|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
), wiec zanim go rozbiorę z kombinezonu to dawno się obudzi. Zrobiłam próbę budzenia - pomizialam po policzku - cieżko westchnął i śpi dalej
|
|
#2462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie to i to jest równie złe, ciężko mi nie słyszeć, że "mam przeczucie że dzisiaj będzie dobra noc" powtarzane przez kilka minut w kółko
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz będzie to za mną chodzić cały dzien
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam!
Ostatnio czekałam w salonie operatora telefonicznego, i to właśnie grało chyba ze trzy razy pod rząd, i od tej pory mi się ciągle przypomina. Mam nadzieję że Mikołaj akurat spał, bo potem będzie że już w łonie narażałam go na ekspozycję na amerykański chłam
|
#2465 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po braku internetu w domostwie mym
o moim dostawcy już nawet w telewizji było, takie oszusty... U mnie i Mikołaja całkiem dobrze, uczę się bycia mamą, karmienia piersią i właściwie moje dziecko to anioł w dalszym ciągu. Jakby nie było dziecka. Przesypia w nocy 5 godzin, w dzień 3-4. Na wadze przybiera ładnie. Pytałam nawet pediatry czy to normalne, że moje dziecko nie włącza syreny, nie płacze o pierś co godzinę itp. Powiedział, że powinnam dać sporo na tacę za takiego bobasa. Jestem wyspana, mam czas na makijaż, dobry film, książkę. Macierzyństwo rządzi Mikuś włącza alarm tylko kiedy się przesika i siusie staną się chłodne lub kiedy jest wkładany do wanienki. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za ostatnie w naszym wątku porody. Mamy problem z ulewaniem, moje dziecko nie chcę się odbijać i oczywiście kończy się to rzyganiem na odległość. Jakie macie sposoby na odbicie Waszych dzieciów??
|
#2466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Panna Amelia nadal śpi na moim cycku. Dobrze, że dziś pomidorowa, to zdążyłam zrobić, bo to jeden z szybszych obiadów. Wsadzam do kosza, śpi 15-20 min, budzi się z płaczem i cmoktaniem że niby tak bardzo głodna, daje cycka dwa razy złapie i idzie spać na mnie. Poddałam się- niech śpi. A ja zainwestuję po prostu w pampersy
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2014-02-25 o 17:29 |
|
|
|
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
O losie, śpiączka afrykańska? A co to za ustrojstwo? A co do kp - minęły dwa miesiące, a mnie czasem wciąż to frustruje. Szczególnie wieczorami mam ochotę to rzucić w cholerę, ale! mam pokarm, mam chętnego ssaka, mam poczucie, że daje to co najlepsze, mam wsparcie, mam laktator, mam zamrażarke. I tak bujam się z tą laktacją i dobrze mi z nią. A jak mi źle, to przypominam sobie swoje założenie - karmić do 6 m-ca.
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może mój Mikołaj weźmie przykład z Twojego ![]() Cytat:
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatra po zbadsniu stwierdziła, że jest przeziebiony, leków nie dostał, ja miałam pić herbatę z sokiem malinowy, różaną, lipową, ułożyć dziecku gdzie leży/śpi pokrojony czosnek. Spacery musieliśmy zawiesić dla bezpieczeństwa. Do wózka (najchetniej w nim spi przez dzień) włożyłam mu kilka gałązek anginki (geranium) i co jakis czas ruszałam dla zapachu, czesto wietrzyłam mieszkanie, nawilżałam. Po tym wszystkim przeszło.
|
|
#2470 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
demonyianioly fajnie, że masz takiego Aniołka. Moja też jakoś specjalnie spektakularnie nie odbija, ale lubię nosić ją na małpkę po jedzeniu - nie wiem jak nazywa się ta pozycja, Emma kiedyś wrzucała fotkę, może kojarzysz? Chodzi o to, by przewiesić dziecko przez rękę przed sobą, a drugą oklepywać i masować plecki czy klepać po pupie. Zuzia bardzo to lubi. Na youtube jest sporo filmików z pozycjami do odbijania, grunt to nie pionizować dziecka tak jak to nasze mamy robiły, Zawitkowski fajnie to tłumaczy. Oho, słyszę strzelające kupy. Czas zakasać rękawy.
|
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się nadal zapakowana
![]() iwantyou- no to trafiliście na cudowną panią doktór , a rehabilitacji pozazdrościć, oby nie przedobrzyć z ilością ... katastrofaJustiLbn-GRATULACJE !!!!!!! perfuzja- zdjęcie małego z psem genialne ![]() isia- Marcel cudowny patrycjja- u nas ani prośby , ani groźby ani obiecanki nie zdają rezultatu. Mały się trzyma uparcie i ani drgnie. Cytat:
![]() Witam się i ja. Dopiero teraz mam czas, ehhh... Rano miałam wizytę na ktg. Lekarzowi nie spodobała się mała ilość ruchów. Nie wiem, ale ten mój dzieć leniwy ostatnio, z wyjątkiem niedzieli. Mimo trzęsienia brzuchem nie ruszył się ani razu. Tzn na całym ktg był aż 1 ruch. ![]() Powiedziałam lekarzowi ,że ostatnio rusza się do popołudnia tak z 2,3 razy a zaczyna dopiero około 16,17 coś więcej. No i gin zadzwonił i umówił mnie na wizytę w szpitalu, na rozmowę, jakieś badania i ewentualne wcześniejsze wywołanie ze względu na niewystarczającą ilość ruchów. Z serduszkiem wszystko ok bije prawidłowo, w niedziele w szpitalu na usg też było wszystko dobrze. Łożysko, wody, przepływy, dlatego mam się zgłosić dopiero jutro. Tak więc proszę was o kciuki. Do szpitala mam termin na 8:30. I albo zdecydują wywoływać już jutro, albo zostanę na obserwacji i wywołają w sobotę, czyli jak zawsze 10 dni po terminie, albo wrócę do domu będę mieć wizyty u gina czwartek piątek i przyjadę w sobotę na wywołanie. Po ginu byłam na akupunkturze, na której zaczął się porządnie ruszać. I po niej też. Wróciłam do domu i zaczęły się telefony. Siostra, tata, mama. Znajomi piszą. Zjadłam obiad nadrobiłam forum, rozmawiając z mamą na skypie. I oto jestem ufff,,...
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny piszecie o musztardowych kupkach a mój przez parę dni robił zielone i doczytalam że przy kp też tez takie moga być.
|
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Choroba zakaźna przenoszona przez muchy tse-tse, która, jak sama nazwa mówi, występuje w Afryce, a ostatnie stadium wygląda tak, że człowiek zapada w śpiączkę z której już sie nie budzi. Generalnie choroba chyba nie do złapania w Polsce
![]() Cytat:
![]() I dzięki za odp.
|
|
#2474 |
|
Gang Iren
|
Zaraz idę do lekarza z Kacprem,bo HV stwierdziła,że to może być ospa... a mi to na ospę nie wygląda. Mam nadzieję,że to trądzik tak jak myślę.,
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wczoraj robił zielone, ale dziś już żółte.
|
|
#2476 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nerwy też mamy czasem- bije mnie z główki w cycocha, bo nie może złapać, albo łapie za płytko. Wtedy ręką jej też pomagam. w każdym bądź razie życzę wytrwałości w szukaniu najwygodniejszej pozycji dla Was obu ![]() Cytat:
żeby Cię za bardzo nie męczyli i szybko zdecydowali co robić !Cytat:
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu go obudziłam. Jest cały radosny i wyglada jakby na wszelki wypadek postanowił wisieć na piersi aż do jutra
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany a skąd to ustrojstwo mały by złapał??
|
|
|
#2479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój odbija jak tylko się go podniesie, ale i tak rzyga dalej niz widzi ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz ustalilam sobie termin 6 miesięcy na początku, a teraz wlasnie juz podchodzę do tego bez spiny. Tzn bede karmiła dopóki mały bedzie chciał cyca, a ja bede w stanie go wykarmić i przy tym nie paść. Tzn to 6 miesięcy to jest mój max i po prostu juz nie robię założeń, ze dobije do tego terminu. Jeśli sie uda to super, jeśli ńie to trudno. No i odczarowalam mm, mały dostawał przez 2 dni i nie usechl jeśli wiec wyjdę gdzieś i mi sie przedłuży i nie starczy odciagnietego mleka, to dostanie mm. Wcześniej panikowalam na myśl o wyjściu, bo młody miałby głodować. No i na pewno bede regularnie kontrolowała zęby zeby nie doprowadzić do tragedii. No a z dieta powoli do przodu, bede wprowadzała nowe rzeczy i obserwowała ich wpływ na brzuszek. Patrycja, ja niestety zeby mam z natury podatne na ubytki, wiec mam fioła na punkcie pielęgnacji i kontrolowania stanu zębów. Przed ciaza juz było wszystko ok i rzadko kiedy cos było do leczenia. Dopiero znów zaczęło sie w ciazy. Na szczęście póki co przynajmniej włosy, cerę i paznokcie mi oszczędzilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie może oni trochę próbują zrzynać z Czesława Mozila, i być awangardowo artystyczni? Tak czy siak, dziękuję za ten link. Już dawno się tak nie uśmiałam ![]() Czasem mam taką myśl, jakim cudem ktoś na tej muzyce strasznej zarabia, kto tego słucha, kto za to płaci, kto na te koncerty chodzi? No kto? Cytat:
![]() Mój rano harcował, jak tatuś się do brzucha przykleił, i od tamtej pory spokój - skopał mnie tylko raz, akurat jak tatuś zadzwonił Ja nie wiem czy on już na tym etapie ojca woli od matki, czy co, bo nawet na jego głos reaguje, a mnie ma w głębokim poważaniu, choćbym na głowie stawała ![]() Oo, a gdzie on mógłby tę ospę złapać? Przecież Wiki szczepiona jest, więc nie przywlokła ze szkoły, Eryk tak samo?
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
A odnośnie przybierania na cycu, to Igor dosłownie tyje w oczach. Aż czasem sie boje czy zaraz nie bedzie grubolem. No ale dzis przynajmniej nie chce jeść co 1,5 h i przesypia ładnie 2,5-3h. Oby sobie w nocy nie odbił....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz w UK jest mała epidemia ospy, dużo dzieci choruje
![]() Ale GP niechętnie coś na to wypisują, już kilka osób mniej lub bardziej znanych było i pytało. Dziecko ma siedzieć w domu i być smarowane oliwką, oilatum, cetrabenem itp. ![]() Może u mojego Marcelka to tez byla ospa? Zostało mu na szyi i lewym policzku, ale mnie to wygląda na potówki. W sumie jeśli ją przeszedł wlaśnie to tym lepiej, bo łagodniej
|
|
|
|
#2484 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ściągania to u mnie było podobnie I myślałam, że może po prostu tyle mleka mam i tyle wystarcza mpóki nie ściągałam w dobrym humorze bez presji, wygodnie siedząc i poszło 170 ml aż byłam w szoku, jak ciurkało, może i u Ciebie stres przeszkadza? Cytat:
)Cytat:
Cytat:
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to mogłoby byc nasze wątkowe zaklinanie rzeczywistości
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doris tyłek zgrubiał i przeszła na pampki 3
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak określić, że trzeba przejść na większy rozmiar pampków?
teraz tak się zastanawiam właśnie kiedy przejsc na rozmiar 2
|
|
#2490 |
|
BAN stały
|
Mam dziwne pytanie czy nutella też działa na dzidzie jak czekolada?? Bo teoretycznie czekolady przy kp nie wolno więc nutelli też nie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

), wiec zanim go rozbiorę z kombinezonu to dawno się obudzi.

o moim dostawcy już nawet w telewizji było, takie oszusty...

, a rehabilitacji pozazdrościć, oby nie przedobrzyć z ilością ... katastrofa

żeby Cię za bardzo nie męczyli i szybko zdecydowali co robić !
o rany a skąd to ustrojstwo mały by złapał??

Ja nie wiem czy on już na tym etapie ojca woli od matki, czy co, bo nawet na jego głos reaguje, a mnie ma w głębokim poważaniu, choćbym na głowie stawała