Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 06:53   #541
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Dzień dobry Kolejna przespana noc, jakie to cudowne uczucie

No a ja po wizycie bardzo dobrze zrozumiałam wszystko i na kolejnej wizycie mam badanie cukru Mały rośnie że już nie mieści się w kadrze, nie zmierzył go ale waży już 300 g i ma bardzo długie nogi to po tatusiu serduszko bije, i poczułam ruchy akurat na usg i w brzuchu więc już wiem na 100% że to jest to zresztą od dwóch dni nie da się tego z niczym pomylić bo maluszek kopie jak szalony prawie cały czas
Przytyłam 4,5 kg

Do tego wczoraj przyszła nam informacja z gminy że mieszkanie nam się należy i już za 9 miesięcy możemy je dostać
Stary 2014-02-21, 06:59   #542
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki takie się zrobiło teraz tempo na wątku, że od pon próbuje po trochu nadrobić i nie za bardzo mi się to udaje, bo cały czas przybywa postów

zbiorowo gratuluje kolejnych tygodni i pięknych brzuszków

napatrzyłam się na wasze ciuszkowe zdobycze i postanowiłam jutro wyruszyć na lumpeksowy trip
od teraz będę już na bieżąco

załączam zdjęcie mojego wielkiego brzuchola 25 tc
Piękny brzucholek

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
U mnie masakra, wirusy szaleja, mlody juz zaczal chodzic do przedszkola i znowu cos zlapal.. Dzisiaj poslzismy do pediatry i dostal antybiotyk bo trzeci tydzien chorowania to juz troche za wiele...
Przy okazji i mnie zlapalo, gardlo, kaszel troche katar, ehhhhh
I siedzimy w domu bidoki dwa...

Z wyprawki to ja mam na razie ubrankai w zasadzie tyle ... Ale juz wybrany wozek, lozeczko, kosz mojżesza. Wanienka z Ikei (iedys byly niebieskie teraz widzialam ladne biale).

W ogole to chcialabym miec troche ubran do karmienia, sukienek, bluzek, bo ja wiem na pewno ze karmic bede i bez odpowiedniego stroju na ulicy czy w galerii to troche malo komfortowe..

Czy u Was tez juz tak widac kopanie na zewnatrz? U mnie normalnie pieta wyskakuje albo glowa sie wypycha z jednej strony ( a moze to pupa? )

No a w ogole to dzisiaj zaczal mi sie 23 tydzien i powiem Wam ze dopiero teraz zaczynam byc spokojna, do tej pory ciagle mialam wrazenie ze cos sie moze wydarzyc...
Oj współczuje choroby synka. Oby Ciebie ominęło.
Na jaki wózek w końcu się decydujesz?
Dobrze że rodzimy początkiem lata to jakoś łatwiej będzie nam z ubiorem do karmienia. A kopniaków u mnie jeszcze nie widać a w 22 tc jestem.

A ja już godzinę nie śpie dzięki mojej mamie. A chciałam dłużej pospać żeby mnie czasu do wizyty było i mniej nerwów. Wypuściła o 6 rano mojego psa na zewnątrz i jak zwykle musiała się drzeć z domu na niego jak by spokojnie nie mogła go zawołać. A i tak przeniosłam się ze spaniem do salonu jak męża nie ma czyli dalej od klatki schodowej a i tak mnie obudziła. Później znowu babcia psa mi wypuściła, patrzę przez okno a ten po drugiej stornie ulicy u sąsiada. Zagotowało mnie więc zeszłam po niego. I tak spokojnie zaczęłam dzień

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:16   #543
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

No a ja po wizycie bardzo dobrze zrozumiałam wszystko i na kolejnej wizycie mam badanie cukru Mały rośnie że już nie mieści się w kadrze, nie zmierzył go ale waży już 300 g i ma bardzo długie nogi to po tatusiu serduszko bije, i poczułam ruchy akurat na usg i w brzuchu więc już wiem na 100% że to jest to zresztą od dwóch dni nie da się tego z niczym pomylić bo maluszek kopie jak szalony prawie cały czas
Przytyłam 4,5 kg

Do tego wczoraj przyszła nam informacja z gminy że mieszkanie nam się należy i już za 9 miesięcy możemy je dostać
No to same dobre wiadomosci
Gratulacje

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-21, 07:50   #544
pater86
Zadomowienie

Witam się z rana jak zwykle spać nie mogę, ale słonko przynajmniej świeci na polu więc nie jest źle poza tym piątek, a ja uwielbiam piątki, a szczególnie dzisiejszy bo na obiad idziemy na kebaba tylko wcześniej czeka nas wizyta u dewelopera, który chce nas namówić na obudowanie garażu, z bramą garażową (oczywiście chcemy to zrobić) na początku wyliczył, że to koszt 6 tyś!!! Po paru godzinach przeliczył, że 4 tyś. ale nadal wydaje mi się, że to dużo i że na własną rękę wyjdzie taniej. No i najgorsze spotkanie u doradcy od kredytu, z którego chyba musimy zrezygnować, bo coś mi w nim nie pasuje i wszystko załatwia za długo, a nas już czas bardzo goni i on to chyba wykorzystuje
Cytat:
No a ja po wizycie bardzo dobrze
No to pięknie, same świetne wiadomości
Stary 2014-02-21, 08:08   #545
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry dzisiaj miałam pobudkę o 6 bo mąż od rana po przychodniach lata a nikt tam nie wie od której lekarze są

Mała wczoraj w nocy dawała czadu, usnęłam dopiero po 23 bo cały czas się przekręcała a dzisiaj rano jak tylko zaczęliśmy rozmawiać to od razu kopanie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Kuźwa nooo, coś robię nie tak, wielocytowałam wszystko, kliknęłam odp. i mi pokazało się okno szybkiej odp - puste Weszłam w zaawansowane i tego nie ma Muszę wszystko z głowy znowu
śliczne łupy dziewczyny zdobyłyście
zaabcia różowe gratki !!!
zaraz może nauczę się cytować, póki co wklejam zdjęcie Emilki i dzisiejszych łupów Z usg jestem średnio zadowolona, bo myślałam, że gin wszystko pomierzy itd, ale niee, bo wykupione zostało usg 4d, więc tylko pooglądalismy...zdzierca! ! W każdym bądź razie Milka jest prześliczna, cały czas albo się śmiała, albo ssała kciuka, albo dłubała w nosie
Ahh, jeszcze mój bęben
Jakie śliczne zdjęcie moja za każdym razem tak szaleje, że nie da się ładnego zrobić

Cytat:

Przytyłam 4,5 kg

Gratulacje gdyby w Polsce tak rozdawali mieszkania

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-02-21 o 08:10
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:16   #546
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Gratulacje gdyby w Polsce tak rozdawali mieszkania

Gdyby tylko jeszcze za darmo dawali a tu trzeba czynsz jeszcze płacić

No ale te mieszkania są tańsze i większe więc nie narzekam
Stary 2014-02-21, 08:20   #547
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie piątkowo i z mega kopniakami młodego, chyba już głodny jest

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Zabij, nie wiem czym się różnią śpiochy od pajaca
pajac jest podobny do śpiochów ale ma długie rękawy
https://www.google.pl/search?q=pajac...%3B1100%3B1100

a tutaj śpiochy

https://www.google.pl/search?q=%C5%9...ml%3B615%3B461

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dziękuję za listę, zaznaczyłam co mi zostało do kupienia

ja mam jeszcze na swojej liście aspirator Katarek +gruszka, jakies MM w razie czego i chyba na tym koniec
to malutko ci zostało

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
różnie, najtańsze półśpiochy 5 zł z najdroższa bluza 20 zł.

pokażę, bo mam to w formie zdjęć i które brać ? muszę się was poradzić bo sama to do jutra nie zdecyduję
a byłam u mamy i na 68 to mam tak może ze 2 bodziaki a tak to nic

odebrałam dziś jeszcze od kuzynki pościel do łóżeczka i dała mi jeszcze prześcieradło
jakie cudeńka ja bym prawie wszystko brała body, sukieneczki, no super

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45250291]Mam już wyniki, koleżanka odebrała. Morfologia i mocz ok. A glukoza:

na czczo 67mg/dl - norma od 60 do 99mg/dl
1h po wypiciu 75g glukozy - 75mg/dl
2h po wypiciu 75g glukozy- 90mg/dl

Nie wydaje wam się to dziwne?? Nie dość, że jakoś mało wyszło, to na moje myślenie stężenie cukru we krwi po zjedzeniu/wypiciu czegoś słodkiego powinno być wyższe po 1 godz, niż po dwóch [/QUOTE]

najważniejszy ten po 2 godz a on jest dobry, więc nie martw się na zapas i poczekaj co lekarz na to powie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Z drugiej strony w życiu nie kupiłabym tylu ciuchów sobie, córce i juniorowi za taką kwotę. Kupiłam biały, bawełniany koc dla synka, śpiworek, kilka bodziaków kilka par spodni dla córy, bluzy i kurtkę
uwielbiam "wakacje" u moich rodziców, oni zostają z dzieckiem a ja na łowy
no to się obkupiłaś

Cytat:
Kuźwa nooo, coś robię nie tak, wielocytowałam wszystko, kliknęłam odp. i mi pokazało się okno szybkiej odp - puste Weszłam w zaawansowane i tego nie ma Muszę wszystko z głowy znowu
śliczne łupy dziewczyny zdobyłyście
zaabcia różowe gratki !!!
zaraz może nauczę się cytować, póki co wklejam zdjęcie Emilki i dzisiejszych łupów Z usg jestem średnio zadowolona, bo myślałam, że gin wszystko pomierzy itd, ale niee, bo wykupione zostało usg 4d, więc tylko pooglądalismy...zdzierca! ! W każdym bądź razie Milka jest prześliczna, cały czas albo się śmiała, albo ssała kciuka, albo dłubała w nosie
Ahh, jeszcze mój bęben
brzuszek ładny i super ubranka

Cytat:
Nigdy nie bede na biezaco w tym watku... chyba nusze sie z tym pogodzic... Doczytalam do 13 strony....

U mnie masakra, wirusy szaleja, mlody juz zaczal chodzic do przedszkola i znowu cos zlapal.. Dzisiaj poslzismy do pediatry i dostal antybiotyk bo trzeci tydzien chorowania to juz troche za wiele...

Czy u Was tez juz tak widac kopanie na zewnatrz? U mnie normalnie pieta wyskakuje albo glowa sie wypycha z jednej strony ( a moze to pupa? )

No a w ogole to dzisiaj zaczal mi sie 23 tydzien i powiem Wam ze dopiero teraz zaczynam byc spokojna, do tej pory ciagle mialam wrazenie ze cos sie moze wydarzyc...

no dobra, a teraz ide doczytywac kolejne strony
zdrówka dla Ciebie i małego

tak u mnie ostatnio się te kopanie nasiliło i widać jak brzuszek fajnie podskakuje

Cytat:

Przytyłam 4,5 kg

no to same dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A ja już godzinę nie śpie dzięki mojej mamie. A chciałam dłużej pospać żeby mnie czasu do wizyty było i mniej nerwów. Wypuściła o 6 rano mojego psa na zewnątrz i jak zwykle musiała się drzeć z domu na niego jak by spokojnie nie mogła go zawołać. A i tak przeniosłam się ze spaniem do salonu jak męża nie ma czyli dalej od klatki schodowej a i tak mnie obudziła. Później znowu babcia psa mi wypuściła, patrzę przez okno a ten po drugiej stornie ulicy u sąsiada. Zagotowało mnie więc zeszłam po niego. I tak spokojnie zaczęłam dzień
No tak kochana rodzinka nie denerwuj się, zaparz sobie herbatkę, zjedz śniadanko i niczym się nie przejmuj
Stary 2014-02-21, 08:21   #548
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
A ja bym brała wszystko, jak jest w dobrym stanie, nic się nie zmarnuje, a te bluzeczki faktycznie są ekstra
No i tak raczej zrobię bo jak zajechałam wczoraj na chwilę do mamy to w sumie nic na ten rozmiar nie mam więc tak czy inaczej będę musiała kupić
W ogóle miałam to na 1 marca odebrać jak bym jechała do kuzynki na 18-tke pod Konin ale nie mam siły i raczej noe pojedziemy. Ostatnio tak mi kręgosłup daje popalić że jak sobie jeszcze pomyślę że prawie 3 godziny mam spędzić w aucie to ja dziękuję. Ja na krześle godzinę jak siedzę to już mnie boleć zaczyna i muszę wstać się trochę rozruszać.
Trudno, najwyżej zamiast kaskę na paliwo wydam na ciuszki dla małej Może ze 2 rozmiary nawet bym wzięła

poziomkka brzuszek cudny, a zdjęcie dzidziolka

Cytat:

Przytyłam 4,5 kg

Może do sąsiadów wreszcie dotarło że sami to nie mieszkają i są też inni lokatorzy.

Fajnie z tym mieszkaniem. Żeby w PL też tak było ojjj to byłoby piękne

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:28   #549
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam jeszcze z wyrka.
Leze i czekam na kopniaki ale ten mój dziec leniwy jest z rana i tylko wieczorami kopie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-21, 08:37   #550
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Mały rośnie że już nie mieści się w kadrze, nie zmierzył go ale waży już 300 g i ma bardzo długie nogi to po tatusiu serduszko bije, i poczułam ruchy akurat na usg i w brzuchu więc już wiem na 100% że to jest to zresztą od dwóch dni nie da się tego z niczym pomylić bo maluszek kopie jak szalony prawie cały czas
Przytyłam 4,5 kg
super wiadomości

moja też ma dłuuugie nogi po tatusiu, wyprzedzają TP o 2 tygodnie za to reszta troche opóźniona, tzn. obwód główki i brzuszka, ale to pocieszam się, że jak główka mała, to lżej przy porodzie będzie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość

to malutko ci zostało
:
no plus jeszcze kosmetyki dla dziecka i dla mnie tam jakies drobiazg, łącznie liczyłam - około 500 zł, więc mąż zadowolony
ale to w tym miesiącu tak popłynęliśmy i dzięki temu

dzień doberek
dziś pospałam dłużej, wstałam po 8, ale poszłam spac przed 24
no dałam radę zjeść ten posiłek przed 23, ale nie mogłam od razu zasnąć

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-02-21 o 08:53
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:29   #551
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm jak zrobiłam? masaż, olejek migdałowy i nieco ćwiczeń kegla a i awantura na porodówce, że się nie położę w trakcie partych koniec końców wisiałam nad łóżkiem nie wiem jak to zrobiłam,bo ciężko mi sobie nawet tą pozycję wyobrazić, no ale opłaciło się.

A wiecie, że w trakcie porodu SN można zmienić położną?
o ile jest jeszcze jakaś wolna - ja się dowiedziałam o tym po fakcie, chociaż swojej pewnie bym nie zmieniła, mimo naszej "różnicy zdań"
O kurcze to podziwiam! Ja masaży robić nie mogę z racji ciągłych infekcji a same mięśnie kegla nie pomogą.... natną mnie znowu na bank ale mówisz, że awanturowałaś się, że nie zgadzasz się na parte na łóżku?? Napisz coś o tym więcej bo ja z chęcią o to tym razem pokłóciłabym się na porodówce
Dobrze wiedzieć, że mamy takie prawo, tylko czy są ku temu jakieś warunki? W jakich okolicznościach możemy żądać zmiany położnej?

Cytat:
Fajnie, że już lepiej się czujecie i że Misia nie przegapiła balu. Koniecznie pochwal się swoją Minnie
Co do wagi, wiesz, że te co miały na początku nie dowagę mogą więcej przybrać Haha Ty to chociaż możesz dziewczyny ubrać w skarby mamine, ja mogę ewentualnie kurze zetrzeć
no teraz będziesz mogła użyć ich na córci jeśli Ci coś zostało prócz szmatek do kurzu
A Twój synuś to chyba wie jak sprawić aby szybko znaleźć się z mamą w domu
Cytat:
Kapturki na brodawki - imho one sa potrzebne w jakichs wyjatkowych sytuacjach, a w 99% przypadkow w ogole nie sa potrzebne. Dzieciom na pewno wygodniej ssac bez plastiku w ustach i jesli nie ma specyficznej piersi, wkleslych brodawek itd to bym w ogole tego nie kupowala.
kapturki - kłóciłabym się, że aż w 99% przypadków nie są potrzebne poranione sutki, brodawki to nie jest raptem 1% kobiet, wiele kobiet poddaje się, rezygnuje z karmienia przez ból, przez rany na piersiach... nie wiedząc, że mogą kapturkami sobie pomóc, ba! nie wiedząc, że takie w ogóle istnieją nie uważam, że każda musi obowiązkowo zaopatrzyć się w nie przed porodem, ale wiedzieć, że są i w każdej chwili wysłać męża do apteki jeśli będzie taka potrzeba

Poziomka przepiękne macie to zdjęcie córci

Ojj Dziewczyny jak ja się cieszę, że dziś jest już piątek dziś majster będzie fugował, a potem 2 dni przerwy a po weekendzie już tylko montowanie kabiny itp ufff już coraz bliżej końca!!!!

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-21 o 09:36
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:46   #552
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

kapturki - kłóciłabym się, że aż w 99% przypadków nie są potrzebne poranione sutki, brodawki to nie jest raptem 1% kobiet, wiele kobiet poddaje się, rezygnuje z karmienia przez ból, przez rany na piersiach... nie wiedząc, że mogą kapturkami sobie pomóc, ba! nie wiedząc, że takie w ogóle istnieją nie uważam, że każda musi obowiązkowo zaopatrzyć się w nie przed porodem, ale wiedzieć, że są i w każdej chwili wysłać męża do apteki jeśli będzie taka potrzeba
Na poranione brodawki świetnie dzialaja masci, a dzieki temu ze nie zaklada sie kapturka - lne szybko sie przyzwyczajaja i po krotkim czasie nawet masci nie sa potrzebne.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:50   #553
Izetka_
Zadomowienie

Dzień doberek

Bardzo ładny dzień sie dzisiaj zapowiada więc na spacerki dziewczynki idziemy

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:55   #554
beat@
Zakorzenienie

Dzień faktycznie bardzo ładny. Słonko świeci, prawie jak wiosna

Dziewczyny będę te ciuszki odkupować od kuzynki mojej kuzynki i będzie tego pewnie troszkę i takie pytanie.orientujecie się może ile może kosztować kurier ?? Czy może lepiej wysłać przez pocztę ? Zależałoby mi żeby nie płacić masę pieniędzy za wysyłkę jeszcze.

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-02-21, 09:58   #555
eweden
Raczkowanie

Poodpisywałam tyle i wyłączył mi się komputer :/ chyba jego czas się kończy i niedługo wyrzuce go przez okno jak mnie zdenerwuje

Dzięki za miłe słowa dziewczynki

Izetka_ przejdę się po paru ciuchlandach na Czechowie, bo dalej nie chce mi się podróżować

pater86 powodzenia u developera i smaczego na obiadku ja właśnie wsunęłam na śniadanie jajecznice

beat@ ja jechałam ostatnio w weekend do znajomych 150 km i już po połowie dystansu miałam dosyć więc wiem co możesz czuć na myśl o takiej podróży i nie polecam

Lecę się szykować i w drogę, bo piękna pogoda dziś miłego dnia!
Stary 2014-02-21, 10:07   #556
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:

Przytyłam 4,5 kg

Rajciu, ile dobrych wiadomości z rana Super, że wszystko się układa

Cytat:

https://www.google.pl/search?q=pajac...%3B1100%3B1100

a tutaj śpiochy

https://www.google.pl/search?q=%C5%9...ml%3B615%3B461
o dzięki! a ja myślałam, że to właśnie odwrotnie jest

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam jeszcze z wyrka.
Leze i czekam na kopniaki ale ten mój dziec leniwy jest z rana i tylko wieczorami kopie
mój też taki "humorzasty", czasem od rana kopie, a czasem tylko wieczorami daje mocniej znać

Poziomkka masz piękny brzuszek, a zdjęcie Emilki jest boskie! Pokazywałam nawet tż jak ładnie sobie paluszka ssie a jak się obkupiłaś! Nie ma co ja idę dzisiaj na przecenowy obchód szukam ładnego kocyka

Eweden śliczny brzuszek
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:09   #557
majkela12
Zadomowienie

To ja wyjątkowo witam się z rana.

Totalnie nie wyspana, młodego obudził kaszel, napad kaszlu i jak się rozkasłał to 3 syropy i dopiero inhalacje pomogły, a mnie złapał ból jak na @, normalnie płakać mi się chciało. Teraz jeszcze ćmi, ale o niebo lepiej. Dobrze, że malutka fika...

Cytat:
Z drugiej strony w życiu nie kupiłabym tylu ciuchów sobie, córce i juniorowi za taką kwotę. Kupiłam biały, bawełniany koc dla synka, śpiworek, kilka bodziaków kilka par spodni dla córy, bluzy i kurtkę
Gratki za udane zakupy

Cytat:
póki co wklejam zdjęcie Emilki i dzisiejszych łupów Z usg jestem średnio zadowolona, bo myślałam, że gin wszystko pomierzy itd, ale niee, bo wykupione zostało usg 4d, więc tylko pooglądalismy...zdzierca! !W każdym bądź razie Milka jest prześliczna, cały czas albo się śmiała, albo ssała kciuka, albo dłubała w nosie
Ahh, jeszcze mój bęben
to musiał być słodki widok brzuś śliczny, a Emilka ma piękną focię, normalnie w ramki oprawić i zakupy ekstra ile płaciłaś za sztukę???

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
----------
Majkela-Adaś może chciał spedzic trochę czasu z mamusią i przykombinował
Adaś jak Adaś, później faktycznie jeszcze na wieczór dopadła go sr...,. Z resztą on myśli, że ja chodzę do pracy Ja to się boję, że teraz panie w przedszkolu będą wykorzystywać, że jestem na zwolnieniu i będą częściej dzwonić niż zwykle.

Cytat:
A ja jutro mam wizytę i USG połówkowe i już zaczynam schizować i się denerwować że coś się okaże nie tak. Ciekawa jestem wogóle podejscia mojej gin do tego badania i czego się nowego dowiem nt dzidzia.
3mam , bez schizowania wszystko będzie dobrze

Cytat:
Zdrówka bidulki
U mnie kopania na zewnątrz jeszcze takowego nie widać. Jedynie, że cały brzuch skacze, ale części ciałka jeszcze nie widać
Gratki za 23tc ja chyba będę spokojna dopiero wtedy jak już mała będzie na tyle duża, że na zewnątrz brzuszka będzie już bezpieczna

Cytat:
Piękny domek

Cytat:

Przytyłam 4,5 kg
Gratuluję przede wszystkim udanej wizyty ale również przespanej nocy i mieszkanka

Cytat:
Witam się z rana jak zwykle spać nie mogę, ale słonko przynajmniej świeci na polu więc nie jest źle poza tym piątek, a ja uwielbiam piątki, a szczególnie dzisiejszy bo na obiad idziemy na kebaba tylko wcześniej czeka nas wizyta u dewelopera, który chce nas namówić na obudowanie garażu, z bramą garażową (oczywiście chcemy to zrobić) na początku wyliczył, że to koszt 6 tyś!!! Po paru godzinach przeliczył, że 4 tyś. ale nadal wydaje mi się, że to dużo i że na własną rękę wyjdzie taniej. No i najgorsze spotkanie u doradcy od kredytu, z którego chyba musimy zrezygnować, bo coś mi w nim nie pasuje i wszystko załatwia za długo, a nas już czas bardzo goni i on to chyba wykorzystuje
Intensywny dzień Ci się zapowiada, a kebaba zazdroszczem

Cytat:
No i tak raczej zrobię bo jak zajechałam wczoraj na chwilę do mamy to w sumie nic na ten rozmiar nie mam więc tak czy inaczej będę musiała kupić
W ogóle miałam to na 1 marca odebrać jak bym jechała do kuzynki na 18-tke pod Konin ale nie mam siły i raczej noe pojedziemy. Ostatnio tak mi kręgosłup daje popalić że jak sobie jeszcze pomyślę że prawie 3 godziny mam spędzić w aucie to ja dziękuję. Ja na krześle godzinę jak siedzę to już mnie boleć zaczyna i muszę wstać się trochę rozruszać.
Trudno, najwyżej zamiast kaskę na paliwo wydam na ciuszki dla małej Może ze 2 rozmiary nawet bym wzięła
I słusznie

Cytat:
Ojj Dziewczyny jak ja się cieszę, że dziś jest już piątek dziś majster będzie fugował, a potem 2 dni przerwy a po weekendzie już tylko montowanie kabiny itp ufff już coraz bliżej końca!!!!
i chociaż w weekend troszkę odsapniecie
----------------------------------
U nas też piękna pogoda, szybko wstawię zupkę-zacierkowa i fryteczki z rybką i na spacerek. Szkoda w domu siedzieć
Miłego dnia dziewuszki
Stary 2014-02-21, 10:22   #558
__Sylwia__88
Zadomowienie

Możecie mi zazdrościć
Piątek godzina 10 rano a ja już całe mieszkanko mam wysprzątane, nawet podłogi sidoluxem wypastowałam i wszystko błyszczy Choć część rzeczy w tyg sobie zrobiłam. Teraz dłuuugi weekend Mąż pewnie za niedługo wróci z trasy więc mamy 2,5 dnia dla siebie. A o 16.40 wizyta. Oby wszystko było dobrze.

A na spacer bym też poszła jednak mąż niechętny i za bardzo na wsi nie ma gdzie a do tego mocny wiatr się ruszył.

A i wiecie co, niedaleko mojego domu wzdłuż rzeki robią 5 km ścieżkę pieszo-rowerową. Oby do wakacji skończyli to będzie w końcu gdzie spacerować i do teściów spacerkiem z wózkiem będzie się można wybrać bo ulicą to nie bardzo da się iść a chodników jak na lekarstwo.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-02-21 o 10:24
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:22   #559
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Na poranione brodawki świetnie dzialaja masci, a dzieki temu ze nie zaklada sie kapturka - lne szybko sie przyzwyczajaja i po krotkim czasie nawet masci nie sa potrzebne.
no właśnie z praktyki wiem, że maści czasem nie wystarczają, a kapturki mogą uratować - bo przez pewien czas dzidzia nie ciumka nam ran i strupów. Ja miałam Bepanthen maść, ale gdyby nie kapturki na jakiś okres - to sama maść wiele by nie zdziałała.

Majkela ja też dopiero pewniej poczuję się, jak będzie już taki tydzień, że w razie niespodziewanego porodu - dzidzia sobie poradzi i będzie bezpieczna
Ojj tak odetchniemy

Sylwia ależ masz tempo

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-21 o 10:23
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:25   #560
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Możecie mi zazdrościć
Piątek godzina 10 rano a ja już całe mieszkanko mam wysprzątane, nawet podłogi sidoluxem wypastowałam i wszystko błyszczy Choć część rzeczy w tyg sobie zrobiłam. Teraz dłuuugi weekend Mąż pewnie za niedługo wróci z trasy więc mamy 2,5 dnia dla siebie. A o 16.40 wizyta. Oby wszystko było dobrze.

no to zazdrościmy, chociaż ja już wczoraj miałam okna pomyte, kuchnie wysprzątałam, dywany wyczyszczone, kanapy również to mogę na święta czekać

Właśnie mnie babka pierwszy raz w kolejce przepuściła szkoda że do toalety
Stary 2014-02-21, 10:37   #561
NecroKitty
Wtajemniczenie

Udało mi się dodzwonić do ginki, jutro rano idę sprawdzić czy mnie jednak te grzybki nie przyatakowały lepiej dmuchać na zimne, bo oczywiście naczytałam się, że nieleczona grzybica może spowodować odejście wód albo porób przedwczesny
No i jestem dzisiaj dumna z mojego męża, przekupił lekarza tak że badania rozłożone na 2tyg zrobił mu w godzinę od marca w końcu zero stresu związanego z jego pracą

Cytat:
Gdyby tylko jeszcze za darmo dawali a tu trzeba czynsz jeszcze płacić

No ale te mieszkania są tańsze i większe więc nie narzekam
Czynsz to pikuś przy tym ile w Polsce biorą za wynajęcie mieszkania teraz czynsz z opłatami to 1/3 tego co płaciłam za wynajmowaną kawalerkę

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam jeszcze z wyrka.
Moja za to jak ma wenę, raz rano, raz wieczorem, czasem cały dzień nie mogę jej wyczuć
Stary 2014-02-21, 10:40   #562
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
wklejałam tu kiedyś taki fajny biustonosz do karmienia miękki na fiszbinach i cena rozsądna: o mam znalazłam :
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...923388313.html
http://allegro.pl/75c-biustonosz-do-...953724529.html
Moje zdanie takie: na noc bez fiszbinów, na dzień z fiszbinami (chyba, że masz ładne ku sobie piersi moje to bez fiszbinów pod pachy uciekają i jak sumo wyglądam )
O, doskonale! te same mam zapisane w obserwowanych Czyli intuicja mnie nie zawiodła. Ale wstrzymam się jeszcze z miesiąc, może dwa. Bo jak pisze Monika - piersi mogą nas zaskoczyć rozmiarem.

Cytat:

Staniki do karmienia
- trzeba uwazac z rozmiarami bo np moje piersi, powiekszyly sie po porodzie , uwaga - RAZY DWA!! Jeszcze nie mam nic kupione...

W ogole to chcialabym miec troche ubran do karmienia, sukienek, bluzek, bo ja wiem na pewno ze karmic bede i bez odpowiedniego stroju na ulicy czy w galerii to troche malo komfortowe..

Eh sporo zakupow jeszcze mnie czeka...

no dobra, a teraz ide doczytywac kolejne strony
Po pierwsze biedna jesteś z tymi swoimi chłopakami :/
A ubrania do karmienia to wydaje mi się niewielki problem, wystarczy pewnie 1 sukienka i 2 bluzeczki, ale faktycznie, coś trzeba mieć, chociażby na początek kiedy młode je co chwilę. Później pewnie można jakoś ustawić sobie rytm karmienia, żeby jadło przed wyjściem i po powrocie, a nie na dworze.

Fajnie że jesteś już spokojniejsza. Ja szczerze mówiąc też, choć jak coś zakłuje to znów popadam w panikę. W szczególności jak dzidziol kopie jednostajnie w jedno miejsce - wyobrażam sobie, że coś mu jest i nóżka rozpaczliwie woła o pomoc... grrr

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Nie moge spac Mala tak mi sie wepchala w prawa strone brzucha ze mam bezsenna nocke...
Też tak mam, coraz gorzej śpię, bo jak czuję to nerwowe "szarpanie się" maleństwa, to się martwię że go duszę i wiercę się żeby znaleźć dla niego pozycję w której się uspokoi.
A w ogóle to ginka powiedziała mi na to nocne kopanie, że dzieci w większości nie lubią spania na prawym boku, bo są niedotlenione. A moje chyba nie lubi leżenia WCALE

Cytat:
Ja zaczęłam od rzucania poduszką w kota drapiącego wszystko co jest w zasięgu łapek. Mały terrorysta, chce żeby wstać i wypuścić go na balkon

Cytat:
O, proszę, a my z mężem z Konina właśnie ;p
Wiesz, że ja z tym kręgosłupem mam identycznie? Od lat mam zmiany zwyrodnieniowe i lekką przepuklinę, ale dopóki ćwiczyłam, mięśnie trzymały kręgosłup w szachu. Teraz umieram, siedzenie jest najgorsze
Stary 2014-02-21, 10:48   #563
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Hej hej dzięki, ja myślałam, że to i to to śpiochy, a pajac to pewnie ma kapturek nie wiem co mi się ubzdurało
Cytat:
To ja wyjątkowo witam się z rana.

Totalnie nie wyspana, młodego obudził kaszel, napad kaszlu i jak się rozkasłał to 3 syropy i dopiero inhalacje pomogły, a mnie złapał ból jak na @, normalnie płakać mi się chciało. Teraz jeszcze ćmi, ale o niebo lepiej. Dobrze, że malutka fika...

U nas też piękna pogoda, szybko wstawię zupkę-zacierkowa i fryteczki z rybką i na spacerek. Szkoda w domu siedzieć
Miłego dnia dziewuszki
Też pyszny obiadek się u Ciebie zapowiada a z tym bólem to może nie szalej tylko po odpoczywaj w domku?
Cytat:
Możecie mi zazdrościć
Jak Wy to robicie dziewczyny, że macie tyle siły na sprzątanie podziwiam Was bardzo
Cytat:
no to zazdrościmy, chociaż ja już wczoraj miałam okna pomyte, kuchnie wysprzątałam, dywany wyczyszczone, kanapy również to mogę na święta czekać

Właśnie mnie babka pierwszy raz w kolejce przepuściła szkoda że do toalety
Nie możliwe dobre i to
Jak Wam tak dobrze idzie to chyba też coś posprzątam
Stary 2014-02-21, 10:49   #564
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
O, proszę, a my z mężem z Konina właśnie ;p
Wiesz, że ja z tym kręgosłupem mam identycznie? Od lat mam zmiany zwyrodnieniowe i lekką przepuklinę, ale dopóki ćwiczyłam, mięśnie trzymały kręgosłup w szachu. Teraz umieram, siedzenie jest najgorsze
Ostatnio to nawet już z bolącym kręgosłupem po nocy wstaję. Aż się boję myśleć co będzie za 2-3 miesiące jak brzuch będzie jeszcze większy.

Wiecie, jak nic nie miałam ciuszków i od kogo dostać tak teraz z każdej strony. Moja szwagierka pracuje z moją kuzynką i niedawno ta druga się dowiedziała że ja w ciąży i teraz do mnie pisze na fajcie że ona po swojej córci ma masę ciuszków i innych rzeczy. Jakaś wanienka z ikei itp. i się mnie pyta czy nie chcę bo szkoda jej wyrzucić albo dać to komuś obcemu.
No szał, ale się cieszę

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-02-21, 10:51   #565
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Też tak mam, coraz gorzej śpię, bo jak czuję to nerwowe "szarpanie się" maleństwa, to się martwię że go duszę i wiercę się żeby znaleźć dla niego pozycję w której się uspokoi.
A w ogóle to ginka powiedziała mi na to nocne kopanie, że dzieci w większości nie lubią spania na prawym boku, bo są niedotlenione. A moje chyba nie lubi leżenia WCALE
Ja ogolnie spie na lewym boku. Ale wczoraj to czy lezalam czy siedzialam to mnie kopala i nie moglam spac... A czesto kopie wlasnie noca jak sie poloze... Ja znowu slyszalam ze dzieci sie uaktywniaja kiedy mamy sie poloza i nie ze z niedotlenienia cz cos....

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-21, 10:54   #566
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jutro mam wizytę i USG połówkowe i już zaczynam schizować i się denerwować że coś się okaże nie tak. Ciekawa jestem wogóle podejscia mojej gin do tego badania i czego się nowego dowiem nt dzidzia.
Wszystko na pewno będzie dobrze

Cytat:

Przytyłam 4,5 kg

za małego i mieszkanie i gratuluję kopniaczków

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Udało mi się dodzwonić do ginki, jutro rano idę sprawdzić czy mnie jednak te grzybki nie przyatakowały lepiej dmuchać na zimne, bo oczywiście naczytałam się, że nieleczona grzybica może spowodować odejście wód albo porób przedwczesny
No i jestem dzisiaj dumna z mojego męża, przekupił lekarza tak że badania rozłożone na 2tyg zrobił mu w godzinę od marca w końcu zero stresu związanego z jego pracą

Czynsz to pikuś przy tym ile w Polsce biorą za wynajęcie mieszkania teraz czynsz z opłatami to 1/3 tego co płaciłam za wynajmowaną kawalerkę

Moja za to jak ma wenę, raz rano, raz wieczorem, czasem cały dzień nie mogę jej wyczuć
Mam nadzieje, że to nie grzybek ja jakiś czas temu też myślałam, że coś złapałam..akurat byłam przed wizytą i lekarz powiedział, że nic się nie dzieje.

Dzisiaj jestem umówiona z babcia na lepienie pierogów będziemy robić ruskie i z kapustą A przed wczoraj udało mi się nagrać Maje jak kopie

Na wizazu znalazłam dużo dziewczyn, które kupiły camarelo seville i carere każda b. zadowolona. Akurat trafiłam na dziewczynę, która ma seville zieloną (tą którą ja chcę) w realu ten kolor wygląda jeszcze lepiej bo nie jest taki rażący a wręcz przeciwnie także na pewno kupimy ten kolor i model

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:57   #567
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio to nawet już z bolącym kręgosłupem po nocy wstaję. Aż się boję myśleć co będzie za 2-3 miesiące jak brzuch będzie jeszcze większy.

Wiecie, jak nic nie miałam ciuszków i od kogo dostać tak teraz z każdej strony. Moja szwagierka pracuje z moją kuzynką i niedawno ta druga się dowiedziała że ja w ciąży i teraz do mnie pisze na fajcie że ona po swojej córci ma masę ciuszków i innych rzeczy. Jakaś wanienka z ikei itp. i się mnie pyta czy nie chcę bo szkoda jej wyrzucić albo dać to komuś obcemu.
No szał, ale się cieszę
no to ci się szczęści ostatnie czasy
Stary 2014-02-21, 11:57   #568
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
A tak w ogóle to wróciłam z mojej wyprawy byłam w lumpku, wstawiam Wam zdjęcia, za wszystko zapłaciłam 5,50 zł a spodenki jeszcze są z metką! Nie wiem po co dzidziusiowi bezrękawnik, ale spodobał mi się bardzo wszystko na rozmiar 0-3msc.
SUPER ŁOWY

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Jak będziesz mnie ciągnąć to poczekam ten rok
ok będziemy się ciągnąć na zmianę

Cytat:
Zabij, nie wiem czym się różnią śpiochy od pajaca
śpiochy mają długie nogawki łącznie ze stopkami, ale nie mają rękawów. A pajac ma i to i to

Cytat:
Melduję się i ja z popołudniową kawką
Moja Dominika z racji, że gorączki nie ma już i lepiej się czuję - i za namową wychowawczyni - poszła na 2h na Bal przebierańców Oczywiście była swoją wymarzoną Myszka Minnie było tak cudownie, że siedziałam tam niemalże całą imprezę robiłam fotki i kręciłam filmiki - no bosko poprostu! dziwić się, że dzieci przeżywają i z wrażeniami wychodzą jak ja dalej jestem po takim wrażeniem, że skupić się nie mogę

Berenika fajna ta fryzurka! A grzywkę masz na ukos czy tylko tak zaczesana? W ogóle wyglądasz na 20 lat i pociesznego masz synka
mój Adaś uwielbia Myszkę Miki
dziękuję grzywkę mam na ukos no ode mnie do tej pory wołają czasem dowodu osobistego w sklepie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Zubi - ibum i ogolnie ibuprofen jest od 3 miesiaca zycia. Na poczatku takim maluchom daje sie paracetamol z tego co pamietam. Mam nawet ten ibum u siebie i tak jest napisane na opakowaniu.
nazywa się to dokładnie Pedicetalmol
przez przypadek mi drugą część ucięło, to odnośnie papieru toaletowego. U mnie wcale nie dają papieru, trzeba mieć swój...

Cytat:
Chyba, że tak. A chlebek w jajeczku nawet dzisiaj na kolację z Adachem jedliśmy
Tej łezki nie mogę znaleźć, ale coś w tym stylu:
http://allegro.pl/sekretnik-azurowy-...955425676.html
Uważam, że to ekstra pamiątka
prześliczne

Cytat:
super brzusio
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:01   #569
karolkya
Wtajemniczenie

Dziewczyny u nas dziś zostało 100 dni!!!

Stary 2014-02-21, 12:05   #570
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, u was słońce świeci, a u mnie szaro i ponuro
Ja dziś dużo lepiej się czuję, wczoraj wzięłam magnez i pomogło Dzisiaj zdążyłam już posprzątać w domu, choć nie do końca - bez odkurzania i mycia podłóg, bo tż śpi po nocce. Jestem wkurzona Poszedł sobie po nocce na piwo, nawet nic mi nie napisał i nie odbierał telefonów, a ja się martwiłam. I po co Przecież "nic mu nie jest", super do tego wczoraj Adaś zalał mi telefon i wyświetlacz mi nie działa, telefon miałam jedynie rok

Cytat:

Przytyłam 4,5 kg

super wiadomości

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas dziś zostało 100 dni!!!

gratulacje
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości