|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Koty - część VIII
Dziewczyny jaką polecacie kuwetę dla norweskiego leśnego? Odkrytą czy krytą??
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dawno tu norwegów nie było...
|
|
|
#2613 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Jezu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie ![]() Cytat:
jak nie wiem gdzie jest Felut, to potrząsam puszką z chrupeczkami, zawsze wylezie ale to chyba uniwersalny sposób na wszystkie kociastetrzymam za zdrowie
|
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Konto usunięte
|
Dawno mnie tu nie było i przyznaję się, że nie miałam czasu nadrabiać, bo kończyłam pisać pracę, ale już oddana więc mam nadzieję, że będziemy mogły ze Stepką bywać częściej.
![]() Powiedzcie mi czy to normalne, że po zabawie kot wywala język jak pies i tak szybko oddycha? Moja Stepka dostaje wścieklizny jak widzi kabel od myszki, dostaje wtedy jakiegoś ognia w tyłku i lata jak oszalała za nim. Wczoraj tż się z nią bawił strasznie długo tym kablem i potem właśnie tak robiła jak pies. Bo jak widzi ten kabel to nawet nie czuje, że jest zmęczona (przy myszach jak jest zmęczona to wymięka, a tu nie). Wczoraj dopiero ja musiałam przerwać im te harce bo jeszcze by mi kot zszedł z przemęczenia. |
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I stukanie paznokciem w miskę Tutaj objawia się super słuch kotów, bo nawet jak było dość głośno i byli znajomi, Florki się bawiły z nimi, to takie stukanie (niezbyt głośne jakby nie było) je migiem zwołało na kolację ![]() No i oczywiście godziny posiłków, zbliża się 11 to już łażą za mną, to samo o 16 i 21. Rano cierpliwie czekają pod drzwiami do sypialni
|
|
#2617 |
|
KOTerator
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45242327]
Powiedzcie mi czy to normalne, że po zabawie kot wywala język jak pies i tak szybko oddycha? [/QUOTE] Moje tak nie robią |
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45242327]
Powiedzcie mi czy to normalne, że po zabawie kot wywala język jak pies i tak szybko oddycha? [/QUOTE] moja jak odpoczywa, to kładzie się na podłodze i głębiej oddycha, to tak. ale wywalania jęzora nigdy nie było Cytat:
super słuch i super czujność, bo kot może spać i wyglądać przy tym jak w letargu, ale zawsze jak się zakrzątam głośniej wokół jej misek i blaszanych puszek z chrupkami, to w pięć sekund jest obok
|
|
#2619 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dużą, bardzo dużą krytą. Ja mam krytą, a i tak wszędzie pełno żwirku-może dlatego, że jeszcze nie zamykam klapy. Nie wiem, czy wszystkie takie są-moja jest z taką klapą, że nie muszę zdejmować pokrywy, żeby usunąć nieczystości. Kretka na allegro jest roczny drapak Rufiego, sufitowy za 560 zł
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
|
|
|
|
|
#2621 |
|
KOTerator
|
Moja u weta tak język wywalała, to do kardiologa później trafiła
ale zdrowa, oficjalnie jest panikarą i aktorką odgrywającą zawał u weta, jak ją olewamy i widzi, że nikt nie reaguje to przestaje |
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45242327]Dawno mnie tu nie było i przyznaję się, że nie miałam czasu nadrabiać, bo kończyłam pisać pracę, ale już oddana więc mam nadzieję, że będziemy mogły ze Stepką bywać częściej.
![]() Powiedzcie mi czy to normalne, że po zabawie kot wywala język jak pies i tak szybko oddycha? Moja Stepka dostaje wścieklizny jak widzi kabel od myszki, dostaje wtedy jakiegoś ognia w tyłku i lata jak oszalała za nim. Wczoraj tż się z nią bawił strasznie długo tym kablem i potem właśnie tak robiła jak pies. Bo jak widzi ten kabel to nawet nie czuje, że jest zmęczona (przy myszach jak jest zmęczona to wymięka, a tu nie). Wczoraj dopiero ja musiałam przerwać im te harce bo jeszcze by mi kot zszedł z przemęczenia.[/QUOTE] Moje tak reaguja na wędkę z zoo+ (z piórami). Ganiają jak szalone. Skaczą, fruwają, biegają i istne szaleństwo. Jak już się zmęczą to otwieraja szeroko paszczę (wygląda to jakby się uśmiechały), wywalają jęzory i zieją jak psy
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach, ten Słonik <3
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam przedwczoraj, ale nie podoba mi się, bo ma budkę
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
Hehe... nie tak prędko niestety bo jeszcze się nie urodził... :P Dopiero jutro będzie potwierdzona ciąża kotki.... Ja jestem zdecydowana na malucha i robię rozeznanie co do zakupu potrzebnych rzeczy... jak już kotek będzie na świecie oczywiście fotkę umieszczę... a co do drapaków to jakie firmy polecacie oprócz Rufi- strasznie drogie są??
|
#2627 |
|
KOTerator
|
Kami może być zdjęcie usg, nie ma problemu
wtedy odpowiemy na wszystkie pytania :P. Kuweta kryta ale duża, albo otwarta, Ty wybierasz. Drapak - jak dla mnie tylko Rufi. |
|
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Norwegi to raczej duże koty więc kuweta na pewno spora - czy kryta czy otwarta to już kwestia co kto woli. Norwegi lubią się wspinać więc ja bym celowała w drapak sufitowy. Daj choć zdjęcia rodziców z hodowli
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy i taką, i taką kuwetę. Nie mamy wprawdzie norwegów, ale z krytej śmierdzi. Za to z odkrytej zapalony kopacz będzie wykopywał żwirek. Najlepiej spróbować obu, o, takie moje zdanie. Niech kot wybierze. Drapak - mamy zwykły, z zoologa i jestem średnio zadowolona, bo jakoś jest kiepska, a kosztował 150 zł. Teraz zbieramy na Rufi, bez bajerów, po prostu drapak i dwie leżanki. Nasze koty są mało zainteresowane placami zabaw. Nawet w DT nam mówili, że Florki wolą drapać słupek, a nie wypaśny drapak z bajerami.
|
|
#2630 | ||
|
cat lady
|
Cytat:
Cytat:
chyba, ze byloby bardzo latwo na to wejsc... ale to od mieszkania zalezy ![]() bo http://www.drapaki.pl/img/cms/zdjecia_do_opini/309.jpg [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45242327] Powiedzcie mi czy to normalne, że po zabawie kot wywala język jak pies i tak szybko oddycha? [/QUOTE] moj tak ma, juz po dwoch minutach intensywnego ganiania. dwoch wetow powiedzialo ze to normalne
Edytowane przez syyyyyylwia Czas edycji: 2014-02-20 o 14:00 |
||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jakie fotki znalazłam na telefonie. Na wspomnienia mnie wzięło, sorry, ale kiedy one tak urosły?
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne zdjęcie tak btw - z przodu grzeczne karmienie, a w międzyczasie mistrz drugiego planu cichcem boksuje brata/siostrę ;p tak sobie dziś pomyslałam, że Felut ma mnóstwo zdjęć, ale jeszcze nie była gwiazdą filmową. Musze zacząć kręcic Feluta
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-02-20 o 14:11 |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te dwa na froncie to akurat nasze Kocurek je butelkę i niunia stoi grzecznie obok. A dalej dwie panny: Minia i Albinos ![]() Ja mam też sporo filmików.
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Opinia Florek o tunelu Catit: "fajnie jest człowiek jak kulasz tą kulkę, ciekawe, ale wolę popatrzeć jak TY to robisz, baw mnie". Dokładnie tak to wygląda. Czasem się wkręcą i przez minutę same pobawią, jest szał. Chyba są już na to za stare.
|
#2636 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj dostałam paczkę z truskawki. One są owijane taką fioletową wstążką - ale był szał....
I Ambra i Horus mieli zabawę aż musiałam schować wstążkę![]() Swoją droga patrzenie jak 5 kilogramowy bengal skacze jak piłka jest zabawne
|
|
#2638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2639 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
W My Cat From Hell był kot ziejący i trafił do weta, bo okazał się chory
![]() A u nas w Warszawie był wczoraj łoś ![]() Cytat:
![]() Jaki drapak ma hodowca? Cytat:
![]() Moje reagują na cokolwiek rzucone w ich stronę, np. "smrodzie" albo "gdzie leziesz"... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koty mamy od miesiąca, więc i kuwetę tyle czasu. Filtr jeszcze nie zmieniany. Drzwiczki właśnie wymontowałam dziś, jak i tak jest odkryta kuweta, to kryta nie musi być aż tak kryta Co najwyżej później jeszcze zdejmę górę i będą dwie otwarte. Mnie to rybka, stoją i tak w tym samym pokoju. Wiem tylko, że mają być dwie kuwety. I tak robią obie do obu.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

Wyskoczył pod koła nie wiadomo skąd. Ledwie udało nam się go nie uderzyć
Dodam, że miał obróżkę (pewnie z adresem żeby było wiadomo gdzie zwłoki zanieść