Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 14:16   #2221
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Miminek- wyprowadzamy się za jakieś półtora tygodnia na następny weekend TŻ będzie miał więcej wolnego i jedziemy do PL po resztę naszych rzeczy i już nas tutaj nie ma
No muszę przyznać, że ona jest straszna... jesteśmy razem już 9 lat ale na szczęście wcześniej miałam z nią mniejszą styczność bo różnica km jest dość spora (700) a teraz jak jestem w ciąży to jesteśmy ciągle razem i opuściliśmy mieszkanie w PL i czekamy na koniec remontu tego tutaj u nich i niestety muszę być cierpliwa...
a ona ma jakieś rozdwojenie jaźni chyba... do mnie marudzi na TŻ a do niego na mnie
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:19   #2222
małaPaulina
Wtajemniczenie

Miminek a proszę bardzo

aisa84jak tak patrze na wasze posty ze juz mebelki,ze wyprawka itd to do mnie chyba jednak nie dociera ze jestem w ciąży
ja tego wszystkiego nie ogarnę aaaaaaaaaaaa co ja tutaj robie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:19   #2223
Miminek
Raczkowanie

aisa - to spoko, wytrzymasz jeszcze te parę chwil

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:32   #2224
martek
Raczkowanie

MIMINEK

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:34   #2225
carolciuska
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem taka spiaca, ze nie wyrabiam. Wlasnie wjechalismy z moim S i z tesciem na kasprowy wierzch, oni poszli jezdzic na nartach, a ja pije herbate i zasypiam. Srednie warunki do spania...
Co do tesciow to mam ten komfort, ze mieszkaja w Kanadzie i tylko tesc czasami przyjezdza. Nie beda mi sie wtracac mam nadzieje....
Wczoraj mnie milo zaskoczyli, bo dostalam od nich prezent urodzinowy, mam je dop 1 marca, ale tesc wczoraj dal mi perfumy. Troche mnie zamurowalo, bo lazilam za nimi kilka miesiecy, ale szkoda mi bylo kasy. No i je dostalam nie moge na nich za bardzi narzekac, moze wlasnie dlategk, ze mieszkaja w cholere daleko no i wczoraj podobno tesciu specjalnie dla mnie lecial po ogorki kiszone hahahha

Mamuski kto mial zrobic ta liste plci? Zrobmy ja jako zabawe, ciekawa jestem czy przeczucia mam sie sprawdzaja. To chyba musi zrobic osoba, ktora zakladala watek?
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:40   #2226
Niestabilna
Wtajemniczenie

Jak nikt nie chce i nie macie nic przeciwko to ja zrobię i dam potem do szooonka ?? Tak... piszcie mi na prywatne wiadomości nik i jakie przeczucie a potem skorygujemy jak będziemy wiedzieć w sensie dopiszemy jak wyszło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-20, 14:51   #2227
carolciuska
Zadomowienie

Ok, git pomysl, wyslalam wiadomosc
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:28   #2228
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Miminek a proszę bardzo

aisa84jak tak patrze na wasze posty ze juz mebelki,ze wyprawka itd to do mnie chyba jednak nie dociera ze jestem w ciąży
ja tego wszystkiego nie ogarnę aaaaaaaaaaaa co ja tutaj robie

Nie, nie, nie ja tylko sobie podczytuję o wyprawkach a przy okazji meblowania mieszkania rzuciłam okiem na mebelki
ja też bardziej zafascynowana byłam malutkimi ciuszkami jak dopiero się staraliśmy o dzidzię teraz to moja mama mi opowiada o maleńkich pięknościach na dzieciaczka a mnie teraz jakoś nie ciągnie
ale może dlatego, że nie jesteśmy jeszcze na swoim i nie chcę do teściów znosić rzeczy
chyba też dopóki mnie dzieciaczek nie kopnie to nie dotrze do mnie, że tam jest
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:55   #2229
Niestabilna
Wtajemniczenie

Właśnie wróciliśmy ze spacerku. .. ehhh kocham moje rejony same zobaczcie....
Mam nadzieję że widzicie te piękne góry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1392908056153.jpg (99,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-02-20, 17:13   #2230
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Denaris,haa ja też dalej bez objawów Czasem coś zakłuje a po za tym jest miło No może oprócz zmęczenia,senności i humorów. Aż się zastanawiam czy to normalne czuć się jak bym nie była w ciąży Ale może najgorsze przed nami

poppy,no papierosy rzuciłam bez gadania,teraz tylko liczyć na to,że po ciąży nie wrócę do tego

Natkaandbenefits,haha padłam jak przeczytałam historię z teściową W sumie ja bym się wkurzyła,że ktoś zagraca mi dom,gdzie ja jeszcze tego nawet nie planuje i zabiera mi przyjemność kupowania

Niestabilna,jezuuniu,kocham takie widoki ! Czemu takich u mnie nie ma

Słanialam się na nogach ze zmęczenia cały dzień I w końcu miałam chwilę na sen popołudniowy i teraz jestem rozbita.
Za to znalazłam siłę,żeby jechać do Netto i nie zapomnieć kupić musu owocowego o którym ostatnio któraś mamuśka pisała i narobiła mi tym smaku na 2 tygodnie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 17:57   #2231
Natkaandbenefits
Przyczajenie

właśnie!! przed wyjściem do ginekologa ,zajrzałam do Was na chwilę i eureka !!!!
Myślałam i myślałam,gdzie mam kupić ten mus o którym ktoś niedawno pisał... przeglądałam posty ,ale nie mogłam znaleźć. Jadę!!!
Trzymajcie kciuki i za mnie u lekarza i za to,że znajdę ten mus!!!)))))))))))
Stary 2014-02-20, 19:50   #2232
justyna_1202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Obudziłam się po 8 a jeszcze nie wywlokłam się z łóżka
Ale już czas najwyższy coś zjeść

Rozmawiacie o płci dzieciaczka i powiem Wam, że ja podczas starań cały czas myślałam o chłopaku i tak przez 2 lata a jak już zrobiłam test to wmówiłam sobie, że to MUSI być dziewczynka
Nie wiem skąd mi się to ciśnienie wzięło :
Ja mam dokładnie to samo! Zawsze myślałam że będzie chłopak a teraz myślę że dziewczynka
Widzę że piszecie o teściowych. . . Ja o absurdalnych poglądach mojej mogłabym książkę napisać. Na szczęście odkąd wie o ciąży nie czepia się- być może dlatego że cały czas (już 8 lat jesteśmy parą, dwa lata małżeństwem) twierdziła że ja mojego rzucę, zostawię, że on jest mniej wykształcony niż ja i tylko tak to się może skończyć bo "magister powinien być z magistrem" i tego typu brednie ale że będziemy mieć dzidzie to może w końcu widzi ze jesteśmy na poważnie i da mi spokój!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:02   #2233
anesh_
Zakorzenienie

NIestabilna cudny widok!

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2014-02-20 o 20:10
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:29   #2234
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
NIestabilna cudny widok!
Dziękuję

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Natkaandbenefits Pokaż wiadomość
.)
I jak tam ?? U gin wszystko ok ? I najwazniejsze pytanie znalazlas mus ?? Hihi

Stary 2014-02-20, 22:10   #2235
małaPaulina
Wtajemniczenie

Nie uwierzycie,ale jestem taka bystra ze szok wyszlam dzis pochodzic po miescie i nagle mnie olsnilo ze jak piszecie ze "wg OM to np 10 tydzien" to OM znaczy Ostatnia Miesiączka dotarlo to do mnie na spacerku

Co tam u was?ja się obżeram i układam 1000 puzli z TŻtem myśle ze w tydzień może ułożymy

Stary 2014-02-20, 22:15   #2236
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Ja się obżeram tylko mlekiem, twarogiem, chleb tylko z serem żółtym,kakao, wypiłam też litr maślanki😋

Stary 2014-02-20, 22:22   #2237
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja głodna cały dzień i śpiąca.... Rano to jest dla mnie katorga,kiedy muszę wstać. Ale wtrąbiłam 2 musy owocowe na raz i jest ok Potem jeszcze doszedł hamburger,ale jak zawsze pomylili się i dali mi z ketchupem więc zjadłam tylko to,co nie było polane tym ohydnym pomidorem w płynie. W międzyczasie naszła ochota na czekoladę,pomarańcze,bana ny i czuję się pełna,ale jednak trochę jeszcze głodna

A tak po za tym: Wczoraj zaczął się wg om 9 tydzień i czemu mnie boli pod żebrami? Nie znam się na anatomii,więc co może być pod prawym żebrem?
Jak oddycham to może nie boli jakoś mocno,no ale jednak boli i niefajnie mi z tym.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-02-20, 22:27   #2238
ania9106
Zadomowienie

Witam
Sesja nareszcie zakończona !!!! Odliczam dni do poniedziałkowej wizyty super pomysł z ta lista przeczuć.

W przyszłym tygodniu wprowadzamy się do naszego m

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 23:04   #2239
Misstic
Wtajemniczenie

Ja zjadlam miske rosolku i sporo zelek haribo. Pyszne byly, za to teraz wszystkie oddalam blee..

Widze ze wam dziewuszki dopisuje apetycik :brawo: oby tak dalej.

W ogole nie wiedzialam ze jest tutaj pare dziewczyn co nie beda chrzcic dziecka. My z mezem tez nie jestesmy religijni i nie bedziemy robic chrztu tylko dlatego ze rodzinka tak sobie chce. Slyszalam opinie moich kolezanek ze jak to bez chrztu, a jak dziecko umrze to potem wyrzuty sumienia, i kto je pochowa.. dla mnie osoba ktora daje dziecko do chrztu a nie wierzy w swoja religie, robi to tylko dlatego ze wypada bo powem w razie W jest czysta to dla mnie hipokryta.
I tak jak ktoras dziewczyna napisala, nie dajcie soba rzadzic. To wasze dziecko, wasze zycie i wasze decyzje. Nie zaleznie czy temat dotyczy mebelkow dla dziecka, chrztu czy glupiego wyjscia na spacer.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 23:47   #2240
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Misstic ha mam to samo,jako dziecko nie znosilam czytac,a zdalam mature,mama czy kumpela mi dala jakas ksiazke i teraz pochlaniam ksiazki,czytam codziennie i zawsze na ksiazke musze miec czas!

katiusza1985 ja jestem na L4 od samego poczatku ciazy,tylko pierwsze mialam od internisty,dopiero w 9tygodniu dostalam od gina,a na zwolnieniu jestem od poczatku bo ja bardzo źle sie czulam na poczatku i nie wychodzilam praktycznie z domu,ja po prostu zanioslam zwolnienie do kadr,z kierowniczka swoja nie gadalam bo nie znosze babska

Miminekteż kocham m.in Kinga
I mam tak samo,kocham zwierzątka,bardzo chcialabym pracowac ze zwierzetami,opiekowac sie nimi itd niestety praca z klientem zrobila ze mnie antyspołeczniaka...
Ja zrobilam jeszcze inaczej. Poprosiłam siostrę by zaniosla moje l4. Wiem, po swinsku,ale ja komentarza mojej kierownizki mogłabym nie przeżyć. To tyran jakiś,a nie człowiek.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

My też bierzemy tylko ślub cywilny a chrzcić nie będziemy ale u nas o to akurat się nie pogniewają... a może i szkoda
Dobre;p

Powiem Wam,ze bardzo sznuje ludzi,którzy nie biorą ślubu,nie chrzcza dziecka na pokaz... Znam takich multum, w kościele ich nie widać,a ślub kościelny biorą, potem są na chrzcie,potem komunii,ewentualnie bierzmowaniu i na kolejnym ślubie ... Masakra! Cyrk! Robią tak,bo tak wypada,albo taki ślub bardziej uroczysty...
Stary 2014-02-20, 23:49   #2241
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja zjadlam miske rosolku i sporo zelek haribo. Pyszne byly, za to teraz wszystkie oddalam blee..

Widze ze wam dziewuszki dopisuje apetycik :brawo: oby tak dalej.

W ogole nie wiedzialam ze jest tutaj pare dziewczyn co nie beda chrzcic dziecka. My z mezem tez nie jestesmy religijni i nie bedziemy robic chrztu tylko dlatego ze rodzinka tak sobie chce. Slyszalam opinie moich kolezanek ze jak to bez chrztu, a jak dziecko umrze to potem wyrzuty sumienia, i kto je pochowa.. dla mnie osoba ktora daje dziecko do chrztu a nie wierzy w swoja religie, robi to tylko dlatego ze wypada bo powem w razie W jest czysta to dla mnie hipokryta.
I tak jak ktoras dziewczyna napisala, nie dajcie soba rzadzic. To wasze dziecko, wasze zycie i wasze decyzje. Nie zaleznie czy temat dotyczy mebelkow dla dziecka, chrztu czy glupiego wyjscia na spacer.
Ja wierze w Boga nie wierze w księży i ich misje.

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 00:10   #2242
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny ! trochę mnie nie było,ale to za sprawą przeprowadzki do nowego domu i czekaniem na podłączenie na internet... :P U mnie dziś 12tc4d. Na poniedziałek miałam wizytę,ale zaraz zadzwonie żeby jakoś wcisnął mnie dzisiaj skoro przyjmuje bo od trzech dni spać nie mogę.Martwię się czy wszystko ok. Tym bardziej ,że przy poronieniu pare mscy temu wciąż przez dwa dni wszystko było wg mojego ciała ok..
Widze,ze dziewczyny macie problem z tesciowymi :P
Powiem jak to u mnie wyglada: Pokój dla dziecka postanowiliśmy zostawić na razie pusty,fachowcy oczywiście pomalowali na neutralny kolor,położyli podłoge i to tyle. Mąż chce wszystko robić sam,a ja chcę jeszcze poczekać gdzieś do 5 msca... Jak sobie pomyślałam o widoku swojego mężusia jak składa mebelki oh...cudownie

Sielanka nie trwała długo cztery godziny później sprzątamy przy sprzątaniu nowego miejsca życia,din dum..dzwonek do drzwi:P
Kurierzy z paczkami wchodzą do domu. Okej myślę,czekamy na tyyyle przesyłek.
Panowie z pytaniem,który to pokój dziecka bo oni meble do tego pokoju mają. Wszystko zapłacone na okrągłą sumkę 7 tys. Myśle sobie super,tylko czemu tak na siłę skoro wszystkim powiedzieliśmy 'poczekamy ,nie chcemy rozczarowań'?
Mówię okej wchodzić z tym,nie chce robić awantur.
Panowie otwierają pierwszą paczkę ,a tam meble w samochody, samoloty i inne męskie sprawy..
Otóż tak,my nie znamy płci i ja codziennie drżę o to czy wszystko okej z bobasem,a teśćiówka już wie,że to chłopiec i w pare dni kupuje meble..
załamka.. :p
meble pojechały pod mamusi adres i jakoś w ogóle nie dzwoni : CZY MAMY OBIAD I CO NA TEN OBIAD? BO JAK ZUPĘ TYLKO TO JEJ SYNUŚ I WNUK SIĘ NIE NAJEDZĄ I W TE PĘDY MAMY BIEC DO NIEJ NA WIECZNE KOTLECIKI!!!!

dziewczyny pisałam to z nerwami ,a teraz się śmieje... na myśl o jej kotlecikach i o Was,że takie żale czytać musicie ))
Szok! Jestem w szoku! Muszę się otrząsnąć!

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

Cytat:
Nie uwierzycie,ale jestem taka bystra ze szok wyszlam dzis pochodzic po miescie i nagle mnie olsnilo ze jak piszecie ze "wg OM to np 10 tydzien" to OM znaczy Ostatnia Miesiączka dotarlo to do mnie na spacerku
y
Co tam u was?ja się obżeram i układam 1000 puzli z TŻtem myśle ze w tydzień może ułożymy
Stary 2014-02-21, 00:13   #2243
Misstic
Wtajemniczenie

Ania i ja to szanuje kazdy ma prawo robic i wierzyc w to co uwaza za sluszne. Nie lubie tylko jak ktos robi cos na pokaz albo ''bo tak wypada''.
Podpisuje sie pod tym co powiedziala Anesh

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 03:22   #2244
bezaczek7
Zakorzenienie

tym razem nieco krótszy, chyba edit: no niekoniecznie krótszy
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
bezaczek7,mi strzela w kościach tylko w nogach i czasem przy udzie A te zajady mnie wykańczają,mimo,że też biorę witaminy to nic z tego. Teraz jeszcze bardziej mi się pogłębiły
Ja mam dokładnie te z tej aukcji,bo to rozmiar uniwersalny. Jak się pas rozciąga to nie wiem,bo jeszcze nie przyszły i ja jestem właśnie taka chudzina,stąd zamówiłam a i tak podejrzewam,że będę musiała do nich"dorosnąć" To tylko na początek,jak brzuch będzie większy to wiadomo,że wtedy wezmę inne już
mi w kregosłupie strzela. o dziwo drugi dzień mnie plecki nie bolą. ale mówię tżtowi: pomasuj proszę, to nie chce
jak już przyjdą to daj znać i pomierz je dla mnie proszę, ciekawi mnie to-na ile się rozciągają w pasie. no bo 33cm to daje 66 obwodu, a spodni się chyba nie nosi w talii, tylko nieco niżej. wiadomo, że są też szczuplutkie kobietki, ale mimo wszystko dla mnie jak jest coś uniwersalne, to powinno pasować na 3 rozmiary obok siebie, a na dwa już na pewno. chyba że w tym wypadku to są rozmiary xxxs/xxs/xs
Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
bezaczek - [/B]no i tż ma rację, że powinnaś tylko poleconym bo teraz to jest słowo przeciwko słowu. Nawet gdybyś chciała tej paczki poszukać to nie jesteś w stanie. No i ja nie wysłałabym paczki komuś takiemu bo po co mi nerwy niepotrzebne? Na oko widać, że baba jakaś szurnięta i to zdrowo. A poza tym, wpłaciła prawie 12zł a teraz chce 4 zadośćuczynienia i pisze, że wtedy będzie ok? Na moje coś tu śmierdzi. To jakieś pazerne babsko. A niech idzie sobie na policję, na moje raczej nic Ci nie zrobią.
mi też śmierdzi, no ale co zrobić. posłałam i już czasu nie cofnę. może uznała, że nie trafiła na jelenia i odpuści. albo wręcz przeciwnie-przyjdzie mi jakieś pisemko do domu
niestety to historia z zeszłego tygodnia, a więc bardzo świeża. i nie wiem czego się spodziewać. też trochę boję się dopytać czy doszło może jednak, ech.
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
mi wyszyly d. liczne bakterie w moczu i dostalam jakies pastylki femina sept cos takiego i na kolejna wizyte oczywiscie badania moczu ale jaka instrukcje dostalam az bylam w szoku, mam wsadzic tampona na wieczor zeby nie bylo sluzu umyc sie rano, pierwszy mocz do klozetu i ten srodkowy dopiero do badania. O myciu przed badaniem to wiedzialam ale o tamponie.. ale wierze mojej p. doktor gdyz to jeden z najlepszym specialistow, nie jedna ciaze wyprowadzila na prosto.

a moj Mąż dziś stanął na wysokosci zadania i nawet sniadanko od nie pamietnych czasow mi zrobil, chyba to wszystko przez tego siusiaczka co p. doktor widziala, mowilam mu zeby sie nie nastawial, ale ciagle powtarza że "on wie co robił", a zeby bylo smieszniej to ja nie wiedzialam ze jestem w ciazy a on zabranial mi pic w sylwetsra i swieta alkohol bo twierdzil ze jestem w ciąży

ale w takiej eufori go jesczze nie widzialam az z tego wszystkiego odwiozlam go do kolegi na i przyznal sie ze bedzie tatusiem
ha. ja o tym, że trzeba środkowy strumień i po umyciu się, to się dowiedziałam chyba z internetu, przypadkiem, może z rok temu. jakoś nikt nigdy mnie nie uświadomił. tampon: może faktycznie to sposób na śluz? mi też wyszedł śluz w ostatnich badaniach. niedługo będę musiała znów jechać na badania.
fajnie się czyta o takich szczęśliwych tżtach
któraś o tamponach z probiotykiem pisała: są, dostałam jeden jako próbkę zamówioną kiedyś do domu, ale jakoś tak nie wiem, nie użyłam go jeszcze. wygląda jak normalny tampon. w cenach się nie orientowałam.
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dodzwonilam się i na badania jadę JUTRO!!! babce zrobilo się strasznie głupio że taką gafe strzeliła bo na ich stronie jak byk pisze ze badanie wykonuje się najpóźniej do 13t6d a mi ustalili na 14t2d i sama stwierdzila ze dziecko mogło by byc już za duże żeby wykonać badanie.

gratulacje czekamy na relację!
Cytat:
Napisane przez oleniaszek Pokaż wiadomość
mi lekarz prowadzący nie zlecił usg genetycznego mimo,że to 11 tydzień.mam wizytędopiero 18 marca i nie wiem co robić.czy czekać czy iść prywatnie
albo się sama zapisz tak, żeby badanie było między 11 tyg a 13 tyg 6 dniem, albo olej sprawę. na wizycie będzie za późno na umawianie się czy pytanie o cokolwiek związanego z prenatalnym usg. dzidzi będzie za duże, nie będą już wyniki takie, nie wiem-może wyjdą zafałszowane albo nie będą w stanie zmierzyć niektórych rzeczy. do końca nie wiem czemu później nie można. nie każdy zleca to badanie, to jest głównie jak któraś pisała, dla uspokojenia matki. mój stary za to serdecznie poleca każdej, jak już pisałam-chyba ma niepisaną umowę za namówienie każdej babki
Cytat:
Widze,ze dziewczyny macie problem z tesciowymi :P
Powiem jak to u mnie wyglada: Pokój dla dziecka postanowiliśmy zostawić na razie pusty,fachowcy oczywiście pomalowali na neutralny kolor,położyli podłoge i to tyle. Mąż chce wszystko robić sam,a ja chcę jeszcze poczekać gdzieś do 5 msca... Jak sobie pomyślałam o widoku swojego mężusia jak składa mebelki oh...cudownie

Sielanka nie trwała długo cztery godziny później sprzątamy przy sprzątaniu nowego miejsca życia,din dum..dzwonek do drzwi:P
Kurierzy z paczkami wchodzą do domu. Okej myślę,czekamy na tyyyle przesyłek.
Panowie z pytaniem,który to pokój dziecka bo oni meble do tego pokoju mają. Wszystko zapłacone na okrągłą sumkę 7 tys. Myśle sobie super,tylko czemu tak na siłę skoro wszystkim powiedzieliśmy 'poczekamy ,nie chcemy rozczarowań'?
Mówię okej wchodzić z tym,nie chce robić awantur.
Panowie otwierają pierwszą paczkę ,a tam meble w samochody, samoloty i inne męskie sprawy..
Otóż tak,my nie znamy płci i ja codziennie drżę o to czy wszystko okej z bobasem,a teśćiówka już wie,że to chłopiec i w pare dni kupuje meble..
załamka.. :p
meble pojechały pod mamusi adres i jakoś w ogóle nie dzwoni : CZY MAMY OBIAD I CO NA TEN OBIAD? BO JAK ZUPĘ TYLKO TO JEJ SYNUŚ I WNUK SIĘ NIE NAJEDZĄ I W TE PĘDY MAMY BIEC DO NIEJ NA WIECZNE KOTLECIKI!!!!

dziewczyny pisałam to z nerwami ,a teraz się śmieje... na myśl o jej kotlecikach i o Was,że takie żale czytać musicie ))
powiem ci, że po takiej akcji, to ja bym kazała wieźć te mebelki do teściów, a im zrobiła awanturę. co z tego, że oni tak czują? nie oni są w ciąży, nie oni będą rodzicami. może próbują być mili, może swoim dzieciom nie dali wszystkiego co mogli i chcą teraz wnukowi dać. mimo wszystko-nie w ten sposób.
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Jak nikt nie chce i nie macie nic przeciwko to ja zrobię i dam potem do szooonka ?? Tak... piszcie mi na prywatne wiadomości nik i jakie przeczucie a potem skorygujemy jak będziemy wiedzieć w sensie dopiszemy jak wyszło

ja nie mam żadnego przeczucia, mogę jedynie na podstawie mojego menu w ostatnich tygodniach "podejrzewać" chłopca, natomiast ostatnie dni zaczynam wracać z rozpędem do słodyczy, więc już to takie "pewnie" nie jest nic mi się nie śni, przeczuć nie mam, w mojej rodzinie prawie same dziewczynki, u tżta prawie sami chłopcy, więc to naprawdę pół na pół. śniło mi się tylko badanie prenatalne, ale to było na pograniczu koszmaru, więc się nie liczy i na pewno tak wyglądać nie będzie
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy ze spacerku. .. ehhh kocham moje rejony same zobaczcie....
Mam nadzieję że widzicie te piękne góry
a cóż to za uprawa drzewek? u mnie podobne widoki, poza tymi krzaczkami.
Cytat:
Napisane przez justyna_1202 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo! Zawsze myślałam że będzie chłopak a teraz myślę że dziewczynka
Widzę że piszecie o teściowych. . . Ja o absurdalnych poglądach mojej mogłabym książkę napisać. Na szczęście odkąd wie o ciąży nie czepia się- być może dlatego że cały czas (już 8 lat jesteśmy parą, dwa lata małżeństwem) twierdziła że ja mojego rzucę, zostawię, że on jest mniej wykształcony niż ja i tylko tak to się może skończyć bo "magister powinien być z magistrem" i tego typu brednie ale że będziemy mieć dzidzie to może w końcu widzi ze jesteśmy na poważnie i da mi spokój!

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
ha, jakby widziała szwagra mojego ukochanego, bo jedynego tylko u niego były teksty do tżta, że ja za młoda, nie wyszalałam się, zostawię go, odejdę, zranię itp. oj biedny się nasłuchał od niego, zresztą nadal słucha różnych głupot. niestety odgrodzić się od nich nie da, mają synka, to teściowie się muszą widywać z wnukiem, mieszkają niedaleko, a teraz ona też w ciąży, więc pewnie będą wspólne "tematy". już się boję i choć byłam mega zestresowana przy życzeniach pod kościołem, mało co pamiętam kto nam co życzył, to doskonale pamiętam jak mu powiedziałam: i co, nie wierzyłeś, że do tego dojdzie? (do ślubu w sensie). niestety taki typ człowieka, że nie zbiłam go z tropu, zapytał tylko o co mi chodzi. cóż. ale musiałam
Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Ja się obżeram tylko mlekiem, twarogiem, chleb tylko z serem żółtym,kakao, wypiłam też litr maślanki��

jakbym widziała siebie jeszcze 2-3 tyg temu a najlepiej taki słony serek, a kakao to żeby coś słodkiego też dać organizmowi, bo jak go faszerowałam słodyczami a nagle nic, to żeby mi jakiegoś figla nie spłatał dziś już wchodzi słodkie do menu.

za to mnie od 4 dni hmm doskwiera coś jakby zgaga, ale tylko w żołądku czuję na dole, do przełyku się raczej nie cofa. dziwnie, niezbyt przyjemnie. na razie z tym nie walczę, spróbuję poobserwować po czym to, może wystarczy coś odsunąć z jadłospisu.
i tak się zastanawiam, osobiste przemyślenia, czy ja poczuję ruchy dziecka, tzn kiedy się kapnę, że to to. bo mam dziwny układ trawienny, mianowicie bardzo głośno mi trawi, słychać jak wszelkie burki przesuwają się po jelitach, czuję jak się powietrze przesuwa(nie wiem czy tylko wiatry czy razem z treścią pokarmową) i wręcz czasem mi "targa" brzuchem, znaczy rusza się lekko. jak tż trzymał kiedyś dłoń na brzuchu, to się śmiał, że coś mam w środku i się rusza. no i na ten przykład wczoraj już miałam coś jak ruchy dziecka w okolicy macicy tak delikatnie mi się coś ruszało, przesuwało. pod ręką nie czułam, ale w środku czułam jakby łaskotanie. tylko że ja tak mam codziennie, mniej lub bardziej mocno odczuwalne. niby mówią, że z niczym ruchów dziecka pomylić nie można. no ale u mnie to nie wiem jak to będzie niby tak miałam od zawsze, czasem mi to sprawiało dyskomfort, zwłaszcza jak następowała chwila ciszy w kościele, a u mnie burki , w przełyku też mi tak burczy-nie jest to beknięcie, tylko takie jakby uwalnianie się powietrza, nie panuję nad tym w ogóle. jakoś nie myślałam żeby iść z tym do lekarza, ale zaraziłam chyba tymi moimi dziwnymi bakteriami tżta, bo jemu od ok 2 lat też zaczyna tak poburkiwać. ma tak może któraś? teraz to się boję, że mi dziecko ogłuchnie przez to. siedzę, piszę i też burczy zwłaszcza jak "skurczę" żołądek, znaczy np dłużej siedzę zgarbiona, to się tak dzieje. ale normalnie czasem też.
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-02-21 o 03:33
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:46   #2245
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Gdybym nie wierzyła to też bym nie chrzciła swojego dziecka,bo mama,bo teściowa. One jak dla mnie mają g... do gadania i dobrze o tym wiedzą,że nami sterować nie mogą Moja mama zawsze akceptowała moje decyzje i wiem,że może by coś powiedziała,że nie chcę chrzcić,ale na pewno by mnie nie zmuszała. To jedyne jest dobre. Ja jestem wierząca a Tż to nie wiem co on jest,bo on się nie określa wcale,ale jeżeli ja chcę to ten chrzest będzie.
Ale już co do ślubu kościelnego to nie dla mnie nie jara mnie przysięganie sobie miłości przed księdzem a w okół cała familia. Wolę kameralnie i w usc,po cichu Zresztą jak dla mnie to żaden ślub nic nie zmieni i dlatego tak się nie spieszę A w Boga wierzę,ale do kościoła chodzę raz na rok,bo modlę się w zaciszu domowym i to mi wystarcza. Nie toleruję tylko księży i dlatego odechciewa mi się chodzić do kościoła,bo co tydzień na ogłoszeniach parafialnych jest gadka o tym,na co potrzebują kasę. A ksiądz jeździ błyszczącą Audi,to jak kościół taki biedny to niech sprzeda auto,przesiądzie się do małego Fiata i nie będzie problemu ;]

bezaczek7,ja mam takie uwalnianie się powietrza od początku i drażni mnie to,ale się przyzwyczajam

Stary 2014-02-21, 08:24   #2246
Miminek
Raczkowanie

Metamfetaminax - a co to za mus?? Nigdy go w netto nie widziałam Swoją drogą niezły masz apetycik Ja aż tak to nie. Tzn. największy apetyt mam wieczorem, ale staram się nie jeść za dużo bo później przypłacam to w najlepszym przypadku zgagą i mdłościami a w najgorszym bełtem.

małaPaulina - hahaha lepiej późno niż wcale Jak czegoś nie wiesz to pytaj Ja w pierwszej ciąży o wszystko pytałam bo nie rozumiałam tych skrótów

ania - ja mam nadzieję, że w niedzielę też będę mogła napisać "sesja zakończona"

Misstic - HARRIBO!!! a od dłuższego czasu w żadnym sklepie nie mogę ich znaleźć... ;(

bezaczek - nie ma się co babą martwić
Boooziu Ty jesteś taka chudziutka? Ja taka nawet w przedszkolu nie byłam Zazdroszczę Ja całe życie użeram się ze swoją wagą.
Co do ruchów dziecka - nie pomylisz tego z niczym innym, tym bardziej, że jesteś szczupła. A jeżeli będziesz miała łożysko na przedniej ścianie macicy to już w ogóle. Może te pierwsze "muśnięcia" faktycznie będą u Ciebie nie zauważone, ale kopniaki już na pewno zauważysz. Mój synek pierwszy raz mnie kopnął w 20tc na wykładzie o nanotechnologii
Tekst o ogłuchnięciu dziecka -

Was też tak swędzą sutki? Ja chyba oszaleję
I chciałabym podziękować za wszystkie mentalno-mobilizujące kopniaki

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:43   #2247
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja zrobilam jeszcze inaczej. Poprosiłam siostrę by zaniosla moje l4. Wiem, po swinsku,ale ja komentarza mojej kierownizki mogłabym nie przeżyć. To tyran jakiś,a nie człowiek.

Widzę że nie jestem sama, moja kierowniczka to potwór, nie ma chyba w ogóle serca. Wczoraj dowiedziałam się od koleżanki że rozpowiada po zakładzie że załatwiłam sobie zwolnienie u lekarza. Bo to podejrzane że pierwsze zwolnienie było wystawione przez innego lekarza, a drugie przez innego. Eh pierwsze zwolnienie wystawiał mi ordynator po wyjściu ze szpitala, drugie już lekarz prowadzący ciąże. Widząc mój wypis ze szpitala mogłaby nie gadać takich głupot bo aż w wątrobie się przewraca. Wiem że nie powinnam ale jak słyszę takie rzeczy to mam nadzieję że zło które wyrządza kiedyś do niej wróci.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:14   #2248
małaPaulina
Wtajemniczenie

Metamfetaminax nie lubisz keczupu?heh ja uwielbiam
Właśnie mnie wczoraj zakuło tak od pępka po prawej stronie brzucha po seksie z TŻtem,taki kujący ból,potem jakby skurcz i minęło...ale dziwne nie znam sie na anatomii rowniez

MissticWczoraj powtorka rozrywki,TŻ mial awanture z tesciowa o ten chrzest i slub,powiedziala ze spac nie moze od kilku dni,uwaza ze to jej na zlosc w ogole robimy(a nie ze po prostu mamy inne przekonania czy wiare ech) i powiedziala ze to wina znajomych hahahaha bo nam znajomi mowia zebysmy nie chrzcili dziecka??ja jej nie ogarniam
Jak nasze dziecko będzie się chcialo ochrzcic to zrobi to gdy do tego dojrzeje jak w innych religiach.Ja po prostu nie chce zeby rodzina mi mowila co mam robic,nie wierze w swięte sakramenty i bardzo mi przykro że rodzina tego nie szanuje.
Teściowa raz palnela ze odwroci się od dziecka jak go nie ochszczimy a to juz naprawde zabolalo jakby bylo gorsze...i to dorosla kobieta tak mowi Z teściową mialam bardzo dobre stosunki az do teraz...
Moi rodzice tez tego nie rozumieja,zamiast sie cieszyc że będzie pierwszy/a wnuczek/ka w rodzinie to takie są awantury...

bezaczek7 haha ja z trawieniem mam to samo,ja mam od dawna problemy z pracą jelit i też mi coś zawsze sie w brzuchu wierci
także doskonale cie rozumiem i tez o tym myslalam hehe

HARIBOuwielbiam jadlam juz pare razy w tym roku,są w marketach a ja kupuje na takim rynku,tam przywozą niemieckie rzeczy w tym proszki do prania,płyny,nutelle pycha i haribo mniam

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-02-21 o 10:27
Stary 2014-02-21, 10:33   #2249
katiusza1985
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Co do bakterii w moczu to ja zawsze pobierałam z pierwszego strumienia. W poprzedniej ciaży wyszły mi bakterie w moczu - dostałam leki na zapalenie pęcherza moczowego, antybiotyk. Jak sie dziecko urodzilo to pierwsze badanie jakie miało zrobione to właśnie na to czy też nie ma zapalenia pęcherza, widocznie może to wpłynąć. Teraz juz pobieram z środkowego pecherza, ale kiedyś jak pobierałąm z pierwszego strumienia to tez wychodzily wynki ok.
No ale eraz pamietam o tym żeby sie podmyć i nie wycierać sie ręcznikiem ( tak mi radziłą połozna), no i są w sprzedaży różne pojemniczki - lepiej wybierać te zafoliowane, farmaceutka tak mi radziłą. Twierdzilą równiez że jak nie jest zafoliowany to trzeba taki wyparzyć.

Mdłosci mi przeszły Huraaa..... Dzisiaj rano zrobiłam sledzia w smietanie, czeka na obiad
Bóle brzucha tez są znacznie mniejsze, ale mamciagłe parcie na pecherz. Też tak macie? Milego dnia dziewczyny

Edytowane przez katiusza1985
Czas edycji: 2014-02-21 o 10:35
katiusza1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:38   #2250
Natkaandbenefits
Przyczajenie

Hej dziewczyny.My mamy już 13 cm,przeziernosc karkowa 1,7mm
Wszystko u nas dobrze :P
Co do Waszego odczuwania ruchów,pytałam lekarza czy to możliwe.. Na co on stwierdził' być może i proszę potrzymać rękę na kaloryferze przez chwilkę' coś Pani pokaże
Ciepłą rękę kazał położyc na dole macicy i robił USG.
A nasz dzidziuś w ciągu minutki już był pod moją ręką!!!
Wszystko to przez to,że nasze maluchy to ciepłoluby i teraz szukają najcieplejszego miejsca na całą ciąże!!!
zabawny widok dziewczyny USG 4D, co chwilę był w innej pozycji pływak
Musu nie znalazłam ((((( dzisiaj ruszam do trzech pozostałych netto poszukać,ale i tak apetytu rano brak :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości