Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 21:56   #3241
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Znowu sie zepsum piec, a maz juz spi, dobrze, ze mam jeszcze CO.Moze jutro tesc sie napatoczy i naprawi

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ide robic brzuszki, syn zaczal, nie moge byc gorsza
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:58   #3242
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

za szybko się rano pochwaliłam, Hani zaczęło schodzić na oskrzela szybko pojechaliśmy do lekarza i dobrze wyczaiłam, bo to sam początek. no ale pierwszy antybiotyk jest
zdrówka dla dziewczynek

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

A i jeszcze apropos obrotów - lekarka mówiła, że nawet jak na 6 miesięcznej wizycie dzieci się jeszcze nie obracają to nie ma sie co martwić i spokojnie trzeba dać im jeszcze troche czasu. A jeśli dziecko obraca się w wieku 4 miesięcy to znaczy że jest bardzo silne - nie w drugą stronę: jest niedorozwinięte jak sie nie obraca Także wszystkie martwiące się obrotami - proszę zachować spokój I tak potwierdziła, że im cięższe dziecko tym trudniej mu wykonywać te wszystkie manewry.
pocieszające mam nadziję ze to właśnie z powodu wagi Jasio jest taki leniwy.

wczoraj, domowyum sposobem wązony w ubranku miał 7700g myślę ze bez ubranka 7500 moze już ważyć Kluska moja.

z gorszych wieści;/ Jasiek wstał po spacerze o 15.45 i do tej pory nie spi! próbujemy go z Tztem uspić od kąpieli o 20.00. ehh a ten mój Bidulek za sobą walczy.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:59   #3243
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Wiem o tym, już wiele razy się przekonałam Dzięki

No mamy dzieciaczki z tych większych Nam ostatnio jak bylismy na spacerze jakis pan robił zdjęcie i zapytał się: "ile dziewczynka ma mięsięcy? 8" Ale był już na moje oko po 60tce, więc troche minelo pewnie odkąd widział małe dziecko
mnie to trochę wkurza, bo ludzie komentują, że na pewno daję za dużo mleka, że przekarmiam
a trudno, żeby dziecko filigranowe było jak rodzice wysocy

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Natala-zdrówka dla córeczek!

jaPola to faktycznie spora!brawa za wage!

papuzko-prawda ze tego gryzaczka fajny gadzet?

Pytanko do mamus, ktore juz chrzciły.Czy dekorowałyscie swiece chrzcielną?
ja przywiązałam tylko kokardę białą ale głównie po to, żeby wosk się nie lał chrzestnemu na ręce, bo nie mieliśmy tej takiej osłonki

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:09   #3244
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Janek szaleje na macie puzlowej, ze mam wrazenie ze zaraz wstanie i sobie pojdzie.W pozycji n brzuszku kladzie glowe, podnosi tylek i podsuwa sie do przodu jak gasiennica
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:11   #3245
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

wszystko świetnie sie udało
Jasio był dziś aniołkiem wkościele zero płaczu. W domu rownież (byłoo tyle chętnych rąk do noszenia). Jedyne co to z podwodu wrażeń nie spał praktycznie nic przez cały dzien ciekawe jak będzie wyglądała noc. poki co ma mnóstwo energi!
dostał też piekne upominki, bardzo podob mi się ksiązka z wierszami Tuwmia - niestandardowe wydanie z pięknymi ilustracjami
jak coś ogarnę to wrzucę foty w k.
super ze sie wszystko udalo

Cytat:
a jeszcze Wam nie pisałam, ze przez durnych lekarzy spędziliśmy pół wczorajszego dnia na IP....
jak pisałam, Marysia miała zapalenie oskrzeli. w piątek na kontroli była już osłuchowo czysta, więc zmian było bardzo mało (antybiotyk miała od wtorku wieczorem), czyli super.
w sobote wieczorem i w nocy zaczęła bardzo płakać że ją ucho boli... nie spaliśmy do 1, dopiero paracetamol pomógł (ibum nie zadziałał).
w niedziele mąż z nią pojechał na nocną pomoc, a tam Pani dr w trakcie badania stwierdziła: zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, zapalenie zatok!!!! co ciekawe, nie zajrzała nawet do nosa czy ucha!!!
zestresowałam się okropnie i stwierdziłam że jedziemy na IP, bo jeśli faktycznie to wszystko ma to coś jest nie tak. wzięliśmy też Hanię, bo zaczęła brzydko kasłać a mieliśmy małą przygodę z zachłyśnięciem się wodą w kąpieli...
i co? Marysia osłuchowo czysta!!! faktycznie, przyplątało się lekkie zapalenie ucha (nie zatok!!!) ale ten antybiotyk który bierze działa też na uszy, wiec spoko. po prostu złapała bakterie (prawdopodobnie pneumokoka), który wywowluje zapalenie płuc (więc super że u niej było tylko lekkie zapalenie oskrzeli!) i ucha. myślałam że tam padne miałam ochotę wrócić na tą nocną pomoc i uświadomić Pani jakim lekarzem jest
Hani zrobili rtg bo bali się zachłystowego zapalenia płuc, ale też czysto po prostu ma infekcję, prawdopodobnie złapała od Marysi (ja zresztą też ) ale mam nadzieję że nie rozwinie się tak jak u niej i wierzę że to że Hania tak się trzyma jest zasługa kp
masakra z tymi lekarzami :/

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Czy myslicie o zmianie gondoli na spacerowke?Bo ja powoli tal.Maly jak nie spi to sie strasznie szarpie, probuje sie podniesc, odkleja nozkami okrycie
ja raz mloda przewiozlam w spacerowce, ale zostajemy przy gondoli, bo na spacerach kima jeszcze i miesci sie bez problemu nawet w spiworze.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
My juz od jakiegoś czasu w gondoli (rozkładana na płasko) Filip wyrósł ze spacerówki 80 cm, jest ciepło niema mrozów więc nie marznie wiec git

Cytat:
Chyba sie zdecydujemy na tohttp://pl.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W210
oczywiscie w kombi, ma wielki, przepiekny bagaznik i spelnia nasze oczekiwania. Bo mi zalezy na pojemnosci, a mezowi na szybkosci.Mi szybkosc wisi i powiewa, bo moj rekord to 60 km na godzine.
Troche duzo pali,ale w sumie to bede nim jezdzic az na zakupy (oczywiscie jak zrobie prawko, mam zamiar sie zabrac jakos za miesiac) i na jakies 2-3 podroze rocznie do pl.Maz do pracy starym pojedzie, bo po co mu taki karawan do tego.
w dieslu? jak tak to z predkoscia on nie ma nic wspolnego mul cielasty z silnikiem 2,2 bo nie ma turbiny tylko zwyklu diesel. wygodny jest i to bardzo, miejsca z tylu od cholery, fotele wygodne, z przodu tez multum miejsca. bagaznik nie jakis super wielki. ogolnie spoko auto, malo pali, z mojego wypadku wypadl prawie calo tylko kolo prawie urwalam

Cytat:
Co myslicie o takim menu

sniadanie-2 kromki razowego chleba z szynka, pomodor, pol ogorka,jajko gotowane
II sniadanie-owsianka z szklanki mleka, 3 lyzki platkow, banan
obiad-piers kurczaka gotowana, pol torebki kaszy jeczmiennej, 200 g brokula gotowanego
podwieczrek-jogurt naturalny, jablko, kilka orzechow
kolacja-seek wiejski, pomidor

Dostalam je od dietetyka jak bylam w pl, tak gdzies od tygodnia probuje utrtzymac, ale ciagle bglodna jestem i oczywiscie podjadal.Wytrzymalybyscie ?

Dzisiaj wracam do Dukana i to faze uderzeniowa 4 dni
dla mnie za duzo ja nawet 1/3 z tego nie jem, przez co dupa mi rosnie ale takie ilosci sa dla mnie ok.

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Dziś mam tą nieszczęsną wizytę o której jakiś czas temu pisałam w k. Strasznie się boję od kilku dni kiepsko śpię i to też jest powód dla którego mnie tu mało ostatnio...
Przez mojego "cudownego" TŻ Wikuś wstał gotowy do zabawy o 1:30- tak mu przeorganizował dzień że zamiast 3-4 drzemek miał dwie i padł biedaczek o 19 Walczyłam z nim do 3 i w końcu zasnął.
trzymam kciuki!
a tz ubic jak nic

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
u nas się sprawdził ten rowerek Dawid dostał na roczek, tylko wtedy był sporo za duży dla niego, ale od kiedy młody skończył dwa lata to bardzo chętnie na nim jeździ, do pedałek dostaje, bierzemy go zawsze na dłuższy spacer jak idziemy we czwórkę, ja z wózkiem a mąż z Dawidem na rowerku, popycha go, ale młody cały czas pedałkami kręci
latem kupiliśmy biegówkę, ale póki co żadnego zainteresowania, myślę że też musi dorosnąć jeszcze do niej, może latem się przesiądzie z trójkołowca

karolson masz tę bluzę? http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...lopieca-1h2612
ona jest trochę grubsza czy taka zwykła bluzeczka?
u nas tez trojkolowy sie sprawdzil, mamy smart trike zoo, bedzie dla Amelki. biegowy tez kupilam na 2 urodziny, puky i nic tylko kasa w bloto bo nie chciala jezdzic
moze Amelka nadrobi heh.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
hej

Ja kupiłam schab, pokroiłam i zrobię z sosem. Nie mam weny dzisiaj na gotowanie.

Mam pytanko. Filip skończył pół roku. MM daje mu tylko przed snem. I teraz nie wiem czy mu podawać jednego dnia mleko 1 (początkowe) a drugiego dnia mleko 2 (powyżej 6 miesiąca życia). I tak co drugi dzień, żeby przyzwyczaił się do dwójki. Czy w mojej sytuacji jest to obojętne i od razu podać mu mleko 2?
mi sie skonczyla 1 i od razu przeszlam na 2. ale ja sie przy drugim dziecku juz poprostu tak nie cackam jak przy pierwszym

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Jezus, jak mi się nie chce dziś ćwiczyć I jeszcze mój ukochany film na TVN 7 No, ale jak mus to mus
tez uwielbiam

pourywalo mi cytaty
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:12   #3246
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
pytałam tutaj ale nikt mi nie odp
bo bobovita ma spoko przelicznik i nie ma problemu a ta holle jest z pszenicy więc sobie wydedukowałam że to sam gluten tak jak manna... widać źle
dzięki Ci dobra kobieto
bo to jest sam gluten, tyle że kasza sama w sobie jest lżejsza, jakby bardziej puszysta niż zwykła manna, dlatego objętościowo te 2-3g wychodzi więcej niz 1/2 łyżeczki

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Natala dużo zdrówka!

Hani znów skoczyła temp, do 39 ale czopek już zbił...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:13   #3247
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
bo to jest sam gluten, tyle że kasza sama w sobie jest lżejsza, jakby bardziej puszysta niż zwykła manna, dlatego objętościowo te 2-3g wychodzi więcej niz 1/2 łyżeczki

aaaa takie buty

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:19   #3248
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję za kciuki - przydadzą się bo umieram ze strachu...
Dziś Wikuś kończy 5 miesięcy- matko kiedy to zleciało
z tej okazji zrobiłam mu mini sesję
brawo za kolejny miesiac
przystojniacha jak sie patrzy

Cytat:
u mnie dzis krokiety z pieczarkami,serem i barszczyk do po picia.

Nephelim-Wikus jest cudowny!wycałowałabym go oj wycałowała!

wiecie co niby 3kg przytyłam ale po wyglądzie widac jakby więcej..zle sie z tym czuje..na tego mojego doła zjadłam sobie własnie pyszną belgijską czekolade
uwielbiam te krokiety
ja ostatnio mialam 1kg wiecej na wadze i czulam sie jakby bylo z 5
tez zajadalam slodycze
ale od dzisiaj twardo im mowie nie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
od usg i tego jak tam blizna po cc

no wlasnie ja licze ze w lipcu juz bede w ciazy

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

czy ktos wymyslil jak zmusic dziecko zeby zaraz po jedzeniu nie kładło się na brzuchu???
probuje mu tlumaczyc ze to powoduje wymioty, ale wyglada na to, ze nie rozumie
tez licze, ze lipiec sierpien uda sie zaciazyc

ja sswojemu nie potrafie przetlumaczyc, by sie nie przekrecal przez co non stop jest cos ob**gane

Cytat:
Hej!

Melduję się tylko, że my już po wizycie i szczepieniu. Pola rośnie książkowo - idzie po okolicach 75-80 percentylu od urodzenia I tak mamy 7090g i 64cm. Lekarka stwierdzila ze jest niezwykle symetryczna bo waga na 76 percentylu a wzrost na 80
Dzisiejsze szczepionki przeszła znacznie lepiej niz ostatnie było duuużo mniej płaczu i szybciutko sie uspokoiła. Teraz ani myśli spać tylko szaleje na macie
Wszystko wygląda git. Wykrzywianie w lekkie C też lekarki nie martwi bo wszystkie odruchy Pola ma symetryczne - rączki, nóżki, głowka, oczy etc.
Jedyne co mnie martwi to kształt jej głowki. Po lewej stronie z tyłu ma delikatne spłaszczenie ( i tak wiem, to może być od leżenia - jak była mniejsza to zawsze miała głowę skrconą w lewo) i to mnie nie martwi szczegolnie. Ale ma tez splaszczone w lewej górnej części czaski - jakby na lewo od cimiączka. I to ma od urodzenia i jak na moje oko to sie nie poprawia. Naczytalam się o kraniostenozie i teraz chodze i sie zamartwiam.. No ale lekarka dokładnie zbadala głowke i powiedziała, ze wyglada jej to na zniekształcenie pozycyjne a nie na tą chorobę (leczenie tylko chirurgiczne, dlatego tak mnie martwi ) i zebysmy poobserowawli jeszcze to do przyszlej wizyty tej na pol roku. Jak sie nie poprawi to wtedy skierowanie na wszelki wypadek do neurochirurga zeby to dokladnie zbadal. Kurcze, niby mnie uspokoila ale ja sie dalej martwie..

No nic. Ide do bączka bo marudzi. Moze uda mi sie cos przy okazji ponadrabiac.
brawo za wage i wzrost
ciesze sie, ze szczepienie przebieglo spokojniej

a co od czytania i wymyslania chorob to
ni zamartwiaj sie na pewno wszystko sie uksztaltuje. moze to jest faktycznie od ukladania glowki na jednej stronie
ja ostatnio umowilam sie do neurologa, bo Kubusiowi po lewej stronie na boku glowki urosl spory guz i sie przerazilam, bo na pewno nie od uderzenia
lekarz mnie uspokoil i powiedzial, ze to od wczesniejszej asymetrii. ma sie tam wwszystko poukladac.
Stary 2014-02-24, 22:20   #3249
jo_asiek
Zadomowienie

natala, dużo zdrowia! dobrze, że taka czujna jesteś i w porę zareagowałaś

Cytat:

wylicytowałam za 18 zł

śliczna

Cytat:
Hej!

Melduję się tylko, że my już po wizycie i szczepieniu. Pola rośnie książkowo - idzie po okolicach 75-80 percentylu od urodzenia I tak mamy 7090g i 64cm. Lekarka stwierdzila ze jest niezwykle symetryczna bo waga na 76 percentylu a wzrost na 80
Dzisiejsze szczepionki przeszła znacznie lepiej niz ostatnie było duuużo mniej płaczu i szybciutko sie uspokoiła. Teraz ani myśli spać tylko szaleje na macie
Wszystko wygląda git. Wykrzywianie w lekkie C też lekarki nie martwi bo wszystkie odruchy Pola ma symetryczne - rączki, nóżki, głowka, oczy etc.
Jedyne co mnie martwi to kształt jej głowki. Po lewej stronie z tyłu ma delikatne spłaszczenie ( i tak wiem, to może być od leżenia - jak była mniejsza to zawsze miała głowę skrconą w lewo) i to mnie nie martwi szczegolnie. Ale ma tez splaszczone w lewej górnej części czaski - jakby na lewo od cimiączka. I to ma od urodzenia i jak na moje oko to sie nie poprawia. Naczytalam się o kraniostenozie i teraz chodze i sie zamartwiam.. No ale lekarka dokładnie zbadala głowke i powiedziała, ze wyglada jej to na zniekształcenie pozycyjne a nie na tą chorobę (leczenie tylko chirurgiczne, dlatego tak mnie martwi ) i zebysmy poobserowawli jeszcze to do przyszlej wizyty tej na pol roku. Jak sie nie poprawi to wtedy skierowanie na wszelki wypadek do neurochirurga zeby to dokladnie zbadal. Kurcze, niby mnie uspokoila ale ja sie dalej martwie..

No nic. Ide do bączka bo marudzi. Moze uda mi sie cos przy okazji ponadrabiac.

brawo dla Poli za wzrost i wagę Jak każda mama masz swoje obawy, ale nie zamartwiaj się! Jest i będzie dobrze

Cytat:
nephelim - 100 lat dla Wikusia! Niezły z niego przystojniak

wow, szalejesz moja droga Ja bym chciała ten rok bez reszty oddać tylko Poli, ale pod koniec roku bedziemy cos kombinowac

A i jeszcze apropos obrotów - lekarka mówiła, że nawet jak na 6 miesięcznej wizycie dzieci się jeszcze nie obracają to nie ma sie co martwić i spokojnie trzeba dać im jeszcze troche czasu. A jeśli dziecko obraca się w wieku 4 miesięcy to znaczy że jest bardzo silne - nie w drugą stronę: jest niedorozwinięte jak sie nie obraca Także wszystkie martwiące się obrotami - proszę zachować spokój I tak potwierdziła, że im cięższe dziecko tym trudniej mu wykonywać te wszystkie manewry.

fajnie, że napisałas o tych obrotach. Trochę mnie to uspokoiło, bo Szymek jeszcze się nie obraca (fakt, duży jest, więc może mu ciężko). No ale od trzech dni zauważam, że coś kombinuje. Jak jest wyspany i najedzony, to kula się z zabawką na prawy boczek i tam się nią bawi. Jak mu położę zabawkę dalej, to znów zrobi zamach, układa się na boczku i próbuje ją złapać. Dopiero kilka razy mu się to zdarzyło, ale mam nadzieję, że jest na dobrej drodze

Rozmawiałam dziś z sąsiadka i jej córka dopiero 3 tyg temu zaczęła się przewracać na boki (a ma 8 miesięcy). Mieli już iść na rehabilitację, ale mała sama zaczęła

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mnie to trochę wkurza, bo ludzie komentują, że na pewno daję za dużo mleka, że przekarmiam
mój Szymek to też duży chłop. Wszyscy mi mówią, że wygląda co najmniej na pół roku Duży jest, waży coś około 7,5kg Mówią też, że masę ma po tatusiu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:21   #3250
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
zdrówka dla dziewczynek

wczoraj, domowyum sposobem wązony w ubranku miał 7700g myślę ze bez ubranka 7500 moze już ważyć Kluska moja.

z gorszych wieści;/ Jasiek wstał po spacerze o 15.45 i do tej pory nie spi! próbujemy go z Tztem uspić od kąpieli o 20.00. ehh a ten mój Bidulek za sobą walczy.
U nas to samo,walka trwa już dwie godziny prawie i nie zanosi się na koniec,oszaleje z tym moim dzieckiem,ale nam się trafił"egzemplarz":banghe ad:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-24, 22:24   #3251
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

mi siostra ostatnio dała ta siateczke i zastanawiam się czy dać małemu i jak tą siateczke wyprać potem
ja opłukałam pod kranem i przelałam wrzątkiem

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Natala-zdrówka dla córeczek!

jaPola to faktycznie spora!brawa za wage!

papuzko-prawda ze tego gryzaczka fajny gadzet?

o tak!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
To taka przypadłość gdzie jeden bądź więcej szwow czaszkowych jest przedwczesnie zrosnieta. Cierpi na to az jedno na 2000 dzieci! W brew pozorom to jest bardzo dużo! No i to powoduje że czaszka nie rośnie symetrycznie - ogólnie deformcje. Leczy sie to operacyjnie. Modeluje czaszke do poczatkowego ksztalu (czasem nie ma potrzeby jej modelowac) i ten szew rozdziela czy jakos tak. Ogolnie Pola ma tylko splaszczenie, nie ma zadnych innych deformacji, wiec nie wyglada to tak jak wpiszesz w google nazwe i popatrzysz na obrazki.

No ja nie wiem. Snów ze sobą nie chciałabym mieć Ale ciesze się, że nie strasze az tak bardzo Ciebie bo inaczej sny to bylyby prawdziwe koszmary

Tak mówi ta lekarka. Tylko właśnie ta u nas ani drgenla od 4 miesiecy. Ale lekarka mowi, zeby spokojnie czekac bo jeszcze jest czas.
Kurde, to wszystko przez internet. Naczyta sie czlowiek i pozniej nic tylko sie martwi..
to prawda internet może zasiać niezły zamęt w głowie :/
mój syn też ma nierówną główkę przez to, że z uporem maniaka przekrzywiał ją w lewo podczas snu ale narazie się nie martwię.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:24   #3252
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, ja kupiłam świecę z imieniem, datą chrztu i jeszcze coś tam było i nie trzeba było dekorować

Natala zdrówka dla córeczek

Stary 2014-02-24, 22:30   #3253
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
o nie słyszałam o takich

też planuję to kupić słyszałam od znajomej że świetnie się sprawdza.. teraz po Twojej recenzji nie mam wątpliwości
Polecam

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

a poćwicze sobie z mel , co mi tam

Stary 2014-02-24, 22:37   #3254
policzanka
Wtajemniczenie

eh..tesciu nie chce przyjc na Chrzest Lilki....to juz 3 osoba..mam nadzieje ze juz nikt się nie wycofa.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi dotyczące świecy.W takim bądz razie tez nie bede nic kombinowac.Niech zostanie tak jak jest.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:38   #3255
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
eh..tesciu nie chce przyjc na Chrzest Lilki....to juz 3 osoba..mam nadzieje ze juz nikt się nie wycofa.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi dotyczące świecy.W takim bądz razie tez nie bede nic kombinowac.Niech zostanie tak jak jest.
dlaczego nie chce ??

Stary 2014-02-24, 22:41   #3256
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Dziś mam tą nieszczęsną wizytę o której jakiś czas temu pisałam w k. Strasznie się boję od kilku dni kiepsko śpię i to też jest powód dla którego mnie tu mało ostatnio...
Przez mojego "cudownego" TŻ Wikuś wstał gotowy do zabawy o 1:30- tak mu przeorganizował dzień że zamiast 3-4 drzemek miał dwie i padł biedaczek o 19 Walczyłam z nim do 3 i w końcu zasnął.
mocneeeeeeeeeeeeeee!!

Cytat:
Wczoraj byłam na wyjeździe w Stalowej Woli, wyszłam z domu o 8, wróciłam 2:30. Wiecie co mój mąż robił? Byłam przekonana, że będzie leżał, leniuchował i nic nie robił. Nie dość, że był z Julką w parku, to jeszcze zrobił PIEROGI Z MIĘSEM To ja nigdy pierogów nie robiłam - po prostu mnie zawstydził Są idealnie równiutkie, kształtne, zrobił ich tyle, że wczoraj pojadł, dziś rano pojadł, wziął na 12 h do pracy i jeszcze zamroził

czego wszystkie Dawidy takie nie są?
super )))))

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
hej

Ja kupiłam schab, pokroiłam i zrobię z sosem. Nie mam weny dzisiaj na gotowanie.

Mam pytanko. Filip skończył pół roku. MM daje mu tylko przed snem. I teraz nie wiem czy mu podawać jednego dnia mleko 1 (początkowe) a drugiego dnia mleko 2 (powyżej 6 miesiąca życia). I tak co drugi dzień, żeby przyzwyczaił się do dwójki. Czy w mojej sytuacji jest to obojętne i od razu podać mu mleko 2?

o to ja dołączam się do pytania.
czyli jak kupię mleko '2' to pierw dodaje jedną miarkę przez jak długo? później dwie, trzy itd?

Cytat:
Czesc!
my juz po spacerku, Maciej spi w przedpokoju a ja buszuje po sieci
pamietam z ekeidys pisalyscie cos o testach owulacyjnych.
gdzie najtaniej je kupic???
ja kupowałam na allegro 100sztuk bodajże i gratis dorzucili mi 5 sztuk testów ciążowych i to je zużyłam zamiast owulacyjnych

Cytat:
no wlasnie ja licze ze w lipcu juz bede w ciazy

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

czy ktos wymyslil jak zmusic dziecko zeby zaraz po jedzeniu nie kładło się na brzuchu???
probuje mu tlumaczyc ze to powoduje wymioty, ale wyglada na to, ze nie rozumie

heheh moja też tego nie rozumie

Cytat:
choc pewnie juz wiecie
jak zginie max w lekarzach
bez sensu :P

Cytat:
Brydzia, u nas też tak kupka po kaszce wyglądała, nie przejmowałam się tym
ale czemu dajesz 1/2 łyżeczki?

Gorgulku, a jak u Was ekspozycja?

dziękuje wszystkim za słowa wsparcia i zrozumienia

za szybko się rano pochwaliłam, Hani zaczęło schodzić na oskrzela szybko pojechaliśmy do lekarza i dobrze wyczaiłam, bo to sam początek. no ale pierwszy antybiotyk jest

Endżi, ja mam wrażenie że w tej nocnej pomocy to jakieś patałachy pracują, chyba najtańsi lekarze w mieście
tyle że u nas np tak jest że jak się jedzie na IP a nie ma jakiegoś stanu zagrażającego życiu to robią burę, jeśli się na nocnej pomocy nie było
kurcze
biedna Hania
zdrówka

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Wyszykowałam się dziś do wyjścia, widziałam jak mąż przyjechał z pracy, więc włożyłam kurtkę i buty i jak tylko wszedł do mieszkania to ja w drzwi i mówię mu "obiad dziś czeka u M." Jego mina bezcenna, a teraz jest obrażony
świetnie to rozegrałaś!!
Stary 2014-02-24, 22:42   #3257
policzanka
Wtajemniczenie

Nie wiem:niewiem:
Szczerze, to płakac nie bede jednakze uwazam ze moglby to chociaz dla Lilki zrobic..

ide przygotowac Lilce butle i spac.Do juterka kochane!
Stary 2014-02-24, 22:46   #3258
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Polecam

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

a poćwicze sobie z mel , co mi tam
Powodzenia Ja nie mam mocy, Pola od 2 dni tak mi daje do wiwatu.. Skok jak sie patrzy. Jeszcze TZ nic pomoc nie moze przez ta operacje. Dzis myslalam ze chociaz obiad ugotuje skoro do malej nie zabrdzo moze, ale jakas awaria w pracy i pojechal na cały dzien jak kaleka;/
A szczerze mowiac to cwiczenia by mi teraz rozluznily wszystkie spiecia..

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
No ludzie tak lubia gadac. Moja Pola tylko kp i tez jest wielgus. Nie sądze, żeby żłopała za dużo. Ona się urodziła na 76% i tak pozostaje, wiec po prostu nalezy do wiekszych dzieci. Tak jak Twoj Szymek I tez mi sie wydaje ze genetyka robi tu swoje - ja też byłam sporym dzieckiem przez pierwsze 2-3 lata

Cytat:
zdrówka dla dziewczynek

No piękna waga
Moja droga, u mnie od soboty to samo ze spaniem. Koszmar jakis. Widać skok nas dopadł. Miejmy nadzieje, że szybko zazegnamy..

Cytat:
Dużo zdrówka dla Hani. Oby jej szybko przeszło!

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

brawo za wage i wzrost
ciesze sie, ze szczepienie przebieglo spokojniej

a co od czytania i wymyslania chorob to
ni zamartwiaj sie na pewno wszystko sie uksztaltuje. moze to jest faktycznie od ukladania glowki na jednej stronie
ja ostatnio umowilam sie do neurologa, bo Kubusiowi po lewej stronie na boku glowki urosl spory guz i sie przerazilam, bo na pewno nie od uderzenia
lekarz mnie uspokoil i powiedzial, ze to od wczesniejszej asymetrii. ma sie tam wwszystko poukladac.
Dzięki kochana

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
fajnie, że napisałas o tych obrotach. Trochę mnie to uspokoiło, bo Szymek jeszcze się nie obraca (fakt, duży jest, więc może mu ciężko). No ale od trzech dni zauważam, że coś kombinuje. Jak jest wyspany i najedzony, to kula się z zabawką na prawy boczek i tam się nią bawi. Jak mu położę zabawkę dalej, to znów zrobi zamach, układa się na boczku i próbuje ją złapać. Dopiero kilka razy mu się to zdarzyło, ale mam nadzieję, że jest na dobrej drodze

Rozmawiałam dziś z sąsiadka i jej córka dopiero 3 tyg temu zaczęła się przewracać na boki (a ma 8 miesięcy). Mieli już iść na rehabilitację, ale mała sama zaczęła

mój Szymek to też duży chłop. Wszyscy mi mówią, że wygląda co najmniej na pół roku Duży jest, waży coś około 7,5kg Mówią też, że masę ma po tatusiu

No właśnie, dlatego nie ma się co martwić. Moja Pola wcześniej próbowała się przewrócić i robiła między innymi takie akrobacje o których piszesz, ale kilka dni temu całkiem przestała próbować. Widać jeszcze nie czas. Przyjdzie pora i na nasze maluchy
Szymek rzeczywiście duży chłopak

Właśnie przeżyłam koszmar z Polą. Bawiła się i nagle taki ryk, że w życiu czegos takiego nie slyszalam. Byla bez spodenek (tak sie lubi najbardziej bawic, a u nas cieplo), chcialam jej zalozyc, to jak dotknelam tylko nozke ktora byla kluta to strasznie zaczela plakac. Matko.. Aż się rzeraziłam, ona w zyciu jeszcze tak nie plakala Dałam przeciwbóla, przystawiłam do cyca i po kilku minutach sie uspokoila. Spi teraz... Mam nadzieje, ze jak najdluzej bidula moja..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:47   #3259
policzanka
Wtajemniczenie

Larysko ja robie tak ze przez 3 dni daje o jedną miarkę mniej 1.Czy jest to dobrze-nie wiem w kazdym bądz razie problemów brzuszkowych nie mamy.
Stary 2014-02-24, 22:48   #3260
anutka171
Rozeznanie

dziewczyny kp czy jecie sery plesniowe?
bo mam straszna ochote
z tego co wyczytalam to mozna te zrobione z pasteryzowanego mleka
Stary 2014-02-24, 22:52   #3261
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny kp czy jecie sery plesniowe?
bo mam straszna ochote
z tego co wyczytalam to mozna te zrobione z pasteryzowanego mleka
Ja jem. I tak - te z pasteryzowanego spokojnie można W Polsce te pakowane praktycznie wszystkie są z pasteryzowanego także smacznego
Stary 2014-02-24, 22:56   #3262
anutka171
Rozeznanie

Cytat:

Właśnie przeżyłam koszmar z Polą. Bawiła się i nagle taki ryk, że w życiu czegos takiego nie slyszalam. Byla bez spodenek (tak sie lubi najbardziej bawic, a u nas cieplo), chcialam jej zalozyc, to jak dotknelam tylko nozke ktora byla kluta to strasznie zaczela plakac. Matko.. Aż się rzeraziłam, ona w zyciu jeszcze tak nie plakala Dałam przeciwbóla, przystawiłam do cyca i po kilku minutach sie uspokoila. Spi teraz... Mam nadzieje, ze jak najdluzej bidula moja..
biedulka
Zrob jej oklad z wody z sodka. ponoc dziala cuda. ja nie mialam potrzeby wiec nie probowalam.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Ja jem. I tak - te z pasteryzowanego spokojnie można W Polsce te pakowane praktycznie wszystkie są z pasteryzowanego także smacznego
Super ) dziekuje

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

a taraz mykam spac.
dobranoc
Stary 2014-02-24, 22:58   #3263
Zakorzenienie

Cytat:
biedulka
Zrob jej oklad z wody z sodka. ponoc dziala cuda. ja nie mialam potrzeby wiec nie probowalam.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Super ) dziekuje

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

a taraz mykam spac.
dobranoc
Jak jeszcze bedzie cierpiec to sprobuje. Dzięki!
Stary 2014-02-24, 23:37   #3264
nephelim89
Rozeznanie

w końcu mam chwilkę bo Wikuś usnął
Dziękuję za wszystkie kciuki a Wikuś aż się zarumienił od komplementów
U lekarza z moim problemem okazało się, że jest lekka poprawa bo jeden guzek zniknął ale pojawił się kolejny ale o tym więcej w K.
Czy ząbek który już jest częściowo na wierzchu też może denerwować dziecko ? Mały jest rozdrażniony jak przed wyjściem ząbka ale nie widze śladów kolejnego
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 23:38   #3265
bajka1807
Zakorzenienie

ponadrabialam was, a od jutra znow bede w plecy do niedzieli bo tz wraca
badzcie laskawe

w ogole wroce do tematu cyckow i kalkulatora jaki matall wrzucila do klubu, masakra wg tego mam 80DD cieeeeekawe to

dobranoc
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 23:47   #3266
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ponadrabialam was, a od jutra znow bede w plecy do niedzieli bo tz wraca
badzcie laskawe

w ogole wroce do tematu cyckow i kalkulatora jaki matall wrzucila do klubu, masakra wg tego mam 80DD cieeeeekawe to

dobranoc
ja przeliczałam tym kalkulatorem , poszłam do sklepu kupić bieliznę i się zgadza

Stary 2014-02-25, 00:08   #3267
87czarna
Zakorzenienie

Moja pierwsza sówka
P.s. wiem,wiem.. są małe niedociągnięcia,ale to wszystko przez ten materiał... strasznie mi się pruł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2244.jpg (67,3 KB, 62 załadowań)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 00:16   #3268
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Moja pierwsza sówka
P.s. wiem,wiem.. są małe niedociągnięcia,ale to wszystko przez ten materiał... strasznie mi się pruł
artystka tak samo jak teacherka Sówka jest przepiękna

Stary 2014-02-25, 00:19   #3269
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
artystka tak samo jak teacherka Sówka jest przepiękna

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 00:28   #3270
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Janek szaleje na macie puzlowej, ze mam wrazenie ze zaraz wstanie i sobie pojdzie.W pozycji n brzuszku kladzie glowe, podnosi tylek i podsuwa sie do przodu jak gasiennica
Haha u nas też mata puzzlowa to jest to! Staś robi dokałdnie tak samo ale dopiero od dziś - faktycznie wygląda jak gąsienica komiczny!

Czarna sówka urocza i fajny dobór kolorów Jesteś jak nieoszlifowany diament, masz talent

Pokażę mysz, którą uszyłam dla córki kuzynki, która dziś obchodziła urodziny. Nie lubię szyć tild, nie mam do nich cierpliwości.

Teraz planuję uszyć Stasiowi coś do memłania z metkami i wstążkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2243599.jpg (117,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2243601.jpg (101,8 KB, 45 załadowań)

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości