Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 07:48   #2911
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Czbasia ale to chodzi tylko o pity rozliczane po narodzinach tak? Czy jak bo ogłupiałam :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:54   #2912
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

A nie 2013?
Nie. 2012.
W tym okresie zasilkowym 2013/2014 brane sa dochody z roku 2012. Az do konca października. Za 2013 dopiero w okresie 2014/2015.

Kto chce mnie zawiezc do lekarza, bo nie jestem pewna czy sie dotocze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Czbasia ale to chodzi tylko o pity rozliczane po narodzinach tak? Czy jak bo ogłupiałam :/

Wysłane z telefonu...
Dziewczyny do becikowego najlepiej wziac zaswiadczenie z urzedu slarbowego za 2012 rok i z zusu o składkach zdrowotnych oplaconych w 2012 roku. Ja zrobilam to wczesniej i zaswiadczenia juz mam. Niby taki dokument wazny jest miesiac ale gdyby sie nie zmiescic mozna przepisać skladniki na oświadczenia i dac aktualna date.
Zreszta przyznam szczerze ze u nas nie jest to tak mocno pilnowane ze wzgledu na to ze co sie moze w dochodzie za 2012 roku zmienic..
Jedynie zaswiadczenie drugiego z rodzicow z innej gminy zameldowania ze nie pobiera i nie zlozyl tam musi byc jak najbardziej aktualne.

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2014-02-21 o 07:57
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:55   #2913
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry :-*

Elunka i :-*

Baja

Ela no nareszcie bo się doczekać nie idzie a fajnie by było maluszka tulić oj lec po mala i zdaj relację potem :-*

Mara wlasnie też znalazłam szpital prywatny wszystkie kobiety go polecają i nfz placi i tak sie ciężko zastanawiam nad tym hmm... Tylko wizyta kosztuje 200zl

Wysłane z telefonu...
Tam nic nie płacę. Chyba, że za znieczulenie ale oni wszystko wprost mówią ile co kosztuje. Jeśli przejdę kwalifikację oni przejmują opiekę nade mną i ktg oraz inne badania tam już wykonują do samego porodu. Na telefonie nie potrafie wkleić linku. Ale jak wpiszesz w dr googla Medeor łódź to napewno znajdzie.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-21, 07:59   #2914
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Tam nic nie płacę. Chyba, że za znieczulenie ale oni wszystko wprost mówią ile co kosztuje. Jeśli przejdę kwalifikację oni przejmują opiekę nade mną i ktg oraz inne badania tam już wykonują do samego porodu. Na telefonie nie potrafie wkleić linku. Ale jak wpiszesz w dr googla Medeor łódź to napewno znajdzie.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Slyszalam o tym. Nawet ktos mi radzil zebym tam rodzila. Ale z moja cukrzyca i insulina watpie zeby mnie zakwalifikowali.
Jeszcze jest Salve ale tam porod sn kosztuje 3200 a cc 3900. Jedna znajoma położona tam pracuje.

Stary 2014-02-21, 08:03   #2915
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Hej!
Witam się w 9. miesiącu
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:03   #2916
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Nie. 2012.
W tym okresie zasilkowym 2013/2014 brane sa dochody z roku 2012. Az do konca października. Za 2013 dopiero w okresie 2014/2015.

Dziewczyny do becikowego najlepiej wziac zaswiadczenie z urzedu slarbowego za 2012 rok i z zusu o składkach zdrowotnych oplaconych w 2012 roku. Ja zrobilam to wczesniej i zaswiadczenia juz mam. Niby taki dokument wazny jest miesiac ale gdyby sie nie zmiescic mozna przepisać skladniki na oświadczenia i dac aktualna date.
Zreszta przyznam szczerze ze u nas nie jest to tak mocno pilnowane ze wzgledu na to ze co sie moze w dochodzie za 2012 roku zmienic..
Jedynie zaswiadczenie drugiego z rodzicow z innej gminy zameldowania ze nie pobiera i nie zlozyl tam musi byc jak najbardziej aktualne.

Aha
A co w sytuacji gdy jeden z rodziców ma swoją działalność założoną w 2013? Wtedy też bierze się zaświadczenie z urzędu skarbowego czy od księgowego??

Dziewczyny, czy któraś z was cierpi na ból piersi?? Mnie bolały na początku ciąży i teraz znowu zaczęły. Jak to jest u was?

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2014-02-21 o 08:13
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:12   #2917
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ja też dziś zaczynam 40tc
To mamy podwójne

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Baja, elunka gratulacje za 40 tydzien Ostatnia prosta przed wami. Jakie to uczucie?
Uczucie, że coś się kończy
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Czy wiecie,ze lada chwila Wy wszystkie bedziecie mialy?

Nie wiem, nie dociera do mnie, obym nie zapomniała go zabrać ze szpitala

Cytat:

Gratulacje za 49 tydzień powodzenia na usg, ja też dzisiaj mam i zastanawiam się jak młody leży i ile urósł
Dziękuję, ale tyle to chyba nie dam rady donosić

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hej!
Witam się w 9. miesiącu

Tak piszecie o tym berecikowym, że za 2012 rok liczy się dochód to mielibyśmy spore szanse.. ja pracowałam na umowę zlecenie za 700 zł, a potem byłam na zasiłku, a mąż wtedy był zarejestrowany na najniższej krajowej ile tego berecikowego dają? i do kiedy jest czas na złożenie papierów?
A do rodzinnego też się liczy za 2012? Bo chciałabym żeby mi odmówili rodzinnego

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 08:14   #2918
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Aha
A co w sytuacji gdy jeden z rodziców ma swoją działalność założoną w 2013? Wtedy też bierze się zaświadczenie z urzędu skarbowego czy od księgowego??
A to juz inna sytuacja.
Zalezy czy pracowal czy nie. Jesli nie pracowal to bedzie mial zaswiadczenie ze nie rozliczal sie z US. Lepiej wziąć. Moj TZ nie pracowal w 2012 i wzięłam mu zaswiadczenie. I z zusu ze ze mial skladek.
A jesli pracowal i stracił zanim rozpoczął dzialanosc to jeszcze świadectwo pracy. Wtedy utraconego dochodu sie nie wlicza a tylko ten z działalnosci.
Co do działalnosci rozpoczętej w 2013 roku. Wystarczy ze napisze oświadczenie ze rozpoczął prowadzenie działalnosci od dnia
I okresli dochod netto osiagniety w nastepnym miesiacu od rozpoczęcia dzialanosci. Nawet jesli koszty przewyzszyly dochod to trzeba to napisac.
Mam nadzieje ze w miare zrozumiale wyjasnilam.
Wiem ze to jest skomplikowane i porabane ale przepis wymyslili a my urzednicy potem zbieramy ciegi czego jeszcze chcemy.

Stary 2014-02-21, 08:14   #2919
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Agunia - wpisz mi prosze wizyte na 06.03. Ostatnia A ja jeszcze pierwsza pamietam - kiedy to zlecialo
Ja sobie wczoraj uświadomiłam, że może już dzisiaj będę musiała się pożegnać z panią doktor i mi trochę smutno.
Poproszę ją o rozpiskę dyżurów i pojadę rodzić jak ona będzie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-21, 08:26   #2920
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
A to juz inna sytuacja.
Zalezy czy pracowal czy nie. Jesli nie pracowal to bedzie mial zaswiadczenie ze nie rozliczal sie z US. Lepiej wziąć. Moj TZ nie pracowal w 2012 i wzięłam mu zaswiadczenie. I z zusu ze ze mial skladek.
A jesli pracowal i stracił zanim rozpoczął dzialanosc to jeszcze świadectwo pracy. Wtedy utraconego dochodu sie nie wlicza a tylko ten z działalnosci.
Co do działalnosci rozpoczętej w 2013 roku. Wystarczy ze napisze oświadczenie ze rozpoczął prowadzenie działalnosci od dnia
I okresli dochod netto osiagniety w nastepnym miesiacu od rozpoczęcia dzialanosci. Nawet jesli koszty przewyzszyly dochod to trzeba to napisac.
Mam nadzieje ze w miare zrozumiale wyjasnilam.
Wiem ze to jest skomplikowane i porabane ale przepis wymyslili a my urzednicy potem zbieramy ciegi czego jeszcze chcemy.

Trochę skomplikowane Z tego co z rozumiałam to potrzeba wtedy dużo dokumentów.
Poproszę chyba babkę w okienku, żeby mi dała jakąś listę, bo nie ogarniam
Dzięki za pomoc

Ok idę na ten spacer Zamiast wózka wezmę sobie psa

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja planuję rodzić jak będzie wolna sala do porodów rodzinnych w moim szpitalu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:37   #2921
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Baja

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
baja, elunka brawa za dotarcie do mety praktycznie, teraz każdy dzień może być dla Was porodem!

Cytat:
A ja chyba pójdę na jakiś spacerek Ostatnio zaczęłam tyć w zastraszającym tempie i przekroczyłam już 15 kg Co ze mną nie tak
Może ci się woda zatrzymuje w ogranizmie? nie puchniesz? Ja tez już prawie do 15 kg dobiłam przez te opuchnięcia

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z was cierpi na ból piersi?? Mnie bolały na początku ciąży i teraz znowu zaczęły. Jak to jest u was?
przy dotyku owszem

Cytat:
To mamy podwójne
robi się gorąco to bawmy się póki czas

Cytat:
Ja sobie wczoraj uświadomiłam, że może już dzisiaj będę musiała się pożegnać z panią doktor i mi trochę smutno.
ty na swoją chociaż trafisz ja na swoja na pewno nie, bo nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Moja ostatnia wizyta we wtorek-ale mi będzie szkoda

Dziewczyny się muszę pochwalić, że zgagi od wczoraj nie mam! Szok w trampkach bo mimo, że mi się już brzuch trochę obniżył to dalej mnie męczyła. Mijająca zgaga to ponoć jeden w wielu objawów, że poród blisko.
Do tego tak mnie krzyż boli, że szok
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:38   #2922
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Trochę skomplikowane Z tego co z rozumiałam to potrzeba wtedy dużo dokumentów.
Poproszę chyba babkę w okienku, żeby mi dała jakąś listę, bo nie ogarniam
Dzięki za pomoc
No najlepiej. Wiesz. Kazda sytuacja jest inna i jedni musza przyniesc tone dokumentow, inni mniej.
A to dlatego ze wazne sa nie tylko dochody z roku 2012 ale takze brana jest pod uwage sytuacja bezpośrednio w dniu skladania wniosku.
To znaczy czy nastapila utrata dochodu lub uzyskanie dochodu.
Stad komplikacje.
Czesto ktos przeczyta w necie co potrzebne ale jak spojrze w to co przyniosl okazuje sie ze mu brakuje to czy siamto i sa nerwy.
Dlatego najlepiej pojsc po wniosek opisac syt.zawodowa i pani czy oan powie lub napisze co jest konieczne.

Howk.skończyłam

Ide myć podwozie i bede sie toczyc do lekarza.

Stary 2014-02-21, 08:46   #2923
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja już wstałam.. Tzn obudziłam sie i leże sobie w pieleszach Zbieram się i jadę do pracy na ploteczki. Wczoraj wystraszylo mnie moje cisnienie. Nie wiem czy aparat sie zepsul czy faktycznie. Ale zle sie czulam uszy przytkane i leb pekał. Zmierzylam cisnienie i przerazilam sie 154/103.. Po jakich 10min bylo juz 138/85 a pozniej juz standard 110/70 a dzis rano mierze i 130/80 po przebudzeniu a teraz 118/70. A normalnie zawsze w karcie jak mi polozna mierzy nie przekracza 110/70.. No nic bede dalej kontrolowac i na wszelki wypadek z kawy zrezygnuje Chociaz ciezko

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

czbasia a jak nas juz 4 bedzie to dochody z 2012r dzielimy na 4?
Dokłądnie, dzielisz na ilośc członków rodziny
Cytat:
Nie chcę, ale jakby była szansa na wyrobienie się w godzinę to, co mi zależy

TP z OM mam na 28.02, ale ponieważ 03.03 (pierwsze USG) mi się podoba to tak już zostawiłam tą datę na 1 stronie
Ale mała różnica, w którym to tyg? . Ja z usg z 8tyg mialam termin na 22 marca a z OM na 8 marca..
Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo Wam za wsparcie dziękuję. Nie wiecie ile dla mnie znaczy i jak bardzo się przydaje. Ale jednak szpitala mam naprawdę dość. Właśnie dziewczyna miała atak epilepsji. Wyobrażacie sobie jakie to dla niej straszne. I dla innych dziewczyn też. Ona dostała już leki i śpi. A my leżymy z twardymi brzuchami i trzesiemy się ze strachu.
współczuję....

Cytat:
Dzien doberek!
Dzisiaj 39t1d- zaczynamy 40 tydzien
Nie wierzę że to "mowie"

Na 13.30 mam wizytę! Nie moge sie doczekac! Choć pewnie dowiem się, ze Młody przybral na wadze ale tyle że nadal nie wiadomo czy sn czy cc :
Ale to wszystko powaznie wyglada. 40tydz prezszlo 3kg szok!!!! A dopiero o ciazy sie dowiadywałysmy..
za wizytę i żeby wszystko po Twojej myśli poszlo
Cytat:
ja też dziś zaczynam 40tc powodzenia na wizycie
To co Ty tu jeszcze robisz.. sio na porodówke Teraz to juz w kazdej chwili
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

Witam się w 32tc

Cytat:

A nie 2013?

A ja chyba pójdę na jakiś spacerek Ostatnio zaczęłam tyć w zastraszającym tempie i przekroczyłam już 15 kg Co ze mną nie tak
Tak tak, 2012 obowiazuje do końca okresu zasiłkowego czyli do pazdziernika 2014. Chyba ze syt dochodowa sie zmienila(utrata albo uzyskanie dochodu w roku bazowym czyli 2012 albo po nim) wtedy uwzglednia sie tez zmiany.

Ja mam to samo z przybieraniem. Niby nie opycham się nie wiadomo ile a wskazówka na wadze szaleje A niby obiecywano mi że w 9 miesiacu juz sie nie tyje
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:53   #2924
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

ty na swoją chociaż trafisz ja na swoja na pewno nie, bo nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Moja ostatnia wizyta we wtorek-ale mi będzie szkoda
Niekoniecznie, bo może akurat nie będzie miała dyżuru
słyszałam natomiast, że jak się jej da znać że się jest na porodówce to dzwoni do paru osób i mówi, że to jej pacjentka

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-21, 08:53   #2925
BeautifulLie
Zadomowienie

Nadzwyczajna a co w przypadku gdy nie żyje się z ojcem dziecka?

Mara dzięki potem na kompie sobie sprawdzę

Magduś

Koziemleko mnie dopadło swędzenie sutków

Baja super że ci zgaga minęła

Nadzwyczajna za wizytę

Czbasia pij słabszą kawę mi na ciśnienie pomogło

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 08:54   #2926
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
To co Ty tu jeszcze robisz.. sio na porodówke Teraz to juz w kazdej chwili
ja już mogę jechac, ale mój Jas jeszcze nie chce
Stary 2014-02-21, 08:55   #2927
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ale mała różnica, w którym to tyg? . Ja z usg z 8tyg mialam termin na 22 marca a z OM na 8 marca..
Ta data 03.03.2014 to jest z jakiegoś innego sposobu liczenia - Baja Ci wytłumaczy do daty OM sie dodaje ileś miesięcy a potem coś odejmuje albo odwrotnie
z OM mam na 28.02
a z USG genetycznego i połówkowego miałam na 20.02

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-21, 08:55   #2928
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Klócic sie nie będę, ale po co utrudniać. już rozumiem jak przychodzą do nas os i narzekają na inne urzędy, ze masa biurokracji. Jest możliwośc złożenia oświadczenia to po co os ganiać po US, ZUS itp?? A pozniej przychodzą sfrustrowani-i wcale sie im nie dziwię- bo stracili kilka dni na skompletowanie dok a i tak nic im nie przysługuje W mojej skarbówce nawet odmawiają wystawianie dok skoro jest możliwość składania oświadczeń Jeśli osoba ma PIT -składkę zdrowotną 9 % tez może sama obliczyć a jak nie to jak wpisze 7,75 % z PITwypelnia oswiadczenie podpisuje- to samo drugi rodzic i po sprawie. To jest jej oswiadczenie i nie mamy obowiązku tego spr.. Jeju nie jesteśmy panstwem policyjnym..
A do innego urzędu można wystapic po zasw -co zreszta nie jest konieczne- jesli osoba zlozy oswiadczenie.
Stary 2014-02-21, 08:55   #2929
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam to samo z przybieraniem. Niby nie opycham się nie wiadomo ile a wskazówka na wadze szaleje A niby obiecywano mi że w 9 miesiacu juz sie nie tyje
No a ja słyszałam że w 9 miesiacu mozna niezle przytyc. Mi waga stala na + 9 przez dobre dwa miesiace a teraz w 9 miesiacu mi skoczylo juz kolejne 2 kg. Jestem 11kg do przodu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 08:59   #2930
teQiba
Moderator

Cytat:

Cytat:
Uczucie, że coś się kończy
A coś zaczyna

Cytat:
Jak się ma fajnego lekarza to może byś smutno
Ja tam na pewno nie będę tęsknić
Stary 2014-02-21, 09:00   #2931
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Niekoniecznie, bo może akurat nie będzie miała dyżuru
słyszałam natomiast, że jak się jej da znać że się jest na porodówce to dzwoni do paru osób i mówi, że to jej pacjentka
miałam napisać, że masz szanse na nią trafić, może się poszczęści

Cytat:
Baja super że ci zgaga minęła
no to jest mega ulga, bo już nie wiedziałam jak sobie z nią radzić, a po leki nie chciałam sięgać

Cytat:
Ta data 03.03.2014 to jest z jakiegoś innego sposobu liczenia - Baja Ci wytłumaczy do daty OM sie dodaje ileś miesięcy a potem coś odejmuje albo odwrotnie
z OM mam na 28.02
a z USG genetycznego i połówkowego miałam na 20.02
a więc czbasiu http://pl.wikipedia.org/wiki/Regu%C5%82a_Naegelego
ja z OM mam na tłusty czwartek dokładnie 27.02
z USG bardzo często wychodził 26 albo 27.02
a wg tej reguły 02.03

TeQiba
Stary 2014-02-21, 09:03   #2932
Smarrita
Wtajemniczenie

Czyli z tym becikowym i wypełnianiem papierów nie będzie łatwo
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:10   #2933
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ok idę na ten spacer Zamiast wózka wezmę sobie psa
szalenstwo
Cytat:
No a ja słyszałam że w 9 miesiacu mozna niezle przytyc. Mi waga stala na + 9 przez dobre dwa miesiace a teraz w 9 miesiacu mi skoczylo juz kolejne 2 kg. Jestem 11kg do przodu.

Malusienko i tak Też nie narzekam bo jestem +14 ale przy moim wzroscie -jak sie max wypreze-osiagam zawrotne 160cm kazdy dodatkowy kiligram traktuje jak tone Z drugiej str mam prawo przytyc i mam w doopie wsio. Byle z dzidzią ok było. Nie raz na diecie byłam to i teraz sobie poradzę i zrzucę.
Wogóle ost jakos pozytywnie do wszystkiego jestem nastawiona. NAwet poród nie spedza mi snu z powiek, a co?? Zwariowałam chyba

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Czyli z tym becikowym i wypełnianiem papierów nie będzie łatwo
Nie jest źle jak syt dochodowa po 2012 sie nie zmienila(najprosciej byla i jest praca przez caly 2012r) w innych przypadkach trzeba po prostu wiecej dok skompletowac ale do zrobienia.. Ale faktycznie trzeba zapytac w konkretnym urzedzie bo widze, że niby pracuje sie na jednej ustawie ale co region to inne obyczaje.
Stary 2014-02-21, 09:10   #2934
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tam na pewno nie będę tęsknić

Cytat:
a wg tej reguły 02.03
Nie ucze sie już tej reguły, bo się nie opłaca

Za wcześnie wstałam i mam za dużo czasu na wizaż.
w ogóle to miałam rodzić w 7 części więc może byście zaczęły więcej pisać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-21, 09:10   #2935
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
a wg tej reguły 02.03
To na dłuższe posiedzenie i rozkmine, hahaha!!! Jak wróce z plot to wyliczę. W końcu niech ten skończony mat-fiz się przyda do czegoś

Zmykam na kawkę i ploty.. Zahacze o sklep bo jak czipsow nie jem tak chodza za mna od kilku dni. A co sobie będe zalować..

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2014-02-21 o 09:12
Stary 2014-02-21, 09:17   #2936
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Dzien doberek!
Nie wierzę że to "mowie"

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja czekam az jelita mi zaczna pracowac i lece po moja coreczke
ja pitole! Mam dziecko
Czy wiecie,ze lada chwila Wy wszystkie bedziecie mialy?
do mnie to chyba jeszcze nie dociera, z jednej str już bym chciała ją mieć a z drugiej

Cytat:
Ja 11 marca mam rozmowę kwalifikacyjną z lekarzem z prywatnej kliniki. Jeśli ją przejdę tzn.badania będą im odpowiadały itd. To mogę rodzić prywatnie ale jednak nfz za to zapłaci Rozmawiałam z wieloma dziewczynami które rodziły tam były mega zadowolone i w zasadzie tylko one dobrze wspominają poród.

Gratulacje za 49 tydzień powodzenia na usg, ja też dzisiaj mam i zastanawiam się jak młody leży i ile urósł
życzę Ci żeby udało Ci się dostać do tego szpitala
a 49 tygodni ciąży to trochę dużo, ktora to tyle chodzi

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

Witam się w 32tc

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hej!
Witam się w 9. miesiącu

Cytat:
Aha

ostatnio też mam bolesne piersi

Cytat:
Tak piszecie o tym berecikowym, że za 2012 rok liczy się dochód to mielibyśmy spore szanse.. ja pracowałam na umowę zlecenie za 700 zł, a potem byłam na zasiłku, a mąż wtedy był zarejestrowany na najniższej krajowej ile tego berecikowego dają? i do kiedy jest czas na złożenie papierów?
A do rodzinnego też się liczy za 2012? Bo chciałabym żeby mi odmówili rodzinnego
hehe berecikowe, świetne
Stary 2014-02-21, 09:17   #2937
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie jest źle jak syt dochodowa po 2012 sie nie zmienila(najprosciej byla i jest praca przez caly 2012r) w innych przypadkach trzeba po prostu wiecej dok skompletowac ale do zrobienia.. Ale faktycznie trzeba zapytac w konkretnym urzedzie bo widze, że niby pracuje sie na jednej ustawie ale co region to inne obyczaje.
i tu się zaczynają schody, bo w 2012 ,miałam rentę rodzinna którą później musiałam zwrócic, Tż miał fajną pracę i fajne zarobki które też stracił, w 2013 długo nie miał żadnej umowy o pracę. Więc nie wiem jak to wszystko ogarnę Bez sensu w ogóle że chcą zarobki z takiego okresu, przecież sytuacje się zmieniają. Ale to polska więc co się dziwic. Powinni wziąśc aktualne dochody i juz.
Stary 2014-02-21, 09:23   #2938
asienka213
Wtajemniczenie

witam piatkowo i deszczowo

Cytat:
Dzien doberek!
Nie wierzę że to "mowie"

Na 13.30 mam wizytę! Nie moge sie doczekac! Choć pewnie dowiem się, ze Młody przybral na wadze ale tyle że nadal nie wiadomo czy sn czy cc :
Cytat:
od samego rana pijemy

elunka udanej wizyty

baja dobrze, ze zgaga dala Ci spokoj przynajmniej na koncowce

koziemleko nie mam bolu piersi

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:27   #2939
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien doberek!
Nie wierzę że to "mowie"

Gratuluję 40tc powodzenia na wizycie

Cytat:

Mara wlasnie też znalazłam szpital prywatny wszystkie kobiety go polecają i nfz placi i tak sie ciężko zastanawiam nad tym hmm... Tylko wizyta kosztuje 200zl
Ale tylko jedna wizytę miałabyś za te 200zeta?

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
witam piatkowo i deszczowo

Gdzie ten deszcz?
Stary 2014-02-21, 09:28   #2940
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
od samego rana pijemy

baja dobrze, ze zgaga dala Ci spokoj przynajmniej na koncowce
mówisz, że pogoda u ciebie barowa to pijemy a co
Mam nadzieje, że zgaga nie wróci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości