Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 20:43   #1891
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Kurcze...a ja się nakręciłam znów, bo nasza Malutka tak jakoś dziwnie pręży się, wygina. podnosi główkę i wtedy płacze, robi się purpurowa.
Oczywiście naczytałam się o wzmożonym napięciu mięśniowym i panikuję. Czy Wasze Maluszki też tak maja?

a nie ciśnie wtedy bąka albo kupiszona?
Stary 2014-02-20, 20:43   #1892
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Kurcze...a ja się nakręciłam znów, bo nasza Malutka tak jakoś dziwnie pręży się, wygina. podnosi główkę i wtedy płacze, robi się purpurowa.
Oczywiście naczytałam się o wzmożonym napięciu mięśniowym i panikuję. Czy Wasze Maluszki też tak maja?
Antek tak ma - purpurą się oblewa i tak się drze, że aż się zapowietrza.

Cytat:
Napisane przez perfuzja;45252456[COLOR=Silver
]

[/COLOR]Roane kocy mamy dużo, ale ja mam mocno ulewające dziecko, więc w zasadzie non stop kilka z nich czeka na pranie
Heh to ja mam po dwa kocyki dla każdego - jeden cały czas leży w wózku a drugi w domu - tylko rzadko używany.
Stary 2014-02-20, 20:45   #1893
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcie mojej córy i w wolnych chwilach dalej będę się starała was dogonić
Śliczna! Cudowne włoski!

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam Was zapytać, ile razy odwiedziła Was w domu położna i pediatra?
Moja położna mówi, że minimum określone przepisami to jest 4 wizyty.

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Znowu melduje sie ze szpitala, rano odeszły mi wody.. Czekamy
na akcje skurczowa ale nic sie nie dzieje
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Z tą solą to niezły pomysł.A nie mogłabyś do jakiegoś jedzenia dla niej czegoś przeczyszczającego dorzucić ??
Ja bym nie dorzucała... Jeszcze i tak już umęczonej Gosi roboty z czyszczeniem sedesu doda

Gosia zrób sobie taką tabelkę, powieś na lodówce i skreślaj dni. Może jak zobaczy to wyniesie się wcześniej

Józefina dużo zdrowia dla Małej
Stary 2014-02-20, 20:46   #1894
lidkaa82
Zadomowienie

Zaraz sobie piers odgryze. Od 2 dni nie dostawiam malego bo pokarmu nie mam wcale. I dzis zaczela mnie bolec piers dokladnie pod sutkiem. Piersi miekkie, nie ma zgrubien, nie sa gorace a boli pod tym sutkiem i troche ponizej tak ze zaraz oszaleje. Ide po ibuprom, moze pomoze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:50   #1895
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Gosia zrób sobie taką tabelkę, powieś na lodówce i skreślaj dni. Może jak zobaczy to wyniesie się wcześniej

Marne szanse,bo ma już bilet powrotny na samolot...
Stary 2014-02-20, 20:52   #1896
vacuity
Rozeznanie

O właśnie, zapomniałam przedstawić Wam moją córeczkę. Oto Zuzia, dni 6

lidkaa82 jak boli to weź coś przeciw, ale ważna jest przyczyna... Bo chyba coś tam się dzieje niedobrego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000399.jpg (95,5 KB, 77 załadowań)
Stary 2014-02-20, 20:55   #1897
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

.

ale słodziak

lidka
-- a rozstęp Ci się nie robi? Czasem właśnie tak skóra boli przy rozstępie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 20:56   #1898
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym nie dorzucała... Jeszcze i tak już umęczonej Gosi roboty z czyszczeniem sedesu doda
Fakt nie pomyślałam,że by obsrała a nie posprzątała na pewno.ehhh Gosia jedyne co pozostaje to zacisnąć zęby ..

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A przebukować się nie da ??

Cytat:
.
Śliczności
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:59   #1899
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Cudna Taka noworodkowa
Stary 2014-02-20, 21:04   #1900
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Perfuzja moje dziecko zasypia prawie identycznie zawiniete w koc z pieluszka na buzi ale nie mam szumu tylko odglosy lasu. Ale szum bedzie szybszy

Moze takie sposob wyglada na zimny i bezduszny. Ale bardziej boli mnie jak dziecko placze bezradnie uderzajac sie w buzie ewidentniw czuje sie niepewnie i zle. Lepszy widok spokojnego dziecka kokona dzdzowniczki ja taka dzdzowniczke jeszcze przytulam caluje i szyszam do uszka. W wiekszosci mu lepiwj, chyba ze go cos boli na prawde to nie ma opcji. Akcja kupa opabowaba pojawila aie popoludniu i wieczorem z impetem ale mysle o rumianku na noc profilaktycznie tez dziala dobrze na baczki prawda? moze nie kwiczalby tak przy spaniu nad ranem

Stary 2014-02-20, 21:14   #1901
perfuzja
Zakorzenienie

Wiecie co? Jestem w lekkim szoku. Chce się pozbyć mebli z mieszkania, ktore sprzedajemy. Łożko, szafka, biblioteczka - używane, sklejkowe meble, nic specjalnego. Więc wystawiłam je na graty z chaty, z odbiorem osobistym, zaznaczając, że trzeba je sobie znieść z 3 piętra. Nie miałam jakiś wielkich nadziei, że ktoś je będzie chciał.
I co? Zeszły po minucie chyba,wszystkie 3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 21:15   #1902
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Moze takie sposob wyglada na zimny i bezduszny. Ale bardziej boli mnie jak dziecko placze bezradnie uderzajac sie w buzie ewidentniw czuje sie niepewnie i zle. Lepszy widok spokojnego dziecka kokona dzdzowniczki ja taka dzdzowniczke jeszcze przytulam caluje i szyszam do uszka. W wiekszosci mu lepiwj, chyba ze go cos boli na prawde to nie ma opcji.
U Nas dzisiaj tak było, Marcelek próbował zasnąć a nie mógł bo mu rączki jego przeszkadzały i pobudzały go nadmiernie. Owinęłam ciasno w kocyk, nie minęły 2 minuty dziecko mi usnęło moment.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:23   #1903
Inw
Raczkowanie

Dobra, udało się jeszcze chwilę znaleźć na forum
Tylko chyba z połowę cytatów mi wcięło :/

Cytat:
Naszla mnie taka mysl, ze fajnie byloby sie spotkac chetnie bym was poznala!
Ale fajnie to było przeczytać Widziałam dalej w wątku że rozważania gdzie spotkanie są w toku

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Oo, a ja kupiłam dwa kombinezony na 62, bo sądziłam że ubierając na cebulkę, w 56 może młody nie wejść i tyle. Mam nadzieję że nie będzie pływał
Ja też kupiłam 62 z myślą o cebulce - trzeba było dokupić 56, bo małemu paszcza nawet nie wystawała na powietrze jak wracaliśmy ze szpitala w foteliku i musiał jechać w rozpiętym.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Polać jej! Mi się dzisiaj w nocy śniło, że Perfuzja zaprosiła nas do swojego domu do Berlina (), posadziła nas w swoim kominku () i nie chciała pokazać Emila (). A potem wywiozła metrem jako maszynistka...

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mała sikła mi na przewijak i włożyła rączkę do sudocreamu a teraz aniołek przy cycu siedzi
Mój regularnie odstawia taką akcję:
- przewijany puszcza lekkiego sika, ale tak parę kropli, ja radośnie je łapię w starą pieluchę lub "awaryjny ręczniczek" z ikei który zawsze jest przy przewijaku, ciesząc się własnym refleksem,
-po czym jak już go obmyję i zabieram starą pieluchę spod pupy - bach, mega-sik po przewijaku, mamie, komodzie i podłodze;
- jak skończy mega-sika i mama już jakoś go ułoży żeby nie leżał na mokrym i dał się obmyć i przewinąć do końca to leci strzelająca kupa
- coup de grace to ulanie jednocześnie z kupą, ale aż tak na szczęście raz tylko wyszło

Takie akcje mieliśmy już 4 razy, po dwa na każdego rodzica

Cytat:
No właśnie nie bardzo
Mówi mi tylko,że przecież wiem jaka matka jest,ze zawsze musi być na jej i że mam potakiwać,bo krzywda mi się przez to nie stanie. A we mnie się gotuje i Kacper chyba też nerwowy,bo mu mleko z wk.urwem przekazuję.

A dziś Eryk ogląda książeczki,które wypożyczyliśmy z biblioteki i w jednej wiedźma w kotle gotowała,a on pokazuje palcem na nią i mówi: "baba"
Hehe, Eryk widać też docenia wizytę babci Od teraz tajny znak na teściową to ?
A z podejściem mężów do teściowych i z teściowymi mamy chyba tak samo, jak pomyślałam że ja ze swoją miałabym 3tyg non-stop wytrzymać to aż mi się słabo zrobiło
Posyłam Ci pozytywną energię i dobre myśli, żebyś wytrwała do chwili zamknięcia drzwi w samolocie!

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Kurcze - właśnie rozwaliła mi się książeczka zdrowia Antka - co za gówno
Nie dość, że są wielkie, pełne reklam to jeszcze dziadowo wykonane.
Ja byłam strasznie zdziwiona jak zobaczyłam książeczkę zdrowia, myślałam że to jakaś ulotka, książeczki zdrowia kojarzyły mi się z czymś malutkim i koniecznie w czerwonej plastikowej okładce A w naszej są źle przycięte strony i zastanawiałam się czy da się to wymienić gdzieś na taką prawidłowo wydrukowaną i złożoną?

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziecko nie ma świadomości swoich kończyn zwinięte czuje ze jest całością żadna ręka ani noga mu nie lata dostarczając jednocześnie dodatkowych bodźców.. Dlatego tak to jest najlepsze rozwiazanie..
Dzięki Ci, dobra kobieto!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
No proszę Cię. Moje dziecko zasypia obwiązane kocykiem, z wsadzonym smoczkiem, z tetrowką na głowie i szumem puszczonym z telefonu
Szum go uspokaja, tetrówka pomaga odseparowac się od świata, a dzięki kocykowi nie budzą go ręce 5 minut po zaśnięciu.
W chuście też dziecko jest totalnie skrępowane i szczęśliwe - Emil w chuście płacze tylko i wyłącznie jak jest zbyt luźno zawiązany - dociągnięcie sprawia, że dziecko w minutę zasypia.
Jak zacznie kontrolować swoje ruchy to kocyk nie będzie mu już potrzebny. Bardziej obawiam się, że jak będzie miał 12 lat to będzie na koloniach zasypiał ze słuchawkami na uszach i włączonym szumem
I Tobie także!

A takie dwa pytanka w tym temacie:
- jak to jest z tą tetrówką na głowie, to na takiego leżącego się narzuca, nie przydusi się maluch tym?
- macie może jakieś materiały jak prawidłowo obwijać maluszki? nijak mi to nie idzie, a schematy z uśmiechniętymi maluchami zawijanymi w 3 prostych krokach zaczynają mi już działać na nerwy

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Wiecie co? Jestem w lekkim szoku. Chce się pozbyć mebli z mieszkania, ktore sprzedajemy. Łożko, szafka, biblioteczka - używane, sklejkowe meble, nic specjalnego. Więc wystawiłam je na graty z chaty, z odbiorem osobistym, zaznaczając, że trzeba je sobie znieść z 3 piętra. Nie miałam jakiś wielkich nadziei, że ktoś je będzie chciał.
I co? Zeszły po minucie chyba,wszystkie 3
Każda potwora znajdzie swego amatora

Cytat:
Perfuzja moje dziecko zasypia prawie identycznie zawiniete w koc z pieluszka na buzi ale nie mam szumu tylko odglosy lasu. Ale szum bedzie szybszy

Moze takie sposob wyglada na zimny i bezduszny. Ale bardziej boli mnie jak dziecko placze bezradnie uderzajac sie w buzie ewidentniw czuje sie niepewnie i zle. Lepszy widok spokojnego dziecka kokona dzdzowniczki ja taka dzdzowniczke jeszcze przytulam caluje i szyszam do uszka. W wiekszosci mu lepiwj, chyba ze go cos boli na prawde to nie ma opcji. Akcja kupa opabowaba pojawila aie popoludniu i wieczorem z impetem ale mysle o rumianku na noc profilaktycznie tez dziala dobrze na baczki prawda? moze nie kwiczalby tak przy spaniu nad ranem

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
U Nas dzisiaj tak było, Marcelek próbował zasnąć a nie mógł bo mu rączki jego przeszkadzały i pobudzały go nadmiernie. Owinęłam ciasno w kocyk, nie minęły 2 minuty dziecko mi usnęło moment.
Dzięki dziewczyny za potwierdzenie o pozytywnym wpływie plątania malucha!
Może muszę się nauczyć dobrze to robić, bo mam wrażenie że na siłę te rączki krępuję (machają z niezłą siłą, nigdy nie wiem czy to świadomy opór czy bezwiedny ruch), a i tak uciekają
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:32   #1904
perfuzja
Zakorzenienie

lnw tetrówki trochę się boję, dlatego nakładam tak, żeby zakrywała oczy, ale nie nos i buzie, a jak tylko zaśnie to ją zdejmuje.

A filmików jest mnostwo - wpisz sobie w youtube "how to swaddle a baby".
Ja Emila wiążę bardzo luźno, na zasypianie wystarcza, a potem wolę, żeby jednak mógł się ruszać. Teraz na przykład śpi z jedną ręką wystawioną
Stary 2014-02-20, 21:38   #1905
isia4891
Zadomowienie

Mój syn wkońcu usnął , kolejny dzień nie śpi w dzień...10 min pociumkal pierś i usnal . W nocy budzi się co 2 godziny, sciagnelam pokarm na noc może jak zje więcej będzie spał dłużej??? Kurde ale sciagnelam tylko 90 ml. Migotko wielki szacun za twoją wydajność mleczna pijesz jakieś herbatki laktacyjne??

Gosia cierpliwość do "mamusi"

Kurde mam 4 pizamy i wszystkie obsikane lub uzygane w ciągu dwóch dni...

Wazylismy dziś syna w ciągu tygodnia 400 g przybrał czyli goni kota z wagą
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 21:45   #1906
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

śliczna!
Stary 2014-02-20, 21:45   #1907
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Zaczęły sie skurcze, takie mocniejsze jak na okres, czasami porządnie zaboli a położna mówi ze to jeszcze nie to :/ w sumie od rana mnie nie badali to skąd moze wiedzieć? Dostałam zastrzyk z pyralginy i mam nadzieje ze pomoże na tyle żeby przespać noc..

jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:47   #1908
Muminek1991
Rozeznanie

Ja już się pożegnam na dzisiaj. Miłych nocek dla mamusiek,cobyście trochę pospać mogły.
dla nasz nierozpakowanych. Roane jutro twój dzień

I trzymajcie proszę kciuki rano za jakieś minimalne skurcze,bo mam ktg
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:59   #1909
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostał jajo niespodziankę. Wiem,że to niezbyt,ale czasem ulegam i daję niezdrowe smakołyki.

Słyszała i stwierdziła,że bardziej podobna do tej drugiej babci

W ogóle to moja teściowa wszystko dosala co dostanie do jedzenia i miałam myśl,żeby do zupy dosypać jej soli,żeby jeszcze raz sobie dosoliła,ale się powstrzymałam...
Dwie kostki dobrej jakości czekolady to co innego niż snickers i danonki, jeszcze nikt od nich nie umarł
Nie powstrzymuj się! Jeśli nie jesteś w stanie odważyć się na laxigen, przynajmniej soli nie oszczędzaj. Skoro mamusia lubi to co masz jej żałować

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziecko nie ma świadomości swoich kończyn zwinięte czuje ze jest całością żadna ręka ani noga mu nie lata dostarczając jednocześnie dodatkowych bodźców.. Dlatego tak to jest najlepsze rozwiazanie..
Mój TŻ mówi że dzieci, szczególnie noworodki, potrafią same się wybudzić młócąc rękami przez sen, dlatego takie spowijanie jest dobre.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja mam 3 kocyki, 1 cienki, 2 grube i rożek = wsio
aaa i śpiworek do spania od wczoraj
(...)
Daj znać jak zrobisz śpiworkowi premierę

Cytat:
Następnym razem jak będzie lecieć do Was, odprawiając jej lot, "pomyl się" w numerze dowodu. Nie wpuszczą jej na lotnisko jeśli zauważą

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Ja już się pożegnam na dzisiaj. Miłych nocek dla mamusiek,cobyście trochę pospać mogły.
dla nasz nierozpakowanych. Roane jutro twój dzień

I trzymajcie proszę kciuki rano za jakieś minimalne skurcze,bo mam ktg
Ja też proszę o banany jutro, mam rano wizytę, zapowiedziane badanie dowcipne, mam nadzieję że "przypadkiem" znajdą jakieś rozwarcie i wrócę do domu już z dzieckiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 22:21   #1910
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej laski
Nie mogę się.ogarnąć.. Mój syn grzeczniejszy, jakby mniej wył, może ta dieta coś daje.
Roane, forester dzięki bardzo odpowiedzi! Jesteście wielkie dziś zrobiłam mleko migdalowe i upieklam bezglutenowe i bezmleczne gofry :p pachną kasza gryczana bo z mąki gryczanej głównie robione. Szału nie ma ale zjeść da się. Korzystając z chwili spania mojego dziecia zrobiłam również paste z soczewicy, również może być. No coś jeść trzeba, nie da się cały czas na marchwi z ryżem.. Jeszcze raz bardzo dziękuję ;***
Migotka,.dobrze że z tz ustaliliscie podział obowiązków!
Dla nierozpakowamych : sbanan:
Byliśmy dziś na bioderkach, niby wszystko ok a mam szeroko pieluchowac i do kontroli za dwa miesiące - Wy też.dostalyscie.takie zalecenia?
Co do owijania dzieci- mój co noc śpi w woombie, zauważyłam że noc jest dużo gorsza jak śpi "luzem".
Jaszczurka szybkiego i bezbolesnego porodu!
Gosia, współczuję tesciowej..
Jozefina, zdrowka.dla Miśki!
Cherubinka, brawo za opis porodu, rzeczywiście sprawnie Ci poszło szkoda tylko tych komplikacji no ale najważniejsze że wszystko.się.dobrze skończyło.
O matko, właśnie tel spadł mi.na główkę Smerfa a ten nawet nie zwrocil uwagi, zajęty cycem. Pewnie a jak przecieram buzię wacikiem rano to jest ryk :p
Smerf waży 5300g, klucha jedna i skończył dziś 5 tygodni nie mam pojęcia kiedy.to minęło.. Dni lecą jak szalone.
Aha, Roane, Smerf dalej wchodzi w 56 już ledwo i nie we wszystko ale jednak kombinezon też mam na 56.
W ogóle moje dziecko w woombie wygląda przekomicznie, jk taka larwa :p
Spadam bo mały chyba usnal,.może i mnie się uda dobrej nocy

Stary 2014-02-20, 22:36   #1911
kefii
Wtajemniczenie

Hej
Mikołaj dalej w szpitalu. Uczymy się jeśc butelkom. idzie ciezko ale powoli powoli do przodu. Z butelek i smoczków w szpitalu nie chce pić ale mamy taka dla wcześniaków z dr Brown i jakoś idzie powoli. Nabiera wagi i ciągle czekamy. Moze uda sie wyjśc dod domku przed zabiegiem ale zobaczymy

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:40   #1912
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej laski
Nie mogę się.ogarnąć.. Mój syn grzeczniejszy, jakby mniej wył, może ta dieta coś daje.
Roane, forester dzięki bardzo odpowiedzi! Jesteście wielkie dziś zrobiłam mleko migdalowe i upieklam bezglutenowe i bezmleczne gofry :p pachną kasza gryczana bo z mąki gryczanej głównie robione. Szału nie ma ale zjeść da się. Korzystając z chwili spania mojego dziecia zrobiłam również paste z soczewicy, również może być. No coś jeść trzeba, nie da się cały czas na marchwi z ryżem.. Jeszcze raz bardzo dziękuję ;***
Migotka,.dobrze że z tz ustaliliscie podział obowiązków!
Dla nierozpakowamych : sbanan:
Byliśmy dziś na bioderkach, niby wszystko ok a mam szeroko pieluchowac i do kontroli za dwa miesiące - Wy też.dostalyscie.takie zalecenia?
Co do owijania dzieci- mój co noc śpi w woombie, zauważyłam że noc jest dużo gorsza jak śpi "luzem".
Jaszczurka szybkiego i bezbolesnego porodu!
Gosia, współczuję tesciowej..
Jozefina, zdrowka.dla Miśki!
Cherubinka, brawo za opis porodu, rzeczywiście sprawnie Ci poszło szkoda tylko tych komplikacji no ale najważniejsze że wszystko.się.dobrze skończyło.
O matko, właśnie tel spadł mi.na główkę Smerfa a ten nawet nie zwrocil uwagi, zajęty cycem. Pewnie a jak przecieram buzię wacikiem rano to jest ryk :p
Smerf waży 5300g, klucha jedna i skończył dziś 5 tygodni nie mam pojęcia kiedy.to minęło.. Dni lecą jak szalone.
Aha, Roane, Smerf dalej wchodzi w 56 już ledwo i nie we wszystko ale jednak kombinezon też mam na 56.
W ogóle moje dziecko w woombie wygląda przekomicznie, jk taka larwa :p
Spadam bo mały chyba usnal,.może i mnie się uda dobrej nocy

Pokaż larwę.
Stary 2014-02-20, 22:55   #1913
patrycjja
Zadomowienie

Jestem w szoku. Wystarczyło kilka dni męża w pracy, a moja córka juz unie sama usypiać w łóżeczku Kwęknęła dwa razy i odpłynęła - TŻ pewnie juz by ją ściskał na rękach.

Rano byliśmy u okulisty - wszystko w porządku, okulista stwierdzil, ze u takich małych dzieci nie ma co praktykować masażu kanalików - wystarczy trzy cztery razy dziennie przemyć oko solą fizjologiczną za dwa tygodnie do kontroli.

Któraś z dziewczyn pytała o ortopedę- chcielismy na magnoliowa, ale terminy po połowie marca i podobno nawet prywatnie tak ciezko sie dostać i długo się czeka. Idziemy podobnie jak Tajeczka na hipoteczna z tym, że my wizytę mamy 5 marca. Lekarz to arab albo ktoś taki - jak bylam młodszą sama do niego chodziłam, a teraz koleżanka z córcia korzystają z jego usług i są zadowolone

Roane, Muminku niech te Wasze chlopaki przestana sie ociągać, bo pomyślimy, ze takie mami synki z nich

Gosia wspolczuje tej długiej wizyty teściowej. Obawiam sie ze ani sol, ani srodki przeczyszczające nie pomoga w pozbyciu sie problemu. Pozostaje zacisnąć zeby i czekac. A tak w ogóle czekanie może być ciekawe, szczególnie z takim dzieckiem jak Eryk, który potrafi przejrzeć babcie na wskroś

Zaczynam odliczać dni - w poniedzialek kolejny przylatuje moja mama na blisko dwa tygodnie. Juz nie mogę sie doczekać ona tez nie może sie doczekac wnusi

Migotko spotkanie to bardzo fajny pomysł jestem jak najbardziej za!

Dzis przyszedl nam zamówiony kocyk minky - jest na prawde bardzo fajny, dobrze ze w końcu sie zdecydowałam w ogóle tez mam bzika na punkcie kocyków i zbieram gdzie i co mogę teraz czekam co mama przywiezie, bo jej tez dalam zlecenie na kocyczek jakis.

Okej, idę sie myc i spac, bi niedlugo mi dziecię sie budzić będzie dobrej nocy!
Stary 2014-02-20, 23:45   #1914
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Inw, ja zawijam na noc w pieluszke flanelowa i owijam rozkiem, w dzien potrzebuje czegos na szybko, wiec owijam kocykiem. Pieluszk nie przydusi, sprawdz na sobie. Ja uzywam takiej, ktora wykorzystuje do karmienia wtedy pachnie mna, mlekiem podobno to tez dziala relaksujaco.

Kciuki dla potrzebujacych.

Juz widze zlot jak siadziemy wlacza sie syreny i wiekszosc wyciaga cyca i tak siedzimy hahaha. Moze w lato sie uda

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej
Mikołaj dalej w szpitalu. Uczymy się jeśc butelkom. idzie ciezko ale powoli powoli do przodu. Z butelek i smoczków w szpitalu nie chce pić ale mamy taka dla wcześniaków z dr Brown i jakoś idzie powoli. Nabiera wagi i ciągle czekamy. Moze uda sie wyjśc dod domku przed zabiegiem ale zobaczymy
Trzymam za was kciuki kochana!!

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Mój syn wkońcu usnął , kolejny dzień nie śpi w dzień...10 min pociumkal pierś i usnal . W nocy budzi się co 2 godziny, sciagnelam pokarm na noc może jak zje więcej będzie spał dłużej??? Kurde ale sciagnelam tylko 90 ml. Migotko wielki szacun za twoją wydajność mleczna pijesz jakieś herbatki laktacyjne??

Gosia cierpliwość do "mamusi"

Kurde mam 4 pizamy i wszystkie obsikane lub uzygane w ciągu dwóch dni...

Wazylismy dziś syna w ciągu tygodnia 400 g przybrał czyli goni kota z wagą
Nic nie pije bo mlody sie darl strasznie gazy oboje mielismy takie ze hohoh

Junior nakarmiony odbity idzie spac oby nie chrumkal, plakal tylko spal grzecznie... bo osiwieje

Stary 2014-02-21, 00:49   #1915
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja też mam za duży i zakładam małemu taki jakby szaliczek- taka chustka dla dzieci z rzepem z tyłu i jest OK- szyja chroniona
Dzięki, to muszę kupić taka chustke. Nie byłam pewna czy takiemu maluchowi można zakładać chustke pod szyje.

Cytat:
Ja w zasadzie wcale nie odciągam. Odciągnę tylko jak będę mieć potrzebę podania butelki,ale jeszcze nie miałam takiej potrzeby. Budzę do karmienia jeśli nie mogę wytrzymać,bo piersi bolą.
Dzięki za odp

Cytat:
milka na początku laktacji ściągałem trochę laktatorem jak piersi były bardzo twarde, bo Emil miał problemy z łapaniem takich.

Na szyje zakładam chustkę z h&mu, o taką: http://img06.tablica.pl/images_tabli...dla-dzieci.jpg (tylko w innym kolorze )

A w taka pogodę wychodzimy w bawełnianym pajacyku/body i polspiochach, na to misiowy kombinezon, bawełniana czapeczka, czasem chustka na szyje i na to kocyk.
Ale na tańcu w chustach widziałam dziewczyny, które dzieciom zakładały 2x body, rajstopy, spodnie, puchowy kombinezon i na to kocyk
Dziekuje

Ja tez zauważyłam, ze jak piersi mam bardzo twarde to Wali trudniej się przyssac.

Jutro zacznę odciągać, dzisiaj nie miałam czasu przygotować sprzętu.

Cytat:
udało mi się nakarmić cycolka, przebrać i śpi- udało mi się wysuszyć i ułożyć włosy może jednak dam radę macierzyństwu
ja wczoraj miałam taki piękny wieczór - udało mi się wydepilowac

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny próbuję was nadrobić ale kiepsko mi idzie Dziękuję wszystkim za gratulacje i gratuluję tym, które urodziły jak was dogonię to będę pisać na bierząco a teraz tylko powiem, że jesteśmy już id wtorku w domu. Maja jest przekochana, spokojna, tylko by spała i jadła, wiem że to się pewnie niebawem zmieni ale cieszę się chwilą Właśnie przez dwa ostatnie dni toczyłam walkę z nawałem:/ dzisiaj jest już lepiej ale nie idealnie, piersi urosły mi do gigantycznych rozmiarów, aż takiego bufetu to ja się nie spodziewałam... a i mam strasznie opuchnięte nogi, jak po powrocie ze szpitala zobaczyłam swoje kostki to myślałam, że padnę
Wklejam zdjęcie mojej córy i w wolnych chwilach dalej będę się starała was dogonić
Śliczna dziewczynka

Cytat:
Cześć dziewczyny. Znowu melduje sie ze szpitala, rano odeszły mi wody.. Czekamy
na akcje skurczowa ale nic sie nie dzieje

Trzymamy kciuki

Cytat:
jozefina zdrowia dla Malutkiej Mnie też mowili, że jak dziecko mi się rozchoruje to mam jechać od razu do szpitala, z pominięciem przychodni.
A do którego szpitala w takiej sytuacji najlepiej jechać?

Cytat:
Witamy Maleńką

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dzis przyszedl nam zamówiony kocyk minky - jest na prawde bardzo fajny, dobrze ze w końcu sie zdecydowałam w ogóle tez mam bzika na punkcie kocyków i zbieram gdzie i co mogę teraz czekam co mama przywiezie, bo jej tez dalam zlecenie na kocyczek jakis.
Pochwal się, jaki?

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Dzisiaj miałam ciężki dzień, mała znów niespokojna. Teraz próbuje ja uśpić przy pomocy piersi.

Chciałam jeszcze zapytać o odciągania pokarmu - czy przy jednym odciagnieciu mieszamy mleko z obydwu piersi, czy na każda pierś przypada osobny zbiorniczek?
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 02:48   #1916
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
ale słodziak

lidka
-- a rozstęp Ci się nie robi? Czasem właśnie tak skóra boli przy rozstępie
Nie bo to nie skora mnie bolo tylko piszac pod sutkiem mialam na mysli ze w glębi piersi. Tabletka pomogla ale znow zaczyn pobolewac, sam sutek tez zrobil sie wrazliwy na dotyk. No co za gowno sie znow przyplątalo. Nie jest to na razie mega bol ale upierdliwe to jak gosi tesciowa. W dodatku podlapalam od starszaka i zaczynam kaszlec. Teraz to juz na pewno maly podlapie bo ja sie od niego nie moge izolowac bo padnke z glodu.
A w ogole moj maz prowadzi ciekawe rozmowy z mlodszym synem. Ostatnio masujac go na przewijaku w celu wybączenia pytal go czemu jak taki duzy urosl to nie mogl sobie porządnie jelita wykrztałcic. Generalnie w odpowiedzi z reguly zostaje trafiony sikiem i jest oburzony ze starszak obsikal go tylko ze dwa razy a mlody prawie codziennie

Stary 2014-02-21, 05:17   #1917
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Wystarczyło kilka dni męża w pracy, a moja córka juz unie sama usypiać w łóżeczku Kwęknęła dwa razy i odpłynęła - TŻ pewnie juz by ją ściskał na rękach.

Rano byliśmy u okulisty - wszystko w porządku, okulista stwierdzil, ze u takich małych dzieci nie ma co praktykować masażu kanalików - wystarczy trzy cztery razy dziennie przemyć oko solą fizjologiczną za dwa tygodnie do kontroli.

Któraś z dziewczyn pytała o ortopedę- chcielismy na magnoliowa, ale terminy po połowie marca i podobno nawet prywatnie tak ciezko sie dostać i długo się czeka. Idziemy podobnie jak Tajeczka na hipoteczna z tym, że my wizytę mamy 5 marca. Lekarz to arab albo ktoś taki - jak bylam młodszą sama do niego chodziłam, a teraz koleżanka z córcia korzystają z jego usług i są zadowolone

Roane, Muminku niech te Wasze chlopaki przestana sie ociągać, bo pomyślimy, ze takie mami synki z nich

Gosia wspolczuje tej długiej wizyty teściowej. Obawiam sie ze ani sol, ani srodki przeczyszczające nie pomoga w pozbyciu sie problemu. Pozostaje zacisnąć zeby i czekac. A tak w ogóle czekanie może być ciekawe, szczególnie z takim dzieckiem jak Eryk, który potrafi przejrzeć babcie na wskroś

Zaczynam odliczać dni - w poniedzialek kolejny przylatuje moja mama na blisko dwa tygodnie. Juz nie mogę sie doczekać ona tez nie może sie doczekac wnusi

Migotko spotkanie to bardzo fajny pomysł jestem jak najbardziej za!

Okej, idę sie myc i spac, bi niedlugo mi dziecię sie budzić będzie dobrej nocy!
facet jakiś Sim Salabim ale podobno całkiem daje radę
Też mam bzika na punkcie kocy/kocyków itd. ale ogólnie mój mąż ma już tego dosyć, bo są koce na wszystkie okazje

Moje dziecko jest cudowne w nocy prawie jakby jej w ogóle nie było o 23 już spała i wstała chwilę po 5, zjadła i znowu przysypia.

Robiliśmy wczoraj wyniki moczu, i wyszły bakterie, ale lekarka kazała powtórzyć, bo łapaliśmy w zwykły słoiczek (w te dzieciowe nie dawaliśmy rade, mała sikała wszędzie tylko nie do woreczka) i trwało to 1,5h więc powiedziała, że może być niemiarodajne. Teraz mamy ją wykąpać, zero chusteczek czy kremu i pobudzić do siusiania
Bo na zapalenie układu moczowego to nie wygląda, bo nie ma gorączki, siusia bez problemu, ma apetyt i nie jest apatyczna.

Kefii dalej mocne kciuki za Was
dla potrzebujących
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 06:23   #1918
lidkaa82
Zadomowienie

Hmmm a jak sie pobudza dziecia do sikania. Moze mi sie przyda tak na przyszlosc

Stary 2014-02-21, 06:26   #1919
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cześć dziewczyny. Ja po nieprzespanej nocce, skurcze co 5,7 minut a rozwarcia prawie nic :/ do tego cisnienie w granicach 150/100..czekam na decyzje lekarzy..pozdrawiam Was i trzymajcie kciuki.

jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 06:59   #1920
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej

a jak to załatwianie szpitala? Udało Ci się porozumieć z kliniką w Łodzi?

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Pokaż larwę.
o tak- dołączam się do prośby

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dzięki, to muszę kupić taka chustke. Nie byłam pewna czy takiemu maluchowi można zakładać chustke pod szyje.
to jest coś takiegi: https://www.google.pl/search?q=szali...ml%3B580%3B500

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny. Ja po nieprzespanej nocce, skurcze co 5,7 minut a rozwarcia prawie nic :/ do tego cisnienie w granicach 150/100..czekam na decyzje lekarzy..pozdrawiam Was i trzymajcie kciuki.

oby szybko poszło bo się biedna męczysz

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

witam z rana

u nas noc spokojna karmienie po 1 i po 4 więc luzik teraz nakarmiony i śpi.
Zapomniałam Wam powiedzieć jaką ja mam metodę na dezaktywację małego i uspanie- może komuś się przyda:
głaszczę go delikatnie po główce w strone czoła, potem po czole i palcem zataczam takie koła po brewkach i policzku. Głaszczę też palcem po nosku- tak delikatnie z góry na dół. W efekcie dzieć się uspokaja i zamyka oczka a jak do tego jeszcze poszyszam to 2-3 min i śpi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości