturków ja właśnie koniecznie je chce kupić przed porodem ale za boga nie wiem jak mam te sutki zmierzyć i jaki rozmiar sobie kupić ![]() Podwójne mamusie dzisiaj tutaj czytałam ile tych podkładów potrzeba po porodzie to faktycznie tak dużo trzeba? podkłady na łóżko, podkłady poporodowe te mega podpaski i majtki siateczkowe wielorazowe i majtki poporodowe jednorazowe? Cytat:
ja mam jedną koszulę do szpitala i nic poza tym więc nie jesteś sama nawet kapci nie mam ![]()
|
||
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę się przejśc do decathlonu albo go sportu chyba i kupic jakieś basenowe
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w tych mokrych z pod prysznica będziesz później chodzić po korytarzu i sali? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
ja od wczoraj leżąc wieczorem w łóżku wymyślałam co by zjeść na śniadanie i wymarzyłam sobie jajka w majonezie więc tylko jak wstałam ugotowałam dwa jajka, do tego dwie kromki chleba, plasterek sera żółtego, dużo rukoli i majonezu no i oczywiście słodka herbatka i gdzie to moje małokaloryczne jedzenie? ![]() Wczoraj gadałam z koleżanką, która mówiła, że jej koleżanka przytyła w całej ciąży 9kg, ale nie jadła nic słodkiego, obie doszłyśmy do wniosku (ona dwójka dzieci), że to niewykonalne ![]() Cytat:
![]() ANTERIA masakra z tymi Twoimi sąsiadami :/ musicie coś poradzić, bo na dłuższą metę się tak nie da... |
|
|
|
|
#399 | ||||
|
Rozeznanie
|
Heloł!
Dziewczyny jak będziecie coś zamawiać z apteki to pamiętajcie o witaminie K i D ale dzidziusia I jeszcze w temacie wyprawki, a dokładnie kaftaników (wczoraj w programie Bosackiej np. wymieniali, że potrzebne 5 szt. do wyprawki) - jak dostaniecie to ok, ale jak macie kupić to odradzam (niewygodne, podwijają się) lepiej dokupić więcej bodziaków Cytat:
Cytat:
poziomkka fajne zakupy i fajna cena, i jeszcze mówisz, że w Empiku można odebrać to chyba też się skuszę ![]() Cytat:
nadal odrosty, ale zaraz idę się z nimi rozprawić![]() A Walentynka od Dominiki (Ty to masz pamięć ) Kopertę otworzyłam, bo myślałam, że to jakieś zaproszenie na urodziny, a tam serduszka i dziecięcym pismem imię napisane![]() sylvuniaa84 :kcuki: za wizytę! Cytat:
|
||||
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z wyprawki nadal mam nic... postanowiliśmy z mężem że czekamy do marca i wtedy się za to zabierzemy
|
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
ja pierdziu ... A ten wątek miał być inny od tych gdzie na godzine pojawiało się 100 postów!
nie nadarzam za Wami, strasznie duzo piszecie
|
|
|
|
#403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chciałabym takie żeby móc je wytrzec i żeby były suche od środka a podeszwa może byc mokra wyschnie sama
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-02-19 o 11:35 |
|
|
|
|
#404 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Miałam dobry humor, a tu się dowiedziałam, że cały przyszły tydzień siostra na pół dnia będzie mi swojego synka podrzucać... Jestem okropna, ale ja na prawdę nie mam cierpliwości do cudzych dzieci oj tam oj tam parę dni różnicy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czasem nawet w nocy, jak nie chce mu się spać, a ja pójdę do toalety, to szybko z łóżka złazi i po 23 biega po domu w tą i z powrotem Sąsiadka z dołu kiedyś narzekała, że niby my za głośno chodzimy, to ciekawe co teraz mówi ![]() Cytat:
A majtek to aż tyle nie trzeba. Jak kupisz wielorazowe jedno opakowanie, to te jednorazowe Ci się już nie przydadzą ![]() karolkya dopisać Cię na pierwszą stronę? W kwestii wyprawki, to mi co prawda sporo rzeczy zostało po poprzednim dziecku, ale i tak wszystko segregować i dokupywać zamierzam dopiero w maju, po remoncie... Macie jakieś pomysły, co można kupić mamie na 50-te urodziny?? |
||||
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223126]
karolkya dopisać Cię na pierwszą stronę? Macie jakieś pomysły, co można kupić mamie na 50-te urodziny??[/QUOTE] Mam pisać do Ciebie z danymi?Ja zazwyczaj robię tort no i zależy ile chcesz wydać...
|
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Berenika- a masz na myśli jakiś prezent??? my ostatnio cioci kupiliśmy zestaw ręczników z Jej imieniem i taka elegancką koszulkę do spania i szlafrok...ale mamie to może jaką biżuterie (jak lubi chodzic,), żeby miała jakąś pamiątkę
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223126]
Macie jakieś pomysły, co można kupić mamie na 50-te urodziny??[/QUOTE] Jak ja miałam taki problem to kupiłam zestaw biżuterii, coś takiego co sobie sama nie kupi albo zapytaj i może Ci podpowie czy chciałaby coś konkretnego
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223126]Dzień dobry
Miałam dobry humor, a tu się dowiedziałam, że cały przyszły tydzień siostra na pół dnia będzie mi swojego synka podrzucać... Jestem okropna, ale ja na prawdę nie mam cierpliwości do cudzych dzieci no to zależy od tego, jak długo i jak bardzo będziesz krwawić, ale ze 3 opakowania samych podkładów do bielizny mieć musisz. Tych na łóżko z jedno opakowanie do szpitala wystarczy, chyba że chcesz jeszcze do domu, to kup więcej. Podpasek lepiej nakupować więcej, nie zmarnują się A majtek to aż tyle nie trzeba. Jak kupisz wielorazowe jedno opakowanie, to te jednorazowe Ci się już nie przydadzą ![]() Macie jakieś pomysły, co można kupić mamie na 50-te urodziny??[/QUOTE] Dzięki za informacje co do podkładów, majtek i innych dupereli ![]() a co mama lubi? może ma jakieś zainteresowania, hobby? |
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
ja nie mogę teraz się w ogóle skupic na czytaniu książek
dlatego odpuściłam i rozwiązuje krzyżówki
|
#411 |
|
Konto usunięte
|
Załamałam się... Weszłam na intymna.pl i zmierzyłam się, żeby pooglądać sobie staniki... Wg nich mój rozmiar to 75 A
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223730]Załamałam się... Weszłam na intymna.pl i zmierzyłam się, żeby pooglądać sobie staniki... Wg nich mój rozmiar to 75 A
też mam tam strasznie małą rozmiarówkę, na intymnej obecnie 70 B a pani brafiterka czy jak to się pisze zmierzyła, że mam 70 E i jakościowo i w odczuciach te piersi zupełnie inaczej leżą i są dużo lepsze te od pani z małego sklepiku
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223730]Załamałam się... Weszłam na intymna.pl i zmierzyłam się, żeby pooglądać sobie staniki... Wg nich mój rozmiar to 75 A
a czym się załamałaś??? ja mam 75 F to powód do załamki
|
#414 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie umiem piec tortów ... Tak do 100zł.. Cytat:
hmm, z tym to ciężko, bo jej hobby to rozwiązywanie sudoku Mogę napisać, czego na pewno nie lubi dostawać: biżuterii, kosmetyków używa tylko takich podstawowych nawet się nie maluje, kwiatów, słodyczy, art. do domu typu mikser pościel itp...tym, że jak po karmieniu znów mi zmaleją jak poprzednio, to będę nosić zerówki ja nawet nie wiem, czy mam taki sklepik... |
||
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Coś tu jest nie tak, bo mi też niby wychodzi 70A, ale jak mierzyłam taki stanik to wszystko się wylewa, muszę mieć co najmniej miseczkę B lub nawet C (kupiłam taki jeden stanik C i dziś go mam na sobie i jest ok
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45224430]
hmm, z tym to ciężko, bo jej hobby to rozwiązywanie sudoku Mogę napisać, czego na pewno nie lubi dostawać: biżuterii, kosmetyków używa tylko takich podstawowych nawet się nie maluje, kwiatów, słodyczy, art. do domu typu mikser pościel itp...[/QUOTE] już miałam pisać żeby jej zrobić kosz ze słodyczami, winami, kawami, herbatami itp albo perfum no ale jak nie lubi w sumie to takie podstawowe prezenty to ona nic nie lubi to hmmm książka może ? nie wiem czy lubi zdjęcia i pamiątki ale są albumy do zrobienia z historią jej życia albo właśnie jej własny szlafrok + ręcznik z haftem, torebka, portfel ze skóry albo zafunduj jej pobyt w spa ale nie wiem czy będzie chciała masaże itp
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ktoś tu się małymi cyckami załamuje?? Mój normalny rozmiar to 75C, teraz mam 80D i już mi wypływają ![]() Berenika może jakiś obraz? Moja mama na 50tkę rok temu dostała od nas biżuterię (ale ona lubi). A jak nie to my często kupujemy np kupon z grouponu na prezent - na kolację, na jakieś zabiegi, na pewno coś się znajdzie dla Twojej mamy Izetka mam ten sam problem z czytaniem, póki co najlepiej idzie mi czytanie aukcji allegro , przy książkach się dekoncentruję, zaczęłam Igrzyska Śmierci - Skończyłam I część w I trym., zaczęłam drugą i nie mogę się na niej skupić, za dużo mam na głowie - dzidzia, remont, praca..![]() A wózek Camarelo Carrera ponoć jest w Baby Fancie albo Rampersie w Lbn, bo eweden wczoraj oglądała i jest zachwycona, ale to może Wam powie, jak nas w końcu doczyta majkela jaki kocyk w sówki?? Nie widziałam nic takiego, pochwal się Ja mam taki plan, żeby kącik Emilki był urządzony w motyw sówek właśnie...ale jak to wyjdzie to nie wiem ![]() Ahaa, zapomniałam jeszcze się pochwalić, jak to mnie teściowa z rana zdenerwowała Jej siostra przywiozła ciuszki i różne takie swojego wnuka i powiedziała mi, żebym przejrzała sobie co chcę wziąć. Moja teściowa oznajmiła od razu, że pojdzieMY wieczorem do niej i przejrzymy, bo ma różne rzeczy, np nową pościel, kołdrę, poduszkę...Ja powiedziałam, że moje dziecko nie będzie spało na poduszce, ani pod kołdrą. "Jak to???!" A no tak to, będzie spało pod kocykiem Później stwierdziła, że jak chcę to wieczorem skoczymy zobaczyć to wszystko, a jak nie to ONA SAMA PÓJDZIE I PRZEBIERZE ![]() ![]() Wrrr!!!!! A na koniec jeszcze dodała, że bardzo się cieszy, że będzie dziewczynka to będziemy we 3 wychowywać mojego męża ![]() Kuźwa, może we 4 jeszcze z moją mamusią??!! Zresztą wydaje mi się, że teściowa miała czas, zeby swojego synalka wychować
|
|
|
|
#418 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ktoś pytał o szczotę do butelek? Jest w rossmanie tam gdzie smoczki, grzechotki itp. Z babydreama za 6zł w promocji. |
||||||||
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Poziomka-to mnie pocieszyłaś
i tak się wybieramy do Rampersa poogladac wózki, więc zobaczymy co tam mają moja szwagierka kupowała tam bardzo dużo rzeczy dla synka i dostała fajny rabat a teściowa dobra jest![]() Kucyk_Truskawkowy-mam pytanko bierzesz jakieś dodatkowe leki teraz, w sensie acard, clexane itp.???
|
#420 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ze słodyczy to jak coś dostanie to leży, a potem dzieciom to daje. Alkoholu nie pije żadnego. Z kaw to tylko takie 3 w 1 lub cappuccino. Z książek uwielbia horrory, sf, kryminały, fantastyczne... Ale to już oklepany prezent - kilka razy od nas dostała, zresztą tu też ciężko trafić na coś, czego jeszcze nie czytała.... Takich pamiątek typu albumy nie lubi. W szlafrokach nie chodzi, ręczników ma tyle, że ledwo się szafa domyka. Torebkę dopiero co sobie kupiła, portfel dostała ode mnie na poprzednie urodziny... Myślałam raczej nad jakimiś zabiegami na włosy, ale muszę popytać gdzie można taki kupon prezentowy zakupić, żeby mogła sobie pójść kiedy chce.. Co do masaży to ona twierdzi, że nie będzie się rozbierać przed obcymi ludźmi, nawet płci żeńskiej To jest na prawdę ciężki temat Ewentualnie jeszcze zagadam z moją teściową, żeby zrobiła jej tort (ona przepyszne robi, najlepsze na świecie ), a ja dokupię jakąś dekorację na ten tort. No ale to część prezentu tylko by była.. Druga sprawa, że moja mama tych urodzin nie wyprawia w ogóle, choć tata chciał zrobić jej w jakiejś restauracji. Ale ona stwierdziła, że 50te urodziny to nie ma co świętować, tylko raczej płakać, że taka stara już jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

jakoś nie mogę się dzisiaj zebrać z domu, jeszcze w pidżamie siedzę. Muszę zacząć się organizować, żeby wszystko załatwiać do 15 bo jak się nalatam do wieczora to mi kręgosłup spać nie daje 

co to za ludzie
13.07.2013 

współczuje: rolleyes:

nadal odrosty, ale zaraz idę się z nimi rozprawić

Jestem okropna, ale ja na prawdę nie mam cierpliwości do cudzych dzieci
), a ja dokupię jakąś dekorację na ten tort. No ale to część prezentu tylko by była.. Druga sprawa, że moja mama tych urodzin nie wyprawia w ogóle, choć tata chciał zrobić jej w jakiejś restauracji. Ale ona stwierdziła, że 50te urodziny to nie ma co świętować, tylko raczej płakać, że taka stara już jest