|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Xal co zrobić, żeby nie wywalała? Uzbroić się w cierpliwość, to chyba jedyne rozwiązanie
|
|
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Vujka z giszowca, my z Vil też niedaleko jeszcze Xal, Agnes...cały plac zabaw będzie nasz![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
bo mi się odechce ![]() dużo zdrówka dla Sofci ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Mamusie kp zębatków: czy Wasze dzieci Was podgryzają? Helena ma 2 dolne jedynki i wychodzą jej górne jedynki i dwójki i jak ssie to delikatnie (ale nieprzyjemnie) drażni sutek zębami, boję się, że jak wyjdą górne do końca to już będzie gryzienie :/ czy mogę jej jakoś pokazać żę musi buźkę bardziej otwierać? czy to niewykonalne i mam się przygotować, że możę skończymy kp ?
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1384 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na czczo było 80 (wyjątkowo nisko) a po obciążeniu po 1h 184 a po 2h 176 Cytat:
Ok, 2x byliśmy z Bartem i never again ![]() Cytat:
U nas i goście nie pomogą... Mieliśmy w sobotę znajomych też z takim maluszkiem - tą dziewczynką od kabanosów Bart jak tylko dotknął dupką podłogi to był wrzask. Ogólnie to śpiący był bardzo. A on w miejscu nie usiedzi. W przeciwieństwie do tej małej. Wogole on jest bardzo ruchliwy. I kulał się po macie tam i z powrotem i niechcący ją nóżką zahaczył i jak siedziała to ją rączką odepchnął bo akurat mu na drodze stała. A ta moja znajoma do Barta - Ojj jaki ty niegrzeczny jesteś!!! Mnie zamurowało, głupio mi się zrobiło bo Bart tego naumyslnie nie zrobił a przecież te nasze maluchy to nie za bardzo rozumieją takie sprawy... On się tylko przemieszczał. Cytat:
No to brawo za wagę. My mamy 11 na liczniku. Jak tak dalej pójdzie to mi za pół roku z fotela wyrośnie... Dziś obudził się jak brałam prysznic. TŻ do niego poszedł a Bart wrzask. I musiał go do łazienki przynieść żeby się uspokoił, każda próba opuszczenia z nim łazienki kończyła się wrzaskiem bo mnie z oczu stracił. W łóżku zjadł cyca i kręcił się niemiłosiernie, stękał, popłakiwał. W końcu wzięłam go na siebie i zasnął spokojnie. Tylko ten ciężar na klacie trochę sprawiał dyskomfort ![]() Cytat:
A na jakie dolegliwości ten viburcol? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Hmm u mnie Bart jak się już naje nieraz bawi się cycem. Trzyma w buzi miedzy dziąsłami a zębami i wyciąga ręką. I czuję wtedy zeby o trochę boli. Zabieram wtedy cyc i mowię że nie wolno i nie ma cycusia. Schowam i koniec. Zwykle on nadal chce jeść to cyca oddam i już tak nie robi tylko cyca ładnie. Jak jest głodny i nie w głowie mu zabawy to nie gryzie wogole. Nieraz zdarzy mu się źle chwycić to wyciągam i skłaniam do szerszego otwarcia buzi w taki sposób: przejeżdżam skutkiem od noska w dół przez górna wargę i on automatycznie otwiera szeroko paszczę ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
plana narazie jest taki,ze pewni 09.05. na noc do Krakowa , później w sob. 10.05. Katowice, Giszowiec, nie wiem gdzie hotel Cytat:
a badałas cukier w ciąży, tzn. kontrolowałas? bo ja mierzyłam i u mnei ok był, więc nei wiem czy to nie pomyłka z tą glukozą ;/
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, byłam pod opieka diabetologa. Po każdym jedzeniu musialm mierzyć cukier, zapisywać i prowadzić dzienniczek. Miałam dietę ścisłą. A cukry po jedzeniu rożne, od 88 do nawet 140, zależy co zjadłam. Wizytę w u neonatologa mieliśmy tylko ze względu na gbs+ ale tylko dwie wizyty były. I tyle. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem co takiego grozi dzieciom z ciaz cukrzycowych, jesli rodza sie zdrowe a mama w ciazy przestrzegala diety ![]() Biedna moja coreczka obudzila sie godzine temu, rozpalona (termometr pokazywal 38st ale chyba miala wiecej troche)dalam jej czopka, ale nie mogla zasnac ani na rekach,ani lezac obok mnie przy piersi,ani na lyzeczki. Co przysypiala to sie z krzykiem budzila... Teraz na szczescie usnela. Czolko tez juz chlodne. Ufff. Czeka nas chyba kolejna ciezka noc, a jutro zadzwonie do przychodni i zapytam co dalej robic ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w sumie dobrze, bo usg główki i brzuszka, chociaż wiem,ze wszytsko dobrze
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Cytowalam ale ocYwiscie na tej zaje..fajnej aplikacji zniknelo ehh
![]() Malo pa.ietam napewno to ze bedzie mega spotkanie a nbie bie bedzie na nim ![]() ![]() ![]() Vill daj linka do tych ksiazeczek :p dziekiAsh super pomysl z tunelem z puzzli Sofijka zadowolona widac![]() Zdrowka dla niej, kurcze moze zebyy ? Bo tak jak piszesz na 3 dniowke za niska temp. Oby szybko jej przeszlo M. Kazdego dnia szczypie i drapiw coraz bardziej , musze to wyplewic z niego hee Bylismy na reha , m. Powoli idzie do przodu , pytalam o nozki to powiedzial ze w tym wieku sa takie dysproporcje ze tlow dlugi nozki krotsze ale powiedzial ze ok , nawet m. Chwile stal hii smiesznie wygladal na tych patykach hii Aa i dorwala nas neurologopeda ze nie bylismy u niej jeszcze a wizyte trzeba odchaczyc , wiec w pn jedziemy znwu do osrodka ... Karmilam M. Obiadkiem i po kilkunastu lyzeczkach m. Dal skopa miseczce i obiad - czyt. 5 zl na podlodze wyladowal wrrr ale sie wkurzylam na dziadyge hee no nic poki co to 2 raz dopiero ![]() Przez przypadek zajrzalam do paszczy i widok mnie przerazil cala gora spuchnieta i chyba 3 zeby na wylocie albo i 4 i wszystkie naraz wiec znam przyczyne tych kwasnych kup i wiszenia na nodze ![]() Sent from my GT-I9100 using iWizaz Forum mobile app
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biedna Sofcia Kubi też tak się budził jak miał trzydniówkę, i często dawałam mu cyca
|
|
#1391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna Sofia spokojnej nocki życzę Z tego co się orientowałam to dziecko mogło mieć po porodzie niedocukrzenie. Ale Barta nikt nie badał z tego powodu. Cytat:
Pewnie że zawsze to lepiej mieć w nadmiarze niż czegoś nie dopatrzeć. W sumie Usg główki mieliśmy 2x i brzuszka raz. Nasza neonatolog jakaś dociekliwa była i nas skierowała. Na pierwszym Usg wyszła podwyższona echogeniczność głowy. Ja nawet nie wiem co to mogło być bo lekarka zakazała czytać i nie czytałam. Po dwóch tygodniach mieliśmy kontrolę i technik wyśmiał poprzedniego badającego, wręcz nazwał go idiotą, więc wolę do dzisiaj nawet nie wiedzieć co to była za diagnoza... A to drugie Usg robił najlepszy fachowiec w szpitalu. Usg brzuszka mieliśmy z tego powodu, że Bartowi odbijało się wodami płodowymi i lepiej było to sprawdzić. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1392 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super fota z ksiazka wypas:p a co to za ksiazeczka? Cytat:
mozliwe heee Cytat:
no tak ja tez mam radoche z konik i to jaka hee Cytat:
![]() Diabli Nelka to foto modelka hee ¤♡ Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash mam nadzieję że Sofci już lepiej
![]() http://www.empik.com/mala-owieczka-k...5327,ksiazka-p http://www.empik.com/mala-zabka-widz...a-p?reko=empik dużo ich jest, jest m.in Mały statek, Mała policja, Mały samolot, Mały kotek, Małą krówka, Mały koziołek, Małe koniki, Mały traktorek, Małe gąski i inne
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zamowie hiiSent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa Dziewczyny spotkanie w pon mi nie pasuje, zapomniałam że Przemek ma okulistę. ale w środę jak najbardziej
![]() Banka owieczkę zamów, Przemek ją lubi najbardziej te zwierzakowe są najfajniejsze wg mnie bo mają ładne obrazki i można pokazywać kotka, myszkę itp, a masz np. policję to same autka i jakieś dwa kotki tylko ![]() właśnie zauważyłam że Przemek ma górną dwójkę i to całkiem na wierzchu pytanie jak, kiedy ...
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-02-25 o 09:01 |
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
karota, dzieki temu, ze napisalas o tym, ze sobie myslalas 24.02=wtorek, sprawdzilam, kiedy Flo ma kardiologa
ubzduralam sobie, ze w srode... 25. albo 26. - no ale sroda, to chyba... 26. taaa... dzisiaj na 11:30 mamy dobrze, ze w pore sie zorientowalismy, to malz auto zostawil. chociaz w taka pogode to moze i spacer sobie zrobimy...Ash mam nadzieje, ze Sofcia juz lepiej ![]() Cytat:
no i chyba zalapal, ze ten ton i "nie wolno" to mama niezadowolona, bo jak sie zbliza do wazonu i mu tak mowie, to sie zatrzymuje i zastanawia... i robi niewinna mine ![]() mlody dalej szaleje. raczkowanie i wstawanie/chodzenie przy meblach to juz nuda. trzeba wyprostowac nogi, podniesc dupcie, i jednoczesnie jedna reke wyciagnac do gory. i w takiej figurze wytrzymac 3 sekundy nie no, pieknie mu to wychodzi, ale ja za kazdym razem mam stresa, bo to wszystko takie chwiejne... ale rownowage sobie niezle cwiczy tym sposobem. no i elegancko sobie siada, przemieszcza sie dokad tylko chce. ma spory wybieg, wiec i trening intensywny. z jedzeniem tak se... wiec pewnie wszystkie kalorie spala na biezaco...
|
|
#1398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aktualnie to na ząbkowanie, wcześniej ponoć na kolki.
|
|
#1399 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też tego specjalnie nie robi. Kurcze Hela to taki nerwus że boję się jej zabierać żeby mnie ze złości nie ugryzła :strach:![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
może to jest sposób z tym przejeżdzaniem od noska? muszę popróbować ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że nocka w miarę upłynęła, lepszego samopoczucia dla niej!---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() hmm moje dziecko jak mówie nie wolno ma wielki ubaw, a jak robię groźną minę to już wogóle jest posikana ze śmiechu będę próbować z nie wolno i sposób magusi, chcę dalej kp ![]() Floruś szaleje ja to się stresuję od wczoraj jak mała się na kolanach dźwiga, ciągle ją asekuruje i boję się samą w pokoju na sekunde zostawić a co dopiero wstawanie! liczę, ze trochę poćwiczy kolanka choć wczoraj już nogi prostowała.Ale nie wyobrażam sobie póki co chodzenia - to musi być stres ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
a jak nieraz z mężem się kłócimy to wogóle ma ubaw z nasHelcia jak miała tylko dolne jedynki to nie gryzła, nie podgryzała, był luzik. Ale pewnie każde dziecko inaczej i stawiam, że Paulinka jest ogólnie dobrze ułożona i posłuszna
21.05.2013 Helenka Edytowane przez deb Czas edycji: 2014-02-25 o 09:50 |
|||||||
|
|
|
#1400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1401 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej, w koncu sie zebrałam żeby ponadrabiac i cos napisac
![]() Cytat:
jedziemy tam w sobote i znowu poddam go probie ![]() Cytat:
staram sie nie podnosic, zeby pokazac, ze jak wyrzuci to juz nie dostanie, ale czasem musze bo zapas jedzenia sie konczy, a on dale chce jesc, normalnie #%$#@#$^&, ale twardo "Kuba jak nie chcesz to oddaj mamie" , a w srodku "fuck fuck fuck, nie wytrzymam, czemu, czeeemuuu", a jak czegos nie chce, a mu podsuwam - glownie mieso to potrafi wziasc zamach i walnac indykiem przez pol pokoju wyzalilam sie ![]() Cytat:
i omleta, w sumie to on duzo je, ale to wyrzucanie mnie dobijazdrówka dla Sofii, ja bym zadzwonila do lekarza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Kuba tez raczkuje, chodzi przy meblach, chodzi z atrapa pchacza , no ale ma w końcu 10 miesiecy jest bardzo malomowny i zaczynam przyzwyczajac sie do mysli, ze bedzie na wiekszosc rzeczy mowil aaaa no świetnie mu wychodzi "nie: tzn. "ne, ne, neeeee !!!" czasem wyduka tata umie tez robić "dobry pies" podchodzi do psa i go klepie, ale jak mowie zrob tacie dobry pies to tate tez klepie i ulubiona zabawa w załączniku
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil - zapomniałam pogratulować ząbka ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
i jak dużo potrafi!
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy się widzimy?
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
wpadajcie
jutro? dzisiaj tez moze byc :p
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
dziś już nie
ale jutro by mogło być, tyle, że do południa bo na 17:00 mam spotkanie
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowisz owieczke ? No to ja wezniemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas kiepska noc, Karola nie spala przez dwie godz:/ myslalam ze przez to pospi rano ale wstala o 6 ![]() Diabli czyli Nelke ubierasz w miare cienko Karola nie lubi koca ani spiworka, kopie i sie zlosci. dla Helenki. Dlaczego macie dalej tak wysoko lozeczko? Diabli figlopark? ![]() 30 sztuk w Krakowie? Mysia pisala o 8 Agnes a ta lamowka jest elastyczna? I ile ma szerokosci? Bo na zdjeciu wyglada jakbys ja dala podwojnie. 5 zl za metr to sporo, na all mozna dorwac za 2-2,4zl z tym ze to sie oplaca przy wiekszej ilosci bo przesylka droga ja placilam 12zl). Kokardki robie sama, najlepiej wychodza z tasiemek rypsowych (oczywiscie u mnie ich nie ma). No i pieknie Ci wyszla ta opaska kleilas czy szylas?Eskapada piekna Natalka i te rzesy A ja sie boje ze wparuje na spotkanie i nie bede wiedziec kto jest kto
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2014-02-25 o 10:50 |
|
|
|
#1409 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my to uuuuwielbiamy czytać ![]() Polecam też książki M. Strzałkowskiej i U. KOzłowskiej, np. rozbrykany konik- Kuba te kozłowskiej najbardziej lubi ![]() Cytat:
dobrze, ze popatrzyłaś nas przyjeła, z łaską to z łąską ale przyjeła ![]() Cytat:
no ale niektórzy już tak mają ;/ Cytat:
![]() 2. świetna cena i po co to napisałaś, teraz lampeczka w głowie się zapaliła, lece zamawiać ![]() 3. haha mój to samo a jeszcze jak mu robiłam palcem nono jak mnie gryzł, to powolnym ruchem brał mój palec i bezczelnie sobie pakował do buzi 4. co Ty mamuśka wykończysz się, a myślałam,ze ja jestem największą panikarą Co do kp, to ja myślę,ze musi to przetrawić,ze teraz inaczej jest w buzi i bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() A wiec neonatolog nas przyjeła , z łaaaaską, eh co za babsztyl no i mamy żelazo tak na granicy powiedziała, czyli amarantus to dupska się nadał
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

ale i co wracają tego samego dnia? ja najgorzej,ze i tak mam na początku maja podróż do Katowic, i tak no...sama się boję tyle pociągiem ;/
Vujka z giszowca, my z Vil też niedaleko
jeszcze Xal, Agnes...cały plac zabaw będzie nasz
Jutro mam umowione ogladanie mieszkania ale nie wiem czy isc w tej sytuacji....
Helena ma 2 dolne jedynki i wychodzą jej górne jedynki i dwójki i jak ssie to delikatnie (ale nieprzyjemnie) drażni sutek zębami, boję się, że jak wyjdą górne do końca to już będzie gryzienie :/ czy mogę jej jakoś pokazać żę musi buźkę bardziej otwierać? czy to niewykonalne i mam się przygotować, że możę skończymy kp
j też ćwiczę i się czuję jak young god
nigdy nei zapomnę jej, taka dama, taki rodzaj dziewczyny, co kawka, i siedzieć i gadać ploty, bo tematy to miały tylko o kimś, nigdy jej nei zapomnę 
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

pytanie jak, kiedy ...