|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
|
|
|
|
#3542 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Myslałam ,że w piśmie powinno być zanaczone że chodzi o podejrzenie podróbkę. Chyba tak gdzieś czytałam, czasem nie otwierają paczki a ślą pismo .. , chcą naliczyć ewentualnie vat... Nie wiem, ale wydaje mi sie ,że gdy jest podejrzenie powinni napisać w piśmie, a nie łapać kogos "in flagranti" robiąc pułapki na obywatela. I co po prostu nie odpisałaś? i spokój? |
|
|
|
|
#3543 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
E tam, Zanottiego chłopcy z Celnego na bank nie znają ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Najgorsze jest to ,że wszystkie sieciówy kopiują na potęgę wzornicto ( czyt zara, hm, reserved itd itd), miałam kolezanke w LPP Reserved i mówił a ,że jeżdża np do NY czy Hong Kongu , kupuja rzeczy , kopiują, doszywają np kieszonkę żeby było deczko inaczej i sprzedają .. To wszystko kopie, tanie kopie i nic im nie robią, tak samo skórzane bransoletki hermesa -widziałam na chamca skopiowane w reserved . I co i nic im nie robią...A my biedne szaraczki... nawet nie możemy poczuć odrobiny luksusu hehehe kupując repliczkę na ali :P |
|
|
|
|
#3545 |
|
Raczkowanie
|
no własnie będą bardziej uniwersalna
ja dziś odbieram ten kostium http://www.aliexpress.com/snapshot/6018583142.html |
|
|
|
#3546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My sraczkujemy, a zobaczcie przy okazji na fejsie (butik lux blink), jakie można robić zakupy i najwidoczniej bez żadnego ryzyka... |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiadomo z sieciówy nie wstawiają oryginalnego znaku firmowego , deczko coś zmienią np + 1kieszonka, + 1 guzik, deczko zmieniona długość, ale pomysł jest na chamca skradziony od projektantów. Prawo jest takie głupie ,że w tym przypadku sieciówkom kradnacym pomysły projektantów nic nie grozi. hehe, lux blink sobie istnieje i nic im nie robią, yhhh. jak zawsze przysłowiowy Kowalski ma najbardziej przewalone.. ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Rekin3,Ty po prosu nie odpowiedziałaś na pismo i spokój, nie słali dalej? Pytam na wszelki wypadek nimsię zdecyduję ryzykować Jak pisała któraś "kto nie ryzykuje ten nie pije szampana )
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laski nie robcie z celników deblili ze oni nie znaja marek jak na celny w Poznaniu wpada setki tysiace paczek oni juz dobrze wiedza co jest co i te gift ze pisze to oni tez dobrze wiedza ze to nie gift. Dlatego ja jak pojechalam to pokazalam dowod zakupu czyli wydrukowalam aukcje, wydrukowalam z mbanku ze zaplacilam panowie mi wydali. Zawsze lepiej pogadac niz wyslac poczta. Ale fakt jest taki ze w pismie nie dostaniesz info o co chodzi. A jak sie dowiesz ze o podrobke idzie to masz pozamiatane. W tym dokumencie tylko musisz wypelniac czy zamawialas, i dokumenty zakupu dolaczyc lub informacje czy to prezent itd pozniej dowiadujesz sie szczegółow. Fakt jest taki dla siebie zamawiam z ryzykiem jestem swiadoma. Jak chce koleznka zamawiam na jej adres i niestety w razie problemów ona sie musi tlumaczyc solo w razie co
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-02-25 o 16:17 |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dotarł mój naszyjnik,
przesyłka bardzo dobrze zapakowana, dotarła po 11 dniach od wysłania zamawiałam u tego sprzedawcy: http://www.aliexpress.com/snapshot/6008897355.html polecam
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3552 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I naleźy nie odpowiadać na pismo w razie czego i nie ścigają dalej? Ja znowu czytałam,że celnicy się nie znają na wszystkim...Duże koncerny ich szkolą jak rozpoznac podróbę np nike, nokia, sony itd a każda marka ich nie szkoli i wszystkiego nie znają więc myslę że pewne rzeczy mogą przejść... Przecież marek od butów , perfum, elektroniki, itd są setki... Wiadomo ryzyko jest... Ale to mój domysł... |
|
|
|
|
#3553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro my czasami nie mamy pojęcia, że coś jest podrabiane na konkretną markę, to skąd mają celnicy o tym wiedzieć przy takim zatrzęsieniu produktów na rynku. |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na dziś wiem że jak dostanę cos z Logo z celnego nie odbieram poprostu
|
|
#3555 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A Twoje pierścionkiTOUS celny może uznać za podróbe, maja znaczek czy nie?? Bo chyba do pierścionka z misiem bez logo nie mogą się przywalić... |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
czarny ma napis z logo z boku obok duzego misia. oryginal ma tak samo
|
#3557 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Aha , dzięki. |
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że wątek idzie w niepokojącą stronę. Zastanawiacie się jak przechytrzyć urząd celny, a to administracji wizażu chyba się może nie spodobać...
Oby ktoś nie zgłosił bo pewnie by zamknęli wątek. |
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja np zawsze sprawdzam. Obraczke kupowałam dlatego ze zwrocila moja uwage, pozniej sprawdziłam że to Boucheron.
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
omm tyle pięknych rzeczy
![]() dziewczyny ile standardowo czeka się na paczkę? i jak to jest z tym UC? jak zamawiam ubrania to mogą się dowalić czy nie? |
|
|
|
#3561 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Na razie mam pietra ogólnie zamawiać, W sumie nie wiem czy lepiej zamawiać tańsze rzeczy czy droższe. Jak raz zamówiłam tanią torebkę za 15 $ okazała się jednorazówką. Lepiej kupowac tanio czy płacić więcej ? Feedback też bywa mylny , torebka miała 90% pozytywów, a okazała się straszna . No i ten czas oczekiwania przeraża , w sumie ali uczy cierpliwości ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to że celnicy nie znają marek to bujda. |
|
|
|
|
#3563 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy pojawil sie tutaj watek Taobao - o Aliexpress nigdy nie slyszalam, ale z Taobao czesc moich znajomych zamawiala i maja w miare dobre doswiadczenia z serwisem samym w sobie (rozmiar czy jakosc to juz inna sprawa, ale takie uroki zakupow online
). ja osobiscie nie kupowalam, bo powiem szczerze boje sie o bezpieczenstwo karty, pol biedy jak cos nie dojdzie. Taobao ma naprawde sporo fajnych ciuchow ale trzeba znac krzaczki i tez nie kazdy wysyla za granice. sama sprobuje kupic w przyszlym miesiacu, to jesli ktos jest ciekawy podziele sie swoja wlasna opinia czy warto
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio nie slyszalam o tym i nie kupuje poza aliexpress poza tym ten watek dotyczy owego portalu wiec nie sadze by duzo mialo doswiadczenie z Taobao -a jak Ty czytasz tam te opisy?
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak nawiasem mówiąc, to ja nie znam ang a na ali kupuję, więc da się
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
myslalam, ze w watku pojawily sie inne serwisy internetowe z tanimi ciuszkami
niestety nie ogarnelam az tylu stron w temacie haha sama kupuje çhinszczyzne ale raczej z eBay'a, o taobao jedynie znajome sie wypowiadaly i myslalam, ze moze ktos dzielny zaryzykuje
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o swoich doświadczeniachps. mi wystarczy ogarnięcie aliexpress i tak jak widać tutaj czasami po wpisach dla części dziewczyn to wyzwanie wiec wątpię by ktoś kupował tam i jeszcze kminił krzaczki... i zapewne większość ciuszków i na dobrze znanym portalu się znajdzie
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
ponawiam swoje pytanie, gdyż zamawiałam pierwszy raz i nie wiem co mam robić.. proszę was o pomoc, kupiłam 2 bluzki na aliexpress 27 stycznia i do dnia dzisiejszego nie zostały wysłane (pozostało 7 dni na wysyłkę). czy mam rozpoczynać spór? jeśli tak to w jaki sposób, czy pieniądze zostaną mi zwrócone, jeśli w ciągu 7 dni bluzki nie zostaną wysłane?
|
|
|
|
#3569 |
|
Konto usunięte
|
eliwona, jeszcze nie możesz rozpocząć sporu, ostatecznie sprzedawcy został tydzień na wysyłkę. ja bym do niego napisała wiadomość z pytaniem o paczkę, może zapomniał albo coś?
|
|
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
Czemu nie zmienicie sobie języka ali na Polski ?
Tłumaczy przez google i nie zawsze dokładnie ale zawsze to lepiej niż się z ang męczyć ;D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

tylko nie wiem teraz czy Green czy gold
który kolor radzisz?