![]() |
#2821 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() cały dzień jest mi niedobrze, jakoś słabo, dysze jak stary cap, bóle miesiączkowe, pół dnia przespałam, to teraz rozbolała mnie głowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ciekawe jak mój klocek przytył przez ostatnie 3 tyg ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiadomo ile to leżało w folii (ja miałam opakowane w folię) i co tam się mogło zalęgnąć. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja bym chyba wybudziła do karmienia, bo 4 godziny to wydaje mi się długo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem po co te teściowe się wszędzie pchają? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
przebudzila sie i zjadla po 4,5 godzinie, ale mojego cyca nie chce :-P cos tam pociagnie, ale wiadomo,ze siara to za malo i dokarmiam poki co mlekiem. Oddalam mala na noc :-( to bylo za wiele jak.na dzisiaj, udalo.mi sie.ja przewinac, ale kregoslup siadal. Gryzie mnie teraz sumienie, ale nie wiem czy poradzilabym sobie tej nocy ze wstawaniem z lozka jeszcze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2824 | ||||
Moderator
|
Kochana jestes
![]() Z tymi kolejkami to juz nie mam sily - bylam 2 godz. wczesniej i bylam 6 w kolejce ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje ze mi tak nie zrobia bo chyba zostawie malego i uciekne z sali ![]() Cytat:
![]() Ale na stole faktycznie wygodniej chyba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No wiec juz mowie - jestescie niezastapione, magia kciukow jak zawsze podzialala, a szamanstwo Side rowniez polecam ![]() ![]() Gin przemowil ![]() ![]() To tylko 3 tygodnie - strasznie sie ciesze ![]() I kciuki zadzialaly z ekstra sila, bo po raz pierwszy sluchalismy serduszka na detektorze ![]() Po raz pierwszy jestem bardzo zadowolona z wizyty ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na wiesci Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze co do budzenia to juz nie pamietam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jesteś kolejna, która już wie kiedy będzie miała Maleństwo przy sobie ![]() ![]() 3 tygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Na SR nam polozna mowila zebysmy nie wstydzily sie prosic o pomoc i zebysmy korzystaly i odpoczywaly bo pobyt w szpitalu jest tez czasem dla nas na regeneracje i jeszcze zdarzymy sie wykazac jak zostaniemy same z dzieckiem w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=monkaa321;45248704] ![]() ![]() na ile? ja biorę próbki kosmetyków ![]() Na 3 ale z moja wiedza to i tak sukces ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurde ale z tego co ja pamietam to mi nie zabierali Krzysia, a jak sobie nie radzilam to dzwonilam po pielegniarke i mi pomagala jak cos.
![]() |
#2830 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak ostatnie kilka nocy, ale w dzień po drzemce humor wraca. Teraz tylko krzyż ciągnie. Najadlam się domowego "sushi" z pieczonym łososiem i mogę iść rodzić ![]() Monkaa- aleś wyjechała z tą dziewczyną tarzana ![]() Tequiba- ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja po sn czulam sie swietnie i 1 noc mialam Natalke przy sobie, ale na 2 juz ja oddalam, bo bylam strasznie zmeczona ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() też nie miałabym pojęcia co mam robić jakby mnie tak zostawiły, pociesza mnie że nie jestem sama ![]()
![]() |
#2834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba, że nie chcesz karmić piersią. dzidziaka można przystawiać bez budzenia. ![]() u mnie w brzuchu dyskoteka, mała tańczy,boję się, że moje dzidzi będzie miało adhd ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedna jesteś. Mi coraz bardziej organizm sie przygotowuje do porodu. Biegunka, ból w pabiwinach. Jeszcze tylko trochę.. owidzisz. To miałam błędne info Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2836 |
Zadomowienie
|
ja dziś tylko na momencik bo też jakaś zmęczona i rozlazła jestem
![]() Ela jesteś bardzo dzielna! odpoczywaj i zbieraj siły, już niedługo będziesz się sprawnie i samodzielnie zajmować Olą ![]() Dziś miałam wizytę: Hania 38t 6d waży już 3236g za to moja waga stanęła i od poprzedniej wizyty nic nie przytyłam ![]() ![]() Mimo to ja mentalnie nastawiłam się na marzec i niech tak zostanie ![]()
#2837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różne są opinię i niektórzy jak w zegarku karmią. Z Zu zdałam sie na własny instynkt i sygnały małej. I karmiłam na zadanie. Poza tym tak mi teraz przyszło do głowy że jeśli ładnie śpi to oburzona,przystawiona do piersi possie trochę czyli to najrzadsze mleko i znów zaśnie Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2838 | ||||
Zakorzenienie
|
TeQiba super wiesci
![]() ![]() Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie :-* moge Was meczyc dalej? Jutro moze uda mi sie pogadac z kims od laktacji. Ja raczej.nie powinnam moec problemu,bo teraz mi tak z cycow polecialo,ze masakra, ale Ola musi nauczyc sie ciagnac :-P Teraz mam jakies dziwne mysli i panike, bo co chwile slysze jakis dziecko i mi sie wydaje,ze to mala za mna placze :-( a ja wyrodna ja oddalam. Mozecie mi.sposcic lanie ![]() Cytat:
Tutaj sie nie dzwoni, mozna isc oddac dziecko na sale. Co szpital to obyczaj ![]() Cytat:
Tak tez zrobie, bedzie wisiala przy cycu caly dzien :-D Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2839 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na jutrzejszym usg! Cytat:
brawo za wizytę. Teraz dziecko najbardziej intensywnie przybiera więc o wage chyba bym sie jeszcze nie martwila Cytat:
Ela,jesli chcesz karmić piersią a mała teraz nie chcę jeść to później mozesz mieć z tym problem. Tzn jak przyzwyczaić sie do butelki z ktorej dużo łatwiej leci,nie bedzie piersi chciała ciagnac. I jak teraz nie będziesz pobudzać laktacji np laktatorem, to ilość pokarmu bedzie sie zmniejszać. Mam nadzieję że źle tego co napisałam nie odbierzesz. Nie pamiętam niestety czy miałas jakieś preferencje co do karmienia I jeszcze tak sie zastanawiałam czemu Ola nie chcę jeść. Może ma problem z uchwyceniem całej bródawki z otoczka i jej mleko zwyczajnie nie leci? Położne masz fajne? Może niech zerkna czy Ja dobrze przystawiasz? i nie miej wyrzutów, że oddałaś Olę na noc. jesteś po operacji, sama ledwo funkcjonujesz, a taki maluszek wymaga opieki dużej. Jutro już pewnie będzie lepiej dużo ![]() Cytat:
po raz kolejny zadziwia mnie system wizyt u Twojego gina... Cytat:
gratulacje! jaka piękna waga Hanusi Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-02-20 o 19:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lania Ci nie spuscimy, bo jestes juz wystarczajaco obolala ![]() szkoda, ze nie masz zatyczek do uszu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2842 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na serio bardzo się cieszę że nie zrobiłaś nic ginowi i że nareszcie się określił ![]() szkoda tylko że sobie nie umiem przepowiedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za odpowiedzi ws becikowego ! tak mnie to zaciekawiło jak to się liczy i czy się łapiemy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zadomowienie
|
Teqiba jak ja Ci zazdroszczę że wiesz na jaki dzień się nastawiać i
![]() ![]() Nivka ja wietrzylam 2 razy i jeszcze bedę wietrzyć jak tylko znowu słoneczko wyjdzie ![]() Wewillrockyou współczuję Ci dolegliwości :/ nastaw się ze jutro będzie lepiej ![]() Ela prosić o ponoc to nic złego, od tego są położne żeby pomagać, a Ty dojdziesz do siebie i będziesz dawać radę zobaczysz ![]() Mara ![]() ![]() Olakola też sie czasem boję że mały będzie nadpobudliwy :P Frogutka ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |||||
Zadomowienie
|
Castia
![]() ![]() Cytat:
Ela87 Super, że badania Oleńki pozytywnie wyszły! Jutro już będziesz się czuła o wiele lepiej ![]() Ja tylko mogę przekazać, co nam radzono na SR: Budzić w nocy, kiedy dziecko przesypia więcej niż 5 godzin, ale to ponoć rzadko się zdarza i nie dokarmiać na początku, bo w pierwszych 2/3 dniach Maleństwo potrzebuje około łyżkę pokarmu ![]() Ale pewnie jutro dowiesz się jakichś konkretów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() uparta8210 To mam nadzieję, że córa nie będzie się pchac przed terminem. Na razie staraj się o tym nie myślec, bo zrobić nic nie możesz, to po co sobie stresów dokładać? ![]() Cytat:
![]() Kciuki, żeby skurcze sie opamietały. Zdrówka dla Amelki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Byliśmy na spacerze z mężem - teraz mam wrażenie, że kręgosłup mi zwyczajnie pęknie ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję Wam wszystkim wszystkiego ![]() Od teraz na bieżąco będe ![]() U nas nic się nie dzieje.. Skurczy zero, objawów zero, brzuch wysoko, sama juz nie wiem czy to w pon był czop i czy to brazowe plamienie mi sie nie snilo ![]() ![]() Któraś pytała o becikowe.. dochodynetto z 2012 roku dzielisz na 12miesiecy i na 3 osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |||||
Moderator
|
Dzieki dziewczyny
![]() Ja tez jestem pozytywnie zaskoczona - chyba wyczul ze od dzisiejszej wizyty bedzie zalezalo czy mu wysmaruje opinie w internecie czy nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I wcale nie meczysz gluptasie - ja z kazdego posta sie ciesze ![]() Cytat:
![]() Bo nie bede Ci robic darmowej reklamy jak Ty taka :p Musisz Bebe poprosic - ona tez zdolnosci szamanskie posiada ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. 6.03 2. Tak jest - zjednej strony jestem podjarana ze to juz zaraz, a z drugiej przerazona. To sie na prawde dzieje ![]() 3. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() ![]() Tequiba, widzę, że też będziesz miała cc. Fajnie, że już wiesz kiedy. Mam nadzieję, że też uda mi się to uzgodnić z moim ginem przy nast. wizycie (za ponad tydz.) Nikt z Was się nie orientuje w tych macierzyńskich?
#2848 |
Zakorzenienie
|
Maggie bardzo chce karmic piersia. Dziekuje za rady. Mam nadzieje,ze jeszcze nic straconego, dziewczyny na sali (ktore dzisiaj wyszly) mialy cc i tak jak ja nie przystawialy na poczatku, bo nie byly wstanie a teraz na wychodnym oby dwie karmia
![]() mmhym dzieki rowniez. Ja wiem,ze noworodki malo jedza,ale mloda zjadlaa z butli 30 ml ![]() TeQiba najlepsze jest to, ze jak ja szlam na cc to nie czulam w ogole stresu (ale o tym w opisie porodu jak wroce do domu), a teraz jak napisalas, ze 6 masz wizyte i bedziesz wiedziala, to mNie brzuch zacZal bolec ze stresu ![]() Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app
#2849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja jakos sie nie stresuje, ale pewnie tylko i wylacznie dlatego ze nie wiem co mnie czeka ![]() ![]() Co do karmienia to sie nie wypowiem bo sie nie znam... Sama sie zastanawiam czy bede miala pokarm skoro mi nic jeszcze nie leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.