|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
No ostatnia próba... może się uda
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
o matko 70F
nie chcę ![]() no a teraz mam na sobie stanik 75D i faktycznie- obwów duży miska za ciasna... TZ mi rozkazał iśc do brafitki
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:21 |
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zlecialo mi 0,7 kg po pierwszym dnu uderzeniowki. |
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi wyszło 65 HH... a Allesa karmnik mam 75G i 75H - pierwszy jest za wąski, ale to jakiś dziwny w ogóle model jest, bo miska z kolei (w porównaniu z drugim duuużo większa). |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szukam parasolki bo Filip nie lubi jak mu swieci w oczy i chyba chce taka kwadratową, ale niewiem czym więcej sie sugerować
http://allegro.pl/edisa-parasolka-kw...993820111.html http://allegro.pl/parasolka-kwadrato...000060423.html czarna albo czerwona
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Michas od wczoraj odmowił lewej piersi wieczorem,jadł tylko z prawej, po czym na koniec musiałam podac mm, bo plakal przy piersi,noc przespał, rano zjadł z lewej jak była pełna po nocy,a teraz znowu tylko prawa po takich akcjach dygam sie zawsze ze to koniec kp,a ja je tak kocham mama sugeruje wprowadzenie czegos to diety Małego za chwile ruszamy z glutenem 6 marca Michas skonczy 5 miesiecy co zrobic zeby polubil lewa piers? EDIT: jestem na ferie u rodzicow i nie mam tu laktatora
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-02-25 o 10:48 |
|
|
|
#3338 |
|
BAN stały
|
Przyszla mi paczka w hipp z zarciem dla malego.Dziwne, bo weszlam na konto i mi kasy za to nie pobrali.
|
|
|
|
#3339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć opisu nie czytałam, to może czymś tam się różnią poza ceną ![]() Cytat:
u nas też tak było, tylko z prawą piersią, trwało nieco ponad tydzień i jak samo przyszło tak samo minęło jak wypadała kolej prawej piersi to próbowałam przystawiać, ale jak nie chciał to od razu ustępowałam żeby się nie zraził całkiem, w dzień karmiłam więc praktycznie tylko z lewej, a z prawej odciągałam i podawałam z butelki teraz jak się okazało, ze Miłek miał ten przykurcz z lewej strony to pomyślałam, że może to coś z tym było zwiazane
|
||
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
widzę, że na tapecie temat wózków ja się rozglądam, bo w okolicach kwietnia będę kupować. Macie może jakieś namiary na wózek z przekładaną rączką, przednie koła duże skrętne z blokadą do jazdy na wprost, siedzisko rozkładane na płasko i najlepiej koła skrętne wyjmowane i dodatkowa oś w zamian, wiem mam wymagania, ale taki wózek miał Kamil i byłam z niego zadowolona. Był firmy Baby Welt i niestety już takich nie produkują. Znalazłam firmy Hartan, ale ta cena ponad 3000 zł za spacerówkę to ja dziękuję
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() sa zdjęcia super wyglądacie,widać że Syncio szczesliwy Cytat:
Cytat:
niech szybko zdrowiejąCytat:
jestem pełna podziwu Motyl Ty podajesz gluten 20 ml wody i 2 lyzeczki kaszki? łyzeczką podajesz? jak tam idzie ?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3342 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas noc "cudna". jak Jasiek padł w końcu ok. 22.30 obudził się o3.00 i potem... nie zasnał. ok. 6. 30 kolejne karmienie i padł o 7.30 na pół godzinki. Dziś to ja jestem zombi... Cytat:
![]() Cytat:
![]() tyle że mój Jasiek to nie wiem po kim taki duzy rośnie ![]() ![]() Cytat:
i dziwneCytat:
i jak Pola już lepiej z ta nóżka? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tez swego czasu lubiłąm szyć tylko ręcznie. właśnie w tildy się "bawiłam".Cytat:
![]() ja mojego tez tak urzadzam jak mi Jaśka obudziCytat:
![]() ja głownie pisze i czytam podczas karmienia
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dobie komputerow i ogolnie malej aktywnosci ruchowej dzieci nie lubie tych sterowanych samochodow. wiadomo ze dzieci lubia. ale to rozleniwia. w domu siedzi przy bajce/grze, na podworku w sterowanym samochodzie... lepiej wg mnie rower lub rowerek biegowy, hulajnoga... u nas ok. natalia nadal troche wysypana ale jest lepiej. za to noce to tragedia... nie spi, wierzga, smoczka nie wezmie... po cycu ulewa i ulewa... ech... |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma tu laktatora,jestem u rodziców na feriach do soboty
|
|
#3345 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mood jest fajny ale jest cholernie maly, waski i krotki jesli chodzi o siedzisko. Cytat:
Cytat:
Tusia poprostu jest szczupla ciesz sie co do obwodu... no kurde tak mi wychodzi na centymetrze ale biustonosze nosze z obwodem 75-80.Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kupiłaś firankę?
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3348 |
|
czyli Endżi
|
A nie masz tam zamka idącego przez środek? U mnie w dwóch Bedingge tak było. Wtedy każdą połówkę swobodnie upierze się pojedynczo.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-25 o 11:10 |
|
|
|
#3349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po naszych półtoramiesięcznych przebojach z karmieniem przez infekcję gardła, laktator to pierwsza rzecz, którą pakuję na wyjazd gdziekolwiek ![]() Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-25 o 11:22 |
||
|
|
|
#3350 |
|
czyli Endżi
|
Dołączam się do tych z problemem w co pakować dziecko na spacery
Już daaawno mały nie mieści się w gondoli, chyba z 2 miesiące.Mam Ridera Mutsy i wczepiam sobie w stelaż fotelik samochodowy na adapterach. Wózek jest dla mnie bardzo ważny, poza spacerami po dworzu jeździmy też między pokojami, bo Julo musi zwiedzać i mieć wszystkich na oku Tym bardziej szkoda, że nawet z fotelika nóżki już wystają bardzo mocno Niby specjalista na BM mówił, że podstawowym kryterium jest to, czy główka nie wystaje górą, no ale heloł, jak mam fotelik tyłem do kierunku jazdy a te nóżki wystają naprawdę mocno, to tak może być
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
czarna piekny wyrob
cudowne kolory lovesusanna twojego juz nawet niekomentuje bo nie wypada ty same cuda robiszdodinha dobrze ze zacelas jesc wieceh. ja uwazam ze nie wiadomo skad sie wziely przekonania ze przy kp nie wolno jesc wszystkiego wg mnie lepiej eksperymentowac i nie jesc tego co szkodzi dziecku bo mozna naprawde wyjalowic bez sensu swoj organizm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
podobno wszystko jest ok i to normalny etap Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
jest fajny sklep na Piłsudskiego przy wiadukcie (na przeciwko Zakłądu Energetycznego i wyjazdu z ul. 10 Lutego)
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do fotelika pomyśleć trzeba o nowym ze względu na wagę, nogi mogą wystawać a teraz polecaja dla starszych dzieci fotelik tyłem do kierunku jazdy, bo mimo ze nogi wystaja to sa bezpieczniejsze.. a jak chcesz przodem do kierunku jazdy to Julek musi stabilnie siedziec?
|
|
|
#3354 |
|
BAN stały
|
Ja musze kupic fotelik. Mielismy dostac, ale mamy sobie sami wybrac
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
wczoraj tam byłam i mają piękne firanki ale nie na moje okno ,ja poytrzebuje na długośc ok 135-140 cm , były tylko 3 wzory i zaden mi nie podpasił ,no nic ,poszukam dalej
|
|
#3356 | |
|
czyli Endżi
|
Rozkoszni Wy!
Cytat:
Słuchaj, dopasowane staniki to super sprawa, niesamowicie naprawiają figurę. Od razu masz piękny kształt biustu, proste plecy, szczuplejszą talię. Poza tym pomagają w tym, żeby na starość nic nie wisiało. No i wzornictwo, jakość Dla mnie stanik od Frei to mega luksus, nie mogę się doczekać aż przesiądę z tych beznadziejnych karmników.
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaamelka, a próbowałaś "oszukać" czyli nakarmić spod pachy? U mnie zadziałało - Młody przez jakiś czas nie chciał na lewym boku leżeć, wiec jedno karmienie było normalnie, a jedno spod pachy - jak mu fochy przeszły, wróciłam do normalnego karmienia
![]() Natala nieciekawie... niech szybciorem zdrowieją rusałko, Jaśki chyba rzeczywiście są podobne... wczorajszej nocy miałam z moim przeprawę - budził się co chwila, to znaczy nie wybudzał do końca, ale na śpiocha zaczynał płakać, wić się, marudzić... trzeba było dać smoka, potulić i usypiał... i tak ze dwanaście razy... zombi to moje drugie imię - możemy założyć Klub Mam Zombie Czytać też czytam przy karmieniu, ale moim telefonie pisać nie umiem, więc posty tylko jak Młody śpi, albo teraz, kiedy próbuje znowu jeść matę ![]() bajka, drobnego dziecka zazdroszczę. Jasiek wazy koło 8 kg (na Wii wazony w pieluszce po jedzeniu 8300), a ma 4,5 mc Kręgosłup mi powoli wysiada, ortopeda zakazał noszenia, a ja się pytam ciekawe jak mam to zrobić ![]() ja, a po którym szczepieniu takie cuda? your Angel
|
|
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na Karowej tez jest hurtownia ale nie wiem czy detalicznie sprzedają
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cruise wazy 7 kg.Cytat:
|
||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
poli ja bym.nie kupowala wozka
bo to zakup na miesiac max dwa przyjdzie wuosna, lilia bedzie siedziec, zimno nie bedzie, a na wielkie wiatry mozna zawsze ta folie dac lepiej kupic tule bo to napraede zycie ulatwia sama teraz chce zainwestowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

nie chcę 

Ahhh to szycie dla dzieciaków - sama radość.

u nas też tak było, tylko z prawą piersią, trwało nieco ponad tydzień i jak samo przyszło tak samo minęło 
szybko pojechaliśmy do lekarza i dobrze wyczaiłam, bo to sam początek. no ale pierwszy antybiotyk jest 
niech szybko zdrowieją

) wizualnie naprawde fajnie się prezentuje.