|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Oto moja larwa
![]() Jaszczurka, powinni Ci chyba cc zrobić przy takim.ciśnieniu.. Trzymam kciuki za szybkie wyjaśnienie sytuacji i żebys miała już swoją dzidzie.przy.sobie ![]() U nas noc fajniutka, karmienie o 3 i 6.20. Teraz Smerf się kręci.bo kupa idzie. ![]() Wczoraj wykorzystalam patent z masazem (od Lejdi Agi) z fb - Smerf po kąpieli.wymasowany, zadowolony i spokojniejszy był. Padł mi normalnie, koło 23 ale co innego jak dzieć leży grzecznie i ogląda świat a co innego jak wyje co chwilę. Banan dla potrzebujących ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1922 |
Zakorzenienie
|
#1923 |
Raczkowanie
|
Myślę że trochę to szalone spore by musiało by być stężenie tych składników aby dostały się do maluszka no chyba , że w ciąży albo jak smaruję bezpośrednio piersi. Ja smaruję uda, pupę i przy pępku od tygodnia na pewno jak zaczniesz stosować będziesz zadowolona u mnie zaczyna znikać.
Czytam codziennie i chciałam trochę się udzielić ale nie mogę znaleźć postów na które chciałam odpisać zacznę zapamiętywać strony ![]() Któraś pisała o Zusie że czeka na wypłatę , można założyć sobie konto na stronie zusu i mieć podgląd wszystkiego ile szef placi składek kiedy i w jakiej kwocie zostanie wypłacone świadczenie ![]() Ja jestem o 2 stycznia na l4 i od 16 stycznia na macierzyńskim liczą 30 dni od dostarczenia wszystkich dokumentów w tym wpłaty za ubezpieczenie za dany miesiąc ja za styczeń zapłaciłam 31.stycznia , im wcześniej się opłaci tym szybciej oni zapłacą (termin był do 10 lutego) i na dzisiaj mam przewidziany przelew więc bardzo szybko się ze mną uwinęli chociaż ja do nich często dzwoniłam i się dopytywałam ![]() Dzisiaj nasza noc była okropna Inga zasnęła po 23 obudziła się po 24 i tak do 2:30 nie spała płakała. Przy cycku była spokojna przez minutę, próbowałam różnych sposobów i nic w końcu postanowiłam ją odłożyć do łóżeczka i zobaczyć ile będzie płakać dawałam jej 10 minut jak nie to dalej bym ją tuliła ale Tż się zbudził po 3 minutach wziął ją i zasnęła u niego na rękach jak ją odłożył znowu stęki ponosił drugi raz minutę i zasnęła. Później były pobudki na karmienie ale już beż płaczu ![]() Tż był bardzo szczęśliwy że tak działa na córeczkę, mimo że go obudziła a dzisiaj pierwszy dzień do pracy na 7 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |||
Gang Iren
|
Cześć.
Muminku,Roane,Jaszczurka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki,żeby udało sie wyjść! Cytat:
Super! To na pewno będzie wielka radość ![]() Cytat:
Jak zdejmuję pieluszkę to dmucham na siusiaka. Jak poczuje podmuch powietrza,to zaraz sika ![]() Jak fajnie wygląda! ![]()
![]() |
#1925 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witam sie przedpoludniowo. U nas noc w miare, w sumie byla jedna pobudka o 4 i potem po 6, ale to wlasciwie juz rano, ale i tak jestem srednio wyspana ![]() Wczoraj moj maz sie kladl pozninej niz ja i mnie obudzil, a ja taka zawieszona pytam go czy karmilam Alka i w ogole gdzie on jest, bo jakos przez to zaspanie nie moglam ogarnac gdzie ja sie znajduje ![]() Kurcze taka mam ochote na kawe, a nie moge sie napic, bo Alek potem jest mega pobudzony i rozdrazniony ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-02-21 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby mozna bylo linka podeslac ?? ![]()
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Ależ mój syn jest dzisiaj marudny!
![]() ![]() Wsadzilam go do chusty i przynajmniej nie ryczy, ale zbyt szczęśliwy i tak nie jest.
#1928 |
Raczkowanie
|
Dziewczyim nadrobie szybkie pytanie. Skad wiecie, ze macie wystarczajaco pokarmu?? Mi na poczatku piersi chcialo rozerwac, a teraz po 2 tygodniach jakos lagodniej....Ja po orajszej nocy zastanawiam sie, czy Leonowi moj pokarm wystarcza...Budzi sie co 2 h, ryczy jak oszalaly. Nie mam pojecia co mu sie dzieje, bo jest przwiniety, teoretycznie nakarmiony, odbity, na kolke nie wyglada, a wyciszyc sie go nie da...kazda noc jest gorsza od poprzedniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ze piersi mniej bolą jest absolutnie normalne. Ja z flaczków jestem w stanie odciągnąć i 180 ml.
![]() |
#1930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
witam
wczoraj od 16 do 22 mała dała czadu ....... cyc, ryk, ulewanie, cyc, ryk, ulewanie....mała drzemka przy cycu i znowu cyc,ryk, ulewanie....kupa ![]() Jak zasnęła o 22 to spała do 4 i musiałam ją wybudzić na karmienie, bo się martwiłam że coś jest nie tak, ale zjadła i znowu spanie ![]() Z rana trochę też dała czadu teraz powoli się już wybudza, nakarmię ją i wyjdę trochę na powietrzę ![]() A wasze dzieciaczki śliczne ![]()
#1932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1933 | |
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny.
Spałam w sumie 6 godzin - nie sądziłam, że przyjdą czasy, gdy będę zadowolona z takiego efektu ![]() Moja Mała majta tymi swoimi rączkami na wszystkie strony. Nie opatulałam jej jeszcze, ale fajnie, że podałyście linka, spróbuję. Myślę że i moje karmienie może zacznie lepiej wyglądać, bo teraz często jest tak, że okłada cycka pięściami i nawet jak go złapie, to wypada. Dziś przychodzi położna zważyć Małą. Mam nadzieję, że są postępy ![]() A wiesz, że właśnie to określenie też mi przychodzi do głowy jak na nią patrzę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Emil zasnął przy piersi, uff.
Chyba nie ruszę sie z kanapy póki sie nie obudzi i będę kontemplować ciszę ![]()
#1935 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Madzik14 śliczna czarnulka! Cytat:
jaki groszek fajniutki ![]() Jaszczurka 3maj się! Co do spotkania forumowego- jestem obiema rękami za, wpycham wózek i cycki w pociąg i jestem ![]() u nas nocka spokojna od 23-4 sen i od 5-8:30 ![]() chustowanie wymiata- jak to mój mąż mówi, kawał obrusa a tyle spokoju. jeszcze tylko pracujemy nad zmęczeniem chusty, bo na razie jest sztywna, jak wiadomo co ![]() polecicie jakiś szampon na ciemieniuchę? bo od alergii robi się nam brzydka skorupa na głowie i oliwką kiepsko nam idzie zwalczenie jej. ja polecam mleko owsiane z wanilią- bardzo tanie, niealergizujące i nadaje się do naleśników ![]()
![]() |
#1936 |
Gang Iren
|
U mnie Kacper też śpi właśnie.
Za to Eryk drze się na cały regulator. Tak po prostu sobie krzyczy,żeby krzyczeć ![]()
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1938 | |
Gang Iren
|
Cytat:
http://health-zoom.worldwideshopping...uk/D050505.jpg
![]() |
#1939 | |
Rozeznanie
|
lidkaa82- mam nadzieję,że ten ból piersi szybko ci minie.
![]() A na miejscu małego za takie ojcowskie teksty,też bym go obsikiwała za każdym przewinięciem ![]() kefii- cały czas trzymamy ![]() ![]() jaszczurka- kurcze namęczysz się biedna. Mam nadzieję,że szybko coś zrobią. Niebawem będziesz mieć swoją kruszynkę w ramionach. ![]() ![]() sadlaczyca- larwa superaśna ![]() Cytat:
Ale cieszę się ,że ty jesteś zadowolona z efektów ![]() senira666- zmieniłaś avatarka ![]() Witam się po ktg. Oczywiście każdy zdziwiony pyta się czy aż tak bardzo chce chodzić z brzuchem,że mnie jeszcze widzą. No cóż ja może już nie koniecznie,ale skoro mojemu księciu jest w nim dobrze ![]() Oczywiście żadne skurcze się nie piszą, no bo po co ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Boska "larwa" ![]() ... dla Muminka, Roane, Jaszczurki, Niebieskiej, Celin i wszytkich jeszcze w 2 paku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzeba jakoś zmobilizować Wasze dzieci ![]()
![]() |
#1942 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może śpiewakiem operowym zostanie ![]() kurde Adaś ma jakieś 6-7 krostek na pupie i udach, to chyba potówki są- co z tym robić? Wczoraj było wietrzenie pupy a dziś posmarowałam mu kremem na odparzenia NIVEA.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Gang Iren
|
O właśnie miałam pisać,że Kacper w pryszczach. Wyszło mu sporo na buzi i kilka na szyjce. Wygląda to na trądzik niemowlęcy. Miał któryś dzieciaczek? Robiłyście coś z tym? Po jakim czasie zeszło?
#1945 |
Raczkowanie
|
Magnusia- a jak Adas reaguje na to wietrzenie?? Ja chetnie bym tak Leona potrzymala, zeby nie kisil sie 24 h w pieluchach, ale moj syn chyba nie lubi swiecic klejnotami...Ryk po sekundzie!! Ile stopni masz w domu? My ok 19-20 wiec moze mu zimno?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zadomowienie
|
Alkowi na rozne odparzenia i podraznienia swietnie dziala Bepanthen masc, moze u Was tez pomoze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest OK- myślałam, że będzie gorzej. My robimy tak:kładziemy na łózko taki podkład do przewijania nieprzemakalny (ja mam bella happy), kładziemy małego na brzegu podkładu i przykrywamy go flanelką. Jak jest przykryty to jest OK a do tego ogląda sobie pokój i okno więc ma zajęcie. Jak się zsika to podkład nie przemięka i w razie czego pieluszka złapie, jak się okupci to też podkład przyjmuje ![]() W domu to ja mam tropiki i wietrzenie i zakręcone kalafiory nie pomagają. W sypialni gdzie urzędujemy jest 24 stopnie i 44% wilgotności (w tym momencie). Ogólnie my mamy bardzo ciepłe mieszkanie ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Gosia mój kacper też coś takiego ma . Po porodzie miał trądzik ale zniknął . A teraz mu sie na buzi takie krosteczki pojawiły Tylko ,że u mnie obstawiam raczej to na potówki . w środę jadziemy na szczepienie to się zapytam . Bo położnej coś nie widać a powinna jeszcze raz się zjawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie jest trądzik, który w sumie znika i sie pojawia. I jeden i drugi pediatra powiedzieli, że to normalne u zimowych dzieci i w sumie to oni kazali mi natłuszczać, broń boże wysuszać sudocremem (robiłam tak wczesniej). Kąpię go w Oliatum i smaruję Oliatum i oliwką zwykłą. Pomaga. Aha i cienko ubieram wtedy tak nie wyłazi. Bo ponoć trądzik jak i potówki nasilają się przy cieple. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
O właśnie widziałam na zdjęciu u Marcelka i Kacper ma takie same. Dobrze,że piszesz,bo ja myślałam właśnie o sudocremie. A ten krem Oilatum jak wygląda,żebym złego nie kupiła?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.