|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wstaje tak siłą nóg? bo u mnie i Julka i KArol odpychali się najpierw ręką od podłogi i łapali równowagę ![]() Cytat:
|
|
#2042 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zapożyczam "niustajlowa Nomadka" str. co wkleiłas z sushi - to tam chyba troszkę drożej niż u mnie . no ale jak masz rabat ...to korzystaj (w sumie my tez mamy rabat ) .moja kolacja to ok. 35-40 kawałków -wtedy jestem najedzona .najedzona jak ...Sumo ! Cytat:
![]() F żarłok ! mojego raczej jedzenie nie rusza az tak bardzo .... ![]() ja tez !!!!! Cytat:
podziwiam ,po troszku zazdraszczam ! o tych butach tez tak słyszałam ze kostka ma być usztywniona ... już sama nie wiem jak powinno być ![]() za wspinanie się i siedzenie na kolankach! Cytat:
![]() dużo ,dużo zdrówka zycze dla Was -abyście jak najszybciej doszli do siebie Cytat:
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (lubiłam stan ciąży .... ) za wyniki ! i brak mdłości ! a lekarz mówił cos o tych krwawieniach z nosa?
|
|
#2044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do pogrubionego - czytałam troche w necie, są plusy małej róznicy wieku. Boję się strasznie ale z drugiej strony jak pomysle, że moge nie miec już dziecka to wolę spróbować teraz Najwyżej utonę w pieluchach ![]() a po odchowaniu dwójki będę korzystać z życia |
||
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku będzie pewnie trudno ...ale pomysl co potem... będą się razem bawic ,będą na podobnym etapie .... będą mieć zawsze towarzystwo . i Tobie tez będzie potem łatwiej . i weselej ![]() a jak dobrze zakombinujesz to pierwsze dziecko poślesz do 1 klasy normalnie (jak ustawa nie wejdzie o szybszym pójściu ...)a drugie rok szybciej =będą razem w klasie ! będzie im raźniej a Tobie łatwiej .....
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i brawa za morfo! Cytat:
ale i tak staram się nie tracić nadziei i na wodzie daję (o ile daję) rano, mleczna zawsze po 18ej.pewnie, że tak. dasz radę, dacie. będzie dobrze. za decyzję ![]()
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, trochę Was ponadrabiałam, ale niem mam siły odpisywać;*
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakich olejków używasz? co za sen.. mnie sie ostatnio śniło, że moją siostrę opętała sekta.. i nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać.. była w takim transie.. jak sie obudziłam to bałam się.. ale ona mówiła do mnie, że od 2 lat jest wdową po justinie timberlake'ku ![]() Cytat:
też co raz częściej myślimy o następnym.. ja miałam torbiel na jajniku- usuniętą laparoskopowo.. kiedy zaszłam w ciążę okazało się, że się "odnowiła" ale na szczęście w ciąży się wchłonęła i na razie czysto także bądź dobrej myśli życzę powodzenia w staraniach Tasia- Malpka- dobrze, że jest poprawa i oby jak najszybciej przeszło całkiem! zdrowiejcie
|
||
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pani22ka;45270815
u nas nie ma najmniejszego znaczenia i nie ma absolutnie podziału na rzeczy zapychające/nie zapychające. czy na wodzie, czy mleczne po 2 godzinach jest cyc. ale i tak staram się nie tracić nadziei i na wodzie daję (o ile daję) rano, mleczna zawsze po 18ej.[/QUOTE] u nas jest takie znaczenie - MI BARDZIEJ SMAKUJĄ MLECZNE )
|
#2050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pani, Anika ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
O widzisz, mi tą torbiel wykryli w ciąży - była duża bo 11 cm. Podczas ciąży zmalała, obecnie ma 4 cm. Gin stwierdził, że jest za mała do usunięcia operacyjnie, więc można działać tabletkami lub jeśli chcę to kolejna ciąża. Niestety przez to endometrium może zdarzyć się tak, że jajnik przestanie działać Wcześniejsza gin mówiła mi o 2,3 latach.
|
||
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nestelle a nie weszla już? Nadrobilam, chociaz na telefonie w ciągu dnia podczytywalam... Oliwka- omg- padłam jak przeczytalam o tej umywalce, czemu w castingu na Perfekcyjną nie startowałaś ?Nestelle- nie zazdrość- wszak przed Toba jeszcze Antosia....
|
|
#2052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja zapisuje wszystko
W 1 ciazy notatnik ciazowy, potem dzienniczek Krzysia + album najwazniejszych wydarzen + notatki kiedy spanie, kp i jedzenie Teraz znow notatnik ciazowy Jestem maniaczka zapiskowa ![]() Cytat:
![]() Tak, teraz juz jestem na urlopie zaleglym i od ktoregos kwietnia ide na L4. Cytat:
|
|
#2053 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i chciałam odp i nie potrafię muszę popróbować z tymi funkcjami, jaka ikonka co robi, co przytrzymać itd...Cytat:
![]() I przy okazji zakupię kaszki Holle ![]() ...I przy okazji odwiedzę sklep koło ciebie z La millou .... ![]() Cytat:
Ja też trochę zazdraszczam ![]() Cytat:
Ale Hania nie chce się dzielić
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed myciem - macademia, araganowy,jojoba ,kokosowy,ze słodkich migdałów,jojoba...... stosuje OMO . ale ostatnio nie olejuje systemat.przed myciem .... po myciu zawsze na końcówki - abo macademia ale najczęściej gotową mieszanką Kerastase . tylko ze ja mam włosy mocne tak czy siak ,nawet w ciązy czy po ciązy nie wypadające nadmiernie ...
|
|
#2055 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizyte mam w srode dopiero, ale w 1 ciazy mialam czesto krwawienia z nosa i gin mowil, ze tak moze byc. Teraz byly 3 epizody i na szczescie koniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no wlacha! ![]() Nestelle, wspolczuje snu z tz... Brrrrrr...
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Antosia nie antosia .....się zobaczy ![]() no ale te słodkie kopniecia ,czkawka w brzuchu ...... nie ustawa o obowiązku nie przeszła jak na razie .można ale nie trzeba -także na to wygląda ze Nina jeszcze ma szanse nie być wyzyskiwaną Cytat:
przez Was będę miała wyrzuty sumienia no ale najważniejsze ze pamiętam ilość moich dzieci i ich imiona (choć czasem jak kogos wołam to mylę imiona z imionami naszych psów .... )---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Dobranoc
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poczytać, bo się nie interesowalam ostatnio, zatrzymałam się na etapie że obowiazkowa dla dzieci urodzonych do czerwca.....
|
|
#2058 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
może ktoś się będzie orientował, bo kazdy zus inaczej mówi gdzieś czytałam, że teraz też można iść na wychowawczy jeśli ma się działalność... ![]() Cytat:
no nie chce jeść zup, teraz też już nie chce jeść żółtkaa jadł wcześniej bezproblemowo, zaraz nawet i z kaszy i owoców zrezygnuje. nie wiem już co z nim robić, odechciewa się gotować a jak przychodzi czas karmienia, dostaję palpitacji sercaCytat:
![]() ano, nie zauważyłam, ale znalazłam model 2014 (trochę na kierownicy zmienione) na innej aukcji i jest już od 12 miesiąca hihi ja też porodu nie spisałam i bardzo żałuję Nestelle ja już nie raz od ojca usłyszałam, że jestem nienormalna (a nawet dosadniej), bo nie chce tego czy tamtego dać, że się naczytam w tym internecie a potem wydziwiam. albo bo nie chce dawać cukru i soli a zdaża się dać słoiczek a tam "na pewno coś dodali, że tyle stoi". wiem, że pewnie już niedługo będzie próbował za moimi plecami dać małemu coś czekoladowego. mówię mu żeby czegoś tam nie dawał, bo K. jeszcze nie jadł albo tego nie można, to on dalej swoje. mówię mu, że przywiozę ci małego jak znowu będzie cały w suchych plamach i zobaczysz to on: już ty tam tyle nie czytaj. wkurzył mnie, bo suche plamy nie robią się od tego, że czytam Demeter kciuki za kolejne bobo Malpka kciukam za całkowite wyzdrowienie śmieszny Karol z tym podkładem ![]() Tasia za badaniai pytanie: ostatnio pisałaś o Krzysiu i o "Młodym". wiesz coś o czym my nie wiemy? ![]() ![]() JolanT, nestelle ale macie sny. mi się ostatnio śniło, że tarłam K. jabłko a jakieś stare babki mi się wtryniały z łyżeczką i chciały te jabłko wykraść. a takiego... jednak lekarka miała rację, że trójki są najgorsze już niech w końcu wyjdą, bo dzisiaj nawet legginsy nie pomogły i 3 pobudki były. zmieniam dziś na dresowe, może mu się już tamte odpodobały ![]() ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- zapomniałam wczoraj napisać, że dodałam zdjęcia książeczek dotykowych w fotoklubie ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- AAAAle ze mnie gapa Kinia!
![]() 100 lat, 100 lat! Niech żyje, żyje nam! Zdrówka, szczęścia, miłości i mnóstwa prezentów! ![]()
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu dajecie zakupy w klubie, a nie tu?????
jak ja mam się namyślać co kupić????
|
#2060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie do mnie ale też olejuje, choć ostatnio rzadko. Używałam olejku z rossmanna (nie pamiętam teraz nazwy a nie chce mi się iść na dół) i Vatika kokosowy. Przy regularnym stosowaniu włosy były świetne. Ogólnie mam mocne włosy i grube ale troszkę przesuszone przez prostownice. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku - co do Taty... No niektorzy niestety nie rozumieja pewnych rzeczy
![]() A jest cos z jedzenia, co Karol lubi? ![]() A "Mlody".. Jakos mam wrazenie, ze to chlop kolejny bedzie, poza tym jakos wole tak mowic, niz "Mlode" Plec poznamy za miesiac - dopiero...
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
Basia, wszystkiego najlepszego dla Kingi!
Dużo zdrowia i żeby pieeeknie rosła ! Cytat:
Noo Hania jest bardzo hmm rozwinięta technicznie, obsługuje tablet i laptopa gra w gry i ogląda youtube, a wtedy zabierz jej sprzęt, to wiesz, co będzie ![]() Aaa zapomniałam się pochwalić, że Hania zaczęła raczkować, najpierw sama umiala zrobic kilka kroczków przy czymś a potem ruszyła nagle na czworakach.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-02-22 o 12:17 |
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam przedszkolandie na TVP 1, pamietacie?ale śmiechowe....nadrabiam
|
|
|
|
#2064 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZEJ SOLENIZANTKI ZDRÓWKA, SZCZĘŚLIWOŚCI, GÓRY PREZENTÓW !!! Bzinka- miałam pytać czy kupiłaś tą narzutkę w lidlu? kiedys pytAŁAŚ i mi wyleciało z głowy- my ją mamy i jest fajna, mięciutka Cytat:
u mnie żaden lekarz tego nie wykrył, ginekolog mi robił usg i nic nie było widać.. Cytat:
![]() ona mi to w tym śnie mówiła.. także obudziłam sie przerażona ale jak dotarło do mnie o justinie to śmiać mi się chciało gdzie się zaopatrujesz w olejki? ja nigdy wcześniej tego nie robiłam ale chcę spróbować Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że się pozbyłaś tego dziadostwa Ja pamiętam jak się zamartwiałam jak ją w ciąży wykryli. Kazali mi robić co miesiąc badanie na marker nowotworowy (ryczałam w ciąży, że mam na pewno raka ). Przez tą torbiel byłam też pod opieką Poradni Patologii, leżałam w szpitalu kilka dni. Morze łez wtedy wylałam, bo się bałam, że mi będą chcieli ją usunąć i coś się z dzieckiem stanie
|
|
|
|
|
#2066 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, dzisiaj się obudziłam a R obok mnie ...słoneczko swieciło ,tzta nie było już -poszedł na siłke ...starszaki spały ....ucieszyłam się ze dziś sobota -ze bez budzika ,ze nareszcie mogłam się wyspac i spac az tak dłuuuugo ! poczym luknełam na zegarek .... 7.30 ![]() ![]() . ..........myślałam ze jest 9-10 ... od razu zrobiłam się ...niewyspana Cytat:
u nas podobnie .... choć teraz wszyscy przyzwyczajeni już. ale czasem mam wrazenie ze instytucja dziadków polega przede wszystkim na dokarmianiu ... na zasadzie "tak bardzo cie kocham wnusiu -ile daje Ci jedzonka ....".ehhhhh ja walczyłam .jedyny plus ze nieczesto u dziadkow sa . ale np. szczególnie Ninka miała /ma problemy z produktami mlecznymi -lody ,ciasta na kremach ....i produktami z chemią bo nie przyzwyczajona i ma delikatniejszy organizm . tyle razy moja mama i tesciowa dawali im takie słodycze po których po powrocie do domu ona płakała z bólu brzucha,biegunki dostawała i wymioty były .... tłumaczyłam ,prosiłam .... nie rozumieli . Poza tym moja tesciowa wkurza mnie tym ze jak przyjdziemy to nawet nie zdążę usiasc a ona już szykuje dzieciom jedzenie - choć mówie ze dopiero zjedli ..to nie, i co robi ? chleb z masłem ,chleb z masłem ,chleb z masłem .... i do tego masła tyle ze mam wrazenie ze pół kostki na kanapke.... dlatego nie chodzimy do nich .byliśmy w boze narodzenie ostatni raz - tez były cyrki .... Wkurza mnie tez dokarmianie przed posiłkiem .... za godzine obiad a ktoś wciska im słodycze .... i nie rozumieją ze dziecko potem nie zje posiłku ..... Dlatego nawet jak mówią ze jestem nienormalna ,ze ja jadłam i nic mi nie było to ja odpowiadam " wy już wychowaliście swoje dzieci ,dajcie mi szanse wychowac Moje po swojemu !" . sen za zabki oby już wyszły ![]() z tym jedzonkiem ...a może to przez ząbki? Cytat:
popros o przyjecie do klubu ! (nie pamiętam która z dziewczyn się tym zajmuje .... ale jak dasz ogolne info na pewno będzie odzew!) Cytat:
Cytat:
![]() (mówisz ze czujesz ze chłopak - czyli będzie dziewczynka )Cytat:
!!!!! dla KINGI ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
ja miałam od koleżanki akurat czesc bo sprowadzała .ale tez korzystałam /korzystam z takich spożywczych tylko nierafinowanych -oliwa z oliwek ,sezamowy ,z winogron , ze słodkich migdałow ..... do kupienia( na konce używam ) sa tez np. .w rossie olej macademia ..... z takiego pewniaka ze nie obciąży a działa! działa ! jestem najbardziej zadowolona z Kerastase - to firma do kupienia u fryzjerów - 150 ml kosztuje 130 zł ale używa się nie wiele i warto .na all tez chyba jest . sa całe watki na ten temat : np. tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364
|
|
#2067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() z tego co ja się orientuje to już weszło że dzieci urodzone chyba do czerwca 2008 idą już jako 6latki a te później nie muszą. nie wiem czy to dobrze napisałam tżta kuzyna córka urodzona w październiku 2008 nie musi Cytat:
noi ucieło mi cytaty pamiętam tylko nestelle że nie uważam że są mniej zapychające własnie fajne te holle bezmleczne, wręcz przeciwnie te hippa mleczne wydają mi się takie wodniste bez sensu. ![]() chłopy na spacerze to ja do nauki a jeszcze najlepsze życzenia dla KINGI !!!! sto lat!!! dużo zdrówka, uśmiechu, radości i zabawek
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
jak Ci idzie? ile jeszcze ?
z tym obowiązkiem wcześniejszego pójścia do szkoły ...to sama już nie wiem ?????? Nina jest z 2009 wiec na pewno jej nie obowiazuje . Ale jak to jest to już sama nie wiem???? mnie tam kaszki hippa zapychają czuje się najedzona -nie potrzebuje po nich już cyca
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia no tak mi sie wlasnie wydawalo...pytalam dzisiaj kplezanki ma corke z listopada i mowi ze ja teraz ominelo ale rocznik 2009 juz jako 6 latki pojda. Dla mnie to kosmos jakis. Byla wychowawczyni Oliwii dostala po nich klase 6 latkow to mowi, ze dzieci nie przyzwyczajone do siedzenia w lawkach, do pracy, maja niewyrobiony nawyk chwytania olowka, kredek wiec praktycznie 3/4 roku nie mozna bylo nazwac nauka. Mimo ze o nauce jako takiej trudno mowic skoro przez caly rok dzieci ucza sie alfabetu i liczenia tylko do 10.
KINGA- najlepsze zyczenia... Pani- dzis rozmowa z szefostwem? To kciuki.
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak mam ![]() --------------- Wszystkiego najlepszego dla Kingusi - dużo radości, uśmiechu i zdrowia dla Ciebie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Potem znowu next level - krowa. Tutaj było gorzej, bo często myliła krowę z koniem, ale potem już było lepiej i krowa i kot opanowane

)
05.07.2008 
zapożyczam "niustajlowa Nomadka" 

do tego marudny biedny tak cichutko płacze i tylko na rączki chce i się przytula od razu bo nie ma siły głowy utrzymać no i śpi u mnie tylko na cycku u tż-ta bez

oby jak najszybciej przeszło całkiem! zdrowiejcie
Wcześniejsza gin mówiła mi o 2,3 latach.

muszę popróbować z tymi funkcjami, jaka ikonka co robi, co przytrzymać itd...
już niech w końcu wyjdą, bo dzisiaj nawet legginsy nie pomogły i 3 pobudki były. zmieniam dziś na dresowe, może mu się już tamte odpodobały