|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
mi te najbardziej się podobają, ale w zasadzie żadna z tych przez ciebie wstawionych nie jest tandetna, wszystkie są tak ładne, że miałabym problem, gdybym to ja miała podejmować decyzję
![]() co do picia: Tż pewnie szczątkowo się napije, a ja prawie wcale. Mam baaardzo słabą głowę i po 1 lampce szampana już mną kołysze wszyscy mówią, że muszę potrenować do wesele, bo inaczej padnę może to geny rodziców-abstynentów ![]() gratulacje za wszystkie załatwione sprawy
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
licencja jest potrzebna gdy się bierze ślub w innej parafii niż narzeczonej i narzeczonego
|
|
|
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcięło mi cytowanie ;/ Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-02-20 o 09:50 |
|
|
|
|
#634 |
|
Polka Ogarniaczka
|
klub
|
#635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego, co wyczytałam, to przesąd dotyczy tak naprawdę wspólnego domu (w starożytnym Rzymie uznawano to za złą wróżbę, gdy świeżo upieczona małżonka potknęła się o próg). Na sali weselnej nie będę mieszkać przecież ![]() Cytat:
![]() Z głupich pytań, myślałyście już może o ułożeniu stołów? znalazłam wczoraj fajną stronę do planowania usadzenia (goscieprzystole.pl) i cały wieczór spędziłam szukając ustawienia idealnego. Jest o tyle trudno, że miejsce do ustawienia stołów jest długie i stosunkowo wąskie, więc ustawienia w T albo M, o których myślałam wcześniej, odpadają (PM siedzą w nich na środku i mielibyśmy straaasznie długą drogę na parkiet ). Wymyśliłam coś takiego (jest na 78 osób, na razie tylu gości nam się zapowiada):![]() Na sali wygląda to tak (naliczyłam tu prawie 100 krzeseł, więc u nas byłoby sporo luźniej): ![]() Myślicie, że to dobry pomysł? Chyba jeszcze nigdy nie widziałam tak ustawionych stołów, zawsze były jakoś ze sobą połączone (no, oprócz jednego, na którym rodzina pana młodego siedziała w przeciwległym kącie sali, i jakoś mi się to nie podobało).
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po przetrząsaniu ebay, etsy, polskiego allegro i się załamałam... Nie wiem jaką biżuterię dobrać do mojej sukni...
Obrączki i pierścionek zaręczynowy mam z żółtego złota, ale kompletnie nic w tym kolorze nie wpadło w mi w oko... Z kolei mam wrażenie, że do mojej sukni pasuje srebro/białe złoto i powinnam taki kolor biżuterii dobrać... I wtedy mogłabym dokupić też piękny grzebień we włosy... W załączniku moja suknia - jak myślicie? Planuję mieć tylko kolczyki i bransoletkę, ze względu na strojny gorset i dodatkowe bolerko do kościoła.
|
|
#638 |
|
Rozeznanie
|
Exist ja też mam pierścionek i obrączkę z żółtego złota i w ogóle na to nie patrzę. Do mojej sukni pasuje tez srebro lub białe złoto i kupuje biżuterię właśnie w tych kolorach
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Dziwnie zobaczyć na zdjęciu kogoś kogo się zna
![]() rabbitka, pewnie nie pomogę, ale ten jest wg mnie naj Elrosa, fajna stronka Zastój, zastój, zastój... |
|
|
|
#640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie po północy sobie pofolguję. Mamy takie dobre wina A ja tak kocham wina ![]() Cytat:
Mój sobie na pewno nie odpuści takiej okazji, żeby móc mnie porwać na ręce i gdzieś przenieść. Uwielbia to, ja stanowczo mniej...Cytat:
U mnie limit dotyczy tylko penjonatu-jeśli będę mieć mniej niż 54 noclegi to albo część pokojów wynajmą gościom z zewnątrz albo dopłacam do 54 miejsc. Na liście mam wyselekcjonowane 74 osoby(absolutne maksium sali i noclegów), więc jest szansa, że zamkniemy się w 60 osobach. Cytat:
), ale towarzysko, nie w kwestii ślubu. W ślubnych sprawach my pośredniczymy-znaczy wszystko załatwiamy i wynajdujemy, a potem tylko zgłaszamy jednym bądź drugim w czym mają pomóc, albo ile dać kasy i na co SUKCES TANECZNY NUMER DWA: Mój chłop SAM zaczął się dzisiaj interesować tańcem i typować muzykę Chyba stanie na czymś instrumentalnym. Tylko dalej nie wiem, jak do tego zatańczymy, on twierdzi, że damy radę, ja wątpię w coś bardziej skomplikowanego niż przytulaniecAle sam przyznał, że miedzy przysięgą a pierwszym tańcem będzie musiał walnąć kieliszek na rozluźnienie (ja może butelkę wina, wtedy będzie wiadomo, czemu mi się nogi plączą ).---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- rabbitka, mnie urzekł ten ostatni pasek.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||||
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musza byc wygodne!
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam strojny gorset jak Ty. Szukam coś w srebrze - bo je lubię a złoto by nawet nie pasowało do gorsetu moim zdaniem. No i też bym chciała kolczyki i bransoletkę ... kolczyków widziałam mnóstwo... siedze od rana i oglądam :P ale jeśli chodzi o bransoletki to albo nie ma do pary albo taki do kompletu kosztują duuuużo :P
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w kwietniu jak mieliśmy salę zamawiać moi rodzice zaprosili TŻ rodziców
|
|
#644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak ci się dobrze rozsadziło gości (już imiennie), to ja bym nie kombinowała więcej i zdecydowała się na pokazany przez ciebie rozstaw.Ja sama będę mieć jedyny słuszny układ, ale może to i dobrze, bo nie muszę kombinować, skoro jest tylko jeden możliwy Będzie mało gości, więc to też nie będzie wyglądało tak jak na zdjęciu, bo stoły będą krótsze.http://www.strzelnica.szin.pl/360/konferencyjna-1.html |
|
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi czy piosenka Drossel - To właśnie z Tobą, nie jest przypałem jak na 1 taniec czy może być? Jaka jest wasza opinia? Szukam czegoś do czego można pobujać moim Tż ( a to nie takie proste) ;-)
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Ja też z pytaniem. Podoba mi się suknia, bardzo podobna do sukni znajomej. I się zastanawiam czy brać, czy nie? Jak myślicie?
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie wzięła piosenki disco polo
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój TŻ wybrał Drossel - już na zawsze razemAle słowa pasują i do bujańca przytulańca w sam raz :P chyba
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeśli lubicie taki typ muzyki to nie ma co wymyślać innych piosenek pod publiczkę. cude a jak bardzo podobna? Taki sam typ ale jednak widać różnicę, czy np. różnią się tylko drobiazgami? I ile jest między waszymi ślubami? Jeśli są baaaaardzo podobne i ślubujecie w niewielkim odstępie czasu, to ja bym szukała innej. Mierzyłaś już tę co ci się podoba? Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-02-20 o 11:01 |
|
|
|
|
#650 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.jennypackham.com/collecti...belt-i-crystal http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...f-5b539083fa5b http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...3-32da085940dd http://www.jennypackham.com/collecti...ia-bridal-belt http://www.etsy.com/uk/listing/12066..._type=handmade Cytat:
Cytat:
Dziekuje serdecznie za opinie Dziewczyny Bede decydowac pomedzy tymi dwiema: http://www.etsy.com/uk/listing/16722...earch_type=all http://www.etsy.com/uk/listing/17889...earch_type=all Jak widac ceny tez przystepne ![]() I mysle, ze oba paski beda pasowac do grzebyka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
jesli nie taka sama a podobna to bym brała
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
annic, karolinuuusia. Różnica ok. rok. To dosyć popularny model, chyba wiele sukien robi się ten sposób. Może zmienię pasek po prostu
|
|
|
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Któraś się orientuje kiedy to ma nastąpić?
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#655 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny
![]() Tak, licencja jest nam potrzebna bo bierzemy ślub w obcej parafii (z mojej parafii byłoby aż 20 km na sale). Mama zapytała mnie sms czy robię imprezę studniówkową a ja chora jak diabli Po pracy będę leżała i umierała...Wysłane z telefonu |
|
|
|
#656 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale piękne kolczyki! Masz może link? Gratuluję załatwienia tylu rzeczy! ![]() bardzo ładna |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie wszystkie super i na pewno nie wyglądają tandetnie!
|
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie mama na początku przygotowań twierdziła ,że to wszystko za wcześnie więc tylko jej mówiłam,że wybrałam to czy tamto. A teraz jak rozmawia z koleżankami i ktoś się o coś pyta to mówi " A my to już dawno mamy wybrane , takie rzeczy trzeba wcześniej planować " Najkochańszy w tym wszystkim jest Tż bo mega się angażuje nawet na odległość i akceptuje większość moich zachcianek . Twierdzi , że to ma być nasz najpiękniejszy dzień i trzeba myśleć głową ale nie da się na wszystkimi oszczędzać Ps.Wczoraj Tż zaskoczył mnie kiedy pokazałam mu bukiety z hortensji na stół i porostu był nimi zachwycony ,że jakie cudne kwiatki i że chce takie:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym brala ten na czarnym tle! Piekny jest! U nas dzis 4 miesiace do slubu! Panny z 21 czerwca! To juz tuz tuz! Matko
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

wszyscy mówią, że muszę potrenować do wesele, bo inaczej padnę

A ja tak kocham wina
Mój sobie na pewno nie odpuści takiej okazji, żeby móc mnie porwać na ręce i gdzieś przenieść. Uwielbia to, ja stanowczo mniej...
buty La Body są meeega wygodne! i ofc full skórka 

Po pracy będę leżała i umierała...
15:00