Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 16:49   #2071
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
wiesz co... pokaze Ci co ja mialam jak uzywalam gluta to stylizacji, probowalas zmienic stylizator? moze glut jest za slaby
To prawda. Raz że glut jest słaby, a dwa po prostu ciężki, to czuć aż w rękach w porównaniu do sklepowego żelu. Ja przy takich włosach do łopatek stosowałam gluta, ale wymieszanego z innym żelem (jakimś mocniejszym), ale im włosy były dłuższe, tym glut się mniej sprawdzał, prostował, puszył, więc odstawiłam.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:51   #2072
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Zgadzam się, jest znacznie lepiej. Nie ma ogonków, włosy wyglądają na dużo bardziej gęste i bardziej regularnie się kręcą.
Zazdroszczę takich fal bez stylizacji.
Dzięki no współpracują, nie używam też b.s odkąd przestałam zawijać nawet na chwilę w turban, rozczesuję je przy spłukiwaniu d/s i już a nie sorki, nie dopisałam dziś wgniotłam troszkę (na oczko jak 3/4 orzecha włoskiego ) pianki z syoss bo wiedziałam że mam latający dzień i nie chciałam wyglądać jak puchowa miotła, ale u mnie czy ze stylizacją czy bez to podobnie wyglądają, tylko wiadomo, ze stylizacją trzymają się lepiej mimo miętoszenia plus likwidacja jakichś puszków.

W niedzielę nie dam pianki, porównamy

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Jest zmiana cudowne są!

Dziewczyny... znalazłam miąższ z aloesu taki do spożycia, w sumie niewiele tam jest oprócz niego. Nikt tego nie pije. Tak sobie pomyślałam, że... rzucę to na włosy
Ale jeszcze się zastanawiam
Dzięki
Zarzuciłabym

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
boskie!
Stary 2014-02-21, 16:52   #2073
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Garnier AiK nie ma żadnych protein, to odżywka emolientowa, podobnie jak Alterra granat i aloes.
A co do włosów - mnie one wyglądają na przeproteinowane. Ja miałam identyczne przed olejowaniem i później zabawą z cg (w załączniku), a w zasadzie gorsze, nie będę ubliżać Twoim.
A może sok z aloesu Cię puszy? Psikanie na co dzień humektantem, zwłaszcza przy takiej wilgoci, jaka jest na wyspach, nie jest chyba dobrym pomysłem. Ciężko mi doradzić Ci pod względem kosmetyków, ale niejednokrotnie widuję tu posty dziewczyn mieszkających w Anglii, jak doradzają sobie, gdzie można coś ciekawego dostać. Czytaj uważnie, może coś Ci pomogą.
Olej może być pierwszym O. Możesz spróbować nakładać olej wymieszany z odżywką (jakąś tanią najlepiej, żeby było jej dużo za małą cenę, żeby szkoda nie było), zmywa się o niebo lepiej.

Pierwszym O nie musi być lekka odżywka.
Ja zawsze dawałam olej, olej z odżywką, różne domowe maski (np. olej, inny olej, odżywka, pantenol i co tam mi przyszło do głowy) jako pierwsze O.
Mycie nie musi być samej skóry głowy szamponem. Z powodzeniem można myć całe włosy, nie rozumiem czemu nie.
Drugie O to już oczywiście docelowa odżywka d/s, później odżywka b/s i ewentualna stylizacja.
No to własnie zobaczyłam na zdjęciach swoje włosy... ;/
Olejuję własnie czasem z jakąś odzywką w psikaczu, co mi podleci a zgodne z CG, ale chyba na jakiś czas zawieszę ten rodzaj pielęgacji i zobaczymy coś do pielęgnacji na angielską nutę, dziękuję ze staracie się pomoc. ;*
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:54   #2074
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dzięki
Zarzuciłabym
To rzucę jutro
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:55   #2075
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Olejuję własnie czasem z jakąś odzywką w psikaczu, co mi podleci a zgodne z CG, ale chyba na jakiś czas zawieszę ten rodzaj pielęgacji i zobaczymy coś do pielęgnacji na angielską nutę, dziękuję ze staracie się pomoc. ;*
Odpuść sobie przy olejowaniu odżywkę w psikaczu, tam jest tak niewiele składników odżywiających włosy, że nie warto. To może być coś "wieńczącego" dzieło dla zlikwidowania jakiegoś ostatniego puszku (czasem te silikonowe psikacze są w tym niezłe), ale jako pierwsze O się niezbyt nadaje.
Stary 2014-02-21, 16:58   #2076
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Garnier AiK nie ma żadnych protein, to odżywka emolientowa, podobnie jak Alterra granat i aloes.
A co do włosów - mnie one wyglądają na przeproteinowane. Ja miałam identyczne przed olejowaniem i później zabawą z cg (w załączniku), a w zasadzie gorsze, nie będę ubliżać Twoim.
A może sok z aloesu Cię puszy? Psikanie na co dzień humektantem, zwłaszcza przy takiej wilgoci, jaka jest na wyspach, nie jest chyba dobrym pomysłem. Ciężko mi doradzić Ci pod względem kosmetyków, ale niejednokrotnie widuję tu posty dziewczyn mieszkających w Anglii, jak doradzają sobie, gdzie można coś ciekawego dostać. Czytaj uważnie, może coś Ci pomogą.
Olej może być pierwszym O. Możesz spróbować nakładać olej wymieszany z odżywką (jakąś tanią najlepiej, żeby było jej dużo za małą cenę, żeby szkoda nie było), zmywa się o niebo lepiej.

Pierwszym O nie musi być lekka odżywka.
Ja zawsze dawałam olej, olej z odżywką, różne domowe maski (np. olej, inny olej, odżywka, pantenol i co tam mi przyszło do głowy) jako pierwsze O.
Mycie nie musi być samej skóry głowy szamponem. Z powodzeniem można myć całe włosy, nie rozumiem czemu nie.
Drugie O to już oczywiście docelowa odżywka d/s, później odżywka b/s i ewentualna stylizacja.
Podałam przykład z szamponem. Wcześniej pisałam o balsamach i odzywkach.
Tłumaczyłam co to znaczy OMO.
Jednej nie pasuje OMO, innej odpowiada same mycie odżywką o którym wspomniałam. Wiemy jedno coś tu nie gra.
Facelle nie odpowiada to można byłoby użyć szamponożelu Alterry.
Problem z łupieżem może być też przez samo używanie produktów z Garniera...Moja siostra po Garnierze dostaje łupieżu...Nie wiem. Teraz sobie przypomniałam...AiK jest emolientową odżywką jednakże może powodować przyklap o którym nam koleżanka wspominała, że ma. Nie każdej z nas pasuje.

Zapomniałam o aloesie...Jednakże nie zawsze aloes musi być przyczyną.
Psikanie wodą bynajmniej u mnie powodowało puch..Zalezy w jakich proporcjach się go daje.

Noi właśnie o tym zapomniałam a koleżanki przypomniały...
Sam żel lniany może być zbyt słaby...I nie każdej odpowiada i też powoduje przyklap.

Każdy włos potrzebuje czego innego i stale trzeba kontrolować. Myszkę podziwiam, że tak zapisuje sobie wszystko o kosmetykach. Jeśli o mnie chodzi to zapominam o tym. Przypomnę sobie w ostatniej chwili czytając.
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2014-02-21 o 17:02
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:00   #2077
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję ze staracie się pomoc. ;*
Chętnie bym pomogła, ale ja po prostu rzucam cokolwiek na głowę parę razy z rzędu i patrzę co się dzieje, no i jak plusowo to zapisuję dany produkt na liście top nie znam się na tych wszystkich niusach ale tu jest mnóstwo dziewczyn które pomogą
Stary 2014-02-21, 17:09   #2078
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Odpuść sobie przy olejowaniu odżywkę w psikaczu, tam jest tak niewiele składników odżywiających włosy, że nie warto. To może być coś "wieńczącego" dzieło dla zlikwidowania jakiegoś ostatniego puszku (czasem te silikonowe psikacze są w tym niezłe), ale jako pierwsze O się niezbyt nadaje.
Nie, nie, nie, zle sie zrozmialysmy.
Mam pusta butle laduje tam aloes albo wode, do tego olej i jakas odzywke, wstrzasam i wtedy psiukam.
W moim przypadku nie ma zadnej roznicy pomiedzy olejowaniem tradycyjnym a w psikaczu.
Stary 2014-02-21, 17:15   #2079
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, nie, zle sie zrozmialysmy.
Mam pusta butle laduje tam aloes albo wode, do tego olej i jakas odzywke, wstrzasam i wtedy psiukam.
W moim przypadku nie ma zadnej roznicy pomiedzy olejowaniem tradycyjnym a w psikaczu.
A, już rozumiem. Można tak robić, chociaż mnie od oleju się zapychało psikadło, jak tak próbowałam. Widocznie miałam bardzo mały otwór.
Ale spróbuj na dużą ilość odżywki dopiero nałożyć olej. To się bardzo często sprawdza.
Stary 2014-02-21, 17:41   #2080
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ale jak ją usunę, to nie mam nic w sumie proteinowego, a po serii tylko alterrowej mam gumę i przenawilżone strąki.
Aik było super na początku. Jak kurde wszystko cokolwiek mi odpowiada to po 3 /4 razie zaczyna sie pierdzielic... ;/
Do reanimacji używam soku z aloesu + glut razem w psikaczu, co prawda leci strumieniem ale jakos ujdzie wgniecie się i jest lepiej. Loki są kompletnie niezdefiniowane, frywaja półptoste półskrecone. W zaleznosci jak im sie chce.
Nigdy nie uzywałam b/s, może czas w cos zainwestować.. Ale jak mówie na angielskich półkach tylko loreale, garniery i inne drogie marki.
Ok, moze też bym odstwila na jakiś czas CG i zobaczyła co się dzieje?

Włosy myję OMO, tylko że moim pierwszym O jest własnie olej.
na angielskich półkach nie tylko znajdziesz garniery itd. Np.
Palmer's cocoa butter formula with vitamin E - moisturizing body oil - świetny lekki olej porównywalny do oleju Babydream. Fajny do ubogacania lekkich odżywek albo do zabezpieczania końcówek bo nie obciąża za bardzo. No i ten czekoladowy zapach to już w ogóle.
naked rescue shea butter &olive intensive conditioner - lekka odżywka coś w stylu Joanny. Ładnie pachnie i jako do b/s jest fajna bo dociąży ładnie jeśli będzie za lekka to dokapiesz oleju.
hmmm w Superdrug masz olej kokosowy na półce oraz odżywkę jabłkową tejże firmy - świetna do mycia no i kosztuje grosze.
Możesz zaglądnąć też do Holland&Barret gdzie znajdziesz naturalne kosmetyki - aloesowe, z miodem i inne. Droższe al e jak popatrzysz dobrze po składach to naprawdę warto zainwestować.
Co jeszcze możesz znaleźć.. popatrz może na ebay. Tam możesz trafić na angielskie kosmetyki które polecane są na wizażu a w sieciówkach ciężko je spotkać. Jest jeszcze przecież TheBodyShop - u mnie odżywki i szampony wyszły ale poszukaj a znajdziesz coś A no i niezastąpiony TkMaxx gdzie olei i odżywek co nie miara. Sama znalazłam tam olej avocado i olej macadamia. Odżywkę Creations Garden Natural Products, Leave In Conditioner with Argan Oil from Morocco, Moisturizing też polecam. Porównywalna do Garniera AiK możesz stosować na zmianę no i ma większą objętość niż Garnier

W Anglii nie jest tak źle wystarczy spędzić na półkami trochę czasu i postudiować składy. Możesz też popatrzeć na kosmetyki które zostały zanalizowane. Mniej wiecej zorientować się które to angielskie firmy i szukać Próbowałam na wizażu znaleźć wątek tylko i wyłącznie z angielskimi kosmetykami ale albo dawno nieaktywny albo źródło informacji marne. Próbuj.
Myślę że do twoich włosów po prostu trzeba różnorodności bo się przyzwyczajają. Moje włosy np. nie lubią protein więc też możesz odstawić na np. co 3-4 mycie. Musisz próbować bo niestety ale CG wymaga cierpliwości,czasu i samozaparcia. Jak się poddasz to mówię ci będzie jeszcze gorzej.

Co zauważyłam u siebie - nawet jeśli to nie jest kosmetyk do włosów i tak sprawdzam za każdym razem skład nawet żywności co w nich jest konkretnie. I myślę że nawet jakbym zrezygnowała z cg to nie potrafiłabym nie czytać składów. Nie jestem ekstra znawczynią ale co swoje to zrozumiem a jak nie ogarniam to szukam i o Za 20 razem wchodzi do głowy
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:43   #2081
Milena_ 798
Raczkowanie

a mnie tak AZS zaatakowało,że szkoda gadac pomagam sobie jakoś cerkogelem i kilka razy dziennie wcieram gluta lnianego w skórę głowy.Oby to pomogło
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:54   #2082
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
a no i zapomniałam jeszcze o ostatnim cudzie ! Krem do loków formy Boots Nie wiem jaki masz stosunek do żeli ale ten krem do loków jest cudowny
i stosowanie metody LOC przy pogodzie angielskiej sporo mi pomogło. Przy moich włosach, gdzie wychodzę na zewnątrz i włosy wręcz rosną LOC stało się niezastąpione. Od tamtej pory naprawdę jest dużo dużo lepiej!

Zapomniałam się pochwalić a co Przyleciałam tydzień temu do PL. Umyłam włosy (w końcu normalna woda!) no i normalnie ułożyłam. Babcia mnie zobaczyła i tekst - Kręciłaś włosy? Także skoro po 8 miesiącach nie widzenia się wszyscy mi mówią że kręciłam włosy bo one nigdy się tak nie kręciły to musi coś być w tym CG. A tu efekt po pierwszym myciu w PL:
M - szampon H&S - nie miałam innego ups
O- olej sezamowy z odżywką Garnier na 20min
spłukałam zimną wodą i
L- odżywka Garnier jako b/s
O- kapka oleju sezamowego
C - krem do loków Boots
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0178.jpg (72,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0179.jpg (49,9 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-02-21, 19:08   #2083
iwonsia01
Zadomowienie

Magda1706 - też uwielbiam tego Bootsa! dla mnie idealny. A co najważniejszego: mega wydajny! Mam w zapasie jeszcze jedni opakowanie a potem będę pewnie męczyć znajomych aby mi go wysłali ponownie. Podoba mi się w nim to, że jak damy więcej to mamy działanie podobne do żelu, a jak mniej to naturalny efekt lekkiego "puszka" który bardzo lubię

ps. zapomniałam dodać, że on chyba w Anglii kosztuje AŻ 1,5 funta hahahaha

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-02-21 o 19:17
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:28   #2084
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Magda1706 - też uwielbiam tego Bootsa! dla mnie idealny. A co najważniejszego: mega wydajny! Mam w zapasie jeszcze jedni opakowanie a potem będę pewnie męczyć znajomych aby mi go wysłali ponownie. Podoba mi się w nim to, że jak damy więcej to mamy działanie podobne do żelu, a jak mniej to naturalny efekt lekkiego "puszka" który bardzo lubię

ps. zapomniałam dodać, że on chyba w Anglii kosztuje AŻ 1,5 funta hahahaha
taniutki jak woda Jak będę wracać do PL na stałe już to zabiorę ze sobą chyba z 10 tych słoiczków hahahah
Stary 2014-02-21, 19:38   #2085
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A tu efekt po pierwszym myciu w PL:
Baardzo ładnie
Stary 2014-02-21, 20:03   #2086
Joanku
Zadomowienie

Ojej! Ale krecioły!!!

Dziękuję za polecenie tylu kosmetyków czas powoli próbować
Co do kremu do loków to słyszałam o tym bootsowym i jeszcze o scandalous bad girl curl cream. Będę próbować.
A jakie maski w UKjowym przybytku szczęścia polecacie?
Znalazlam biovax na ebayu a cos do kupienia lokalnie?

Powoli rzeczywiście ucze się czytania składów [co jest sensowne itp.] Ale Cg jeszcze troche mnie przeraza, taka trochu czarna magia...
Jakos wciaz sie boję... bo wystarczy jeden detal i już produkt niezgodny cg, dlatego zasób moich kosmetykow taki ubogi
Znalazlam tania maske z extraktem henny, krótki skład, moze kto mi powiedziec czy warto to to na glowe klasc?
[BO ta numeroza na dole mnie trochę odrzuca i wszystkie methylo cośtamy]

Aqua, cetearyl alkohol, glyceryl stearate, cetrimonium chloride, parrafin, glycerin, parfum, lawsonia inermis, benzyl alcohol, methylchloroizothiazoline , methyloizothiazoline, CI 19140, CI42090, CI 14700

Krem rozumiem ten? Tylko ze on niby nbiezgodny bo ma pq-10, wiec jak to jest z tym cg?

Jestescie super.!

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-02-21 o 20:24
Stary 2014-02-21, 20:07   #2087
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazlam tania maske z extraktem henny, krótki skład, moze kto mi powiedziec czy warto to to na glowe klasc?
[BO ta numeroza na dole mnie trochę odrzuca i wszystkie methylo cośtamy]

Aqua, cetearyl alkohol, glyceryl stearate, cetrimonium chloride, parrafin, glycerin, parfum, lawsonia inermis, benzyl alcohol, methylchloroizothiazoline , methyloizothiazoline, CI 19140, CI42090, CI 14700

Krem rozumiem ten?

Jestescie super./: cmok:
Ma parafinę, którą trzeba zmyć silnym szamponem, może niekoniecznie po każdym użyciu, to już zależy od włosów, ale pewnie najrzadziej po 3-4 użyciach.
I ten benzyl alcohol jest taki sobie teoretycznie, chociaż mnie nigdy nie zaszkodził w niczym, no i jest na końcu składu. Te methylocośtam to nie wiem co to. Nie znam się na tyle.
A te numerki to zwykłe barwniki, żeby maska miała ładny kolor. Nic szkodliwego, z tego co mi wiadomo.
Stary 2014-02-21, 20:13   #2088
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie, ogarnęłam się sama dziś po fryzjerze i się pokazuję, przy robieniu zdjęcia pierwszy raz spojrzałam w lustro i zobaczyłam się od tyłu po cięciu, kurczę pozytywnie się zmieniło moim zdaniem

Dziś zestawik szybki czyli szampon z GP bez SLS i kallos jaśmin który zawsze robi mi dobrze
Ale Ty masz piękną objętość w ogóle ślicznie jest
Cytat:
Dzięki no współpracują, nie używam też b.s odkąd przestałam zawijać nawet na chwilę w turban, rozczesuję je przy spłukiwaniu d/s i już a nie sorki, nie dopisałam dziś wgniotłam troszkę (na oczko jak 3/4 orzecha włoskiego ) pianki z syoss bo wiedziałam że mam latający dzień i nie chciałam wyglądać jak puchowa miotła, ale u mnie czy ze stylizacją czy bez to podobnie wyglądają, tylko wiadomo, ze stylizacją trzymają się lepiej mimo miętoszenia plus likwidacja jakichś puszków.

W niedzielę nie dam pianki, porównamy

Dzięki
Zarzuciłabym

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Mam prośbę.. możesz pokazać swoje włosiska po całym dniu

Cytat:
a no i zapomniałam jeszcze o ostatnim cudzie ! Krem do loków formy Boots Nie wiem jaki masz stosunek do żeli ale ten krem do loków jest cudowny
i stosowanie metody LOC przy pogodzie angielskiej sporo mi pomogło. Przy moich włosach, gdzie wychodzę na zewnątrz i włosy wręcz rosną LOC stało się niezastąpione. Od tamtej pory naprawdę jest dużo dużo lepiej!

Zapomniałam się pochwalić a co Przyleciałam tydzień temu do PL. Umyłam włosy (w końcu normalna woda!) no i normalnie ułożyłam. Babcia mnie zobaczyła i tekst - Kręciłaś włosy? Także skoro po 8 miesiącach nie widzenia się wszyscy mi mówią że kręciłam włosy bo one nigdy się tak nie kręciły to musi coś być w tym CG. A tu efekt po pierwszym myciu w PL:
spłukałam zimną wodą i
C - krem do loków Boots
super!
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:55   #2089
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Ale Ty masz piękną objętość w ogóle ślicznie jest

Mam prośbę.. możesz pokazać swoje włosiska po całym dniu
Dzięki

Już idę robić zdjęcie, ale w sumie na oko wyglądają tak samo, niewielki puszek bo leżałam dziś w ciągu dnia czego zwykle nie robię ale wstawię jutro rano bo mąż na film mnie woła
Stary 2014-02-21, 21:05   #2090
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Witam Kochana
Jak migdałek się u Ciebie spisuje? Ja uwielbiam
Póki co bardzo cacy, ale ciężko jest mi ocenić obiektywnie, bo włosy są dzisiaj po pierwszym myciu od czasu cięcia i są jeszcze w szoku (zwykle 3-5 cm podcięcia u mnie wystarcza, żeby podniosły się 15 ), więc ładnie się wybiły i jestem zadowolona Migdałka połozyłam tylko na długość, na skalp poszła Amla Khadi

Joanku nie wiem skąd Ci się wzięło przeświadczenie, że AiK jest proteinowy Ale o UK nigdy bym nie powiedziała, że jest biedny asortymentowo jeśli chodzi o włosy Akurat będąc w Londynie kilka razy skupiałam się na żelu, bo to podstawa mojej stylizacji i miałam kilku niezłych i tanich kandydatów

Cytat:
:
To akurat jest biedne strasznie :P Ekstraktu z henny tyle co nic, bo w składzie jest zaraz po perfumach. Nie wiem jak reagujesz na parafine, ale mi zwykle obciąża i prostuje włosy

Imperfecta mi aloes w połączeniu z miodem i lekką odzywką TBS (forever ) uratował włosy po wielkim przesuszu, więc nie wiem czego tu się bać

Wicherek bardzo na plus faktycznie teraz wydają się jeszcze gęściejsze i mięsiste
Stary 2014-02-21, 21:08   #2091
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Imperfecta mi aloes w połączeniu z miodem i lekką odzywką TBS (forever ) uratował włosy po wielkim przesuszu, więc nie wiem czego tu się bać
Do jakiej innej odzywki mogę dorzucić aloes i miód?
Stary 2014-02-21, 21:10   #2092
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Do jakiej innej odzywki mogę dorzucić aloes i miód?
Ja dodawałam do bananowej, bo uznałam, że najlepsza będzie bez zbędnych dodatków (czyli zgodna z cg), ale Twoje włosy to mi się i tak nawilżone wydają
Stary 2014-02-21, 21:15   #2093
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Ja dodawałam do bananowej, bo uznałam, że najlepsza będzie bez zbędnych dodatków (czyli zgodna z cg), ale Twoje włosy to mi się i tak nawilżone wydają
No bo są nawilżone i to dość mocno nie narzekam na to ale chciałabym spróbować
Stary 2014-02-21, 21:41   #2094
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Już idę robić zdjęcie, ale w sumie na oko wyglądają tak samo, niewielki puszek bo leżałam dziś w ciągu dnia czego zwykle nie robię ale wstawię jutro rano bo mąż na film mnie woła
To zazdroszcze bo moje nawet jesli po wysuszeniu wydaja sie ze jest ich duzo to z czasem robia przyklapniete i postrakowanez tym najbardziej nie moge sie wlasnie uporac
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:43   #2095
Joanku
Zadomowienie

Wiecie co.. poddalam się ;/ Wiem [wyznaje troche swoje grzechy ;p] powinnam walczyc do konca, ale [zwalam winę na wino o 14 ] umyłam włosy garnierem intensywna regeneracja z keratyna [czyli silikon sls i śmieci] na to glisskur maska z proteinami jedwabiu czyli kolejny smieć wszystko dalej tak jak zawsze...I nie moge uwierzyć...
Wlosy sa dociążone, nie fruwają ładnie się pozbijały w loki suszylam je dyfuzorem moze 20 minut...
Kurde.
Zobaczcie. Mysle ze raz na jakis czas wlosowy mcdonald im nie zaszkodzi, ale w takim ukladzie co?

Odejsc od cg i poszukac szamponow z jakims konkretnym skladem?
Czy probować dalej?
Stary 2014-02-21, 21:54   #2096
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Czy probować dalej?
Ja serio nie wiem po co się katować tym cg, jak komuś to nie pasuje.
Mnie po myciu odżywką albo delikatnym szamponem swędziała skóra głowy, robił się łupież. Myję zwykłym szamponem, nakładam różne odżywki(często zmieniam), nie suszę ciepłym powietrzem, nie prostuję i nie narzekam na ich stan
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:57   #2097
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Wiecie co.. poddalam się ;/ Wiem [wyznaje troche swoje grzechy ;p] powinnam walczyc do konca, ale [zwalam winę na wino o 14 ] umyłam włosy garnierem intensywna regeneracja z keratyna [czyli silikon sls i śmieci] na to glisskur maska z proteinami jedwabiu czyli kolejny smieć wszystko dalej tak jak zawsze...I nie moge uwierzyć...
Wlosy sa dociążone, nie fruwają ładnie się pozbijały w loki suszylam je dyfuzorem moze 20 minut...
Kurde.
Zobaczcie. Mysle ze raz na jakis czas wlosowy mcdonald im nie zaszkodzi, ale w takim ukladzie co?

Czy probować dalej?
wg mnie rada jest prosta, uzywaj silikonowych odzywek i po problemie, nie wszystko kazdemu pasuje np. u mnie silikony powoduja puszenie wiec ich nie uzywam, ale ewidentnie Twoje wlosy ich potrzebuja
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:18   #2098
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Tak sobie Was czytam i czytam...ale weny do pisania nie mam.mój tato miał teraz operację,usuwali mu
Będzie dobrze

Cytat:
Ja juz to wszystko opisałam. ;<
Hormonów nie biorę od ponad pol roku bo to wszystko zaczelo sie od bomby progesteronowej zaaplikowanej przez superświetnych angilskich lekarzy ;/
No to tak jak pisałam już wczesniej.
Olej z pestek wingoron na całą noc przed porannym myciem.
Na głowę facelle [choc dostałam łupiezu] biwax med [to samo dziś] jantar też, a od placenty swędzi mnie skóra głowy.
Na resztę długości alterra [ale mam tylko alterre granat albo morele bo jak bylam w PL t byl kryzys jojobowy]
Śpię w ananasie a i tak górn wartswa nie kręci się w ogóle ,tylko ledwo sie wywija, szorstka sucha plącząca]
potem splukuje nakladam garniera aik na jakies 15 minut, [alterra kładziona serią mnie przenwilża] potem plukanka z deszczowki z kropelka octu jabłkowego, bo wode mam twarda jak tralala. [Raz na tydzien/dwa maska z siemienia lnianego połączona z alterrą z granatem i raz na miesiąc, półtora henna]
W ramach reanimacji glut czasem spryskuje włosię aloesem + glut.
pięknie skręca je angielska wilgoć.
Dodatkowo od dawna włosy sa przyklapem na górze i sianem na końcach mimo zabezpiaczania albo nakladania np aik na konce jako b/s więc mam 'cudną piramidkę' [a i tak sa wycieniowane, z tym ze górna warstwa się nie kręci]
Potem zwykle zalewam glutem i odciskam nad wanną, łapię bawełniana koszulkę i odciskan nadmiar wody [jesli od razu ich nie splunkinguje będzie wyprost, nie ma mowy o przeczesaniu włosów palcami - będzie wyprost] jak przyjda z wanny musi plunk być praktycznie od razu, potem jak odsączą się w tej koszulce to ugniatam delikatnie i znów plunk bo od wody są cięzkie i wysychają takie 'do dołu rozprostowane, potem susze głową w dół ale tylko górę żeby je odbić a reszte dyfuzorem, tak ak mowilam jesi nie bede suszyc kazdego pasma [musza byc tak cienkie ze wychodzi ich okolo 25 na mojej glowie] osobno i po 3/4 minuty to będzie to proste bleh, ktore zaprezentwałam powyżej. A ten ok jst własnie efektem takiego suszenia'

Proszę oto słodki efekt dziś.

Odpadam.
Kochana, a Ty jakiś protein używasz? Bo jak już dziewczyny pisały, garnier AiK nie ma protein, a mi się wydaje, że za dużo emolientów używasz. Olej winogronowy przed myciem, potem garnier AiK albo odżywka alterry - same emolienty, brak protein. CHyba że masz je w czymś innym?

Cytat:
Witajcie, ogarnęłam się sama dziś po fryzjerze i się pokazuję, przy robieniu zdjęcia pierwszy raz spojrzałam w lustro i zobaczyłam się od tyłu po cięciu, kurczę pozytywnie się zmieniło moim zdaniem

Dziś zestawik szybki czyli szampon z GP bez SLS i kallos jaśmin który zawsze robi mi dobrze
Pięknie teraz jest, większa objętość i mięsistość

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
a mnie tak AZS zaatakowało,że szkoda gadac pomagam sobie jakoś cerkogelem i kilka razy dziennie wcieram gluta lnianego w skórę głowy.Oby to pomogło
Oj bido Może żel aloesowy też coś pomoże co?

Cytat:

spłukałam zimną wodą i
C - krem do loków Boots
Cudowne są

Cytat:
Kurde.

Czy probować dalej?
Kochana, czy przypadkiem moja hipoteza o tym, że za dużo emolientów a za mało protein się nie sprawdziła?
"umyłam włosy garnierem intensywna regeneracja z keratyna [czyli silikon sls i śmieci] na to glisskur maska z proteinami jedwabiu czyli kolejny smieć " - umyłaś szamponem z keratyną (proteina) i dałaś maską z jedwabiem (proteina) i włosy od razu wyglądają piękniej.
Ja ostatnio się przenawilżyłam (olej przed każdym myciem, emolientowe olejowe maski i odżywki, mało protein) i miałam taki gumowy puch. Pomogło dwukrotne zastosowanie maski z kilkoma kroplami keratyny
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:23   #2099
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Oj bido Może żel aloesowy też coś pomoże co?
nie mam żelu aloesowego tylko aloes doniczkowy ale on coś taki lichutki jest jeszcze i mi go szkoda. Mam nadzieje, że len i cerkogel pomogą.
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:39   #2100
Joanku
Zadomowienie

|Tej keratyny to tam tyle co kot napłakał. Ale ok, sprobuję i tak] chociaz jak mówię silikon wrócił a włosiory tak już od wieków nie wyglądały.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości