Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 21:57   #2881
Smarrita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
maggie123 ja wszędzie podjeżdżam autem, ale to dlatego że mi bardzo źle się chodzi - brzuch mi uciska na pachwiny
ale to nic - ostatnio sąsiadka podjechała do mnie autem - a mieszka 100m od nas , akurat było po deszczu i nie chciała butów ubrudzić
Mam znajomą która np mówi, że nie była na aerobiku (a wiecznie narzeka na wagę) bo nie miała samochodu, to nic, że to tylko 400 metrów od jej domu, ale wymówka jest
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:57   #2882
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ale tez sie trzesie gaciami ,jak przy 1 mimo iz 1 ma sie juz za soba przynajmniej u mnie ... ta ciaza to całkiem cos innego niż 1 mam nadzieje tylko ze porody beda podobne
Edzia u mnie jest identycznie!
tej ciąży ma juz serdecznie dość - w pierwszej się tyle nie namęczyłam i w ogóle. ta ciąża od początku była inna ia tak jej zostało - strasznie dokucza.
ale mam nadzieję że poród będę miała nie gorszy niż z Malwinką - liczę na to pocichutku
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:00   #2883
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Z pozytywnych wieści: Emi odwróciła się główkowo. W 33 tc waży 1850 i lekarz mowi, że trochę mało. Skurcze mam nadal i rozwarcie na 1 cm. Amelka ma niestety gorączkę i strasznie mi jej szkoda. Tęsknię okropnie. Jutro do mnie tz przyjedzie i poprosiłam go żeby przypadkiem teściowej nie przywiózł bo jej oczy wydrapię. Cukier mam juz w miarę. Ale trochę jeszcze kręcą nosem lekarze. Jestem zmeczona tymi skurczami. Teraz są ok 90-100. A na innym ktg to nawet mialam 118. Ale to raczej wina sprzętu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za ułożenie. Wagą się nie przejmuj
Stary 2014-02-20, 22:02   #2884
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
1. Z pierwszym dzieckiem to wszystko jest takie nowe i nie wiadomo jak to bedzie - ale decydowac sie swiadomie na drugie to juz bohaterstwo

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

juz po 22 - chyba nie zdążę dziś urodzić nawet jakby co....?
Jeżeli jest szansa na poród jeszcze dzisiaj a Ty nie chcesz to ja biorę na siebie
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Teraz przecież jak są promocję na mm nigdy nie obejmują mleka początkowego tak jakby na siłę zmusić chciano kobiety do kp i jakby to byl tylko ich wybór.
Nawet nie ma reklam mleka początkowego, bo są zabronione podobne.
Cytat:
nikt nie umiera kto trwa w pamięci żywych...[*]
juz tak pozytywnie
[*]

Zbieram się powoli spać, jutro musze wstać po 7, więc dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:07   #2885
Castia
Wtajemniczenie

elunka ty chcesz juz urodzić?
puszczam cię przodem ale my i tak jakos koło siebie - zaraz zerknę na listę pierwszeństwa

edit: no tak. ty dzień mnie wyprzedasz. czekaj na marzec!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-02-20 o 22:09
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:09   #2886
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Nie chcę, ale jakby była szansa na wyrobienie się w godzinę to, co mi zależy

TP z OM mam na 28.02, ale ponieważ 03.03 (pierwsze USG) mi się podoba to tak już zostawiłam tą datę na 1 stronie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2014-02-20 o 22:12
Stary 2014-02-20, 22:16   #2887
Smarrita
Wtajemniczenie

To dziś dzień bez porodu, chyba, że za parę dni się dowiemy po czyimś wyjściu już
Stary 2014-02-20, 22:21   #2888
monkaa321
Zakorzenienie

Ela87 za badania Oleńki
Widzę że sobie super radzisz i świetnie że udało Ci się z tż zobaczyć nam położna mówiła żeby budzić co 3 godz ze wzg na to, że noworodki nie mają jeszcze sprawnie działającego układu insulinowego więc żeby dziecku nie spadły cukry za nisko max odstępy to właśnie 3 godz. ale nie wiem jak jest na butelce.
No i staraj się Ole teraz tylko do cyca dostawiać bo polubi butelkę za bardzo

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
monka: prasuj na stole, moja mama tylko tak prasuje i zastanawia sie jak ja daję radę na desce a ja się zastanawiam jak można na stole i niszczyć sobie stół...blat się nagrzewa od żelazka, dlatego ona daje taki bardzo gruby koc pod spód ale i tak po kilku ltach zniszczyła stół. Ja mam swój śliczny więc serce by mi pękło jakbym miała na nim prasować
nie pomyślałąbym że mogę stół popsuć i położyłabym pewnie tylko jeden ręcznik i tyle

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Wygląda na to że przeszło, ale poobserwuję do niedzieli i jakby co pojadę wtedy do weta. W niedziele łatwiej męża zaangażować w dźwiganie
to dobrze

Cytat:
Z pozytywnych wieści: Emi odwróciła się główkowo. W 33 tc waży 1850 i lekarz mowi, że trochę mało. Skurcze mam nadal i rozwarcie na 1 cm. Amelka ma niestety gorączkę i strasznie mi jej szkoda. Tęsknię okropnie. Jutro do mnie tz przyjedzie i poprosiłam go żeby przypadkiem teściowej nie przywiózł bo jej oczy wydrapię. Cukier mam juz w miarę. Ale trochę jeszcze kręcą nosem lekarze. Jestem zmeczona tymi skurczami. Teraz są ok 90-100. A na innym ktg to nawet mialam 118. Ale to raczej wina sprzętu.

za obrót
ale Ci skurcze poleciały

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Monkaa i za brak robala

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
spory chłopak
ciekawe jak mój klocek przytył przez ostatnie 3 tyg

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Same dobre wiadomości

Cytat:
Kochana jestes
Z tymi kolejkami to juz nie mam sily - bylam 2 godz. wczesniej i bylam 6 w kolejce

No wiec juz mowie - jestescie niezastapione, magia kciukow jak zawsze podzialala, a szamanstwo Side rowniez polecam
Gin przemowil Co prawda skierowanie i dokladna date dopiero na nastepnej wizycie, ale wiem ze albo 10 albo najpozniej 12.03 bede polozona do szpitala i po badaniach w ciagu dnia lub dwoch bedzie ciecie - czyli do terminu porodu (14.03) powinnam juz byc po wszystkim
To tylko 3 tygodnie - strasznie sie ciesze
I kciuki zadzialaly z ekstra sila, bo po raz pierwszy sluchalismy serduszka na detektorze
Po raz pierwszy jestem bardzo zadowolona z wizyty

za wizyte, ja nie wiem co mu się stało ale aż dziwne że tak zaszalał ten Twój gin
no i gratuluję wstępnie poznanego terminu cc

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
i za wynik

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Dziś miałam wizytę: Hania 38t 6d waży już 3236g za to moja waga stanęła i od poprzedniej wizyty nic nie przytyłam Oznak porodu brak, ale parametry i przepływy w normie. Wyniki krwi i moczu książkowe, robala brak, położna i lekarz mówią, że mogę już rodzić
Mimo to ja mentalnie nastawiłam się na marzec i niech tak zostanie
och jak ja Ci wagi zazdroszczę
gratuluję wizyty

mhymm
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:27   #2889
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny skąd niektórych te kompleksy z powodu cc A jak chodzicie do dentysty to też macie wyrzuty sumienia że bierzecie znieczulenie?
z całym szacunkiem - idiotyczne porównanie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
A ja wiem skąd . Skoro zdolność rodzenia dzieci jest sensem kobiecości to jaka ze mnie kobieta skoro sobie nie dałam rady z tak naturalnym procesem jak poród. Skoro lekarz musiał ze mnie wyciągnąć dziecko to jaka ze mnie matka, że sama tego nie potrafiłam.
Ag9 - no i masz odpowiedź. Kobieta jak jest skonstruowana, że ma wypchnąć z siebie dziecko. Jak nie daje rady, to ma kompleksy. Oczywiście nie każda. Ja miałam. Teraz patrzę na to inaczej, ale do dziś nie mogę odżałować, że prawdopodobnie nigdy nie będzie mi dany poród sn tylko zimna sala operacyjna.
A cesarka też boli. Nie przed. Po. Bardzo.

TeQiba gratuluje wyznaczonego terminu!

Ela, tak jak juz pisały doświadczone mamy i pani doktor z karmieniem na początku dziecku niewiele trzeba, ale jednak pilnuj tego. Mi po 2 dniach lekarka powiedziała że dziecko jest wygłodzone, choc przystawiałam nie bardzo chciał ssać, a nie dokarmiałam. Dziś pewnie bym dała jednak butle nauczona tamtym doświadczeniem albo poprosiłabym o pomoc pielęgniarkę doradce laktacyjną

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-02-20 o 22:33
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 01:08   #2890
olakola
Zadomowienie

Cytat:
A jak chodzicie do dentysty to też macie wyrzuty sumienia że bierzecie znieczulenie?
ja wchodzę i mówię "Dzień dobry, znieczulenie poproszę", a potem dentystka może robić co chce

przypuszczam, że 99% by rodziło prywatnie, gdyby je było na to stać, albo gdyby była w okolicy prywatna klinika. bo np. w cholernym wrocławiu nie ma. i to nie jest fanaberia, a świadoma decyzja

Cytat:
Edzia u mnie jest identycznie!
tej ciąży ma juz serdecznie dość - w pierwszej się tyle nie namęczyłam i w ogóle. ta ciąża od początku była inna ia tak jej zostało - strasznie dokucza.
ale mam nadzieję że poród będę miała nie gorszy niż z Malwinką - liczę na to pocichutku
u mnie to samo, ani z Kubą ani z Mateuszem nie było żadnych ciążowych dolegliwości, a teraz to jakaś masakra. nie wiem czy to dlatego, że córa w brzuchu, czy dlatego że ja jestem starsza...

nie mogę spać, mała ciągle daje czadu, ruchy (kopniaki) co minutę. kiedy ona pójdzie spać? normalnie maraton fitnesu w moim brzuchu

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-02-21 o 01:09
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 01:52   #2891
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
A bo dziewczynom juz cos leci i sie po prostu martwie, ale skoro tak mowisz to Ci wierze
Moja mama nie miala zadnych.problemow z karmieniem - mam nadzieje ze to tez genetyczne
Mnie też nic nie leci a nastawiam sie na karmienie.
Moj gin mnie pociesza:zobaczysz bedziesz karmic az bedzie furczalo.
Ja sie nastawilam mocno na kp takze ze względów finansowych i bardzo mi na tym zalezy.

Licze ze po porodzie sie rozkreci.

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Mam znajomą która np mówi, że nie była na aerobiku (a wiecznie narzeka na wagę) bo nie miała samochodu, to nic, że to tylko 400 metrów od jej domu, ale wymówka jest
Ja na aerobik chodzilam na drugi koniec miasta ok 4km.
A potem jezdzilam nawet do innego miasta 8 km.
Wszystko jest kwestią checi

Cytat:
ja wchodzę i mówię "Dzień dobry, znieczulenie poproszę", a potem dentystka może robić co chce
Ja to samo. Na fotel nie siadam bez znieczulenia.
Dlatego micno sie zastanawiam jak ja zniose porod bez znieczulenia.
Nastawilam sie ba wielki bol, taki ze bede blagac o smierc
Moze mnie zaskoczy ze nie jest tak zle.
Niektóre babki mowia ze wyrwanie zrba boli bardziej. Hehehe...jasne..

Nie moge spac. Boli mnie reka i mam spuchniete stopy. Boli mnie tez kark. Budze sie co godzine siku i mam szczerze dosc.
Bokiem juz mi ta ciaza wychodzi.
Dzis mam wizyte u gina i musze isc pieszo. I juz wiem ze to bedzie nadludzki wysilek bo ledwo sie ruszam. Wyjde z domu duzo wczesniej zeby sobie przystanki robic.
Czy oo porodzie znowu bede w stanie chodzic gdzies dalej pieszo

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 02:11   #2892
amelka2006
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo Wam za wsparcie dziękuję. Nie wiecie ile dla mnie znaczy i jak bardzo się przydaje. Ale jednak szpitala mam naprawdę dość. Właśnie dziewczyna miała atak epilepsji. Wyobrażacie sobie jakie to dla niej straszne. I dla innych dziewczyn też. Ona dostała już leki i śpi. A my leżymy z twardymi brzuchami i trzesiemy się ze strachu.

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 05:39   #2893
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
jestem

kochane jesteście

mmhym dokładnie tak chyba było- psychika zadziałała....

juz po 22 - chyba nie zdążę dziś urodzić nawet jakby co....?

teQiba oooo super że taka zadowolona w koncu z wizyty wróciłas. lepiej późno niz wcale - udalo ci się
no i zazdroszczę ze juz wiesz mniej wiecej kiedy malego bedziesz miała przy sobie

Ela powiem ci, że karmienie zaczyna się w głowie. dziewczyny bardzo mądrze piszą
ja bylam nastawiona przy małej ze chcę karmić piersią i koniec j jako jedyna na sali nie była ani razu dokarmiona. takie dzieciątko ruszy kilka razy buzią i jest pełne.
a nie wiesz jak dokarmiają? tzn. butelką czy kubeczkiem?
mam nadzieję, że kubeczkiem bo butelka psoci troche wlasnie odruch ssania noworodka. no i chcąc rozchulać laktację jutro cały dzień wiszenie na cycu! no i picie wody - małymi lyczkami ale baaaaaaaaardzo duzo.
przygotuj się na popękane i poranione brodawki.
ja pamiętam jak wróciłam z mlodą do domu - kapusta w ruch i oklady a każde dostawienie do piersi to masakra- zagryzałam zęby i tupalam nogami w podlogę nie piszę tego żeby Was straszyć czy cos ale tak to bywa z tym mlecznym barem

kolba cieszę się kochana ze w domku jesteś i ze dotrwałaś do tego tygodnia!
wzruszyłam się jak opisałaś reakcję Oleńki! chlip chlip....

za kazdą wizytę!
chyba karmia butelka niestety dzisiaj Ole pomecze

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jakie glupie obrażanie! Ja tam bardzo lubiłam jak mi mówili siostro. A w UK mówią mi po imieniu . Potwierdzam. Leki brać jak tylko zaboli. Mniejszy ból znaczy szybsze poruszanie sie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Jesli chodzi o przeciwbolowe to w pierwszy dzien do wieczora faszerwali mnie przeciwbolowymi w tabletkach, na noc zastrzyk, drugi dzien rano kroplowa po poludniu w sumie nic i na noc dostalam zastrzyk. jak leze, albo siedze bez ruchu to nie boli, gorzej jak chce sie poruszyc, ale juz dzis jest lepiej. I dzisiaj chuba bede mogla juz jesc

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Nie wiem jest teraz ale kiedyś zdecydowanie wiecej płacili za cc . A moje pacjentki nigdy nie dostały opuszczone o na dluzej niż 15 minut i to zazwyczaj dlatego, ze byłam z kim innym. Coś robiłam innego, sle co szpital to obyczaj, dlatego nie chciałabym już pracować w Polsce.

No i ucieklas Juz wiem gdzie te fajne polozne sie podzialy

Cytat:

No bo po aeeobiku moga nozki bolec

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie chcę, ale jakby była szansa na wyrobienie się w godzinę to, co mi zależy

TP z OM mam na 28.02, ale ponieważ 03.03 (pierwsze USG) mi się podoba to tak już zostawiłam tą datę na 1 stronie

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Castia teraz mozesz isc rodzic

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 05:41   #2894
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny bardzo Wam za wsparcie dziękuję. Nie wiecie ile dla mnie znaczy i jak bardzo się przydaje. Ale jednak szpitala mam naprawdę dość. Właśnie dziewczyna miała atak epilepsji. Wyobrażacie sobie jakie to dla niej straszne. I dla innych dziewczyn też. Ona dostała już leki i śpi. A my leżymy z twardymi brzuchami i trzesiemy się ze strachu.

Niestety rożne przypadki sie trafiają. Współczuje że musialas być świadkiem takich zdarzeń. Przytul, przytul...

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 06:05   #2895
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzien doberek!
Dzisiaj 39t1d- zaczynamy 40 tydzien
Nie wierzę że to "mowie"

Na 13.30 mam wizytę! Nie moge sie doczekac! Choć pewnie dowiem się, ze Młody przybral na wadze ale tyle że nadal nie wiadomo czy sn czy cc :

Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 06:08   #2896
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien doberek!
Nie wierzę że to "mowie"

Na 13.30 mam wizytę! Nie moge sie doczekac! Choć pewnie dowiem się, ze Młody przybral na wadze ale tyle że nadal nie wiadomo czy sn czy cc :

ja też dziś zaczynam 40tc powodzenia na wizycie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 06:10   #2897
tygrysek83
Zadomowienie

Baja, elunka gratulacje za 40 tydzien Ostatnia prosta przed wami. Jakie to uczucie?

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 06:11   #2898
Ela87
Zakorzenienie

Elunka gratulacje to taki powazny tydzien juz.
za wizyte

Ja czekam az jelita mi zaczna pracowac i lece po moja coreczke
ja pitole! Mam dziecko
Czy wiecie,ze lada chwila Wy wszystkie bedziecie mialy?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 06:19   #2899
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Baja, elunka gratulacje za 40 tydzien Ostatnia prosta przed wami. Jakie to uczucie?

wielka radość, strach, niedowierzanie, zmęczenie i zniecierpliwienie-czyli dość wybuchowa mieszanka

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
za wizyte

ja pitole! Mam dziecko

Wiemy! I nie możemy się doczekać!
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 06:23   #2900
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
A ja to bym się chętnie zamieniła z kims na CC, poród SN mnie po prostu przeraża i do 33 tyg liczyłam na CC a tu nic z tego. I nie czułabym się z tego powodu gorsza. A jak otwarcie mówiłam w pracy czy gdzieś przy rodzinie, ze liczę na CC to jakie miny widziałam, szok.
A jak rozwinął się temat porodów i powiedziałam, że nie chcę żeby Tż ze mna był to już w ogóle, nie raz miałam ochotę powiedziec "a ch cię to obchodzi". To przecież indywidualna sprawa pary. Jak ja go nie chce i on też nie chce to co, mamy się zmuszac bo teraz KAŻDA para rodzi razem.[COLOR="Silver"]
Ja od poczatku jak zaszlam w ciaze, Ba nawet wczesniej.mowilam ze nie ma innej opcji TYLKO I WYLACZNIE CC, miny rodziny ze strony meza-bezcenne bo co to za fanaberie kazda kobieta rodzi sn, to i ty urodzisz. w zasadzie nawet moja mama i ciocia, najblizszemi kobiety, mowily, ze one lekkie porody mialy, zebym nie wymyslala.
A teraz miny robia, ze poozna biore i tyyyle kasy na nia chhce wydac. Chce to chce, moj problem, nie oni za to placa.
WIec nikomu nic do tego jak kto rodzi i ile za co placi. - Tak z raana

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Mnie też nic nie leci a nastawiam sie na karmienie.
Moj gin mnie pociesza:zobaczysz bedziesz karmic az bedzie furczalo.
Ja sie nastawilam mocno na kp takze ze względów finansowych i bardzo mi na tym zalezy.

Licze ze po porodzie sie rozkreci.

Ja na aerobik chodzilam na drugi koniec miasta ok 4km.
A potem jezdzilam nawet do innego miasta 8 km.
Wszystko jest kwestią checi

Ja to samo. Na fotel nie siadam bez znieczulenia.
Dlatego micno sie zastanawiam jak ja zniose porod bez znieczulenia.
Nastawilam sie ba wielki bol, taki ze bede blagac o smierc
Moze mnie zaskoczy ze nie jest tak zle.
Niektóre babki mowia ze wyrwanie zrba boli bardziej. Hehehe...jasne..

Nie moge spac. Boli mnie reka i mam spuchniete stopy. Boli mnie tez kark. Budze sie co godzine siku i mam szczerze dosc.
Bokiem juz mi ta ciaza wychodzi.
Dzis mam wizyte u gina i musze isc pieszo. I juz wiem ze to bedzie nadludzki wysilek bo ledwo sie ruszam. Wyjde z domu duzo wczesniej zeby sobie przystanki robic.
Czy oo porodzie znowu bede w stanie chodzic gdzies dalej pieszo

Jak sie nastawisz na meega bol, a bedzie mniejszy to bedziesz zadowolona :P Ja kiedys poszlam do dentysty,tak sie balam, nastawilam sie na straszny, okropny bol a wcale az tak bardzo nie bolalo lepiej sie wlasnie nastawaic na gorsze i milo rozczarowac
a co do chodzenia, to wrocisz do formy na bank szybciej niz sie spodziewasz

Cytat:

Gratulacje czekamy na wiescie, ze akcja sie rozkreca ):
Stary 2014-02-21, 06:40   #2901
teQiba
Moderator

Cytat:
lepiej.
wyryczałam co swoje bo każdą minutę z tamtego dnia pamiętam i jakoś mi już lżej i lepiej.
wszystkie dolegliwości minęły - jedynie ból głowy został.
bałam się tego dnia.
ale wkrótce Fifi się narodzi i to jest powód do radości - co było minęło a i tak nikt nie umiera kto trwa w pamięci żywych...[*]
juz tak pozytywnie
Na pewno nad Wami czuwa

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
za wizyte, ja nie wiem co mu się stało ale aż dziwne że tak zaszalał ten Twój gin
no i gratuluję wstępnie poznanego terminu cc

Chyba wizaz podczytuje

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
TeQiba gratuluje wyznaczonego terminu!

Cytat:
przypuszczam, że 99% by rodziło prywatnie, gdyby je było na to stać, albo gdyby była w okolicy prywatna klinika. bo np. w cholernym wrocławiu nie ma. i to nie jest fanaberia, a świadoma decyzja
Gdyby ktos mi zagwarantowal ze wszyscy beda dla mnie super mili albo gdyby taki wydatek byl dla mnie w ogole nie odczuwalny to pewnie

Cytat:

Ale Ci sie trafilo

Cytat:
Dzien doberek!
Nie wierzę że to "mowie"

Dzisiaj na pewno sie dowiesz Bo jesli CC to na dniach do szpitala Cie musi polozyc - tak mi sie wydaje...

Cytat:
ja pitole! Mam dziecko
Do mnie jeszcze to nie dociera
Stary 2014-02-21, 06:52   #2902
mara86
Raczkowanie

Ja 11 marca mam rozmowę kwalifikacyjną z lekarzem z prywatnej kliniki. Jeśli ją przejdę tzn.badania będą im odpowiadały itd. To mogę rodzić prywatnie ale jednak nfz za to zapłaci Rozmawiałam z wieloma dziewczynami które rodziły tam były mega zadowolone i w zasadzie tylko one dobrze wspominają poród.

Cytat:

Współczuje, musisz jakoś wytrzymać

Cytat:
Dzien doberek!
Nie wierzę że to "mowie"

Na 13.30 mam wizytę! Nie moge sie doczekac! Choć pewnie dowiem się, ze Młody przybral na wadze ale tyle że nadal nie wiadomo czy sn czy cc : Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app

Gratulacje za 49 tydzień powodzenia na usg, ja też dzisiaj mam i zastanawiam się jak młody leży i ile urósł

Cytat:
za wizyte

ja pitole! Mam dziecko
Już doczekać się nie mogę. Tak Ci zazdroszcze
Ucałuj maleńką

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-21, 07:07   #2903
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzień dobry :-*

Elunka i :-*

Baja

Ela no nareszcie bo się doczekać nie idzie a fajnie by było maluszka tulić oj lec po mala i zdaj relację potem :-*

Mara wlasnie też znalazłam szpital prywatny wszystkie kobiety go polecają i nfz placi i tak sie ciężko zastanawiam nad tym hmm... Tylko wizyta kosztuje 200zl

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:10   #2904
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Stary 2014-02-21, 07:25   #2905
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem dziewczyny skąd niektórych te kompleksy z powodu cc A jak chodzicie do dentysty to też macie wyrzuty sumienia że bierzecie znieczulenie?
Ja to dopiero muszę być wyrodna, skoro sama z siebie wybrałam cesarkę na życzenie
Mój TZ ma chyba też jakiś "kompleks" bo wstydzi się w pracy powiedzieć że idziemy do prywatnej kliniki rodzić i nawet wymyślił sobie jakiś szpital. Większość moich koleżanek także uważa to za fanaberię, szkoda tylko że większość z nich bezdzietna jeszcze. Ja tam nikomu między nogi nie zaglądam i niech sobie każdy rodzi jak chce.

A tak serio - Tequiba, fajnie że lekarz w końcu przemówił. Może czytał wizaż
Gdyby mnie było stać to też bym sobie cc załatwiła. Choć liczę i nastawiam się na to, że drugi poród będzie lżejszy od pierwszego. Bo jak przypomnę sobie tamten ból to

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Mara wlasnie też znalazłam szpital prywatny wszystkie kobiety go polecają i nfz placi i tak sie ciężko zastanawiam nad tym hmm... Tylko wizyta kosztuje 200zl

Wysłane z telefonu...
Łubinowa? Jeśli tak to nie musisz iść do nich na wizytę do szpitala. Wystarczy wizyta u któregoś z lekarzy tam pracujących. Ja płaciłam 100zł za wizytę (4lata temu).

Witam się w 32tc

Gratuluję rozpoczętych tygodni
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:28   #2906
bejb200
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Regularnie Was podczytuję, ale jakoś ciężko mi się zebrać, żeby coś napisać od siebie.

Przede wszystkim GRATULACJE dla wszystkich Mamuś i ich pociech, które już są po właściwej stronie brzucha Zazdroszczę, że porody (choć wszystkie ciężkie) macie już za sobą Trzymam kciuki za leżące Mamy - każdy dzień dla maluchów jest bardzo ważny i zostanie Wam to wynagrodzone Także oby jak najlepiej minął ten czas i wszystko będzie dobrze

Ja jestem juz w 33 tygodniu i jest mi coraz ciężej, mimo iż wszyscy ciągle mówią że brzuszek mały (mam 7,5 kg na plusie) - źle mi się oddycha, od dwóch dni śpię na siedząco (zgaga i oddychanie) i w ogóle czuje się jak wieloryb bez morza.... A syn tak kopie, że już Wam wierzę - można mieć siniaki na narządach wewnętrznych, na dodatek upodobał sobie wciskanie pupki pod moje żebra... wewillrockyou rozumiem Cię jak nikt. Mój to wariat normalnie ciekawe tylko po kim Nie wyobrażam sobie męczyć się jak ty Trisdom z brzuszkiem i kilkudniowymi przepowiadaczami, chyba bym zwariowała

Załączam moją strasznie długą listę wyprawkową wcześniej się zastanawiałam jakim cudem inne wizażanki zostawiają po 200 zł w gemini, mi wyszło prawie 360 Ale to też przez butelki, termometr i inne pierdółki. POZA TYM na liście mam jeszcze sól fizjologiczną (do kupienia na sztuki w aptece stacjonarnej bo na gemini tylko 100 kap sprzedają) pampersy i mokre chusteczki do pupy (patyczki do uszu mam w domu - możesz je dokupić). Oprócz tego lista wydaję się być kompletna, może Ci się przyda

martorka Ja kupiłam mini opakowania w rossmanie właśnie po to aby nie wozić całych i dużych szamponów i żeli. Można też swoje kosmetyki poprzelewać do pustych małych opakowań (też w rossmannie do kupienia)
Dziękuję ci serdecznie;-) na pewno się przyda, dziś składam zamówienie!
bejb200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:28   #2907
teQiba
Moderator

Agunia - wpisz mi prosze wizyte na 06.03. Ostatnia A ja jeszcze pierwsza pamietam - kiedy to zlecialo
Stary 2014-02-21, 07:37   #2908
BeautifulLie
Zadomowienie

Mara tak Łubinowa kurczę nie wiem czy sie załapię wcześnie na wizytę hmm, zastanowię się jeszcze z tego co wiem to to też jest minus szpitala którego kobiety się boją tzn. Że szpital nie ma w razie W karetki :/ za 32tc

Wysłane z telefonu...

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Edit. Sorki nie mara tylko Lutien :sciana:

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:39   #2909
asialll
Raczkowanie

za dzisiejsze wizyty dziewczyny!
baja, elunka brawa za dotarcie do mety praktycznie, teraz każdy dzień może być dla Was porodem!
ela87 zazdroszczę, że masz już Oleńkę, podziwiam Twoją dzielność i współczuję bólu no ale niestety coś za coś. U nas trzymają 3 doby po cc a jak u Was?
mara86 super by było gdyby się udało tam rodzić! sama świadomość żę rodzisz tam wiele by chyba dała psychice.

ciekawe czy któras dzis urodzi, macie na zapas:bro kul:
sobie nie daje bo to bez sensu i tak sie nic nie wydarzy

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:41   #2910
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ela, siara wystarczy, jak będziesz dokarmiać, to laktacja nie będzie się kręcić tak jak powinna,
chyba, że nie chcesz karmić piersią.
dzidziaka można przystawiać bez budzenia. maleństwo wyczuwa zapach i je przez sen.

u mnie w brzuchu dyskoteka, mała tańczy,boję się, że moje dzidzi będzie miało adhd ...
Dobrze wiedzieć

Ja też się boję adhd

Cytat:
Teraz mam jakies dziwne mysli i panike, bo co chwile slysze jakis dziecko i mi sie wydaje,ze to mala za mna placze :-( a ja wyrodna ja oddalam.
Mozecie mi.sposcic lanie
Ty nie jesteś wyrodna matka tylko matka polka, która nie potrafi odpoczywać

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Któraś pytała o becikowe.. dochodynetto z 2012 roku dzielisz na 12miesiecy i na 3 osoby
A nie 2013?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz myślę,że super iż ten rok nie jest przestępny bo Kornelka miałaby szansę urodzić sie 29lutego.. I biedna obchodziłaby urodziny co 4lata..
Ja bym miała wtedy termin na 29.02

Cytat:
Nie wierzę że to "mowie"
Ostatnie dni wolności

Cytat:
ja pitole! Mam dziecko
Pewnie do mnie też to od razu nie dotrze

A ja chyba pójdę na jakiś spacerek Ostatnio zaczęłam tyć w zastraszającym tempie i przekroczyłam już 15 kg Co ze mną nie tak
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości