![]() |
#2761 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() A teraz będę miała 25.05 tylko KTG i 01.03 już tp, więc chyba nie będę miała więcej badań jak urodzę w terminie ![]() Cytat:
![]() Współczuję cukrzycy ![]() Za słodkie mamusie nie będę odpowiadać, myślę, że one będą wiarygodniejsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Zadomowienie
|
maggie123 ja wszędzie podjeżdżam autem, ale to dlatego że mi bardzo źle się chodzi - brzuch mi uciska na pachwiny
ale to nic - ostatnio sąsiadka podjechała do mnie autem - a mieszka 100m od nas ![]() Cytat:
tak czy siak, żenada mi Kubę wyjeli o 10 (CC), a o 17 kazali wstać, no i wstałam, potem kąpiel (to była masakra, bo brodzik był bardzo wysoki i nie dawałam rady tak wysoko nogi unieść) - no i oczywiście wszystko z TŻtem, nie z pielęgniarką ![]() ale pamiętam, że prosiłam o dodatkowe środki przeciwbólowe i nie było z tym problemu Ela sama jesteś szara i brzydka ![]() ![]() w weekend była u nas siostra TŻta z mężem i synkiem no i okazuje się, że synek ma ospe. Czy dziecko zaraża ospą w czasie wylęgania tej choroby ???? Kurcze, boję się, żeby się nie okazało, że Kuba się zaraził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | ||
Moderator
|
Na razie nie dziekuje zeby nie zapeszac - wieczorkiem pewnie Wam napisze jaki byl rezultat, bo wiecie jak to jest - jade juz teraz zeby byc pierwsza w kolejce na 15, a i tak pewnie nie bede
![]() Trzeba swoje odsiedziec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogole taka mysl mi teraz przyszla do glowy - jak sie powinno zwracac do poloznej? Normalnie per pani, czy siostro ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-20 o 12:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wydaje mi się, że może zarażać i okres "wylęgania" to 2 tygodnie.
![]() |
#2765 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() w dzień cc przed godz 8 miałam 2 znieczulenia, jedno w kręgosłup, potem narkoza ogólna, obudziłam się o 9:30 cała odrętwiała, jak tylko zaczęłam czuć nogi zaczęłam poruszać palcami u stóp, potem całymi stopami, następnie zginałam kolana co jakiś czas, a pionizację miałam przed godz. 17, babeczki dziwiły się że tak szybko chcę wstać, ale chyba to siła woli, bo tak niemiłosiernie chciałam zobaczyć mojego małego skarbka, widziałam go tylko przez kilka sekund po przebudzeniu, potem na chwilę po pionizacji i mi go zabrali ![]() ![]() byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry, malutki zdrowiutki, wązy 3450g i mierzy 56 cm, więc ładnie urósł od narodzin ![]() dziewczyny współczuję Wam bardzo, że tak męczycie się ze skurczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |||||
Zadomowienie
|
estera85 Przykro mi, że tyle niejasności... A ginekolog nic nie mówi o cesarce? Ja nie znam się na tym zupełnie, więc nie pomogę. Dobrze, że chociaż Synuś grzeczny
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() olakola, no z tego co się orientuję, to dziecko zaraża własnie przed wystąpieniem krostek... mam nadzieję, że akurat teraz Kuby nie złapie ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
U Eli były wysokie glikemie, czasem dziecko jest dużo- wtedy CC. Cytat:
![]() Cytat:
Teqiba ![]() Mam sposób na moje niespanie- właśnie wstałam po dwugodzinnej drzemce z kanapy i świat wygląda zupełnie inaczej. Mam siłę na kolejna noc ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() ![]()
![]() |
#2768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny do szpitala mozna wziac probki kosmetykow? zeby cale butle nie zajmowaly miejsca w torbie?
![]() |
#2770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kolezanka w ciazy majac cukrzyce ciazowa brala insuline,choruje tez na astme i rodzila naturalnie.Mysle ze to kwestia indywidualna trzeba rozmawiac z lekarzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Raczkowanie
|
to ja szybko piszę bo mi w ostatnim tygodniu strasznie internet szwankował ale mam go teraz chwilowo więc odpisuję
![]() Enia Gratuluję Oleńki buziaczki dla Was i trzymam kciuki za choć troszkę przespane nocki Ela87 Gratuluję Oleńki ![]() Kasia no nareszcie ![]() ![]() ![]() teraz trzymam kciuki aby karmienie piersią lekko poszło ![]() A ja ostatnio coś kiepsko się czuję a dzisiaj to już zupełnie. Boję się że tż nie zdąży na poród, a bardzo mi zależy aby był ... ![]() ![]() ![]() Olakola ospa jest zaraźliwa do 2 tygodni, moja Mała też ją złapała od kuzynek co były już tydzień po ... ![]()
#2773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
można mu coś podać teraz, żeby go wzmocnić ? żeby ewentualnie lżej przechodził tą chorobę ? i najlepsze jest to, że oni już się zapowiedzieli na długi majowy weekend. Tylko moje dziecko nie będzie miało nawet miesiąca. Chyba muszę im powiedzieć, że ja bym wolała, żeby przyjechali w innym terminie, jak mała będzie miała ponad miesiąc. Normalnie się boję, że mi dzidźkę czymś zarażą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam ![]() I proszę o dopisanie mojej kolejnej 24.02. godz. 11.45. Aha, dziewczyny mające cesarki - wg pielęgniarek w szpitalu, do którego idę rodzić, najlepiej prosić o przeciwbólowe leki jak tylko rana zaczyna rwać, boleć, zanim się ból na dobre rozkręci. Bo wtedy, taki rozhulany ból jest ciężej go zatrzymać. Taka sama zasada przy leczeniu bólu jest w opiece paliatywnej, np. w ostatnich stadiach choroby nowotworowej. Ma nie boleć, bo jak się pozwoli bólowi rozwinąć to trudniej sobie z nim poradzić. Ja się panicznie boję, nie czytam opisów styczniówek, ogromnie boję się bólu i jakichkolwiek ingerencji w moje ciało. Jak tylko o tym pomyślę że jeszcze 13 dni to robi mi się niedobrze i mam ochotę się rozbeczeć. Wiem, że zobaczę w końcu swoje dziecko, ale strach jest tak silny że paraliżuje.
![]() |
#2776 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo ja tez zawsze per pani mowilam - tylko moja mama mi tu z siostra wyleciala. Tak mi sie wydawalo ze to juz nie te czasy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2778 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorszy okres teraz niestety - trzeba przecierpieć i odliczac dni ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Regularnie Was podczytuję, ale jakoś ciężko mi się zebrać, żeby coś napisać od siebie. Przede wszystkim GRATULACJE dla wszystkich Mamuś i ich pociech, które już są po właściwej stronie brzucha ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jestem juz w 33 tygodniu i jest mi coraz ciężej, mimo iż wszyscy ciągle mówią że brzuszek mały (mam 7,5 kg na plusie) - źle mi się oddycha, od dwóch dni śpię na siedząco (zgaga i oddychanie) i w ogóle czuje się jak wieloryb bez morza.... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() martorka Ja kupiłam mini opakowania w rossmanie właśnie po to aby nie wozić całych i dużych szamponów i żeli. Można też swoje kosmetyki poprzelewać do pustych małych opakowań (też w rossmannie do kupienia) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2781 |
Wtajemniczenie
|
hej, nadrobię wieczorkiem
tak strasznie źle się dziś czuję, jest mi niedobrze, mam biegunkę i silne bóle jak na @. do tego oczywiście nieustające przepowiadacze. i te zmasakrowane żebra tak bolą - mam dość ![]() jestem słaba jakaś taka że nie wiem.... podświadomie przezywam ten dzień i chyba dlatego takie samopoczucie mam a nie inne. to nie jest mój dzień!!! teQiba trzymam kciuki! kate było minęło- dobrze ze poród/ból szybko sie zapomina ![]() przykro mi ze akurat trafił ci się najgorszy scenariusz porodu ale Maja wszystko juz ci wynagrodziła z nawiązką ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-20 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2783 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam przed chwilą Szpital i mówili o 3 tygodniach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale ja się nie dam i już zawczasu wiem, że będę się wtedy źle czuć i nie będę z nimi siedzieć, bo będę odsypiać nocki ![]() Cytat:
![]() Chociaż powiem ci, że trochę zazdroszczę, bo u mnie zamiast coś się dziać to młode ma czkawkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też proszę o dopisanie do listy wizyt: 6. marca o 15:30 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2787 |
Rozeznanie
|
A do nas na Wielkanoc przyjedza moja mama ze swoim Tz i przyjaciolka, i bardzo ale to bardzo sie na to ciesze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2788 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Musisz mu powiedziec wprost ze ktoregos dnia bedzie zalowal ze nie odebral telefonu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2790 |
Rozeznanie
|
ja też biore małe opakowania kosmetyków w Gemini kupiłam taki mały żel pod prysznic, szampon.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.