Aliexpress - chińskie allegro - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 21:17   #3511
Soph
Zakorzenienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro

Cytat:
Napisane przez pijana_powietrzem Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny :P powiedzcie mi proszę jak to jest z tym cłem? Płaciła któraś? I jeszcze mam pytanie, siostra Tżta poprosiła mnie abym kupiła jej air maxy na aliexpress, zapewne to podróby, ale ją to nie obchodzi, przebitka cenowa jest niezła bo kosztują 50$ i teraz tak, jak wezmą to na cło i zobaczą, że podróby to nie będzie problemu?

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

chce go
tylko zapewne odrazu uczulenie mnie złapie, nie moge nosić nieszlachetnej biżuterii
Może być problem
I możesz zapłacić dużą karę.

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:23   #3512
gosica
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mona_Smith Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi tu o wspomniane buty Zanotti nie sądzę ,żeby celnicy znali każdą markę. może z 5% ludzi kuma Zanottiego.
Miejmy taką nadzieję, że tam pracują ludzie niekumaci

Ale wiecie co, jeżeli o mnie chodzi to te buty mogłyby być bez tego znaczka. Ja nie kupowałam ich ze względu na "markę", ale wygląd - jak zobaczyłam zdjęcia, które wklejała migea to zapragnęłam je mieć dopiero później wyczytałam w necie, że to podróbki.
gosica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:25   #3513
Mona_Smith
Przyczajenie

ja mysle ze przy nike wieksze ryzyko niż zanotti. Nike zna nawet Pan spod budki z piwem więc w razie kontroli celnik bankowo rozpozna ( zresztą czytałam ze koncerny szkolą ich w rozpoznawaniu prodrób), no i nike maja w pl kancelarie, ale dalej nie chce mi sie wierzyc ze za 1 szt sie płaci....
Mona_Smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:56   #3514
czarna_kiecka
Zakorzenienie

tenebris bardzo ladna ta bluza, a te kwiaty z tylu to taki material ala mgielka ?
Stary 2014-02-24, 21:59   #3515
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarna_kiecka Pokaż wiadomość
tenebris bardzo ladna ta bluza, a te kwiaty z tylu to taki material ala mgielka ?
to koronka.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:59   #3516
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Napisane przez czarna_kiecka Pokaż wiadomość
nie, to taka "koronka", ale przyjemna w dotyku, nie drapie

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:44   #3517
asik85
Raczkowanie

a ja mam problem ze sprzedającym. 26 stycznia kupiłam bluzkę. Na stronie było napisane, że czas przetwarzania to 25 dni. Ten czas już upłynął, a on dalej mi bluzki nie wysłał... chciałam anulować zamówienie, ale on odrzucił anulację i napisał "mam jeszcze czas na wysyłkę"
Jak mogę skutecznie anulować to zamówienie?
asik85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:46   #3518
Lovely
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosica Pokaż wiadomość
WER to skrót od Węzeł Ekspedycyjno-Rozdzielczy. Znaczy to, że dotarła przesyłka z Chin i za np dwa dni będziesz miała ją u siebie (przynajmniej u mnie tak jest teraz)
Ok dziękuję a tak swoją drogą to wow ;P niezły skrót
Lovely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:50   #3519
pijana_powietrzem
Rozeznanie

apropo zanottiego - mi się akurat nie podobają te buty, ale za to te z zary z przyjemnością bym się skusiła widziała któraś może replike na ali? albo jak wpisać w wyszukiwarke ćwieki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sneakersy-zara-38.jpg (38,4 KB, 54 załadowań)

wymiana:

BUTY
DLA NIEMOWLAKA

CIUCHY
pijana_powietrzem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:53   #3520
pijana_powietrzem
Rozeznanie

a jeszcze mam głupie pytanie, są legginsy za 4 dolary z darmową przesyłką, powiedzcie mi kochane jak to im się opłaca? czy to od iluś $ dopiero?

wymiana:

BUTY
DLA NIEMOWLAKA

CIUCHY
pijana_powietrzem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 23:42   #3521
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

A to moje zamowienie, niestety zrobione wlasnie w malo ciekawym swietle ale widac co nieco
http://www.aliexpress.com/store/327034
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 23.33.01.jpg (22,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 23.33.25.jpg (37,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-24 23.34.19.jpg (40,6 KB, 30 załadowań)

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 00:02   #3522
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość

Ja mam gorsety z 3 chyba nawet zaraz wstawie fotki. A brwi polecam pernamentne sobie zrobic w dobrym salonie. Ile ja sie nameczylam z nimi, ile kosmetyków, henny i cieni uzylam a teraz mam na lata spokoj i jak ktos swoje ma srednie niech sie nie zastanawia.
Wiesz brwi permanentnych to sie boję że będą wyglądały nienaturalnie. Nie lubię takich jak to powiedzieć... mocno zarysowanych brwi, wolę kiedy brzeg jest taki lekko przydymiony. Z resztą nie mam tu w Lublinie nikogo sprawdzonego do kogo odważyłabym się iść na tego typu zabieg. W końcu to mi zostanie na wiele lat, nie chcę ryzykować. Jeśli potem by mi się nie spodobało to byłby problem. Dla tego wolę jednak cienie

A gorset pierwszy bardzo mi się podoba. Czegoś takiego właśnie szukałam , laska prowdząca program na tlc ma bardzo podobny
Powiedz mi jeszcze, ten gorset ma takie sztywne fiszbiny że łanie kształt trzymają czy odznaczają się boczki przez niego. Bo czasem są takie miękkie że itak wszystko widać. A ja lubię taki typowo gorsetowy efekt. I jak z jakością tego gorsetu ? Dobrze szyty ? Długo już go masz?
Też lubię takie sexy stroje, a mój narzeczony jeszcze bardziej...

Możesz mi jeszcze wyjaśnić w jaki sposób wybierałaś rozmiar ? Bo jakoś nie rozumiem tej rozmiarówki np patrząc na rozmiar np.
Large
bust 36?(91.44cm)----38?(96.52cm), waist 28"(71.12cm)---30"(76.2cm)

Czyli sam materiał gorsetu w biuście będzie się rozciągał od 91 do 96cm? czy to już ze sznurkami popuszczonymi z tyłu ? Nie wiem jak mam na to patrzeć . Ja w biuście mam 97, po ściśnięciu w gorsecie około 94, więc żeby ścisnąć się i żeby to ładnie wyglądało jeszcze że sznureczki z tyłu mają około 4-5 cm odstępu to gorset powinien się kończyć na 90cm już po rozciągnięciu go
a reszta to sznurki więc nie wiem jaki rozmiar powinnam wybrać medium czy large .. dziwne te rozmiary

frezja123 - skoro bez sensu jest przeczytac 100 stron wątku to jest sens kupować na stronie na której jest milion ofert w każdej kategorii ?
Nie wróżę Ci udanej przyszłości z ali skoro masz problemy z czytaniem forów czy opisów. Przemyśl to sobie.

Mona_Smith - na temat podróbek już były tu rozmowy. Jeśli kogoś złapią to mogą się i do jednej sztuki przyczepić, to już zależy od celników.

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-02-25 o 00:14
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 01:15   #3523
inkaxx
Rozeznanie

W Polsce nie ma zakazu KUPOWANIA podrobek, jest zakaz SPRZEDAZY. Czy ktoras z Was, ktora miala problem z UC z powodu kupna podrobki moglaby przyblizyc do czego sie przyczepili, na jakiej podstawie nalozyli kare?

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 03:51   #3524
w_o_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Ponizej foto, wysokie nie sa i wygodne. Logo duze nie duze ale jest.

Widziałam dziś identyczne na allegro za 110 zł i u mnie w mieście w sklepie. Widzę, że będą popularne w tym roku

---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:45 ----------

Cytat:
Napisane przez asik85 Pokaż wiadomość
a ja mam problem ze sprzedającym. 26 stycznia kupiłam bluzkę. Na stronie było napisane, że czas przetwarzania to 25 dni. Ten czas już upłynął, a on dalej mi bluzki nie wysłał... chciałam anulować zamówienie, ale on odrzucił anulację i napisał "mam jeszcze czas na wysyłkę"
Jak mogę skutecznie anulować to zamówienie?

A jak miał napisane na stronie, ja będę anulować zamówienie w przyszły poniedziałek i już go o tym uprzedziłam, że ma ostatni tydzień. I jeżeli na stronie produktu miał napisane, że wyśle do 25 dni to nie ma więcej czasu na wysyłkę.

U kogo kupiłaś? Może u tego samego ;p
http://www.aliexpress.com/item/XS-XX...621560907.html

Ja mam u niego i tu jest 30 dni na wysyłkę, a on w magiczny sposób wydłużył ją do 70 dni. Ale cały czas mu mówię, że w poniedziałek anuluję bo na stronie było 30 a nie 70.

-----------------
Z tym, że nie jestem w tym tak perfekcyjna jeszcze jak reszta dziewczyn. Mówię jak mi się wydaje .

---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ----------

Płacę visa. Maksymalne przewalutowanie miałam bodajże za 3,25/3,30.

P.S. Tak teraz myślę, że 25 to oni mieli święta więc może on akurat może sobie wydłużyć ten czas. Może napisał, że nie wysyła do 10 lutego i liczy te Twoje 25 dni właśnie dopiero od 10 lutego. Wtedy -fakt- ma jeszcze czas.

Edytowane przez w_o_m
Czas edycji: 2014-02-25 o 03:55
w_o_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:32   #3525
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Ja już niedługo też dołączę do grona otrzymywających paczki z Chin

Zapłaciłam 10 lutego, wczoraj paczkę wysłał, chociaż miał napisane że ma na to 25 dni, więc nie jest źle. Jak przyjdzie, to się pochwalę.

A powiedzcie mi, jak chcę kupić na tej samej aukcji kilka rzeczy, wybieram np. 3 sztuki i dalej co? Mam mu wysłać wiadomość że chcę kilka różnych? Tak to mi się wydaje logiczne, ale z Chińczykami to kto wie

No i ja miałam ostatnio przewalutowanie za 3,13, więc nie jest tak źle, chociaż nie wiem jak to sprawdzić przed transakcją.

A no i miałam poczekać na pierwszą rzecz jaka przyjdzie do mnie, i dopiero szaleć, ale jest tam tak dużo fajnych rzeczy że powstrzymać się nie mogłam i pozamawiałam jeszcze trochę Ale tym razem mają na wysyłkę max 10 dni, więc podejrzewam że będę czekać krócej niż przy pierwszym zamówieniu.

Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Czas edycji: 2014-02-25 o 07:35
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:07   #3526
musszka
Raczkowanie

Ja jeżeli są różne kolory to zaznaczam po kolei kolor i rozmiar po jednej sztuce, dodaje do koszyka i potem kupuje wszystko od tego sprzedawcy, nigdy nic im nie pisałam i jeszcze problemu nie miałam. Gorzej jeśli nie można zaznaczyć tylko w aukcji jest opis, wtedy musisz napisać

Edytowane przez musszka
Czas edycji: 2014-02-25 o 09:08
musszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:07   #3527
migea
Zadomowienie

Hej,

te gorsety maja z tylu sznurowanie wiec w sumie mozesz sama spokojnie sobie regulowac. Ja wzielam taki mierzac po biuscie gdzie sie mieszcze i jest dobry. Fiszbiny sa ok, moge sie swobodnie poruszac...za to w czerwonym sa takie ze jak sie zasznuruje to mam talie osy w tym czarnym az tak nie idzie
Stary 2014-02-25, 11:05   #3528
rzepeczka
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Podczytuję Was już od jakiegoś czasu moją przygodę z ali zaczęłam już dawno i oprócz raz nietrafionego rozmiaru nie mam na co narzekać.

Czy nie ktoś przypadkiem nie widział tej spódniczki http://www.aliexpress.com/item/7-Fab...487869082.html
w nieco przystepniejszej cenie? Szaleje za nią od jakiegos czasu , na aliexpress i tak jest prawie połowe tańsza niż np. na choices, ale może rzuciła Wam się gdzieś w oczy jeszcze tańsza
rzepeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 12:19   #3529
rekin3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
W Polsce nie ma zakazu KUPOWANIA podrobek, jest zakaz SPRZEDAZY. Czy ktoras z Was, ktora miala problem z UC z powodu kupna podrobki moglaby przyblizyc do czego sie przyczepili, na jakiej podstawie nalozyli kare?
ja miałam problem, dlatego wlasnie boję się już zamawiać. Czy któraś z Was zamawiała te buty ala Zanotti i czy są one logowane jego znaczkiem czy może nie?
rekin3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 13:00   #3530
kar0lina4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rekin3 Pokaż wiadomość
ja miałam problem, dlatego wlasnie boję się już zamawiać. Czy któraś z Was zamawiała te buty ala Zanotti i czy są one logowane jego znaczkiem czy może nie?
Ja przymierzam się do kupienia od tego samego sprzedawcy, co Dziewczyny. Powiedział, że może być bez logo i w środku i na języku, tylko pytanie na ile to prawda?! Buty mi się spodobały niezależnie od marki, więc tym bardziej chciałabym uniknąć problemów.

Koleżanka, która zamiawiała te buciki w kolorze czarnym wrzuciła wcześniej zdjęcia, na których widać logo.

A co takiego zamówiłaś i ile Cię to "kosztowało"?
kar0lina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 13:13   #3531
rekin3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0lina4 Pokaż wiadomość
Ja przymierzam się do kupienia od tego samego sprzedawcy, co Dziewczyny. Powiedział, że może być bez logo i w środku i na języku, tylko pytanie na ile to prawda?! Buty mi się spodobały niezależnie od marki, więc tym bardziej chciałabym uniknąć problemów.

Koleżanka, która zamiawiała te buciki w kolorze czarnym wrzuciła wcześniej zdjęcia, na których widać logo.

A co takiego zamówiłaś i ile Cię to "kosztowało"?
dla mnie własnie lepiej by było bez logo, bo po prostu but mi się bardzo podoba, nie zalezy mi na marce tylko czy faktycznie bez logo wysle

zamawiałam torebke i ją zatrzymali na granicy, nie wiem jakie by były ostateczne konsekwencje bo za poradą prawna nie przyznalam sie do paczki i nie wyslalam zadnych rachunkow, stracilam towar i pieniazki, ale i tak sie ciesze, bo kosztowalo mnie to mnsotwo stresu, jeszcze jak czytalam forum internetowe i jakie ludzie mieli kary naliczone+koszty zniszczeia towaru
Stary 2014-02-25, 13:18   #3532
kar0lina4
Raczkowanie

Cytat:
dla mnie własnie lepiej by było bez logo, bo po prostu but mi się bardzo podoba, nie zalezy mi na marce tylko czy faktycznie bez logo wysle

zamawiałam torebke i ją zatrzymali na granicy, nie wiem jakie by były ostateczne konsekwencje bo za poradą prawna nie przyznalam sie do paczki i nie wyslalam zadnych rachunkow, stracilam towar i pieniazki, ale i tak sie ciesze, bo kosztowalo mnie to mnsotwo stresu, jeszcze jak czytalam forum internetowe i jakie ludzie mieli kary naliczone+koszty zniszczeia towaru
Ech...No nic, poprosiłam jeszcze o fotki. A które byś chciała?
Stary 2014-02-25, 13:31   #3533
rekin3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0lina4 Pokaż wiadomość
Ech...No nic, poprosiłam jeszcze o fotki. A które byś chciała?
te kolorowe ewent beżowe
Stary 2014-02-25, 13:38   #3534
gosica
Zadomowienie

ja kupiłam czarne podobają mi się jeszcze beżowe ze złotym tyłem.
ale jak dotrą tamte to już chyba z nerwów drugich nie zamówię, bo się teraz boję, po tym co napisałyście po co oni dają logo na butach!!

p.s. dzisiaj dotarł naszyjnik, wieczorem wrzucę foto
gosica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 13:41   #3535
eliwona
Rozeznanie

proszę was o pomoc, kupiłam 2 bluzki na aliexpress 27 stycznia i do dnia dzisiejszego nie zostały wysłane (pozostało 7 dni na wysyłkę). czy mam rozpoczynać spór? jeśli tak to w jaki sposób, czy pieniądze zostaną mi zwrócone, jeśli w ciągu 7 dni bluzki nie zostaną wysłane?
eliwona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 13:42   #3536
inkaxx
Rozeznanie

Rekin, a moglabys, prosze, tu albo na pw napisac na jakiej podstawie nalozyli kare? Albo moglabys podrzucic linka do forum, gdzie ludzie pisza o tym?

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 13:49   #3537
Mona_Smith
Przyczajenie

zamawiałam torebke i ją zatrzymali na granicy, nie wiem jakie by były ostateczne konsekwencje bo za poradą prawna nie przyznalam sie do paczki i nie wyslalam zadnych rachunkow, stracilam towar i pieniazki, ale i tak sie ciesze, bo kosztowalo mnie to mnsotwo stresu, jeszcze jak czytalam forum internetowe i jakie ludzie mieli kary naliczone+koszty zniszczeia towaru[/QUOTE]

A można wiedzieć co to była za marka?? ( chcę ocenić znajomość marek naszych celników )

A jakie pismo z UC dostałaś? I co zrobiłaś? ( w razie czego pytam?)
Co pisali? Może tylko Vat chcieli naliczyc...tak pisywali ludzie na innych forach, że mieli już w "gaciach" a chodziło tylko o vat.
Mona_Smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:01   #3538
kar0lina4
Raczkowanie

Ja jestem ciekawa, co się dzieje w sytuacji, gdy sprzedawca potwierdził, że nie są to żadne markowe rzeczy, a w praktyce okazuje się inaczej i czy jest to jakiś argument...
Stary 2014-02-25, 14:18   #3539
rekin3
Raczkowanie

1. Pisałam przed chwilą z CHińczykiem i napisał, ze model GREEN oraz GOLD nie są logowane Czyli tylko kolor czarny i beżowe mają znaczek Zanottiego.

2. Zawsze dostajesz list o odprawę celna. Gdy rozpoczniesz załatwianie formalności mozesz fuksem zapłacić VAT i dostać paczkę lub dowiedzieć sie, że jest problem bo towar nie jest oryginalny. Pytanie tylko czy gra jest warta świeczki, bo jak przedsstawisz rachunek = przyznasz się do paczki to już pozamiatane. Ja wolałam nie ryzykować. To była torebka z wielkiego Loiusa, ale ta w krateczkę, czyli z mniej widocznymi znakami marki.

3. Jeżeli urząd celny wykryje podróbkę, a firma zastrzegla znak ma obowiazek poinformować prawnika danej firmy. Zazwyczaj firma zgadza się an ugodę ok.2000 zł + koszt zniszczenia rzeczy ok. 300-400 zł Sytuacja jest gorsza, gdy towaru jest kilka sztuk, wtedy już podchodzi to pod handel

Gdy dostaniesz pismo, a masz coś 'na sumieniu' mozesz bezpiecznie zapomniec o paczce lub liczyć na łut szczęscia i ryzykować. Każdy prawnik radził mi nie przedstawianie żadnych dowodów zakupu. A wersja, ze to GIFT , prezent i nie wiemy, co to i od kogo niestety raczej nie przejdzie, bo żeby przejsc odprawe musisz mieć rachunek.
Stary 2014-02-25, 14:24   #3540
kar0lina4
Raczkowanie

Cytat:
1. Pisałam przed chwilą z CHińczykiem i napisał, ze model GREEN oraz GOLD nie są logowane Czyli tylko kolor czarny i beżowe mają znaczek Zanottiego.
Przejrzę jeszcze inne aukcje i sprawdzę, czy faktycznie nie mają logo. Jak napisałam wiadomość z prośbą o fotki, to już mi nie odpisał, chyba ma mnie dość :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości