|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dzień dobry
Kolejna przespana noc, jakie to cudowne uczucie![]() No a ja po wizycie bardzo dobrze Mały rośnie że już nie mieści się w kadrze, nie zmierzył go ale waży już 300 g serduszko bije, i poczułam ruchy akurat na usg i w brzuchu więc już wiem na 100% że to jest to![]() Przytyłam 4,5 kg ![]() Do tego wczoraj przyszła nam informacja z gminy że mieszkanie nam się należy i już za 9 miesięcy możemy je dostać
|
#542 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na jaki wózek w końcu się decydujesz? Dobrze że rodzimy początkiem lata to jakoś łatwiej będzie nam z ubiorem do karmienia. A kopniaków u mnie jeszcze nie widać a w 22 tc jestem. A ja już godzinę nie śpie dzięki mojej mamie. A chciałam dłużej pospać żeby mnie czasu do wizyty było i mniej nerwów. Wypuściła o 6 rano mojego psa na zewnątrz i jak zwykle musiała się drzeć z domu na niego jak by spokojnie nie mogła go zawołać. A i tak przeniosłam się ze spaniem do salonu jak męża nie ma czyli dalej od klatki schodowej a i tak mnie obudziła. Później znowu babcia psa mi wypuściła, patrzę przez okno a ten po drugiej stornie ulicy u sąsiada. Zagotowało mnie więc zeszłam po niego. I tak spokojnie zaczęłam dzień
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
jak zwykle spać nie mogę, ale słonko przynajmniej świeci na polu więc nie jest źle poza tym piątek, a ja uwielbiam piątki, a szczególnie dzisiejszy bo na obiad idziemy na kebaba Cytat:
|
|
|
|
|
#545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
dzisiaj miałam pobudkę o 6 bo mąż od rana po przychodniach lata a nikt tam nie wie od której lekarze są Mała wczoraj w nocy dawała czadu, usnęłam dopiero po 23 bo cały czas się przekręcała a dzisiaj rano jak tylko zaczęliśmy rozmawiać to od razu kopanie Cytat:
Cytat:
gdyby w Polsce tak rozdawali mieszkania
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-02-21 o 08:10 |
||
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby tylko jeszcze za darmo dawali a tu trzeba czynsz jeszcze płacić![]() No ale te mieszkania są tańsze i większe więc nie narzekam
|
#547 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie piątkowo i z mega kopniakami młodego, chyba już głodny jest
pajac jest podobny do śpiochów ale ma długie rękawy https://www.google.pl/search?q=pajac...%3B1100%3B1100 a tutaj śpiochy https://www.google.pl/search?q=%C5%9...ml%3B615%3B461 Cytat:
![]() Cytat:
body, sukieneczki, no super [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45250291]Mam już wyniki, koleżanka odebrała. Morfologia i mocz ok. A glukoza: na czczo 67mg/dl - norma od 60 do 99mg/dl 1h po wypiciu 75g glukozy - 75mg/dl 2h po wypiciu 75g glukozy- 90mg/dl Nie wydaje wam się to dziwne?? Nie dość, że jakoś mało wyszło, to na moje myślenie stężenie cukru we krwi po zjedzeniu/wypiciu czegoś słodkiego powinno być wyższe po 1 godz, niż po dwóch [/QUOTE] najważniejszy ten po 2 godz a on jest dobry, więc nie martw się na zapas i poczekaj co lekarz na to powie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak u mnie ostatnio się te kopanie nasiliło i widać jak brzuszek fajnie podskakuje ![]() Cytat:
Cytat:
nie denerwuj się, zaparz sobie herbatkę, zjedz śniadanko i niczym się nie przejmuj
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle miałam to na 1 marca odebrać jak bym jechała do kuzynki na 18-tke pod Konin ale nie mam siły i raczej noe pojedziemy. Ostatnio tak mi kręgosłup daje popalić że jak sobie jeszcze pomyślę że prawie 3 godziny mam spędzić w aucie to ja dziękuję. Ja na krześle godzinę jak siedzę to już mnie boleć zaczyna i muszę wstać się trochę rozruszać. Trudno, najwyżej zamiast kaskę na paliwo wydam na ciuszki dla małej Może ze 2 rozmiary nawet bym wzięła ![]() poziomkka brzuszek cudny, a zdjęcie dzidziolka Cytat:
Fajnie z tym mieszkaniem. Żeby w PL też tak było ojjj to byłoby piękne
|
||
|
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
Witam jeszcze z wyrka.
Leze i czekam na kopniaki ale ten mój dziec leniwy jest z rana i tylko wieczorami kopie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja też ma dłuuugie nogi po tatusiu, wyprzedzają TP o 2 tygodnie za to reszta troche opóźniona, tzn. obwód główki i brzuszka, ale to pocieszam się, że jak główka mała, to lżej przy porodzie będzie no plus jeszcze kosmetyki dla dziecka i dla mnie tam jakies drobiazg, łącznie liczyłam - około 500 zł, więc mąż zadowolony ![]() ale to w tym miesiącu tak popłynęliśmy i dzięki temu ![]() dzień doberek dziś pospałam dłużej, wstałam po 8, ale poszłam spac przed 24 ![]() no dałam radę zjeść ten posiłek przed 23, ale nie mogłam od razu zasnąć
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-21 o 08:53 |
|
|
|
|
#551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a same mięśnie kegla nie pomogą.... natną mnie znowu na bank ale mówisz, że awanturowałaś się, że nie zgadzasz się na parte na łóżku?? Napisz coś o tym więcej bo ja z chęcią o to tym razem pokłóciłabym się na porodówce ![]() Dobrze wiedzieć, że mamy takie prawo, tylko czy są ku temu jakieś warunki? W jakich okolicznościach możemy żądać zmiany położnej? Cytat:
jeśli Ci coś zostało prócz szmatek do kurzu ![]() A Twój synuś to chyba wie jak sprawić aby szybko znaleźć się z mamą w domu ![]() Cytat:
poranione sutki, brodawki to nie jest raptem 1% kobiet, wiele kobiet poddaje się, rezygnuje z karmienia przez ból, przez rany na piersiach... nie wiedząc, że mogą kapturkami sobie pomóc, ba! nie wiedząc, że takie w ogóle istnieją Poziomka przepiękne macie to zdjęcie córci Ojj Dziewczyny jak ja się cieszę, że dziś jest już piątek Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-21 o 09:36 |
|||
|
|
|
#552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Bardzo ładny dzień sie dzisiaj zapowiada więc na spacerki dziewczynki idziemy
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień faktycznie bardzo ładny. Słonko świeci, prawie jak wiosna
Dziewczyny będę te ciuszki odkupować od kuzynki mojej kuzynki i będzie tego pewnie troszkę i takie pytanie.orientujecie się może ile może kosztować kurier ?? Czy może lepiej wysłać przez pocztę ? Zależałoby mi żeby nie płacić masę pieniędzy za wysyłkę jeszcze. |
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Poodpisywałam tyle i wyłączył mi się komputer :/ chyba jego czas się kończy i niedługo wyrzuce go przez okno jak mnie zdenerwuje
Dzięki za miłe słowa dziewczynki Izetka_ przejdę się po paru ciuchlandach na Czechowie, bo dalej nie chce mi się podróżować ![]() pater86 powodzenia u developera i smaczego na obiadku ja właśnie wsunęłam na śniadanie jajecznice ![]() beat@ ja jechałam ostatnio w weekend do znajomych 150 km i już po połowie dystansu miałam dosyć więc wiem co możesz czuć na myśl o takiej podróży i nie polecam Lecę się szykować i w drogę, bo piękna pogoda dziś miłego dnia!
|
#556 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, że wszystko się układa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poziomkka masz piękny brzuszek, a zdjęcie Emilki jest boskie! a jak się obkupiłaś! Nie ma co ja idę dzisiaj na przecenowy obchód szukam ładnego kocyka Eweden śliczny brzuszek |
|||
|
|
|
#557 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
To ja wyjątkowo witam się z rana.
Totalnie nie wyspana , młodego obudził kaszel, napad kaszlu i jak się rozkasłał to 3 syropy i dopiero inhalacje pomogły, a mnie złapał ból jak na @, normalnie płakać mi się chciało . Teraz jeszcze ćmi, ale o niebo lepiej. Dobrze, że malutka fika...Cytat:
![]() Cytat:
brzuś śliczny, a Emilka ma piękną focię, normalnie w ramki oprawić ile płaciłaś za sztukę???Cytat:
Ja to się boję, że teraz panie w przedszkolu będą wykorzystywać, że jestem na zwolnieniu i będą częściej dzwonić niż zwykle .Cytat:
, bez schizowania wszystko będzie dobrze![]() Cytat:
U mnie kopania na zewnątrz jeszcze takowego nie widać. Jedynie, że cały brzuch skacze, ale części ciałka jeszcze nie widać ![]() Gratki za 23tc ja chyba będę spokojna dopiero wtedy jak już mała będzie na tyle duża, że na zewnątrz brzuszka będzie już bezpieczna![]() Piękny domek ![]() Cytat:
ale również przespanej nocy i mieszkanka![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------------------------------- U nas też piękna pogoda, szybko wstawię zupkę-zacierkowa i fryteczki z rybką i na spacerek. Szkoda w domu siedzieć ![]() Miłego dnia dziewuszki |
|||||||||
|
|
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
Możecie mi zazdrościć
Piątek godzina 10 rano a ja już całe mieszkanko mam wysprzątane, nawet podłogi sidoluxem wypastowałam i wszystko błyszczy Mąż pewnie za niedługo wróci z trasy więc mamy 2,5 dnia dla siebie. A o 16.40 wizyta. Oby wszystko było dobrze.A na spacer bym też poszła jednak mąż niechętny i za bardzo na wsi nie ma gdzie a do tego mocny wiatr się ruszył. A i wiecie co, niedaleko mojego domu wzdłuż rzeki robią 5 km ścieżkę pieszo-rowerową. Oby do wakacji skończyli to będzie w końcu gdzie spacerować i do teściów spacerkiem z wózkiem będzie się można wybrać bo ulicą to nie bardzo da się iść a chodników jak na lekarstwo.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-21 o 10:24 |
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majkela ja też dopiero pewniej poczuję się, jak będzie już taki tydzień, że w razie niespodziewanego porodu - dzidzia sobie poradzi i będzie bezpieczna Ojj tak odetchniemy ![]() Sylwia ależ masz tempo
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-21 o 10:23 |
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to zazdrościmy, chociaż ja już wczoraj miałam okna pomyte, kuchnie wysprzątałam, dywany wyczyszczone, kanapy również to mogę na święta czekać Właśnie mnie babka pierwszy raz w kolejce przepuściła |
|
|
|
|
#561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Udało mi się dodzwonić do ginki, jutro rano idę sprawdzić czy mnie jednak te grzybki nie przyatakowały
lepiej dmuchać na zimne, bo oczywiście naczytałam się, że nieleczona grzybica może spowodować odejście wód albo porób przedwczesny No i jestem dzisiaj dumna z mojego męża, przekupił lekarza tak że badania rozłożone na 2tyg zrobił mu w godzinę od marca w końcu zero stresu związanego z jego pracą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie mogę jej wyczuć
|
||
|
|
|
#562 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli intuicja mnie nie zawiodła. Ale wstrzymam się jeszcze z miesiąc, może dwa. Bo jak pisze Monika - piersi mogą nas zaskoczyć rozmiarem. Cytat:
A ubrania do karmienia to wydaje mi się niewielki problem, wystarczy pewnie 1 sukienka i 2 bluzeczki, ale faktycznie, coś trzeba mieć, chociażby na początek kiedy młode je co chwilę. Później pewnie można jakoś ustawić sobie rytm karmienia, żeby jadło przed wyjściem i po powrocie, a nie na dworze. Fajnie że jesteś już spokojniejsza. Ja szczerze mówiąc też, choć jak coś zakłuje to znów popadam w panikę. W szczególności jak dzidziol kopie jednostajnie w jedno miejsce - wyobrażam sobie, że coś mu jest i nóżka rozpaczliwie woła o pomoc... grrr Cytat:
A w ogóle to ginka powiedziała mi na to nocne kopanie, że dzieci w większości nie lubią spania na prawym boku, bo są niedotlenione. A moje chyba nie lubi leżenia WCALE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, że ja z tym kręgosłupem mam identycznie? Od lat mam zmiany zwyrodnieniowe i lekką przepuklinę, ale dopóki ćwiczyłam, mięśnie trzymały kręgosłup w szachu. Teraz umieram, siedzenie jest najgorsze
|
|
#563 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki, ja myślałam, że to i to to śpiochy, a pajac to pewnie ma kapturek nie wiem co mi się ubzdurało ![]() Cytat:
a z tym bólem to może nie szalej tylko po odpoczywaj w domku?Cytat:
podziwiam Was bardzo ![]() Cytat:
dobre i to ![]() Jak Wam tak dobrze idzie to chyba też coś posprzątam
|
||||
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, jak nic nie miałam ciuszków i od kogo dostać tak teraz z każdej strony. Moja szwagierka pracuje z moją kuzynką i niedawno ta druga się dowiedziała że ja w ciąży i teraz do mnie pisze na fajcie że ona po swojej córci ma masę ciuszków i innych rzeczy. Jakaś wanienka z ikei itp. i się mnie pyta czy nie chcę bo szkoda jej wyrzucić albo dać to komuś obcemu. No szał, ale się cieszę |
|
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za małego i mieszkanie i gratuluję kopniaczków Cytat:
ja jakiś czas temu też myślałam, że coś złapałam..akurat byłam przed wizytą i lekarz powiedział, że nic się nie dzieje. Dzisiaj jestem umówiona z babcia na lepienie pierogów będziemy robić ruskie i z kapustą A przed wczoraj udało mi się nagrać Maje jak kopie Na wizazu znalazłam dużo dziewczyn, które kupiły camarelo seville i carere każda b. zadowolona. Akurat trafiłam na dziewczynę, która ma seville zieloną (tą którą ja chcę) w realu ten kolor wygląda jeszcze lepiej bo nie jest taki rażący a wręcz przeciwnie także na pewno kupimy ten kolor i model
|
|||
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#568 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ok będziemy się ciągnąć na zmianę śpiochy mają długie nogawki łącznie ze stopkami, ale nie mają rękawów. A pajac ma i to i to ![]() Cytat:
![]() dziękuję no ode mnie do tej pory wołają czasem dowodu osobistego w sklepie ![]() Cytat:
przez przypadek mi drugą część ucięło, to odnośnie papieru toaletowego. U mnie wcale nie dają papieru, trzeba mieć swój... ![]() Cytat:
super brzusio
|
||||
|
|
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny u nas dziś zostało 100 dni!!!
![]()
|
|
|
|
#570 | |
|
Konto usunięte
|
Hej, u was słońce świeci, a u mnie szaro i ponuro
![]() Ja dziś dużo lepiej się czuję, wczoraj wzięłam magnez i pomogło Dzisiaj zdążyłam już posprzątać w domu, choć nie do końca - bez odkurzania i mycia podłóg, bo tż śpi po nocce. Jestem wkurzona Poszedł sobie po nocce na piwo, nawet nic mi nie napisał i nie odbierał telefonów, a ja się martwiłam. I po co Przecież "nic mu nie jest", super Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- gratulacje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Kolejna przespana noc, jakie to cudowne uczucie
serduszko bije, i poczułam ruchy akurat na usg i w brzuchu więc już wiem na 100% że to jest to

takie się zrobiło teraz tempo na wątku, że od pon próbuje po trochu nadrobić i nie za bardzo mi się to udaje, bo cały czas przybywa postów
13.07.2013 

Muszę wszystko z głowy znowu
W każdym bądź razie Milka jest prześliczna, cały czas albo się śmiała, albo ssała kciuka, albo dłubała w nosie
a tu trzeba czynsz jeszcze płacić

nie wiem jak to zrobiłam,bo ciężko mi sobie nawet tą pozycję wyobrazić, no ale opłaciło się.
, młodego obudził kaszel, napad kaszlu i jak się rozkasłał to 3 syropy i dopiero inhalacje pomogły, a mnie złapał ból jak na @, normalnie płakać mi się chciało
. Teraz jeszcze ćmi, ale o niebo lepiej. Dobrze, że malutka fika...
, bez schizowania
będziemy robić ruskie i z kapustą