|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
a nie ciśnie wtedy bąka albo kupiszona?
![]() |
#1892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1893 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gosia zrób sobie taką tabelkę, powieś na lodówce i skreślaj dni. Może jak zobaczy to wyniesie się wcześniej ![]() Józefina dużo zdrowia dla Małej ![]()
![]() |
#1894 |
Zadomowienie
|
Zaraz sobie piers odgryze. Od 2 dni nie dostawiam malego bo pokarmu nie mam wcale. I dzis zaczela mnie bolec piers dokladnie pod sutkiem. Piersi miekkie, nie ma zgrubien, nie sa gorace a boli pod tym sutkiem i troche ponizej tak ze zaraz oszaleje. Ide po ibuprom, moze pomoze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Marne szanse,bo ma już bilet powrotny na samolot...
![]() |
#1896 |
Rozeznanie
|
O właśnie, zapomniałam przedstawić Wam moją córeczkę. Oto Zuzia, dni 6
![]() lidkaa82 jak boli to weź coś przeciw, ale ważna jest przyczyna... Bo chyba coś tam się dzieje niedobrego.
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słodziak ![]() lidka-- a rozstęp Ci się nie robi? Czasem właśnie tak skóra boli przy rozstępie
![]() |
#1898 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A przebukować się nie da ?? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
Perfuzja moje dziecko zasypia prawie identycznie zawiniete w koc z pieluszka na buzi ale nie mam szumu tylko odglosy lasu. Ale szum bedzie szybszy
![]() Moze takie sposob wyglada na zimny i bezduszny. Ale bardziej boli mnie jak dziecko placze bezradnie uderzajac sie w buzie ewidentniw czuje sie niepewnie i zle. Lepszy widok spokojnego dziecka kokona dzdzowniczki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1901 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Jestem w lekkim szoku. Chce się pozbyć mebli z mieszkania, ktore sprzedajemy. Łożko, szafka, biblioteczka - używane, sklejkowe meble, nic specjalnego. Więc wystawiłam je na graty z chaty, z odbiorem osobistym, zaznaczając, że trzeba je sobie znieść z 3 piętra. Nie miałam jakiś wielkich nadziei, że ktoś je będzie chciał.
I co? Zeszły po minucie chyba,wszystkie 3 ![]()
#1902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |||||||||||
Raczkowanie
|
Dobra, udało się jeszcze chwilę znaleźć na forum
![]() Tylko chyba z połowę cytatów mi wcięło :/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- przewijany puszcza lekkiego sika, ale tak parę kropli, ja radośnie je łapię w starą pieluchę lub "awaryjny ręczniczek" z ikei który zawsze jest przy przewijaku, ciesząc się własnym refleksem, -po czym jak już go obmyję i zabieram starą pieluchę spod pupy - bach, mega-sik po przewijaku, mamie, komodzie i podłodze; - jak skończy mega-sika i mama już jakoś go ułoży żeby nie leżał na mokrym i dał się obmyć i przewinąć do końca to leci strzelająca kupa ![]() - coup de grace to ulanie jednocześnie z kupą, ale aż tak na szczęście raz tylko wyszło ![]() Takie akcje mieliśmy już 4 razy, po dwa na każdego rodzica ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A z podejściem mężów do teściowych i z teściowymi mamy chyba tak samo, jak pomyślałam że ja ze swoją miałabym 3tyg non-stop wytrzymać to aż mi się słabo zrobiło ![]() Posyłam Ci pozytywną energię i dobre myśli, żebyś wytrwała do chwili zamknięcia drzwi w samolocie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A takie dwa pytanka w tym temacie: - jak to jest z tą tetrówką na głowie, to na takiego leżącego się narzuca, nie przydusi się maluch tym? - macie może jakieś materiały jak prawidłowo obwijać maluszki? nijak mi to nie idzie, a schematy z uśmiechniętymi maluchami zawijanymi w 3 prostych krokach zaczynają mi już działać na nerwy ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może muszę się nauczyć dobrze to robić, bo mam wrażenie że na siłę te rączki krępuję (machają z niezłą siłą, nigdy nie wiem czy to świadomy opór czy bezwiedny ruch), a i tak uciekają ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
lnw tetrówki trochę się boję, dlatego nakładam tak, żeby zakrywała oczy, ale nie nos i buzie, a jak tylko zaśnie to ją zdejmuje.
A filmików jest mnostwo - wpisz sobie w youtube "how to swaddle a baby". Ja Emila wiążę bardzo luźno, na zasypianie wystarcza, a potem wolę, żeby jednak mógł się ruszać. Teraz na przykład śpi z jedną ręką wystawioną ![]()
#1905 |
Zadomowienie
|
Mój syn wkońcu usnął , kolejny dzień nie śpi w dzień...10 min pociumkal pierś i usnal . W nocy budzi się co 2 godziny, sciagnelam pokarm na noc może jak zje więcej będzie spał dłużej??? Kurde ale sciagnelam tylko 90 ml. Migotko wielki szacun za twoją wydajność mleczna
![]() Gosia cierpliwość do "mamusi" Kurde mam 4 pizamy i wszystkie obsikane lub uzygane w ciągu dwóch dni... Wazylismy dziś syna w ciągu tygodnia 400 g przybrał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 | |
Gang Iren
|
Cytat:
śliczna!
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
Zaczęły sie skurcze, takie mocniejsze jak na okres, czasami porządnie zaboli a położna mówi ze to jeszcze nie to :/ w sumie od rana mnie nie badali to skąd moze wiedzieć? Dostałam zastrzyk z pyralginy i mam nadzieje ze pomoże na tyle żeby przespać noc..
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Rozeznanie
|
Ja już się pożegnam na dzisiaj. Miłych nocek dla mamusiek,cobyście trochę pospać mogły.
![]() ![]() I trzymajcie proszę kciuki rano za jakieś minimalne skurcze,bo mam ktg ![]()
#1909 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie powstrzymuj się! Jeśli nie jesteś w stanie odważyć się na laxigen, przynajmniej soli nie oszczędzaj. Skoro mamusia lubi to co masz jej żałować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Następnym razem jak będzie lecieć do Was, odprawiając jej lot, "pomyl się" w numerze dowodu. Nie wpuszczą jej na lotnisko jeśli zauważą ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1910 |
Raczkowanie
|
Hej laski
![]() Nie mogę się.ogarnąć.. Mój syn grzeczniejszy, jakby mniej wył, może ta dieta coś daje. Roane, forester dzięki bardzo odpowiedzi! Jesteście wielkie ![]() Migotka,.dobrze że z tz ustaliliscie podział obowiązków! Dla nierozpakowamych : sbanan: Byliśmy dziś na bioderkach, niby wszystko ok a mam szeroko pieluchowac i do kontroli za dwa miesiące - Wy też.dostalyscie.takie zalecenia? Co do owijania dzieci- mój co noc śpi w woombie, zauważyłam że noc jest dużo gorsza jak śpi "luzem". Jaszczurka szybkiego i bezbolesnego porodu! Gosia, współczuję tesciowej.. Jozefina, zdrowka.dla Miśki! Cherubinka, brawo za opis porodu, rzeczywiście sprawnie Ci poszło ![]() O matko, właśnie tel spadł mi.na główkę Smerfa a ten nawet nie zwrocil uwagi, zajęty cycem. Pewnie a jak przecieram buzię wacikiem rano to jest ryk :p Smerf waży 5300g, klucha jedna ![]() ![]() Aha, Roane, Smerf dalej wchodzi w 56 już ledwo i nie we wszystko ale jednak ![]() W ogóle moje dziecko w woombie wygląda przekomicznie, jk taka larwa :p Spadam bo mały chyba usnal,.może i mnie się uda ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1911 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Mikołaj dalej w szpitalu. Uczymy się jeśc butelkom. idzie ciezko ale powoli powoli do przodu. Z butelek i smoczków w szpitalu nie chce pić ale mamy taka dla wcześniaków z dr Brown i jakoś idzie powoli. Nabiera wagi i ciągle czekamy. Moze uda sie wyjśc dod domku przed zabiegiem ale zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Zadomowienie
|
Jestem w szoku. Wystarczyło kilka dni męża w pracy, a moja córka juz unie sama usypiać w łóżeczku
![]() Rano byliśmy u okulisty - wszystko w porządku, okulista stwierdzil, ze u takich małych dzieci nie ma co praktykować masażu kanalików - wystarczy trzy cztery razy dziennie przemyć oko solą fizjologiczną ![]() Któraś z dziewczyn pytała o ortopedę- chcielismy na magnoliowa, ale terminy po połowie marca i podobno nawet prywatnie tak ciezko sie dostać i długo się czeka. Idziemy podobnie jak Tajeczka na hipoteczna z tym, że my wizytę mamy 5 marca. Lekarz to arab albo ktoś taki - jak bylam młodszą sama do niego chodziłam, a teraz koleżanka z córcia korzystają z jego usług i są zadowolone ![]() Roane, Muminku ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia wspolczuje tej długiej wizyty teściowej. Obawiam sie ze ani sol, ani srodki przeczyszczające nie pomoga w pozbyciu sie problemu. Pozostaje zacisnąć zeby i czekac. A tak w ogóle czekanie może być ciekawe, szczególnie z takim dzieckiem jak Eryk, który potrafi przejrzeć babcie na wskroś ![]() Zaczynam odliczać dni - w poniedzialek kolejny przylatuje moja mama na blisko dwa tygodnie. Juz nie mogę sie doczekać ![]() ![]() Migotko spotkanie to bardzo fajny pomysł ![]() Dzis przyszedl nam zamówiony kocyk minky - jest na prawde bardzo fajny, dobrze ze w końcu sie zdecydowałam ![]() ![]() Okej, idę sie myc i spac, bi niedlugo mi dziecię sie budzić będzie ![]()
#1914 | ||
Zakorzenienie
|
Inw, ja zawijam na noc w pieluszke flanelowa i owijam rozkiem, w dzien potrzebuje czegos na szybko, wiec owijam kocykiem. Pieluszk nie przydusi, sprawdz na sobie. Ja uzywam takiej, ktora wykorzystuje do karmienia wtedy pachnie mna, mlekiem podobno to tez dziala relaksujaco.
Kciuki dla potrzebujacych. Juz widze zlot jak siadziemy wlacza sie syreny i wiekszosc wyciaga cyca i tak siedzimy hahaha. Moze w lato sie uda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
![]() Junior nakarmiony odbity idzie spac oby nie chrumkal, plakal tylko spal grzecznie... bo osiwieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1915 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez zauważyłam, ze jak piersi mam bardzo twarde to Wali trudniej się przyssac. Jutro zacznę odciągać, dzisiaj nie miałam czasu przygotować sprzętu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Dzisiaj miałam ciężki dzień, mała znów niespokojna. Teraz próbuje ja uśpić przy pomocy piersi. Chciałam jeszcze zapytać o odciągania pokarmu - czy przy jednym odciagnieciu mieszamy mleko z obydwu piersi, czy na każda pierś przypada osobny zbiorniczek? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogole moj maz prowadzi ciekawe rozmowy z mlodszym synem. Ostatnio masujac go na przewijaku w celu wybączenia pytal go czemu jak taki duzy urosl to nie mogl sobie porządnie jelita wykrztałcic. Generalnie w odpowiedzi z reguly zostaje trafiony sikiem i jest oburzony ze starszak obsikal go tylko ze dwa razy a mlody prawie codziennie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam bzika na punkcie kocy/kocyków itd. ale ogólnie ![]() ![]() Moje dziecko jest cudowne w nocy ![]() ![]() Robiliśmy wczoraj wyniki moczu, i wyszły bakterie, ale lekarka kazała powtórzyć, bo łapaliśmy w zwykły słoiczek (w te dzieciowe nie dawaliśmy rade, mała sikała wszędzie tylko nie do woreczka ![]() ![]() Bo na zapalenie układu moczowego to nie wygląda, bo nie ma gorączki, siusia bez problemu, ma apetyt i nie jest apatyczna. Kefii dalej mocne kciuki za Was ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
Zadomowienie
|
Hmmm a jak sie pobudza dziecia do sikania. Moze mi sie przyda tak na przyszlosc
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Ja po nieprzespanej nocce, skurcze co 5,7 minut a rozwarcia prawie nic :/ do tego cisnienie w granicach 150/100..czekam na decyzje lekarzy..pozdrawiam Was i trzymajcie kciuki.
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to załatwianie szpitala? Udało Ci się porozumieć z kliniką w Łodzi? ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- o tak- dołączam się do prośby ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- witam z rana ![]() u nas noc spokojna karmienie po 1 i po 4 więc luzik ![]() Zapomniałam Wam powiedzieć jaką ja mam metodę na dezaktywację małego i uspanie- może komuś się przyda: głaszczę go delikatnie po główce w strone czoła, potem po czole i palcem zataczam takie koła po brewkach i policzku. Głaszczę też palcem po nosku- tak delikatnie z góry na dół. W efekcie dzieć się uspokaja i zamyka oczka a jak do tego jeszcze poszyszam to 2-3 min i śpi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.