Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 11:52   #2761
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A kiedy Ty masz jakąś wizytę, żeby zobaczyć ile Dziecię ma i jak szyjka?
W poniedziałek miałam badanie i szyjka długa

A teraz będę miała 25.05 tylko KTG i 01.03 już tp, więc chyba nie będę miała więcej badań jak urodzę w terminie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Bardzo trudno Was nadrabiac, tyle drukujecie ze nawet na spacer nie idzie wyjsc tylko czytac i czytać.
Przeproaszam ze nie pisałam od tyodnia ale mialam TZ w domu a potem od lekarza do lekarza bo okazało sie jednak ze musze brac insuline (opinia jedneo z diabetologa) opinia drugiego (poznań) na razie wstrzymujemy insuline i mam zastosowac inna diete. Tzn. zjesc drua kolacje ok 22.00 bo podobno cukier na czczo po 2 kolacji ma sie zmniejszyc, stosuje to od dwóch dni i wstaje jak głupek o 2.30 w nocy i mierze sobie czy spada ale niestety nadal jest powyzej 100.
Mam pytanie dla dziewczyn które biora insuline czy wy będziecie miały cc, czy to nie jest przeciwskazaniem do porodu naturalneo. O
prócz cukrzycy mam równiez tarczyce wiec to moze tez zadecydowac. Sama nie wiem a najgorsze ze nawet lekarze nie moga mi odpowiedziec na to pytanie. Jednek zgania na drugieo.
Najgorsze co może być to dwóch lekarzy z odmiennymi poglądami
Współczuję cukrzycy
Za słodkie mamusie nie będę odpowiadać, myślę, że one będą wiarygodniejsze
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:56   #2762
olakola
Zadomowienie

maggie123 ja wszędzie podjeżdżam autem, ale to dlatego że mi bardzo źle się chodzi - brzuch mi uciska na pachwiny
ale to nic - ostatnio sąsiadka podjechała do mnie autem - a mieszka 100m od nas , akurat było po deszczu i nie chciała butów ubrudzić

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ale czy szpital to wogóle obchodzi? Ratują się jak mogą bo w grę wchodzi odszkodownanie 2 milionowe.
no ale szpital to chyba jest UBEZPIECZONY i to by poszło z ubezpieczenia a nie z ich "własnych" pieniędzy ???!!!
tak czy siak, żenada

mi Kubę wyjeli o 10 (CC), a o 17 kazali wstać, no i wstałam, potem kąpiel (to była masakra, bo brodzik był bardzo wysoki i nie dawałam rady tak wysoko nogi unieść) - no i oczywiście wszystko z TŻtem, nie z pielęgniarką
ale pamiętam, że prosiłam o dodatkowe środki przeciwbólowe i nie było z tym problemu

Ela sama jesteś szara i brzydka dzidziaki są cudne

w weekend była u nas siostra TŻta z mężem i synkiem no i okazuje się, że synek ma ospe. Czy dziecko zaraża ospą w czasie wylęgania tej choroby ????
Kurcze, boję się, żeby się nie okazało, że Kuba się zaraził
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:59   #2763
teQiba
Moderator

Na razie nie dziekuje zeby nie zapeszac - wieczorkiem pewnie Wam napisze jaki byl rezultat, bo wiecie jak to jest - jade juz teraz zeby byc pierwsza w kolejce na 15, a i tak pewnie nie bede
Trzeba swoje odsiedziec

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Duża dziewczynka! za wizytę.
Spotkałam się z dwoma aparaturami ktg, w jednym nie trzeba było liczyć ruchów, a w innym tak
Jak bylam w szpitalu to raz kazali wciskac przy ruchach, a raz nie - nie wiem od czego to zalezalo, moze od humoru poloznej

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
i znowu to samo tydzień temu kupiłam pampersy newborn w rossie za normalną cenę, teraz są 20% taniej, chusteczki nawilżane tak samo następnym razem jak będę chciała kupić konkretną rzecz, to poczekam tydzień na jej promocję
Ja bym sie obrazila na Rossa na Twoim miejscu

A w ogole taka mysl mi teraz przyszla do glowy - jak sie powinno zwracac do poloznej? Normalnie per pani, czy siostro

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-02-20 o 12:02
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:04   #2764
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
W ogole to szykuje sie na wizyte - poki pamietam bardzo prosze o magiczne kciuki i darmowe szamanstwo od Side zeby mi termin CC juz lekarz wyznaczyl lekarz
kciuki i czary mary

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
maggie123 ja wszędzie podjeżdżam autem, ale to dlatego że mi bardzo źle się chodzi - brzuch mi uciska na pachwiny
ale to nic - ostatnio sąsiadka podjechała do mnie autem - a mieszka 100m od nas , akurat było po deszczu i nie chciała butów ubrudzić

Cytat:
w weekend była u nas siostra TŻta z mężem i synkiem no i okazuje się, że synek ma ospe. Czy dziecko zaraża ospą w czasie wylęgania tej choroby ????
wydaje mi się, że może zarażać i okres "wylęgania" to 2 tygodnie.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:13   #2765
marima
Raczkowanie

cześć

w dzień cc przed godz 8 miałam 2 znieczulenia, jedno w kręgosłup, potem narkoza ogólna, obudziłam się o 9:30 cała odrętwiała, jak tylko zaczęłam czuć nogi zaczęłam poruszać palcami u stóp, potem całymi stopami, następnie zginałam kolana co jakiś czas, a pionizację miałam przed godz. 17, babeczki dziwiły się że tak szybko chcę wstać, ale chyba to siła woli, bo tak niemiłosiernie chciałam zobaczyć mojego małego skarbka, widziałam go tylko przez kilka sekund po przebudzeniu, potem na chwilę po pionizacji i mi go zabrali następnego dnia rano przywieźli mi małego i poprosiłam żeby mi go zostawiły więc był od tamtej pory już ze mną 24h/d. u mnie w szpitalu jest tak że 24 h po cc dostaje się dziecko w ciągu dnia, jak chcesz to je zabierają i zabierają je na noc, dopiero po 48 h dostaje się malucha na całą dobę. ja chciałam mieć go od razu, mimo że tak bardzo mnie wszystko bolało, ale chęć bycia z małym powodowała że jakoś lepiej znosiłam ten ból. a łóżka są strasznie niewygodne, więc podłożyłam sobie pod głowę zwinięty koc, nogi zgięte w kolanach i jakby trochę mniej bolało, najgorzej było jak kichałam lub kaszlałam, bo miałam strasznie podrażnione gardło, bo mnie intubowali. im szybciej się wstanie tym lepiej, w ciągu dnia byłam ciągle na nogach, bo jak się położyłam to nie mogłam wstać

byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry, malutki zdrowiutki, wązy 3450g i mierzy 56 cm, więc ładnie urósł od narodzin

dziewczyny współczuję Wam bardzo, że tak męczycie się ze skurczami
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:14   #2766
mmhym
Zadomowienie

estera85 Przykro mi, że tyle niejasności... A ginekolog nic nie mówi o cesarce? Ja nie znam się na tym zupełnie, więc nie pomogę. Dobrze, że chociaż Synuś grzeczny

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
:
chyba poprosze o wpisanie w 34 tc - 2400g już niech będzie tak jak było od początku liczone
Dzięki Tak wpisałam

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
E
U mnie chemia zaliczona, fryzjer w nagrode tez
Druga pralka dzieciowa sie pierze, jutro trzecia, bo nie mam gdzie wieszac Teraz sie lenie!! a co
za wszytsko

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
ja coś dzisiaj jakaś wypompowana jestem.. na dodatek boli mnie brzuch i te cholerne żebra.. nie wytrzymuję już [COLOR="Silver"]
Cholera, nawet na leżąco Cię bolą te żebra? Teraz macica jest w najwyższym miejscu chyba... A brzuch, to co znaczy? Żołądek?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
W poniedziałek miałam badanie i szyjka długa

A teraz będę miała 25.05 tylko KTG i 01.03 już tp, więc chyba nie będę miała więcej badań jak urodzę w terminie
Sorry, przez te emocje w tym tygodniu jakoś mi wyleciało No to trzeba brać się za skracanie szyjki - metoda 4S i sukces

olakola, no z tego co się orientuję, to dziecko zaraża własnie przed wystąpieniem krostek... mam nadzieję, że akurat teraz Kuby nie złapie

Cytat:
A w ogole taka mysl mi teraz przyszla do glowy - jak sie powinno zwracac do poloznej? Normalnie per pani, czy siostro
E, ja do wszytskich połoznych zawsze na Pani leciałam - nie słyszałam, żeby ktoś inaczej mówił

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:15   #2767
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Bardzo trudno Was nadrabiac, tyle drukujecie ze nawet na spacer nie idzie wyjsc tylko czytac i czytać.
Przeproaszam ze nie pisałam od tyodnia ale mialam TZ w domu a potem od lekarza do lekarza bo okazało sie jednak ze musze brac insuline (opinia jedneo z diabetologa) opinia drugiego (poznań) na razie wstrzymujemy insuline i mam zastosowac inna diete. Tzn. zjesc drua kolacje ok 22.00 bo podobno cukier na czczo po 2 kolacji ma sie zmniejszyc, stosuje to od dwóch dni i wstaje jak głupek o 2.30 w nocy i mierze sobie czy spada ale niestety nadal jest powyzej 100.
Mam pytanie dla dziewczyn które biora insuline czy wy będziecie miały cc, czy to nie jest przeciwskazaniem do porodu naturalneo. O
prócz cukrzycy mam równiez tarczyce wiec to moze tez zadecydowac. Sama nie wiem a najgorsze ze nawet lekarze nie moga mi odpowiedziec na to pytanie. Jednek zgania na drugieo.

Gratulacje dziewczyny za wspaniałe babelki które macie juz ze soba.

Mój synus na szczescie ostanio nie robi mamusi głupich numerów i kopie jak o to poproszę. Chociaż tak ulży mamusi. Koncówka ciazy jest najgorsza dla mnie.

Pozdrowienia dla wszyskich cioc wizazowych, przesyłam buziaki.
Insuline łatwiej dawkować w czasie CC, ale SN nie jest niemożliwy tylko przez leczenie insuliną. Dlatego nie sa tacy zgodni, bo nie ma jednoznacznych wytycznych.
U Eli były wysokie glikemie, czasem dziecko jest dużo- wtedy CC.

Cytat:

U mnie chemia zaliczona, fryzjer w nagrode tez
Druga pralka dzieciowa sie pierze, jutro trzecia, bo nie mam gdzie wieszac Teraz sie lenie!! a co
Po fryzjerze zawsze sie humor poprawia, a jak jeszcze chemia do przodu, to w ogóle.

Cytat:
Niestety- okres zaraźliwości zaczyna się około 2-3 dni przed wystąpieniem wysypki i trwa do przyschnięcia wszystkich wykwitów.

Teqiba

Mam sposób na moje niespanie- właśnie wstałam po dwugodzinnej drzemce z kanapy i świat wygląda zupełnie inaczej. Mam siłę na kolejna noc I zrobię sobie dzisiaj sushi z gotowanym łososiem na kolację, a co

Dzięki dziewczyny za wsparcie Jesteście nieocenione. Położna powiedziała mi tylko, że to, co się teraz namęczę i się pootwiera, to oszczędzę w dniu porodu... Tydzień temu było 1,5 cm i brak szyjki... Mam wrażenie, jakby główka już mi się majtała pomiędzy nogami, więc może się doczekam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 12:17   #2768
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Niestety tak

Cytat:
Sorry, przez te emocje w tym tygodniu jakoś mi wyleciało No to trzeba brać się za skracanie szyjki - metoda 4S i sukces
Muszę się chyba za to brać
Stary 2014-02-20, 12:18   #2769
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:

no ale szpital to chyba jest UBEZPIECZONY i to by poszło z ubezpieczenia a nie z ich "własnych" pieniędzy ???!!!
tak czy siak, żenada

mi Kubę wyjeli o 10 (CC), a o 17 kazali wstać, no i wstałam, potem kąpiel (to była masakra, bo brodzik był bardzo wysoki i nie dawałam rady tak wysoko nogi unieść) - no i oczywiście wszystko z TŻtem, nie z pielęgniarką
ale pamiętam, że prosiłam o dodatkowe środki przeciwbólowe i nie było z tym problemu

Ela sama jesteś szara i brzydka dzidziaki są cudne

Zaraza tuz przed wystapieniem wysypki... wiec roznie moze byc,
Dziewczyny do szpitala mozna wziac probki kosmetykow? zeby cale butle nie zajmowaly miejsca w torbie?
Stary 2014-02-20, 12:18   #2770
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Gratulacje dziewczyny za wspaniałe babelki które macie juz ze soba.

Mój synus na szczescie ostanio nie robi mamusi głupich numerów i kopie jak o to poproszę. Chociaż tak ulży mamusi. Koncówka ciazy jest najgorsza dla mnie.

Pozdrowienia dla wszyskich cioc wizazowych, przesyłam buziaki.

Moja kolezanka w ciazy majac cukrzyce ciazowa brala insuline,choruje tez na astme i rodzila naturalnie.Mysle ze to kwestia indywidualna trzeba rozmawiac z lekarzem.

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:23   #2771
marima
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny do szpitala mozna wziac probki kosmetykow? zeby cale butle nie zajmowaly miejsca w torbie?
pewnie, że tak ja chciałam sobie poprzelewać i przełozyć np krem do mniejszego pudełeczka no ale już nie zdązyłam
marima jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 12:33   #2772
uparta8210
Raczkowanie

to ja szybko piszę bo mi w ostatnim tygodniu strasznie internet szwankował ale mam go teraz chwilowo więc odpisuję

Enia Gratuluję Oleńki buziaczki dla Was i trzymam kciuki za choć troszkę przespane nocki

Ela87 Gratuluję Oleńki i to samo życzę co Sylwi, bo wiem że najgorsze są pierwsze nocki, no i aby ci malutką dali jak najszybciej

Kasia no nareszcie, buziaczki dla Majeczki i naprawdę współczuję niepostępującego porodu przy 10 cm ale dałaś radę kochana

teraz trzymam kciuki aby karmienie piersią lekko poszło

A ja ostatnio coś kiepsko się czuję a dzisiaj to już zupełnie. Boję się że tż nie zdąży na poród, a bardzo mi zależy aby był ... Malutka się wierci i przeciąga,żeberka mamusi obija ale jak narazie jest to znośne. wczoraj bolał mnie chyba jajnik po prawej stronie dość intensywnie ale przeszło całe szczęście. Non stop zgaga no i ten BRZUCH uciska tak jak by...

Olakola ospa jest zaraźliwa do 2 tygodni, moja Mała też ją złapała od kuzynek co były już tydzień po ...

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:35   #2773
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Niestety- okres zaraźliwości zaczyna się około 2-3 dni przed wystąpieniem wysypki i trwa do przyschnięcia wszystkich wykwitów.
no to masakra, pozostaje mi czekać i patrzeć co będzie
można mu coś podać teraz, żeby go wzmocnić ? żeby ewentualnie lżej przechodził tą chorobę ?

i najlepsze jest to, że oni już się zapowiedzieli na długi majowy weekend. Tylko moje dziecko nie będzie miało nawet miesiąca. Chyba muszę im powiedzieć, że ja bym wolała, żeby przyjechali w innym terminie, jak mała będzie miała ponad miesiąc. Normalnie się boję, że mi dzidźkę czymś zarażą.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:36   #2774
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
pewnie, że tak ja chciałam sobie poprzelewać i przełozyć np krem do mniejszego pudełeczka no ale już nie zdązyłam
Dzieki tak zrobie.
Stary 2014-02-20, 12:42   #2775
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Raczej per pani, tak jak i do każdej pielęgniarki. One się teraz często obrażają jak się mówi do nich per siostro.

Trzymam za wizytę.

I proszę o dopisanie mojej kolejnej 24.02. godz. 11.45.

Aha, dziewczyny mające cesarki - wg pielęgniarek w szpitalu, do którego idę rodzić, najlepiej prosić o przeciwbólowe leki jak tylko rana zaczyna rwać, boleć, zanim się ból na dobre rozkręci. Bo wtedy, taki rozhulany ból jest ciężej go zatrzymać. Taka sama zasada przy leczeniu bólu jest w opiece paliatywnej, np. w ostatnich stadiach choroby nowotworowej. Ma nie boleć, bo jak się pozwoli bólowi rozwinąć to trudniej sobie z nim poradzić.

Ja się panicznie boję, nie czytam opisów styczniówek, ogromnie boję się bólu i jakichkolwiek ingerencji w moje ciało. Jak tylko o tym pomyślę że jeszcze 13 dni to robi mi się niedobrze i mam ochotę się rozbeczeć. Wiem, że zobaczę w końcu swoje dziecko, ale strach jest tak silny że paraliżuje.
Stary 2014-02-20, 12:50   #2776
teQiba
Moderator

Cytat:
i najlepsze jest to, że oni już się zapowiedzieli na długi majowy weekend. Tylko moje dziecko nie będzie miało nawet miesiąca. Chyba muszę im powiedzieć, że ja bym wolała, żeby przyjechali w innym terminie, jak mała będzie miała ponad miesiąc. Normalnie się boję, że mi dzidźkę czymś zarażą.
W zyciu bym sie na to nie zgodzila

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Raczej per pani, tak jak i do każdej pielęgniarki. One się teraz często obrażają jak się mówi do nich per siostro.
To dobrze
Bo ja tez zawsze per pani mowilam - tylko moja mama mi tu z siostra wyleciala. Tak mi sie wydawalo ze to juz nie te czasy...
Stary 2014-02-20, 13:10   #2777
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A ja nadal mam skurcze. I rozwarcie się zrobiło minimalne. Dostałam zastrzyk na rozwój płuc małej, bo jest zagrożenie przedwczesnego porodu. Amelka w domu wymiotuje. Psy całą noc ponoć krążyły i mnie szukały. A ja tu chyba dłużej zabawie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
3mam kciuki żeby wszystko było ok

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:12   #2778
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Tylko uwaga z tymi próbkami, żeby coś nie uczuliło i radzą, żeby kosmetyki miały najlepiej jak najmniej zapachu.

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio coś kiepsko się czuję a dzisiaj to już zupełnie. Boję się że tż nie zdąży na poród, a bardzo mi zależy aby był ... Malutka się wierci i przeciąga,żeberka mamusi obija ale jak narazie jest to znośne. wczoraj bolał mnie chyba jajnik po prawej stronie dość intensywnie ale przeszło całe szczęście. Non stop zgaga no i ten BRZUCH uciska tak jak by...
A gdzie on, że miałby nie zdążyć? Mój to może się co najwyżej wcale nie dowiedzieć, bo nie można się wiecznie do tego łosia dodzwonić.
Najgorszy okres teraz niestety - trzeba przecierpieć i odliczac dni

Cytat:
Ja się panicznie boję, nie czytam opisów styczniówek, ogromnie boję się bólu i jakichkolwiek ingerencji w moje ciało. Jak tylko o tym pomyślę że jeszcze 13 dni to robi mi się niedobrze i mam ochotę się rozbeczeć. Wiem, że zobaczę w końcu swoje dziecko, ale strach jest tak silny że paraliżuje.
Bardzo mi przykro, że tak się boisz porodu - staraj się własnie może w myślach omijać ten moment przejściowy i myśleć tylko o tym, że za 13 dni będziesz mieć Malucha, a nie że CC.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:13   #2779
nivka
Raczkowanie

Hej Mamusie

Regularnie Was podczytuję, ale jakoś ciężko mi się zebrać, żeby coś napisać od siebie.

Przede wszystkim GRATULACJE dla wszystkich Mamuś i ich pociech, które już są po właściwej stronie brzucha Zazdroszczę, że porody (choć wszystkie ciężkie) macie już za sobą Trzymam kciuki za leżące Mamy - każdy dzień dla maluchów jest bardzo ważny i zostanie Wam to wynagrodzone Także oby jak najlepiej minął ten czas i wszystko będzie dobrze

Ja jestem juz w 33 tygodniu i jest mi coraz ciężej, mimo iż wszyscy ciągle mówią że brzuszek mały (mam 7,5 kg na plusie) - źle mi się oddycha, od dwóch dni śpię na siedząco (zgaga i oddychanie) i w ogóle czuje się jak wieloryb bez morza.... A syn tak kopie, że już Wam wierzę - można mieć siniaki na narządach wewnętrznych, na dodatek upodobał sobie wciskanie pupki pod moje żebra... wewillrockyou rozumiem Cię jak nikt. Mój to wariat normalnie ciekawe tylko po kim Nie wyobrażam sobie męczyć się jak ty Trisdom z brzuszkiem i kilkudniowymi przepowiadaczami, chyba bym zwariowała

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tej strony zamawiałyście apteczne rzeczy: http://www.aptekagemini.pl/ ?chciałabym zrobić większe zamówienie, czy ktoś ma może dokładną listę co na pierwszy rzut z apteki najlepiej kupic dla mamy i dzieciątka?;-)
Załączam moją strasznie długą listę wyprawkową wcześniej się zastanawiałam jakim cudem inne wizażanki zostawiają po 200 zł w gemini, mi wyszło prawie 360 Ale to też przez butelki, termometr i inne pierdółki. POZA TYM na liście mam jeszcze sól fizjologiczną (do kupienia na sztuki w aptece stacjonarnej bo na gemini tylko 100 kap sprzedają) pampersy i mokre chusteczki do pupy (patyczki do uszu mam w domu - możesz je dokupić). Oprócz tego lista wydaję się być kompletna, może Ci się przyda

martorka Ja kupiłam mini opakowania w rossmanie właśnie po to aby nie wozić całych i dużych szamponów i żeli. Można też swoje kosmetyki poprzelewać do pustych małych opakowań (też w rossmannie do kupienia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gemini1.jpg (92,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gemini2.jpg (110,8 KB, 49 załadowań)
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 13:14   #2780
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

U mnie... heh szkoda gadać.
Skurcze z bólami na @ i krzyżowymi do 4 nad ranem od 23 gdzieś, ale... co 8 minut, a potem się wyciszyły. O 8 obudził mnie kolejny, tym razem pojedynczy skurczybyk.
Mam dość tych przepowiadających i wolałabym zostać śpiąca królewną do terminu porodu. :banghead:
Ok- sorry za marudzenie- moje przejścia w porównaniu z dziewczynami po cesarkach są aktualnie mało istotne.
współczuję Ci oby szybciutko się to skończyło

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-20, 13:17   #2781
Castia
Wtajemniczenie

hej, nadrobię wieczorkiem
tak strasznie źle się dziś czuję, jest mi niedobrze, mam biegunkę i silne bóle jak na @. do tego oczywiście nieustające przepowiadacze. i te zmasakrowane żebra tak bolą - mam dość
jestem słaba jakaś taka że nie wiem....
podświadomie przezywam ten dzień i chyba dlatego takie samopoczucie mam a nie inne.
to nie jest mój dzień!!!

teQiba trzymam kciuki!
kate było minęło- dobrze ze poród/ból szybko sie zapomina
przykro mi ze akurat trafił ci się najgorszy scenariusz porodu ale Maja wszystko juz ci wynagrodziła z nawiązką

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-02-20 o 13:21
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:18   #2782
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

a teraz o wczorajszej wizycie.. Na USG okazało się, że wszystkie wymiary Zosi w 33 tygodniu (główka, brzuszek, kość udowa) wyglądają spokojnie na 35 tc i Mała (nie taka Mała - chyba koleżanka Wikinga Cayenne) waży 2400g !

Pytam lekarza czy to nadal dziewczyna a on na to 'a kto Państwu powiedział, że to dziewczyna?' mi już słabo mówie 'jak to kto?! Pan!' okazało się, ze żartował ładnie tak jaja z ciężarnej sobie robić.
Po USG mieliśmy chwile więc skoczyliśmy na obżerke do KFC Mała zaczeła ostro dokazywać.
Na wizycie gin stwierdził, że dziecko faktycznie jest duże, dał skierowanie na IP na ktg i kazał przyjść za 2tygodnie skontrolować co z tymi tygodniami bo może wyjść jednak wczesniej (31.03).
Na IP czekaliśmy na ktg 2.5 godziny.. Nie mam komentarza, serio.. Myślałam, że oszaleje. Jeszcze położna która sprawdzała tętno stwierdziła, że jest podwyższone i zobaczymy co pokaże ktg więc od razu stres. Dodatkowo Zosia nie lubi jak jej się nadmiernie przeszkadza więc co położna złapała puls z jednej strony Mała się przewracała, z drugiej strony to samo jak jej sie w końcu udało chwile dłużej utrzymać to jej kopneła w ten detektor
na ktg wyszło wszystko w porządku, jakieś małe skurczybyki się bezbolesne pokazały także wszystko ok dzięki za wsparcie dziewczyny

Dodatkowo Mała leży podłużnie główkowo, czeka na swoją kolej i pokazała nam swojego buziaka - nos zdecywanie mojej rodziny (wszystkie dzieci u nas takie mają) kartofelek ale ogólnie caaały Tż

Ja lece do lumpka, może zahacze o Babcie Tżta i odbiore buty od szewca Miłego Dnia!
no to za wizytę i dużą księżniczkę

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-20, 13:27   #2783
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Pani
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

wydaje mi się, że może zarażać i okres "wylęgania" to 2 tygodnie.
Oglądałam przed chwilą Szpital i mówili o 3 tygodniach

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry, malutki zdrowiutki, wązy 3450g i mierzy 56 cm, więc ładnie urósł od narodzin

Cytat:
Mam sposób na moje niespanie- właśnie wstałam po dwugodzinnej drzemce z kanapy i świat wygląda zupełnie inaczej. Mam siłę na kolejna noc I zrobię sobie dzisiaj sushi z gotowanym łososiem na kolację, a co
No i śpij na zdrowie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

A ja ostatnio coś kiepsko się czuję a dzisiaj to już zupełnie. Boję się że tż nie zdąży na poród, a bardzo mi zależy aby był ...
A mnie już wszystko jedno najpóźniej będzie w domu w poniedziałek, wiec te 3 dni jakoś bym wytrzymała. Tylko on jest tak nakręcony, że nawet dzień wcześniej by przyjechał
Cytat:

Za grosz wyczucia weź im powiedz wprost, że nie bardzo i już

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 13:35   #2784
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
można mu coś podać teraz, żeby go wzmocnić ? żeby ewentualnie lżej przechodził tą chorobę ?

U mnie tak samo Termin mam na 01.03 a goście zapowiedzieli się na 31.03. Zamierzają mi się zwalić na głowę (i tak ich prosiłam, bo chcieli być na początku marca )
Ale ja się nie dam i już zawczasu wiem, że będę się wtedy źle czuć i nie będę z nimi siedzieć, bo będę odsypiać nocki

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej, nadrobię wieczorkiem
tak strasznie źle się dziś czuję, jest mi niedobrze, mam biegunkę i silne bóle jak na @. do tego oczywiście nieustające przepowiadacze. i te zmasakrowane żebra tak bolą - mam dość
jestem słaba jakaś taka że nie wiem....
podświadomie przezywam ten dzień i chyba dlatego takie samopoczucie mam a nie inne.
to nie jest mój dzień!!!
Współczuję dolegliwości

Chociaż powiem ci, że trochę zazdroszczę, bo u mnie zamiast coś się dziać to młode ma czkawkę
Stary 2014-02-20, 13:48   #2785
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, dziewczyny mające cesarki - wg pielęgniarek w szpitalu, do którego idę rodzić, najlepiej prosić o przeciwbólowe leki jak tylko rana zaczyna rwać, boleć, zanim się ból na dobre rozkręci. Bo wtedy, taki rozhulany ból jest ciężej go zatrzymać. Taka sama zasada przy leczeniu bólu jest w opiece paliatywnej, np. w ostatnich stadiach choroby nowotworowej. Ma nie boleć, bo jak się pozwoli bólowi rozwinąć to trudniej sobie z nim poradzić.

Też mi to położna powiedziała

Cytat:
Wapno może

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
U mnie tak samo Termin mam na 01.03 a goście zapowiedzieli się na 31.03. Zamierzają mi się zwalić na głowę (i tak ich prosiłam, bo chcieli być na początku marca )
Ale ja się nie dam i już zawczasu wiem, że będę się wtedy źle czuć i nie będę z nimi siedzieć, bo będę odsypiać nocki

Współczuję dolegliwości

Chociaż powiem ci, że trochę zazdroszczę, bo u mnie zamiast coś się dziać to młode ma czkawkę
Ja też muszę mojemu tacie wyperswadować, że donas na Wielkanoc przyjedzie... A to aakurat jest w okresie,kiedy rodzić mogę, więc nie chcę mieć go na głowie.

Ja też proszę o dopisanie do listy wizyt: 6. marca o 15:30
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:57   #2786
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
dziekuję Ci bardzo za odpowiedź zabieram sie za kompletowanie;-) juz wczoraj parę rzeczy zamówiłam dla siebie i maluszka, a dziś apteka i jeszcze wypad do jakiegos sklepu z ciuszkami dla maluszka i bedzie wszystko;-)
nie ma za co no to miłego kompletowania

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-20, 13:57   #2787
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

A do nas na Wielkanoc przyjedza moja mama ze swoim Tz i przyjaciolka, i bardzo ale to bardzo sie na to ciesze ) chociaz nie wiem gdzie beda spali, ale jak chca przyjechac to prosze bardzo to tylko kilka dni, a tak tesknie za nimi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 14:00   #2788
teQiba
Moderator

Cytat:
Mój to może się co najwyżej wcale nie dowiedzieć, bo nie można się wiecznie do tego łosia dodzwonić.
sorki, ale mnie dobor slow rozbawil
Musisz mu powiedziec wprost ze ktoregos dnia bedzie zalowal ze nie odebral telefonu...
Stary 2014-02-20, 14:02   #2789
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak zamierzam zrobić

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-20, 14:06   #2790
vivien39
Rozeznanie

ja też biore małe opakowania kosmetyków w Gemini kupiłam taki mały żel pod prysznic, szampon.

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości