|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tej ciąży ma juz serdecznie dość - w pierwszej się tyle nie namęczyłam i w ogóle. ta ciąża od początku była inna ia tak jej zostało - strasznie dokucza. ale mam nadzieję że poród będę miała nie gorszy niż z Malwinką - liczę na to pocichutku ![]() |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ułożenie. Wagą się nie przejmuj
|
|
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli jest szansa na poród jeszcze dzisiaj a Ty nie chcesz to ja biorę na siebie ![]() Cytat:
[*]Zbieram się powoli spać, jutro musze wstać po 7, więc dobranoc
|
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
elunka ty chcesz juz urodzić?
![]() puszczam cię przodem ale my i tak jakos koło siebie - zaraz zerknę na listę pierwszeństwa ![]() edit: no tak. ty dzień mnie wyprzedasz. czekaj na marzec!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-20 o 23:09 |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę, ale jakby była szansa na wyrobienie się w godzinę to, co mi zależy
![]() TP z OM mam na 28.02, ale ponieważ 03.03 (pierwsze USG) mi się podoba to tak już zostawiłam tą datę na 1 stronie
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-02-20 o 23:12 |
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
To dziś dzień bez porodu, chyba, że za parę dni się dowiemy po czyimś wyjściu już
|
|
|
|
#2888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ela87
za badania OleńkiWidzę że sobie super radzisz i świetnie że udało Ci się z tż zobaczyć No i staraj się Ole teraz tylko do cyca dostawiać bo polubi butelkę za bardzo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za obrótale Ci skurcze poleciały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wizyte, ja nie wiem co mu się stało ale aż dziwne że tak zaszalał ten Twój gin no i gratuluję wstępnie poznanego terminu cc Cytat:
![]() gratuluję wizyty ![]() mhymm |
||||||
|
|
|
#2889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A cesarka też boli. Nie przed. Po. Bardzo. TeQiba gratuluje wyznaczonego terminu! Ela, tak jak juz pisały doświadczone mamy i pani doktor z karmieniem na początku dziecku niewiele trzeba, ale jednak pilnuj tego. Mi po 2 dniach lekarka powiedziała że dziecko jest wygłodzone, choc przystawiałam nie bardzo chciał ssać, a nie dokarmiałam. Dziś pewnie bym dała jednak butle nauczona tamtym doświadczeniem albo poprosiłabym o pomoc pielęgniarkę doradce laktacyjnąEdytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-02-20 o 23:33 |
||
|
|
|
#2890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przypuszczam, że 99% by rodziło prywatnie, gdyby je było na to stać, albo gdyby była w okolicy prywatna klinika. bo np. w cholernym wrocławiu nie ma. i to nie jest fanaberia, a świadoma decyzja Cytat:
nie mogę spać, mała ciągle daje czadu, ruchy (kopniaki) co minutę. kiedy ona pójdzie spać? normalnie maraton fitnesu w moim brzuchu Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-21 o 02:09 |
||
|
|
|
#2891 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj gin mnie pociesza:zobaczysz bedziesz karmic az bedzie furczalo. Ja sie nastawilam mocno na kp takze ze względów finansowych i bardzo mi na tym zalezy. Licze ze po porodzie sie rozkreci. Cytat:
A potem jezdzilam nawet do innego miasta 8 km. Wszystko jest kwestią checi ![]() Cytat:
Dlatego micno sie zastanawiam jak ja zniose porod bez znieczulenia. Nastawilam sie ba wielki bol, taki ze bede blagac o smierc Moze mnie zaskoczy ze nie jest tak zle. Niektóre babki mowia ze wyrwanie zrba boli bardziej. Hehehe...jasne.. Nie moge spac. Boli mnie reka i mam spuchniete stopy. Boli mnie tez kark. Budze sie co godzine siku i mam szczerze dosc. Bokiem juz mi ta ciaza wychodzi. Dzis mam wizyte u gina i musze isc pieszo. I juz wiem ze to bedzie nadludzki wysilek bo ledwo sie ruszam. Wyjde z domu duzo wczesniej zeby sobie przystanki robic. Czy oo porodzie znowu bede w stanie chodzic gdzies dalej pieszo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo Wam za wsparcie dziękuję. Nie wiecie ile dla mnie znaczy i jak bardzo się przydaje. Ale jednak szpitala mam naprawdę dość. Właśnie dziewczyna miała atak epilepsji. Wyobrażacie sobie jakie to dla niej straszne. I dla innych dziewczyn też. Ona dostała już leki i śpi. A my leżymy z twardymi brzuchami i trzesiemy się ze strachu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj Ole pomecze ![]() Cytat:
Jesli chodzi o przeciwbolowe to w pierwszy dzien do wieczora faszerwali mnie przeciwbolowymi w tabletkach, na noc zastrzyk, drugi dzien rano kroplowa po poludniu w sumie nic i na noc dostalam zastrzyk. jak leze, albo siedze bez ruchu to nie boli, gorzej jak chce sie poruszyc, ale juz dzis jest lepiej. I dzisiaj chuba bede mogla juz jesc Cytat:
No i ucieklas Juz wiem gdzie te fajne polozne sie podzialy ![]() Cytat:
No bo po aeeobiku moga nozki bolec ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Castia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek!
Dzisiaj 39t1d- zaczynamy 40 tydzien Nie wierzę że to "mowie" ![]() Na 13.30 mam wizytę! Nie moge sie doczekac! Choć pewnie dowiem się, ze Młody przybral na wadze ale tyle że nadal nie wiadomo czy sn czy cc Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dziś zaczynam 40tc |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Baja, elunka gratulacje za 40 tydzien
Ostatnia prosta przed wami. Jakie to uczucie?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Elunka gratulacje
to taki powazny tydzien juz. za wizyte Ja czekam az jelita mi zaczna pracowac i lece po moja coreczke ja pitole! Mam dziecko ![]() Czy wiecie,ze lada chwila Wy wszystkie bedziecie mialy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiemy! I nie możemy się doczekać! |
|
|
|
|
#2900 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo co to za fanaberie kazda kobieta rodzi sn, to i ty urodzisz. w zasadzie nawet moja mama i ciocia, najblizszemi kobiety, mowily, ze one lekkie porody mialy, zebym nie wymyslala. A teraz miny robia, ze poozna biore i tyyyle kasy na nia chhce wydac. Chce to chce, moj problem, nie oni za to placa. WIec nikomu nic do tego jak kto rodzi i ile za co placi. - Tak z raana ![]() Cytat:
lepiej sie wlasnie nastawaic na gorsze i milo rozczarowac ![]() a co do chodzenia, to wrocisz do formy na bank szybciej niz sie spodziewasz ![]() Cytat:
czekamy na wiescie, ze akcja sie rozkreca ):
|
|
#2901 | ||||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba wizaz podczytuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj na pewno sie dowiesz Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2902 | |||
|
Raczkowanie
|
Ja 11 marca mam rozmowę kwalifikacyjną z lekarzem z prywatnej kliniki. Jeśli ją przejdę tzn.badania będą im odpowiadały itd. To mogę rodzić prywatnie ale jednak nfz za to zapłaci
Rozmawiałam z wieloma dziewczynami które rodziły tam były mega zadowolone i w zasadzie tylko one dobrze wspominają poród. Cytat:
Współczuje, musisz jakoś wytrzymać Cytat:
Gratulacje za 49 tydzień powodzenia na usg, ja też dzisiaj mam i zastanawiam się jak młody leży i ile urósł ![]() Cytat:
![]() Ucałuj maleńką ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-*
Elunka i :-*Baja Ela no nareszcie bo się doczekać nie idzie a fajnie by było maluszka tulić oj lec po mala i zdaj relację potem :-*Mara wlasnie też znalazłam szpital prywatny wszystkie kobiety go polecają i nfz placi i tak sie ciężko zastanawiam nad tym hmm... Tylko wizyta kosztuje 200zl Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się w 32tc Gratuluję rozpoczętych tygodni |
||
|
|
|
#2906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Moderator
|
Agunia - wpisz mi prosze wizyte na 06.03. Ostatnia
|
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Mara tak Łubinowa
kurczę nie wiem czy sie załapię wcześnie na wizytę hmm, zastanowię się jeszcze z tego co wiem to to też jest minus szpitala którego kobiety się boją tzn. Że szpital nie ma w razie W karetki :/ za 32tc ![]() Wysłane z telefonu... ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Edit. Sorki nie mara tylko Lutien :sciana: Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
za dzisiejsze wizyty dziewczyny!baja, elunka brawa za dotarcie do mety praktycznie, teraz każdy dzień może być dla Was porodem!ela87 zazdroszczę, że masz już Oleńkę, podziwiam Twoją dzielność i współczuję bólu no ale niestety coś za coś. U nas trzymają 3 doby po cc a jak u Was? mara86 super by było gdyby się udało tam rodzić! sama świadomość żę rodzisz tam wiele by chyba dała psychice. ciekawe czy któras dzis urodzi, macie na zapas sobie nie daje bo to bez sensu i tak sie nic nie wydarzy
|
#2910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się boję adhd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnie dni wolności ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja chyba pójdę na jakiś spacerek Ostatnio zaczęłam tyć w zastraszającym tempie i przekroczyłam już 15 kg
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

, akurat było po deszczu i nie chciała butów ubrudzić 

za ułożenie. Wagą się nie przejmuj

za brak robala

A jak chodzicie do dentysty to też macie wyrzuty sumienia że bierzecie znieczulenie? 

Juz wiem gdzie te fajne polozne sie podzialy
ja też dziś zaczynam 40tc