Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 23:09   #2101
bernadka20
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Joanku
Tak jak Kasia napisała...Brakowało Tobie protein.

Nagomiko też słusznie podkreślila. Nie każdemu pasuje być CG. U mnie silikon to automatyczny puch.

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
nie mam żelu aloesowego tylko aloes doniczkowy ale on coś taki lichutki jest jeszcze i mi go szkoda. Mam nadzieje, że len i cerkogel pomogą.
żel aloesowy mogę polecić, bo teraz sama używam i nie raz na buźkę nałożę.
Gorvita a na opakowaniu ma napis z Uzdrowisko Rabka Zdrój.
Albo czysty aloes kupić i na koniec po umyciu zrobić płukankę.

Zaraz wstawiam zdjęcia do codziennika przepraszam was, że tak późno to robię. Miałam stresujący dzień...
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 23:18   #2102
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość

żel aloesowy mogę polecić, bo teraz sama używam i nie raz na buźkę nałożę.
Gorvita a na opakowaniu ma napis z Uzdrowisko Rabka Zdrój.
Albo czysty aloes kupić i na koniec po umyciu zrobić płukankę.
chętnie bym kupiła sok z aloesu. W superpharm czasem są promocje na 1 l sok po 10 zł.
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 23:21   #2103
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
chętnie bym kupiła sok z aloesu. W superpharm czasem są promocje na 1 l sok po 10 zł.
Powiem Ci, ze cena kusi

Czysty aloes używałam dostałam od mojej dobrej koleżanki. Kupiła dla ojca palacza myślała, że rzuci palenie ale niestety
No własnie i dodawałam go do płukanki rumiankowej. Kilka kropel dosłownie.
Stary 2014-02-21, 23:37   #2104
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Krem rozumiem ten? Tylko ze on niby niezgodny bo ma pq-10, wiec jak to jest z tym cg?
tak to ten krem. Ma pq? Ja sprawdzałam czy nie ma alkoholu i tyle. Jakby każda z nas chciała się restrykcyjnie stosować do cg tobyśmy zostały czarownicami i kręciły własne kosmetyki. Jeśli silikon Ci pasuje - ok. Ale nie zapomnij o oczyszczaniu i oleju.
Moim zdaniem powinnaś zacząć prowadzić pamiętnik co danego dnia położyłaś i jak wyglądały włosy.
Na początku często tak jest że bez silikonów włosy wyglądają tragicznie - pozbawione ochrony po prostu się puszą i nie układają. Możesz zrobić tak że stosować nadal zasady cg ale jako b/s stosować jakiegoś loreala albo inną zwykłą odżywkę z silikonami. I po prostu częściej stosować szampon oczyszczający i myślę że byłoby w porządku.

a no i tak po moim przykladzie - odżywek zgodnych z cg totalnie mam 2 na 7 każda ma jakieś drobne ale. Pilnuję tylko żeby żadna nie miała alko i trudno zmywalnych silikonów
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:33   #2105
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Wicherek bardzo na plus faktycznie teraz wydają się jeszcze gęściejsze i mięsiste

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Pięknie teraz jest, większa objętość i mięsistość

Wstawiam na prośbę wizażanki włosy po całym dniu, koło 22.30 chyba te foty robiłam, z 20 min po tym jak o nie poprosiła jakoś jaka jest taka jest bo sztuczne oświetlenie plus flesz w samowyzwalaczu, lepiej wychodzą zdjęcia za dnia u mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG145.jpg (83,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG148.jpg (77,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG150.jpg (73,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2014-02-22, 10:47   #2106
dirtimeri
Przyczajenie

Jako iż jestem na początku świadomego dbania o włosy,zdecydowałam się na razie nie stosować kosmetyków z alk. izopropylowym, denat. itp. Wczoraj w rossmannie kupiłam odżywkę ISANA intensywnie pielęgnującą, z zamiarem stosowania jej bez spłukiwania KWC
Teraz robię research w Interncie i niestety z tego co widzę nie cieszy się przychylnymi opiniami Mimio tego spróbuję dziś i zobaczymy jak sprawdzi się na moich włosach...
Wczoraj byłam u fryzjera (btw. polecam milekdesign - Warszawa), podcięłam końcówki, nadałam kształt fryzurze. Ogólnie nie mam zniszczonych włosów. Są mocne i gęste, ale baaaaaaaaardzo przesuszone :/
dirtimeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:42   #2107
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Cytat:
Napisane przez dirtimeri Pokaż wiadomość
Jako iż jestem na początku świadomego dbania o włosy,zdecydowałam się na razie nie stosować kosmetyków z alk. izopropylowym, denat. itp. Wczoraj w rossmannie kupiłam odżywkę ISANA intensywnie pielęgnującą, z zamiarem stosowania jej bez spłukiwania KWC
Teraz robię research w Interncie i niestety z tego co widzę nie cieszy się przychylnymi opiniami Mimio tego spróbuję dziś i zobaczymy jak sprawdzi się na moich włosach...
/
też tak nieraz miałąm z różnymi kosmetykami a u mnie się baaardzo fajnie sprawdzały. Miałam też kilka razy coś ocenionego wysoko w KWC co u mnie totalnie nie zdawało egzaminu :/ Póki nie spróbujesz to się nie dowiesz

Co do zgodności kosmetyków z cg ja dziś przetestuje Isane do loków (odżywka). Też niezgodna z CG bo quaternium. Mam swój klucz doboru kosmetyków po tych kilku miesiącach pielęgnacji. Szampony raczej staram się zgodne, w reszcie dopuszczam pq. Unikam silikonów (wyjątek: końcówki) i denata. Oczyszczam SLSem co 2tyg, olejuje raz w tygodniu i póki co jest super Kłopot troche z puchem dalej jest zwłaszcza po 2 nocy ale troche już znalazłam sposób na to, co prawda doraźny ale zawsze coś. Przy moich włosach które się lubią skręcać w sprężynki fajnie działa skręcanie ich razem z kawałkiem puchu (na lekko zwilżonych, zmarionowanych i zodżywkowanych b/s z odrobiną żelu) na placu. Puch mi się wtedy zbija z powrotem do loczka

Dziewczyny czy któraś z was używała oleju ryżowego? bo widziałam taki w sklepie ostatnio i się zastanawiałam nad nim
Stary 2014-02-22, 12:31   #2108
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
|Tej keratyny to tam tyle co kot napłakał. Ale ok, sprobuję i tak] chociaz jak mówię silikon wrócił a włosiory tak już od wieków nie wyglądały.
To używaj silikonów Z mojej strony polecam czarną maskę marokańską, rosyjską, pięknie dociąża i ma 2 silikony z tego co pamiętam plus olejki, cudowna Ale to jakbyś robiła zakupy jakieś takie rosyjkie.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
tak to ten krem. Ma pq? Ja sprawdzałam czy nie ma alkoholu i tyle. Jakby każda z nas chciała się restrykcyjnie stosować do cg tobyśmy zostały czarownicami i kręciły własne kosmetyki. Jeśli silikon Ci pasuje - ok. Ale nie zapomnij o oczyszczaniu i oleju.
Moim zdaniem powinnaś zacząć prowadzić pamiętnik co danego dnia położyłaś i jak wyglądały włosy.
Na początku często tak jest że bez silikonów włosy wyglądają tragicznie - pozbawione ochrony po prostu się puszą i nie układają. Możesz zrobić tak że stosować nadal zasady cg ale jako b/s stosować jakiegoś loreala albo inną zwykłą odżywkę z silikonami. I po prostu częściej stosować szampon oczyszczający i myślę że byłoby w porządku.

a no i tak po moim przykladzie - odżywek zgodnych z cg totalnie mam 2 na 7 każda ma jakieś drobne ale. Pilnuję tylko żeby żadna nie miała alko i trudno zmywalnych silikonów
Ja też nie 100% cg Co chwilę mam coś z lżejszym silikonem czy czasem pq, nie przeszkadza mi to, tylko muszę pamiętać o oczyszczaniu w miarę regularnym. Chyba mało która z nas jest tak naprawdę całkowicie cg.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość

Wstawiam na prośbę wizażanki włosy po całym dniu, koło 22.30 chyba te foty robiłam, z 20 min po tym jak o nie poprosiła jakoś jaka jest taka jest bo sztuczne oświetlenie plus flesz w samowyzwalaczu, lepiej wychodzą zdjęcia za dnia u mnie
Po całym dniu takie? Zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez dirtimeri Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u fryzjera (btw. polecam milekdesign - Warszawa), podcięłam końcówki, nadałam kształt fryzurze. Ogólnie nie mam zniszczonych włosów. Są mocne i gęste, ale baaaaaaaaardzo przesuszone :/
Jako bs może się spisać, spróbuj i nie przejmuj się opiniami

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was używała oleju ryżowego? bo widziałam taki w sklepie ostatnio i się zastanawiałam nad nim
Nie miałam, ale kusi mnie Choć przede mną jeszcze testy sezamka i arganowego, więc na razie nie mogę myśleć o ryżowym. A co się u Ciebie sprawdziło do tej pory?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:45   #2109
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Cytat:
Nie miałam, ale kusi mnie Choć przede mną jeszcze testy sezamka i arganowego, więc na razie nie mogę myśleć o ryżowym. A co się u Ciebie sprawdziło do tej pory?
Ja na razie ciągne winogronowy. Ale na nastepne olejowanie spróbuje "kujawskiego" czy jakiegoś innego kuchennego, ponoć niektórym sie sprawdza też. Zobacze jaki efekt będzie, może za jakiś czas spróbuje mieszanki tych 2 które mam w ogóle zauważyłam, że nie zbyt mogę trzymać oleje dłużej niż 2h bo mam przenawilżone włosy
Stary 2014-02-22, 12:55   #2110
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co.. poddalam się ;/ Wiem [wyznaje troche swoje grzechy ;p] powinnam walczyc do konca, ale [zwalam winę na wino o 14 ] umyłam włosy garnierem intensywna regeneracja z keratyna [czyli silikon sls i śmieci] na to glisskur maska z proteinami jedwabiu czyli kolejny smieć wszystko dalej tak jak zawsze...I nie moge uwierzyć...
Wlosy sa dociążone, nie fruwają ładnie się pozbijały w loki suszylam je dyfuzorem moze 20 minut...
Kurde.
Zobaczcie. Mysle ze raz na jakis czas wlosowy mcdonald im nie zaszkodzi, ale w takim ukladzie co?

Odejsc od cg i poszukac szamponow z jakims konkretnym skladem?
Czy probować dalej?
Już to parę dziewczyn napisało, ale po prostu zgodzę się z nimi - cg to nie jest żadna świętość, nie każdemu odpowiada i nie warto na siłę się tego trzymać.
Ja sama na początku się stosowałam do tego, teraz już w zasadzie wcale. Wciąż patrzę na składy, ale silikonów używam codziennie, tak samo codziennie myję szamponem z slsem.

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45270461]Ja serio nie wiem po co się katować tym cg, jak komuś to nie pasuje.
Mnie po myciu odżywką albo delikatnym szamponem swędziała skóra głowy, robił się łupież. Myję zwykłym szamponem, nakładam różne odżywki(często zmieniam), nie suszę ciepłym powietrzem, nie prostuję i nie narzekam na ich stan [/QUOTE]

Ja dokładnie tak samo.
Tylko suszę ciepłym nawiewem, bo nie mam cierpliwości do chłodnego.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:01   #2111
Joanku
Zadomowienie

Ja rozumiem, że nie ma co się upierać, ale aż mi sie wierzyc nie chce bo po cg dziewczyny nawet potrafiły z 2b do 2c skretu powskakiwać a ja sobie wmawiałam ze nie moge się poddać bo to pewnie kryzys.
Boję się tez ze taki włosowy mcdonald to z ich kaprysami rozwiązanie tylko na jeden raz...
No coz tak jak ktoś tu zauważył doproteinuje je, kupię jakąś maskę czy cuś bo mimo, że tej keratyny w gliskurowym szamponie to ledwo co, to i tak mogły dostac kopa jesli je przenawilżyłam.
Za długo pracowałam na to żeby teraz tak to cg rzucić, bo podoba mi się delikatna pielęgnacja włosiorów i one takie mięciutkie były [ale z kolei końce z mycia na mycie gorsze mimo serum i olei] jesli jednak efektów nie będzie no to wrócę do braci silikonów. [mmm btw one się zrobiły niesamowice 'mięsiste' teraz, opadaja gęsto a nie wiszą takie smętne kępki...]
no to dzisiejszy update, specjalnie nie reanimowałam, zeby pokazac efekt.
aaaa i ten kręcioł od czubka głowyyy

Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:54   #2112
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja rozumiem, że nie ma co się upierać, ale aż mi sie wierzyc nie chce bo po cg dziewczyny nawet potrafiły z 2b do 2c skretu powskakiwać a ja sobie wmawiałam ze nie moge się poddać bo to pewnie kryzys.
Boję się tez ze taki włosowy mcdonald to z ich kaprysami rozwiązanie tylko na jeden raz...
No coz tak jak ktoś tu zauważył doproteinuje je, kupię jakąś maskę czy cuś bo mimo, że tej keratyny w gliskurowym szamponie to ledwo co, to i tak mogły dostac kopa jesli je przenawilżyłam.
Za długo pracowałam na to żeby teraz tak to cg rzucić, bo podoba mi się delikatna pielęgnacja włosiorów i one takie mięciutkie były [ale z kolei końce z mycia na mycie gorsze mimo serum i olei] jesli jednak efektów nie będzie no to wrócę do braci silikonów. [mmm btw one się zrobiły niesamowice 'mięsiste' teraz, opadaja gęsto a nie wiszą takie smętne kępki...]

Kasia już pisała...Potrzebujesz protein. Jesli podoba się Tobie bycie cg to zostan przy tym tyle, ze wystrzegaj się silikonow, pq itp.

Bardzo ładnie u Ciebie mimo tego, ze uzyłaś mcdonalda
Stary 2014-02-22, 17:13   #2113
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Ja na razie ciągne winogronowy. Ale na nastepne olejowanie spróbuje "kujawskiego" czy jakiegoś innego kuchennego, ponoć niektórym sie sprawdza też. Zobacze jaki efekt będzie, może za jakiś czas spróbuje mieszanki tych 2 które mam w ogóle zauważyłam, że nie zbyt mogę trzymać oleje dłużej niż 2h bo mam przenawilżone włosy
U mnie spożywczy słonecznik za 6zł spisywał się świetnie Ale ja lubię słonecznik, w mieszankach też Rzepak był dla mnie deczko za ciężki, też kuchenny najzwyklejszy.

Cytat:

Proteinki, proteinki No i nie rezygnuj z silikonów, jeśli Ci służą.

Kupiłam dziś w biedronie maskę romantic forte sweden z olejem arganowym i jedwabiem, nigdzie jej nie widziałam i musiałam
Miałyście ją? No i kończy mi się jedwab gp, a w avonie kuracja marokańska z olejem arganowym była po 12zł chyba, jeszcze ze zniżką miałam po 10zł, to też wzięłam. Ma olej abisyński na 3 miejscu w składzie

Skład maski:
Skład: Aqua, Ceteryl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Argania Spinosa Kernel Oil, Hydrolyzed Silk, Parfum, Isopropyl Alcohol, 2-Bromo-2 Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Linalool.
Skład kuracji arganowej:
Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Crambe Abyssinica Seed Oil, Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, Parfum, Ethylhexyl, Methohycinnamate, Phenoxyethanol, Capryl Glicol, Dimethiconol, Argania Spinosa Oil, Panthenyl Ethyl ether, Phytantriol, Octocrylene, Tocopheryl Acetate, Zea Mays Oil, Beta carotene, Amyl Cinnamal, Coumarin, Geranio Butylpheny, Methylpropional, Linalool, Citronellol, Hexyl cinnamal, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KODC1606.jpg (71,7 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-02-22 o 17:14
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:30   #2114
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Po całym dniu takie? Zazdraszczam
A no takie i jeszcze leżałam w trakcie dnia to lekki puszek wierzchem a dziś miałam ananasa i szeroką czapę w lesie, robiłam 4 h przyszłam do domu, wzięłam prysznic i jak rozpuściłam włosy i potrzepałam palcami od spodu je to nadal niezłe były, aż w szoku byłam jak im podcięcie posłużyło
Stary 2014-02-22, 18:00   #2115
dirtimeri
Przyczajenie

Mam kolejne frasobliwe pytanie
Skoro żel lniany jest humekantem, to czemu polecany jest jako żle końcowy, stylizujący? Przecież ładując na głowę sam humekant, łatwo o puch i szorstkie włosy, prawda?
dirtimeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 18:30   #2116
Imperfecta
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie mieszankę: reszta pilomaxa z henną+łyżka miodu+2 łyzki aloesu. Siedzę z tym na głowie. Są dwie opcje, albo będzie bardzo dobrze, albo bardzo źle zrobiłam to zamiast oleju.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:37   #2117
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdorszcze
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:40   #2118
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie mieszankę: reszta pilomaxa z henną+łyżka miodu+2 łyzki aloesu. Siedzę z tym na głowie. Są dwie opcje, albo będzie bardzo dobrze, albo bardzo źle zrobiłam to zamiast oleju.
Pokaż nam efekty

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Zazdorszcze
aż się zarumieniłam no po tej ostatniej wizycie u fryzjera strasznie współpracują no i dałam im kallosa jaśminowego którego lubią oj lubią
Stary 2014-02-22, 19:44   #2119
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż nam efekty
Właśnie T-shirt do ploppingu zarzuciłam, 10 minut i idę suszyć zobaczymy co z tego wyjdzie ja wysuszę to pokażę
Stary 2014-02-22, 20:03   #2120
iwonsia01
Zadomowienie

Imperfecta oglądałam właśnie Twój blog ciekawy Bardzo ładnie Ci było w tym popielatym blondzie!
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:13   #2121
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Imperfecta oglądałam właśnie Twój blog ciekawy Bardzo ładnie Ci było w tym popielatym blondzie!
Dziękuję
W sumie też się sobie podobałam, ale lepiej się czuję w brązie
Stary 2014-02-22, 20:21   #2122
iwonsia01
Zadomowienie

No fakt. Też mam ten problem, że rozsądek mi podpowiada brąz i wiem, że włosy by na tym dużo zyskały, ale ja się źle w nim czuje ehhh A przez to ciągłe rozjaśnianie moje włosy wyglądają jak miotła
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:41   #2123
Imperfecta
Zakorzenienie

Okropne są te moje włosy. Nawet nie pokazuję, bo to woła o pomstę do nieba jutro do szkoły zwiążę jak nic.
Stary 2014-02-22, 21:24   #2124
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Imperfecta oglądałam właśnie Twój blog ciekawy
Właśnie też przeglądałam (i podoba mi się), ale póki co wgłębiłam się tylko w post o świeczce, a ja lubię świeczki

Cytat:
Okropne są te moje włosy. Nawet nie pokazuję, bo to woła o pomstę do nieba jutro do szkoły zwiążę jak nic.
Na pewno przesadzasz
Stary 2014-02-22, 21:27   #2125
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno przesadzasz
Raczej nie i są takie dziwne w dotyku, jak sztuczne
Stary 2014-02-22, 21:29   #2126
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
i są takie dziwne w dotyku, jak sztuczne
Oj też tego nie lubię, już mogą gorzej wyglądać czasem, ale dotyk musi być boski nie lubię sztywności włosów moich strasznie i unikam stylizacji żelami, póki co żaden mi nie podszedł (a nie mam lidla w mieście ) i póki co służy mi tylko pianka z syoss i strasznie jest wydajna malutko jej używam tylko dla podkreślenia lekkiego tego co jest
Stary 2014-02-22, 21:34   #2127
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Oj też tego nie lubię, już mogą gorzej wyglądać czasem, ale dotyk musi być boski nie lubię sztywności włosów moich strasznie i unikam stylizacji żelami, póki co żaden mi nie podszedł (a nie mam lidla w mieście ) i póki co służy mi tylko pianka z syoss i strasznie jest wydajna malutko jej używam tylko dla podkreślenia lekkiego tego co jest
No moje już dawno takie nie były. Nie wiem jak to nazwać, nie są bardzo twarde, ale takie... takie jakby były mokre a są suche

Macie zdjęcie góra jest niedosuszona, bo chciałam je zostawić do doschnięcia i od razu zdjęcie strzeliłam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0938.jpg (60,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (70,2 KB, 79 załadowań)
Stary 2014-02-22, 21:35   #2128
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
No moje już dawno takie nie były. Nie wiem jak to nazwać, nie są bardzo twarde, ale takie... takie jakby były mokre a są suche

Macie zdjęcie góra jest niedosuszona, bo chciałam je zostawić do doschnięcia i od razu zdjęcie strzeliłam.
3 zdjecie... ROZPLYWAM sie bezbledne wizualnie sa
na 1 tez sa takie... lsniace jak z reklamy i wydaja sie miekkie
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:37   #2129
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
3 zdjecie... ROZPLYWAM sie bezbledne wizualnie sa
na 1 tez sa takie... lsniace jak z reklamy i wydaja sie miekkie
Dwa ostatnie to jedno i to samo tylko bez lampy i z lampą
No właśnie wyglądają na miękkie a są takie dziwne jakieś
Dziękuję
Stary 2014-02-22, 21:40   #2130
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Dwa ostatnie to jedno i to samo tylko bez lampy i z lampą
No właśnie wyglądają na miękkie a są takie dziwne jakieś
Dziękuję
wiem ze to jedno zdjecie po prostu nie wiedzialam jak to powiedziec

ja na noc olej lniany nakladam, a jutro raniutko o 6 czy 7 wstane, glowe umyje i wymaskuje sie, zobaczymy ile z tego planu uda mi sie zrealizowac
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości