Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 14:59   #511
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45243576]

Koleżanka napisała mi właśnie, że odebrała moje wyniki badań, ale jak to dokładnie wygląda zobaczę dopiero jak mi je podrzuci, bo póki co czeka na ktg w przychodni jeszcze... Jedyne co mi napisała, to wyniki glukozy i są one dość dziwne... Po godzinie wyszło mi 75mg/dl, a po dwóch 90mg/dl... Wydaje mi się, że to znowu w drugą stronę, za mało I dziwne też to, że po dwóch godzinach jest większy poziom, bo powinien być chyba niższy [/QUOTE]

A na czczo ile miałaś ? mi wyszło na czczo 74 pani powiedziała, że idealne a po 2 h 94 i też powiedziała, że rewelacja więc raczej nie jest za niskie.

Gratuluje poznania płci 100-dniówki kolejnych tygodniu pięknych ubranek i kocyków

My dziś zaczynamy 25 tc

Obiecałam wam kiedyś wrzucić moją listę a więc wrzucam:

WYPRAWKA OGÓLNA

Rożek
Koc gruby 1 szt.
Koc ciękki 1 szt.
termometr bezdotykowy
termometr do wody
przybornik (nożyczki, obcążki, pilniczek )
smoczki 2 szt.
wannienka
szczotka z naturalnego włosia oraz grzebień
zawieszka na smoczek
ręczniki kąpielowe 2 szt.
butelka 150 ml ( TT, avent, NUK)
butelka 260 ml ( TT, avent, NUK )
szczoteczka do mycia butelek i smoczków
termos
laktator ręczny babyone
łóżeczko
komoda
przewijak
materac
podkład pod prześcieradło Motherhood
ochraniacz
Prześcieradło 2- 3 szt.
Baldachim
poduszka klin
pościel
pojemnik na zużyte pieluchy
dodaj własne

KOSMETYKI DLA MAI

Pieluszki jednorazowe (DADA, Babydream)
Pieluszki tetrowe 20 szt.
Pieluszki flanelowe 3 szt.
Chusteczki mokre ( Huggies natural care, tibelly baby sensitive, Babydream, Dada cotton ultra sensitive)
Duże płatki kosmetyczne
Jałowe gaziki
Patyczki
Sól fizjologiczna do oczu ( Marimer)
Płatki do prania Dzidziuś
Proszek do prania Lovela
Do pępka (Octenisept)
Środek do kąpieli (HIPP, Babysanft, Babydream z pompką)
Na suchą skórę ( Oliwka z Babydream)
Woda morska do noska
Na pupę Linomag zielony
witaminy D-vitum, kid-vitum
Probiotyk BioGaia
Przeciw gorączkowy IBUM od 3 miesiąca
Uniwersalny żel z babydream do włosów i ciała
dodaj własne

WYPRAWKA DLA MAMY

Wkładki lakatcyjne (BD, J&J)
Koszulę do karmienia 2 szt.
Kapcie
majtki poporodowe 2 szt.
podpaski poporodowe Bella 3 opakowania
Biustonosze do karmienia 2 szt.
Ręczniki 2 szt.
papier toaletowy
gumka do włosów i wsuwka
szczoteczka i pasta
szampon
żel pod prysznic
grzebień
podkłady na łóżko
ręczniki papierowe
koszulka do porodu (usuń)
Batony, herbatniki, wafle ryżowe
woda
telefon, ładowarka
Do podmywania Tamtum rosa

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2014-02-20 o 15:33
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:16   #512
pater86
Zadomowienie

zubi89 dziękuję za listę, oczywiście zapisałam, żeby później wszystko porównać i w końcu stworzyć swoją
Kakusia fajne te staniki i w fajnej cenie, bo ja dziś weszłam do jakiegoś sklepu z bielizną i pani powiedziała, że taki stanik do karmienia (owszem ładny) to ok 120-140zł...
Stary 2014-02-20, 15:18   #513
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
A to nowe łupy
Troche z Pepco i reszta od koleżanki co w Holandii kupila
Piękne ciuszki
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Po prawej stronie pod każdą wypowiedzią masz 3 przyciski "cytuj" jakby zapisana kartka papieru i od. Ty klikasz w tą kartkę czyli wielocytat (w jednej wiadomości możesz zacytować chyba 10 osób) a na końcu "odpowiedz"
Dlaczego ja wcześniej o tym nie wiedziałam?? Jak widziałyście wogóle nie cytwałam, albo cytowałam pojedyncze wpisy. Jak dobrze że to napisałaś

A ja się przespałam po obiedzie i jeszcze gorzej się czuje. W głowie mi jakoś niefajnie się kręci.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:20   #514
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

WYPRAWKA OGÓLNA

Rożek
Koc gruby 1 szt.
Koc ciękki 1 szt.
termometr bezdotykowy
termometr do wody
przybornik (nożyczki, obcążki, pilniczek )
smoczki 2 szt.
wannienka
szczotka z naturalnego włosia oraz grzebień
zawieszka na smoczek
ręczniki kąpielowe 2 szt.
butelka 150 ml ( TT, avent, NUK)
butelka 260 ml ( TT, avent, NUK )
szczoteczka do mycia butelek i smoczków
termos
laktator ręczny babyone
łóżeczko
komoda
przewijak
materac
podkład pod prześcieradło Motherhood
ochraniacz
Prześcieradło 2- 3 szt.
Baldachim
poduszka klin
pościel
pojemnik na zużyte pieluchy
dodaj własne

KOSMETYKI DLA MAI

Pieluszki jednorazowe (DADA, Babydream)
Pieluszki tetrowe 20 szt.
Pieluszki flanelowe 3 szt.
Chusteczki mokre ( Huggies natural care, tibelly baby sensitive, Babydream, Dada cotton ultra sensitive)
Duże płatki kosmetyczne
Jałowe gaziki
Patyczki
Sól fizjologiczna do oczu ( Marimer)
Płatki do prania Dzidziuś
Proszek do prania Lovela
[ Do pępka (Octenisept)
Środek do kąpieli (HIPP, Babysanft, Babydream z pompką)
Na suchą skórę ( Oliwka z Babydream)
Woda morska do noska
Na pupę Linomag zielony
witaminy D-vitum, kid-vitum

Probiotyk BioGaia
Przeciw gorączkowy IBUM
Uniwersalny żel z babydream do włosów i ciała
dodaj własne

WYPRAWKA DLA MAMY

Wkładki lakatcyjne (BD, J&J)
Koszulę do karmienia 2 szt.
Kapcie

majtki poporodowe 2 szt.
podpaski poporodowe Bella 3 opakowania
Biustonosze do karmienia 2 szt.
Ręczniki 2 szt.
papier toaletowy
gumka do włosów i wsuwka
szczoteczka i pasta
szampon
żel pod prysznic
grzebień
podkłady na łóżko
ręczniki papierowe
koszulka do porodu (usuń)
Batony, herbatniki, wafle ryżowe
woda
telefon, ładowarka
Do podmywania Tamtum rosa
dziękuję za listę, zaznaczyłam co mi zostało do kupienia

ja mam jeszcze na swojej liście aspirator Katarek +gruszka, jakies MM w razie czego i chyba na tym koniec

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-02-20 o 15:25
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:23   #515
pater86
Zadomowienie

Nie wiem czy dziś jakieś dziwne ciśnienie jest czy coś, ale mam zatkane uszy najpierw od rana w jednym stale piszczało, a teraz taka głucha jestem, a na pewno mnie nigdzie nie zawiało...
Stary 2014-02-20, 15:24   #516
Sola1
Zakorzenienie

Zubi - ibum i ogolnie ibuprofen jest od 3 miesiaca zycia. Na poczatku takim maluchom daje sie paracetamol z tego co pamietam. Mam nawet ten ibum u siebie i tak jest napisane na opakowaniu.

Podkresle jeszcze waznosc papieru toaletowego bo rzeczywiscie w wielu szpitalach jest problem. U mnie niby byl ale jak tyle kobiet krwawi to tez szybko schodzil i mozna bylo sie zdziwic
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:32   #517
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
zubi89 dziękuję za listę, oczywiście zapisałam, żeby później wszystko porównać i w końcu stworzyć swoją
Kakusia fajne te staniki i w fajnej cenie, bo ja dziś weszłam do jakiegoś sklepu z bielizną i pani powiedziała, że taki stanik do karmienia (owszem ładny) to ok 120-140zł...
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dziękuję za listę, zaznaczyłam co mi zostało do kupienia

ja mam jeszcze na swojej liście aspirator Katarek +gruszka, jakies MM w razie czego i chyba na tym koniec
Nie ma za co

Ja z tej listy mam tylko zamówione koszulę + biustonosz
Kupiłam kocyk w biedronce więc cienki już mam 2 szt. i tyle

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Zubi - ibum i ogolnie ibuprofen jest od 3 miesiaca zycia. Na poczatku takim maluchom daje sie paracetamol z tego co pamietam. Mam nawet ten ibum u siebie i tak jest napisane na opakowaniu.

Podkresle jeszcze waznosc papieru toaletowego bo rzeczywiscie w wielu szpitalach jest problem. U mnie niby byl ale jak tyle kobiet krwawi to tez szybko schodzil i mozna bylo sie zdziwic
Zapomniałam o tym napisać. Jedna pmka ostatnio o tym pisała więc sobie zapisałam na liste.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:35   #518
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Z tym masz racje nawet taki przykład, jak byłam w szpitalu, obok mnie leżała dziewczyna w 34 tygodniu i często robili jej KTG, nasmarowali brzuch żelem, ale później nikt już nie fatygował się żeby jej tego brzucha wytrzeć, na szczęście miała swój papier toaletowy
Stary 2014-02-20, 15:51   #519
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Kakusia- co to są te muszle laktacyjne? Chronią sutki przed urazami, ale działaja też jak wkładki laktacyjne?
muszle laktacyjne to jakby silikonowe wkładki, które w odróżnieniu od tych bawełnianych - nie przylegają do sutków więc nie podrażniają, nie przyklejają się do ranek i dają dostęp powietrza żeby się goiły są w zestawie 3 rodzaje - wentylacyjne właśnie, zbierające mleko i jeszcze jakieś trzecie, tu jest link:
http://philipsavent.strefamarek.alle...6-szt-157.html
Ja długo przy pierwszej laktacji czaiłam się na nie i żałowałam, że odrazu ich nie kupiłam - teraz to będzie mój pierwszy zakup laktacyjny tak samo (ale to już bajer) chcę zakupić takie żelowe wkładki:
http://allegro.pl/avent-zelowe-termi...978793128.html
bo pamiętam jak nabrzmiałe pełne piersi zablokowały mi się i pochylona nad wanną polewałam je ciepłą wodą i masowałam żeby mleko ruszyło... a tu niedrogie ułatwienie sprawy

Cytat:
w sklepach to ceny kosmiczne ja planuję jeden taki z tych linków zakupić a tak to kupiłam 2 miękkie i będę je przerabiać krok po kroku wg tego co Wam kiedyś wysłałam

A i jeszcze chciałam napisać, że w Smyku jest przecena obcinacza BabyOno (wygląda tak samo jak Tomme Tippee) za 6,99 albo Tomme Tippe za 11,99

A co do wkładek laktacyjnch to oprócz Lovi, jeszcze Tomme Tippee cieszą się opinią

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-20 o 16:54
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 16:03   #520
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Też bym chciała wiedzieć ile a dużo znajoma chce za te rzeczy?
różnie, najtańsze półśpiochy 5 zł z najdroższa bluza 20 zł.

pokażę, bo mam to w formie zdjęć i które brać ? muszę się was poradzić bo sama to do jutra nie zdecyduję
a byłam u mamy i na 68 to mam tak może ze 2 bodziaki a tak to nic

odebrałam dziś jeszcze od kuzynki pościel do łóżeczka i dała mi jeszcze prześcieradło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (73,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (85,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (81,3 KB, 26 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 16:15   #521
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
różnie, najtańsze półśpiochy 5 zł z najdroższa bluza 20 zł.

pokażę, bo mam to w formie zdjęć i które brać ? muszę się was poradzić bo sama to do jutra nie zdecyduję

odebrałam dziś jeszcze od kuzynki pościel do łóżeczka i dała mi jeszcze prześcieradło
śliczne ubranka i w bardzo dobrym stanie
te bodziaki myslę, że przydadzą się najwięcej, a reszta według Twojego uznania
Stary 2014-02-20, 17:33   #522
Sola1
Zakorzenienie

Ja nie miałam tantum rosa, używałam tylko szarego mydła do podmywania. Bardzo polecam. Ono ma coś w sobie, że naprawdę wszystko fajnie się goi. Moja teściowa jak była po operacji dostała zalecenie od lekarza, żeby ranę przemywać właśnie wodą z szarym mydłem. A nawet jak się nie sprawdzi, to kosztuje grosze i potem można wykorzystać na inne sposoby

Jeszcze chciałam napisać o produktach do jedzenia na poród, bo widzę, że też są na listach. Choć podejrzewam, że tego zakupy będą później. Wiem, że dużo osób kupuje jakieś czekolady, ale wiele kobiet ma naprawdę duży problem z pierwszym wypróżnieniem po porodzie. Czekolada sprzyja zaparciom. Ja kupowałam takie batoniki z musli z tych zdrowych. Ale oczywiście może to być co innego. Co prawda podczas porodu nie jadłam, ale później i nie miałam żadnych problemów, no może poza psychicznym - bo jednak te szwy to człowiek się boi, że się rozejdą, ale nie ma prawa tak się stać w każdym razie tak to nie miałam żadnych problemów.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Chyba udało mi się nadrobić

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Chyba tak ,bo dostałam od mamy swojej jeden ocalały kaftanik chiński po mnie jest boski kiedyś wstawię Wam zdjęcie, piękna szmatka do kurzy
pokaż koniecznie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej

Przepraszam ze tak mało pisze ale cieżko czas znaleść przy małym urowisie

W poniedziałek miałam wizytę polowkowe wszystko z dzidzia wporzadku. Mamy śliczna zdrowa DZIEWCZYNKE!!!!!! Marzenia sie spełniają zawsze chcielismy parke i mamy parke <3
Gratuluję
A w jakim wieku masz urwisa?

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Nie no nie ogarne tego. Przez ponad pół ciąży nie było kłopotu i lekarz wpisywał zgodnie z tym jak mi wychodziło z obliczeń. Zrozumiale- po prostu. Czyli jak zaczynasz 24 TC to jestes w 24 TC a nie w 25. Ja byłam słaba z matmy, ale nie aż tak..;/ Czyli jak w srode zaczęłam 24TC do do przyszłego wtorku w nim jestem. A w kolejną srodę zacznę 25TC i będę w nim do kolejnego wtorku. Wystarczy włączyć kalendarz w kompie i przeskakiwać od 04.09.13 co srodę i wczoraj wychodzi 24, więc ja uwazam, ze jestem w 24. Skonczyłam 23, zaczał się i trwa 24 a w srodę 26.02 wejdę w 25TC. To jedyna logiczna dla mnie wersja Która jakims cudem była poprawna przez ponad 20T.
No, ale z lekarzem sie nie bede klocic, niech sobie spisuje co chce z tego koleczka
Chodzi o to, że jak skończysz tydzień to następnego dnia zaczynasz następny. Kluczowe jest słowo skończony tydzień bądź rozpoczęty tydzień
np. u Ciebie w dniu 04.09.2013 rozpoczęło się liczenie wg. om i był to dzień zero rozpoczętego pierwszego tygodnia ( chociaz tego nie rozumiem dlaczego nie pierwszy - może z kolei mi to ktoś wytłumaczy ) , a tydzień później czyli 11.09 skończyłaś pierwszy pełny tydzień i następnego dnia rozpoczęłaś drugi, który ponownie zakończył się 18go, a 19.09 rozpoczął się trzeci tydzień.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 19:36   #523
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry oh w końcu się wyspałam, wstawałam tylko raz w ciągu całej nocy siku nie pamiętam kiedy tak było. U sąsiadów mąż mój kochany był zaraz po powrocie z pracy wówczas grała tam oczywiście muzyka na fula, słychać było że łażą po mieszkaniu no ale drzwi nie otworzył oczywiście nikt, więc napisał im kartkę i powiesił na drzwiach, dzisiaj w nocy był spokój więc może do nich dotarło, ale nie chwale dnia przed zachodem słońca bo zdarzały się im wcześniej też ciche noce

Ja mam dzisiaj wizytę, i znowu zobaczę bobaska Jedno mnie martwi od kilku dni czułam ból i swędzenie w pochwie i wczoraj wyczaiłam że jakaś krostka mi tam wyrosła, nie wiem co to mam nadzieję że gin rozwieje moje zmartwienie. A w ogóle to pierwszy raz od miesięcy idę sama na tą wizytę, zawsze chodził ze mną Tż-t, no ale skoro wrócił do pracy to nie da razy teraz więc idę sama, mój język jest raczej kiepski, no ale podstawy rozumiem, zresztą wcześniej też sama chodziłam po lekarzach i dawałam sobie radę, teraz niestety tak jakby cofam się z językiem i temu się obawiam, ale trzeba sobie radzić wiecznie męża przy mnie nie będzie
Super, że nocka w końcu przespana, może coś do tych łepetyn trafiło
Jak tam wizyta??? Dogadałaś się??

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki nowego dnia
Ale się dzisiaj nie wyspałam, pełnia jest czy jaki czort
Współczuję udało Ci się przetrwać w pracy?? Ja spałam rewelacyjnie w końcu

Cytat:
no i dziś zaczynam 26 tc !!
Brawo

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
5 zł/kg - to niezłe okazje -ojjj chciałabym takiego lumpeksika u nas W moim mieście jest zwykle 25/kg jak jest promocja to tak 17zł/kg. Jedynie jak chcą się pozbyć wagówki to robią wszystko p o2 zł na przykład.
Majkela ale ceny u Was to z kosmosu :O
Kurka, to tylko u nas taka drożyzna w takim razie przyjadę do Was na łupy

Cytat:
Dostałam wczoraj maila od kuzynki mojej kuzynki z ciuszkami które ona chce odsprzedać. Nie wiem na co się zdecydować Takie ładniutkie są te ciuszki. W tym mailu głównie rozmiar 68, aż muszę do rodziców podjechać i sprawdzić co mam z tego rozmiaru żeby się nie okazało że będę mieć tego za dużo.

Wczoraj jeszcze odkupiłam od koleżanki 7-pak bodów z Early Days za 25 zł i to nowiuśkich nie otwieranych nawet. Rozmiar 86 więc troszkę poczekają.

A dziś jeszcze wizyta u kuzynki której ze 100 lat nie widziałam i dostanę pościel do łóżeczka dla dziewczynki
Super wyprawka sama się kompletuje

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Mam pytanie o biustonosze do karmienia. Macie jakieś sprawdzone modele? Na co zwracać uwagę? Mają być z fiszbinami czy bez?
Na alle ceny są rozsądne (w przeciwieństwie do sklepów stacjonarnych), ale większość wygląda paskudnie, jak kaftany bezpieczeństwa ;(
Ja z poprzedniej ciąży mam z canpolu i z h&m, takie zwykłe bez fiszbinów. Później o ile będę karmiła zamierzam poprzerabiać staniki te z ciąży tak jak na stronie co podawała kakusia

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Ja już po pobraniu krwi ale nie wyspana jestem, pewnie zaraz mnie sen wyłoży
za wyniki

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witamy się w 23 tyg zaczynamy w końcu 6 miesiąc
Super

Cytat:
Ja dziś jadę po raz pierwszy w miasto, jeszcze nigdy nie jeździłam tu autobusem, niby wszystko posprawdzałam i mam nadzieje, że mąż mnie po pracy nie będzie szukał gdzieś na obrzeżach Mam pojechać do dewelopera po podpisywać różne papiery do kredytu sterta papierów normalne, załamać się idzie... Ale może jak już pojadę w ten nieznany Koszalin to pochodzę po sklepach, może jakieś lumpki znajdę szkoda tylko, że taka pogoda na polu...
Jak tam wojaże? Udały się, nie zgubiłaś się??

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45240627]Hej, okropnie się dziś czuję Od wczoraj mam straszne mdłości, nie wiem od czego Noc miałam okropną... Nie dość, że czułam się tragicznie, to mój młodszy w brzuchu nie dawał mi spać... Kopał i to bardzo nisko, że aż czułam to w pochwie.. Masakra
[/QUOTE]
Współczuję, zdrówka

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45240630]
ja musiałam wrócić do pracy, jak Adaś skończył pół roczku, więc wtedy siostra z nim siedziała. Ale mój Adaś raczej z tych spokojnych jest, sam się bawi, słucha się, rzadko coś broi. A mój siostrzeniec jest taki, że cały czas go trzeba pilnować. Włazi na parapet, na meble, za łóżko i ciągle go skądś ściągam. I jest bardzo wybredny w kwestii jedzenia i picia. Ciężko mu podpasować. Mój zjada wszystko co mu się da, to samo z piciem, nawet wodę pije. Za to tamten wody ani rusz, najlepiej gazowane napoje, na śniadanie tylko chleb w jajku. Na obiad jak mu nie pasuje to wypluwa wszystko, a potem chodzi i szuka słodyczy

podasz linka do tego wisiorka z allegro??
[/QUOTE]
Chyba, że tak. A chlebek w jajeczku nawet dzisiaj na kolację z Adachem jedliśmy
Tej łezki nie mogę znaleźć, ale coś w tym stylu:
http://allegro.pl/sekretnik-azurowy-...955425676.html
Uważam, że to ekstra pamiątka

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45240851]
Dziś moja 100 - dniówka !!
[/QUOTE]

Cytat:
Kiedy właśnie wszystko mi się podoba. Pokazała mi body irajtuzki i bluzeczki z długim rękawem na 68. Kiedy body i rajtuzki bym mogła odpuścić to te koszulki są takie
Ni i takie pytanko ile takich bluzeczek mieć żeby nie było za dużo ???
To zależy ile masz body, ile masz półśpiochów itp
Ja nie wiem ile będę mieć, bo nie wiem ile upoluję w SH ale synkowi np. bluzeczki z krótkim rękawem, zakładałam na body z długim

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Zaczynamy dzisiaj 23 tc !! W związku z tym odwiedziłam lumpka rano Byłam pierwsza przy koszu z dzieciowymi rzeczami i takie wspaniałe łupy mam, że aż sama nie dowierzam, nigdy tak ładnych rzeczy w tym sh nie widziałam
Gratulacje za 23tc czekamy na foty

Cytat:
W poniedziałek miałam wizytę polowkowe wszystko z dzidzia wporzadku. Mamy śliczna zdrowa DZIEWCZYNKE!!!!!! Marzenia sie spełniają zawsze chcielismy parke i mamy parke <3
Różowe gratulacje

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
dziś sama zaczynam 23
I jeszcze w weekend czekają mnie 3 zaliczenia.
Gratki i oczywiście za te piąteczki do indeksu

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45243576]
Jestem przyzwyczajona do tego, że w pierwszej ciąży mogłam wszystko robić, sprzątać, zaraz gotować, zaraz potem iść na spacer i nic mnie nigdy nie bolało i czułam się świetnie Teraz chcę tak samo, a tu

Koleżanka napisała mi właśnie, że odebrała moje wyniki badań, ale jak to dokładnie wygląda zobaczę dopiero jak mi je podrzuci, bo póki co czeka na ktg w przychodni jeszcze... Jedyne co mi napisała, to wyniki glukozy i są one dość dziwne... Po godzinie wyszło mi 75mg/dl, a po dwóch 90mg/dl... Wydaje mi się, że to znowu w drugą stronę, za mało I dziwne też to, że po dwóch godzinach jest większy poziom, bo powinien być chyba niższy [/QUOTE]
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja też gorzej tą ciąże znoszę. Nie te lata Co do glukozy wydaje mi się, że jest ok

Cytat:
A tak w ogóle to wróciłam z mojej wyprawy byłam w lumpku, wstawiam Wam zdjęcia, za wszystko zapłaciłam 5,50 zł a spodenki jeszcze są z metką! Nie wiem po co dzidziusiowi bezrękawnik, ale spodobał mi się bardzo wszystko na rozmiar 0-3msc.
No aż grzech nie brać za tą cenę

Cytat:
Załącznik 5589696
A to nowe łupy
Fajne, ale czapa wymiata

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Melduję się i ja z popołudniową kawką
Moja Dominika z racji, że gorączki nie ma już i lepiej się czuję - i za namową wychowawczyni - poszła na 2h na Bal przebierańców Oczywiście była swoją wymarzoną Myszka Minnie było tak cudownie, że siedziałam tam niemalże całą imprezę robiłam fotki i kręciłam filmiki - no bosko poprostu! dziwić się, że dzieci przeżywają i z wrażeniami wychodzą jak ja dalej jestem po takim wrażeniem, że skupić się nie mogę

diety wymyślam bo waga coś idzie w górę jestem już 6kg na plusie na zaczęty 26tc!
Pamiętam pamiętam o zdjęciu, tylko musi mi TŻ zrobić samego brzucha bo przy tym remoncie to nie będę straszyć swoją łepetynką
Dziękuję lepiej się już mamy, oczywiście Dominika lepiej bo ma antybiotyk, ja to nie mam jak się kurować, ale dziecko zdrowe to już cud miód!
Świetne łowy!
My 8-9 marzec jedziemy do koleżanki, która odłożyła już jakieś ciuszki dla Nas, a mnie przyszły jeszcze moje łowy z all, także też muszę się wkońcu pochwalić

hehe ja parę ubranek zgarnęłam od mamy, która trzymała ciuszki po mnie i bracie i tak
Fajnie, że już lepiej się czujecie i że Misia nie przegapiła balu. Koniecznie pochwal się swoją Minnie
Co do wagi, wiesz, że te co miały na początku nie dowagę mogą więcej przybrać Haha Ty to chociaż możesz dziewczyny ubrać w skarby mamine, ja mogę ewentualnie kurze zetrzeć
Stary 2014-02-20, 19:51   #524
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Mam już wyniki, koleżanka odebrała. Morfologia i mocz ok. A glukoza:

na czczo 67mg/dl - norma od 60 do 99mg/dl
1h po wypiciu 75g glukozy - 75mg/dl
2h po wypiciu 75g glukozy- 90mg/dl

Nie wydaje wam się to dziwne?? Nie dość, że jakoś mało wyszło, to na moje myślenie stężenie cukru we krwi po zjedzeniu/wypiciu czegoś słodkiego powinno być wyższe po 1 godz, niż po dwóch
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 19:51   #525
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
My dziś zaczynamy 25 tc
Obiecałam wam kiedyś wrzucić moją listę a więc wrzucam:
Gratulacje i dzięki za listę w chwili wolnej zweryfikuję ze swoją

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A ja się przespałam po obiedzie i jeszcze gorzej się czuje. W głowie mi jakoś niefajnie się kręci.
Cukier albo ciśnienie. Ja tak wczoraj się czułam

Cytat:
A ja bym brała wszystko, jak jest w dobrym stanie, nic się nie zmarnuje, a te bluzeczki faktycznie są ekstra
-----------------------------------------
Dobrze, że na koniec dnia troszkę przystopowałyście. Nadrobiłam Was, ale nie odrobiłam ćwiczeń z ang, a zaraz lekcja
Za to dzisiaj znowu po 10 tel z przedszkola, że Adaśka brzuch boli i ma rozwolnienie. No to ja bach w samochód, a dziecko zdrowiuśkie. Zdziwiłam się, pani bardzo mnie przepraszała, że może za szybko zadzwoniła, ale synka na prawdę bolał brzuch. No nic zabrałam go do domu i stwierdziłam, że posiedzi jeszcze jutro ze mną. Przedszkole prawie puste, bo ferie. Niech ma kombinator mały

Dzisiaj przyszła mi paczka ze smyka. Szybko kocyk i kotek boski polecam
Stary 2014-02-20, 20:03   #526
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Jak Ty to zrobiłaś???
Akurat nasz położna o zastrzyku po złości mówiła z uśmiechem na ustach i dla naszego dobra żeby odpuścić sobie stringi i normalne podpaski aby rany szybko i ładnie się goiły ale napisałaś ważną rzecz o możliwości odmowy
Dzięki za radę o pieluchach na coś takiego liczyłam
hmmm jak zrobiłam? masaż, olejek migdałowy i nieco ćwiczeń kegla a i awantura na porodówce, że się nie położę w trakcie partych koniec końców wisiałam nad łóżkiem nie wiem jak to zrobiłam,bo ciężko mi sobie nawet tą pozycję wyobrazić, no ale opłaciło się.

A wiecie, że w trakcie porodu SN można zmienić położną?
o ile jest jeszcze jakaś wolna - ja się dowiedziałam o tym po fakcie, chociaż swojej pewnie bym nie zmieniła, mimo naszej "różnicy zdań"

Cytat:
gratulacje

Mąż mnie z domu wyrzuci chyba...
przyszalałam w ciuchu dwa razy i ponad 130zł poooszłooo

Z drugiej strony w życiu nie kupiłabym tylu ciuchów sobie, córce i juniorowi za taką kwotę. Kupiłam biały, bawełniany koc dla synka, śpiworek, kilka bodziaków kilka par spodni dla córy, bluzy i kurtkę
uwielbiam "wakacje" u moich rodziców, oni zostają z dzieckiem a ja na łowy

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2014-02-20 o 20:06
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:26   #527
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Piękne, a jakie butki słodkie
to skarpetusie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

Sylvunia fajne łowy! a czapeczka jest może z Pepco? bo tą samą kupiłam TŻtowi z informacją o drugim dzidziusiu
tak z pepco
Stary 2014-02-20, 20:59   #528
poziomkka
Zadomowienie

Kuźwa nooo, coś robię nie tak, wielocytowałam wszystko, kliknęłam odp. i mi pokazało się okno szybkiej odp - puste Weszłam w zaawansowane i tego nie ma Muszę wszystko z głowy znowu
śliczne łupy dziewczyny zdobyłyście
zaabcia różowe gratki !!!
zaraz może nauczę się cytować, póki co wklejam zdjęcie Emilki i dzisiejszych łupów Z usg jestem średnio zadowolona, bo myślałam, że gin wszystko pomierzy itd, ale niee, bo wykupione zostało usg 4d, więc tylko pooglądalismy...zdzierca! ! W każdym bądź razie Milka jest prześliczna, cały czas albo się śmiała, albo ssała kciuka, albo dłubała w nosie
Ahh, jeszcze mój bęben
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0025-crop.jpg (60,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0047.jpg (57,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0034.jpg (116,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0036.jpg (110,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0040.jpg (129,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0043.jpg (138,1 KB, 21 załadowań)
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:07   #529
Izetka_
Zadomowienie

Poziomka-ale macie śliczne zdjecie z usg i ubranka jakie bombowe a brzuszek mam bardzo podobny

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Majkela-Adaś może chciał spedzic trochę czasu z mamusią i przykombinował

Maya-to też Was obkupiłaś gdzie Wy to wszystko znajdujecie

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:07   #530
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:

Po prawej stronie pod każdą wypowiedzią masz 3 przyciski "cytuj" jakby zapisana kartka papieru i od. Ty klikasz w tą kartkę czyli wielocytat (w jednej wiadomości możesz zacytować chyba 10 osób) a na końcu "odpowiedz"
czekamy na zdjęcia
Jeeest udało się!! Zamiast klikać odp, to trzeba Odpowiedz w lewym dolnym I najważniejsze, że cytaty nie zginęły

Cytat:
Dopiero niedawno dowiedziałam się co to jest rampers
I ja W życiu bym nie pomyślała, że istnieje coś takiego, dla mnie to body

Cytat:
Załącznik 5589696
A to nowe łupy
Czapeczka

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Dzisiaj przyszła mi paczka ze smyka. Szybko kocyk i kotek boski polecam
Ja też dzisiaj swoją odebrałam i też nie mogę się napatrzeć, a co najlepsze podobnego miśka i to z tej samej firmy znalazłam dziś w sh To ten na fotkach wyżej, tyle, że większy rozmiar, akurat będzie na jesień
Stary 2014-02-20, 21:28   #531
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Kuźwa nooo, coś robię nie tak, wielocytowałam wszystko, kliknęłam odp. i mi pokazało się okno szybkiej odp - puste Weszłam w zaawansowane i tego nie ma Muszę wszystko z głowy znowu
śliczne łupy dziewczyny zdobyłyście
zaabcia różowe gratki !!!
zaraz może nauczę się cytować, póki co wklejam zdjęcie Emilki i dzisiejszych łupów Z usg jestem średnio zadowolona, bo myślałam, że gin wszystko pomierzy itd, ale niee, bo wykupione zostało usg 4d, więc tylko pooglądalismy...zdzierca! ! W każdym bądź razie Milka jest prześliczna, cały czas albo się śmiała, albo ssała kciuka, albo dłubała w nosie
Ahh, jeszcze mój bęben
No właśnie ja też miałam problem z tym wielocytowaniem, ale sama doszłam do tego że trzeba dać później cytuj cytuj zamiast odpowiedz.
Szkoda że USG nie spełniło Twoich oczekiwań zwłaszcza za tyle kasy.
A brzuszek i ciuszki piękne. No i Emilka

A ja jutro mam wizytę i USG połówkowe i już zaczynam schizować i się denerwować że coś się okaże nie tak. Ciekawa jestem wogóle podejscia mojej gin do tego badania i czego się nowego dowiem nt dzidzia.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-02-20 o 21:43
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:30   #532
Ramona_85
Zakorzenienie

poziomkka
super łowy
a dzidzia jak słodko ssie kciuk
no i brzuszek śliczny
Stary 2014-02-20, 22:09   #533
sylvuniaa84
Zadomowienie

poziomkka cudna fotka USG
brzuszek miodzio zgrabniutki
Stary 2014-02-20, 22:32   #534
Monica80
Raczkowanie

Nigdy nie bede na biezaco w tym watku... chyba nusze sie z tym pogodzic... Doczytalam do 13 strony....

U mnie masakra, wirusy szaleja, mlody juz zaczal chodzic do przedszkola i znowu cos zlapal.. Dzisiaj poslzismy do pediatry i dostal antybiotyk bo trzeci tydzien chorowania to juz troche za wiele...
Przy okazji i mnie zlapalo, gardlo, kaszel troche katar, ehhhhh
I siedzimy w domu bidoki dwa...

Co ja tam czytalam... aha
Kapturki na brodawki - imho one sa potrzebne w jakichs wyjatkowych sytuacjach, a w 99% przypadkow w ogole nie sa potrzebne. Dzieciom na pewno wygodniej ssac bez plastiku w ustach i jesli nie ma specyficznej piersi, wkleslych brodawek itd to bym w ogole tego nie kupowala.
Majtki - ktoras z Was pisala ze w szpitalu nie pozwalaja chodzic w majtkach po porodzie... No wiecie jak dla mnie to z tym podkladem bez majtek nie da sie chodzic, no chyba zeby wazyc ze 100 kg i miec potezne uda. Mi to zwyczajnie by wypadlo. Ja normalnie zakladalam majtki a jak byl lekarz i obchod i chcieli zobaczyc co jest na podkladzie (fuj czy to nie jest straszne... ) no to wtedy sciagalam.
Kaftaniki - ja mialam ich moze ze 3 i faktycznie w ogole toto niepraktycznie, podwija sie! Bodziaki, pajace tak, ale kaftaniki niekoniecznie.
Krem na brodawki- zamiast kapturkow proponuje zaopatrzyc sie w dobry krem , wspominalysmy o bephantenie, a moja kolezanka ktora niedawno urodzila bardzo poleca HPA LANOLIN - ponoc super i ulga juz kilka sekund po posmarowaniu.

Z wyprawki to ja mam na razie ubrankai w zasadzie tyle ... Ale juz wybrany wozek, lozeczko, kosz mojżesza. Wanienka z Ikei (iedys byly niebieskie teraz widzialam ladne biale).

Staniki do karmienia
- trzeba uwazac z rozmiarami bo np moje piersi, powiekszyly sie po porodzie , uwaga - RAZY DWA!! Jeszcze nie mam nic kupione...

W ogole to chcialabym miec troche ubran do karmienia, sukienek, bluzek, bo ja wiem na pewno ze karmic bede i bez odpowiedniego stroju na ulicy czy w galerii to troche malo komfortowe..

Eh sporo zakupow jeszcze mnie czeka...

Brzuszki
- matko obejrzalam Wasze brzucholki, procz Chocolate to jeju jakie wy macie male brzucholki!! Zazdroszcze Moj bebeszysko z kazdym dniem coraz wiekszy...

Czy u Was tez juz tak widac kopanie na zewnatrz? U mnie normalnie pieta wyskakuje albo glowa sie wypycha z jednej strony ( a moze to pupa? )

No a w ogole to dzisiaj zaczal mi sie 23 tydzien i powiem Wam ze dopiero teraz zaczynam byc spokojna, do tej pory ciagle mialam wrazenie ze cos sie moze wydarzyc...

no dobra, a teraz ide doczytywac kolejne strony

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:32   #535
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ja też miałam problem z tym wielocytowaniem, ale sama doszłam do tego że trzeba dać później cytuj cytuj zamiast odpowiedz.
Szkoda że USG nie spełniło Twoich oczekiwań zwłaszcza za tyle kasy.
A brzuszek i ciuszki piękne. No i Emilka

A ja jutro mam wizytę i USG połówkowe i już zaczynam schizować i się denerwować że coś się okaże nie tak. Ciekawa jestem wogóle podejscia mojej gin do tego badania i czego się nowego dowiem nt dzidzia.
Ja taka wspaniałomyślna niestety nie jestem, rozgryzałam to już jakiś czas
Nie schizuj, tylko myśl pozytywnie, na pewno będzie wszystko ok no i mocno zaciśnięte

Cytat:
poziomkka
super łowy
a dzidzia jak słodko ssie kciuk
no i brzuszek śliczny
Cytat:
poziomkka cudna fotka USG
brzuszek miodzio zgrabniutki
Dzięki dziewczyny A Emilka jest najsłodszą moją królewną
Stary 2014-02-20, 22:45   #536
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

Czy u Was tez juz tak widac kopanie na zewnatrz? U mnie normalnie pieta wyskakuje albo glowa sie wypycha z jednej strony ( a moze to pupa? )

No a w ogole to dzisiaj zaczal mi sie 23 tydzien i powiem Wam ze dopiero teraz zaczynam byc spokojna, do tej pory ciagle mialam wrazenie ze cos sie moze wydarzyc...
też mam wrażenie że to głowa u mnie, o nogi czuję gdzie indziej (w okolicach podbrzusza, czasem napiera na pęcherz, czasem na jajnik/jelito) a to nie możliwe, by nogi były tak daleko od pupy, więc to musi byc głowa, zawsze ją ma w okolicy pępka i czuję, jakby cciała mi się przebić poza macicę

btw gratuluję nowego tygodnia
Stary 2014-02-20, 22:47   #537
eweden
Raczkowanie

Cześć dziewczynki takie się zrobiło teraz tempo na wątku, że od pon próbuje po trochu nadrobić i nie za bardzo mi się to udaje, bo cały czas przybywa postów

zbiorowo gratuluje kolejnych tygodni i pięknych brzuszków

napatrzyłam się na wasze ciuszkowe zdobycze i postanowiłam jutro wyruszyć na lumpeksowy trip
od teraz będę już na bieżąco

załączam zdjęcie mojego wielkiego brzuchola 25 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25 tc.jpg (53,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1959610_813713475324039_840207202_n.jpg (37,9 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-02-20, 23:02   #538
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki takie się zrobiło teraz tempo na wątku, że od pon próbuje po trochu nadrobić i nie za bardzo mi się to udaje, bo cały czas przybywa postów

zbiorowo gratuluje kolejnych tygodni i pięknych brzuszków

napatrzyłam się na wasze ciuszkowe zdobycze i postanowiłam jutro wyruszyć na lumpeksowy trip
od teraz będę już na bieżąco

zgrabniutki domek
a gdzie idziesz???przyznaj się

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 23:12   #539
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość

ślicznie
Stary 2014-02-21, 05:28   #540
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

spokojnie bo dzidzi sie tez bedzie denerwowac wszystko bedzie dobrze trzymamy

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
U mnie masakra, wirusy szaleja, mlody juz zaczal chodzic do przedszkola i znowu cos zlapal.. Dzisiaj poslzismy do pediatry i dostal antybiotyk bo trzeci tydzien chorowania to juz troche za wiele...
Przy okazji i mnie zlapalo, gardlo, kaszel troche katar, ehhhhh
I siedzimy w domu bidoki dwa...

Gratulacje kolejnego tygodnia

Wspolczuje chorobska i zycze zdrowka oby jak najszybcjie wam pomogly leki i wygrzewanie w domciu

A ruchy widac u mnie bardzo jak czasami kopnie to caly brzuch podskakuje

Nie moge spac Mala tak mi sie wepchala w prawa strone brzucha ze mam bezsenna nocke...

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości