Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 22:42   #2431
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Dziękuję dziewczyny naprawdę dziś mam naprawdę ciężki dzień, choć wydaje mi się ze od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to tylko gromy na mnie lecą. Ale nie poddaje się. Naprawdę mi dodalyscie otuchy i meliska zaczyna działać Może zdzierze te noc jakoś.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Wykryto wcześniej...
Ale pamiętaj nie masz tego od wczoraj tylko od dłuższego czasu i pomimo tego dzidzia fikala. A wiec przestań sie dolowac i denerwowac szkraba. Napij sie mleka, poglaszcz po brzuszku powiedz sobie i szkrabkowi ze będzie wszystko ok i ze go mocno kochasz i idz spać. Wstan rano i pomysl o czyms pozytywnym, później pojdz na wizytę i po napisz nam dobre wieści

Tylko zastanawia mnie to, że nie miałam kompletnie żadnych objawów
Zrobię jutro Szczegółowe badania może okaże się że to przez to ze jestem w.ciąży. Bo chyba nie przeszlabym obojętnie gdybym miała to wcześniej
Tym bardziej ze bez problemu zaszłam w ciążę i regularnie miałam @. Ale masz rację nie ma co gdybać jutro wyniki i lekarz. A po wynikach skonsultuje się z endokrynologiem. Dziękuję za słowa otuchy :-*

Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 23:10   #2432
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny naprawdę dziś mam naprawdę ciężki dzień, choć wydaje mi się ze od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to tylko gromy na mnie lecą. Ale nie poddaje się. Naprawdę mi dodalyscie otuchy i meliska zaczyna działać Może zdzierze te noc jakoś.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Tylko zastanawia mnie to, że nie miałam kompletnie żadnych objawów
Zrobię jutro Szczegółowe badania może okaże się że to przez to ze jestem w.ciąży. Bo chyba nie przeszlabym obojętnie gdybym miała to wcześniej
Tym bardziej ze bez problemu zaszłam w ciążę i regularnie miałam @. Ale masz rację nie ma co gdybać jutro wyniki i lekarz. A po wynikach skonsultuje się z endokrynologiem. Dziękuję za słowa otuchy :-*

Trzymaj się
Wiem ze ti trudne dla Ciebie i nikt nie wie co sie przewija po twojej głowie ale pamiętaj negatywne myślenie w niczym nie pomaga a pogarsza.

Dobranoc mamuśki i dobranoc bąbelki

Edytowane przez Niestabilna
Czas edycji: 2014-02-24 o 23:12
Niestabilna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:19   #2433
ania9106
Zadomowienie

echh chyba znowu czeka mnie szpital.... w nocy byłam na pogotowiu. Tak wymiotuje, że nitki krwi są w ślinie lekarz powiedział,że jak mi nie przejdzie to znowu na oddział, żeby uniknąć gorączki... ogólnie jest słbo

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:27   #2434
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
echh chyba znowu czeka mnie szpital.... w nocy byłam na pogotowiu. Tak wymiotuje, że nitki krwi są w ślinie lekarz powiedział,że jak mi nie przejdzie to znowu na oddział, żeby uniknąć gorączki... ogólnie jest słbo
Trzymaj się słońce.

Witam sie
Dzisiaj w nocy obudził mnie straszny ból brzucha. Ale nie wiem czy to od żołądka czy od macicy. Nie wiem ale to bylo straszne.

Stary 2014-02-25, 08:42   #2435
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Trzymaj się, ze mną na oddziale leżała dziewczyna 36l i też tak wymiotowała, dostała leki i przeszło. Na pewno będzie ok!

Cytat:
Trzymaj się słońce.

Witam sie
Dzisiaj w nocy obudził mnie straszny ból brzucha. Ale nie wiem czy to od żołądka czy od macicy. Nie wiem ale to bylo straszne.

Jak to mój lekarz mawia, czasem musi

Tak naprawdę stres jakim otaczamy każde strzyknięcie nasila ból i objawy, pozytywne myślenie i same zobaczycie, jaka będzie różnica!

Mówię to ja - dziewczyna która chyba ma najgorzej z was jeśli chodzi o syt. życiową, zawodową i resztę.
Stary 2014-02-25, 08:44   #2436
etusiaaa
Wtajemniczenie

witajcie,
ja dzis jakas pelna energi o 7 juz wstalam szybki prysznic nawet wloski sobie ulozylam wysmarowłam ciałko kremem.

juz dawno z mezem po sniadanku, pranie nastawione, a zaraz ide do kuchni będą dziś naleśniki, zrazy w sosie, i jeszcze upiekę rurki bo nadziewac kreme bede dopiero w czwartek na imieniny tescia

a te dziewczyny co kupiły elancyl, smarujecie się już nim??
mi w sumie juz minal 12 tydzien i uda smaruje juz jakis czas bo tam mam wielkieeee sklonnosc do rozstepow, i chyba zaczne juz smarowac brzuszek

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:50   #2437
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witajcie,
ja dzis jakas pelna energi o 7 juz wstalam szybki prysznic nawet wloski sobie ulozylam wysmarowłam ciałko kremem.

juz dawno z mezem po sniadanku, pranie nastawione, a zaraz ide do kuchni będą dziś naleśniki, zrazy w sosie, i jeszcze upiekę rurki bo nadziewac kreme bede dopiero w czwartek na imieniny tescia

a te dziewczyny co kupiły elancyl, smarujecie się już nim??
mi w sumie juz minal 12 tydzien i uda smaruje juz jakis czas bo tam mam wielkieeee sklonnosc do rozstepow, i chyba zaczne juz smarowac brzuszek
strasznie zazdroszcze energii i apetytu. Ka leże i umieram

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:13   #2438
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Lista uzupelniona post #2367

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Wcale nie takie poste jak sie wydaje, duzo pracy. Takie info powinny byc uzupelniane na bierzaco, bo na raz to mozna sie pochlastac.

Mnie nadal nie ma na liście może ja wiadomość źle wysyłam napiszę więc tu, że czuję dziewczynkę
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:16   #2439
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
ja mam wadę -2,75 i -3,25 właśnie nieraz się zastanawiałam jak tu rodzić, w okularach chyba nie... a w soczewkach?
choć ostatnio mam z nimi problem... jak nosze to mi strasznie naczynka pękają, wcześniej nosiłam 6 lat i było w porządku
Ja mam -4 na oba oka i nikt mi nie mówił o wskazaniu do cc. Urodziłam naturalnie. Bez okularów, tym bardziej bez soczewek (przeciwwskazane są do uprawiania niektórych sportów a taki poród to dopiero sport ekstremalny). Nie ma potrzeby rozglądania się po otoczeniu, wtedy jest skupienie na nasze wnętrze

mogą pękać naczynka... znowu te hormony i zmiany w organiźmie

Moje przeczucia się wahają... więc nie podaję... po prostu poczekam...

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-02-25 o 09:19
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:27   #2440
Metamfetaminax
Zakorzenienie

małaPaulina, spokojnie,znajoma miała astmę to kazali jej rodzić naturalnie przez 8 godzin i gdy się prawie udusiła to zrobili jej cc. Teraz tak chętnie cesarek nie robią,więc może i będziesz mogła naturalnie
Mi się biodra minimalnie powiększyły i nie mam już wcięcia w talii

Latte88,głowa do góry Musi być ok Gdyby nie było,to dzidzia nie gimnastykowałaby się na poprzednim usg

ania9106 ,Będzie ok Najważniejsze,żeby tylko tej gorączki nie było.

Chyba mi się waga zepsuła... Przedwczoraj z rana miałam 53,9,wczoraj 53,1 a dzisiaj 53,7 kg :/ I już nie wiem czy w końcu tyje czy chudnę :/

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:54   #2441
małaPaulina
Wtajemniczenie

ania9106 3maj sie

Denaris a skad wiesz?nie omawialysmy za bardzo naszych sytuacji zyciowych itd itp

Swoją drogą gdzie kupilyscie elancyl?w rossmanie nie widzialam i ja uzywam tylko zwyklej oliwki

Ja dziewczyny juz prawie nie mam zadnych objawow ciazy i sie martwie okrutnie nawet w nocy sikam mniej...
Strasznie sie boje a usg dopiero w piatek wieczorem

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:01   #2442
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja też mam jakby mniej objawów: tylko sen,brak okresu i ból piersi. Jak mi minęły mdłości,które i tak były jakby ich nie było to poszłam do gina i wyszło,że jednak wszystko ok
To,że objawów nie ma to nie znaczy,że zaraz znowu nie wrócą Mnie piersi jeden dzień bolą a drugi już nie

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:02   #2443
Latte88
Zakorzenienie

Wróciłam. Dzidzia ok pani doktor pokazała mi że serduszko bije. I jak najszybciej do endokrynologa i nie zaszkodzi to dziecku bo dopiero pod 16 tygodniu i w 3 trymestrze bardzo znaczące są hormony. Dziewczyny kamień z serca mi spadł naprawdę. Oczywiście się zryczalam w gabinecie. Ale mam najlepszą lekarke na świecie. Życzę Wam wszystkim dużo uśmiechu.i pozytywnego myślenia bo faktycznie ono jest bardzo ważne.

Stary 2014-02-25, 10:13   #2444
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam. Dzidzia ok pani doktor pokazała mi że serduszko bije. I jak najszybciej do endokrynologa i nie zaszkodzi to dziecku bo dopiero pod 16 tygodniu i w 3 trymestrze bardzo znaczące są hormony. Dziewczyny kamień z serca mi spadł naprawdę. Oczywiście się zryczalam w gabinecie. Ale mam najlepszą lekarke na świecie. Życzę Wam wszystkim dużo uśmiechu.i pozytywnego myślenia bo faktycznie ono jest bardzo ważne.

A nie mowilam ze nie ma sie czym martwic

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Mnie nadal nie ma na liście może ja wiadomość źle wysyłam napiszę więc tu, że czuję dziewczynkę
Juz jestes
Stary 2014-02-25, 10:24   #2445
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mowilam ze nie ma sie czym martwic

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Juz jestes
Mówiłaś i miałaś rację :-*

Stary 2014-02-25, 10:30   #2446
katiusza1985
Raczkowanie

Hej dziewczyny :0
Latte nie ma sie co martwić tarczycą. Jeżeli będziesz pod opieką endokrynologa i będziesz brala leki to nic nie będzie dzidziusiowi. moja siotra i przyjaciólka tez mialy niedoczynnosć, w ciaży brały eutyrox i jest ok. A z tego co slyszalam to w internecie na temat ciazy z niedoczynnoscią to jest mnóstwo bzdur. Takze nawet tego nie czytaj!!!

Dorissiri ja mam wadę wzroku plus 3, rodzilam w soczewkach (pewnie bym zdjeła, ale zaczęłam rodzić nagle i zupelnie wylecialo mi to z głowy), rodziłam naturalnie- ale chyba mam dobre geny, bo szybko poszlo, samego porodu tez nie wspominam źle. Moj Tż był ze mną,
Poród naturalny jest dlatego dobry bo parę godzin po prodziie wstajesz i mozesz zajmować sie dzidziusiem, No ale jak móiwiłam miałam dobry poród, co innego jak czasem dziewczyny przeżywają prawdziwą traumę, wiec wtedy przy następnym porodzie cesarka to wybawienie.

Jam mam w piatek wizytę, też sie denerwuję... ciągle myśle czy będzie ok.

Metamfetaminax mi mdłosci odeszły, ale wróćiły. Jednak nie są juz takie nasilone. Zrobiłąm sie tylko bardziej senna (ostatnio usnęłam u znajomych , nie daląm rady nie spać) . Jednak w poprzedniej ciazy do końca pierwszego trymestru ciagle spałam. i ta sennosć byla wieksza niz teraz. Piersi są bez zmian.

Miłego dnia dziewczynki

Ania9106 trzymaj się

Edytowane przez katiusza1985
Czas edycji: 2014-02-25 o 10:38
katiusza1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:33   #2447
małaPaulina
Wtajemniczenie

Latte88 no i widzisz

katiusza1985 ja zwariuje do piątku

Stary 2014-02-25, 11:04   #2448
justyna_1202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Latte88 no i widzisz

katiusza1985 ja zwariuje do piątku
Nie martw się zwariujemy razem. Ja mam wizytę za równy tydzień, we wtorek. Też mi wszystkie objawy ustąpiły, nawet mnie piersi nie bolą!:-/

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:28   #2449
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Z tego co słyszałam to z wadą powyżej 1,5 jest wskazanie do CC w szczegolnosci dla minusów. Ja mam +2,5 i +3 i astygmatyzm, ale nie wiem co i jak, lekarz się nie pytał o wadę. Może później mnie skieruje do okulisty. Ja bym chciała sn, mam budowę ciała jak brazylijka i każdy lekarz mi mówił, że ja to będę rodzić od strzału Od góry 87 - 70 - 97.
Kiedyś jak czytałam to podobno wada nie jest wskazaniem do cc, tylko jakieś inne schorzenia oka, odklejanie siatkówki itp. ale skonsultuje to z okulistą

Cytat:
Ana*** ja to soczewek w zyciu nie nosilam,tez mam minusy ale nie pamietam ile,zreszta teraz pewnie sie pogorszylo od ostatniej wizyty:/
ja to soczewkowa bardzo, nienawidzę okularów i noszę jak muszę

Cytat:
zdrówka

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ja mam -4 na oba oka i nikt mi nie mówił o wskazaniu do cc. Urodziłam naturalnie. Bez okularów, tym bardziej bez soczewek (przeciwwskazane są do uprawiania niektórych sportów a taki poród to dopiero sport ekstremalny). Nie ma potrzeby rozglądania się po otoczeniu, wtedy jest skupienie na nasze wnętrze

mogą pękać naczynka... znowu te hormony i zmiany w organiźmie
Co jest przeciwwskazane do uprawiania sportów, soczewki?:P nie wiedziałam nie wyobrażam sobie tego, bo ja lubię wszystko widzieć a tak za mgłą, do dupy :P chyba że mąż będzie miał w kieszeni okulary i zaraz po mi poda

Cytat:
Swoją drogą gdzie kupilyscie elancyl?w rossmanie nie widzialam i ja uzywam tylko zwyklej oliwki

Ja dziewczyny juz prawie nie mam zadnych objawow ciazy i sie martwie okrutnie nawet w nocy sikam mniej...
Przeczytaj sobie tego linka co wcześniej wkleiłam na temat preparatów na rozstępy

hej kobiety
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:59   #2450
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczyny podczytuje Was bo też mam tp na wrzesień, tylko czasu na udzielanie się brak.

Cytat:
Kobieto nie przejmuj się, nie wkrecaj sobie czarnych scenariuszy. Myśl pozytywne. Chyba wczoraj wieczorem któras mamusia pisała właśnie o pozytywnym myśleniu.
Zamiast doszukiwać się złych objawów w każdej ☠☠☠☠☠☠☠e ciesz się brakiem dolegliwości ciążowy. One i tak powinnny ustąpić. W końcu przed nami najpiękniejszy drugi trymestr.
Ciesz się ciążą, to wspaniały czas. Czas kiedy możesz zająć się sobą skupić sie na sobie. Zamiast analizować czy kolejna krostka na nosie, albo sikanie w nocy dwa a nie trzy razy to coś złego zajmij sie czymś przyjemnym.
Poczytaj książke, spotkaj się z koleżanką, idź na spacer. Piękna pogoda zachęca do długich spacerów, słońce święci, człowiekowi aż chce się żyć
I nie czytaj nic na internecie na temat ciąży
Dodam jeszcze ze teraz jestem w 10tc, od samego początku nie miałam żadnych objawów ciąży. Jedyny objaw to dwie kreski na teście. Mimo to jest wszystko w porzadku, wczoraj byłam na usg

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 13:00   #2451
Miminek
Raczkowanie

Witam się i ja
Byłam dzisiaj na pedicure od rana, stópki śliczne że ah przy okazji jakaś regulacja brwi i henna.

W niedzielę synuś ma imieninki i tak myśleliśmy co mu kupić. W końcu doszliśmy do tego, że ma już tyle zabawek, że kolejne naprawdę nie są mu potrzebne i kupiliśmy mu chyba z 7 książeczek z serii "mądra mysz". Radek ma już jedną "w remizie strażackiej" i książka jest skatowana do granic możliwości. Czytana 1000 razy, młody zna na pamięć chyba do 7 strony.
Inne fajne tytuły z tej serii to np. "Zuzia i nowy dzidziuś" (będzie nam łatwiej wytłumaczyć młodemu co i jak), "Mam przyjaciółkę dentystkę" i inne takie super, polecam już dzieciatym mamom

małaPaulina -
o już tak z tymi biodrami nie przesadzaj bo na pewno jesteś (jak mój tata mówi o drobnych osobach ) PARZYSZKIEM
Ja zawsze miałam trochę ciałka, nawet przy wadze 60kg (170cm wzrostu) miałam szerokie biodra z tym, że właśnie małe piersi. Jestem typową gruchą. A teraz mimo tego, że mam nadwagę to wcięcia w pasie zawsze były u mnie widoczne a teraz nawet to gdzieś zniknęło
Dostaniesz po tyłku za marudzenie i wymyślanie. Ja też nie mam już praktycznie żadnych objawów a to wcale nie oznacza nic złego. Po prostu organizmy przestawiły się już na ciążę. Jeszcze będziesz miała dosyć objawów w III trymestrze

Ania - kochana trzymam kciuki żebyś nie musiała tam być. A jak powód krwawienia? Mówili coś? Podrażniłaś przełyk, gardło?

Niestabilna - uspokój się, bo najprawdopodobniej bolą Cię jelita. Mnie często w nocy i po nocy też coś mocniej zaboli, ale później przechodzi. Groźny jest ból który przy zmianie pozycji nie zmniejsza się i nie przechodzi.

Etusia - ja kupiłam elancyl jakieś 3 tygodnie temu i smaruję się nim bo na piersiach pojawiły się coś jakby delikatne sine niteczki - takie zaczątku rozstępów. Zareagowałam szybko i już tego nie widać, smaruję się w sumie wcześniej niż zalecają.
A z Ciebie to niezła kuchara jest co chwilę coś pichcisz! Jak masz jakieś ciekawe przepisy na jakieś dobre zupki, mięska, ciacha czy cokolwiek innego to jak chętnie posłucham

Latte - super, że bąbelek rośnie i dobrze, że jesteś spokojniejsza. Teraz wio do endokrynologa.

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 13:12   #2452
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ania9106 3maj sie

Denaris a skad wiesz?nie omawialysmy za bardzo naszych sytuacji zyciowych itd itp

ja kupialam na allegro, bo w aptece jest dostępny ale o jakies 60zł droższy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Byłam dzisiaj na pedicure od rana, stópki śliczne że ah przy okazji jakaś regulacja brwi i henna.

W niedzielę synuś ma imieninki i tak myśleliśmy co mu kupić. W końcu doszliśmy do tego, że ma już tyle zabawek, że kolejne naprawdę nie są mu potrzebne i kupiliśmy mu chyba z 7 książeczek z serii "mądra mysz". Radek ma już jedną "w remizie strażackiej" i książka jest skatowana do granic możliwości. Czytana 1000 razy, młody zna na pamięć chyba do 7 strony.
Inne fajne tytuły z tej serii to np. "Zuzia i nowy dzidziuś" (będzie nam łatwiej wytłumaczyć młodemu co i jak), "Mam przyjaciółkę dentystkę" i inne takie super, polecam już dzieciatym mamom

małaPaulina -
o już tak z tymi biodrami nie przesadzaj bo na pewno jesteś (jak mój tata mówi o drobnych osobach ) PARZYSZKIEM
Ja zawsze miałam trochę ciałka, nawet przy wadze 60kg (170cm wzrostu) miałam szerokie biodra z tym, że właśnie małe piersi. Jestem typową gruchą. A teraz mimo tego, że mam nadwagę to wcięcia w pasie zawsze były u mnie widoczne a teraz nawet to gdzieś zniknęło
Dostaniesz po tyłku za marudzenie i wymyślanie. Ja też nie mam już praktycznie żadnych objawów a to wcale nie oznacza nic złego. Po prostu organizmy przestawiły się już na ciążę. Jeszcze będziesz miała dosyć objawów w III trymestrze

Ania - kochana trzymam kciuki żebyś nie musiała tam być. A jak powód krwawienia? Mówili coś? Podrażniłaś przełyk, gardło?

Niestabilna - uspokój się, bo najprawdopodobniej bolą Cię jelita. Mnie często w nocy i po nocy też coś mocniej zaboli, ale później przechodzi. Groźny jest ból który przy zmianie pozycji nie zmniejsza się i nie przechodzi.

Etusia - ja kupiłam elancyl jakieś 3 tygodnie temu i smaruję się nim bo na piersiach pojawiły się coś jakby delikatne sine niteczki - takie zaczątku rozstępów. Zareagowałam szybko i już tego nie widać, smaruję się w sumie wcześniej niż zalecają.
A z Ciebie to niezła kuchara jest co chwilę coś pichcisz! Jak masz jakieś ciekawe przepisy na jakieś dobre zupki, mięska, ciacha czy cokolwiek innego to jak chętnie posłucham

Latte - super, że bąbelek rośnie i dobrze, że jesteś spokojniejsza. Teraz wio do endokrynologa.

oj uwielbiam gotowac i piec ciasta, najlepsze ciasto jakie mogę plecić lekkie i nie zbyt słodkie i też proste w wykonaniu to cytrynowiec z bita smietana http://www.wielkiezarcie.com/recipe57072.html tutaj przepis

Stary 2014-02-25, 13:20   #2453
Miminek
Raczkowanie

Etusia - super przepis Ja chciałabym gotować, ale wydaje mi się, że nie umiem. Tzn podstawowe rzeczy jak zupa pomidorowa czy inne takie to ok, ale tak jak Ty rurki, bułeczki to chyba nie za bardzo - mam chyba 2 lewe ręce, albo nie mam dobrych przepisów...

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 13:34   #2454
Niestabilna
Wtajemniczenie

Ja zaraz bede robic muffiny.

Ja nie panikuję poprostu strasznie bolało i to mnie zaniepokoilo. Ale chyba juz wiem od czego wiec spoko.

Stary 2014-02-25, 14:04   #2455
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ana*** moj TŻ uwaza ze w okularach jestem jego seksowną sekretarka i jakos tak nosze hehe

Mandragorrka staram się...a czytam naokrągło oczywiscie rozne ksiazki,a nie artykuly o ciazy

etusiaaadziekuje może kupie a moze zostane przy oliwce dla dzieci

Miminekaaa kiedys wam wstawie zdjecia!! a po tyłku moge dostac,nie ma problemu niech się ujędrni zawsze mialam bzika na punkcie wagi

Powiem wam jedno,ja uwielbiam,wrecz kocham jesc gotowac zas nie znosze

Stary 2014-02-25, 14:04   #2456
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Jestem w połowie naszego wątku i mam ponad 50 dziewczyn na liście...... Idę zjeść i będę spisywac dalej jak spisze to udostepnie chyba że Niestabilna mam wysłać do Ciebie i Ty ładnie kolorowo zrobisz

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:06   #2457
Denaris
Rozeznanie

Czasami jak was czytam to normalnie lanie na miejscu. Panikary jesteście niesamowite

Też dzisiaj dostałam przypływu energii, poodkurzałam auto, za chwilę zrobię placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Uwielbiam to danie

Placki nie z tartych ziemniaków, ale z ciasta jak na kluski śląske i usmażone na oleju. Kochaaaam

Chcę wiosnę, moje wiosenne ubranka i letnie buty!
Stary 2014-02-25, 14:11   #2458
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Etusia - super przepis Ja chciałabym gotować, ale wydaje mi się, że nie umiem. Tzn podstawowe rzeczy jak zupa pomidorowa czy inne takie to ok, ale tak jak Ty rurki, bułeczki to chyba nie za bardzo - mam chyba 2 lewe ręce, albo nie mam dobrych przepisów...

na pewno umiesz gotować trzeba probowac jak nie wyjdzie to sie nie zrażać mnie teraz troszkę wiecej teściowa dopuszcza do kuchni wiec mam pole popisu

trzeba robic tak jak w przepisie i nie ma mocnych musi wyjśc.

Jeżeli chodzi o ciasta to dla mnie inspiracja jest siostra anastazja uwielbiam jej placki i cisteczka...
a co do gotowania to roznie zalezy na co mam ochote i oczywiscie mąż bo to on jest najwiekszym smakoszem

Stary 2014-02-25, 14:13   #2459
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny podczytuje Was bo też mam tp na wrzesień, tylko czasu na udzielanie się brak.

Dodam jeszcze ze teraz jestem w 10tc, od samego początku nie miałam żadnych objawów ciąży. Jedyny objaw to dwie kreski na teście. Mimo to jest wszystko w porzadku, wczoraj byłam na usg

witam

Cytat:
Ana*** moj TŻ uwaza ze w okularach jestem jego seksowną sekretarka i jakos tak nosze hehe
a no to w imię pewnych wartości czemu nie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Jestem w połowie naszego wątku i mam ponad 50 dziewczyn na liście...... Idę zjeść i będę spisywac dalej jak spisze to udostepnie chyba że Niestabilna mam wysłać do Ciebie i Ty ładnie kolorowo zrobisz

ależ się zmobilizowałaś

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Czasami jak was czytam to normalnie lanie na miejscu. Panikary jesteście niesamowite

Chcę wiosnę, moje wiosenne ubranka i letnie buty!
Ooo to już wiem kogo będę prosić o przywołanie do porządku
i ja i ja! piękne słoneczko dzisiaj
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:14   #2460
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaraz bede robic muffiny.

Ja nie panikuję poprostu strasznie bolało i to mnie zaniepokoilo. Ale chyba juz wiem od czego wiec spoko.

Mi czasem zdarza się taki jakby skurcz jakby coś się naciągalo w środku. Nie wiem czy to są skurcze braxtona hicksa zapomniałam spytać doktor.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości