|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Aaa "spotkałam " dzisiaj na basenie mamusię majową. Tzn. ja wiedziałam,że ona to ona, ale ona nie wiedziała,że ja to ja. Zastanawiam się,czy się ujawnić, bo to już drugie takie spotkanie (wcześniej na warsztatach chustowych w czerwcu
).---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uważam wręcz przeciwnie, dla dziewczyn są paskudne
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jo_asiek;45288462]wpadam na chwilę z pytaniem: mamy dzieciaczków, które miały już katar, co się u Was najbardziej sprawdziło? Co pomogło? Normalnie na spacery chodziłyście?
My chodziliśmy z Adasiem na spacery. Słyszałam, że to nawet lepiej na świeże powietrze. I bardziej nawilżać powietrze w mieszkaniu.
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajny jest ten komplecik, a Juliusz wygląda w nim świetnie ![]() Może mojemu zamówię ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- A my dziś zrobiliśmy kilometrów! Szkoda tylko, że nasz tata musiał jechać do pracy
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj wczoraj napisał na tablicy na lodówce "dla najlepszej mamy na świecie" i narysowal róże - z podpisem Adas
![]() W piątek rano napisał mi na tej tablicy "kocham cię", co zauważyłam dopiero w południe :screwy: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Adasiem przeszłam dziś 12 km. Do tego byliśmy na basenie.
|
#3007 | |||
|
Zadomowienie
|
o jak miło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dużo więcej
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam do 30 kwietnia ważne kupony super chłopaki ![]() Cytat:
piękne moja Ola od paru dni jakby nauczyła się przytulać... ale mi miękknie serce wtedy Cytat:
|
|
#3010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki! Chociaz chyba juz po imprezie ale mam nadzieje ze wszystko sie udało ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
A moja jakoś na odwrót - najpierw na plecy ze 3 dni temu. Wcześniej jej sie udało pare razy ale to była raczej utrata równowagi a teraz wyglada to na przemyślane ruchy - kładzie główkę na boczku odpycha sie nóżka i ciągnie rączka. Za to z pleców na brzuch jak wcześniej utykala w 2/3 drogi to teraz całkiem przestała próbować.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Jaki slodziAk z Maćka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Jak juz wymyśliłam co kupić to daj znac bo my w kwietniu tez mamy roczek u chrześniaka tz i mojego bratanka Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Mój gagatek przechodzi chyba apogeum skoku. W dzień w ogóle nie moze sobie zasnąć i spi maks 1.5 h przez calutki dzień. Pola cały czas chce sie z kimś bawić i w nocy tez budzi sie czesciej na szamke. Do tego tz kaleka i nie mam kiedy co zrobić. Sweet ale spoko, wczoraj położyłam sie spac o 21.30 czyli 3h wcEsniej niż zwykle o czuje sie super ![]() Jutro wizyta z okazji 4 miesięcy. No i szczepienie wiec proszę o kciuki! I mam jeszcze kilka obaw o pole i mam nadzieje ze to jednak tylko moje głupie urojenia spowodowane internetem i wszystko jest ok.. Jutro sie wyjaśni. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
motyl.wiem ze to opinia tej kolezanki wiec tylko potwierdzilam ze to ty masz racje wtym sporze
![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba muszę zainwestować w taką tablicę, bo w sumie fajniej jak mi tak napisze coś miłego,a nie smsowo ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, czytam na bieżąco, ale nie mam mocy pisać. Niby u nas miał być koniec skoku, a jest jeszcze gorzej, ale to chyba przez zęby. Dałam dziś nurofen przed kąpielą i w końcu spokojnie jadła, właśnie śpi mi na rękach.
Gratki za skończone miesiące i kciuki z tego co mpamiętam to dla rusałki na chrzciny i dla Poli za jutrzejsze szczepienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
widac ze weekendo bo nie ma co nadrabiac
![]() ciekawe jak tam chrzciny sie udaly u Rusałki ![]() u nas dzis nic ciekawego,bylam tylko z Tżtem na zakupach i kupilam sobie spodnice i bluzke na poprawe humoru ![]() poza tym Julka znowu za kazdym razem gdy spi w ciagu dnia i w nocy budzi sie co chwile z placzem nie wiem o co biega bo nie wyglada mi to na zeby ani na brzuszek ani na skok bo zaczynamy dzis dopiero 21 tydzien
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
A mój Filip skończył dziś pół roczku
I dzisiaj widać, że masakrycznie dokuczają mu dziąsełka ;/ Może znów szykuje się jakiś ząbek? Jakoś szybko zleciał ten dzisiejszy dzień. Teraz mąż karmi młodego, a ja marze o śnie. |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki:
1. w jakim rozmiarze kupujecie dzieciom kurtki na wiosnę? [wiem, że Kaśka kupuje 86 (!), a Karolson 92 (!!) ]2. jakie buciki? Bo chyba jakieś trzeba
|
#3017 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lecieliśmy na słoiczkach kilka miesięcy, a potem nagle mu się odmieniło i zaczął bez problemu jeść gotowane przeze mnie. Ale żeby nie było za wesoło to aktualnie żyje powietrzem, niczego nie lubi i nigdy nie jest głodny Jak zaczęliśmy rozszerzać dietę to piersi nie odmówił, w naturalny sposób eliminowały nam się karmienia w ciągu dnia. Jak miał 10,5 miesiąca przestał jeść w nocy, a po dwóch tygodniach po prostu z dnia na dzień nie chciał cyca wieczorem i moje karmienie się skończyło. Nie tknął żadnego mm ani z butli, ani z łyżki, ani z kubka i od 1 roku życia jest na mleku krowim.Cytat:
![]() wyjęłam łyżeczkę z paczki, a resztę zostawiłam w pudełku i miałam wywalić Cytat:
pakujemy się z dwójką, walizkami, matami, leżaczkami itp. itd. w liftbacka ![]() przyszły mąż mojej siostry organizuje u siebie imprezkę, mamy poznać jego znajomych, a powiedzmy, że to nie nasze kręgi ![]() Cytat:
i możliwe, że katar jest związany z ząbkowaniem Cytat:
![]() Dzieciaki śpią już od godziny, a ja powoli nadrabiam, bo kolejny zalatany dzień i nie miałam nawet jak usiąść do komputera. Byłam na zakupach tym razem dla siebie i nie kupiłam nic a nie, przepraszam, kupiłam torebkę, której nie było w planach. Wisi tych szmatek wszędzie pełno, a nie ma co kupić. A jak już kilka rzeczy wybrałam, to miałam ochotę uciekać z przymierzalni. Do tego byłam z siostrą, która ma 1,8m, 56 kg, króciutka sukienka, botki na obcasie, no czułam się jak ostatni pasztet, który nawet ciucha sobie nie może kupić
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-23 o 20:32 |
|||||
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam Zuzi tego typu w zarze na przecenach niedawno ma dużo chustek i kolorowe czapki, coś dopasujemy ![]() Pamiętam jak Zuzi szukałam to też zawsze mówiłam, że dla chłopców więcej fajnych teraz twierdzę, że dla małych dziewczynek jest dużo fajnych nie dogodzisz ![]() Cytat:
Drugą mam z jesieni, rozm.62 z c&a ale jeszcze dobra taka lżejsza już.Buciki zaś - mam takie paputki, takie niby tenisówki, niby adidasy - wszystkie darowane
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2014-02-23 o 20:39 |
||
|
|
|
#3019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
butków nie planuje Motyl, jak już dziewczyny napisały, reguły nie ma ![]() Marysia jadła gotowane przeze mnie jedzonko jak i słoiczkowe (na wakacjach właśnie). i absolutnie mleka w tym czasie nie odmawiała co więcej, jak zaczęło jej mojego mleka brakować to slabo też jadła stałe posiłki. jak wprowadziłam mm to zaczęła jeść wszystko |
|||
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, ja nie słyszałam o dzieciach rezygnujących z mleka przy wprowadzaniu stałych pokarmów. Pewnie są ale nie wśród moich znajomych. Przynajmniej nie kojarzę. O tym mm napisałam, że w razie "w" zawsze można podać pod ukrytą "postacią"
|
|
|
|
#3021 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze coś muszę upolować ![]() 2) planuje jakieś mięciutkie trampeczki (w pepco ostatnio widziałam coś w tym stylu) Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- ja, kciuki za wizytę Poli u lekarza na pewno wszystko będzie w porządku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Właśnie miałam pyta jak tam u Was skok, bo u nas oj cieżko cieżko.. Ledwo żyje ale jedziemy właśnie na pizzę z nadzieja ze Pola usnie w aucie. Specjalnie wybraliśmy taka daleko od domu ![]() Dzięki za kciuki i powodzenia w ujazmianiu Emilki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Sto lat dla Filipka! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3023 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() odnośnie drugiego to my akurat nie mamy takiego auta, ale nasi znajomi mają i jak tam pojedziemy to jest to główna atrakcja, chłopaki z niego nie wysiadają Cytat:
![]() Cytat:
2. butów żadnych nie kupuję, mamy miękkie szmaciane niby tenisówki, ale raczej w grubych skarpetach będę młodego wozić Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-23 o 20:54 |
||||||
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PrzecZytalam ze na śniadanie ma jeszcze czas i mowię o co chodzi? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,wybaczcie, ja bez cytowania... jestem skonana po tym weekendzie, pobudki co godzinę, płacz, marudzenie, kupka za kupką, 2 razy chluśnięcie mlekiem w środku nocy... Nie mam sił... Jutro muszę złapać siuśki, bo Zuzce skonczyła się kolejna kuracja oby wyniki były w koncu dobre
Wczoraj Zuzia skonczyła 4 miesiące Buziaki dla wszystkich świętujących, szczególnie dla Rusałkowego Jasia, naszego bliźniaka dziś chrzczonego ![]() Jutro mam nadzieję być bardziej na bieżąco... Dobrej nocki
|
#3027 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeju mamy już pół roczne dzieciaki
Cytat:
jakieś ja tam niby mam ale nie wiem czy będą dobre. może jakieś paputki takie, bo w samych skarpetkach nie wiem czy nie zimnoCytat:
![]() ![]() szkoda że nic nie udało Ci się kupić... ale przeważnie tak jest, ja mam tak samo jak idę z konkretnym zamiarem to nic nie kupię, a jak chodzę i tylko się rozglądam bo już np. nie mam kasy to wszystko mi się podoba
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witamy się wieczorową porą
![]() i dziękujemy wszytskim za kciuki! jak zwykle nie zawiodły super zakupy Cytat:
ja lubię takie ciuszki dla dzieci snow, kaśka kochani Ci Wasi mężczyźni Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszystko świetnie sie udało ![]() Jasio był dziś aniołkiem ). Jedyne co to z podwodu wrażeń nie spał praktycznie nic przez cały dzien ciekawe jak będzie wyglądała noc. poki co ma mnóstwo energi!dostał też piekne upominki, bardzo podob mi się ksiązka z wierszami Tuwmia - niestandardowe wydanie z pięknymi ilustracjami jak coś ogarnę to wrzucę foty w k.
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę bo uciekam do spania. u nas ok, byliśmy dzisiaj na spacerku a potem byczyliśmy się w domu ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- super, Sokół i Marysia ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
brawo dla Fifiego
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buciki niet dopóki nie będzie chodzić Mamy takie miękkie papucie ciepłe i to na nóżki i na to kocyk.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

).

[/RIGHT]
nie wiem o co biega bo nie wyglada mi to na zeby ani na brzuszek ani na skok bo zaczynamy dzis dopiero 21 tydzien
]
a nie, przepraszam, kupiłam torebkę, której nie było w planach. Wisi tych szmatek wszędzie pełno, a nie ma co kupić. A jak już kilka rzeczy wybrałam, to miałam ochotę uciekać z przymierzalni. Do tego byłam z siostrą, która ma 1,8m, 56 kg, króciutka sukienka, botki na obcasie, no czułam się jak ostatni pasztet, który nawet ciucha sobie nie może kupić
na pewno wszystko będzie w porządku 
.jpg)