|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Dużo wymiotowałam ale do słodkiego mnie nie ciągnie wcale ![]() Czuję, że to chłopak będzie, Tż też tak mówi, może się sprawdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam ani razu wymiotów a ma być dziewczynka
![]() Angelika a gdzie płacisz te 90 zł? Bo w stolicy to chyba nie ma szans na tyle... Ja mam świadomość, że płacę sporo, ale usg jest na miejscu w gabinecie, przed ciążą wizyty kontrolne cytologia usg dopochwowe i piersi też płaciłam 200 zł. Nie muszę się martwić, czy coś nie zostanie pominięte i czuję się 'zadbana'.
#3123 |
Rozeznanie
|
Też się zastanawiam. Z pewnością zależy to od ułożenia malca i od jakości usg.. i tu mam pewne obawy czy jutro już zobaczy bo mój gin ma kiepski sprzęt.
Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-02-20 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Rozeznanie
|
Ja w pierwszej i drugiej ciazy miałam ochotę na słodycze i duże mdlosci a w tej ciazy jak nigdy jem ogórki i śledzie słodkie moze dla mnie nie istnieć no i praktycznie wogole nie miałam mdlosci ani wymiotów takze liczę na chłopca tym razem Nawet babcia w święta juz przepowiedziała ze bedzie chłopiec (ona ma 3 synów)
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Moja starsza siostra z rodziną też mieszkają w Niemczech, młodszy syn zaczynał naukę wpo niemiecku w wieku lat 6, teraz ma 13, na początku wbrew pozorom wcale mu tak łatwo i naturalnienie nie szło, ale on ma też ADHD stwierdzone, obnizona koncentrację przez to. Drugi syn lat 5, chodzi doprzedszkola,niemiecki chłonął jak gabka już w domu, boi TV i znajomi,otoczenie, do brata koledzy Niemcy przychodzili, więc osowjony od kołyski i zresztą tu się urodził. Moja siostra nie planuje powrotu do ojczyzny, dobrze im tam, maja duzo znajomych i nie tak daleko od Polski. Ja bym nie słuchała teściowej i nie pozwalała się wtrącać. Przytakiwanie to moim zdaniem zła metoda, lepiej asertywnie komunikować swoje stanowisko i trzymać się swojego, niż dla świetego spokoju udawac dziewczyne pozbawiona swojego zdania. Ale to moje stanowisko, bo ja mam taki akurat charakter ze nie lubie jak mi sie narzuca i wtraca. Cytat:
![]() Teraz mdlosci, wstret do wybranego jedzenia, czasem wymioty, zle samopoczucie, wypryski na buzi (gdzie normalnie nie mam), odrzut od słodyczy (a przed ciaza sie zajadalam) i....wole nie zgadywac i poczekać na połówkowe. Zobaczymy,ile prawdy w ciążowych przesadach na temat płci hihi Ja dzis zero czasu na kompa od rana, musze Was nadrobic, bo tylko przelecialam pobieznie. Witam nowe dziewczyny! ![]() ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-02-20 o 22:18 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie również w snach pojawia się chłopczyk ![]() Jeżeli znowu spojrzeć na te zachcianki ciążowe. Przed ciążą SŁODYCZE mogły sobie leżeć aż stracą ważność. Słodycze typu bombonierka, czekoladki, galaretki, cukierki itp. Teraz niby też nie mam na nie ochoty ale mnie nie odrzuca od nich i nie patrze z niesmakiem aaaaaaaaaaaaa jeżeli chodzi o wafelki typu Prince Polo, Princessa orzechowa, słodkie bułki, 7 days, czekolada z orzechami to i owszem jem! Chętnie! Co i tak w rodzinie każdego dziwi i drapie po głowie. Jak pisałam wcześniej rozkoszuję się w owocach. Są jakieś przesądy na to? Mięso fuuu. Kwaśne....hm. Nie mam nic przeciwko kapuśniaczkowi czy szczawiowej. Ale ogórkowej i ogórków NIE! nie! NIE! Nie przełknę. Śledzikowi w musztardzie też nie odmówię. Najchętniej jadła bym rosół, barszcz czerwony, warzywa i owoce a na deser kisiel z ... owocami ![]() Cytat:
Hm........i ciekawe czy się sprawdzi na dziewczynkę. Bo słodkie jak pisałam powyżej częściej jadam niż kwaśne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze rok temu nie przyszłoby mi do głowy, że 25 urodziny będę świętować z szampanem Picollo a nie moim ukochanym i tradycyjnym już od 5 lat urodzinowym domowym mojito. ![]() Pytam o Kuchenne Rewolucje bo chciałam sie dowiedzieć czy któraś z Was lub waszych znajomych była w knajpce po rewolucjach i czy dania są na takich samych poziomach jak po wizycie "kontrolnej" Pani G. ?????? Jakie są opinie ???? Cytat:
Jak zobaczyłam tego kotleta to wiecie co? Takiego bym zjadła ![]() Trzymam kciuki żeby Bąbelek nie okazał się wstydliwy i ujawnił mamusi, kto mieszka w brzuszku. Który to tydzień? Cytat:
Mimo, że płacę te 90 zł to też mam full zestaw. Zarówno przed ciążą jak i teraz.
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
angelika według OM to 17 tydzień a według usg 16
![]() ![]() Aha i w podpisie mam suwaczek jakby co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Zgadza sie, Gosiula, pisałam o państwowej opiece
![]() Podczytuję Was co piszecie o dwujęzycznych dzieciach i sama aż jestem ciekawa jak to będzie z moja kruszyna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej dziewczyny, ja jak zawsze niewyrobiona ![]() Wczoraj miałam wizytę bobas zdrowy i fotogieniczny na 100% będzie synek ![]() Co do cen za wizyty ja mam wizyty co 3 tyg , płacę 100 zł w tym mam na każdej wizycie usg i badanie ręczne i jestem bardzo zadowolona. Wczoraj właśnie opowiadałam mężowi jak to nasza lekarka zachwycała się jak ładnie synuś leży i wszystko widać- dostałam aż 4 zdjęcia z córką zawsze dostawałam jedno- będzie model chyba ![]() Co do przesądów i w pierwszej ciąży i teraz wymiotowałam, teraz jeszcze więcej chyba i ogólnie czuje się gorzej wyglądam zresztą też ![]() Witam nowe mamusie ![]() Gratuluję wizyt udanych i życzę zdrówka źle się czującym ![]() Chciałam wrzucić zdjęcia z usg ale coś mi nie idzie może mąż wieczorem mi pomoże Poradziłam sobie, na pierwszym zdjęciu jest sprzęt mojego małego meczyzny hihi
Córcia 10.9.2012 ![]() Edytowane przez izka-1987 Czas edycji: 2014-02-21 o 06:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie ze słodyczami to przed ciążą szalałam.. teraz?? nie dziękuję ... wolę owoce i warzywa :P ostatnio strasznie mi mleko smakuję :P izka ja nie widzę luloczka :P hihihi ale gratulacje chłopczyka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
He he, powiem ci, że każdy jest inny taka natura człowieka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Udanej imrezki kochana i oczywiście 100 lat ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
A ja od samego rana zajadam sie pysznym slodziutkim ananasem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Raczkowanie
|
Bo to zdjęcie jego pupy i nóżek, jakby usiadł na ksero i tam pomiędzy nóżkami jest
#3136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje udanej wizyty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- A słyszałyście o czymś takim, że jak dochodzi do poczęcia w pierwszym cyklu dni płodnych to córa a w drugim synuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż ma brata młodszego od siebie rok z kawałkiem. I znowu ta sama historia. Jak coś się dzieje oczywiście, to jeden za drugim skoczy w ogień ale na co dzień nie mogą ze sobą za dużo przebywać. I znam mnóstwo takich przypadków, gdzie dwójka rodzeństwa (obojętnie czy tej samej płci) zwyczajnie się ze sobą nie dogaduje i nie utrzymuje żadnych bliskich kontaktów. Dlatego ja chciałabym mieć trójkę ![]() Btw. wszystkiego najlepszego ![]() Tak sobie myślę, że też bym chętnie płaciła 90-100 zł za wizytę ale nie ma na to szans :/ chociaż jak wczoraj czekaliśmy w kolejce do gin to jakaś dziewczyna się strasznie dziwiła po wizycie, że tak dużo zapłaciła (200 zł), więc może faktycznie gdzieś robią taniej (i mam na myśli sporo taniej, bo ze 20 zł to chyba by jej aż tak nie zdziwiło). Ale nie rozumiem, bo na stronie jest cennik i przecież można sprawdzić przed umówieniem się albo zapytać o to umawiając wizytę? Dziwni są ludzie... Dziewczyny, co nam można na gardło i katar? Nie mam gorączki i czuję się dobrze, ale od paru dni więcej smarczę i czuję, że coś się zaczyna w gardle dziać i dzisiaj się obudziłam już z taaaką gulą w gardle, nawet nie to że mnie boli tylko właśnie jakby coś mi tam stało no i gluty do pasa ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
w pierwszym cyklu dni płodnych? To dni płodne mają cykle? i jest ich kilka? Zawsze słyszałam, że właściwie to jest nawet nie kilka dni, tylko wręcz kilka godzin konkretnych, w których może dojść do zapłodnienia (oczywiście pomijając to, ile plemniki potrafią tam przeżyć). Ale chętnie się dowiem czegoś nowego ![]()
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-02-21 o 07:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() dzięki dziewczyny ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam wizyte 26,02 ciekawe czy też uda nam się podejrzeć płeć ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-21 o 08:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wzdęcia.. zauważyłam u mnie coś dziwnego. Jeśli są, to faktycznie pod wieczór. Ale pojawiały się częściej, gdy spodnie mnie cisnęły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie też bym chciała raz w miesiącu mieć USG.
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
Bardzo Ci wspolczuje, a probowalas pic np herbate z imbirem- podobno pomaga, w sumie na wymioty nie sprawdzalam ale uwielbiam taka herbatke z sokiem malinowym i startym imbirem, super rozgrzewa
![]()
#3141 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro plamienia masz od wysiłku to odpoczywaj więcej ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
http://www.trattoriadatadeusz.com/ Jedzenie przepyszne. W lokalu tłumy. Trzeba było czekać na wolny stolik po południu w środku tygodnia. Obsługa bardzo miła. Właściciel ciągle doglądający sali i sprawdzający czy goście zadowoleni. Szkoda, że mam tak daleko, bo często bym odwiedzała ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Przypadkowo to przetestowałam i wg pierwszych zapowiedzi się sprawdza, bo ma być dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie od rana piękne słońce więc zaraz idziemy z synkiem do parku.
![]() |
#3142 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja wizyta też trwa 10 min, jest badanie ginekologiczne i usg, które sprowadza się do zmierzenia dziecka i jego akcji serca, zawsze przy okazji się ukaże jakaś buzia ssąca kciuk, albo siusiak. Lekarka się wtedy zwykle zatrzymuje i pyta czy widzę i leci dalej. Jak ja się ubieram to ona pisze papiery i finał. Tak sobie tłumaczę że robi tyle ile medycznie uzasadnione. ehh...chyba z lekarzem jak z koleżanką trzeba się temperamentem dobrać żeby mieć zaufanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Apropos różnych przewidywań jest jeszcze chiński kalendarz: http://jak-zaplanowac-plec-dziecka.b...ndarz-pci.html ![]() A ja zdycham ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka. Oby synek uchronił się przed tym paskudztwem ![]()
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Wlasnie rozmawiala poraz kolejny z synem moim o tym braciszku co go do smieci chce wyrzucic i powiedzialam mu cos w stylu ze jak sie urodzi to Tomek bedzie mial super dostawke do wozka na ktorej bedzie mogl jezdzic a ja bede ich pchac, i wtedy popatrzyl na brzuch i zajarzyl i zapytal: "A to Ty masz w brzuchu dzidziusia?? a ja mowie, ze tak ![]() ![]() Potem zapytalam jak bedzie mial na imie, moze Szymek? A Tomek na to: Nieeee...braciszek ![]() ![]() Co do jedzenia, to ja mam odrzut od kurczaka, jakos nie moge, nie wiem, wole kupic szynke mielona, ale w sumie juz z 2 tyg kuraka nie jedlismy to chyba sie skusze bo moje chlopaki go najbardziej lubia mimo wszytsko... Tez mam straszna chec na owoce i warzywa, ale nie jem ich za duzo bo mam okropne wzdecia ![]() ![]() Czekam na moje upragnione, naukochansye arbuzy!!!! Jak ja to uwielbiam! A i jeszcze ktos pisal o bolu gardla..ostatnio bylam chora i wiem na pewno ze nie mozna nic do ssania ale mi lekarz kazal 6 razy dziennie psikac tantum verde po 4 razy (aler ja mialam angine tez), robilam sobie sok z cebuli i powiem szczerze ze mi bardzo pomogl syrop z mniszka lekarskiego ale ja mam taki robiony przez babcie i super lagodzil ![]()
![]() |
#3146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
coś pomerdałam, to chyba chodzi o to jak napisała twin--maid ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeju biedfna jestes, moze jakis probiotyk sobie kupisz? On jest tez na biegunke... Oby szybko minelo!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dostałam też nazwę ciążowego leku na zaparcia, jak wygrzebię kartkę z torby to Wam napiszę. Kazał mi też czekać na pierwsze ruchy młodego. ![]() Dowiedziałam się też, że moja kuzynka jest w ciąży a moja siostra bierze ślub w sierpniu albo wrześniu, mamy w tym roku mnóstwo wrażeń w rodzinie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Rozeznanie
|
u mnie dzisiaj pochmurno. Od wczoraj wieczora boli mnie głowa. Teraz popijam kawę i jest mi już nieco lepiej. Nie dość, że jestem niskociśnieniowcem, to meteopatą chyba też - głowa mnie boli na zmianę pogody, zwłaszcza na pogorszenie pogody, czasem łamie w kościach...
Przed chwila prasowałam TŻtowe koszule i nad jedną myślałam, że się popłaczę. Koszula nowa, typu: z jednej strony prasujesz, a z drugiej już się zagniotła. I muszę się Wam pochwalić! Zaczęłam w końcu jeździć autem. Mimo iż nie znoszę tego robić. W ciągu tygodnia jeździłam z 3 razy z TŻ, dzisiaj będę sama jeździć ![]() ![]() Motywacja jest - TŻ musi ciągle brać urlop żeby ze mnie gdzieś pojechać albo muszę prosić rodziców. TŻ ne dojeżdża sam do pracy, więc samochód większość tygodnia mam dostępny. Czas zacząć jeździć. Mam dużo na forum do nadrobienia, ale muszę już lecieć, bo mam trochę roboty zaplanowanej na dzisiaj. Postaram się odezwać wieczorem, jak nie dam rady, to pewnie dopiero w poniedziałek... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.