|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
Dokładnie ![]() ![]() Cytat:
Dzieciaki wystawione do okna, ale coś nie bardzo chce im się spać, a mimo, że ładna pogoda, to nie chce mi sie iść na spacer , płaczą, chyba jednak pójdę, bo nie wyrobie z nimi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
Ja tez zostawiam starszaka z mama czasem bo uwielbia i mama mu dogadza a ja w tym czasie posprzatam, poprasuje itp ale normalne ze wieczorem zanim zasne to tesknie. Natomiat malego bym nie zostawila bo po pierwsze karmie piersia i on potrzebuje bliskosci a po drugie sama bym sie zamartwiala czy nie placze. Starszakowi wytlumacze a malemu nie. Jesli Ty sie dobrze z tym czujesz to super i nie musisz sie tlumaczyc. Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- domi doczytalam wszystkie kolejne posty ale nie bede sie wypowiadac bo nie chce konfliktu. Na zakonczenie powiem, ze nie widze nic zlego w zostawianiu dzieka u rodzicow tylko nie jestem zwyczajna ze na noc. Ja czasem jak potrzebuje isc na zakupy czy ze starszym do lekarza to zostawiam u mamy aleto w dzien a w nocy nigdy. Mamie bardzo ufam ale to jednak nocny obowiazek i mimo checi mojej mamy wole sama reagowac. ps.moj maz wychodzi do pracy o 6 rano a wraca o 19. tez nie mamy dla siebie czasu i bliskosci tym bardziej ze mamy jeszczedrugie dziecko. Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was używa rajstop dla swojego malucha a jak tak to jak się sprawują i czy dzieciakom w nich wygodnie, bo się zastanawiam nad kupnem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
ola- domii o to "matka wariatka" chyba chodzilo o post nasturcji;p
nie ma co sie spinac, kazda robi jak jej wygoddnie , po co tworzyc niemila atmosfere? niedawno przechodzilismy przez to zAnka, po co burzyc mile relacje? LUZ dziewczyny . zamiast sie klócic to mozemy poplotkowac ;d czy Wy mozecie mi powiedziec co Socha ma z twarza ????? ![]() De- ![]() ![]()
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zamierzam sie klocic i dlatego napisalam ze juz nie ripostuje ;-) zreszta nic mi do tego i jestem daleka do osadzania domi. bylam po prostu ciekawa totez zapytalam... to w koncu forum ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale sie najdałam ;d dziś kluski śląskie, z gulaszem z łopatki ;p a na deser zrobiłam sernik na zimno, na góre dałam brzoskwinie bo miałam i zieloną galaretkę ;d bo innej nie miałam;d nawer smaczne ![]() Kacper zasnął, ale już tak marudził ze ![]() Zadna nie ma wspomnień ciążowych? można jiuż pisać. ![]()
![]() |
#488 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
To ja po części też się czuję jak słomiana wdowa
![]() ![]() Rybko jeśli chodzi o wspomnienia ciążowe- oglądam ostatnio ciągle filmik na youtubie z wesela z końcówki tej ciąży, rany , jaka ją byłam okrągła ![]() Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
my tez do garniturku mielismy rajstopki-MASAKRA. tak jak pisze Basiaaaa- i ubrac i przewijanie to koszmar.
#491 |
Zadomowienie
|
Ja chrzcilam starszaka jak mial 10 msc i teraz tez tak mniej wiecej bedzie. Nie kupowalam arnituru bo byly upaly tylko biale spodenki w normalnym sklepie i biala koszule plus szare trampeczki. wygladal jak aniolek ze swoimi loczkami
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
|
A my uzywamy rajstopki na codzien- dla mnie najwygodniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
u ans rajstopki to podstawa, sa zawsze, rajstopki i spodnie/legginsy, do sukienek same.
JA w zimie mam zasze ubrane bo mi zimno nie przepadam ale przecierpie, marznac nie chce
#494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
każda z nas przechodź macierzynstwo jak chce. Czy oddajemy komuś dziecko na noc czy nie - musimy tak samo posprzątać, ugotować czy poprac. Ja zrobiłam chrzciny na 20 osób. W sumie sama z mężem. Który nota bene pracuje niemal na dwóch etatach. Mimo to,mamy czas dla siebie. Nie twierdzę, że nie jestem zmęczona. Mam przepukline kręgosłupa i dyskopatie w dwóch miejscach. A mimo to - JA NIE ZOSTAWIŁABYM DZIECKA KOMUŚ NA NOC OT TAK. BO TO MOJE DZIECKO . Moja odpowiedzialnosc i moje życie. Umarlabym z bólu, gdyby jemu śnił się koszmar,a mnie by nie było bo chciałam sobie w spokoju pobungowac z mężem. Ale to ja. Ty rób jak uważasz. Każda z nas ma inne podejście Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Wtajemniczenie
|
Nasturcja jak po chrzcinach?
#496 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
ale impreza należy do udanych? Miłek łądnie przetrwał mszę?
![]()
#498 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
ja chyba następne chrzciny [o ile beda;p] bede robiła w knajpie. Tak sie umordowałam teraz robiąc w domu.
![]() Wrzuć jkieś zdjęcie Miłosza ;d
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to wróciliśmy włąsnie ze spaceru wieczornego, nie wiem czy na stałe nie wejdzie nam to w "rytuał" .
Dzisiaj mieliśmy gości, mały robił sobie czeste drzemki albo bardzo króciutkie- 7 minut najdłuższa. Za to godzinkę po drzemce już był marudny.. a drzemki co 3h. masowałam mu dziąsełka, nie dość ze zacieszał to normalnie w jego oczach było widać ukojenie. Od razu te oczka takie "roześmiane" a nie ciągle we łzach. Poleżeliśmy sobie na macie prawie 40 minut na brzuszku. Ogólnie dzień zlecciał i dopiero od 16tej dał "popis" . Ja mam takie pytanie do Was... bo na google image pooglądałam jak wyglądają dziąsełka przy ząbkowaniu i wiekszość jest takie meeega czerwone. A my mamy czerwone, ale w miejscach teoretycznie gdzie ząbek powinien by mamy takie białe/bladorózowe. .. . ale dziąsła, nie kreseczki,kropeczki.. no i w ogóle to ma takie wypukłe dziąsła ale na górze. dolne są lekko rozpulchnione, czerwone z tymi bladymi miejscami.. Chciałam zrobić fote ale nie da sie uchwycić..
#502 |
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze na dziasełkach się nie znam, więc nie pomogę. Ale już wiesz anpewno przez co jest taki marudny.
A ja jutro jade do Krakowa, praktycznie na cały dzień na uczelnie załatwiać wpisy i podpisy do IOS. Będę ok,17 w domu a o 18 ma przyjść moja przyszła bratowa uczyć się ze mną tej głupiej matmy ![]() Liwka właśnie usypia, choć spała od 18.40 do teraz, zjadła i usypia. A i byłam u kuzynki i bawiłam się z moja mała Mileną. I mała mówi mi tak: wiesz ciociu, wczoraj bawiłam się z tatą i ściągnełam mu spodenki z majtkami i on tam( pokazała gdzie) ma strasznie dużo włosów ![]() ![]() ![]() Kiedyś tłumaczyłam jej co to jest wkładka bo znalazła u mnie w pokoju( ona dalej twierdzi ze to podkadki) Wiec wkładka jest potrzebna jak masz ubrane białe majtusie żeby się nie pobrudziły( wie o co biega bo przecież jak się nie podetrze to zaraz żółte ślady są). O krwii jeszcze nic nie wie, ale pewna nie jestem bo raz wiem że się mamy pytała o okres. ![]() Nas też to czeka ![]()
#503 | |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie.
Goście pojechali jestem wykończona.Ale powiem Wam że dziś mój chrześniak przejawił zazdrość o Natalie.Podbiegł i kopnął w leżaczek w którym leżała.Na szczęście uderzył w takie miejsce ze nic sie nie stało.Chwila nieuwagi wcześniej nic nie przejawiał a mąż specjalnie w razie czego siedział przy niej.Nie chce drugiego dziecka.Po dzisiejszej sytuacji to nie na moje nerwy. Czytałam Was ale nie mam siły dziś odpisywać,wybaczcie ![]() Napiszę tylko że nosimy rajstopki bo lubimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko- moja siostrzenica kiedy miała chyba ze 4 lata miała katar. I mówi do mojej mamy: L- Babciu masz chusteczki B- no mam, w torebce weź sobie taka cisza i nagle wchodzi do pokoju l- BABCIA ale ty masz klejące sie chusteczki ![]() ![]() Jak zobaczyiśmy w co ona sie wysmarkała ![]() ![]() ![]() Warto jednak INTELIGENTNIE uświadamiać dzieciaczki o pewnych sprawach ![]() ![]() A co wy na te zajęcia w przedszkolu z tej wiedzy seksualne czy jakos tak??
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-02-23 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My tobimy w knajpie zastanawialismy sie nad robieniem w domu, ale powiem Wam ze nie chce mi sie stac przy garach obslugiwac potem latac i sprzatac.. a tak zaplace 40zl za osobe i mam wszystko w pupie i ide na gotowe... Nie zacytowalo mi ostatniego posta Nasturcji o zostawianiu dziecka... tez jestem calym dniem zmeczona ostatnio bola mnie bardzo kolana mam problem z kucnieciem, czesto nie mam czasu na posprzatanie czy zrobienie czegokolwiek i zbytnio czasu w tygodniu dla siebie z TZ nie mamy i nie wyobrazam sobie zostawic dziecka na noc, w tygodniu na godzinke dwie czy trzy owszem ale nie na noc mimo ze mama moja czy tesciowa chcialy zebym zostawila to nie wyobrazam sobie Nadrabialam od rana pozaznaczalam do cytowania i mi sie laptop rozladowal i wszystko szlag trafil :/ Beatko, mialam Twoj post zacytowany a propos kaszek i kleikow i dobrzr zrozumialam ze: dawalas tydzien kleik w mleku potem tydzien kleik na mleku i potem kaszke tez przez tydzien i dopiero marchewke itd? mialam jeszcze jakies pytania do Ciebie i zapomnialam jakie ![]() W sobote jedziemy na zakupy i chcialam kupic kleik i kaszke bo konczy nam sie mleko AR i umyslilam sobie ze Nela konczy zaraz 4 miesiace i zaczne jej zageszczac juz kleikiem Ja to Wam powiem ze to co Wy piszecie o rozszerzaniu diety to sobie zapisuje ![]() A no i od soboty (jak kupie taki kubek niekapek) bedziemy probowac sie uczyc puc z niego ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-23 o 20:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Socha wyglada okropnie.
![]() A byłam dzisiaj w lewku zobaczyć czy jest kleik kukurydziany. Myślałam ze on tańszy niż ryżowy,a tu zonk 10zł . ![]() ![]()
#507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sie nie zgodzila na takie zajecia w przedszkolu.. dla mnie to jest zdecydowanie za wczesnie Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A narazie nie bedziesz jej zmieniać mleka AR na zwykłe? bo ja myślę sobe tak że skoro mleko Ar, zmiekcza kupki, to najpierw powinno się podawać to wszystko na mleku Ar)-ten kleik bo kaszkę z wodą się rozrabia, ale główny posiłek to mleko), bo organizm dziecka je zna, a później zmienić mleko tzn ok tego 5,6 miesiąca. Ale to w przypadku Ar. Zrozumiałas mój wywód, bo nie weim czy logicznie napisałam. ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
właśnie sprawdziłąm i Bobovita ma 230 g a Nestle 170/160 w zależności czy ryż czy kukurydza
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2014-02-23 o 20:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętacie "zonka" tego kota, on sie tak nazywał? w "idź na całość" ? ![]()
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
No zonk :p
Kyte to co opisalas to moja codziennosc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.