![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() ja po cc dzien po juz dostalam malego i przez kolejne trzy dni w szpitalu bylam z nim ciagle, masakrycznei to wspominam bo ja ledwo łażca, obolała, maly sie darl NON STOP, bo sie nei najadal, nikt mi nie pokazał jak go ubierac, jak dostawiac do piersi efekt byl taki, że mailam sutki zakrwawione bo źle przystawialam a on sie nie najadał a pielegniarki mi mm nie chciały dac bo twierdziły ze mam pokarmu wystarczająco i klamię..ech a ja wtedy bylam troche przerazona, wystraszona itd teraz wiem co i jak i bedzie mam nadz mi prościej. najwazniejsze ze mała już koło Ciebie ![]() a co do samego cc, to ja si czulam gorsza wiem ze to glupie, ze nie zdołałam urodzic sn, normalnie długi czas się tego wstydziłam..teraz wiem ze to głupie bo co z tego w jaki sposób się rodzi, to nieważne przecież. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zadomowienie
|
Ela noworodek potrzebuje na raz mniej więcej tyle siary, ile się mieści w łyżeczce od herbaty. Siara to najcenniejszy rodzaj mleka, nie do podrobienia. Nie ma sensu napychać dziecko mniej wartościowym pokarmem bo potem mniej Twojego zessie. A im mniej ssie tym większe ryzyko, że laktacja nie będzie się toczyć tak jak powinna. To ze dziś jest pokarm to wielki sukces ale za kilka dni może go brakować jeśli nie będzie wykorzystywany do końca. Ola urodziła się przecież całkiem spora, nie powinnaś mieć problemu z wypisem, to normalne, że dziecko spada na wadze po narodzinach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zadomowienie
|
Nie wiem dziewczyny skąd niektórych te kompleksy z powodu cc
![]() Ja to dopiero muszę być wyrodna, skoro sama z siebie wybrałam cesarkę na życzenie ![]() Mój TZ ma chyba też jakiś "kompleks" bo wstydzi się w pracy powiedzieć że idziemy do prywatnej kliniki rodzić ![]() A tak serio - Tequiba, fajnie że lekarz w końcu przemówił. Może czytał wizaż ![]()
#2854 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kurcze, za 2 tyg wizyta a potem już tylko termin CC ![]() ![]() bardzo się cieszę z efektu wizyty ![]() Albo scenarzysta szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]() co te brokuły nam robią z dziećmi ![]() Za całą wizytę i wyniki ![]() Jeżeli jest mniej niż 20 pracowników to do pracodawcy - moja koleżanka składała w listopadzie i przynosiła szefowej. Trzeba do 2 tyg po porodzie. Ale jak jest z zaświadczeniem ojca w Twojej sytuacji nie wiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2855 | |||
Zakorzenienie
|
Ela nie miej wyrzutów sumienia, jesteś jeszcze słaba, a zajmowanie się Olą w takim stanie na pewno ani Tobie ani jej nie będzie służyć. Jutro już będziesz jak funkiel nówka to się zajmiesz malutką jak trzeba.
Jesli chodzi o karmienie to jestem totalnym laikiem, ale podobno dziecko rodzi się z jakimś zapasem i nie potrzebuje dużej ilości pokarmu aby się najeść, więc to co ty jej dasz z piersi powinno jej starczyć. Ale łatwo się mówi jak się zna tylko teorie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziękuję bo nie ma za co. W kwestii karmienia myśl pozytywnie bo to też bardzo ważne. Jutro już pewnie będziecie mieć z ola dużo czasu dla siebie żeby zacząć sie poznawać i nauczyć karmić. A ja bardzo bardzo mocno trzymam kciuki żeby sie udało! ![]() Cytat:
Tak sobie teraz myślę,że super iż ten rok nie jest przestępny bo Kornelka miałaby szansę urodzić sie 29lutego.. I biedna obchodziłaby urodziny co 4lata.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2857 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2859 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Moja mama nie miala zadnych.problemow z karmieniem - mam nadzieje ze to tez genetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Potem jeszcze często młodym mamom się przytrafia równie irracjonalny wyrzut sumienia "jaka ze mnie matka skoro nie mogę wykarmić dziecka własnym mlekiem" ![]() To wszystko minie ![]() ![]() Ja teraz nie mam wątpliwości, że jestem pełnowartościową kobietą i najlepszą mamą dla mojej córki, mimo problemów z jej poczęciem i mimo że nie urodziłam sn. Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-20 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zadomowienie
|
Jeste dokładnie tak, jak pisze Tequillla. Dziecko nie potrzebuje na początek mm, bo wystarczy mu ta łyżeczka siary. Pierwszy dzień ma na adaptację do nowego środowiska poza brzuszkiem i musi się nauczyć ssać pierś, co nakręca laktację.
U mnie w szpitalu się 3 pierwsze dni w ogóle nie dokarmia, nawet po CC. W Pl wiadomo- co szpital, to inne zasady. Ja wiem co bym chciała, a jak będzie w praktyce to życie pokaże. I Tequillla i Pola nastawiały się przecież mocno na SN, a skończyło się na Cc. I Basia i Antoś są na szczęście zdrowi- bo przecież to jest najważniejsze.
![]() |
#2862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2863 | ||||
Zakorzenienie
|
TeQiba wlasnie ja tez nie wiedzialam co mnie czeka i sie nie stresowalam. Chyba w tym tkwi problem :-P
Cytat:
Ja jestem.pozytywnie nastawiona. Wierze,ze mi sie uda, tylko nie wiedzialam do.konca jak to zrobic. Ja na szcescie poradzilam sobie z przebieraniem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No wlasnie jak dziecko nie przybiera na wadze to nie chca wypuscic. szkoda,ze w pampersie ich nie waza, bo bym nie przewijala juz ![]() Cytat:
Nigdy nie bralam znoeczulenia u dentysty. Tylko.tu nie chodzi o znieczulenie, wytlumaczenie jest ponizej ![]() Co do prywatnej kliniki, to jakbym miala kase to poszlabym, alw na sn :-P i na pewno bym sie nie wstydzila. Chociaz teraz nie wybralabym prywatnej bo tutaj polozne sa bardzo mile i pomocne. tylko ja taka d.upa i nie lubie prosic o.pomoc :-P Cytat:
![]() Jak slyszalam kiedys o.kobiecie ktora urodzila cc, nie myslalan o niej zle. Bylo mi wszystko jedno jak dziecko przychodzi na swiat, ale jakies takie dziwne mysli mialam. Wiem,ze to nie.moja wina,ze mialam.zle regulowana cukrzyce i tak sie skonczylo, ale mimo wszystko jestsm po prostu zla, ze trafilam.na takiego diabetologa i nie udalo mi sie sn. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam też trochę zajęło zanim pojawiła się fasolka, ale nigdy z tego powodu nie pomyślałam że jaka ze mnie kobieta skoro nie mogę zajść w ciążę. Towarzyszyła tym staraniom frustracja i strach bo chciałoby się już, a niekoniecznie tak się udawało.
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
o ospie to ja sie juz naczytałam ze ho ho az 3 razy mnie przesladowała , wyczytałam ze ospa zaraza do 3 dni przed wysypem i dopóki krosty nie beda suche ...
![]() |
#2866 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() 2. Cwaniaczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Wtajemniczenie
|
jestem
kochane jesteście ![]() mmhym dokładnie tak chyba było- psychika zadziałała.... juz po 22 - chyba nie zdążę dziś urodzić nawet jakby co....? ![]() ![]() teQiba oooo super że taka zadowolona w koncu z wizyty wróciłas. lepiej późno niz wcale - udalo ci się ![]() no i zazdroszczę ze juz wiesz mniej wiecej kiedy malego bedziesz miała przy sobie ![]() Ela powiem ci, że karmienie zaczyna się w głowie. dziewczyny bardzo mądrze piszą ![]() ja bylam nastawiona przy małej ze chcę karmić piersią i koniec j jako jedyna na sali nie była ani razu dokarmiona. takie dzieciątko ruszy kilka razy buzią i jest pełne. a nie wiesz jak dokarmiają? tzn. butelką czy kubeczkiem? mam nadzieję, że kubeczkiem bo butelka psoci troche wlasnie odruch ssania noworodka. no i chcąc rozchulać laktację jutro cały dzień wiszenie na cycu! ![]() ![]() przygotuj się na popękane i poranione brodawki. ja pamiętam jak wróciłam z mlodą do domu - kapusta w ruch i oklady a każde dostawienie do piersi to masakra- zagryzałam zęby i tupalam nogami w podlogę ![]() ![]() kolba ![]() ![]() wzruszyłam się jak opisałaś reakcję Oleńki! chlip chlip.... ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-20 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A Ty jak sie czujesz - lepiej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kp też nie jest takie łatwe i intencyjne. I tak jak wszystkiego trzeba sie go nauczyć. Fajnie jest trafić w szpitalu na dobra polożna albo później szukać pomocy u doradcy laktacyjnego. Ciekawa jestem za ile lat zmieni sie podejście i kp przestanie być tak promowane jak teraz. Ba.. Teraz przecież jak są promocję na mm nigdy nie obejmują mleka początkowego tak jakby na siłę zmusić chciano kobiety do kp i jakby to byl tylko ich wybór. Jeszcze jakieś miałam 'górnolotne' myśli ale mi uciekły.. Cytat:
Ela weź pod uwagę że dziecko w drugiej dobie chyba(albo trzeciej)najwięcej traci na wadze i to jest całkowicie normalne. Potem dopiero zaczyna (przynajmniej powinno)przybierać. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2871 |
Wtajemniczenie
|
A ja to bym się chętnie zamieniła z kims na CC, poród SN mnie po prostu przeraża i do 33 tyg liczyłam na CC a tu nic z tego. I nie czułabym się z tego powodu gorsza. A jak otwarcie mówiłam w pracy czy gdzieś przy rodzinie, ze liczę na CC to jakie miny widziałam, szok.
A jak rozwinął się temat porodów i powiedziałam, że nie chcę żeby Tż ze mna był to już w ogóle, nie raz miałam ochotę powiedziec "a ch cię to obchodzi". To przecież indywidualna sprawa pary. Jak ja go nie chce i on też nie chce to co, mamy się zmuszac bo teraz KAŻDA para rodzi razem. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- nivka -ja prałam poduszkę w 40st i nic się nie stało, kołdra jeszcze czeka na wypranie, ale to później, bo nie zamierzam małej od razu pod kołdrę kłaśc |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
mi pod koniec tylko lekko pobrudziło biustonosz od srodka a miała multum mleka , to nieistotne kiedy i czy leci cos przed porodem ... wazne jest tez po porodzie , bo stres ma wielki wpływ na mleko , wiec jk najmniej stresów , ssanie mleka z dzidzie powodouje szybsze obkurczanie sie macicy ale tez ponoc (nie wiem ja tak nie miałam ) moze troche to obkurczanie bolec
#2875 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Nie wiem jest teraz ale kiedyś zdecydowanie wiecej płacili za cc
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2877 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ehh teraz wcale nie jest latwiej bo wiem juz o co chodzi ![]() Cytat:
![]() czbasia a jak nas juz 4 bedzie to dochody z 2012r dzielimy na 4? ![]() ![]() wyryczałam co swoje bo każdą minutę z tamtego dnia pamiętam i jakoś mi już lżej i lepiej. wszystkie dolegliwości minęły - jedynie ból głowy został. bałam się tego dnia. ale wkrótce Fifi się narodzi i to jest powód do radości - co było minęło a i tak nikt nie umiera kto trwa w pamięci żywych...[*] juz tak pozytywnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
ale tez sie trzesie gaciami ,jak przy 1 mimo iz 1 ma sie juz za soba przynajmniej u mnie ... ta ciaza to całkiem cos innego niż 1 mam nadzieje tylko ze porody beda podobne
#2879 |
Zakorzenienie
|
Marima gratuluje pięknej wagi dziesiątka.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2880 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluje wizyt
dobrych informacji wagi dzindzioli , spotkan ze swoimi szkrabami , trzymam kciuki za lezace chorujacych dzieciaczków , wizyt tesciów itp ja jakos od 2 dni mam wielkiego lenia , mimo leków mam twardnienia brzucha i lekkie skurcze ale nieregularne i słabe w pt mam wizyte wiec sie dowiem co i jak
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.