|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Kupiłam buty http://allegro.pl/sneakers-botki-na-...990160597.html kiedyś takie przymierzałam i były super wygodne tylko pomarańczowe i brudne
te mają wkładkę 22,9czyli będą luks nie podobały mi się na początku ale jak widzę laski w legginsach lub obcisłych dresach i tych butach to aż mnie skręca z zazdrości ![]() Aga hormony Ci szaleją,ja miałam znowu tak że chciałam strasznie żeby TŻ był w domu,zrobił herbatkę,przytulił,pogada ł a ja co wieczór byłam sama ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Coś dla Was moje Kochane http://m.bebzol.com/pl/Gdy-nie-odbie...nu.142580.html
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem dziś ledwo żywa i narzekająca. I na maksa zgorzkniała ona chyba tylko u mnie jest tak męcząca i marudna, tżtowi usypia na rękach na siedząco u mnie nie.Nie mam siły już, chciałabym wieczorem odpocząć a potem położyć się spac o 22... Od kilku dni wieczory i lulanie mnie wykańczają. ona chce chodzić spać o północy i wygrywa. Z karmieniem też porażka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
ale to co zrobil pozniej to ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
ale ja tych bananow nie bardzo moge---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() podobny do mamausi
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klusiu też tak miałam,co się położyłam Młody w krzyk a ja na równe nogi,byłam sama nikt mi nie pomagał,jak chciałam się wykąpać (a wiedziałam że usiądę doopą we wannie i będzie krzyk) musiałam przez pierwsze 5mcy mamę wołać do siebie lub kąpałam się w południe jak Młody twardo spał-Jezu jak o tym pomyślę to aż mi słabo.Ja jeszcze nauczyłam zasypiania na rękach i do tej pory kabana dźwigam
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba jakaś kijowa sobota w takim razie.
Kluska, Hania taka malutka a potrafi juz postawić na swoim. może skróć jej drzemki (nie wiem w jakich godzinach śpi w dzień), wtedy będzie bardziej padnięta wieczorami. Ruda, no jak ktoś ma szczupłe nóżki to buty super. idę meliskę zaparzyć, bo chyba dzisiaj dojdzie do rękoczynów. Tż już nawet sie nie odzywa, ma bidok stracha. Jaśmina za to daje czadu, i nic się nie przejmuje.
|
#516 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi Ewciu juz teraz plakac sie chce jak pomysle ze karmie juz coraz mniej Kupilam sobie woreczki na pokarm (mleko moje ) do mrozenia za 10 zlotych za 30 sztuk Ewciu Ciebie podziwiam . Szybko zleci te 5 tgodni A zaczelam cwiczyc ale co z tego jak znowu zjadlam podwojna kolacyjke i brzuch duzy mi sie zrobil :/ ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2014-02-22 o 22:38 |
|||||
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruda Ja jak mieszkałam w akademiku, to kupiłam taki śmieszny piecyk elektryczny. Pamiętam, że tanie to było, a służył mi bardzooo długo.
A ja też na diecie, chociaż bardziej to zmiana sposobu odżywiania. Już mam serdecznie dość diet cud. Jem teraz racjonalnie, trzymam się pewnych zasad i ćwiczę. Coś tam się rusza, bo robię sobie co tydzień zdjęcie to widzę. Kiedyś byłam więźniem wagi, teraz nie weszłam na nią od ponad pół roku. Kamildiana Też miałam kiedyś taki problem z paznokciem i dostałam skierowanie do chirurga. A strasznie mi się iść do niego nie chciało. Wzięłam cążki, pęsetę i inne cuda i sama go w końcu wycięłam. Ale ja sadystka jestem . Wiem, że kilka godzin mi to zajęło. Ruda i Magda Ja to was podziwiam. Kiedyś próbowałam żyć w związkach na odległość, ale to nie miało przyszłości. Pamiętam jak zaraz po ślubie, wylądowaliśmy tu na IS i mi TŻta wysłali na szkolenie 600km ode mnie. W dodatku nikt nic nie wiedział, kiedy wróci, czy wróci. W końcu sama doprowadziłam do tego, że go szefostwo tu odesłało. Dłuuuga historia. Ale jak go zobaczyłam na lotnisku to się rozbeczałam, a potem jeszcze mieliśmy długą i ciężką rozmowę. TŻ w swojej głupiej głowie ubzdurał się, że go nie kocham i tak to sobie te 5 tygodni wkręcał Kluska Spróbuję wkleić linka, ale nie wiem czy nie wytnie. http://www.mynd.is/ljosmyndastofa/ba...ldumyndatokur/ Nie jest ich sporo i to jeszcze z zeszłego roku, muszę te aktualne wrzucić. Co do wskazówek, to próbować i próbować. I jest taka niepisana zasada, że im bardziej chcesz zrobić super zdjęcie, komuś kto jest Ci bliski, to tym bardziej będzie nie udane. Mi się świetnie robi zdjęcia, jak ktoś stoi za mną i zabawia dziecko, a ja wtedy chwytam to co najlepsze. Mi się polepszyło trochę, to pobuszowaliśmy z TŻ w kuchni. Zrobiliśmy pysznego kurczaka nadziewanego winogronami. Do tego ja zrobiłam mini serniczki z musem malinowym. Jest weekend to sobie dogadzamy.
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
A kobitki kochane mialam pojsc wczoraj na te spotkanie klasowe - nie poszlam smutno mi bylo no ale co . Wczoraj mial byc super wieczor (bo Tz chcial mi za te spotkanie wynagrodzic ze nie poszlam ) a tu dupa . Na poczatku bylo milo i sympatycznie a pozniej klutnia i rzeczywiscie mi wynagrodzil ta klutnia ale co tam zyje sie dalej jakis mam lepszy humor wiec nie bede smecic
Kochane od jakiegos czasu mi sie dziwnie robi bo mam zawroty glowy . Cukry dobre . Jedynie co mi przychodzi do glowy to ta tarczyca :/ ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- a ciezarowki sa wkladki laktacyjne w rossmannie za 3.99 z karta rossne(przy kasie odliczaja )
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia, dobrze że Wiki odpuszcza, mnie już trafia z tym katarem.
Kluska, za twoją radą kupiłam dzisiaj tantum rosa (jestem już ready do szpitala). U mnie windi kosztuje 35pln i też na zamówienie. Nie wiem czy już zamawiać, czy czekać na kolki Ruda, normalnie jak w gazecie "cienie i blaski". ech oby było więcej tych dobrych chwil. idę pod prysznic i do tż, bo im bardziej ja jestem wkurzona, to on robi sobie wyrzuty że mi przeziębienie sprzedał. Mój wrażliwiec
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
lece spac moje drogie bo padam chyba bede musiala jeszcze karmienie zaliczyc
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu ja ostatni posiłek jem jak Kostek ma deser czyli ok17tej,ćwiczę miesiąc i nic nie widzę,od poniedziałku ruszam ze Skalpelem.Ty jesteś chudzinka,nawet nie widać że 2razy w ciąży byłaś
![]() Yss to rude maleństwo z opaską jest CUDOWNE ) no i piję litry herbaty chociaż to niezdrowe.Czasem z Kostellem zjem trochę chrupek czy paluszków dla dzieci ale przy maluszku to norma---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Aga sprawdź w aptece internetowej Gemini tam jest wszystko tanie,ja dużo lekarstw tam zamawiam a co do cieni i blasków-blasków jest więcejBasiu tak mi przykro ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Klusia,Aga http://www.aptekagemini.pl/windi-kat...-10-sztuk.html jak kupujecie więcej lekarstw to się opłaca ja zawsze na gorączkę biorę,espumisan ,woda morska jest tania,dla siebie witaminy itd. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Tajemnicza 14tko Podglądaczy-zapraszamy do dyskusji
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, Gianka nam wsiąkła
![]() Ewciu słyszałam o tej aptece ![]() Basiu Was to się jakieś cholerstwo przyczepiło oby wreszcie udało się wszystkim wyzdrowieć! Basiu jak patrze na fb ta Twoja koleżanka czesto wrzuca nowe zdjęcia Wani - i za każdym razem ja aż wzdycham PannaMagda, poszedł to przynajmniej masz czas spokojnie pozbyć się bobra ![]() Zrobiłam sobie kąpiel i trochę mi lepiej. Jednak i tak mam wrażenie, że coś ze mną nie tak. Ewciu to jest to co napisałaś- czuję jakby Hanka mnie nie lubiła. Do tż się śmieje i więcej i bardziej. Z nim może siedzieć na rękach spokojnie kiedy on ogląda tv, ze mną nie ma takiej opcji. Ja muszę chodzić/tańczyć/śpiewać lub dawać JEŚĆ. Ciężko mi w takim trybie wtlyciagnac chwile na posiedzenie i odpoczynek, o regeneracji nie wspomnę
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ze ja mam bzika na punkvie swoich psów to są szczepione regularnie. Cytat:
byłam przygotowana ale moj tz lubi całkowicie na gładko. ![]() Zaraz wstaje ide z tymi smykami na spacer. I oczekuje na tego księcia co to moje życie zamienia w rewolucję.
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
niedziela, mogłabym dłuzej pospac a nie spie od godziny,tz za to chrapie ale poszedł spac o 1. mnie łapie to co age,nie potrafie, lezec, spac, jak wstaje to mam wrazenie ze zaraz sie rozsypie,ból krocza jest niemiłosierny.plecy tez nieodpuszczaja, a tz co chwile pyta "cieżko ci" bo stękam jak babcia. juz raz mu powiedziałam ze złoscią ze niech sobie przyczepie 10kg z przodu i spróbuje cokolwiek robic, zamknął sie. nie wiem, chciałabym zeby to było juz...znaczy po 4. tz nawet wczoraj chciał wykurzac zebym sie tak nie meczyła. iza Dominis cudowny chłopaczek, jakie ma oczęta sliczne klusiu a no czas ciazowy minął szybko, choc z poczatku mi sie wlekło, a to od cp przez pół roku kiedy mogliśmy zaczać, a to od kiedy zaczelismy 8 miesiecy starań i wreszcie był test pozytywny ale zaraz po nim #, i czas na wyciszenie kiedy to sie udało i zaraz moja córcia kochana bedzie z nami ja też przeżywam tu wszytskie testy,wszystkie ciąże, o porodach nie wspomnę ![]() ruda botki super, sama nawet chciałam takie zamówic,tylko białe mi się podobaja,ale ja mam na wiosne płaszczyk i raczej takie sportowe nie beda do niego pasowały, a po drugie białe buty na drogę żużlowa to poroniony pomysł. ale mam juz inne botki na oku, i moze nawet dzis zamówię, i przy okazji balerinki bo je uwielbiam ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- a i zdecydowałam sie na obciecie włosów do ramion,moze krócej ale takz eby jeszcze dało sie je zwiazac w kucmołka.bo szlag mnie bierze jak patrze na te roztrzepane kudły!
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Arleta ja bez ciąży i dużego brzucha spać w nocy nie mogłam.. głupie sny miałam itp.
Ale jeszcze chwila moment i będziesz mieć Lenkę przy sobie
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez miałas głupie sny? moze przezywasz powrót tz?
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżywam jego powrót, to że nie wiem na jak długo przyleciał, no i najważniejsze co będzie dalej..
|
|
#528 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy idziesz?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||||
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
magda współczuje takiej huśtawki...
iza chyba jutro podjade sie zapisze,to kolezanka wiec moze mnie jakos bez kolejki wezmie.
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Było mega! W piatek wróciłam wieczorem i padłam odrazu. Wczoraj zrobiliśmy sobie z tz 4 h spaceru i o 18 znowu zasnęłam i spałam do 9. Co tu sie dziwić - na szkolenie spałam po 2h ![]() Szczegóły jakies to Wam przy okazji w k. napisze Nadrobić Was graniczy z cudem - tak tylko na szybko przeleciałam te milady stron. Witam nową koleżankę Aga i Gianka widzę w dwupaku, grzecznie na Mysie poczekały. Grzeczne dziewczynki ![]() Będe wiczorkiem, idziemy do moich rodziców niedługo.
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
PannaMagda mój zawsze mnie męczy o 'na zero' ale ja się tak źle czuję i choć paseczek muszę mieć Na pewno podejmiecie dobrą decyzję Iza jak oczko? A Twoje plamienia? Karmienie co 2h? Wow, super czyli wczoraj nie za często karmiłam, moze jednak się najadała za to już nie miałam siły na pobudzanie laktatorem i dziś obudziłam się z miękkim cycem ![]() Piękna pogoda dziś, trzeba iść na długi spacer ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Mysiu jesteś wreszcie
|
|
|
#532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Chyba obejdzie się bez wizyty u lekarza.Plamienia ustały i jest spokój. Tak,Domiś je co 2-3 godziny.Zależy jaki ma dzień. Kochana nie poddawaj się z kp świetnie ci idzie Ziajka ty odciągasz laktatorem?Ja od kilku dni nie pije już herbatek na laktacje bo w nocy miałam nawały.A od 2 dni jeden cycek znowu ma nadprodukcje i budze się z mokrą piżamą.Rano musiałam odciągnać mimo że mały jadł z niego w nocy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia
do kogo mogę się zgłosić z petycją o przyjęcie do klubu.. widzę, że coraz więcej gości mamy na wątku
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja dzisiaj już w lepszych humorze. PannaMagda, moja koleżanka wyjeżdżała na stałe do UK z pieskiem, i mimo szczepień, sunia siedziała na kwarantannie 4 tygodnie. Takie przepisy. Z tego co pamiętam, ale to już nie na 100%, to jeszcze jakieś szczepienia jej robili na granicy, i musiała być zaczipowana. Może coś sie zmieniło, to było z 7 lat temu. Nie wyobrażam sobie mojej Zulki na tej kwarantannie, ona jest jak dziecko, i do tego przylepka niesamowita. Ruda, apteka fantastyczna...będę robić zamówienie. Na samym femibionie prawie 30 pln różnicy, na kremie do twarzy ok. 18pln. Mam tylko problem z założeniem konta, mówi mi że cyfry nieprawidłowe ślepa, czy jaka?Mysiu, fajnie że już jesteś. Mam nadzieję, że plan stosunkowo zrealizowany ![]() chwilowo na tyle, podszykuję obiad, podjedziemy do galerii po olejki eteryczne, powiem wam że cudowna sprawa. Odpaliłam świeczkę na noc i dzisiaj zupełnie inne oddychanie. Co najważniejsze nie szkodzą i naturalne, także jak Jaśmina złapie katar to chyba też jej będę fundowała aromaterapię, ale o tym muszę jeszcze doczytać. Jeszcze podkoczymy do mamy po gołąbki (mam okazję zjeść ostatni raz przed porodem i karmieniem), potem obiadek i spacer bo pogoda sama wywołuje z domu
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia w końcu jest
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Ruda i może ja skorzystam z tej apteki co dałaś namiary (jak się nie uda w tym cyklu) bo te wit. prenatal pro baby tylko osiemdziesiąt parę zł na tej stronce, a u mnie w mieścinie aż 140 i to też na zamówienie ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Aga ja też mam problem z założeniem konta na tej stronie
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba odkryłam manipulację?
![]() Hana o 8 zaczęła się kręcić, zatem dałam cyca. Piąstka do buzi czyli za mało. Dałam drugiego, pojadła i dalej piąstka do buzi. Ale po chwili usnęła. O 11 delikatnie zaczęła być głodna, dałam cyc. Jadła 18minut a potem piąstka do buzi olałam to a ona zaraz zapomniała o 'niby głodzie'.Czyżby piąstka po jedzeniu oznaczała 'daj butlę' a nie 'jestem głodna'
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że może tak po prostu sobie wkłada Nie koniecznie oznacza to że chce butle.
|
|
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, urodziłam
20 lutego przez cc przyszła na świat nasza kochana córeczka 56cm, 3600g, szczegóły i zdjęcie potem, bo niedawno wróciliśmy do domu... jest zdrowa i śliczna )))
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w piękną niedzielę
![]() Właśnie wróciliśmy z Kościoła i Tż robi obiad tzn. wszystko miał przygotowane, ma tylko kotlety usmażyć i przypilnować warzyw Rossa wielkie gratulacje
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii wwozu do UK jestem przygotowana
mam tam rodzinę i na wystawy jeżdżę musi być zachipowany, mieć paszport i szczepienia przeciw wściekliźnie i odczekać po nich trzeba 3 tyg i na 24 h najwcześniej i najpóźniej na 120 h przed wjazdem do UK musi być odrobaczone p. tasiemcom i innym paskudztwom.Gorzej z naszym astem.. bo tej rasy nie uznają w UK i nie wolno jej wwozić.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

te mają wkładkę 22,9czyli będą luks
nie podobały mi się na początku ale jak widzę laski w legginsach lub obcisłych dresach i tych butach to aż mnie skręca z zazdrości 

ona chyba tylko u mnie jest tak męcząca i marudna, tżtowi usypia na rękach na siedząco u mnie nie.

tz zrobił mi niespodziankę i zjawił sie u mnie jakieś 2h temu. Pogadalismy wstępnie
i się po kochaliśmy 
ale to co zrobil pozniej to
ale ja tych bananow nie bardzo moge

. Wiem, że kilka godzin mi to zajęło. 

olałam to a ona zaraz zapomniała o 'niby głodzie'.