|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Jestem na bieżąco, ale jakoś nie mam weny do komentowania, przepraszam Was. Julia właśnie zwymiotowała na mnie całą kolację. Zjadła kaszkę z apetytem, a jakieś pół godziny później zaczęła płakać i wszystko się z niej wylało. Bidulka moja
Mama mówiła, że w ciągu dnia też jej się taki mały kleks zdarzył. Gorączki nie ma, zachowała się normalnie, tzn. szalała jak zawsze. Oby nic się nie działo
|
|
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za takie miłe słowa
Postaram się odzywać częściej chociażby z tel wieczorami . Julas wykapany już śpi, więc mogę chwilę z Wami popisać
|
|
#4863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no w koncu cieszę się straaaszie no gratulacje Cala- ale wczesnie Ci padła, moj też miał jakiś czas temu takie fazy tylko wtedy wstawał o 6 ![]() Dziewczyny, mój Leoś przed sekundą wziął mnie za rękę i powiedział "oć" kocham go do szaleństwa |
||
|
|
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsi, ona już od dłuższego czasu tak zasypia. Odkąd przestawilam kąpiel to skończyło się marudzenie przed zaśnięciem, które się czasami zdarzało. Zasypia sama bez problemu tfu tfu
godzina po 18 i Julas daje w kime ![]() Brawo dla Leosia
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Cała, a do której Julas rano śpi?
kurczę, wcześnie strasznie szcześciaro Ci zasypia![]() spotkałam po drodze moich kumpli z klubu i co? Zamiast 6km zrobiłam 10 nienawidzę ich!
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeważnie do 7. Dzisiaj do 7.20, Ale 6:30 też się zdarzy. W tym 2 obowiązkowo pobudki w nocy czasem 3.
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pod wrazeniem - zasypianie o 7? Marzeeeenie. Ja sie ciesze jak Kuba padnie po 21 :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak kapalismy o 19 to też się zdarzały tugeZy nawet do 22, Ale u nas też jest tylko 1 drzemka między 10 a 11 trwajaca Max do godziny
|
|
#4869 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak witam się a teraz gdzie się przeniosłaś?Cytat:
Doczytałam że nie zadziałały, u nas jest teraz szał na konewkę. Mała nauczyla się ze musi ją zanurzyć zeby napełnic i tylko napełniała i wylewala próbując przy wylewaniu łapać strumyczki Inne zabawki kąpielowe nigdy jej tak nie zainteresowały a konewka już 2 tygodnie codziennie przez praktycznie cala kapiel ja zajmuje. Może spróbuj. Cytat:
Brawa za umiejętności i zaśnięcie !! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No, super sprawa - nagle dużo słońca, ciepło, dłuższy dzień więc więcej frajdy z takiego wyjazdu a do tego taniej niż w sezonie letnim. No tylko ilość kierunków mocno ograniczona... Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas standard to 20, wiadomo wyjątki się zdarzają ale sporadycznie.
Cała, a Julasowi dajesz wtedy mm czy pić??? Dzisiaj bąbel o 00.30 się obudził, wypił 90ml mm i spał do 5.30 zaczynamy mu ograniczać (przygotowane miał 180) ale wypił połowę, odsunął butlę i zasnął. Ciekawe, czy to kwestia gorączki, czy faktycznie nie potrzebuje już tyle w nocy jeść.---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- a, miałam nową mamę przywitać gojka, zapisałam się na technika administracji
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leoś od kilku dni w nocy nie tknał mleczka Cytat:
drzemka ok 12-12,30 i 1,5 h musiał się wstrzelić idealnie bo kiedyś drzemki były po 15-20 minut nie poznaje dzieciaka |
||
|
|
|
#4872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lady, na pierwszą pobudke daje jej pić. Na następną mm, ale zaczęłam ograniczać miarki, bo chcę Ja odzwyczaic narazie z marnym skutkiem, ale może w końcu zaskoczy
pozatym to mam wrażenie, że ona dojada w nocy to co nie zje w dzień. Teraz ma fazę na niejedzenie deserow. I ogólnie jest niejadkiem- ma swoje smaki i niechętnie akceptuje nowe.---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam tylko powiedzieć, że dzisiaj znowu dostałam telefon ze żłobka z informacją, że Blanka ma prawie 40st gorączki.
lała mi się przez ręce. Byłyśmy u lekarza, osłuchowo czystko, dostałyśmy skierowanie na mocz i posiew. Przepraszam, ale dla mnie to za dużo ostatnio. Wydawało mi się, że jestem silniejsza. Kocham Was! Pa. |
|
|
|
#4874 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby szybko zadzwonili, byś wiedziała na czym stoisz. i może jak coś ruszy, to lepiej się poczujesz ![]() Cytat:
Cytat:
raczej tak, jest też sprawa taka, że najprawdopodobniej ryż kolejnej ciąży też bym już miała tę cholestazę, masakra. Cytat:
wiesz co... olej, przynajmniej nie słuchasz złotych rad teściowej, nikt Ci się nie wtrąca. a może oni nie przyjeżdżają, bo właśnie Wy do nich też rzadko i nie chcą się narzucać, może czują się niezręcznie, wiesz, niektórzy wychodzą z założenia, że jak ktoś ich nie odwiedza często, to znaczy, że sam nie chce być odwiedzany? Cytat:
byłabym świetnym współautorem takie książki. ![]() Cytat:
a ja np.'od początku w dzień usypiam w wózku i nie widzę problemu poszłam i zasnęła sama. więc luzik. ale wiem, że i ciężkie przypadki się zdarzają, mój sąsiad do wózka zamontował silnik od wycieraczek jakiegoś auta, żeby wózek sam jeździł metr w tę i z powrotem, bo jego córka było ostrym szogunem Cytat:
obiecanki cacanki! Odpowiem zbiorowo - chrzciny udane, dama trochę spacerowała po kościele nikt do kościoła aparatu nie wziął i zdjęcia zrobiliśmy sobie takie telefonem może wrzucę fotke, kościół znany na całą Polskę, bo tam kręcą RANCZO Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ola nie chodzi do żłobka, a łapie wszystkie żłobkowe choroby łacznie z zapaleniem spojówek! Od mojej siostrzenicy. masakra. Tylko Ty masz TŻa, który pod Twoja nieobecność może pójść do lekarza z Małą, ja w takich sprawach jestem zdana tylko na siebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4877 | ||||
|
Zadomowienie
|
widzę, że nie tylko mnie w weekend dopadło
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45283706]Fewciu, ale nie bierz tego do siebie ![]() Tresselleo, wiesz co no apap to paracetamol przecież [/QUOTE]no wiem, dlatego się ucieszyłam jak napisałaś, że paracetamol można, bo właśnie tylko apap w apteczce ![]() Tylko o dziwno nic nie bolało :rolleys: Cytat:
![]() Cytat:
Życzymy zdrówka Dominisi!Cytat:
No proszę, kochany tż ![]() Cytat:
były okresy, że trwało to krócej, ale częstotliwość częsta raczej zachowana ![]() Trzymaj się! |
||||
|
|
|
#4878 |
|
Wtajemniczenie
|
A w Polsce jak kto chce! O!
Nie pitol tylko polej tego mamrota coś z Wilkowyj buchnela wczoraj
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
ojojoj Fewcia, przytulam Blaneczkę
![]() Charliz- no to widzę chrzciny na wypasie, z tym ranczo mnie rozwaliłaś, Ty to masz jednak parcie na szkło ![]() Cała, u nas na szczeście od kilku dni coraz mniej pobudek i ja w końcu lepiej śpie bo wcześniej jak Leo budził się 3-4 razy w nocy o stałych porach to wybijał mnie ze snu i potem było tak,że zaczął lepiej spać to ja się wybudzałam i barany liczyłam- tak się organizm przyzwyczaił ![]() kurde miałam jechać z synem na narty a tu śniegu ni ma |
|
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Fewcia, trzymajcie się i zdrówka dla Blanki.
Podziwiam te z Was, które piszą z tel- masakra to jakaś
|
|
#4881 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to i ja matka polka codzienna![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
I poki, co nie zamierzam z tym nic zrobić, bo usypia w wozku, czasem na rekach tż, wiec jak ja pojde do pracy i zabiore cyce to znajdzie sie inny sposob, a poki jestem w domu to mi wiele ułatwia No chyba, że pracy długo nie bedzie to przemysle sprawe
|
|||
|
|
|
#4882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo co to za problem dla niej przyjechać?A co do kłótni, to ja też czasem się wściekam na mojego - generalnie mi pomaga, ale ja robię przy małej DUŻO więcej, nie tylko w nocy, ale i w dzień, bo on "nie umie" - np nakarmić, no nie wychodzi mu, ona nie chce jeść od niego i koniec, a ode mnie zjada... I takie podobne "kwiatki" Cytat:
A moja teściowa to wiesz, nie słyszy, także złotych rad i tak mi nie będzie prawić. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-24 o 20:27 |
|||
|
|
|
#4883 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super współćzuję bólu Cytat:
Przykre te ciągłe kłótnie z Tżtem. Siły życzę super, że impreza udana ![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam 2 w kolejce. Poszłam w ogóle szybciej, bo ten lekarz zawsze problemy robił, wysyłał na badania a dziś szok przeżyłam bo on nic od razu zaświadczenie chciał pisać ![]() no ale muszę mieć z datą 12 marzec więc wybieram się jeszcze raz. Doczekałaś się ![]() ![]() klask i:[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45304779] ---------------- Dorotka osłuchowo czysto, gardło też, a tu lekka temp. się zaczyna, więc chyba zęby, 4 idą też! masakieros![/QUOTE] Dobrze, że zdrowa i oby to zęby Cytat:
Też tak często mam a włosów nie raz w ogóle nie czeszę, zwiążę i nic nie widać ![]() :brzyda l:![]() Cytat:
Zdrówka dla Blaneczki i Tobie dużo siły My przywieźliśmy od mamy nasz sprzęt snowboardowy i co i nic ... stoi teraz u nas w piwnicy Charlizz gdzie zdjęcia ??? Yellow ![]()
|
||||||
|
|
|
#4884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Będzie hurtem
![]() A myślałam,że wy tu wszystkie wypindrzone tylko ja taki zgred ![]() ufffffff Ale za to że nie raczyła napisać.Cytat:
Nie grzesz kobieto I Cb tu z nami nie ma wieczorami?![]() :p ala:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym śmiem stwierdzić że ty masz anioła a nie dziecko.... Zostaw Oskara w wózku i odejdź... buhahaha normalnie śmiech na saliCytat:
![]() Moje poszukiwania butów skończyły się bardzo szybko Oskar obudził sie po pół godzinie od uśnięcia i dopiero przestał wyć tak na dobre![]() Nie wiem co mu było,ale wróciło moje dziecko tuż przed momentem ![]() Zaraz idę go usypiać- już na samą myśl mam drętwy kręgosłup
|
|
#4885 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu w tym kosciele akurat? ![]() Cytat:
co do pogrubionego - nie kumkumam nic a nic! ale ty madra jestes!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdrowka!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
nie było mnie troche, podczytywałam, ale nie umiałam sie jakos wbic, troche zdołowana byłam i nie miałam czasu ogólnie.. teraz załatwiam rodzinne... i znowu musze zbierac papiery, mam 4 dni, nie wiem jak ogarne;] Amelka już spiocha... a ja powinnam uzupelniać te dokumenty;/ ale chyba pójde spac po m jak m. Gojka, bo ja wiem czy Ty masz najmniejszą stopę? ja mam 34/35 a adidasy 35/36 ;] więc mam mega problem z kupnem butów. Nie ma jak dziecięce Fewciu, bardzo współczuje;/ kurcze ciągle coś;/ Byłam dziś u ortodontki, babka powiedziała ze jestem ciężkim przypadkiem. Jedzie na szkolenie i na konsultacje tam jakieś i ma zabrać moją dokumentacje i sie naradzić z innymi lekarzami.........
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-02-24 o 21:14 |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy dzis w miescie bo malz chcial cos tam do ogrodu kupic no i poszlismy za ciosem i kupilismy mlodemu spacerowke
http://allegro.pl/caretero-spacerowk...976304705.html chcielismy zwykla, tania lekka parasolke. jest naprawde mega lekka i super sie prowadzi i ma duzo miejsca dla dziecka, inne niby wizualnie ladniejsze ale miejsca jak dla polrocznego niemowlaczka
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
uffff usnął przy butli
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, fajna. Ja też na początku chciałam którąś z Caretero, ale w sumie potem stwierdziłam, że chcę taką na 3 kółeczkach i dlatego odsunęłam ten pomysł na bok - ale mam z tej firmy krzesełko (które kochamy) i fotelik, chwalę sobie bardzo.
A, zapomniałabym - ANIA! Znalazłam sposób na unieruchomienie oparcia w naszym wózku.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-24 o 21:26 |
|
|
|
#4890 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A pogrubione ![]() Cytat:
jakbyś chciała się zamienić, to ja jestem chętna, bo moi t. będą jutro koło 8 rano dowiedziałam się godzinę temu... Tak, żebym się nie nudziła teraz, bo jak ogólnie wiadomo przy chorym dziecku i tż w domu panuje idealny ład i porządek. Jezu, jak bardzo oni są tutaj jutro potrzebni. Muszę pamiętać, żeby pajęczyny pościągać jeśli jakieś są bo t. może znów być oburzony! (już przez telefon coś tam mamrotał, ale nie wiem co bo słucham ich piąte przez dziesiąte)też mamy fotelik z Caretero i jest fajny |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

kurczę, wcześnie strasznie szcześciaro Ci zasypia
nienawidzę ich!
zaczynamy mu ograniczać (przygotowane miał 180) ale wypił połowę, odsunął butlę i zasnął. Ciekawe, czy to kwestia gorączki, czy faktycznie nie potrzebuje już tyle w nocy jeść.

, a ostatni raz - 01.09., na chrzcinach. Mają samochód, mają autobusy, ale nie przyjadą, no bo zawsze coś (a powody oczywiście z dupy). 

Na razie Julka je dość często z piersi i chciałabym eliminować powoli karmienia w ciągu dnia ale nie wiem czy to wystarczy żeby wrócił cykl.
obym tylko Hanulki nie zaraziła

klask i: