|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Anulka to strasznie mocno współczuję i dopiero zrozumiałam powagę sytuacji. Naprawde oczy w koło głowy a i tak zdarzy się ze nie upilnujesz.Chciałabym drugie dziecko ale kompletnie nie wiem kiedy się na to zdecydować.
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
anulka- współczuje... Ania dorosnie do tego by w 100% zaakceptowac mała
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- kąpielowy kosmos ;(
#513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anulka sama wiesz że małej przejdzie, potrzebuje czasu, może dalej czuje się troszeczkę zagrożona, pomino ze poświecasz jej maxymalnie swoją uwagę.
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2014-02-23 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a opwaznie z nestle byla cena 9,99 zakukurydziany a 4,99 za ryzowy. ![]() ![]()
![]() |
#515 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie poszalalyscie w weekend:d Odpowiem tylko na to co pamiętam, czyli niewiele! Domi ja zazdroszczę, że możesz Jaska podrzucić rodzicom, chociaż ja bym nie potrafiła tak. Jak Ulka nie spi i Tz się nią zajmuje to ja nie mogę zasnąć a co dopiero jakby gdzieś była... Anulka współczuję, oczy dookoła głowy to faktycznie mało się wydaje... Ulka ma chyba skok, bo jest okropna. Nic jej nie pasuje.... Rączki, kąpiel, jedzenie, woda, zabawki, mata, łóżeczko. Rybko dokładnie wiem jak się czujesz...
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha przypomnialo mi sie pytanie ![]() I z warzywkami jak to jest? Podaje np 4 dni marchewke, potem powiedzmy daje ziemniaka i takie same odstepy czasowe potem dynie jablko i gruszka, a kiedy moge zaczac podawac na codzien inna rzecz a potem zastepujac jeden posilek? No i kiedy moge podac kaszke na sniadanko i na obiad jakies warzywka i potem na podwieczorek owoc? Czy to sa odlegle rzeczy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-23 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
eeee mój chyba nie ma skoku. Zato dzisiaj zjadł : o 7;20 ; 11;40; 15;00 i dopiero o 22... i tak mi to "pięknie" je.
#520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kleik do mleka dodawaj do każdego mleka, zacznij od 2 miarek i potem 3. Nie pamiętam ile jest polecane na 150 ml do mleka( niezagęszczonego, czyli zwykłego, nie Ar). Co do rezygnacji to zastanawiam się czy ladnie przyjmie rozszerzenie diety jak skończysz jej mleko które zna, czyli Ar( a może kupcie jeszcze jedną puszkę, mieszajcie mleko tak jak teraz, będzie bezpiecznej, o te kupki mi chodzi, bo Ar rozmiękcza) A ty jak myślisz? Znasz Nelke najlepiej. Bo teraz nie o ulewanie chodzi tylko rewolucje brzuszkowe. Kleik na mleku nie jest osobnym posiłkiem, dodatkiem do mleka. Jak wprowadzisz kaszkę mleczno-ryżową to wtedy to jest osobny( bo inny posiłek) bo tą kaszkę na mleku robisz, tam jest już mm. Warzywka bedziesz robić swoje czy słoiczki podasz najpierw? z tymy odstępami dobrze mówisz, ale myśle że to ok 3 dni max,podawać jeden spak, wtedy widać czy jest ok. Jak już podasz powiedzmy każdy smak, a to czasowo ci zejdzie ![]() ![]() co do podawania warzywek jako osobnego posilku to myślę że to zależy od dziecka. Liwka je 3-4 łyżeczki i ma dość, a potem i tak mleko trzeba dać. A córeczka mojej koleżanki (2 dni starsza) je już zupki czy jak tam nazwiemy warzywka jako osobny posiłek, bo je wiecej, może dlatego ze waży dużo wiecej. Zobaczysz jak Neli bedzie podchodzić jedzenie łyżeczką i co jej smakowac bedzie i sama się zorientujesz ze to juz czas ![]()
![]() |
#521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my uzywamy i uwielbiamy ![]() Cytat:
jakas,masakre sobie zrobila:p o tak ![]() my mielismy dzis fajny,rodzinny dzien ![]() i dorzuce swoje 3 grosze nt zostawiania dziecka:p - wg mnie decydujac sie na dziecko zegnamy bezstroskie zycie i spontan:p przynajmniej na poczatku ![]() bliskosc z mezem jest juz inna, ale wg mnie to co teraz jest to cos wspanialego! mimo,ze od ponad dwoch miesiecy wstaje w nocy po kilka razy, mam mega nerwuska,ktory w 5 sek z placzu przechodzi do mega histerii...nie jest aniolkiem,o nie:p musze b.uwazac na to co jem, o seksie nie wspomne ![]() ale mimo to...to jest najwspanialsze co nas spotkalo i nie wyobrazam sobie " odpoczynku" na wiecej niz 3 godz:p a nawet sie nie da,bo moje dziecie juz niebutelkowe. bliskosc i czulosc okazujemy juz sobie inaczej...M. nie spi ze mna juz ktoras noc,bo mala tylko do pierwszego karmienia spi w lozeczku,czyli do polnocg:p ale z tym sie liczylam planujac z M. dziecko,a nawet myslalam,ze bedzie trudniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
Lusesita popieram to co piszesz
![]() Jutro oddaje laptop do naprawy, bo zawiasy mi padły i obudowa przez to pękła... Ciekawe ile naprawa mnie będzie kosztować.... Całe internety na komórce beda;(((
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Warzywka bede chciala robic swoje i jablko ewentualnie dynie czy gruszke bede chciala podac ze sloika bo skad ja teraz wezme gruszki niby w sklepach sa ale wiadomo jakie to ma smak wlasciwie go nie ma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-23 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz mi sie nie chce organizowac w domu bo wyjdzie cos podobnego co w knajpie, niby tesciowa sie zaoferowala ze pomoze ale moja mama powiedziala ze nie pomoze i jej sie nie dziwie bo mi tez nie chcialoby sie latac. Aaaaa zapomnialam napisac ze chrzciny robimy 29 czerwca, znaczy planunemy zobaczymy co powie ksiadz na ta date bo moze w okreslone daty robia ![]() Oczywiscir juz komentarz mojej mamy byl ze chyba zwariowalismy bo przeciez 29 sa imieniny brata mojego, wiec jej odpowiedzialam ze ja sie dostosowywac do innych nie bede bo w koncu nigdy nie zrobimy, juz mi szwagierka wystarczy ze miesiac wybierala kiedy mamy zrobic... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-23 o 22:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Byliśmy dziś na zakupach i mała się obłowiła w ciuszki, mleko, kleik, słoiczki, łyżeczki, miseczki... ale uwielbiam robić dla niej zakupy ![]() Od jutra zaczynamy z kleikiem ![]() ![]() Dzień nam mignął znowu ale miło się zakończył gorącą, relaksującą kąpielą ![]() My rajstopek nie nosimy, bo wszystkie co mam są za duże ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Było milusio ale póki co Majcia nam wystarczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieciaczki skokowe - niech szybko minie ten trudhy czas ![]() Dobranoc! Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-23 o 23:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam na pierwszym karmieniu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() A ja tam w sumie zazdroszczę Domi bo mój syn potrzebuje dużo uwagi, sam poleży maks 15 min czy to w leżaczku czy pod karuzelka, trzeba go cały czas zabawiać a i nie wspomnę że od jakiegoś tygodnia spi w dzień może z 30 min ![]() Jejku tak czytam o tym co piszecie o rozszerzaniu diety i nie wiem jak ja sobie z tym poradzę ![]() Mam pytanko czy tylko jeszcze ja nie uprawialam bunga bunga po porodzie? tzn raz próbowaliśmy i do niczego nie doszło bo po pierwsze nic nie czułam i bardzo bolało, ogólnie to nie jest mi do niczego potrzebne, ale wiecie jak to faceci, a ja jakoś nie mam potrzeby się przytulić czy nawet całować, odrzucilam tż totalnie i przykro mi z tym ale nie wiem jak to zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zadomowienie
|
![]() Musiałam ja w wozku ukolysac, bo A nic nie chciała spać a padnięta, że hej. Czytam sobie Mam dziecko jest fajny artykuł o karmieniu mm, jakie błędy się robi itp itd... Ogólnie Dziecko i mam dziecko to dwie najlepsze gazety Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Nie widzę fot na tel ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzielam Iphone 4gs ![]() Witam się po weekendzie, taki był intensywny ze wczoraj wieczorem padlam jak martwa i obudziłam się jak nowonarodzona przed 6 - nie mogę spac i nadrabiam watek ![]() ![]() Co do zostawiania dziecka, to przyznam się ze ja podczas ciąży bylam chyba pierwsza w planowaniu gdzie i komu dziecko będzie można by zostawić, żeby wyjechać na weekend, wakacje itp., no ale teraz sobie tego nie wyobrażam ![]() A jutro mamy drugie szczepienie, już mam stresa ![]()
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
Taszanta w ciąży to ja rozne teorie mialam:d Ulka je przerobiła jak chciała :d
![]() |
#532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mialam metlik w glowie z dieta ale juz mam rozjasnione sporo i sie tak nie boje tego, wrecz sie doczekac nie moge ![]() Cytat:
![]() My sie powoli budzimy, znacY moj potworek ![]() ![]() W ogole i letnie sukienki i rampersy poprzynosilam wiec nie moge sie doczekac az bedzie lato i bede mogla Nelce zakladac ![]() Mialan sir zapytac, dziewczyny ktore mialy porod sn: czy jak kucacie i rozszerzacie nogi (bez zbednych skojarzen prosze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-24 o 07:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas w nocy 2 karmienia, o północy (ledwo co oczy zamknelam) i o 3 z minutami. Malwina pierwszy raz została poza domem jak miała ponad rok, ale to z konieczności podczas remontu i raz z kuzynką. a moi rodzice chcą zabrać Malwinkę na wakacje. pewnie jak Zosia pojedzie to ta też. boje się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjjjj jak mnie łeb boli. Kacper wstał dzisiaj o 5, nie chciał zasnąć juz. Włączylam mu karuzelkę i zasnął na 10 minut ![]() Śniło mi sie że Kacprowi wyrosły wsystkie zęby naraz... a takie krzywe że szok!
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolezanka robila z przystawkami i 3 cieplymi daniami i wyszlo im 70 zl,ale oni placili od porcji jakos... ja sie witam po dupnej nocy- do 2 Marys miala juz 3 pobudki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Nie spimy od 7 ale nocka przespana.Nawet nie pamietam czy karmilam ![]() Teraz czas na sniadanko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
Więc ja szybko napiszę, jak było
![]() Chrzcił nasz zaprzyjaźniony Ksiądz - na mszy. Siedzielismy przed samym ołtarzem,a Miłek nie chciał opuścić fotelika. ![]() ![]() Teściów moich nie było,bo zostali z wnuczkami,które są chore. Szwagier był chrzestnym, więc przyjechał z żoną s dziećmi zaoferowali się zająć dziadkowie. Teściowie przyjadą za to za tydzień. W domu był sajgon. Tzn.jedzenie wyszlo mi super. Ale taki tumult ludzi ...a potem to sprzątanie... Miłoś był niezwykle grzeczny. W ogóle nie płakał. Tylko uciekał główką przed wodą w kościele. ![]() a i ksiądz nam zrobil niespodziankę. Na wejście organista zagrał to samo, co na naszym ślubie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcz jak byłam młodsza to moja bratowa zostawiła bratanice roczna na dwa miechy ze starszą siostra u nas i było ok... A ja wam powiem ze w druga stronę to tez źle, bo ja pojechałam w wieku 11lat na wakacje do brata i płakałam za mama.... I pamiętam jak się ze mnie śmiali potem kilka lat... Ogólnie ka byłam mamusi córeczka, wszyscy mówili że nie dam sobie bez mamy rady... A tu zdziwko ... ciocia mi ostatnio powiedziała powiedziala ja zaskoczylam ... No właśnie też to zauważyłam i powiem szczerze że bym się tym zainteresowała...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.