|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Dziękuję dziewczyny naprawdę dziś mam naprawdę ciężki dzień, choć wydaje mi się ze od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to tylko gromy na mnie lecą. Ale nie poddaje się. Naprawdę mi dodalyscie otuchy i meliska zaczyna działać Może zdzierze te noc jakoś.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Zrobię jutro Szczegółowe badania może okaże się że to przez to ze jestem w.ciąży. Bo chyba nie przeszlabym obojętnie gdybym miała to wcześniej Tym bardziej ze bez problemu zaszłam w ciążę i regularnie miałam @. Ale masz rację nie ma co gdybać jutro wyniki i lekarz. A po wynikach skonsultuje się z endokrynologiem. Dziękuję za słowa otuchy :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem ze ti trudne dla Ciebie i nikt nie wie co sie przewija po twojej głowie ale pamiętaj negatywne myślenie w niczym nie pomaga a pogarsza. Dobranoc mamuśki i dobranoc bąbelki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-02-24 o 23:12 |
|
|
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
echh chyba znowu czeka mnie szpital.... w nocy byłam na pogotowiu. Tak wymiotuje, że nitki krwi są w ślinie
lekarz powiedział,że jak mi nie przejdzie to znowu na oddział, żeby uniknąć gorączki... ogólnie jest słbo
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam sie Dzisiaj w nocy obudził mnie straszny ból brzucha. Ale nie wiem czy to od żołądka czy od macicy. Nie wiem ale to bylo straszne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak naprawdę stres jakim otaczamy każde strzyknięcie nasila ból i objawy, pozytywne myślenie i same zobaczycie, jaka będzie różnica! Mówię to ja - dziewczyna która chyba ma najgorzej z was jeśli chodzi o syt. życiową, zawodową i resztę.
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie,
ja dzis jakas pelna energi o 7 juz wstalam szybki prysznic nawet wloski sobie ulozylam wysmarowłam ciałko kremem. juz dawno z mezem po sniadanku, pranie nastawione, a zaraz ide do kuchni będą dziś naleśniki, zrazy w sosie, i jeszcze upiekę rurki bo nadziewac kreme bede dopiero w czwartek na imieniny tescia a te dziewczyny co kupiły elancyl, smarujecie się już nim?? mi w sumie juz minal 12 tydzien i uda smaruje juz jakis czas bo tam mam wielkieeee sklonnosc do rozstepow, i chyba zaczne juz smarowac brzuszek
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2438 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie nadal nie ma na liście może ja wiadomość źle wysyłam napiszę więc tu, że czuję dziewczynkę |
|
|
|
|
#2439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Nie ma potrzeby rozglądania się po otoczeniu, wtedy jest skupienie na nasze wnętrze ![]() mogą pękać naczynka... znowu te hormony i zmiany w organiźmie ![]() Moje przeczucia się wahają... więc nie podaję... po prostu poczekam...
___ Ślub: 6 września 2008 ___ Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-02-25 o 09:19 |
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
małaPaulina, spokojnie,znajoma miała astmę to kazali jej rodzić naturalnie przez 8 godzin i gdy się prawie udusiła to zrobili jej cc. Teraz tak chętnie cesarek nie robią,więc może i będziesz mogła naturalnie
![]() Mi się biodra minimalnie powiększyły i nie mam już wcięcia w talii Latte88,głowa do góry Musi być ok Gdyby nie było,to dzidzia nie gimnastykowałaby się na poprzednim usg ania9106 ,Będzie ok Najważniejsze,żeby tylko tej gorączki nie było.Chyba mi się waga zepsuła... Przedwczoraj z rana miałam 53,9,wczoraj 53,1 a dzisiaj 53,7 kg :/ I już nie wiem czy w końcu tyje czy chudnę :/
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
ania9106 3maj sie
Denaris a skad wiesz?nie omawialysmy za bardzo naszych sytuacji zyciowych itd itp ![]() Swoją drogą gdzie kupilyscie elancyl?w rossmanie nie widzialam i ja uzywam tylko zwyklej oliwki Ja dziewczyny juz prawie nie mam zadnych objawow ciazy i sie martwie okrutnie nawet w nocy sikam mniej...Strasznie sie boje a usg dopiero w piatek wieczorem
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam jakby mniej objawów: tylko sen,brak okresu i ból piersi. Jak mi minęły mdłości,które i tak były jakby ich nie było to poszłam do gina i wyszło,że jednak wszystko ok
To,że objawów nie ma to nie znaczy,że zaraz znowu nie wrócą Mnie piersi jeden dzień bolą a drugi już nie
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Dzidzia ok pani doktor pokazała mi że serduszko bije. I jak najszybciej do endokrynologa i nie zaszkodzi to dziecku bo dopiero pod 16 tygodniu i w 3 trymestrze bardzo znaczące są hormony. Dziewczyny kamień z serca mi spadł naprawdę. Oczywiście się zryczalam w gabinecie. Ale mam najlepszą lekarke na świecie. Życzę Wam wszystkim dużo uśmiechu.i pozytywnego myślenia bo faktycznie ono jest bardzo ważne.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny :0
Latte nie ma sie co martwić tarczycą. Jeżeli będziesz pod opieką endokrynologa i będziesz brala leki to nic nie będzie dzidziusiowi. moja siotra i przyjaciólka tez mialy niedoczynnosć, w ciaży brały eutyrox i jest ok. A z tego co slyszalam to w internecie na temat ciazy z niedoczynnoscią to jest mnóstwo bzdur. Takze nawet tego nie czytaj!!! Dorissiri ja mam wadę wzroku plus 3, rodzilam w soczewkach (pewnie bym zdjeła, ale zaczęłam rodzić nagle i zupelnie wylecialo mi to z głowy), rodziłam naturalnie- ale chyba mam dobre geny, bo szybko poszlo, samego porodu tez nie wspominam źle. Moj Tż był ze mną, Poród naturalny jest dlatego dobry bo parę godzin po prodziie wstajesz i mozesz zajmować sie dzidziusiem, No ale jak móiwiłam miałam dobry poród, co innego jak czasem dziewczyny przeżywają prawdziwą traumę, wiec wtedy przy następnym porodzie cesarka to wybawienie. Jam mam w piatek wizytę, też sie denerwuję... ciągle myśle czy będzie ok. Metamfetaminax mi mdłosci odeszły, ale wróćiły. Jednak nie są juz takie nasilone. Zrobiłąm sie tylko bardziej senna (ostatnio usnęłam u znajomych , nie daląm rady nie spać) . Jednak w poprzedniej ciazy do końca pierwszego trymestru ciagle spałam. i ta sennosć byla wieksza niz teraz. Piersi są bez zmian.Miłego dnia dziewczynki ![]() Ania9106 trzymaj się
Nadzieja uczy czekać pomaleńku... Czekamy: 24.09.2014 Edytowane przez katiusza1985 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:38 |
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
Latte88 no i widzisz
katiusza1985 ja zwariuje do piątku
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka Cytat:
nie wyobrażam sobie tego, bo ja lubię wszystko widzieć a tak za mgłą, do dupy :P chyba że mąż będzie miał w kieszeni okulary i zaraz po mi poda Cytat:
hej kobiety
|
|||||
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podczytuje Was bo też mam tp na wrzesień, tylko czasu na udzielanie się brak.
Cytat:
Zamiast doszukiwać się złych objawów w każdej ☠☠☠☠☠☠☠e ciesz się brakiem dolegliwości ciążowy. One i tak powinnny ustąpić. W końcu przed nami najpiękniejszy drugi trymestr. Ciesz się ciążą, to wspaniały czas. Czas kiedy możesz zająć się sobą skupić sie na sobie. Zamiast analizować czy kolejna krostka na nosie, albo sikanie w nocy dwa a nie trzy razy to coś złego zajmij sie czymś przyjemnym. Poczytaj książke, spotkaj się z koleżanką, idź na spacer. Piękna pogoda zachęca do długich spacerów, słońce święci, człowiekowi aż chce się żyć ![]() I nie czytaj nic na internecie na temat ciąży ![]() Dodam jeszcze ze teraz jestem w 10tc, od samego początku nie miałam żadnych objawów ciąży. Jedyny objaw to dwie kreski na teście. Mimo to jest wszystko w porzadku, wczoraj byłam na usg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Byłam dzisiaj na pedicure od rana, stópki śliczne że ah przy okazji jakaś regulacja brwi i henna.W niedzielę synuś ma imieninki i tak myśleliśmy co mu kupić. W końcu doszliśmy do tego, że ma już tyle zabawek, że kolejne naprawdę nie są mu potrzebne i kupiliśmy mu chyba z 7 książeczek z serii "mądra mysz". Radek ma już jedną "w remizie strażackiej" i książka jest skatowana do granic możliwości. Czytana 1000 razy, młody zna na pamięć chyba do 7 strony. Inne fajne tytuły z tej serii to np. "Zuzia i nowy dzidziuś" (będzie nam łatwiej wytłumaczyć młodemu co i jak), "Mam przyjaciółkę dentystkę" i inne takie super, polecam już dzieciatym mamom ![]() małaPaulina - o już tak z tymi biodrami nie przesadzaj bo na pewno jesteś (jak mój tata mówi o drobnych osobach ![]() Ja zawsze miałam trochę ciałka, nawet przy wadze 60kg (170cm wzrostu) miałam szerokie biodra z tym, że właśnie małe piersi. Jestem typową gruchą. A teraz mimo tego, że mam nadwagę to wcięcia w pasie zawsze były u mnie widoczne a teraz nawet to gdzieś zniknęło ![]() Dostaniesz po tyłku za marudzenie i wymyślanie. Ja też nie mam już praktycznie żadnych objawów a to wcale nie oznacza nic złego. Po prostu organizmy przestawiły się już na ciążę. Jeszcze będziesz miała dosyć objawów w III trymestrze ![]() Ania - kochana trzymam kciuki żebyś nie musiała tam być. A jak powód krwawienia? Mówili coś? Podrażniłaś przełyk, gardło? Niestabilna - uspokój się, bo najprawdopodobniej bolą Cię jelita. Mnie często w nocy i po nocy też coś mocniej zaboli, ale później przechodzi. Groźny jest ból który przy zmianie pozycji nie zmniejsza się i nie przechodzi.Etusia - ja kupiłam elancyl jakieś 3 tygodnie temu i smaruję się nim bo na piersiach pojawiły się coś jakby delikatne sine niteczki - takie zaczątku rozstępów. Zareagowałam szybko i już tego nie widać, smaruję się w sumie wcześniej niż zalecają. A z Ciebie to niezła kuchara jest co chwilę coś pichcisz! Jak masz jakieś ciekawe przepisy na jakieś dobre zupki, mięska, ciacha czy cokolwiek innego to jak chętnie posłucham ![]() Latte - super, że bąbelek rośnie i dobrze, że jesteś spokojniejsza. Teraz wio do endokrynologa. |
|
|
|
#2452 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oj uwielbiam gotowac i piec ciasta, najlepsze ciasto jakie mogę plecić lekkie i nie zbyt słodkie i też proste w wykonaniu to cytrynowiec z bita smietana http://www.wielkiezarcie.com/recipe57072.html tutaj przepis
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
Etusia - super przepis
Ja chciałabym gotować, ale wydaje mi się, że nie umiem. Tzn podstawowe rzeczy jak zupa pomidorowa czy inne takie to ok, ale tak jak Ty rurki, bułeczki to chyba nie za bardzo - mam chyba 2 lewe ręce, albo nie mam dobrych przepisów...
|
|
|
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz bede robic muffiny.
Ja nie panikuję poprostu strasznie bolało i to mnie zaniepokoilo. Ale chyba juz wiem od czego wiec spoko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana*** moj TŻ uwaza ze w okularach jestem jego seksowną sekretarka i jakos tak nosze hehe
Mandragorrka staram się...a czytam naokrągło oczywiscie rozne ksiazki,a nie artykuly o ciazy etusiaaadziekuje może kupie a moze zostane przy oliwce dla dzieciMiminekaaa kiedys wam wstawie zdjecia!! a po tyłku moge dostac,nie ma problemu niech się ujędrniPowiem wam jedno,ja uwielbiam,wrecz kocham jesc
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
Jestem w połowie naszego wątku i mam ponad 50 dziewczyn na liście...... Idę zjeść i będę spisywac dalej
jak spisze to udostepnie chyba że Niestabilna mam wysłać do Ciebie i Ty ładnie kolorowo zrobisz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Czasami jak was czytam to normalnie lanie na miejscu. Panikary jesteście niesamowite
![]() Też dzisiaj dostałam przypływu energii, poodkurzałam auto, za chwilę zrobię placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Uwielbiam to danie ![]() Placki nie z tartych ziemniaków, ale z ciasta jak na kluski śląske i usmażone na oleju. Kochaaaam ![]() Chcę wiosnę, moje wiosenne ubranka i letnie buty!
|
#2458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno umiesz gotować trzeba probowac jak nie wyjdzie to sie nie zrażać mnie teraz troszkę wiecej teściowa dopuszcza do kuchni wiec mam pole popisutrzeba robic tak jak w przepisie i nie ma mocnych musi wyjśc. Jeżeli chodzi o ciasta to dla mnie inspiracja jest siostra anastazja uwielbiam jej placki i cisteczka... a co do gotowania to roznie zalezy na co mam ochote i oczywiscie mąż bo to on jest najwiekszym smakoszem
|
|
#2459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja i ja! piękne słoneczko dzisiaj |
||||
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

lekarz powiedział,że jak mi nie przejdzie to znowu na oddział, żeby uniknąć gorączki... ogólnie jest słbo

napiszę więc tu, że czuję dziewczynkę
właśnie nieraz się zastanawiałam jak tu rodzić, w okularach chyba nie... a w soczewkach? 
Ślub: 6 września 2008 ___ 

Ja bym chciała sn, mam budowę ciała jak brazylijka i każdy lekarz mi mówił, że ja to będę rodzić od strzału 

najprawdopodobniej bolą Cię jelita. Mnie często w nocy i po nocy też coś mocniej zaboli, ale później przechodzi. Groźny jest ból który przy zmianie pozycji nie zmniejsza się i nie przechodzi.

Ja chciałabym gotować, ale wydaje mi się, że nie umiem. Tzn podstawowe rzeczy jak zupa pomidorowa czy inne takie to ok, ale tak jak Ty rurki, bułeczki to chyba nie za bardzo - mam chyba 2 lewe ręce, albo nie mam dobrych przepisów...