Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 11:36   #3361
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Witam się.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A o czego zalezy to zielone swiatlo?
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
od usg i tego jak tam blizna po cc

no wlasnie ja licze ze w lipcu juz bede w ciazy

Mój gin mówił, że mogę się starać o dziecko dopiero rok po porodzie. Inna babka u której byłam po połogu, że jak mała będzie miała 2 latka... a my niewinne, ale jednak..niezabezpieczamy się, ale też pilnie nie staramy się. Na razie co ma być to będzie. Od wakacji być może już pójdziemy na całość. Prowadzę obserwacje termiczno-objawową to pomaga mi wyznaczyć najlepszy okres do poczęcia, wyznaczyć fazę lutealną itp.
Stary 2014-02-25, 11:40   #3362
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

zeslalam sie ze strachuprzed chwila ktos przekrecil zamek w drzwiach wejsciowych
pobieglam
a nikogo nie ma
zabarykadowalam drzwi ale chyba zaraz.zdechne ze strachu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

dobrze ze mam male mieszkanie i oblecialam cale i wiem ze nikogo w srodku nie ma ufff

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:41   #3363
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Czy ktos mi moze polecic fotelik 9-18 przodem do kierunku jazdy i bez izofixu?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:42   #3364
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Witam się.

Mój gin mówił, że mogę się starać o dziecko dopiero rok po porodzie. Inna babka u której byłam po połogu, że jak mała będzie miała 2 latka... a my niewinne, ale jednak..niezabezpieczamy się, ale też pilnie nie staramy się. Na razie co ma być to będzie. Od wakacji być może już pójdziemy na całość. Prowadzę obserwacje termiczno-objawową to pomaga mi wyznaczyć najlepszy okres do poczęcia, wyznaczyć fazę lutealną itp.
dla mnie ta wiedza to czarna magia. a przydaloby mi sie to ogarnac jakos

[/RIGHT]
Stary 2014-02-25, 11:42   #3365
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

my ostatnio na spacerze widzieliśmy ten:

i Piotrek mówi, że mu się podoba i kupi następnemu- mi też się podoba, ale spacerówka kubełkowa więc beznadzieja jak dla mnie- Miki teraz już w spacerówce popyla a w takiej to by nie mógł w tym wieku
Ojej strasznie nie podobają mi się wózki z tej firmy, dla mnie kolor czarny dla wózka jest nie do zaakceptowania, ale każdy ma inny gust .
Stary 2014-02-25, 11:42   #3366
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Tassia a jak zajdziesz w ciaze, albo bedzeiesz sie starac to dalej bedziesz kp.
Stary 2014-02-25, 11:43   #3367
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Aaaamelka, a próbowałaś "oszukać" czyli nakarmić spod pachy? U mnie zadziałało - Młody przez jakiś czas nie chciał na lewym boku leżeć, wiec jedno karmienie było normalnie, a jedno spod pachy - jak mu fochy przeszły, wróciłam do normalnego karmienia

Natala nieciekawie... niech szybciorem zdrowieją
rusałko, Jaśki chyba rzeczywiście są podobne... wczorajszej nocy miałam z moim przeprawę - budził się co chwila, to znaczy nie wybudzał do końca, ale na śpiocha zaczynał płakać, wić się, marudzić... trzeba było dać smoka, potulić i usypiał... i tak ze dwanaście razy... zombi to moje drugie imię - możemy założyć Klub Mam Zombie
Czytać też czytam przy karmieniu, ale moim telefonie pisać nie umiem, więc posty tylko jak Młody śpi, albo teraz, kiedy próbuje znowu jeść matę

bajka, drobnego dziecka zazdroszczę. Jasiek wazy koło 8 kg (na Wii wazony w pieluszce po jedzeniu 8300), a ma 4,5 mc Kręgosłup mi powoli wysiada, ortopeda zakazał noszenia, a ja się pytam ciekawe jak mam to zrobić

ja, a po którym szczepieniu takie cuda?

your Angel
oszukania spróbuje ,dzieki za podpowiedz
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
i w Ujrzanowie jest hurtownia (chyba hurtownia) firan... Trzeba pojechać Brzeską i za wiaduktem niedaleko jest po prawej stronie...

na Karowej tez jest hurtownia ale nie wiem czy detalicznie sprzedają

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:44   #3368
gorgulek
Zakorzenienie

Ja mam kubelkowa spacerowke. Milosz wlasnie zaczal w niej jezdzic bo drze sie w gondoli.
I nie rozumiem dlaczego w parasolke mozna przesadzic ok 10 msca Jak tylko bedzie cieplej to wyjmuje swoja. Ma rozkladane siedzisko prawie na plasko, jjest meg alekka i wygodna. Mam cybex topaz.

Zlinczujcie mnie teraz
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:45   #3369
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
zeslalam sie ze strachuprzed chwila ktos przekrecil zamek w drzwiach wejsciowych
pobieglam
a nikogo nie ma

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

dobrze ze mam male mieszkanie i oblecialam cale i wiem ze nikogo w srodku nie ma ufff

moze ktos pomili drzwi i wlozyl swoje klucze w Twoj zamek

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-02-25, 11:45   #3370
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Witaj vea sto lat .
Stary 2014-02-25, 11:46   #3371
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Mój gin mówił, że mogę się starać o dziecko dopiero rok po porodzie. Inna babka u której byłam po połogu, że jak mała będzie miała 2 latka... a my niewinne, ale jednak..niezabezpieczamy się, ale też pilnie nie staramy się..
A jakby kobieta wpadla wczesniej to co wtedy?

A to nie chodzi przypadkiem o to, ze drugi porod tez musi byc przez zz jak jest odstep do ilus tam?
Stary 2014-02-25, 11:49   #3372
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hej,
widzę, że na tapecie temat wózków
ja się rozglądam, bo w okolicach kwietnia będę kupować. Macie może jakieś namiary na wózek z przekładaną rączką, przednie koła duże skrętne z blokadą do jazdy na wprost, siedzisko rozkładane na płasko i najlepiej koła skrętne wyjmowane i dodatkowa oś w zamian, wiem mam wymagania, ale taki wózek miał Kamil i byłam z niego zadowolona. Był firmy Baby Welt i niestety już takich nie produkują. Znalazłam firmy Hartan, ale ta cena ponad 3000 zł za spacerówkę to ja dziękuję
hmm a po co przekladana raczka?
nie moze bcy taki gdzie.mozna obrocic siedzisko?
wszystkie twoje wymagania spalenia tako accustic czy jakos tak sie nazywa

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
Michas od wczoraj odmowił lewej piersi wieczorem,jadł tylko z prawej, po czym na koniec musiałam podac mm, bo plakal przy piersi,noc przespał,
rano zjadł z lewej jak była pełna po nocy,a teraz znowu tylko prawa
po takich akcjach dygam sie zawsze ze to koniec kp,a ja je tak kocham
mama sugeruje wprowadzenie czegos to diety Małego
za chwile ruszamy z glutenem
6 marca Michas skonczy 5 miesiecy
co zrobic zeby polubil lewa piers?

EDIT: jestem na ferie u rodzicow i nie mam tu laktatora

zmien pozycje do.karmienia
alvo na lezaco albo spod pachy

[/RIGHT]
Stary 2014-02-25, 11:51   #3373
nephelim89
Rozeznanie

Hejo
Dzidziuś ma drzemkę więc mam chwilkę by nadrobić.
Wczoraj wieczorem po kąpieli pięknie mi zasnął a 30 minut później obudził się z wielkim płaczem- nie wiem co mu było ale podałam mu ostatecznie nurofen i zasnął biedaczek- spał do rana.
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja mam kubelkowa spacerowke. Milosz wlasnie zaczal w niej jezdzic bo drze sie w gondoli.
I nie rozumiem dlaczego w parasolke mozna przesadzic ok 10 msca Jak tylko bedzie cieplej to wyjmuje swoja. Ma rozkladane siedzisko prawie na plasko, jjest meg alekka i wygodna. Mam cybex topaz.

Zlinczujcie mnie teraz
ja też niedługo przesadzam Wika do parasolki ale tylko dlatego że nie chce mi się brać dużego wózka do PL tylko najpierw muszę się na jakiś model w końcu zdecydować...
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:52   #3374
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jestes pewna ze przodem? my mamy maxi cosi tobi, nie mam mu nic do zarzucenia.

Cytat:

Zlinczujcie mnie teraz
ja tez mam kubelkowa spacerowke i uwazam tak jak ty Blanka miala rok jak ja przesadzilam na parasolke, ale wczesniej tez nie widze zadnego problemu, tym bardziej ze nasza az tak nie trzesie jak to zazwyczaj bywa przy parasolkach. no ale moj rider jest lekki i stelaz jest zgrabny jesli chodzi o wielkosc wiec nim pojezdzimy a parasolka na wypady do sklepow.
ale poki co jezdzimy w gondoli bo Amelka spi na spacerach wiec narazie nie ma sensu zmieniac.

apropo spania, Amelka kima a z kolyski czuje kupsztala... co za dziecko, ze jej to kupsko w tylek nie szczypie ale nie chce jej budzic bo to jej pierwsza drzemka

o jaaa tz dzisiaj wraca, bede go miala az do niedzieli w ogole to dziwny czlowiek, dwa dni temu wyrzygalam mu co mi na watrobie lezy, on oczywiscie ze tak, on jest ten najgorszy i wszystko jego wina, a na drugi dzien jak by tematu nie bylo i czepia sie ze mu takie rzeczy gadam jak on 600 km ode mnie ale jak jest w domu to nie chce mi sie marnowac weekendu na fochy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:56   #3375
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

A to nie chodzi przypadkiem o to, ze drugi porod tez musi byc przez zz jak jest odstep do ilus tam?

Próbowałam o tym poczytać na necie. Nie polecam kafeterii, gdzie tam "znawcy kolorowych jaj" piszą o konieczności usuwania takich ciąż . Pewnie wcześniejsze zajście w ciąże po cc będzie się wiązało z ścisłą kontrolą u ginekologa, kontrolą blizny. Bardzo szybkie ciąże po cc wiążą się z ryzykiem, że macica może nie wytrzymać ciężaru ciąży, blizna może się rozejść. Czytałam już wiele przypadków, gdzie dziewczyny po cc zachodziły w ciąże nawet 3-4 miesiące po porodzie i wszystko było ok. Poza tym jeden gin mi powiedział, że nawet ponad roczna blizna na macicy może puścić. On sam był przy porodzie, gdzie widział jak się rozchodzi. Nie pamiętam dokładnie jak to powiedział.
Stary 2014-02-25, 11:58   #3376
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia a jak zajdziesz w ciaze, albo bedzeiesz sie starac to dalej bedziesz kp.
nie wiwm jeszcze
nie podjelam decyzji jak to rozwiaze

Cytat:
moze ktos pomili drzwi i wlozyl swoje klucze w Twoj zamek

ufff dobre wytlumaczenie

Cytat:

to ciaza wysokiego ryzyka bo macica moze bie wytrzymac 8 miesiaca ciazy

[/RIGHT]
Stary 2014-02-25, 11:58   #3377
your Angel
czyli Endżi

Dzięki za odpowiedzi
Gdyby wystawały tylko trochę to bym się nie niepokoiła. Ale jak mały jest przypięty tyłem do kierunku jazdy to wręcz podkurcza kolanka tak mu się nóżki opierają na siedzeniu

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
To nie lepiej spacerówke niż fotelik gdzie jest wymuszona pozycja ciała i jest ciasno?
co do fotelika pomyśleć trzeba o nowym ze względu na wagę, nogi mogą wystawać a teraz polecaja dla starszych dzieci fotelik tyłem do kierunku jazdy, bo mimo ze nogi wystaja to sa bezpieczniejsze.. a jak chcesz przodem do kierunku jazdy to Julek musi stabilnie siedziec?
Mój fotelik samochodowy ma 3 stopnie położenia, jest duży, nieciasny (przez to tak okrutnie ciężki, że to historia ). Jest chyba nawet szerszy od gondoli.
W spacerówce Mutsy małemu się nie podoba.

Przodem do kierunku jazdy chciałabym najpóźniej jak to tylko możliwe.

Cytat:
pobieglam
a nikogo nie ma
Może ktoś zawiany zapomniał gdzie mieszka ?

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-25 o 12:00
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:59   #3378
Aaamelkaa
Zakorzenienie

sprobowałam oszukac pozycją i nie udało się

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-02-25 o 12:05
Stary 2014-02-25, 12:00   #3379
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie ta wiedza to czarna magia. a przydaloby mi sie to ogarnac jakos

Ja się udzielam na 28dni.pl tam prowadzę swoje obserwacje. Fajna sprawa, poprzednie ciąże wykryłam właśnie dzięki NPR a test ciążowy okazał się tylko formalnością .
Stary 2014-02-25, 12:03   #3380
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Bajka dzieki
Stary 2014-02-25, 12:04   #3381
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
oszukania spróbuje ,dzieki za podpowiedz
Oby zadziałało

Cytat:
Witaj vea sto lat .

Cytat:
Próbowałam o tym poczytać na necie. Nie polecam kafeterii, gdzie tam "znawcy kolorowych jaj" piszą o konieczności usuwania takich ciąż . Pewnie wcześniejsze zajście w ciąże po cc będzie się wiązało z ścisłą kontrolą u ginekologa, kontrolą blizny. Bardzo szybkie ciąże po cc wiążą się z ryzykiem, że macica może nie wytrzymać ciężaru ciąży, blizna może się rozejść. Czytałam już wiele przypadków, gdzie dziewczyny po cc zachodziły w ciąże nawet 3-4 miesiące po porodzie i wszystko było ok. Poza tym jeden gin mi powiedział, że nawet ponad roczna blizna na macicy może puścić. On sam był przy porodzie, gdzie widział jak się rozchodzi. Nie pamiętam dokładnie jak to powiedział.
Hmm... ja bym chyba poczekała trochę, żeby dać się bliźnie zabliźnić Poza tym jak widzę koleżankę, której dzieciaki mają odstęp około 1,5 roku i jedno wyje na jedzenie, a drugie wrzeszczy "maaaaaaaama kuuuuuupa!!!" i najlepiej by było, żeby się sklonowała, bo do obu trzeba teraz już natychmiast, to generalnie większa przerwa wydaje mi się lepsza

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:06   #3382
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a po co przekladana raczka?
nie moze bcy taki gdzie.mozna obrocic siedzisko?
wszystkie twoje wymagania spalenia tako accustic czy jakos tak sie nazywa
przekładana rączka jest po to, żeby np. dziecko nie jechało pod wiatr, słońce itp. a przekładane siedzisko jest niewygodne. Patrzyłam na te wózki acoustic i one nie mają chyba przekładanej rączki, a poza tym, to mają małe siedzisko, a ja chcę duże
Stary 2014-02-25, 12:07   #3383
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
No ostatnia próba... może się uda
Cudne foto

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a symbio nie jest przypadkiem kubelkiem ?
Chyba nie... Lecę do garażu zobaczyć jak to wygląda

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:12   #3384
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Cudne foto

Chyba nie... Lecę do garażu zobaczyć jak to wygląda
jest kubelkiem
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:12   #3385
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
czarna piekny wyrob cudowne kolory love
susanna twojego juz nawet niekomentuje bo nie wypada ty same cuda robisz

dodinha dobrze ze zacelas jesc wieceh. ja uwazam ze nie wiadomo skad sie wziely przekonania ze przy kp nie wolno jesc wszystkiego
wg mnie lepiej eksperymentowac i nie jesc tego co szkodzi dziecku bo mozna naprawde wyjalowic bez sensu swoj organizm

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

tak.
podobno wszystko jest ok i to normalny etap

Wiem,dlatego już się nie cackam z jedzeniem,jem nawet wzdymajace i obserwuję.Ileż można w kółko jeść suchego kurczaka i marchew

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-25, 12:13   #3386
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Cudne foto
Dziękuję

To Wam jeszcze na chwilę moich chłopaków wrzucę - widać, że synek tatusia Zdjęcia sprzed ok. miesiąca, ale je uwielbiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1272.jpg (91,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jasitata.jpg (78,6 KB, 50 załadowań)

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2014-02-25 o 12:16
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:14   #3387
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
od usg i tego jak tam blizna po cc

no wlasnie ja licze ze w lipcu juz bede w ciazy
[QUOTE=anutka171;45315446

tez licze, ze lipiec sierpien uda sie zaciazyc
[/QUOTE]

Cytat:
szalone!!
Cytat:
No ostatnia próba... może się uda
super fotki!!
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Moja pierwsza sówka
P.s. wiem,wiem.. są małe niedociągnięcia,ale to wszystko przez ten materiał... strasznie mi się pruł
sliczna Ci wyszla czemu ja nie mam takich zdolnosci?
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hej!

Melduję się tylko, że my już po wizycie i szczepieniu. Pola rośnie książkowo - idzie po okolicach 75-80 percentylu od urodzenia I tak mamy 7090g i 64cm. Lekarka stwierdzila ze jest niezwykle symetryczna bo waga na 76 percentylu a wzrost na 80
Dzisiejsze szczepionki przeszła znacznie lepiej niz ostatnie było duuużo mniej płaczu i szybciutko sie uspokoiła. Teraz ani myśli spać tylko szaleje na macie
Wszystko wygląda git. Wykrzywianie w lekkie C też lekarki nie martwi bo wszystkie odruchy Pola ma symetryczne - rączki, nóżki, głowka, oczy etc.
Jedyne co mnie martwi to kształt jej głowki. Po lewej stronie z tyłu ma delikatne spłaszczenie ( i tak wiem, to może być od leżenia - jak była mniejsza to zawsze miała głowę skrconą w lewo) i to mnie nie martwi szczegolnie. Ale ma tez splaszczone w lewej górnej części czaski - jakby na lewo od cimiączka. I to ma od urodzenia i jak na moje oko to sie nie poprawia. Naczytalam się o kraniostenozie i teraz chodze i sie zamartwiam.. No ale lekarka dokładnie zbadala głowke i powiedziała, ze wyglada jej to na zniekształcenie pozycyjne a nie na tą chorobę (leczenie tylko chirurgiczne, dlatego tak mnie martwi ) i zebysmy poobserowawli jeszcze to do przyszlej wizyty tej na pol roku. Jak sie nie poprawi to wtedy skierowanie na wszelki wypadek do neurochirurga zeby to dokladnie zbadal. Kurcze, niby mnie uspokoila ale ja sie dalej martwie..

No nic. Ide do bączka bo marudzi. Moze uda mi sie cos przy okazji ponadrabiac.
za wage i wzrost
a z ta glowka poczekaj jeszcze do nastepnej wizyty, nie martw sie na zapas mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

A i jeszcze apropos obrotów - lekarka mówiła, że nawet jak na 6 miesięcznej wizycie dzieci się jeszcze nie obracają to nie ma sie co martwić i spokojnie trzeba dać im jeszcze troche czasu. A jeśli dziecko obraca się w wieku 4 miesięcy to znaczy że jest bardzo silne - nie w drugą stronę: jest niedorozwinięte jak sie nie obraca Także wszystkie martwiące się obrotami - proszę zachować spokój I tak potwierdziła, że im cięższe dziecko tym trudniej mu wykonywać te wszystkie manewry.
to mnie uspokoilas moja w dalszym ciagu nawet nie zamierza sie na boki obracac a co dopiero pelne obroty
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wyjeździe w Stalowej Woli, wyszłam z domu o 8, wróciłam 2:30. Wiecie co mój mąż robił? Byłam przekonana, że będzie leżał, leniuchował i nic nie robił. Nie dość, że był z Julką w parku, to jeszcze zrobił PIEROGI Z MIĘSEM To ja nigdy pierogów nie robiłam - po prostu mnie zawstydził Są idealnie równiutkie, kształtne, zrobił ich tyle, że wczoraj pojadł, dziś rano pojadł, wziął na 12 h do pracy i jeszcze zamroził
woow,ale masz dobrze
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dzień dobry
dziś gołąb narobił Miśkowi na karetę

to bedzie mial szczescie
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
dziękuję za kciuki - przydadzą się bo umieram ze strachu...
Dziś Wikuś kończy 5 miesięcy- matko kiedy to zleciało
z tej okazji zrobiłam mu mini sesję
Gratki!
sliczny Wikus
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ha. Nadrobilam u nas nic ciekawego. M. dalej sie nie obraca ale już próbuje osteo wiec luz dalej wymaga ciągłego zainteresowania chociaż po skoku już mniej. Zabawi się sama już dłużej (20min).
Dzisiaj daje czadu. Śpi tylko na rękach a jak nie śpi to beczy eh zęby czy ki pieron? Generalnie z każdym dniem coraz bardziej jestem przekonana że nie chce mieć więcej dzieci, bo z jednym nie wyrabiam a co dopiero z dwójką nie na moje nerwy gromadka
moja w dalszym ciagu sie sama ani chwili nie pobawi nawet bez skoku

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:16   #3388
jo_asiek
Zadomowienie

dzień dobry! TŻ już po pracy, wziął Szymka na spacer i przed chwilą do mnie dzwonił, że mały płacze w wózku i co on ma robić No ale chyba sobie poradzi sam Za dwie godzinki jedziemy do neurologa, więc jak zwykle proszę o wizażowe kciuki

Widzę, że temat wózków/spacerówek na tapecie. My mamy tako city move sportime, gondola jest bardzo długa, więc Szymek ma jeszcze w niej trochę miejsca. Trochę ciaśniej za to jeśli chodzi o szerokość. Póki co, jeszcze będziemy w gondoli śmigać, a z czasem przesiądziemy się na spacerówkę (rozkłada się na płasko). Na razie nie myślę jeszcze o czymś innym.

Susanna, czarna - napatrzeć się nie mogę na te Wasze dzieła. Super zabawki!

vea - udało się w końcu zdjęcia bardzo fajne!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:20   #3389
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka19807 Pokaż wiadomość
jest wiekszy, kolka i siedzisko. a tour jest chyba lzejszy cruise wazy 7 kg.

moga nogi wystawac, grunt zeby wagowo pasowali i zeby glowa nie wystawala.
a to różnica niewielka, tour chyba 6,2kg waży

Cytat:
mamy romera king plus i jest ok

Cytat:

Zlinczujcie mnie teraz
ja nie twierdzę, że można dopiero od 10 miesiąca, tylko że ja osobiście nie przesadziłabym wczesniej może mam kiepską parasolkę, ale nie amortyzuje tak dobrze jak ta duża

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi
Gdyby wystawały tylko trochę to bym się nie niepokoiła. Ale jak mały jest przypięty tyłem do kierunku jazdy to wręcz podkurcza kolanka tak mu się nóżki opierają na siedzeniu
ale to chyba normalne, że podkurcza nóżki i podobno to w niczym nie przeszkadza

Cytat:
sprobowałam oszukac pozycją i nie udało się
u nas też to nic nie dawało

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:21   #3390
czaszka_
Zakorzenienie

oszaleje Julka jęczy i jęczy ciagle jęczy nic jej sie nie podoba juz nie mam do niej sil

a tak poza tym to musze sie pochwalic ze w koncu zamowilismy z Tżtem obraczki w prawdzie jestesmy juz po slubie prawie 3,5 roku ale małż zgubil obraczke miesiac po slubie na sesji w piaskach

a ja nie lepsza bo mi w ciazy palce schudły i tez wtedy zgubiłam

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości